|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Ja o NIK ty o UZP.Pogadaliśmy.Oczywiście jakby ktoś zgłosił do UZP zarzuty o uchybienia w przetargu to mogliby wstrzymać budowę.Ale tu nikt o tym nie mówi bo było by to idiotyczne po prawie 2 latach budowy.pomijam fakt że żaden uczestnik przetargu o to nie wystąpił a z reguły to oni wystepują w takich sprawach Co do NIK kto chce niech sobie poczyta na www.nik.gov.pl jest tam wszystko w skrócie specjalnie dla willow o mozliwości wstrzymania budowy: "Najwyższa Izba Kontroli nie może wywierać wpływu na merytoryczne decyzje wydawane w indywidualnych sprawach przez organy administracji lecz mając na uwadze wytyczone dla swoich przyszłych działań priorytety: państwo przyjazne obywatelowi, państwo oszczędne i państwo gospodarne Izba może zwracać się o informacje o sposobie załatwienia spraw przekazanych do właściwych organów decyzyjnych, a w razie potrzeby monitorować terminowość załatwiania tych spraw." źródlo http://nik.gov.pl/contact.php p.s. nawet ci się nie chciało poszukać info o NIK trzymając nos w kompie a co dopiero podziałać w sprawie stadionu mimo licznych apeli kilku osób.więc nie wymądrzaj się może |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Z Koroną, stary ja sie bede cieszył jak 2 trybuny będą na mecz z Legią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tracąc teraz mecz Reprezentacji Malopolska straci baaardzo jeżeli chodzi o związek piłki nożnej, Jeżeli dostaniemy jakiś mecz reprezentacji to pewnie dopiero po 2012 roku, bo teraz już się otwierają tylko stadiony na Euro i normalne jest że trzeba na tych stadionach trochę pograć, zobaczyć jak są przygotowane itp. Nie rozumiem jak to jest, że dopiero teraz będą toczyć się ustalenia pomiędzy PZPN, MZPN, Jackiem MAjchrowskim, ZIKITEM, Wisłą, OBtułowiczem, nie wiem, wszystkimi, dopiero teraz
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jak zwykle majchrowski i niedzialkowska sie popisali.
w takim wypadku Wisla nie powinna grac z Korona na Reymonta. wogole przejal bym stadion jak juz bedzie wszystko na tych 2 trybunach gotowe. zadnych tymczasowych rozwiazan. z tym, ze cos mi sie wydaje, ze Basalaj dopasowal sie do niedzialkowskiej i majchrowskiego. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...daza,id,t.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
![]()
Wisła Kraków
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Majchrowski się nijak nie popisał. Majchrowski jest na urlopie
był dwa tygodnie w lipcu, jest teraz. Wakacje. A Wy się denerwujecie jakby coś było nie tak. Jest jak było zawsze. Zaraz się okaże, że to nasza wina że bramy źle ponumerowali, bo pani N. zamiast przeglądać dokumentację została zaasypana fotomontażami brutalnych zacieków.![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a niech zabiorą nam organizację tego meczu.. wtedy Majcher będzie tłumaczył się przed całym krajem a nie tylko lokalnymi dziennikarzami..
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak jak pisze Ksero87. Ja mam nadzieję, że ta organizacja meczu kadry skonczy się jednym wielkim skandalem. Tak, żeby musieli przenosić mecz gdzie indziej. Wtedy może w dziennikach ogólnopolskich siądą na Majchrowskiego i jego "budowanie".
Tylko Wisła musi co godzinę powtarzać, że nie ma nic z tym wspólnego, żadnych umów z miastem nie ma podpisanych bo nie ma stadionu. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Zresztą sądzę, że Majchrowski powinien zostać pozbawiony stanowiska. Najbliższa szansa - wybory - nie może zostać zmarnowana. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Arapaho;968506]
p.s. nawet ci się nie chciało poszukać info o NIK przyganiał kocioł garnkowi z raportu NIK: "Współpraca z organami kontroli, rewizji i inspekcji działającymi w administracji rządowej i samorządzie terytorialnym przybierała w 2009 r. zróżnicowane formy. Udział w spotkaniach roboczych umożliwiał wymianę doświadczeń i informacji, zaś wspólne prowadzenie badań i korzystanie z ustaleń kontroli już przeprowadzonych przez właściwe organy, pozwalało w szerszym aspekcie odnieść się do tematyki kontroli NIK. Niezwykle cenną formą współpracy stanowiła ponadto możliwość zlecania kontroli organom wyspecjalizowanym w badaniu określonej problematyki..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żadnego odbierania tymczasowych rozwiązań.Niech ich ręka boska broni. Nie ma lepszej okazji żeby nagłośnić na całą Polskę tą stadionową kompromitację. To jest gwiazdka z nieba dla nas. A już JM i JN myśleli że tylko sprawą się intesuje kilku kibiców, radny i jeden dziennikarz .Zacierali ręcę, wymyślali brutalne teorie, dworowali i podśmiechiwali....a tu nagle zonk. Którz by się spodziewał w lipcu i na początku sierpnia że 7 września jest jakiśs mecz, kto by pośpieszał pracowników i gonil terminy .Wyobraźnia na dalej niz 2 tygodnie przerasta wszystkich w UM w tym króla i królową. Nagle szok,paraliż, tego nie ma , tamtego nie ma, co tu zrobić,moze zwalic na Wisłę,ale jak kiedy umowy nie ma. Nie ma bata JM coś już wymysli żeby to nie on był winny.Wierzę w niego .Nie z takich tarapatów już wychodził (myślę że z ministrem Klichem i skautem Kapką stworzyli by niezatapialne polskie trio- ale to tak na marginesie)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Nie ma bata na nich do dnia dzisiejszego, to może po tej kompromitacji ktoś się znajdzie i ich przypilnuje, ewentualnie przyjrzy się ich "pracy" a wtedy lawina ruszy i cały ten beton zabierze ze sobą.