The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 19:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Znaczy kto,ja, Ty jesteśmy winni?
opinia publiczna w Polsce. Która kreuje na gwiazdy miernych piłkarzy, która pompuje balonik polskiej piłki, zamiast racjonalnie ją ocenić. Kibice, którzy w zaślepieniu nie widzą, że ich obiekty uwielbienia nie przystają umiejętnościami już nawet do niższych lig zachodnich. A może nawet ja i ty, omamieni np mistrzem Polski za Skorży dając przyzwolenie na dalszą grę w naszym klubie półproduktów piłkarskich
Czy może pseudo pisamcy,którzy piszą nie wiedząc do końca o czym. Dziś piszą o pilce,jutro o sianokosach. Więc skutki tego są jakie są\. Poza tym informacje na portalach są dla wyjątkowych jeleni,bo z całym szacunkiem ale jak można czeprać informację z takiego źródła.
ale o czym ty piszesz? ja nie biorę informacji z tego źródła, nikogo do tego nie zachęcam, ja nie rozumiem jak można tak zaklinać rzeczywistość. Podałem przykłady sytuacji które w mojej ocenie diametralnie różnią się od opisywanej rzeczywistości, i to jest m.in. jedna z przyczyn naszej słabości - bo mówienie że Lech zagrał świetny mecz na Ukrainie jest wierutną bzdurą i wpychaniem kibicom do głów nieprawdy. A potem wszyscy myślą - skoro wygrali na Ukrainie, to jest dobrze z naszą piłką. A nie jest - stworzyli pół sytuacji, strzelili gola po stałym fragmencie gry, ostatnie 30 min grali w zasadzie bez napastnika. W ich grze nie było jakości - ale o tym nikt nie napisze, bo przecież wygrali.
A tak swoją droga abstrachując od wszystkiego,to Jeleń strzelił ładną bramkę,a do niego nalezy własnie ładowanie goli,a nie to czy był najlepszy czy nie. Strzelił i za to go się rozlicza. Znazł się tam gdzie trzeba. Za to mu płacą.
I to jest clu tego co pisałem- strzelił bramkę, za to mu płacą, to jego psi obowiązek. A u nas szał jakby sam zdobył ligę mistrzów. To jest szkodliwe i niepotrzebne.
Zachodnich standardów. Zgodnie z nimi przyjmując to w klubie nie mamy żdnego takiego piłkarza. Koacza tak ale pikarza nie. Osobiście czekam na prawdziwą budowę nowej drużyny, i jakoś nie mam oporów gdy zdaje sobie sprawę,że może to być równoznaczne z pozbyciem się Brozków czy Sobolewskiego.
Tak jak uważałem,że profesjonalizacja i budowa zespołu zacznie się wtedy gdy zatrudnimy menagera z doświadczeniem w solidnym klubie,a to się właśnie stało, tak samo uważam,że nie ma sensu nadal wyczekiwać jakiś nieprawdopodobnych rezultatów uzyskiwanych przez ta kadrę która posiadamy. Bo oni mają za duże braki w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Na zachodzie się w piłkę gra a oni ją kopią.
Więc do póki nie kupimy sobie takich którzy grac potrafią to nie widze powodów aby wraz z przyjściem nowego trenera oczekiwać,że Boguski czy Brożek nagle nauczą się grać.
napisałem przecież to samo, tylko ubrane w inne słowa. Co więcej, jestem przekonany że nowego trenera czekąć będą bardzo trudne chwile - albo zostawi nasze gwiazdy, i będzie oscylował w okolicy 4-6 miejsca, albo podejmie próbę totalnej reorganizacji klubu, która w początkowej fazie może zaowocować naprawdę miernymi wynikami. Już widzę ile jadu będzie wtedy się tu lało - szkoda że tak mało ludzi dostrzega, że to jedyna droga do uzdrowienia sytuacji w naszym klubie
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.08.2010, 19:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(...) no chyba, że chodzi o dostawienie nogi pół metra przed bramką. Ale do tego nie trzeba Napastnika. Kołek wystarczy.
Niedoceniasz nieumiejętności naszych kopaczy. Przypomnij sobie jak Boguski wiosną z pięciu metrów na pustą przewracał się o własne nogi.

Ja zgadzam się z opinią, że napastnik jest niezbędny. Nawet będąc w najwyższej formie, regularnie bramki strzelać potrafi tylko Brożek. Rios to koleś biegajacy w okolicach koła środkowego, Boguski to już parapiłkarz, Małecki to też nie klasyczny środkowy napastnik, a Żuraw od paru lat gra cofniętego i zajmuje się bardziej rozgrywaniem niż strzelaniem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.08.2010, 20:44
witeq napisał(a):Wyświetl post

ale o czym ty piszesz? ja nie biorę informacji z tego źródła, nikogo do tego nie zachęcam, ja nie rozumiem jak można tak zaklinać rzeczywistość. Podałem przykłady sytuacji które w mojej ocenie diametralnie różnią się od opisywanej rzeczywistości, i to jest m.in. jedna z przyczyn naszej słabości - bo mówienie że Lech zagrał świetny mecz na Ukrainie jest wierutną bzdurą i wpychaniem kibicom do głów nieprawdy. A potem wszyscy myślą - skoro wygrali na Ukrainie, to jest dobrze z naszą piłką. A nie jest - stworzyli pół sytuacji, strzelili gola po stałym fragmencie gry, ostatnie 30 min grali w zasadzie bez napastnika. W ich grze nie było jakości - ale o tym nikt nie napisze, bo przecież wygrali.
Czepiłeś się tych portali a uważam,że mają one( ogólnotematyczne) małe oddziaływanie jeśli idzie o sport. Amica zagrała katastrofę,widziałeś, oceniłeś i masz swoje zdanie na ten temat. Ale jest masa takich,którzy widzieli ale nie mają własnego zdania, więc tutaj im portal wskazuje co mają mysleć i sądzić. Takich ludzi jest masa, ale są to osoby które nie widzą różnicy między ligami,zespołami. Dla nich na stadionach jest niebezpiecznie a każdy kto chodzi na mecze to bandyta. On się interesuje ale powierzchownie, na mecze nie chodzi bo strach a nazwiska zawodników zna z FIFY.Wczoraj była Legia,dziś jest Amika po drodze byla Wisła,takie chorągiewki. Tacy ludzie sa targetem tych wszytskich portali. Więc nie demonizuj aż tak tych portali,bo mają one nikłe dzialanie na świadmość prawdziwych kibiców.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2010, 21:18
Wczoraj była Legia,dziś jest Amika po drodze byla Wisła,takie chorągiewki. Tacy ludzie sa targetem tych wszytskich portali.
Rozumiem, że dla Ciebie człowiek kibicujący wszystkim polskim drużynom grającym w europejskich pucharach jest chorągiewką, a mianem kibica może określić się ktoś kto jak widzi Lecha czy inną Legię grającą o honor polskiej piłki spluwa na telewizor i zaciska kciuki za przeciwników owej polskiej drużyny. No to bravo...

Żeby nie rozmywać aż tak jak zrobiłeś to Ty w swoim poście, napiszę jedynie, że w chwili obecnej przydałby się napastnik, aczkolwiek nie wiem czy nasz nowy trener go potrzebuje Taki "czarnuszek" w stylu tego ze Sparty Praga byłby spełnieniem marzeń, tylko szkoda że nas na niego nie stać.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.08.2010, 21:23
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że dla Ciebie człowiek kibicujący wszystkim polskim drużynom grającym w europejskich pucharach jest chorągiewką, a mianem kibica może określić się ktoś kto jak widzi Lecha czy inną Legię grającą o honor polskiej piłki spluwa na telewizor i zaciska kciuki za przeciwników owej polskiej drużyny. No to bravo...

Żeby nie rozmywać aż tak jak zrobiłeś to Ty w swoim poście, napiszę jedynie, że w chwili obecnej przydałby się napastnik, aczkolwiek nie wiem czy nasz nowy trener go potrzebuje Taki "czarnuszek" w stylu tego ze Sparty Praga byłby spełnieniem marzeń, tylko szkoda że nas na niego nie stać.
Widzisz i nie grzmisz. Gdzie napisałem,że chodzi o europejskie puchary,że pluje na kogoś? O honorze piszesz...O co Ci w ogóel chodzi.Jak nie rozumiesz słowa pisanego to nie zabieraj glosu,proszę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 26.08.2010, 21:29
Gdybym był Maaskantem (w dobrym miejscu dwa a postawiłem?) to wywaliłbym z klubu kilku graczy, tak jak już wiele osób tu pisało. Moja lista: Łobodziński jako pierwszy, Paweł Brożek (według mnie jest już kompletnie wypalony, a kiedyś mogliśmy tyle za niego dostać...), Kowalski, Pawełek i Boguski na wypożyczenie do kogoś z dołu tabeli, kto potrzebuje napastnika (chodzi mi o to, żeby mógł grać co mecz). Zastanowiłbym się jeszcze nad Gargułą i Jirsakiem. Nie chcę tu wypisywać nikogo z nowych, bo świętą prawdą jest, że za szybko na ich ocenianie. Czasem na "przebłysk geniuszu" trzeba troszkę poczekać.

Ogólnie moje poszukiwania zawodników wyglądałyby tak: tylko i wyłącznie młodość. Nawet nastolatkowie, którzy mogliby pójść na wypożyczenie. Zawodnicy poniżej 22, ewentualnie 23 lat. Bo tak jak już ktoś pisał w jakimś temacie, chyba była mowa o Bonnetim z Lazio, tacy piłkarze jak on nie mają już żadnych ambicji. Płącą mu i to wystarcza. Jemu już nie zależy na zmianie klubu na lepszy, powołaniu do reprezentacji, gry w europejskich pucharach. Marcelo odchodząć do PSV powiedział: "Poprzez Wisłę i PSV do reprezentacji Brazylii." Chyba nic więcej nie muszę dodawać.
Ostatnio edytowane przez DwayneWade3 : 26.08.2010 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 27.08.2010, 06:46
Problem w tym ze my nie walczymy w klasie okręgowej o utrzymanie, żeby móc sobie pozwolić na takie ruchy. Wyrzuciłbyś połowę podstawowego składu i kupił młodych perspektywicznych i wysłał na wypożyczenie.....no comment.
Pomijając Kowalskiego reszta to zawodnicy którzy powinni pozwolić myśleć Wiśle o mistrzostwie Polski. Wszyscy narzekamy że im się nie chce, że się przewracają o własne nogi, że nie mają sił, że łobo, pawełek, jirsak i inni zatrzymali się w rozwoju. Zwalamy winne na zawodników, że lenie i im się nie chce. Pewnie to prawda tylko kto do tego doprowadził, że klub wygląda tak jak wygląda. Piłkarze robią co chcą, z przygotowaniem do sezonu jesteśmy wiecznie spóźnieni, baza treningowa śmiech, klub zorganizowany że hoho. Mam nikłą nadzieje że może holendrom uda się przebić przez polski beton, kolesiostwo i coś z tymi zawodnikami osiągną. Na pewno tez jeden czy drugi pożegna się z klubem ale nie pół drużyny i nie ma się co spodziewać niewiadomo jakich wzmocnień.
Ostatnio edytowane przez Pinechas : 27.08.2010 o godz. 06:49.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.08.2010, 08:03
Pinechas napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym ze my nie walczymy w klasie okręgowej o utrzymanie, żeby móc sobie pozwolić na takie ruchy. Wyrzuciłbyś połowę podstawowego składu i kupił młodych perspektywicznych i wysłał na wypożyczenie.....no comment.
Pomijając Kowalskiego reszta to zawodnicy którzy powinni pozwolić myśleć Wiśle o mistrzostwie Polski. Wszyscy narzekamy że im się nie chce, że się przewracają o własne nogi, że nie mają sił, że łobo, pawełek, jirsak i inni zatrzymali się w rozwoju. Zwalamy winne na zawodników, że lenie i im się nie chce. Pewnie to prawda tylko kto do tego doprowadził, że klub wygląda tak jak wygląda. Piłkarze robią co chcą, z przygotowaniem do sezonu jesteśmy wiecznie spóźnieni, baza treningowa śmiech, klub zorganizowany że hoho. Mam nikłą nadzieje że może holendrom uda się przebić przez polski beton, kolesiostwo i coś z tymi zawodnikami osiągną. Na pewno tez jeden czy drugi pożegna się z klubem ale nie pół drużyny i nie ma się co spodziewać niewiadomo jakich wzmocnień.
Głos rozsądku-popieram.
Dodam, że moim zdaniem Zieńczuk grał extra pół sezonu bo był Kosa i ogólnie więcej ofensywnych graczy w dobrej formie dzięki czemu Marek miał wiecej miejsca i czasu i mógł sobie postrzelać i powrzucać bez oddechu rywali na karku. Przypomnę - runda z Kosą - 17 meczów-12 goli; runda wiosenna - bodaj 13/4. Niemniej Marek potrafił ładnie wrzucić i mocno strzelić w bramkę jak miał trochę miejsca.Z kolei taki Łobo nie będzie tyle robił nawet jak będzie 3 Kosowskich bo ma tylko może jako takie dośrodkowanie i w zasadzie żadne umiejętności strzeleckie.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.08.2010, 10:33
Czepiłeś się tych portali a uważam,że mają one( ogólnotematyczne) małe oddziaływanie jeśli idzie o sport.
naprawdę tak uważasz? Nie denerwuje cię, że potem przy jakiejkolwiek rozprawie na temat stanu polskiego futbolu słyszysz Tośka Piechniczka czy Jurka Engela mówiących: przecież wygraliśmy z Dnipro, a oni to finansowi potentaci, nie jest źle, nasza piłka na pewno nie jest przez to słabsza od azerskiej.

A mogą tak mówić bo nikt nie ma odwagi napisać jak naprawdę wyglądał ten mecz, słychać tylko bzdury o dobrych zawodach wronieckich piłkarzy. Istnieje też inna możliwość - tak naprawdę nikt w Polsce nie zna się na piłce, i widzi jakość tam gdzie jej nie ma. Ja tego nie ogarniam i nie rozumiem. Ja wiem że nazwanie gówna cukierkiem nie zmieni jego smaku, ale strasznie dużo ludzi żuje i mówi że dobre.

Co z tego że cukiernie na zachodzie produkują smakołyki, w Polsce zajadają się gównem. Po części może dlatego, że ktoś im wpaja że czasem smakuje dobrze.
Odpowiedz cytując
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2010, 12:19
Cytat:
Wszyscy narzekamy że im się nie chce, że się przewracają o własne nogi, że nie mają sił, że łobo, pawełek, jirsak i inni zatrzymali się w rozwoju.
Oni się nie zatrzymali, tylko cofnęli w rozwoju...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.08.2010, 17:41
Janse i Milinkovic a potem lejemy Macka z klanu

Jakby sie udalo podpisac za darmoche Chaveza na dluzej...
Wisle da sie budowac na tych graczach:
Jovanic Bunoza Chavez Pi. i Pa. Brozkowie Diaz Kirm Malecki Wilk Boguski i moze Cikos jakby zbic cene

reszte wyrzucic
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 27.08.2010 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
matiwm9
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2010, 10:45
Może źle gadam, ale część z was pisała o prawym obrońcy, a ja uważam że mamy Cikosa i dojdzie Burliga A sprzedałbym szybko jak tylko się da Singlara .. facet od dość dawna ma problemy ze zdrowiem.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.08.2010, 10:56
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Janse i Milinkovic a potem lejemy Macka z klanu

Jakby sie udalo podpisac za darmoche Chaveza na dluzej...
Wisle da sie budowac na tych graczach:
Jovanic Bunoza Chavez Pi. i Pa. Brozkowie Diaz Kirm Malecki Wilk Boguski i moze Cikos jakby zbic cene

reszte wyrzucic
Paweł Brożek po tym co pokazał w meczu z Widzewem tylko udowodnił, że mu się nie chce. Czy on uważa, że za samo nazwisko mu się podstawowy skład należy?
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2010, 21:47
naprawdę tak uważasz? Nie denerwuje cię, że potem przy jakiejkolwiek rozprawie na temat stanu polskiego futbolu słyszysz Tośka Piechniczka czy Jurka Engela mówiących: przecież wygraliśmy z Dnipro, a oni to finansowi potentaci, nie jest źle, nasza piłka na pewno nie jest przez to słabsza od azerskiej.

A mogą tak mówić bo nikt nie ma odwagi napisać jak naprawdę wyglądał ten mecz, słychać tylko bzdury o dobrych zawodach wronieckich piłkarzy. Istnieje też inna możliwość - tak naprawdę nikt w Polsce nie zna się na piłce, i widzi jakość tam gdzie jej nie ma. Ja tego nie ogarniam i nie rozumiem. Ja wiem że nazwanie gówna cukierkiem nie zmieni jego smaku, ale strasznie dużo ludzi żuje i mówi że dobre.

Co z tego że cukiernie na zachodzie produkują smakołyki, w Polsce zajadają się gównem. Po części może dlatego, że ktoś im wpaja że czasem smakuje dobrze.
Żeby cos zmienic w PZPN trzeba by wywalic wiekszosc tych dziadow i zatrudnic ludzi ktorym chce sie pracowac i znaja sie na rzeczy . Ale od razu nic by sie nie zmieniło , za ekstraklase też Pzpn nie odpowiada , można by tylko wszystko profesionalniej zorganizować co by oczywiscie moglo robić ogromną różnice . W kazdym razie nasza piłka spadała i rozpodała się dosłownie przez kilkanascie- dziesiat lat to nie jest tak że teraz cos sie popsuło . Teraz wlasnie idziemy do przodu jak rakieta , i nawet z tymi dziadami w PZPN , polska piłka szczegolnie ligowa robi zwrot o 180 a może nawet szczegolnie patrzac na biede i infrastukture razpadajaca sie ktora była, o 360 stopni .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2010, 21:59
Polityka transferowa Wisły Kraków powinna w tym momencie polegać na totalnej czystce w zespole, gdyż rację mają Ci, którzy winą obarczają napastników, mają ją też Ci, którzy winią skrzydłowych, jak i ci, którym brakuje jakości w środku pola.
Zapomniałeś jeszcze o bramce i obronie.
Nie, to nie żart.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.08.2010, 22:51
Jak na razie Wilk udowadnia, ze sprowadzenie go bylo dobrym ruchem transferowym (co ostatnio rzadko sie zdarzalo). Jesli bedzie tak spisywal sie do zimy to moim zdaniem powinnismy sprobowac sprzedac Radka Sobolewskiego. Widac u niego niestety wiek i kiepska forme ale moze turcy sie skusza...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2010, 23:45
Panowie, jesteśmy w temacie polityka transferowa Wisły.
O Trezeguecie, niesprawdzonych plotkach reprezentantach Chile czy Peru piszcie sobie w transferowym S-F.
Powód: PS. dokładnie - za głupie wpisy już poszły kartki. Snyrting - pozwoliłem wykorzystać sobie twojego posta, po co się dublować.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 29.08.2010 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 29.08.2010, 05:02
Na srodek pomocy to bym wolał kogos z Bałkanów, bo oni mają zmysł taktyczny oprocz swietnej techniki uzytkowej. A do obrony i na atak niech sprowadza kogo chce. Takie moje zdanie.
Co do tego kto powinien oposcic Wisle to napewno Lobodzinski. A oprocz tego Jirsak(najlepiej by bylo wymienic na jakiegos obronce ze slabszym klubem... moze sie trafi jakas okazja...) mlody jeszcze to moga chciec...

1 zastapic Jirsaka klasowym pomocnikiem
2 kupic prawego obronce
3 wywalic Lobodzinskiego
4 wypozyczyc Boguskiego.

Jest to tak oczywiste, ze az nie moge uwierzyc ze kolejny trener potrzebuje czasu zeby do tego dojsc.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.08.2010 o godz. 08:32.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2010, 10:16
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
1 zastapic Jirsaka klasowym pomocnikiem
2 kupic prawego obronce
3 wywalic Lobodzinskiego
4 wypozyczyc Boguskiego.

Jest to tak oczywiste, ze az nie moge uwierzyc ze kolejny trener potrzebuje czasu zeby do tego dojsc.
Bo to nie jest FIFA, że klikasz sobie kogo się chcesz pozbyć i już. Myślisz, że np. taki Łobodziński dobrowolnie odejdzie do słabszego klubu, który da mu dużo niższą pensję, skoro tutaj nic nie musi robić i dostaje za to olbrzymią jak na polskie warunki kasę?
Ostatnio edytowane przez Żuczek : 29.08.2010 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.08.2010, 10:20
Można wypożyczyć Boguskiego na rundę, żeby się odbudował.
Łobodzińskiemu manager na pewno by coś znalazł, gdyby dostał wolną rękę w szukaniu klubu. Kryszałowicz jak od nas odszedł, to w 3 bundeslidze dostał wyższy kontrakt
Natomiast z Czechem trzeba rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron. Pewnie chętnie wróci do Teplic.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 11:03
Widzę, że wraz z nowym szefem sportowym oraz trenerem w klubie, skończyły się przecieki transferowe
Nie widzę i nie słyszę ani na "secret service " stronkach internetowych ani w innych mediach, żadnych informacji na temat ewentualnych wzmocnień Wisły, jeszcze w tym okienku transferowym, a takowe chyba sugerował nasz nowy dyrektor sportowy, nieprawdaż, i ja wierze, w nieliczne, lecz prawdziwe wzmocnienia
Ostatnio edytowane przez kot : 29.08.2010 o godz. 11:08.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.08.2010, 11:05
Klub kadrowo trzeba budować od początku. Tylko że sytuacja Legii pokazała że to nie jest takie hop siup proste - w końcu mają większe wzmocnienia niż my (Manu, Vrdoljak).

Cóż polityka powinna się oprzeć na tym by nie podpisać nowego kontraktu z M.Pawłekiem, sprzedaży Brożków i Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego. Tak samo kontrakt powinien dokończyć (tylko) Singlar.

W ich miejsce 50/50 % Polaków i obcokrajowców typu Kupisz lub Matawu. Kupić tanio sprzedać drogo.

Tylko nowa zmiana będzie w stanie odbudować klimat w drużynie - a nowa zmiana to wyplewienie siewców żwiru.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2010, 11:21
kot napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że wraz z nowym szefem sportowym oraz trenerem w klubie, skończyły się przecieki transferowe
Nie widzę i nie słyszę ani na "secret service " stronkach internetowych ani w innych mediach, żadnych informacji na temat ewentualnych wzmocnień Wisły, jeszcze w tym okienku transferowym, a takowe chyba sugerował nasz nowy dyrektor sportowy, nieprawdaż, i ja wierze, w nieliczne, lecz prawdziwe wzmocnienia
Jak to? Przecież prasa pisała: Kopunek, Janse, Bonetto i to dzień przed tym, gdy Kopunek poszedł do Saturna, a my podziękowaliśmy za Bonetto.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2010, 12:19
Forza napisał(a):Wyświetl post
Klub kadrowo trzeba budować od początku. Tylko że sytuacja Legii pokazała że to nie jest takie hop siup proste - w końcu mają większe wzmocnienia niż my (Manu, Vrdoljak).

Cóż polityka powinna się oprzeć na tym by nie podpisać nowego kontraktu z M.Pawłekiem, sprzedaży Brożków i Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego. Tak samo kontrakt powinien dokończyć (tylko) Singlar.

W ich miejsce 50/50 % Polaków i obcokrajowców typu Kupisz lub Matawu. Kupić tanio sprzedać drogo.

Tylko nowa zmiana będzie w stanie odbudować klimat w drużynie - a nowa zmiana to wyplewienie siewców żwiru.
Klub trzeba faktycznie kadrowo budowac. Ale ostrożnie.
Na razie mamy wymieniony praktycznie cały trzon drużyny - jest wielu nowych, niezgranych ze sobą i niewiedzących co mają dzisiaj grać, piłkarzy.

Zadaniem trenera i dyrektora sportowego jest w pierwszym rzędzie sprawdzenie, co z tą mieszanką można dzisiaj zrobić i przygotowanie wytycznych pod ewentualne transfery "z i do klubu" w okienku zimowym.

Oczywiście, polscy pracownicy klubu będą podpowiadali (nie wiem czy dobrze)
Będą "podpowiadali" też kibice, ale nawet mimo obietnic Maaskanta co do nauki polskiego nie wydaje mi się, by ten chciał czy mógł zapoznawać się z ich opiniami na forum...

My, możemy oczywiście przedstawiać swoje wyobrażenia...

Na dzień dzisiejszy, kiedy czyta się to forum widać przeważającą opinie o konieczności pozbycia się niczego nie rokujących piłkarzy z poprzedniego składu.

Doszło do tego, że wielu kibiców chce się pozbyć Brożków. Tez na dzisiaj jestem za. Obydwaj niczego nie wnoszą.
A może wypożyczenie? Może w innym środowisku gdzie będą musieli przekonac do siebie, zaczną grać?

Po kilku latach, nie ma już chyba zwolenników Jirsaka. Tomas pokazał, że sprawdza się co najwyżej na poziomie Bytovii Bytów. Podobnie: może wypożyczenie? Chocby do Polonii Bytom?

Co do Łobodzińskiego... ma dobre momenty, częściej jednak zawodzi.
Natomiast sprzeciwam się pozbywaniu Diaza.
Co prawda popełnia on błedy, ale to praktycznie jedyny piłkarz Wisły, któremu nieustannie chce się grać i wygrywać. Ktory jest nieustepliwy, ktory nie zraża się i jest w stanie zmotywować innych.
Umieszczenie go w 11 kolejki tydzień temu to nie przypadek. To, co Diaz wyprawiał w obronie powiiniśmy wszyscy docenić.
Fakt, ze Diaz nie jest kreatywnym piłkarzem, ale wynika to tylko z tego, że Diaz nie ma z przodu partnerów do gry ("Wszyscy stoją i czekaja nie wiadomo na co", to nieśmiertelne zdanie Kasperczaka z pierwszego jego pobytu w Wisle mógłby śmiało co mecz powtarzać Junior).
Zauważcie, że w ostatnich meczch zarówno Diaz jak i Cikos, a więc skrajni obrońcy (w grze ofensywnej) popełniają te same błędy i tracą piłkę, bo nie mają komu odegrać.
Błedy Diaza to często błędy ustawienia drużyny, ale i tak wszyscy narzekają: to Diaz źle podał, to Diaz stracił piłkę.

Propozycje 50/50 % Polaków i obcokrajowców to dla mnie nieporozumienie. W polityce nie lubię parytetów, bo to sztuczne rozwiązania. Podobnie jest w sporcie.
To prawda, że można znaleźć zawsze kilku niezłych Polaków, ktorzy kiedy dostaną ambitne zadania zaczną podnosić swe umiejętności i spełniać pokłądane w nich nadzieje (patrz: Wilk).
Ale nie można z tego czynic zasady

Sądzę, że należy dac czas Maaskantowi (Pawełek już mu dał czas... ) oraz drektorowi sportowemu na analizę możliwości i przedstawienie propozycji co do polityki transferowej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.08.2010, 12:39
Jaki jest sens wypożyczania Jirsaka, skoro nikt z nim nie wiąże nadziei ? Wypożycza się zawodników młodych, zdolnych, rokujących na przyszłość, by mogli złapać ogrania.
Rozwiązać kontrakt, szkoda pieniędzy. Za jego kontrakt możnaby opłacić kilku(nastu?) zdolnych juniorów, albo trenera młodzieży z zagranicy.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 16:03
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...juniora-diaza/

1,5 bańki za Diaza. Jest to oferta z gatunku tych nie do odrzucenia.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 16:06
Sprzedaz Diaza jest bezsensu.
Zawsze w zespole musi byc chociaz jeden zawodnik jako tzw."zapchajdziura" ktory moze zagrac praktycznie za kazdego.

Diaz wlasnie jest takim pilkarzem.
Moze nie prezentuje wybitnie wysokiego poziomu ale zawodnikiem typowo slabym tez nie jest.
Jest cala garsc zawodnikow do wywalenia innych wiec moze od nich zacznijmy...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 29.08.2010, 16:19
Jezeli dają 1,5miliona moim zdaniem nie powinnismy sie wahac. Wiecej za niego nigdy nie dostaniemy, a mamy Piotrka Brozka ktory bedzie gnil na ławie, oczywiscie problem sie pojawi jak dostanie kontuzji ale trudno trza ryzykowac
Za 1,5 miliona mozna sprowadzic z 4 takich Diazow przy dobrych ukladach. A kontrakt sie konczy za 1rok.= sprzedawac,,,

Od bidy na lewej obronie mozna wystawic Bunoze a na srodku Chaveza wiec zawsze cos tam mozna pokombinowac...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.08.2010 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.08.2010, 16:22
Za rok odejdzie za darmo,więc jeżeli dostaniemy za niego tyle kasy to się nawet nie zastanawiać..
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 16:22
Oferte ( o ile rzeczywiscie jest) nalezy solidnie przeanalizowac. Zrobic podchody w kierunku podpisania z Juniorem nowego kontraktu. Jezeli nie bedzie chcial to trzeba go sprzedac. Bezsensem byloby stracenie go za darmo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów