The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 18:57
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A widzisz różnicę miedzy Evertonem, Arsenalem, Fiorentiną a Wisłą?.
no ale zaraz, wszyscy oni grali w polskim klubie, co więcej, np Fabian życiowa formę akurat chyba właśnie miał na Łazienkowskiej. Poza tym nie żądam kupna dobrego bramkarza, takiego w naszych realiach trzeba sobie wychować.
Ale chciałbym aby na naszej bramce stał ktoś przynajmniej tak pewny jak Sarnat. To nie poziom sufitu, a Mariusz i tak nie daje rady

Ja jestem zdania że Mariusz jest lepszym bramkarzem niż Boguski napastnikiem, Jirsak rozgrywającym czy Kirm skrzydłowym (przynajmniej jeśli chodzi o to co gra w Wiśle). Po prostu jego błędy są bardziej widoczne, niż nijakość tych drugich, i dlatego łatwiej się do niego przyczepić.
a mi się wydaje że właśnie Mariusz jest takim bramkarzem jak Łobo skrzydłowym czy Boguski napastnikiem. Idealnie wpisuje się w schemat piłkarza Wisły - półproduktu piłkarskiego, który, gdyby wybrać kanon umiejętności potrzebnych do grania na daną pozycję, pewne kryteria spełnia a o pewnych nie ma zielonego pojęcia.

Cytat:
Zaproponowanie nowego kontraktu nie koniecznie wiąże się z podwyżką, przecież mogą mu powiedzieć, że może zostać ale za kasę równą/mniejszą. Jak ma być durgim bramkarzem to raczej za mniejszą. A skoro jest tak tragiczny jak piszą wszyscy to czy gdziekolwiek znajdzie zatrudnienie? No może w Śląsku Wrocław ...
Tylko najśmieszniejsze jest to, że Mariusz Wiśle postawi warunki dużo większe, niż ewentualnie innym klubom gotowym go zatrudnić, gdy Wisła tego nie zrobi. I wyląduje w Polonii Bytom czy Odrze za kasę kilkakrotnie mniejsza jakiej żądał od Wisły. Bo w to że sam pozwoli na obniżenie sobie poborów, niestety, nie wierzę.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.09.2010, 19:15
To nie plotki

http://futbolnet.pl/wiadomosci/sklej...bialej-gwiazdy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2010, 19:40
Mam propozycje. Widzę, że jednym nie pasuje Pawełek (wiadomo dlaczego). Drugim Jovanić (tutaj staram się zrozumieć dlaczego). Można więc postawić na Filipa Kurto. Chłopak regularnie gra w młodzieżówce, dlatego mógłby dostać szanse i u nas. Jeżeli ma popełniać błędy, które wypominacie tym których wymieniłem wcześniej, to nie mam nic przeciwko. Chłopak przynajmniej wyciągnie jakieś pozytywne wnioski i będzie się ogrywał.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.09.2010, 20:56
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Wrzucał ktoś ten text?
Az 2 (DWA) posty nad Twoim...
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 20:57
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Wrzucał ktoś ten text? Samo życie. Według mnie autor uchwycił clue problemu dlaczego brak ostatnio sukcesów

Tak, jest dwa posty nad Twoim

Ale wracając do problemu, może być w tym sporo racji, więc + dla trenera że próbuje ich zintegrować,
A jak przyjdą wyniki atmosfera pewnie też się poprawi
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.09.2010, 21:02
Ok nie zauważyłem usuniete
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 21:29
kiedyś, gdzieś, w jakimś sporcie, któryś trener zaaranżował zawodnikom ćwiczenie, które polegało na swobodnym opadnięciu w tył z pozycji stojącej jednego, a drugi go łapał. Jeżeli ktoś wie o kogo mi chodziło niech napisze
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.09.2010, 21:46
cfa napisał(a):Wyświetl post
Zaproponowanie nowego kontraktu nie koniecznie wiąże się z podwyżką, przecież mogą mu powiedzieć, że może zostać ale za kasę równą/mniejszą. Jak ma być durgim bramkarzem to raczej za mniejszą. A skoro jest tak tragiczny jak piszą wszyscy to czy gdziekolwiek znajdzie zatrudnienie? No może w Śląsku Wrocław ...
Mariusz wcale taki tragiczny nie jest, potrafi wybronić mecze, jak również popełniać proste błędy. Z czego to wynika? Trudno powiedzieć, może mieć problemy z psychiką, z utrzymaniem ciążącej na nim presji. Znaleźć klub to znajdzie bez problemu, tym bardziej jeśli będzie przechodził na zasadach wolnego transferu. Może w zespole nie walczącym ciągle o coś i bez takiej presji wyniku będzie miewał tylko dobre mecze? Oczami wyobraźni widzę Mariusza przyjeżdżającego z nowym klubem i wpisy na forum "Mają Pawełka w bramce, na pewno coś puści" a tu zonk i Mariusz zostanie bohaterem, broniącym wszystko, typową zaporą nie do przejścia dla naszych zawodników
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2010, 21:49
Jedno w Wiśle jeszcze zostało ze starych czasów - z dziadami którym kończył się kontrakt nie przedłużano.W sumie w Wiśle już nie ma rzeczy niemożliwych ale niech tak jedna normalność będzie zachowana.Podpisanie Pawełka to by była już całkowita kapitulacja.
Odpowiedz cytując
Kołek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2010, 22:30
donecki napisał(a):Wyświetl post
To nie plotki

To nie zadna nowosc, tak bylo zawsze, nawet za czasów Stolara, Majdana czy Kłosa, starsi bawili sie osobno mlodzi osobno, tylko ze nie bylo az tyle "grup" co teraz, raczej byly dwie...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.09.2010, 22:31
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
kiedyś, gdzieś, w jakimś sporcie, któryś trener zaaranżował zawodnikom ćwiczenie, które polegało na swobodnym opadnięciu w tył z pozycji stojącej jednego, a drugi go łapał. Jeżeli ktoś wie o kogo mi chodziło niech napisze
Na warsztatach/szkoleniach dla szkół/firm psychologowie prowadzą tę zabawę. Nic wielkiego, ale na 90% zwykłych ludzi podświadomie działa i wyrabia im zaufanie do zespołu. Dobrze, że nie mamy już Matusiaka, bo on pił wino i jeździł Volvo, myślę, że raczej z niego arystokrata i mizantrop niż dusza towarzyska.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 02.09.2010, 08:00
Nie, zawodników się ściąga po to żeby mieli z marszu miejsce w składzie bo 'tak'.

Wyobraź sobie że w sporcie są też kontuzje, i dobrzy zmiennicy także są potrzebni.

Mania wielkości, co? Piszesz w imieniu 'nas' wszystkich, czy jak?

Pawełek grał u Petrescu, grał u Skorży i z jakiegoś powodu gra także teraz. Najwidoczniej kolejni trenerzy uznają że lepiej mieć w bramce solidnego Pawełka który robi dużo mało widocznej roboty typu wychodzenie do dośrodkowań (czego jeśli naprawdę nie widziałeś, to zwyczajnie podporządkowujesz sobie 'fakty' pod własne racje), czym uchroni zespół od straty większej ilości bramek niż gdyby bronił ktoś mniej 'spektakularny' w pomyłkach, ale zwyczajnie słabszy. Dzieci po tych błędach mają używanie, ale już wybronione sytuacje niestety zapominają (mecz z Widzewem, czy wyjście do dośrodkowania w meczu z Polonią B. gdy dosłownie zdjął piłkę z nogi rywalowi i uchronił nas od utraty bramki).

Ciągle twierdze że Pawełek to akurat najmniejsze nasze zmartwienie...więc łatwiej dzieciom się przyczepić do Mariusza, bo bramki to bramki, je każdy widzi. Nędznej kopaniny gdzieś w środku pola już nie.
Później czytam że niby obrona jest cała posrana, bo ma za plecami Pawełka, a jakoś ani Głowacki, ani Marcelo nie wahali się zagrywać co rusz piłki do Mariusza, ale kto by tam zwracał uwagę na detale...
- nie ściąga się gości, po to by mieć wartościowego zmiennika, tylko żeby uzupełnić braki na danej pozycji (wg mnie, nie nas)

- skoro Pawełek jest taki świetny, niech on będzie "dobrym" zmiennikiem

- Pawełek nie raz obrażał NAS KIBICÓW gestem "fuck you" - jeśli tobie to nie przeszkadza, że drwi sobie z innych Wiślackich kibiców, to...szacun

- u Petrescu grali i Brożki, nawet Paweł zdobywał Króla strzelców, a teraz gdzie jest?

- http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html --> np 1 min 18 sek, jeśli to jest akurat najmniejsze zmartwienie, to nie mam słów...

- Marcelo i Głowacki to klasowi obrońcy, niestety nasza obrona nie prezentuje się tak solidnie, przez co i bramkarz więcej pracy. Dlatego musimy mieć pewnego bramkarza. Nie mówię, że jest nim Jovanic, ale wydaje mi się solidniejszym niż Pawełek. Ot moja subiektywna ocena.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2010, 09:59
coonta napisał(a):Wyświetl post
- Pawełek nie raz obrażał NAS KIBICÓW gestem "fuck you" - jeśli tobie to nie przeszkadza, że drwi sobie z innych Wiślackich kibiców, to...szacun
Nie 'nas kibiców', a już na pewno nie mnie. 'Fuck' był skierowany do konkretnych ludzi którzy go obrażali i wyszydzali. Ja się w tej grupie nie znajdowałem. Nie utożsamiam się z każdym kto mieni się kibicem Wisły, ma szalik oraz bilet. Choć fakt, że za jego zachowanie nie należą mu się pochwały.
Dla mnie to jest moralność Kalego.
Kali obrażać krowę - dobrze.
Krowa odgryźć się Kalemu - źle.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Stary 02.09.2010, 10:15
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Mariusz wcale taki tragiczny nie jest, potrafi wybronić mecze, jak również popełniać proste błędy. Z czego to wynika? Trudno powiedzieć, może mieć problemy z psychiką, z utrzymaniem ciążącej na nim presji.
ale co nas obchodzi z czego to wynika? to naprawdę nie nasza sprawa, ważne jest to że stojąc w naszej bramce popełnia proste błędy które często skutkują stratą bramki. Nie jest bramkarzem na miarę Wisły. Koniec kropka.
Znaleźć klub to znajdzie bez problemu, tym bardziej jeśli będzie przechodził na zasadach wolnego transferu. Może w zespole nie walczącym ciągle o coś i bez takiej presji wyniku będzie miewał tylko dobre mecze?
pewnie znajdzie, pewnie na śląsku. Ale na pewno nie za te pieniądze które zarabia w Wiśle. Marka, jaką Mariusz sobie u nas wyrobił, sprawia, że to prawdopodobnie ostatni kontrakt w jego życiu na tym poziomie. Żaden inny klub z aspiracjami go nie zatrudni, a tylko takie płacą dobrze.

Zresztą, mam wrażenie że wielu innych wiślaków jest w podobnej sytuacji, i zdają sobie z tego sprawę. Dlatego tak ciężko będzie nam się pozbyć ciążącej nam kadry.
Oczami wyobraźni widzę Mariusza przyjeżdżającego z nowym klubem i wpisy na forum "Mają Pawełka w bramce, na pewno coś puści" a tu zonk i Mariusz zostanie bohaterem, broniącym wszystko, typową zaporą nie do przejścia dla naszych zawodników
Casus zawodnika grającego najlepszy mecz przeciwko poprzedniemu pracodawcy wcale nie jest rzadki, co więcej często ma się to nijak do umiejętności piłkarza.

Może Cie zaskoczę, ale życzę i tobie i mnie aby twoja wizja się spełniła. Bo będzie oznaczała, że nie będzie Mariusza w Wiśle, i co ważniejsze, Wisła znów będzie stwarzała dużo sytuacji w meczu, co znaczy że w końcu będzie grała w piłkę.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2010, 12:27
Boukhari: Chcę pomóc Wiśle osiągnąć sukces

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iagnac_sukces/

Pierwsze pochwały od Maaskanta

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._od_maaskanta/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.09.2010 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2010, 12:35
Oczami wyobraźni widzę Mariusza przyjeżdżającego z nowym klubem i wpisy na forum "Mają Pawełka w bramce, na pewno coś puści" a tu zonk i Mariusz zostanie bohaterem, broniącym wszystko, typową zaporą nie do przejścia dla naszych zawodników
Kiedyś przyjechał tak Majdan z Pogonią i im mecz wybronił. Często się tak zdarza, wtedy zawodnicy mobilizują się 2 razy bardziej, bo chcą pokazać, że klub popełnił błąd rezygnując z ich.
Ogólnie Mariusz ma szanse na grę w jakimś klubie ze środka tabeli.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.09.2010, 13:02
- http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html --> np 1 min 18 sek, jeśli to jest akurat najmniejsze zmartwienie, to nie mam słów...
W podanym fragmencie prawdopodobnie Pawełek zapobiegł stracie bramki jak słusznie podkreślili komentatorzy, więc nie wiem o co halo?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.09.2010, 13:37
W podanym fragmencie solidny bramkarz utrzymałby piłkę w rękach...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 02.09.2010, 14:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W podanym fragmencie solidny bramkarz utrzymałby piłkę w rękach...
Z pewnoscia,jakby mial zasieg ramion z 5m i do tego rekawice posmarowane kropelka

Kibicow on nie obrazal, obrazal bande gowniarzy z ilorazem inteligencji krewetki, ktorzy go wyzywaja, bo maja niezly ubaw. Jezeli to sa wg Ciebie kibice, "to... szacun"
Ostatnio edytowane przez mic : 02.09.2010 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2010, 14:24
Szewczyk dzisiaj trenował z pierwszą drużyną...
Tak będzie zawsze, czy faktycznie idzie do młodej ? Oby nie. Lepiej niech trenuje z Maaskantem.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 02.09.2010, 14:28
mic napisał(a):Wyświetl post
Z pewnoscia,jakby mial zasieg ramion z 5m i do tego rekawice posmarowane kropelka
Kibicow on nie obrazal, obrazal bande gowniarzy z ilorazem inteligencji krewetki, ktorzy go wyzywaja, bo maja niezly ubaw. Jezeli to sa wg Ciebie kibice, "to... szacun"
Ja rozumiem ze obrazanie zawodnikow nie jest wyjsciem z sytuacji ale jak to jest: kibic nie moze powiedziec W NERWACH co mysli o zawodniku jak ten zawala kolejny mecz jego ukochanego klubu, ale pilkarz moze miec w dupie klub odwalic treningowa panszczyzne jechac do domu, zawalic mecz i nie byc zainteresowany podnoszeniem swoich umiejetnosci ktore moga pomoc w osiaganiu lepszych wynikow przez pracowadce (czytaj wygrane w meczach)?

