|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Motyla noga, kazdy tu jest scoutem, trenerem i zna sie na wszystkim sadzac. Oczywiscie jak napsize 100 postow, ze wszytsko jest zle.Jak ktos ogladnie dwa odcinki Ksedza Mateusza to na sledztwach pewnie sie zna, Najlepiej pozbierac te opinie i przypomniec za pol roku |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A może odejście Diaza i Singlara zrobi dobrze Wiśle. Dzięki temu będzie mógł grać utalentowany Burliga? Na lewej obronie mamy Brożka, cały tamten sezon grał i nie robił tego gorzej niż Diaz w tym roku. Wypożyczyliśmy kreatywnego ofensywnego pomocnika i to jest ważne. Przy okazji pozbyliśmy się wiecznie kontuzjowanego Singlara i chaotycznego Diaza, który i tak za rok by nas olał. Dla mnie to dobre ruchy. Przez jesień Valxcs będzie miał czas na znalezienie klasowego bocznego obrońcy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
"To jednak okazja dla innych zawodników. Szukamy nowych piłkarzy” – powiedział trener Wisły, Robert Maaskant.
Ta wypowiedź na pewno dodaje nam nadziei na to że wskoczy do składu ktoś wartościowy. W wypowiedzi została zawarta informacja o Jensie Janse: „Nie wiem, skąd się to wzięło w prasie, bo jego nie ma na naszej liście życzeń. Ściągnęliśmy go do Bredy jako rezerwowego." To jak myślicie kto jest na liście życzeń? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wycinasz kawałek z mojej wypowiedzi i snujesz teorie że każdy się "zna" - ja oceniam fakty - jeśli w 3 dni nie możemy znaleźć no name z Holandii na bok obrony czy nie wiadomo skąd na miejsce Diaza to co to znaczy? Że obrona jest git malina? Chyba tak uznano. A jeśli jednak obrona nie jest dobra, to nie znaleźli na czas, znaczy że szybkość działania nie jest wysoka skoro za 5 dwunasta żebrzą o rezerwowego obrońcę Widzewa. O tym pisałem. Natomiast czym innym będzie nowe okienko i ono zostanie ocenione za pół roku tak jak na to zasługuje więc nie pisz bzdur że jak się zauważy jakiś mankament (jeden błąd) nowego dyrektora sportowego to jest to już tożsame z całkowitą jego krytyką. Nie, na razie zaczął od falstartu, ale następne okienko może być bardzo dobre. Ale nie znaczy to że błędy nie powinny być nazywane jako błędy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.09.2010 o godz. 20:50.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Sprzedaje się jak kupiec jest. Więc się nie dziwcie, że odeszli w tym okienku dobrzy zawodnicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Od jutra Junior będzie rywalizował z o niebo lepszymi zawodnikami w niezłej europejskiej lidze. A wymieniona przez Ciebie szóstka? Przy odrobinie szczęscia będą biegać po kartofliskach w Bełchatowie czy Bytomiu., a gdy im sie powinie noga, to odwiedzą może nawet Ząbki lub Nieciecze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
czyżby ktoś w Wiśle przekreślił kogoś z dwójki Pawełek Jovanovic
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
przyznaję rację |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Moja prośba. Ktoś tu wspominał o jakimś zbiorze informacji maciOsa. Można go przytoczyć ? Gdzie teraz wypowiada się maciOs ? Można by sobie poprawić humor na koniec tego smutnego, deszczowego dnia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trochę szkoda, że nie pozbyliśmy się Jirsaka, Łobodzińskiego czy Garguły. Ci piłkarze nic Wiśle nie dają, a pobierają duże pieniądze. Mam nadzieje,że odciążymy w zimie budżet i dzięki temu będziemy mogli sprowadzić piłkarzy, którzy są w stanie zagrac na europejskim poziomie. Ostatnia szansa również dla Kirma i Boguskiego. Jeśli nic nie będą grać, to należy ich pożegnać.
Najwyraźniej trener jest za krótko, by jednoznacznie kogoś skreślić, zima to powinien być jednak deadline dla tych kopaczy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.09.2010 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zdecydowanie popieram snyrtinga.
Co do samego Diaza:Ten facet zawsze walczył do końca. Ile razy było tak, że cały poobijany po meczu schodził. Zawsze walczył o piłkę, dla przykładu można popatrzeć na ostatni mecz i bramkę numer dwa dla Wisły. Jeśli gra w reprezentacji Kostaryki i biły się o niego kluby z Belgii i Turcji to chyba jednak coś potrafi? A oceniali jego grę fachowcy... Moim skromnym zdaniem Diaz był jednym z najbardziej niedocenianych zawodników w drużynie, zwłaszcza, że był najbardziej uniwersalny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie chcę się z Tobą kłócić, bo to jest bez sesnu. Dla mnie pozbycie się Diaza za kasę ponad 1mln euro to jest kapitalny transfer, a Ty myśl sobie inaczej. Tak Ty jak i ja mamy do tego prawo. Jakoś bardziej będę tęsknił za grą Issy Ba niż za Diaza. I jednego i drugiego się pozbyto, a ten pierwszy jak był zdrowy był o klasę piłkarsko lepszy od Kostarykanina. Moim skromnym zdaniem. Uran235 - Bardziej na Fonfarę czy Bartczaka patrzyłem pod kątem boków, bo tam mamy braki. Każdy z tych obrońców jest przeciętny, Diaz zresztą też. Dlatego ja uważam że nie ma co po nim płakać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spodziewam się, że w kolejnym oknie transferowym pozyskamy byłych zawodników takich klubów jak PSV czy AZ Alkmar, co w poprzednich okresach wydawało się wizją sf.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie wiem czy pracujesz, ale jakby mnie ktoś rozliczył po tygodniu pracy(I to zwłaszcza takiej długofalowej opartej na planowaniu, ale w sumie chyba każdej)to odebrałbym to jako wyjątkowo krzywdzące i przedwczesne. Ty nie? ![]()
Pride goes before the fall
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Pawełkowi w grudniu kończy się kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
W wywiadzie Maaskant to potwierdził że zawodnik chciał odejść, a propozycja była nie do dorzucenia (wiem że może to być tylko formułka ). Cieszy że pozyskaliśmy ofensywnie nastawionego kreatywnego zawodnika, widac naciski na to Maaskanta, ufam mu w tym wyborze. A co do obrońcy może kogoś jeszcze ze Stanem znajdą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|||
Junior natomiast rozegrał w Wiśle ponad 90 meczów i w wielu z nich pokazał się jako solidny ambitny zawodnik, który nigdy nie odkładał nogi kiedy sytuacja tego wymagała. Porównywanie Kostarykanina do Ba jest dla tego pierwszego obraźliwe. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ten zwrot Maaskanta na temat naszego nowego Marokańskiego nabytku - sprytny - brzmi jakbyśmy ubili interes życia i wyrywali nie lada gwiazdę i mamy ją na rok! Maaskant twierdził że ma 24-osobową kadrę. Diaz, Singlar odeszli. Doszedł Boukhari. Więc ma 23 piłkarzy. 22 było wcześniej. Ale z tego jednego jakim jest Boukhari - trzeba niestety będzie naszego trenera rozliczyć. Cieszy mnie że mimo jego dobrego CV na tym forum nie zapanowała ogólna euforia w związku z przybyciem do nas Marokańczyka ( spowodowane to jest pewnie panującym lamentem na temat naszej defensywy ). Teraz jeżeli to wypali, będzie ta euforia - uzasadniona. Ale już widzę wszelkie pociski jak tylko nie wyjdzie, na Boukhariego, na Maaskanta, na Valkx'a że na to pozwolił, na Basałaja, na Jarosza, na p. Cupiała. Pokolei. Pewnie nawet Krzosce się dostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli mówi się, że zespół jest w trakcie przebudowy to 2 lata, żeby zbudować nowy zespół to trochę za mało...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mysle ze wypozyczenie na rok marokanczyka nie jest zlym pomyslem ma dobre CV do tego nieplacimy w ciemno duzej kasy tylko wypozyczamy trener go zna osobiscie wiec jest spora za. Oczywiscie jak nie wyjdzie i okaze sie lipa niewiele stracimy wiec poniekad rozumiem polityke na dzisiaj trenera i dyrektora sportowego niema snensu pakowac kasy w ciemno na ostatni dzien.
Poczekamy zobaczymy ja jestem zadowolony ze nagle w ostatni dzien niezakontraktowali goscia za duza kase na chybil trafil. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A gdzie jest źródło tej informacji, że Diaz został sprzedany wbrew woli Maaskanta? Bardzo mnie ciekawi wiarygodność tej informacji, wszak od kupowania i sprzedawania zawodników mamy w Wiśle dyrektora sportowego, a ten jakoby współpracuje z trenerem...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W dwa lata nic nie przebudujesz,chyba,że masz kupę kasy na młodych zdolnych z Europy. Ktoś puścił hasło o 2 letniej przebudowie i nie wiadomo czemu stało się to sformułowaniem dogmatycznym,ktore widzę żyje własnym życiem. U nas się nie buduje tylko wymienia oraz zmniejsza balast finansowy.Na solidną budowę trzeba czasu,spokoju,stabilizacji.A my tego nigdy mieć nie będziemy. O budowie czegokolwiek mowy być nie może. Poza tym kto ma to robić?trener z podpisanym na dwa lata kontraktem? Mamy silny zespół na ligę polską,spełniający jej wymagania i tyle. Na wszystko inne jesteśmy za słabi. I aby coś budować,bo jeśli już o tym mówimy,to raczej na Europę,a na to umówmy się nie mamy ani kasy ani pomysłu póki co. Nawet jeśli Holender ma pomysł to chyba on sam podejrzewam wie,że w dwa lata go nie zrealizuje. Nierealne,chyba ,że Holender Dyrektor jest szaleńcem lub mitomanem,a na takiego nie wygląda.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.09.2010 o godz. 22:01.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jedna dobra wiadomość - myślałem że 'wyczarowali' go z tej Turcji, tak na prawdę wiedząc co prezentował w przeszłości a nie mając pojęcia w jakiej dyspozycji jest dziś.A jeśli dobrze rozumuje to gość był na zgrupowaniu w Bredzie więc Maaskant wie mniej więcej co koleś dziś prezentuje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|