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że NIK może skierować do innych organów wniosek o kontrolę, a te mogą stwierdzić potrzebę wstrzymania budowy z powodu nieprawidłowości. Przypomnę tylko takie wpadki Majchrowskiego i jego ludzi jak estakada przy Rondzie Polsadu, czy podziemia Rynku. I chyba to parę osób próbuje Ci uświadomić, że rozliczać należy ale niech najpierw stadion zostanie oddany bo może się okazać, że sobie jeszcze poczekamy... No właśnie ile?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ej wie ktoś czy na mecz z koroną będą juz szatnie pod a i b
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...daza,id,t.html
Cytat:
![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak wogóle to miałem sen dzisiaj że przełozyli ten mecz reprezentacji w ostatniej chwili na stadion Wawelu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Z tego co się uczyłem na studiach, to NIK gówno może. On może skontrolować, ale nie nadzorować. A to jest niesłychanie duża różnica. Podobno prezesi firm nic nie robią sobie z tych kontroli NIKu. Wystawią oni jakiś raport ze wskazaniami gdzie są uchybienia i tyle. Papier może iść szczebel wyżej tzn do przełozonych tego prezesa- i teraz wszystko zależy na jakich zasadach prezes żyje z 'wyższym szczeblem'- jak są dobrymi kolegami to cała sprawa rozejdzie się po kościach.
Jak ktoś oglądał 'Ranczo- Wilkowyje'(wersję filmową, nie serialową) to wójt bał się kontroli ze strony RIO(Regionalna Izba Obrachunkowa) i sam mówił, że wolałby wizytę NIKu. To tylko film, ale jest on w sumie oparty o rzeczywiste życie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ten film ma bardzo dużo wspólnego z rzeczywistością... Ale NIK jest bardziej medialny, cóż z tego że mało może?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Chodzi o to, żeby ta sprawa stała się głosniejsza, czy chodzi o pociągnięcie winnych osób do odpowiedzialności? Bo jeśli to pierwsze, to NIK wystarczy, przy opcji numer dwa NIK to zdecydowanie za mało.
![]() ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Wiecie, z tym NIK-iem to jak ze Świętą Inkwizycją w średniowieczu. Niby sama nie miała prawa skazywać nikogo na śmierć, a tylko orzec o winie lub jej braku, a następnie oddać sprawę to sądu grodzkiego, jednak wszyscy wiedzieli, że jak orzeknie o winie, to sąd grodzki wyśle delikwenta na stos. No, ale teoretycznie miała czyste ręce.
Podobnie z NIKiem. Niby, jak pisze Arapaho, sam nie ma prawa wstrzymać budowy, ale wystarczy, że wyśle odpowiednie pisma choćby do Nadzoru Budowlanego czy właśnie choćby UZP i mamy klops. Ktoś ma ochotę podjąć takie ryzyko? Bo ja nie. Tym bardziej, że nie wiem, o co Ci tak naprawdę chodzi, Arapaho. O nadanie rozgłosu całej sprawie? Bo na pewno nie o przyspieszenie budowy czy likwidację usterek. Bo tego NIK nie może zrobić. Zbyt dużo mamy do stracenia. Dać sobie na wstrzymanie z jakimiś donosami, przyjdzie i na to czas. Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Nie bedzie pod zadna sciana. Stadion i mecze na nim to pylek w porownaniu do innych strat miasta spowodowanych niekompetencja tych urzedniczych s....ysynow. A Majchrowski to tylko wierzcholek gory lodowej. Pod nim jest cala skamieniala struktura idiotow i leni ktorej sie nie rozkruszy. Coraz glupsi pracuja w tych urzedach, coraz wieksi idioci dostaja sie wyzej i wyzej. To jest choroba Krakowa. Tracimy ME, tracimy Google, stadion za 500mln wyglada jak dowcip, a winnych nie ma. "Urzednicy". Setki, tysiace bezproduktywnych i niekompetentnych s....ysynow. Do lasku wolskiego wszystkich i powywieszac. Odnosnie NIK-u: skoro ich wejscie moze spowodowac zamkniecie stadionu, to mozemy sie spodziewac donosow do tej instytucji zyczliwych inaczej lajz zza miedzy. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chłopaki ta dyskusja zaczyna być naprawde idiotyczna. Nie wiecie czym się dane instytucje zajmuja i w jaki sposób działaja i jak przekupy na targu wymieniacie się zasłyszanymi ploteczkami.
Chcecie rozmawiac merytorycznie, to macie ponizej linki. Zapoznajcie sie z podstawami prawnymi na podstawie, których ten instytucje funkcjonują i zacznijcie rozmawiac o faktach. Ja niestety tego nie mogę zrobić, bo mam inne zajecia. Ogarnę to po 15 wrzesnia. http://nik.gov.pl/podstawy_prawne.php http://www.rio.gov.pl/modules.php?op...st&topic_id=10 http://www.gunb.gov.pl/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|