Przeciez na litosc Boska nikt nie obraza zawodnika jezeli ten pomyli sie raz czy dwa, nerwy puszczaja jezeli doswiadczony zawodnik popelnia szkole bledy w parunastu kolejnych meczach. Swiadczy to albo o komplentym braku talentu albo o braku koncetracji bedacym wynikiem minimalizmu i nonszalancji.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.09.2010, 14:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tak będzie zawsze, czy faktycznie idzie do młodej ? Oby nie. Lepiej niech trenuje z Maaskantem.
A na jakiej pozycji wogole Szewczyk może grać? Umknęło mi to.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2010, 14:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
By zy dy ura ;-)

Zapewne pomyliłeś Szewczyka z Kamilem Rado

Orson: tu masz informacje, kto to Michał Szewczyk
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2010, 14:47
Aha sorry. Wydawało mi się, że to on
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2010, 15:43
Kolego - ja wiem, że jesteś wręcz uczulony na krytykowanie Mariusza. Może jednak zauważyłbyś braki w jego wyszkoleniu? Trochę sobie w życiu "pobroniłem", mam kilku znajomych bramkarzy i jakoś tak się składa, że o bramkarskim rzemiośle trochę wiem. Uwierz mi - do wyłapania tej piłki nie potrzeba takiego zasięgu ramion ani tymbardziej kropelki.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 02.09.2010, 17:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Kolego - ja wiem, że jesteś wręcz uczulony na krytykowanie Mariusza. Może jednak zauważyłbyś braki w jego wyszkoleniu? Trochę sobie w życiu "pobroniłem", mam kilku znajomych bramkarzy i jakoś tak się składa, że o bramkarskim rzemiośle trochę wiem. Uwierz mi - do wyłapania tej piłki nie potrzeba takiego zasięgu ramion ani tymbardziej kropelki.
Nie jestem uczulony na krytykowanie Pawelka, jestem uczulone na napier...lanie na kazdego o kazdy rzecz. Nawet tez dla zasady

A juz szczytem jest, jak forumowi malkontenci narzekaja na Pawelka, a Jovanica maja za bostwo, mimo ze robi identyczne dziecinne bledy jak Pawelek
Ostatnio edytowane przez mic : 02.09.2010 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2010, 18:07
Wybacz, ale nigdzie nie wspominałem by Jovanic był zajebisty... Temat był o Pawełku, a we wskazanej wyżej sytuacji popełnił ewidentny błąd.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.09.2010, 18:23
Nie jestem uczulony na krytykowanie Pawelka, jestem uczulone na napier...lanie na kazdego o kazdy rzecz. Nawet tez dla zasady

A juz szczytem jest, jak forumowi malkontenci narzekaja na Pawelka, a Jovanica maja za bostwo, mimo ze robi identyczne dziecinne bledy jak Pawelek
http://www.youtube.com/watch?v=WMXLosK7GOw
ja takich rzeczy w wykonaniu Jovanicia nie widziałem. Ale dajmy mu szansę.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Stary 02.09.2010, 18:45
a Jovanica maja za bostwo, mimo ze robi identyczne dziecinne bledy jak Pawelek
kłamstwo. Chyba że widziałeś mecze Jovanica w poprzednim klubie, podziel się, chętnie zobaczę i przyznam rację.
Tak dziecinnych błędów w jego wykonaniu jeszcze nie widziałem. Można się przyczepiać o sytuację w meczu z Widzewem, powinien wyjść do tej piłki. Ale już dośrodkowania w azerbejdżanie są kwestią sporną, gdyż były to szybkie piłki i duże ryzyko że do nich by nie zdążył. A i swoje dołożył Kowalski.

Tak więc nie naginaj rzeczywistości, bo jeśli Jovanic będzie popełniał takie błędy, zostanie to na pewno odnotowane.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.09.2010, 18:53
Pawełek jest za słaby na Wisłe i każdy to widzi,a czy Jovanic będzie odpowiedni przekonamy się jak pobroni trochę a nie parę meczy z ogórkami.
Swoją drogą Mariusz ma niesamowite szczęście-gdyby swoim babolem przegrał mistrzostwo (mecz w Gdańsku) podzieliłby los Jopa,a tak jeszcze zdążył trochę punktów przeciwnikom oddać.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów