The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2010, 22:06
felipe napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą - pamiętam jak za małolata oglądałem w tv jak piłkarze z Białą Gwiazdą klepnęli piątkę Trabzonsporowi w PU. A teraz Głowa idzie do nich w poczuciu wielkiego awansu finansowego, ale i sportowego...
Byłem na tym meczu i to był nokaut - co prawda Trabzon był wtedy o wiele słabszy ale my też szału w składzie nie mieliśmy.To niestety pokazuje że u nas przez 10 lat nic się nie zmieniło, a tak na prawdę cofnęliśmy się w rozwoju - Tak Wisła jak i liga, a Turki, Trabzon...to już niestety inna półka.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2010, 22:08
Glowacki mial talent, ale tylko do klubowej pilki. W reprezentacji mu nie szlo.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 23.08.2010, 22:10
Ale jak widzę jego radość po tej bramce to mam wrażenie że Głowa odżył w Turcji... U Nas ostatnio chodził taki jakiś wqrwiony i w ogóle bez uśmiechu na twarzy atam wygląda jak młodzieniaszek...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2010, 22:23
Zobacz jaka tam jest atmosfera na trybunach, az chce sie grac...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2010, 22:25
skeba napisał(a):Wyświetl post
Glowacki mial talent, ale tylko do klubowej pilki. W reprezentacji mu nie szlo.
No miał pecha, chyba 99% kibiców zapamięta go za samobója z Anglią

Ale to były inne czasy - na środku kadry mieliśmy wybór - a to Zieliński (wczesny Głowacki), a to Tomek Kłos, a to Jacek Bąk. Więc za każdy błąd szło się w odstawkę bo na swoją szansę czekał ktoś kolejny, równie dobry, także kadra nie traciła nic. Teraz wybór taki, ze się do tych odtrąconych wraca (Głowa, Boruc, Smolarek)... Bo chcąc odmłodzic kadrę na siłę skazujemy się na straszny badziew jakościowy.

Cała jego kariera to takie wzloty i upadki. Jak pograł dobrze kilka miesięcy to złapał kontuzję i przerwa. Wyleczył się, pograł dobrze, powołanie do kadry - samobój. Odstawka, od początku wszystko...

Ostatnich kilka dni to samo - fajny mecz z Liverpoolem, powołanie do kadry, gol w meczu z Fenerbahce, kontuzja... Dlatego żal chłopa.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.08.2010, 22:30
http://www.youtube.com/watch?v=W07yLxT-HpA

Bramki z meczu Trabzon - Fener.

Głowa zawalił przy pierwszej bramce, tak mi się zdaje.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2010, 23:07
Kurde, jak się wspomina Głowę... przy obecnej sytuacji aż cięzko sobie wyobrazić jaki skarb mieliśmy. Wstawiał głowę tam (nazwisko zobowiązuje ) gdzie inni nogi by nie wsadzili, kierował defensywą jak nikt w polskiej lidze... Szkoda, że z młodego pokolenia nie widać jego następców, czy to w Wiśle czy też w innym polskim klubie, choćby dla dobra reprezentacji. Arek to jednak nie dość, że kawał porządnego gracza z charakterem, to jeszcze wspaniały człowiek i wiślak.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2010, 00:12
felipe napisał(a):Wyświetl post
Brawo Arkadiusz.
Szkoda, że szklane nogi zahamowały mu karierę, bo potencjał miał na coś więcej niż dekada w Wiśle. Zyczę mu jak najlepiej - świetnie zarobi, pogra przeciw wielkim napastnikom, wierzę, że jeszcze zaistnieje w kadrze (bo to wciąż realtywnie młody jak na obrońcę chłopak).

Swoją drogą - pamiętam jak za małolata oglądałem w tv jak piłkarze z Białą Gwiazdą klepnęli piątkę Trabzonsporowi w PU. A teraz Głowa idzie do nich w poczuciu wielkiego awansu finansowego, ale i sportowego...

hah tez o tym pomyslalem

wtedy to my lalismy takich kelrnerow ,dzis to my jestesmy tymi kelnerami

no coz tak to jest jak przez tyle lat stalismy w miejscu zamiast sie rozwijac

Ale brawa dla Arka nech tam gra i oby omijaly go kontuzje !
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.08.2010, 10:10
no i tak jak pisalem
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...kadra-z-glowy/
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2010, 10:12
matti220 napisał(a):Wyświetl post
no i tak jak pisalem
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...kadra-z-glowy/
Szczęście w nieszczęściu, że będzie pauzował tylko 3 tygodnie, a nie całą rundę albo cały sezon.
Wracaj do zdrowia Głowa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.08.2010, 17:02
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=W07yLxT-HpA

Bramki z meczu Trabzon - Fener.

Głowa zawalił przy pierwszej bramce, tak mi się zdaje.
Nawet jak przyczynil sie do straty bramki to nikt do niego pretensji miec nie bedzie skoro dzieki jego bramce Trabzonspor wygral mecz.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2010, 19:26
Mączyński dostał dziś czerwień jak w 120 minucie mu się agresor załączył czy jak to sie pisze
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.08.2010, 20:16
z Facebooka Weszło:
Weszło! Idziemy sobie o północy ulicą w Sopocie, patrzymy na wejście do klubu/dyskoteki/knajpy (nie wchodziliśmy do środka), a tam jako ochroniarz stoi... Daniel Dubicki. Niezbadane są losy piłkarzy, którzy zakończyli już kariery.

Haha !
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2010, 07:22
Maciejowi Skorży i jego sztabowi gratulujemy umiejętności odbudowywania zawodników ,a także oceny realnego potencjału poszczególnych piłkarzy. Nie mogę odżałować Andrzeja Niedzielana, gdyż jest to chłopak, który przewyższa inteligencją, osobowością i charakterem wszystkich naszych piłkarzy, a co do jego umiejętności piłkarskich, to wydaje się że byłby w tej chwili najlepszym naszym napastnikiem. Maciek Skorża nie dał mu szansy na odbudowanie formy, nie dał zagrać Andrzejowi 3 - 4 meczów w pełnym wymiarze czasu, które byłyby zbawienne dla Niedzielana. Nasz były trener większy potencjał widział w Beto i to jemu dawał szansę gry w większym wymiarze czasowym. Przypomnę, że Bednarz potraktował Niedzielana bardzo niefajnie rzucając tylko w jego kierunku krótkie ,,zdaj sprzęt". Warto zauważyć, że chyba jako jedyny w ostatnich czasach piłkarz Wisły, Niedzielan dobrowolnie zrzekł się rocznego wynagrodzenia, aby tylko móc rozwiązać kontrakt i regularnie grać w piłkę. Chodzi tu o kwotę rzędu 1 mln zł. Ciekawe czy Łobo i Garguła potrafiliby się tak zachować.

Przy obecnym deficycie piłkarzy z jajami w naszej drużynie, przy braku klasowego napastnika, to właśnie Niedzielan mógł być naszym motorem napędowym. Niestety zbyt pochopnie Skorża skreślił tego piłkarza.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.08.2010, 08:48
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan dobrowolnie zrzekł się rocznego wynagrodzenia, aby tylko móc rozwiązać kontrakt i regularnie grać w piłkę. Chodzi tu o kwotę rzędu 1 mln zł. Ciekawe czy Łobo i Garguła potrafiliby się tak zachować.
i za to wielki szacun

tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Przy obecnym deficycie piłkarzy z jajami w naszej drużynie, przy braku klasowego napastnika, to właśnie Niedzielan mógł być naszym motorem napędowym
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...lan__1_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...lan__1_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iedzielan.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iedzielan.html

możesz mi uzmysłowić przy której bramce Andrzej był motorem napędowym akcji? Bo jak dla mnie w każdej był wykańczającym. A takiego napastnika przecież mamy, dwukrotny król strzelców polskiej ligi, talent czystej wody Paweł Brożek.

Andrzej nie mógłby u nas zrobić nic poza to co prezentują nasi napastnicy, z tego względu że u nas nie ma nikogo kto potrafiłby napastnika obsłużyć takimi podaniami jak ma w Koronie. Kto rzuci takie dośrodkowanie? O zgrozo, kto taką prostopadłą piłkę? Taki też był powód jego kiepskiej postawy w Wiśle, bo gra na dzidę ewidentnie Andrzejowi nie służy.

Motorem napędowym Wisły to mógłby być kreatywny pomocnik albo skrzydłowy, wtedy nawet Brożek by postrzelał. Więc nie uprawiajmy myślenia życzeniowego, bo gdybysmy przed sezonem ściągnęli Niedzielana i Żewłakowa to nie oznacza, że mielibyśmy teraz strzelonych 8 bramek.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2010, 09:50
Motorem napędowym drużyny jest każdy piłkarz, który wnosi coś pozytywnego do gry zespołu, coś co pozwala grać skutecznie i wygrywać. W zeszłym sezonie takim zawodnikiem był Marcelo, a także Małecki w rundzie jesiennej. A jeśli chodzi o ,,talent czystej wody", to Paweł gra tak, jakby miał zaciągnięty hamulec ręczny. Napastnik musi wymuszać na pomocnikach prostopadłe podania, grać na linii z obrońcami, w trakcie meczu mieć po kilkanaście sprintów na maxa. Paweł tego nie robi.

Ja osobiście żałuje Niedzielana, gdyż to był nasz zawodnik, dobra dusza zespołu, niezły piłkarz, a my oddaliśmy go za darmo.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2010, 10:25
Napastnika sie rozlicza po bramkach, a nie po tym czy był bratnią duszą zespołu. Ja wiem, ze kontuzja była długa, te rehabilitacje, ale dostawał szanse i ich niestety nie wykorzystwa. Ja osobiscie nie załuje, bo jestem pewien, ze u nas by sie nie odbudował
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2010, 10:29
U Nas nikt sie nie odbudowuje....
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 28.08.2010, 10:37
co z Gorawskim? on cos kopie jeszcze wogole ? słyszałem ze w Górniku jest ale cos go nie widac..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2010, 10:41
Wg. Wiki i 90minut jest w kadrze Górnika ale na ich oficjalnej nie ma go u nich...

edit: a wg. nieoficjalnej nadal jet
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 28.08.2010, 11:28
medyk napisał(a):Wyświetl post
co z Gorawskim? on cos kopie jeszcze wogole ? słyszałem ze w Górniku jest ale cos go nie widac..
Gorawski jest w kadrze Górnika Zabrze, z tym że został poinformowany o tym, że ma sobie szukać nowego klubu.
Jak wiadomo takowego nie znalazł, więc jest w rezerwach, a że ma kontuzje(jak zawsze) to nie gra ;P

Co do Niedzielana, to jego problem w Wiśle wynikał z tego, że Maciej Skorża widział gwiazdę w osobie Pawła B.
Niedzielan po kontuzji dostał zbyt mało szans, a do tego nawet jak je dostawał to rola jąką przydzielano mu na boisku nie była optymalna.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.08.2010, 11:50
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Gorawski jest w kadrze Górnika Zabrze, z tym że został poinformowany o tym, że ma sobie szukać nowego klubu.
Jak wiadomo takowego nie znalazł, więc jest w rezerwach, a że ma kontuzje(jak zawsze) to nie gra ;P

Co do Niedzielana, to jego problem w Wiśle wynikał z tego, że Maciej Skorża widział gwiazdę w osobie Pawła B.
Niedzielan po kontuzji dostał zbyt mało szans, a do tego nawet jak je dostawał to rola jąką przydzielano mu na boisku nie była optymalna.
Paweł Brożek został wtedy królem strzelców, wiec nie wiem o co Ci chodzi ?

Szkoda Wtorka, ale Korona, Ruch to nie jest Wisła Kraków.Nie ta presja, nie te gwiazdy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2010, 11:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Szkoda Wtorka, ale Korona, Ruch to nie jest Wisła Kraków.Nie ta presja, nie te gwiazdy.
I przede wszystkim nie ten styl gry. Niedzielan jest typowym sprinterem, który sprawdza się w drużynach, przed którymi mało kto się broni i które mogą sobie pozwolić na grę z kontry. Wisła w większości spotkań musi rozbijać mur obronny atakiem pozycyjnym, a wtedy Wtorek traci swój największy atut.

To chyba nie przypadek, że poza Wisłą nigdy nie grał w renomowanym klubie z czuba tabeli.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2010, 12:02
to ze Niedzielan w Koronie strzela nie oznacza ze strzelalby tak samo w Wisle (stawiam ze bylby tym samym Niedzielanem w Wisle mimo zeby dostawal duzo szans), Korona to nie Wisla, tam sa inni pilkarze, inny styl, nie ma takiej presji, nie ma takiej konkurencji w skladzie, i co najwazniejsze rywale inaczej podchodza do meczow z Koronami itp,a inaczej z Wisla, gdzie sa maksymalnie skoncentrowani i probuja grac na najwyzszych obrotach , dlatego Niedzielanowi latwiej sie gra w duzo slabszej druzynie, gdzie czesciej dochodzi do sytuacji podbramkowych co przeklada sie na gole, cala filozofia tego czemu jak ktos odchodzi z Wisly i zasila szeregi innego zespolu jest innym pilkarzem, znaczy jest tym samym, ale jak wyzej.. dlatego Niedzielan w Koronie robi za lidera, u nas robilby za rezerwowego.. to tak jakby dany grajek strzelal w zespole Malaga CF po 20 bramek na sezon, poszedlby do chociazby Realu i to znaczy ze tez strzelalby po 20 bramek? co najwyzej 2.. (no chyba ze bylby prawdziwym rodzynkiem, ale takich pilkarzy rodzi sie paru w przeciagu 15 lat)

poza tym kiedy Skorza nie stawial na niego to byly sezony Pawla, krola strzelcow, Boguski tez dawal rade..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.08.2010 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.08.2010, 12:05
sebanop napisał(a):Wyświetl post
U Nas nikt sie nie odbudowuje....
dokładnie, strasznie zastanawiające ..

bardzo mnie denerwuje teraz sytuacja z Singlarem, który już od roku ? praktycznie nie gra, za każdym razem jak niby wyleczy kontuzje wyjdzie na trening to znów go coś zaboli ..
wg mnie czeka już na koniec kontraktu i nie ma ochoty do gry ..
ale co się dziwić w końcu kasa na koncie się zgadza
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.08.2010, 12:15
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
dokładnie, strasznie zastanawiające ..

bardzo mnie denerwuje teraz sytuacja z Singlarem, który już od roku ? praktycznie nie gra, za każdym razem jak niby wyleczy kontuzje wyjdzie na trening to znów go coś zaboli ..
wg mnie czeka już na koniec kontraktu i nie ma ochoty do gry ..
ale co się dziwić w końcu kasa na koncie się zgadza
Akurat Singlar jest cholernie ambitnym facetem i nie sądzę, żeby akurat o to mu chodziło. Ma pecha i tyle. A szkoda, bo Singlar w formie na pewno byłby dużo lepszy od Cikosa. Powinien grac w pierwszej 11-tce.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.08.2010, 14:08
A Marcelo dzisiaj w meczu z ADO gra od pierwszej minuty i dobrze sie spisuje.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2010, 14:25
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A Marcelo dzisiaj w meczu z ADO gra od pierwszej minuty i dobrze sie spisuje.
Ja daje Marcelo max 2 lata w PSV i heja do Realu albo Barcy;-)
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.08.2010, 15:06
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Ja daje Marcelo max 2 lata w PSV i heja do Realu albo Barcy;-)
Może nie aż tak, ale taki TT albo Aston Villa to bardzo możliwe scenariusze. Życzę Mu tego z całego serca.

Mam nadzieję, że z tym % od następnej sprzedaży byłego Wiślaka to prawda.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 30.08.2010, 09:59
Proud napisał(a):Wyświetl post
Może nie aż tak, ale taki TT albo Aston Villa to bardzo możliwe scenariusze. Życzę Mu tego z całego serca.
No mam nadzieję, że do Aston Villi, bo TT maja pochodzenie jak nasze koleżanki zza Błoń

A gdzie podział się El Toro - Mauro Cantoro? Nie mogę znaleźć info na jego temat...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów