The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 21:43
zloto napisał(a):Wyświetl post
Bardziej ogólnikowo się nie dało

Zresztą teraz potrzebujemy jednego, góra dwóch wzmocnień, bocznego obrońcy i jakiegoś przebojowego pomocnika.
Na jakimś pokemoniastym serwisie o Wiśle, czyli generalnie, ja też mogę podać, że Milinković jest w Wiśle, efekt ten sam
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.08.2010, 23:16
zloto napisał(a):Wyświetl post

Zresztą teraz potrzebujemy jednego, góra dwóch wzmocnień, bocznego obrońcy i jakiegoś przebojowego pomocnika.
Myślę, że z transferami musimy poczekać jeszcze do zimy wątpię, żeby przed końcem tego okienka udałoby się kogoś ściągnąć. A tak w ogóle dajmy jeszcze czas Maaskantowi może jakoś to wszystko ogarnie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.08.2010, 09:42
Bunoza słabo się spisuje,bo nie wie co i jak ma grać. Zachowuje się tak jakby wyszedł dopiero z samolotu i wszedł na boisko. Jak Masskant go dobrze ustawi to będziemy mieć z niego pożytek. Warunki ma tylko jest makabrycznie zdezorientowany, zresztą jak większość kopaczy. Pomoc gra sobie,ofensywa sobie a obrona to już w ogóle twórczość własna. To samo Cikos, w zasadzie robi za obrońcę i skrzydłowego,bez wsparcia sam nic nie zdziała. W ogóle w naszej grze est jeden wielki chaos.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.08.2010, 09:45
Nie wiem ile razy to powtarzałem ale po prostu źle wykorzystujemy pieniądze, a mamy talent w lidze !! Kamil Grosicki do kupienia za mniej niż 1mln euro to jest wyprzedaż jak w MM! Ten chłopak ma 22 lata, za rok, dwa będzie z niego napęd rep. Polski! Kupujemy jakiegoś Paljicia a powinniśmy dać chociażby 800 tys. euro za Grosika. Chłopak sam wygrywa mecze Jagielloni
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2010, 09:52
Cos czuje ze w koncu stracimy Diaza szkoda bo na peweno nie pozyskamy na jego miejsce gracza o podobnych umiejetnosciach.......
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2010, 09:54
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem ile razy to powtarzałem ale po prostu źle wykorzystujemy pieniądze, a mamy talent w lidze !! Kamil Grosicki do kupienia za mniej niż 1mln euro to jest wyprzedaż jak w MM! Ten chłopak ma 22 lata, za rok, dwa będzie z niego napęd rep. Polski! Kupujemy jakiegoś Paljicia a powinniśmy dać chociażby 800 tys. euro za Grosika. Chłopak sam wygrywa mecze Jagielloni
Żeby Małecki miał z kim talent przepijać.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.08.2010, 09:58
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Żeby Małecki miał z kim talent przepijać.
Zdaje mi się że Grosik wolałby towarzystwo Burligi
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.08.2010, 10:12
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Grosicki jest szybki. To wszystko co można o nim powiedzieć, bo w piłkę to on grać nie potrafi, i nawet jeden fuksiany mecz z Lechem tego nie zmieni. Milion euro za takiego grajka to kosmiczne nieporozumienie. Faktycznie, okazja niczym z MM, gdzie w promocji najczęściej sprzedają produkty w normalnej cenie, tylko obok dają jakąś przekreśloną kwotę z kosmosu, że niby obniżka.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.08.2010, 10:24
Adios Junior Diaz. I wlaczymy o Miszcza (MAŁO)POLSKI.Rozwala mnie to wszystko w tym klubie. Jedyny cel tak naprawdę to sprzedać udanie piłkarza. A wziąć za darmo kogoś.Nie ważne kogo byle by był za friko.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2010, 10:30
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Adios Junior Diaz. I wlaczymy o Miszcza (MAŁO)POLSKI.Rozwala mnie to wszystko w tym klubie. Jedyny cel tak naprawdę to sprzedać udanie piłkarza. A wziąć za darmo kogoś.Nie ważne kogo byle by był za friko.
jakoś się przemęczymy pół roku, a kasa ponad milion euro konkretna jak za gracza, któremu wygasa za rok kontrakt
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.08.2010, 10:42
Jeśli odejdzie Diaz to chyba za zgodą Vinckx`a?
A jeśli tak to nie wierzę, żeby nasz dyro sportowy nie miał alternatywy...przecież nie po to go Basałaj sprowadzał do Wisły, żeby był marionetką i przyglądał się bezczynnie, jak mu Cupiał drużynę rozsprzedaje. Nie sądzę aby na to pozwolił, w końcu przyjechali tu z Maaskanetem, żeby odbudować ten klub, a nie pogrążyć go jeszcze bardziej.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.08.2010, 10:51
A niech sprzedają Diaza, Pjetia jakoś go zastąpi. Jakoś nie widzę Diaza jako zbawcy drużyny, a niezła kasa może być z jego transferu.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2010, 11:01
Ostatnia okazja do zarobienia konkretnych pieniędzy za Diaza.A też nie wiadomo czy będzie chciał przedłużyć kontrakt(ja mam ogromne wątpliwości), więc tym bardziej jestem przekonany do sprzedaży.Wierze Valckx znajdzie lepszego grajka.
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Zdaje mi się że Grosik wolałby towarzystwo Burligi
Słuszna uwaga
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.08.2010, 11:02
Vuko napisał(a):Wyświetl post
A niech sprzedają Diaza, Pjetia jakoś go zastąpi. Jakoś nie widzę Diaza jako zbawcy drużyny, a niezła kasa może być z jego transferu.
Junior Diaz jako jeden z nie licznych trzyma jakis tam swój solidny poziom. Jest to zawodnik, który nigdy nie odpuszcza i zawsze można na niego liczyć. Jego największą zaletą jest to, że chce piłkę do gry.

Ma też swoje wady, wywraca się co chwile, podbija sobie piłkę po czym wali lagę na przód, ma mnóstwo nie dokładnych zagrań jednak jest to wynikiem tego, że nie boi się próbować zagrywać trudnych piłek.

Mają na uwadze to, że kończy mu się kontrakt należy już teraz podjąc decyzje co robimy, przedłużamy kontrakt albo sprzedajemy. Można go sprzedać jednak na jego miejsce powinien być sprowadzony zawodnik który od razu wskoczy do pierwszej jedenastki i będzie trzymał poziom. Nie potrzebujemy zawodników przyszłościowych do defensywy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.08.2010, 11:40
Tak jak pisze westersyl - jeśli sprzedajemy (może zawodnik sam naciska?) to Valcx już musi mieć następcę do pierwszej 11. A nie że sprzdeamy i zostaniemy z 1 lewym obrońcą i to w dodatku bez formy (Piotrek Brożek)!

Trochę profesjonalizmu powinno już być

A że się Diazowi za rok kończy kontrakt - to faktycznie sprzedajemy teraz, albo za pół roku, rok odejdzie za grosze albo za darmo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 30.08.2010, 11:58
Jeśli z Diazem to nie farmazon,to raczej pożegnamy tego ambitnego piłkarza.Last minute by cokolwiek na nim zarobić.Jednakże nie przyjmuję do wiadomości by na biurku naszego dyrektora sportowego nie było żadnego cv kandydata,mogącego wskoczyć od kopa do pierwszego składu.Nie wiem jaki na dzień dzisiejszy jest status piłkarza Golańskiego,ale ja bardzo chętnie widziałbym go w składzie.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2010, 12:01
Golański to prawy obrońca, a tych w klubie jest już trzech.Tylko uparty Leo ustawiał go na lewej stronie obrony, a tam sobie nie radził.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.08.2010, 12:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bunoza słabo się spisuje,bo nie wie co i jak ma grać. Zachowuje się tak jakby wyszedł dopiero z samolotu i wszedł na boisko. Jak Masskant go dobrze ustawi to będziemy mieć z niego pożytek. Warunki ma tylko jest makabrycznie zdezorientowany, zresztą jak większość kopaczy. Pomoc gra sobie,ofensywa sobie a obrona to już w ogóle twórczość własna. To samo Cikos, w zasadzie robi za obrońcę i skrzydłowego,bez wsparcia sam nic nie zdziała. W ogóle w naszej grze jest jeden wielki chaos.
Fakt- chaos - zwłaszcza jeżeli chodzi o prawą obronę - oglądałem 3 mecze Piotra Celebana i w porównaniu z Cikosem - kolo jest niesamowity - potrafi wejść ofensywnie, dośrodkować (!!!) a i wobronie nie zagrywa jakichś mega niewypałów.
Trzeba było go wziąć w zamian za Ćwielonga i dołożyć jakieś 100 tys. eurasiów. Razem wyszłoby między 250-300 tys euro za definitywny transfer zawodnika w podobnym wieku i na dzień dzisiejszy reporezentującego sie znacznie lepiej od reprezentanta słowackiej młodzieżówki.
PS - prawy pomocnik Śląska (Ćwielong lub Gancarczyk) też zbytnio nie wspomagają gry obronnej, może w porównaniu z Małeckim - bardziej asekurują, ale bez przesady - jak wychodzi do przeodu Celeban, to do prawej schodzi Fojut, a Kaźmierczak czyści środek....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2010, 12:28
Myślicie, że na prawdę po ostatnich popisach Diaza, ktoś chce go kupić? xD
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.08.2010, 12:30
Zawsze szkoda jak ktoś odchodzi ale tak jak już pisaliście to ostatnia okazja by coś na nim zarobić a Wisła jest i będzie takim klubem który powinien tanio kupować drogo sprzedawać oczywiści mając równorzędnych zastępców.
Oby taki był na oku naszego dyrektora sportowego.

Plus takiego transferu jest też taki że piłkarze widzą że jak przyjdą do Wisły to potem mogą odejść do lepszego klubu to też jest karta przetargowa w negocjacjach.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.08.2010, 12:34
Tyle, że to nie Diaz, a któryś z ofensywnych pomocników ma odejść do jednego z klubów, które są obecnie w pierwszej piątce tabeli. Pewnie Łobo/Jirsak/Boguski/Piotr Brożek/Paweł Brożek do Bełchatowa/Jagi/Polonii. Oczywiście info od zbymaka.

P.S.
Zawodnik, któ odchodzi "psuje atmoserę", więc pewnie któryś z Brożków. A to Paweł przez cztery kolejki zagrał 68 minut... To tylko przypuszczenia
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 30.08.2010 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 30.08.2010, 12:36
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że to nie Diaz, a któryś z ofensywnych pomocników ma odejść do jednego z klubów, które są obecnie w pierwszej piątce tabeli. Pewnie Łobo/Jirsak/Boguski/Piotr Brożek/Paweł Brożek do Bełchatowa/Jagi/Polonii. Oczywiście info od zbymaka.
A to info to z jakiego żródła ..... bo brzmi nieco fantastycznie .....
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.08.2010, 12:38
iq1000 napisał(a):Wyświetl post

Ostatnia szansa żeby zaistnieć na TWSD.
Niedługo dostanie kilka pał w szkole i będzie szlaban na neta.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.08.2010, 12:40
Właśnie, to już nie ten Diaz z ciągiem na bramkę jak kiedyś. Poza tym dawno już nie widziałem strzelonej przez niego bramki. Kiedyś to potrafił. Od pewnego czasu (kiedy pojawiły sie newsy o zainteresowaniu nim z ligi francuskiej) jest cieniem tego Diaza z początkowego okresu w Wiśle. Widać, ze chłop męczy się psychicznie coraz bardziej, w dodatku widząc, ze np. Marcelo poszedł wyżej a on musi kopać się w czoło na obskórnych stadionach przy garstce widzów.
Jeśli jest kupiec, sprzedać !
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 30.08.2010, 12:50
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia szansa żeby zaistnieć na TWSD.
Niedługo dostanie kilka pał w szkole i będzie szlaban na neta.

...no tak,masz rację.Nie to żebym w tej chwili urządzał tu polowanie na czarownice,ale od początku mistycznych przepowiedni duetu zbymak-maci0s,z zawziętością śledziłem trafność przemycanych przez w/w wróżbitów informacji.
Okazało się że oscylowała w okolicach błędu statystycznego.No cóż.Jaki kraj, tacy Nostradamusi.Jednakże karierę na forum zrobili,a teraz faktycznie koniec laby.Worek na kapcie już zapewne gotowy.
Nie ma się co Diaza czepiać, a już na pewno odmawiac mu ambicji.Jak jest ktoś łasy na jego usługi to- Junior dzięki za wszystko!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2010, 12:58
Ciągle mam wątpliwości, czy faktycznie go ktoś chce. Ale tylko dodam, że Diaz lepszy nie będzie. Może tylko być gorszy. Tak samo było z Pawłem Brożkiem, wszyscy płakali, żeby nie odchodził. Klub chciał 4 miliony itp. A prawda jest taka, że sprzedawać należy, jak ktoś jest na topie, a nie w dołku. I teraz gówno zarobimy na Brożku. Trzeba wyciągać wnioski z błędów.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.08.2010, 13:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, to już nie ten Diaz z ciągiem na bramkę jak kiedyś. Poza tym dawno już nie widziałem strzelonej przez niego bramki. Kiedyś to potrafił.
Strzelił z Szawlami na Suchych Stawach, więc wcale nie tak dawno. A wg mnie Diaz jest bardzo przydatny jako zapchajdziura, nie mamy drugiego zawodnika który może grać na tylu pozycjach co Junior.
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.08.2010, 13:05
Junior trzyma poziom cały sezon bez super lepszych i super gorszych gier, nie odstawia nogi nigdy można powiedzieć że w tańcu się nie p***doli jak by każdy w zespole miał takie podejście jak on to by było pięknie.

Chaotyczne zagrania i nie skuteczne dryblingi przeplata pewnością w odbiorze i skutecznym koszeniem w stylu Clebera.

Żeby go tylko jakaś paskudna kontuzja nie pogrążyła.

Szkoda go będzie jak odejdzie teraz ale lepiej go teraz sprzedać bo chętnych nie braknie jak zostanie z kartą w ręce zwłaszcza że jest uniwersalnym graczem.
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.08.2010, 13:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ciągle mam wątpliwości, czy faktycznie go ktoś chce. Ale tylko dodam, że Diaz lepszy nie będzie. Może tylko być gorszy. Tak samo było z Pawłem Brożkiem, wszyscy płakali, żeby nie odchodził. Klub chciał 4 miliony itp. A prawda jest taka, że sprzedawać należy, jak ktoś jest na topie, a nie w dołku. I teraz gówno zarobimy na Brożku. Trzeba wyciągać wnioski z błędów.
Grali i grają u nas zazwyczaj słabi piłkarze,w europejskiej skali. Nie wiedzieć czemu wszyscy traktują ich jak równorzędnych przeciętniaków z lig zachodnich. A dzieli ich znaczna przepaść. Taki kopacz nie potrafi ustabilizować formy,jest wielką niewiadomą. Dlatego należy go sprzedawać kiedy osiąga wyniki ponad swoje możliwości. Kiedy Brożek strzelał trzeba było go sprzedawać itd. Nie należy ich trzymać za długo,bo nie rokują na przyszłość a zabierają miejsce innym,którzy a nuż będą mieli sezon konia. Trzy,cztery sezony obecności w klubie to wystarczająco aby poznać się na zawodniku. Zazwyczaj łapie wtedy optymalną dyspozycję,a później regres. Tak więc sprzedawać Diaza póki można. To nie są kopacze których nie da się zastąpić. Przy dobrym scautingu nic trudnego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.08.2010, 13:48
Ja Diaza szanuje, bo to jeden z najlepszych pilkarzy w naszej obecnej kadrze. Waleczny, nigdy nie odpuszcza, strzela jak na obronce dosc duzo bramek i jest zawodnikiem uniwersalnym.

Ale lepiej, zeby odszedl, bo szkoda patrzec jak ten chlopak meczy sie na stadionach z lat 80' w zenujacej druzynie i w zenujacej lidze.

Jesli odejdzie, to plan 'rozpieprzenie obrony' zostanie wykonany! Panie prezesie, melduje wykonanie zadania!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów