The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 00:09
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Nadal wierzycie w to PS pisze
Nadal nie wierzysz w to, że rzeczywistość kreowana przez naszych działaczy nie odbiega czasem od bzdur jakie wypisuje PS U nas poziom rzeczywistego absurdu może nawet zawstydzić fantazję pismaków.
Powód: pytajnik
Ostatnio edytowane przez Greeg : 31.08.2010 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.08.2010, 00:46
Piotrek za 200 tys Euro.

ja pitole ,naprawde jakis niesmaczny zart,ale ten artykul ktos po głebszych pisal.

nieiwerze ze za taka kwote nasi by go puscicli,zwlaszcza ze to zawodnik mogacy grac i w obronie i pomocy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2010, 03:01
Dla mnie sprzedanie Brozka Polonii za 300tys Euro to jakis żart No ale na szczescie to nie ja decyduje...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 04:13
Tak przegladam sobie komentarze i nie wiem co o tym myslec.... Powiem tak: mamy w zespole wiele "pilkarskich kalek" na ktorych myslalem ze nigdy nie znajdziemy kupca. Piotr Brozek nalezy do jednej z nich. "Pilkarz" ten nie jest ani dobrym obronca ani pomocnikiem. Ciezko w zasadzie powiedziec czy kim jest gorszym: pomocnikiem czy obronca? Nie ma szybkosci, dryblingu, podania, techniki aby mozna go bylo nazwac skrzydlowym na miare OE (nie mylic z LM czy LE). Jak malo pojetnym jest pilkarzem pokazal mecz z Karabachem kiedy to jako obronca nie kryl zawodnika od pilki tylko stal za ..... zawodnikiem. Srednio myslacy laik wie ze obronca powinien kryc zawodnika od pilki; innymi slowy nie dac mu dojsc do pilki. Kuba Blaszczykowski (przyponinam pierwszy sezon po przyjsciu z III ligi) grajac pierwszy raz jako obronca przeciwko mocnym Grekom spisal sie o niebo lepiej niz Piotr Brozek grajac z Karabachem. A na tej pozycji gra od 2-3 sezonow. Mowiac szczerze jestem w szoku ze ktos wogole oferuje za tego grajka jakiekolwiek pieniadze. Po drugie, jezeli prawda jest ze sieje ferment to jest to kolejny powod za tym aby mu podziekowac. Po trzecie moze rozbicie duetu blizniaczego spowoduje ze pewny swego Pawel po prostu zacznie grac? Moze sytuacja ze bedzie bez brata spowoduje ze straci ta pewnosc siebie i zacznie pracowac; bo w przeciwienstwie do brata ma duzy talent. Ktos kiedys bardzo madrze napisal na tym forum ze przesuniecie slabego skrzydlowego Piotra Brozka na pozycje obroncy prawdopodobnie podarowalo mu te pare lat gry i zarabiania w Wisle. Ale wiecie co jest najgorsze? Najgorsze nie jest to ze on jest taki slaby, najgorsze jest to ze on sie nie chce uczyc. Zeby byc dobrym (mam na mysli poziom przynajmniej LE) skrzydlowym potrzeba paru rzeczy: talentu, naturalnej szybkosci i ciezkiej pracy. Z tym trzeba sie urodzic, to mieli i Kosowski i Uche. Ale aby zostac obronca przy ktorym kibice nie beda mieli palpitacji serca - w mojej ocenie - potrzeba mniej talentu ale wiecej ciezkiej pracy. A przeciez ciezka praca polegajaca na zbudowaniu wytrzymalosci, nauczenia sie krycia i doskoku do rywala aby nie dac mu dosrodkowac jest do wykonania przez kazdego sredniego obronce. Ale trzeba chciec sie uczyc, pracowac i eliminowac bledy. Nie bedzie sie oczywicie Roberto Carlosem ale mozna sie stac solidnym obronca. Trzeba tylko chciec.

Acha, i jeszcze jedno. Wszyscy tutaj narzekajacy na cene Piotra. Tak szczerze ogladajac wszystkie jego mecze, ile jest wg. Was wart? Pol miliona euro, milion? Nie piszcie poprzez pryzmat przynaleznosci klubowej, ale na chlodno ocencie Jego wartosc rynkowa.

P.S. Jezeli nasz dyrektor sportowy komukolwiek opchnie Lobo, Jirsaka, Boguskiego czy Piotra Brozka to znaczy ze jest w stanie Eskimosa przekonac do kupna lodowki
Ostatnio edytowane przez RAF : 31.08.2010 o godz. 04:25.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.08.2010, 05:24
Nie wiem czy było : http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Wisła interesuje się Chilijczykiem, Rodrigo Millarem
Odpowiedz cytując
TeeS88
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 07:01
Tak, sprzedajmy wszystkich Polaków, a jak za rok przypadkiem awansujemy do LM lub LE, będziemy mieli problemy ze zgłoszeniem 8 naszych do pucharów.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.08.2010, 07:17
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html A jak wczoraj napisalem co mysle o sprzedaniu Diaza to uslyszalem ze mamy Brozka. A jak nie bedzie Brozka to kto bedzie kopal po tamtej stronie? Akurat jestem zwolennikiem pożegnania Piotrusia calym sercem!!!Ale najpierw sie kupuje apotem sprzedaje., A nie odwrót....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2010, 07:23
ja w ogóle jestem zwolennikiem wywalenia 3 panów B! Brożek Boguski i drugi Brożek powinni odejść!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.08.2010, 07:31
Co to do cholery dzisiaj prima aprilis jest czy co? No bez jaj z tym Brożkiem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2010, 07:39
Łobo, Kowalski i kulawy Singlar - to są pierwsi goście do pożegnania. Piotrek jest przeciętny, ale nie jest głównym problemem.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.08.2010, 07:47
RAF napisał(a):Wyświetl post
P.S. Jezeli nasz dyrektor sportowy komukolwiek opchnie Lobo, Jirsaka, Boguskiego czy Piotra Brozka to znaczy ze jest w stanie Eskimosa przekonac do kupna lodowki
Nie stawiaj w jednym rzędzie zawodników, którzy nigdy w Wiśle nie błyszczeli (Łobo, Jirsak) z piłkarzami, którzy mają dołek formy, ale są w stanie grać znacznie lepiej (Boguski i Piotr B.). Pietia w swojej normalnej dyspozycji to solidny obrońca, który potrafi dograć albo samemu wykończyć akcję. Moim zdaniem, przy obecnej katastrofie w obronie, to jest nasz najlepszy boczny defensor. Ile jest wart? Z 500 tys. Tylko że za taką lub niższą sumę nie opłaca nam się go sprzedawać, bo mając do dyspozycji takie pieniądze mamy marne szanse ściągnąć kogoś wartościowego. Prędzej kupimy kolejnego Bunozę albo wypożyczymy następnego Cikosa.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.08.2010, 08:14
Są tacy zawodnicy co machają rekami, burmuszą się na trenerów i pyskują w szatni. Pietia do takich zapewne należy czego dał juz kilka razy dowód. Piłkarz tez człowiek. Ten moment musiał nadejść i może to jest najlepszy moment na pożegnanie? Ale dobrze byłoby mieć jednak kogoś w zamian i to o przynajmniej trochę lepszych umiejętnościach. Ja bym pomyslał o wznowieniu rozów z Nikolą ale to zapewne kontrowersyjna wersja. Nam trzeba "zapierdalaczów" a nie machających rękami "sokołów".
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2010, 08:25
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html A jak wczoraj napisalem co mysle o sprzedaniu Diaza to uslyszalem ze mamy Brozka. A jak nie bedzie Brozka to kto bedzie kopal po tamtej stronie? Akurat jestem zwolennikiem pożegnania Piotrusia calym sercem!!!Ale najpierw sie kupuje apotem sprzedaje., A nie odwrót....
To bylby prawdziwy majstersztyk - pozbyc sie 5 obroncow i wciaz walczyc o najwyzsze cele (czysto teoretycznie oczywiscie).
Pokazcie mi drugi taki klub na swiecie ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.08.2010, 08:35
RAF napisał(a):Wyświetl post
Jak malo pojetnym jest pilkarzem pokazal mecz z Karabachem kiedy to jako obronca nie kryl zawodnika od pilki tylko stal za ..... zawodnikiem. Srednio myslacy laik wie ze obronca powinien kryc zawodnika od pilki; innymi slowy nie dac mu dojsc do pilki.
Oj znafcy.. kryje się zawodnika OD bramki, taka podstawowa zasada pilkarska
Odpowiedz cytując
maxipiter
Banita

Od: 09.2005

Stary 31.08.2010, 08:39
Rodrigo Millar
http://www.youtube.com/watch?v=7BvyV...eature=related
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2010, 08:41
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To bylby prawdziwy majstersztyk - pozbyc sie 5 obroncow i wciaz walczyc o najwyzsze cele (czysto teoretycznie oczywiscie).

Pokaż mi raczej drugą taką buraczaną ligę
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 31.08.2010, 08:43
Prawda jest i była taka że oba Brożki roz*********ją atmosfere w szatni.Pozwalał sobie na to złotousty sternik Legii,pozwalał sobie na to dziadzio Kasperczak.
Nadeszły czasy nowego trenera po którym na pierwszy rzut oka widac,że na takie zachowanie sobie nie pozwoli.Dla mnie mecz z Karabachem był doskonałą lekcją poglądową na temat jak to pan Brożek Piotr przeszedł obok spotkania,dając wyraźne symptomy tumiwisizmu i olewactwa.Zawodnik gra tam gdzie postawi go trener,a nie tak że ten ostatni bedzie strzelał na boisku focha.Dlatego wobec takiej postawy,mówię Brożkowi kategoryczne NIE,na gre w tej drużynie!
Inną sprawą jest kwota za którą Brożek może przejść do Polonii.Deko to urągające takiemu klubowi jak Wisła.Jednakże tak samo jak każdy kij ma dwa końce,tak samo próbuje sobie wyobrazić,jak serdecznie dosyć muszą mieć Brożka w klubie.Wychodzi z czysto matematycznej i zdroworozsądkowej kalkulacji,zakładając odejście Brożka i Diaza,że dyrektor sportowy szykuje transfery do Wisły last minute.Kolejni do odstrzału to Łobodziński,Jirsak,Kowalski.Tym panom już serdecznie dziękujemy.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2010, 08:53
Inna sprawa że Maaskant raczej nie zgodzi się na transfer przecież ma tylko 2 obrońców a on chyba sobie takich jaj w składzie robił nie będzie. Wątpię żeby Stan miał już przygotowany transfery żeby dziś dopiąć wszystko. W ogóle jakbyśmy tak patologicznie sprzedali i Diaza i Brożka to w okienku byśmy zarobili 7mln euro ale myślę że raczej sprzedaży nie będzie.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.08.2010, 09:00
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
O ile wiem to Piotr Brożek to pomocnik, a nie obrońca. To, że Skorża go tak dziwnie ustawiał nie znaczy, że jest obrońcą. Diaz z kolei to lewy obrońca, a Skorża na siłe chciał z niego robić def. pomocnika. Ja jednak kiedy to przeczytałem to o mało z krzesła nie spadłem. Domniemana kwota 300 tys. euro, ale z drugiej strony może to aż 300tys za bumelanta. Może zarząd z właścicielem faktycznie zrezygnowali z walki o mistrza w tym roku i budują zespół na przyszły
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2010, 09:24
Jestem ciekaw (o ile to prawda, od kogo wyszła chęć tego transferu).
Czy od samego Brożka, któremu nie pasuje siedzenie na ławce (chociaż w pełni na to zasługuje).
Czy od Wisły, która chce jeszcze zarobić i już przestaje liczyć na niego.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2010, 09:31
Wszystko to mi troche smierdzi, bo to chyba Valckx obecnie odpowiada za transfery. Czyli to on powinien podejmowac decyzje o sprzedazy zawodnika.
Chyba, ze jest marionetka, ale w to nei uwierze ;]
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.08.2010, 09:36
Z tym Millarem to raczej plotka. Wątpię żeby nasz klub wydawał 1 mln ojro za 29-letniego zawodnika.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2010, 09:40
Ja bym to klasyfikował raczej jako próba szantażu,że będę siedział na ławie to mogę odejść. Poza tym Wojciechowski nie kupuje zawodników,którzy siedzą na ławce mają tendencje spadkową formy ale wręcz odwrotnie. Co nie zmienia faktu,że w naszym interesie byłoby sprzedać Brożka za dobre pieniądze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.08.2010, 09:43
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja jednak kiedy to przeczytałem to o mało z krzesła nie spadłem. Domniemana kwota 300 tys. euro, ale z drugiej strony może to aż 300tys za bumelanta. Może zarząd z właścicielem faktycznie zrezygnowali z walki o mistrza w tym roku i budują zespół na przyszły
Skąd te wnioski o odpuszczaniu mistrzostwa?
Naprawdę wierzysz, że sfoszeni utratą wplywów, nieprzyzwyczajeni do ciężkiej pracy, i znani z swojego otwartego na innych podejścia do życia Brożkowie są warunkiem do zdobycia mistrzostwa?
Moim zdaniem jedyną szansą na jakiekolwiek wykorzystanie potencjału niektórych zawodników z starej drużyny jest wyraźny sygnał, że to już koniec piłkarskiego Monty Pythona w Wiśle.
Jeśli oddanie Piotrka zapewnia taki sygnał, i gwarantuje, że reszta zostawi głupie myśli o kombinowaniu, a zamiast tego weźmie sie do roboty albo zdecyduje się kontynuowac grę w innym klubie, to moim zdaniem Wojciechowskiemu można dopłacic te 300 tyś.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.08.2010, 09:45
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Z tym Millarem to raczej plotka. Wątpię żeby nasz klub wydawał 1 mln ojro za 29-letniego zawodnika.
Contract until: 31.12.2010

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2010, 09:47
Skoro za Sobiecha Pan Wojciechowski był skory dać milion euro, to niech dołoży do proponowanego 0,3mln jeszcze 1,2mln i bierze obu braci w pakiecie za półtora bańki.....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 09:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ja bym to klasyfikował raczej jako próba szantażu,że będę siedział na ławie to mogę odejść. Poza tym Wojciechowski nie kupuje zawodników,którzy siedzą na ławce mają tendencje spadkową formy ale wręcz odwrotnie. Co nie zmienia faktu,że w naszym interesie byłoby sprzedać Brożka za dobre pieniądze.
za jakiekolwiek pieniądze
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.08.2010, 09:54
<Post został przeniesiony>
Ostatnio edytowane przez grosz : 01.02.2014 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 31.08.2010, 09:55
myślę, że to superkaczka dziennikarska...
nie sądzę, że Brozio (którykolwiek) grałby dla innego niż Wisła klubu w Polsce. Może się mylę, może nie. Z drugiej strony "wymiana" (brzydko mówiąc zawodników), tzw. świeża krew jest drużynie potrzebna. Niektórzy zostali przyzwyczajeni do minimalizmu i dalej go prezentują.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 31.08.2010, 09:58
Tak na marginesie.Niech idzie w p*****!!!
Dla mnie Brożki są synonimem staczania się po równi pochyłej mojego ukochanego klubu.
Sie Wojciechowski wnet przekona z jakim leniem i leserem ma do czynienia.Do tego obrażalskim leniem i nierobem.
Zależy mi tylko na tym,by niezależnie kto przywdziewa koszulkę z Białą Gwiazdą na sercu,zostawiał na boisku zdrowie i biegał.Brożkom się wydaje,takie odnosze wrażenie że zasługują na miejsce hall of fame w galerii sław naszego klubu.A to wieeeelka pomyłka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów