|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja też w to nie wierze - Żeby grac jak taki Arsenal(żeby już z Barcą nie wyjeżdżać
. to trzeba mieć gości którzy potrafią grać.W naszych warunkach to jest trochę tak jakby kolesiowi z zespołu punkowego, znającego kilka chwytów, kazać grac solówki Henrixa![]() Domyślam się że takie rzeczy jak ' Jeśli chcesz grać dobrze w piłkę, musisz tę piłkę posiadać. Dla mnie więc utrzymywanie się przy piłce jest ważną rzeczą.' - to im Kasperczak wbijał do łba na każdym treningu - efekt wiadomy.Posiadali ale do linii środkowej. dlatego jestem dosyć sceptyczny co do tego że przyszedł Holender i będziemy grali po 'holendersku'.Bardziej wierze w to że znajdzie w tej 20tce grupę której piłka mniej przeszkadza niż pozostałym a w zimie wraz ze swoim ziomkiem , dokoptują takich którym piłka jeszcze mniej przeszkadza i na wiosnę zobaczymy widoczną poprawę. Na dziś zadowolę się małymi kroczkami, żeby cokolwiek szło ku lepszemu. |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No ja nie jestem zwolennikiem dopie...lenia dla samego dopie...enia ale ktoś kto zarabia kilkaset tysięcy euro na rok a prezentował takie podejście jakie prezentował powinien odczuć zmiany w klubie. Powinien odczuć gniew prezesa zarządu i kibiców. Powinien zacząć traktować swoją pracę poważnie i spędzać w niej 8h dziennie. Przychodzi na 8 i wychodzi o 16... albo 17 bo w ciągu dnia ma podany obiadek z godzinną przerwą. A co mają robić poza treningami? Uczyć się angielskiego i chodzić na pogadanki taktyczne.
Sory panowie, ale jeżeli w naszym kraju 20letni smark, który nie bardzo potrafi się podpisać, nie mówiąc już o złożeniu zdania złożonego,nagle dostaje kontrakt na kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie a jego obowiązki ograniczają się do potrenowania w klubie przez 6h w tygodniu + rozegranie meczu to jest wielkie prawdopodobieństwo że mu się w główce trochę pokiełbasi. Przecież 90% piłkarzy z takimi kontraktami nawet nie myśli aby wyjeżdżać na zachód, bo niby po co? Żeby więcej i ciężej pracować? Nie opłaca się bo w kraju mają taką kasę, że wystarczy na dostatnie życie, kupno domu i samochodu i jeszcze odłożenie na starość. A najwyżej pod koniec kariery poszukają jakiegoś kontraktu u turasów czy na cyprze. Dlatego w klubie trzeba wprowadzić model - u nas super płacimy ale trzeba zapierda..c na maxa. ![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() A tak nie jest, bo najważniejsi w tym wszystkim są zawodnicy. To oni robią różnicę. Dlatego mam podobne oczekiwania co Ty. Poprawa jakości gry poprzez zimową wymianę kadry. A Holender być może będzie o tyle lepszym rozwiązaniem, że wraz ze swoim kolegą zakończą śmieszny proceder sprowadzania do klubu chłopaków z łapanki. By the way...miałem już dawno o tym pisać, ale jakoś zeszło. Często zadaje się trenerom pytania, jakich preferują zawodników. Jedni mówią, że szybkich, inni, że technicznych, inni jeszcze, że wytrzymałych, albo wszystko do kupy, ale jeszcze nigdy nie usłyszałem z ust polskiego trenera, że chce zawodników inteligentnych. I oto jakaż była moja radość, gdy po tylu latach usłyszałem to od Maaskanta. W końcu doczekałem się trenera, dla którego inteligencja boiskowa zawodnika jest istotna... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Maaskant mówił że Wisła za szybko traci piłke ale żeby długo utrzymywac sie przy piłce i jej nie tracic to trzeba miec dobrych technicznie i przy tym szybkich zawodników takich jak Wisła miała za pierwszej kadencji Henia (2002-04)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Sami piłkarze nie grają. W Polsce stawia się przede wszystkim na przygotowanie siłowe. Na zachodzie gra się więcej piłką, nawet w Karabachu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeśli wszystkie informacje o nowym trenerze są prawdziwe i naprawdę wprowadza taki rygor to BOŻE DZIĘKUJEMY!! Za to co nam grajki sprezentowały to im się solidny zapier.... należy.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bo Barca ma najlepszy zespół świata? Real może i od Barcy odstaje, ale w lidze zdobył najwięcej punktów w swojej historii. A co do Bayernu to chyba za bardzo się jednak nie interesujesz nimi. Przed sezonem pojawiły się tam pieniądze i zawodnicy jakich dawno nie mieli (skrzydła Robben, Ribery - marzenie każdego klubu świata, do tego sprowadzenie przed sezonem Olicia czy Gomeza, a także pojawienie się Mullera). Twoje przykłady kompletnie chybiły, a w szczególności Bayern który ma kadrę jakiej żaden niemiecki zespół nie miał od lat.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No jasne 442 i tylko z kontry bo do tego nasi piłkarze są stworzeni, bblla bla bla. A najczęściej powtarzają to tęgie głowy polskiej myśli szkoleniowej... a może po prostu nikt nie nauczył grać naszych piłkarzy inaczej, w innym systemie? To, że nie potrafią grać z pierwszej piłki, nie potrafią wymieniać podań na połowie przeciwnika, nie potrafią grać 1 na 1, nie potrafią celnie dośrodkowywać, czy strzelać z dystansu, nie jest winą tego, że jesteśmy Polakami, czy tego, że urodziliśmy się na danej długości i szerokości geograficznej. To jest winą tego, że nasi trenerzy do niedojny, a nie tego, że jesteśmy Polakami, jakoś za granicą potrafią z "Polaków" zrobić dobrych grajków, a u nas? u nas nie, bo nie ma kto ich tego nauczyć. Więc skoro jest okazja nauczyć się grać w nowym systemie 433 dlaczego z tego nie skorzystać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
http://www.soccerway.com/players/franck-ribery/547/ Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A wedlug Ciebie jak bylo by lepiej? Zeby sie rozchodzili i szli do domu albo szlajac sie po miescie? Mi sie wydaje, ze lepiej zeby siedzieli razem i coraz bardziej sie poznawali, bo wkoncu 1/3 skladu to nowe twarze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
jak tam wyglądają treningi, piszecie że Murinho wprowadził "cały dzień w klubie" czyli wczesniej tego nie było, a więc nie jest to jedyne rozwiązanie? ja się obawiam że przy takich zmiana nasi kopacze na wiosnę go zlinczują ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
o kopanie pod trenrem sie nie boje, sami by sobie w stope strzelili, bo dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi. Jestem pewien, ze predzej Cupial by cala kadre wypierniczyl, niz znowu posluchal glosow tych nierobow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
o 13 45 konferencja z udziałem maaskanta, transmisja na zywo - http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...zem-z-polonia/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Obecnie możemy się spodziewać odwrotnej sytuacji tj. wszelkie wpadki jakie zaliczy klub będą zrzucane na piłkarzy. Jeżeli nasze chłopaki dadzą ciała w tej rundzie prawodpodobnie w zimie dokona się kolejne wietrzenie szatni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Wedle felietonu maci0sia godziny o których piszesz obowiązują. Były już pierwsze "sytuacje" z Brożkami i Małym. Ogólnie trener wygląda na gościa przy którym Dan był czułą i wyrozumiałą mamusią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ostatnio doszedłem do wniosku, że uczenie grania podaniami w polskich warunkach (2-3 zawodników zawsze pod grą) i grania zespołowo, zamiast "pod siebie" sprawia, że zanikają zdolności indywidualne - umiejętność dryblingu, bo piłkarz nie ryzykuje, tylko oddaje koledze i kreatywność, bo nie szarżuje, tylko utrzymuje zespół przy piłce. Trzeba naprawdę inteligentnych piłkarzy, żeby grać jak Arsenal. Doskonale widać to na przykładzie Śląska Wrocław, który z roku na rok wyrabia swój styl, idzie małymi kroczkami do przodu, ale widać doskonale, że gdzieś ten zespół ma swoją przysłowiową "ścianę"
Wtedy Tarasiewicz zawsze mówi "Dziękuję chłopakom za walkę. Dali z siebie wszystko, na co pozwalała im dyspozycja dnia" ![]() Słowem, gdy brak indywidualnych umiejętności, zamiast grania szrotu, trzeba postawić na futbolowe abecadło i siłę kolektywu, wiadomo ![]()
Ostatnio edytowane przez nicolas : 27.08.2010 o godz. 11:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
O której dzis konferencja?
Przepraszam. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I na opuszczenie kluby zawodnik musi sie zgodzic bo ma kontrakt z nim |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Twierdzisz że nasza reprezentacja potrafi w ogóle grac w piłkę?...Gratki z tego tytułu ![]() Jeśli chodzi o treningi,to Panowie bez przesady.Jeżeli którykolwiek z Was "liznął" grania w piłkę na jakimkolwiek poziomie,to powinien wiedzieć doskonale że w trakcie sezonu ligowego,ciężkich zajęć się po prostu nie robi.Zap******a się podczas obozów przygotowawczych. Teraz bazuje się nad utrzymaniem świeżości,nad elementami taktyki.Mordercze jednostki trenningowe w trakcie rozgrywek to samobój! Zwłaszcza że trener ma materiał ludzki jaki ma.Naleciałości z przeszłości nie da się nadrobić.Nawet przez miesiąc. Także prawdziwym miarodajnym terminem po którym będzie można ocenić pracę naszego trenera,jest okres przynajmniej do normalnego przepracowania w przerwie między rundami. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 27.08.2010 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bódyń ten mój zacytowany post był odpowiedzią, a rozchodziło się wcześniej o to że wszystko zmierza do tego że przy zatrudnianiu Polaka będzie trzeba umieszczać setki klauzul w tym np takie : brak punktualności tyle tyle w dół, nie wyrabianie norm treningowych tyle tyle w dół, złe wyniki wydolnościowe tyle tyle w dół... Chodziło o to że nie długo kontrakt takiego będziemy musiał zawierać wszystkie info co piłkarz powinien robic czarno na białym żeby nasze gwiazdeczki się nie pogubiły. A jak jednak zbłądzą to w takim wypadków od razu 50tysiecy mniej na kontrakcie i by się cały czas pilnowały.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przeicez oni nie mają nic ciężkiego. Nie trenują jak Rocky na Syberii.
Trener na treningach im każde po prostu szybko podawać i szybko pokazywać się na pozycje. No chyba, że te oddawanie talerzy czy chodzenie po piłkę tak im zryło psychę, że nie będą w stanie zapamiętać taktyki na mecz z Bytomiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
To ma być jakaś konferencja ? ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak 13:45...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
@ nicolas to w skrócie o czym była mowa, bo niestety nie miałem okazji obejrzeć, wysłuchać.
a co do bana za podanie linku, myślałem, że u nas w Polsce panuje wolność słowa, prasy... |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
z tą piłką to jak pewnie większość się domyśla o Małeckiego chodziło
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uly_maaskanta/
małe info odnośnie nowych reguł wspólne obiadki ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|