The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 12:32
może coś jest na rzeczy z Golańskim?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.08.2010, 12:35
Do wieczora bedzie wszystko jasne(watpie zeby podpisywali o godz.23). Obstawiam, ze nikt nie przyjdzie, a mozemy kogos jeszcze stracic.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2010, 12:37
ja tam wierze ze Valckx wie co robi, i pewnie maja kogos na oku, skoro puscili Singlara.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 31.08.2010, 12:41
Panowie.Biorąc mające się sprawy na logike.
Jest 2 tygodnie przerwy,na to by nasz trener mógł w miarę spokojnie popracować tak?
Dzisiaj jest ostatni dzień na transfery.Skoro Maaskant pojechał do Holandii,to chyba nie po ementaler czy też stuff.
Dla mnie jest to proste.Trener chce pracować z ludźmi którzy rokują na przyszłość .Widocznie w klubie uznano że Singlar,Brożek nie rokują.Troszkę spokojniej bo mi się widzi że dziś padną 2 nazwiska które w tym oknie dołączą do naszego zespołu.Rozwaga i logika na takie rozwiązanie właśnie wskazują.

Ponadto zauważcie że najbardziej opiniotwórcze (!) portale milczą od pewnego czasu kto sobie w Wiśle pierdnął,kto był w kasynie a kto może do drużyny dołączyć.Ja akurat pomny doświadczeń z dotychczasowymi transferami widzę w tym ogromny pozytyw.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 31.08.2010 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2010, 12:44
sandiegoo napisał(a):Wyświetl post
Heh moze by tak z Łobo rozwiazac kontrakt lub chociaz wystawic na liste transferowa . Moze jakis 1 lub 2 ligowy klub by sie zglosil
No i co niby by to dalo Przeciez Lobodzinski musi sie zgodzic na transfer bo kontrakt ma z Wisla a nie innym klubem.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2010, 12:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Do wieczora bedzie wszystko jasne(watpie zeby podpisywali o godz.23). Obstawiam, ze nikt nie przyjdzie, a mozemy kogos jeszcze stracic.
Taka drobna uwaga, że zawodników wolnych można podpisać w każdej chwili... Tj. także jutro, za tydzień, etc.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.08.2010, 12:47
snyrting napisał(a):Wyświetl post
A ty się weź zastanów przez chwile. Skoro rozwiązali z nim kontrakt, to chyba oczywiste jest, ze maja kogos na jego miejsce.
Wątpie, że Peter przyszedl do Basałaja i powiedzial, ze nie chce tutaj wiecej grac i prosi o rozwiazanie kontraktu. Inicjatywa na pewno wyszla od klubu.

Bridge Runner- Singlar ma całe 11 godzin na znalezienie klubu, rzeczywiscie bardzo wygodna sytuacja. Jakby chcieli mu pójść na ręke, to by mu podziękowano kilka tygodni temu.
Miejmy nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą, bo nie wyobrażam sobie, że za 8 godzin nasz stan kadrowy będzie taki sam jak na chwilę obecną...

Wszyscy są tutaj pewni tego, że pojawi się jakiś obrońca, czy w ogóle jeszcze jakiś piłkarz, który zasili naszą kadrę. Do klubu wpłynęła oferta pozyskania reprezentanta Chile, który strzelił bramkę Casillas'owi.

Ja jednak wolę nastawić się na najgorsze i w razie czego nie mieć później pretensji do całego świata, że gramy takim a nie innym składem. Mimo wszystko zarządzający naszym klubem raz po razie strzelają sobie samobója...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 12:56
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
za nim jeszcze Piotr Brozek i niech jeszcze Diaz odejdzie.. zagramy Krzoskiem na obronie..
ale nie zawodnikow, ktorzy sa solidnymi pilkarzami na miare Polskiej ligi i zawsze sie moga przydac i nie do naszych rywali o najwyzsze cele..!!
Wiesz stary, dlaczego do tej pory nie awansowaliśmy do LM,a nasze pucharowe popisy kończyły się kompromitacją?
Bo trzymaliśmy solidnych piłkarzy na miarę polskiej ligi.
I w tej lidze laliśmy ogórków, a w Europie sami byliśmy ogórkami.
Czas najwyższy przewartościować trochę nasze myślenie. My potrzebujemy solidnych piłkarzy, ale na miarę Europy, a nie naszej ligi.
A Ty za bardzo przywiązujesz się do nazwisk.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.08.2010, 13:00
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Proste ze sprowadza, tego ogorka z Bremy. W koncu to okienko sie juz konczy i trzeba jeszcze troche kasy dla menago wyciagnac Pieknie wyglada to "nowe" oblicze polityki naszego klubu. Wywalic sprawdzonego - zastapic gosciem o ktorym nie wiemy nic. Brawo!!!
Z jakiej Bremy xD co wy piszecie hahahaha ogarnijcie rzesz się !!!

z Singlarem dobra decyzja jesli mają kogoś na prawą obronę
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.08.2010, 13:02
Dobrze się stało. W ostatnich miesiącach zero pożytku z niego. Oczyszczanie kadry trwa nadal i bardzo dobrze. Trzeba pozbywać się piłkarzy wiecznie kontuzjowanych, nic nie wnoszących do zespołu. Pewnie była to po części decyzja holenderskiego duetu, może otwarcie powiedzieli że nie ma dla niego miejsca? Albo Maaskant przekonał tego Janse do przyjścia do nas.
Teraz jeszcze tylko Łobo, Jirsak, Kowalski i git.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2010, 13:06
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Proste ze sprowadza, tego ogorka z Bremy. W koncu to okienko sie juz konczy i trzeba jeszcze troche kasy dla menago wyciagnac Pieknie wyglada to "nowe" oblicze polityki naszego klubu. Wywalic sprawdzonego - zastapic gosciem o ktorym nie wiemy nic. Brawo!!!
To co napisałeś jest tak głupie, że nawet nie wiem co napisać...

Spróbuje:
Singlar- ponad 30 na karku, podatny na kontuzje, całą karierę spędził na Słowacji
Janse - 24 lata, 100 meczów w Eredivise, młodzieżowy reprezentant wice mistrza świata.

Ale tak masz rację, Holenńdrzy chcą nasz oszukać i rozbić naszą mistrzowską drużyne.

Ochłoń...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2010, 13:06
willow napisał(a):Wyświetl post
Nie pojmuję tego, pozbywamy się naszego najlepszego (i jak dla mnie) jedynego prawego obrońcy...
Nie wpadnę w szał tylko pod warunkiem, że na jego miejsce przyjdzie dzisiaj ktoś znaczne lepszy. Inaczej dojdę do wniosku, że IQ naszych działaczy oscyluje wokół co najwyżej temperatury pokojowej...
Baszczu to nie był, ale jakiś poziom trzymał. Tylko że... łamał się ostatnio notorycznie a i ostatni rok kontraktu więc...
No to jeszcze Łobo i Kowalski jeśli się nie pozbierają do zimy.
Szczerze mówiąc przestaję też liczyć na ŁG, będę bardzo mile zaskoczony jeśli się pozbiera. Za długo to trwa...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.08.2010, 13:10
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze. Singlar ostatnio więcej czasu spędzał w gabinetach lekarskich niż na boisku. Jest już po 30 i widocznie przegrał rywalizacje z Cikosem. Dla mnie dobra decyzja. Jeżeli nie przyszedłby nikt w jego miejsce to powinien dołączyć Nalepa z ME.

Szkoda, że nikt nie ma jaj, żeby podziękować Łobo...
Nie ma opcji, że nie mają jaj tylko weź wywal taki beton ze stołka płacowego. Gdybyś zarabiał 100tys. miesięcznie to zgodziłbyś się na rozwiązanie takiej umowy?
Szczerze wątpię.
Bez jego zgody on sobie może trzepać kasę do końca kontraktu i udawać kontuzjowanego.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2010, 13:13
Dość mocno mnie zaskoczyli z Singlarem. Ostatnia rzecz której się spodziewałem,ale pewnie nie podjęli jej z dnia na dzień,więc zapewne mają kogoś na jego miejsce. Zachowajcie spokój.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2010, 13:24
To jak Brożek dostał ofertę z Polonii Warszawa i Singlar rozwiązał kontrakt, to musi ktoś do nas jeszcze przyjść. Poczekajmy... A nuż będzie jakaś niespodzianka i niekoniecznie będzie to Janse. Przecież sam dyrektor sportowy z Holandii napewno ma kilkadziesiąt nazwisk na każdą pozycję i może w każdej chwili wyciągnąć jakiegoś asa z rękawa. Zobaczymy jak to będzie. Sam uważam, że rozwiązanie kontraktu z Singlarem to dobry ruch. Po co trzymać starszego zawodnika o wątpliwej wartości dla drużyny.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

snyrting napisał(a):Wyświetl post
To co napisałeś jest tak głupie, że nawet nie wiem co napisać...

Spróbuje:
Singlar- ponad 30 na karku, podatny na kontuzje, całą karierę spędził na Słowacji
Janse - 24 lata, 100 meczów w Eredivise, młodzieżowy reprezentant wice mistrza świata.

Ale tak masz rację, Holenńdrzy chcą nasz oszukać i rozbić naszą mistrzowską drużyne.

Ochłoń...
Jeśli tak będzie wyglądała wymiana, to podpisuję się rękami i nogami.
Z tym, że jest to mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe wybryki transferowe.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

_barszczu napisał(a):Wyświetl post
może coś jest na rzeczy z Golańskim?
Zapewne będzie to..Wojtek Szala . A tak poważnie mówiąc, to mam nadzieje ,że nie będzie to Golański.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.08.2010, 13:27
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Zapewne będzie to..Wojtek Szala . A tak poważnie mówiąc, to mam nadzieje ,że nie będzie to Golański.
Nadzieje uzasadnione zwłaszcza, że pewne bardzo wiarygodne źródło (PS ) podaje, że Golańskim interesuje się Polonia- a wiadomo, Wojciechowskiego nie przelicytujemy.

Cytat:
Burliga zdrowieje?
Ostatnio edytowane przez pikey : 31.08.2010 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 31.08.2010, 13:31
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
więc zapewne mają kogoś na jego miejsce. Zachowajcie spokój.
Burliga zdrowieje?

na pewno okienko dzisiaj się kończy, a nie za dwa dni?

coś czuje że wypożyczą kogoś na rok, tak jak Alvareza w zeszłym roku i tez będzie za drogi
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 31.08.2010 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.08.2010, 13:33
willow napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak będzie wyglądała wymiana, to podpisuję się rękami i nogami.
Z tym, że jest to mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe wybryki transferowe.
Dotychczasowe wybryki transferowe? W meczu z Polonią Bytom wystąpiło w pierwszej jedenastce pięciu z ośmiu nowych piłkarzy, a szósty (Wilk) dał dobrą zmianę. W meczu z Widzewem wystąpiło siedmiu nowych piłkarzy w pierwszym składzie, nie zagrał tylko Chavez - który to właściwie jest/był awizowany przez wielu na bardzo dobry transfer. Tak więc jeżeli nawet nie są to transfery wybitne, jak np. Marcelo, to trzeba przyznać, że obecnie nowi piłkarze wyglądają lepiej niż ci którzy nam zostali po poprzednim sezonie.

Wybrykami transferowymi można obecnie nazwać tylko wyprzedaż obrony.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.08.2010, 13:45
O ile wiem to jeszcze chyba nikt go nie sprzedał ? Jak dla mnie to bardziej prawdopodone jest to że ktoś tu jeszcze przyjdzie .
Ostatnio edytowane przez jachting : 31.08.2010 o godz. 13:48.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Herz
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 13:52
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Singlar jest wolnym zawodnikiem i może podpisać kontrakt kiedy zechce.
To prawda, ale w niektórych krajach dzień po zakończeniu okienka transferowego trzeba zgłosić listę piłkarzy mogących grać w pierwszej rundzie sezonu i w tym czasie piłkarze, którzy podpiszą kontrakt grać nie mogą, więc rozwiązując kontrakt wcześniej ułatwili by mu, chociaż i tak pewnie wróci do Słowacji.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2010, 13:56
Spokojnie ludzie
Singlar od dawien dawna się tylko leczył więc nie wiem o co chodzi.Piotrek , to jest na razie tylko spekulacja ale nawet jeśli to tez jestem za.Jest to zawodnik który swoim marudnym charakterem tylko dołował a nie zachęcał do walki - niestety.
Wiadomo że każdy by chciał przeczytać że pozbyliśmy się balastu zwanym Łobo, czy choćby Jirsaka bądź Boguskiego ale tak pięknie to na razie nie ma.

Ja pierwszy raz od dawna mam wiarę że jest jakiś pomysł bo nie wiem jaki sens by miało zatrudniać gościa z PSV, płacić mu pewnie niezłą pensje, gdyby miał on być tylko statystą, bez grosza na transfery.

Żal to był po Marcelo,Głowie czy Alvarezie - teraz to każdego w składzie można pozbyć się bez żalu(pisze tu o tych 'starych' , przesiąkniętych klęskami).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2010, 14:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Żal to był po Marcelo,Głowie czy Alvarezie - teraz to każdego w składzie można pozbyć się bez żalu(pisze tu o tych 'starych' , przesiąkniętych klęskami).
W zasadzie masz rację. Ja jeszcze żałowałbym odejścia Diaza, ale 1,5 mln euro mogloby ten żal ukoić.
Resztę pożegnałbym z ulgą. Może poza Patrykiem, który pod silną ręką szkoleniowca może jeszcze coś osiągnąć....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Macioos45
Junior Member

Od: 05.2004

Stary 31.08.2010, 14:13
Wybaczcie ale...Niektórzy z Was naprawde są mocno niepoważni... Proszę mi powiedzieć ile razy Singlar wyszedł w podstawowej 11 odkąd zjawił się w Wiśle... ... a no właśnie...tak tak dobry z niego brońca był... :/ ... Bardzo dobrze się stało...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.08.2010, 14:16
Cytat:
A ty się weź zastanów przez chwile. Skoro rozwiązali z nim kontrakt, to chyba oczywiste jest, ze maja kogos na jego miejsce.
Tak tylko wtrącę od siebie, że to samo mówiliśmy my po rozwiązaniu kontraktu z Dongiem i oddaniu Górskiego na wypożyczenie. Wszyscy to zinterpretowali, że szykuje się transfer napadziora, a okazało się, że ostatniego dnia ściągamy na testy gościa z francuskiej drugiej ligi, którego Jóźwiak widział na kasetach video

Ja nie rozumiem tej nagłej potrzeby Wisły do pozbywania się swoich obrońców ;D
Legionista
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2010, 14:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie masz rację. Ja jeszcze żałowałbym odejścia Diaza, ale 1,5 mln euro mogloby ten żal ukoić.
Resztę pożegnałbym z ulgą. Może poza Patrykiem, który pod silną ręką szkoleniowca może jeszcze coś osiągnąć....
Dokładnie.niektórzy się śmieją z nas że tak Diaza bronimy przed odejściem ale to jest tak że mimo iż go krytykowaliśmy nie raz, mimo iż jest to przeciętny zawodnik, to jest z niego nieprzeciętny wojownik.My mamy sporo 'panienek' na składzie a to jest facet.U nas towar deficytowy.Z innych prawdziwych kozaków - Cleber 36, Sobol 34
Nie przypadkowo są faktyczne zapytania o Diaza.Przeciez te kluby widzą że nie jest to koleś świetnie technicznie i motorycznie , tylko zadzior który wsadzi tam łeb, gdzie nikt by nogi nie wsadził.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2010, 14:22
To był mały pikuś. Ciekawe jak poradzą sobie z usunięciem Łobodzińskiego i Garguły.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2010, 14:23
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko wtrącę od siebie, że to samo mówiliśmy my po rozwiązaniu kontraktu z Dongiem i oddaniu Górskiego na wypożyczenie. Wszyscy to zinterpretowali, że szykuje się transfer napadziora, a okazało się, że ostatniego dnia ściągamy na testy gościa z francuskiej drugiej ligi, którego Jóźwiak widział na kasetach video

Ja nie rozumiem tej nagłej potrzeby Wisły do pozbywania się swoich obrońców ;D
Trzeba budować coś nowego,Singlar był raczej opcją tymczasową. Ja wiem czy jest sens porównywać Jóżkowiaka do faceta,który zajmował się sprowadzaniem zawodników w PSV. Nie to doświadczenie,nie te kontakty,nie to rozeznanie. Nie ten rozmiar kapelusza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.08.2010, 14:29
Patrząc z zewnątrz to Singlar był jednym z największych drewniaków jakich pamiętam w lini defensywnej Wisły w ostatnich latach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów