The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 17:48
willow napisał(a):Wyświetl post
Mógłbym prosić o konkrety?
w tle mamy odpadniecie w pucharach
- nowy trener dobry jak na polskie warunki
- dośwaidczony dyr . sportowy + cel LM , ma tez stworzyc baze i opracowac szkolenie mlodziezy
- transfery - było ich sporo , wiem że Wisła sprzedała dwóch dobrych obrońców , ale juz bywały podobne okna przy czym tych uzupelnien było mniej i do tego dochodził ogolny marazm , wycofanie a teraz chce sie jeszcze wzmocnić drużyne .
Gordan Bunoza (NK Karlovac) - 4-letni kontrakt
Osman Danilo Chávez Güity (CD Platense Puerto Cortés) - roczny kontrakt
Erik Čikoš (MFK Petržalka) - roczne wypożyczenie z opcją wykupu
Milan Jovanić (FK Spartak Zlatibor Voda) - 5-letni kontrakt
Mateusz Kowalski (Piast Gliwice) - powrót z wypożyczenia
Dragan Paljić (1.FC Kaiserslautern) - 2-letni kontrakt
Andrés Lorenzo Ríos (Club Atlético River Plate Buenos Aires) - roczne wypożyczenie z opcją wykupu
Cezary Wilk (Korona Kielce) - 4-letni kontrakt
Maciej Żurawski (Omonia Nikozja) - roczny kontrakt

Takich ruchów sie nie robi od tak sobie , pozytywny trend jest dodatkowo widoczny w tle odpadniecia z pucharów , bo w ostatnich czasach reakcja na takie wpadki była negatywna , brakowało systematycznosci , wyciagania wniosków , konsekwencji w dążeniu do celu ....
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.08.2010, 20:13
Jak Rios sie sprawdzi, to milion euro (choc w ogole nie wiadomo, ile wynosi klauzula, watpie ze milion, chyba ze dolców) to bedzie pryszcz, przeciez on bedzie wart 5x tyle.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.08.2010, 20:20
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Jak Rios sie sprawdzi, to milion euro (choc w ogole nie wiadomo, ile wynosi klauzula, watpie ze milion, chyba ze dolców) to bedzie pryszcz, przeciez on bedzie wart 5x tyle.
tak tylko jeszcze musiałby wtedy chcieć dla nas grać. wystarczy, że powie że nie chce przechodzić do Wisły na stałe i nici z tego miliona.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.08.2010, 20:48
Pawełek dał czas trenerowi

chyba na odwrót powinno być

(to się tyczy wszystkich kopaczy)

coraz bardziej lubię tego Paljića (jako osobę):
Cytat:
Dziennikarze pytali się również zawodnika, jak ocenia zasady, wprowadzone przez Roberta Maaskanta. „To bardzo dobry pomysł, w Europie jest to normalne, że śniadanie czy lunch je się razem. Możemy porozmawiać i poznać się lepiej” – stwierdził zawodnik.
hehe żadnych wymówek nie będzie
jeżeli nie będzie z niego zawodnik
to będzie wyrocznią co do standardów (poprzednio stwierdził że treningi są dużo lżejsze )
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 28.08.2010 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 28.08.2010, 21:24
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
tak tylko jeszcze musiałby wtedy chcieć dla nas grać. wystarczy, że powie że nie chce przechodzić do Wisły na stałe i nici z tego miliona.
od tego jest opcja pierwokupu, nie dramatyzujcie [;
Poza tym bez przesady, do Barcelony to po roku to on nie trafi
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.08.2010, 21:43
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
od tego jest opcja pierwokupu, nie dramatyzujcie [;
Poza tym bez przesady, do Barcelony to po roku to on nie trafi
I co z pierwokupu jeśli on nie chce przejść? Mówi "NIE": wolę grać dla River i nie chcę podpisywać żadnej umowy z Wisłą. Wtedy z naszej klauzuli nici.
Nie dramatyzuję.

e: mam nadzieję, że masz rację.
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 28.08.2010 o godz. 22:15.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 28.08.2010, 22:04
może jest zapis że automatycznie przedłużają umowę na x lat
poza tym inny i tak będzie musiał za niego zapłacić
co najmniej 15 bramek musiałby chłopak strzelić
a na to się nie zanosi
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 28.08.2010, 22:07
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
I co z pierwokupu jeśli on nie chce przejść? Mówi "NIE": wolę grać dla River i nie chcę podpisywać żadnej umowy z Wisłą. Wtedy z naszej klauzuli nici.
Nie dramatyzuję.
to nie działa tak jak Tobie się wydaje, większość elementów umowy jest już ustalona, to tylko takie jakby przedłużenie
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 10:34
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Pawełek dał czas trenerowi

chyba na odwrót powinno być

(to się tyczy wszystkich kopaczy)

coraz bardziej lubię tego Paljića (jako osobę):
hehe żadnych wymówek nie będzie
jeżeli nie będzie z niego zawodnik
to będzie wyrocznią co do standardów (poprzednio stwierdził że treningi są dużo lżejsze )
Też zwróciłem uwagę na tą dwuznaczną wypowiedź Pawełka. Zwróciłem także uwagę, na dziwne, jak dla mnie zachowanie, innego naszego Asa z bramki - byłego już Juszczyka, gdy po strzeleniu gola przez Polonię, wybuchł radością i biegał, jak szalony w bramce, tak, jakby to on tego gola strzelił Wiśle, na co pojawiły się i tak przychylne mu komentarze, że wychowankowi wszystko wypada ( nie dziwi nic po zgodzie na fucka dla Wisły, najemnika Pawełka, a co dopiero, wychowanka, jak Jucha )
Mam jednak ogromną nadzieję, że mimo sentymentu do niej, z uwagi na mój wiek, Wisła " drewniana " - cokolwiek by to nie miało oznaczać - właśnie się kończy
Ostatnio edytowane przez kot : 29.08.2010 o godz. 11:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2010, 10:36
Do grudnia Kontrakt ma Mariusz Pawełek z tego co widzimy wciąż jednak jest wystawiany do 1 składu mimo zakupu nowego bramkarza... robił to Petrescu mimo iż Dolha był 5 razy lepszy ... zrobił to Kulawik ... na 2 pierwsze mecze zrobił to Maaskant odrazu w 1 meczu ... czyli co jest grane Jovanic jeszcze słabszy?
Proponuje dyskusje czy należy przedłużyć kontrakt z Mariuszem Pawełkiem który słynie z puszczania farfocli i nie pewnych interwencji . Pytanie jest proste czy Pawełek powinien zostać na np kolejne 2 lata i czy z takim golkiperem można budować drużynę na Mistrza Polski i walkę o jakieś cele w Europie
Moja odpowiedź nie należy przedłużać kontraktu . Mariusz zagrał dużo meczów w Wiśle a za 5 lat nie poprawił nic w swojej grze od początku był nie pewny i wciąż taki jest !!! . Do tego przeciętna gra nogami i dużo kiksów które mu się przytrafiły jako kibic nie wiem czy fachowo ale jestem za tym by podziękować Pawełkowi w grudniu !!
Proszę o odpowiedź tutaj chciałbym się przyjrzeć czy są jacyś zwolennicy talentu Pawełka bo może ja się mylę w tej kwestii i to dobry bramkarz który powinien kolejne 5 lat u nas bronić ...
Borinho
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2010, 11:23
Zwróćcie uwagę na to, że żeby zastąpić Pawełka trzeba mieć czym. Nie sztuka jest sięgnąć kolejny raz po Juszczyka, czy wystawić do bramki gorszego obcokrajowca. Transfer gotówkowy i nie żałować, w końcu bramkarz jest jeden.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 11:27
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Zwróćcie uwagę na to, że żeby zastąpić Pawełka trzeba mieć czym. Nie sztuka jest sięgnąć kolejny raz po Juszczyka, czy wystawić do bramki gorszego obcokrajowca. Transfer gotówkowy i nie żałować, w końcu bramkarz jest jeden.
trochę ciężko byloby obecnie stawiać na Juszczyka,zwlaszcza we wczorajszym meczu.nie wiem czy dalby chłop radę tak ganiać przez 90 minut między nasza bramką,a bytomską.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.08.2010, 11:36
Osobiście nie mam nic przeciwko Pawełkowi. Jeżeli w zdrowej rywalizacji pokona Jovanica i Kurto, to niech broni. Zacznie puszczać - jak to mówi Kazek W. - jabole, to zostanie zastąpiony. Podobnie było z Dolhą. To Pawełek był pierwszym bramkarzem, Rumun wskoczył do składu, gdy Mariusz doznał kontuzji. Okazało się, że Dolha jest na tyle dobrym i pewnym bramkarzem, iż nie ma potrzeby sięgać po wyleczonego Pawełka. Problem w tym, że nie widzę by Pawełek był lepszy od Jovanica,a do tego wiem, że Mariuszowi zdarzają się te głupie wpadki więc niejako od razu skazuje go na rezerwowego. Rezerwowego bądź, co bądź bardzo dobrego, jak na naszą ligę.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2010, 12:07
szkoda mi Cikosa, bo chłopak widać, że dużo biega i się stara, ale wyraźnie brakuje mu umiejętności czysto piłkarskich... ale może pod wodzą nowego trenera chłopak się troche rozwinie?
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 29.08.2010, 12:07
Panowie ale prosta rzecz mamy dyrektora nowego trenera jak by słuchał waszego głosu atuty argumenty ok
ale przedłużać nie przedłużać !!! . sprawa jest teraz prosta przedłużamy o 2-3 lata czy to ma sens ... jeśli przedłużamy to zakładamy że nikogo lepszego nie jesteśmy w stanie znaleźć i opłaca się mu zaufać jako bramkarzowi .. Rywalizacja to ciężkie słowo bo narzazie mamy rotacje bramkarza a Pawełek jedzie na opinii bo broni już tu 5 lat z zmiennym szczęściem więc teraz jest pytanie czy nowy kontrakt ma sens czy nie dla niego.
Jednak kolejni trenerzy na początku zawszę dają szansę Pawełkowi ....
Ja osobiście tego nie rozumiem bo Bramkarz nie wytrzymuje ciśnienia jak zawali coś i fucki do kibiców stroi to ja tego nie rozumiem . Jak zarabiam 30-40 tysięcy miesięcznie to po winem mieć czas popracować nad psychiką i w miarę możliwości poprzez dodatkowe treningi bramkarskie pracować nad poprawą mankamentów.
Kolejną rzeczą dla mnie jest prosta rzecz tak jak było w Legii która miała raczej szczęście do golkiperów : zawsze był 1 bramkarz Fabiański np i solidny rezerwowy to był Mucha później był chyba Mucha i Skaba . Uważam że rotacja na pozycji bramkarza wprowadza tylko nie potrzebną nerwowość u obrony . Trzeba mieć 1 golkipera i solidnego drugiego ale prosty podział ról pierwszy i rezerwowy który gra tylko w pucharze Polski towarzyskie . prosty układ tak było przez lata w Legii tak jest na Zachodzie !!! a u nas co ... nie wiemy Nawet na czym stoimy teraz znów Pawełek broni do 1 kiksa .....
Ostatnio edytowane przez Borinho : 29.08.2010 o godz. 12:28.
Borinho
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2010, 12:27
jeśli np. Jovanic nie jest w stanie komunikować się z kimkolwiek z bloku defensywnego, to nie dziwię się że broni Pawełek.Pomijając nerwy które mna targają przy każdym kontakcie tego zawodnika z piłką (zawsze strach że mu wypadnie, albo coś innego dla klubu złego) moze po prostu na treningach Pawełek miażdzy? Tylko jak przyjdzie mecz, to ma mokro i dlatego popełnia takie gafy jak popełnia.
Nie będe wypominał mu też jego yy2,3 bezsensownych przebieżek po 20 metrów by wybić piłke w aut prosto spod nóg Clebera czy to innego obrońcy. Ja rozumiem że mu zimno, ale to niech robi sobie brzuszki i przysiady a nie biega jak żyd po pustym sklepie. na 5 wykopów z 5 metra, 2 nie przelatują połowy i trafiają do przeciwnika. Ocb? jeśli nie potrafi wybijać "piątek" to niech wybija Bunoza.

ale i tak najbardziej mnie irytuje Boguski. Te jego przyjęcia z wysunięciem piłki na pozycje, zaskakują jego samego bardziej niż nas...i on ma strzelać bramki dla Wisły? Podczas meczu odnoszę wrażenie, że troszke silniejszy wiatr i Boguski odlatuje niczym latawiec.

i ostatnie, teraz czytam że Łobo złapał kontuzje. A to szczwany lis.....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 29.08.2010, 13:47
Łobodziński no cóż za dużo kontaktu Don Leo ... uwierzył że jest international level pododbnie jak Zahorski i ten obrońca wychowanek Hutnika nazwiska nie pamiętam już .... do jednej pudła ich wsadzić obecnie nadają się tylko do takiej Polonii Bytom
Borinho
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.08.2010, 13:51
Byłem na ostatnim trengu w czwartek i jak była gierka Jovanić miał przed sobą (Clebera,Bunoze-Cikosa i nie pamietam kogo na LO chyba Diaz) i kierował całym blokiem defensywnym bardzo dobrze. Na treningach korzystniej wypadał zdecydowanie Jovanic, może nie jestem specjalistą ale wg. mnie lepiej sie prezentował.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2010, 13:52
picasso napisał(a):Wyświetl post
trochę ciężko byloby obecnie stawiać na Juszczyka,zwlaszcza we wczorajszym meczu.nie wiem czy dalby chłop radę tak ganiać przez 90 minut między nasza bramką,a bytomską.
Tak? Serio? Naprawdę?

Czasem nie rozumiem, czy niektórzy użytkownicy nie rozumieją, czy nie chcą rozumieć.
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.08.2010, 14:02
Maskant wystawil Mariusza PAwelka w 1 skladzie dlatego iz Mariusz na treningu a Mariusz na meczu to zupelnie inni zawodnicy ; " choc musze przyznac ze Pawelek zagral poprawnie rz tylko mu pilka wyleciala ale bylo bardzo mokro wiec mogla . predzej sie przekona ktory lepszy narazie Maskant slucha swoich doradcow niestety b. slabych doradcow ...
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.08.2010, 14:45
kot napisał(a):Wyświetl post
Zwróciłem także uwagę, na dziwne, jak dla mnie zachowanie, innego naszego Asa z bramki - byłego już Juszczyka, gdy po strzeleniu gola przez Polonię, wybuchł radością i biegał, jak szalony w bramce, tak, jakby to on tego gola strzelił Wiśle
Fascynujące to żem chyba za bramką innego Juszczyka stała ...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2010, 14:54
Miał się Juszczyk rozpłakać Jego drużyna zdobyła gola to się chłopak cieszył. Chyba wolno - czyż tak, czy nie?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 29.08.2010, 14:55
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
normalnie się cieszył, dajcie spokój...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.08.2010, 17:02
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Tak? Serio? Naprawdę?

Czasem nie rozumiem, czy niektórzy użytkownicy nie rozumieją, czy nie chcą rozumieć.
przeczytaj się jeszcze raz...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Stary 29.08.2010, 17:14
Pod koniec filmiku jest radość Juszczyka

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...awu__1_1_.html
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 17:34
Żmijka napisał(a):
fascynujące jest jeszcze bardziej,co takiego widziałaś z za tej bramki innego, niż wszyscy w Polsce

Weź pod uwagę, że kamera powyżej, pokazała tylko fragment radości Juszczyka. Jeśli dla Ciebie, nawet tylko ten fragment, jest normalnym zachowaniem wychowanka klubu na jego boisku, to wybacz, ale mamy różną wrażliwość na rzeczywistość.

Edyt

wolfy napisał(a):
Widać też oglądałem coś innego, niż "cała Polska", ale IMHO Juszczyk normalnie się cieszył.
Płakać miał? Zapalić świeczkę?
W/g przyjętych w świecie kobicowskim i piłkarskim, standardów światowych, ostatnią rzeczą, którą Jucha powinien robić, to emanować nadmierną radością na pokaz, zwłaszcza, że to nie on był strzelcem i emocje miał trochę inne, niż strzelec, choć i takowi na świecie, raczej okazują szacunek kibicom klubu macierzystego i powściągają swoją radość, nawet specjalnie to demonstrując ( nie przytoczę Ci przykładów, bo są ich setki tysięcy i nie dałbym rady).

Ps. parafrazując autora pewnej mądrości narodowej, można rzec - " Taka będzie Wisła, jakie jej piłkarzy chowanie ". Zobaczymy, do czego doprowadzi, takie wybiórcze tolerowanie odstępstw od normy, bo póki co "drewniana" Wisła, ma się dobrze i nadal pokazuje fucka, takim, jak ja, jej kibicom.

Edyt II
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie no, z argumentami od "na pal go" do "na stos z nim" - się nie dyskutuje, a tu jeszcze, znicze, hymn Wisły na pogrzebie, taniec kujawiaka,rzut herbem Polonii o glebę, regulamin 100 ultrasów i brak szacunku Wisły do wychowanków.
Polać Wam wszystkim.

Wymiękam w tej dyskusji o niczym, bo dla mnie, to Jucha może cieszyć się zawsze i wszędzie, tylko oby jak najmniej z nieszczęścia Wisły, zwłaszcza w osobistych jego meczach, na jej terenie . Tylko tyle i aż tyle.
Ostatnio edytowane przez kot : 29.08.2010 o godz. 20:54.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2010, 17:40
fascynujące jest jeszcze bardziej,co takiego widziałaś z za tej bramki innego, niż wszyscy w Polsce

Weź pod uwagę, że kamera powyżej, pokazała tylko fragment radości Juszczyka. Jeśli dla Ciebie, nawet tylko ten fragment, jest normalnym zachowaniem wychowanka klubu na jego boisku, to wybacz, ale mamy różną wrażliwość na rzeczywistość.
Widać też oglądałem coś innego, niż "cała Polska", ale IMHO Juszczyk normalnie się cieszył.
Płakać miał? Zapalić świeczkę?

Niektórych naprawdę nie rozumiem...
To jest sport.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.08.2010, 19:17
Pięści zacisnął! Brawo bił! Nosz jak mógł? Na pal z nim!

Wybacz, ale czytając o niewiadomo jakiej radości bramkarza mam przed oczami gościa co najmniej tańczącego kujawiaka (krakowiaka?), podskakującego 3m w górę i biegającego po cały polu karnym ... jakby takie szoł odtawił to ok, rozumiem. No ale bez przesady ...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2010, 19:27
To co zrobił Juszczyk to wielki skandal.Jego obowiązkiem było rozpaczać po strzelonym golu, do tego powinien sobie strzelić choćby jednego samobója , nie mówiąc już jakim skandalem było obronienie przez niego strzału Riosa.
Takich wychowanków sobie fundujemy...tragedia
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.08.2010, 19:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To co zrobił Juszczyk to wielki skandal.Jego obowiązkiem było rozpaczać po strzelonym golu, do tego powinien sobie strzelić choćby jednego samobója , nie mówiąc już jakim skandalem było obronienie przez niego strzału Riosa.
Takich wychowanków sobie fundujemy...tragedia
powinien jeszcze zdjąć koszulkę i rzucić ją o ziemię,a na koniec środkowym palcem pozdrowić kibiców z Bytomia...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów