|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Aktualnie gra jako lewy pomocnik w Łodzi, ze względu na dobrą formę Dudu Paraiby, jak i dosyć defensywne zestawienie preferowane przez Widzew. Osobiście nie rozpaczałbym z powodu jego transferu, bo zawodnik ciekawy, a swego czasu niezwykle ciekawy, ale chyba rzeczywiście lepiej poczekać i popatrzeć co będzie w aktualnym sezonie sobą prezentował, a dopiero potem zastanowić się nad ewentualnym transferem jego osoby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html widocznie będzie trzeci bramkarz ciekawe w miejsce kogo Pawełka,Kurto czy tego nowego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Bramkarz też się przyda, chociaż nie wierzę w zakontraktowanie tego Dubravki- nie my jedyni będziemy go chcieli.
bardziej paląca sprawa to boczni obrońcy- szczerze mówiąc nadal nie mogę w to uwierzyć, że wyruszamy na podbój ligi z dwoma gotowymi do gry:( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy większości takich transferów płaci się prowizje , Garguła i jego menago dostali jeszcze więcej , przy transferach Paljica czy tego Marokańczyka też z pewnością były pewne prowizje , czasami u jednego piłkarza takie prowizje wynoszą więcej niż kwota transferu u drugiego ale zazwyczaj jeśli jakiś zawodnik ma swoją kartę i podpisuje kontrakt to mówi się że przyszedł za darmo choć ma to niewiele wspólnego z rzeczywistością .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 01.09.2010 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez K4millo : 01.09.2010 o godz. 15:26.
![]()
Wisła Kraków
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Innej opcji nie widzę...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez fanfan : 01.09.2010 o godz. 15:32.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ma do rzeczy, że pokazuje jaki jest poziom zawodników w Widzewie. Jestem za słaby na ligę brazylijską, jestem za słaby na ligę bułgarską, przyjeżdzam do drugiej ligi polskiej i jestem lepszy od reprezentanta kraju...
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Teraz 2 tyg przerwy zobaczymy może kogoś jeszcze zakontraktują
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A kolega senior chyba nie zakodował, że można pozyskiwać zawodników z kartą na ręku. Nie wierze, że przynajmniej jednego z bocznych nie zakontraktują. Bo to by była kpina
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A kolega zapomniał, że wolnych zawodników można zatrudniać poza okienkiem transferowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ale .......isz za przeproszeniem. Tak "wygryzł" Lisowskiego, że wskoczył na jego miejsce kiedy ten był ciężko kontuzjowany, a potem powoli wracał po niej do piłki. Odkąd Lisowski jest w pełni dyspozycji, obaj panowie razem grają na tej samej flance...Przed przyjściem do Widzewa w ciągu roku rozegrał ponad 30 spotkań w barwach czołowej bułgarskiej drużyny Liteks Łowecz, w tym 8 spotkań w rozgrywkach eliminacji PUEFA, jak i w samych tych rozgrywkach przeciwko m.in. Aston Villi. Nie jest to nie wiadomo jaka gwiazda, ale nawet średnio regularna gra w czołowej bułgarskiej drużynie (liga porównywalna do naszej) jest chyba niezłą rekomendacją dla zawodnika, który przechodzi do naszej I ligi?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu niektórzy wciąż nie mogą uwierzyć, że nasi planują grać rundę z taką kadrą.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Mimo, że na nasze transfery zawsze patrze jak najbardziej pesymistycznie to obecnie wydaje mi się niemożliwością brak podpisania kontraktu z jakimkolwiek obrońcą... Ale od razu zastrzegę, że już nie jedna taka niemożliwość stawała się możliwa w najnowszej historii naszego klubu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mam na myśli jakiegoś wolnego obrońce i to w miarę szybko aby zdążył się przynajmniej poznać z drużyną do meczu z jagą bo o zgraniu to można porozmawiać po rundzie jesiennej o ile ktoś w ogóle będzie
. Ciężko przegapić stratę dwóch zawodników defensywnych i to na godziny przed zamknięciem okienka transferowego![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
I myślę, że pora przestać się łudzić, że ktoś jeszcze dojdzie, bo NIC TAKIEGO SIĘ NIE WYDARZY. |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zastanawiałem się skąd nagle nasze zainteresowanie Lisowskim. Dopiero teraz sobie przypomniałem, że Maaskant rozmawiał z Leeeeeooooooo.
To może jeszcze Zahorskiego byśmy łyknęli? Co do braku obrońców, mamy idealny skład na znaną taktyke 3-5-7. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nasz nowy dyrektor przy dobrych wiatrach moglby miec z piątaka na transfery... ciekawe czy bedzie potrafil dobrych pilkarzy nasprowadzac haha
W Cikosa jak juz zainwestowalismy 200tys euro to ciekawy jestem ile jeszcze za to drewno trzebaby doplacic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Medialnie przeprowadzaliśmy bowiem rekordowo potężną "ofensywę transferową", w teorii wspaniale sprzątaliśmy bałagan wewnątrzklubowy i rozwijaliśmy jego struktury, paru informatorów prężnie cały czas dbało o medialną atmosferę w środowisku kibicowskim kreśleniem urzekających obrazów niezagrożonej świetlanej przyszlości nawet w dobie najbardziej spektakularnego w historii klubu demontażu obrony, medialnie już dawno zaczęliśmy skręcać w stronę pomarańczowego profesjonaliizmu, ba, nawet miasto wpisało się w całość medialnie prawie oddając stadion w doskonałym stanie i o doskonałej funkcjonalności. Ze sprawnym oświetleniem, z niezłomną wiarą w aktualność chyba 1005 razy poprawianego harmonogramu zakończenia prac. Medialnie i w teorii to było absolutnie przełomowe i unikatowe okienko. Wznieśliśmy sie w nim na wyżyny gospodarności, operatywności, rozsądku, finansowego sukcesu, przyszłościowego myślenia, długofalowych planów. Zbymak i Maci0ś mogą iść na zasłużony urlop po dobrze wykonanej pracy. Będzie mi ich autentycznie brakowało do zimy, już medialnie po raz enty zapowiedzianej jako czas "uderzenia transferowego" o jakim nikomu się nawet nie śniło.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.09.2010 o godz. 16:15.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przekonałeś mnie Dudu jest mega wymiataczem, nie dziwię się już że po jego przyjściu Lisowski nie miał czego szukać na lewej obronie. Przecież jest również z niego znakomity skrzydłowy o czym mogliśmy się przekonać w niedawnym meczu Wisły z Widzewem. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wolę by pewne transfery były zrobione później a przyszli lepsi piłkarze aniżeli mielibyśmy się śpieszyć i ściągnąć kogoś ala Hristov... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niemożliwe? Jest jakiś powód, dla którego trzymają tych zawodników na ławce, geniuszu... I od razu podpowiedź - nie po to, żeby kolegom na boisku było raźniej. Markus - szczerze przyznam, że wczoraj to mi jednak szczęka opadła. A myślałem, że na wszystko jestem przygotowany...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.09.2010 o godz. 16:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sytuacja w obronie jest po prostu zła i nie można udawać, że jest inaczej - żaden szanujący się klub nie wchodzi w rundę zaledwie z dwoma nominalnymi skrajnymi obrońcami i to wątpliwej jakości. Żaden też nie robi z defensywą tego, co zrobiono mijającego lata u nas.
Wchodzimy też w rundę bez środka pola, z maksymalnie jednym naprawdę wartościowym skrzydłowym pozyskanym w ostatniej chwili (o ile Maaskant zdoła go odbudować), z jednym rokującym dobrze napastnikiem, i bramkarzami mającymi duże wady. To nie jest jakościowo skład, który pozwala realnie myśleć o wygraniu ligi. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
||
oczywiście że nie zapomniałem , ale jest to jedno ale . dobry , w szczególności boczny obrońca , jest bardzo porządanym kąskiem dla wielu klubów , ci , którzy byli do wzięcia za darmo i prezentowali klase która kwalifikowała by ich do gry w Wiśle juz dawno znaleźli sobie dobry klub . Liczenie że przyjdzie do nas świetny zawodnik na boczną obrone po zamknieciu okienka , za darmo jest jak liczeniem na upały w grudniu . W ostatnich 10 latach do klubu po zamkniecu okna transferowego z kartą w ręku przychodziło zaledwie kilku zawodników , najcześciej byli to piłkarze z Afryki ( ala Dudu ) którzy szybko kończyli swoją 'przygode ' z Wisłą . Jak już przychodzili do nas wartościowi zawodnicy z kartą w ręki ( np Penksa ) to odbywało się to w trakcie trwania okienka gdzie piłkarze intensywnie poszukiwali sobie klubu . Nie zdziwi mnie także , jeśli w najbliższych dniach zacznie się w Wiśle serial " testowanie bocznego obrońcy " który skończy sie najwcześniej w styczniu 2011 , jak ostatnio wypadały testy przypadkowych zawodników wszyscy wiedzą . Włączyc Nalepe na stałe do kadry pierwszego zespołu i niech go Maakant szlifuje , śmiem wątpic czy będzie gorszy na środku od Kowalskiego , a na prawej obronie będzie prezentował przynajmniej poziom Cikosa . Widze jedynie takie rozwiązanie na dzień dzisiejszy . Nalepa ma papiery na naprawde dobrego obrońce . |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
A ten cały Alemao czy jak mu tam klub znalazł? Jak nie to raz dwa telefon wykonają i obrońca gotowy.
A tak serio to po co oni ten kontrakt z Singlarem rozwiązywali. Diaza sprzedali bo kasa wpadła ale Peter na polską ligę wystarczył, w razie czego nawet na lewej obronie by pograł. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oszczędności?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|