The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 13:12
[QUOTE=bonawentura;968098]Przecież takiemu trenerowi będzie się nawet łatwiej wybić z Wisły do lepszego klubu jakby udało mu się zagrać w Lidze Mistrzów, a potem zająć conajmniej trzecie miejsce w grupie i grać dodatkowo w LE. Pisanie takich rzeczy, że jest tutaj tylko i wyłącznie dla kasy mija się z celem, bo równie dobrze mógłby podpisać kontrakt w z jakimś zespołem w Katarze i z klubem stamtąd Wisła nie miałaby szans rywalizacji o Maaskanta. Dlatego trzeba dać mu czas, by pokazał swoje umiejętności. QUOTE]

W tym Katarze to najpierw musieliby Go znać i chcieć, a z wiedzą pewnie tak samo jak u nas.
Oby zdobył dla nas wszystko - cóż innego można Jemu i Wiśle życzyć.
@szprotson - ja bym tam z chęcią zobaczył Janasa w Wiśle. Nie pamiętam żeby coś kiedyś zje.ał w lidze.
Ostatnio edytowane przez arti : 25.08.2010 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 25.08.2010, 13:30
Ja tam bym nie stawiał tak sprawy, że Maaskant przeszedł do Wisły dla kasy. Myślę, że przedewszystkim dlatego, że widzi że tu ma lepsze perspektywy rozwoju a sam jest człowiekiem ambitnym. Podobno w jego poprzednim klubie zaczynało brakować pieniędzy na wiele rzeczy, prezesi sprzedawali mu piłkarzy i widać nie widział perspektyw na lepszą zmianę (nie zgadzało się to z jego wizją budowy, rozwoju drużyny). To też sygnał dla szefostwa Wisły, że Holender nie będzie tolerował minimalistycznego podejścia w budowaniu drużyny, raczej krok po kroku ALE DO PRZODU. To akurat traktuję raczej jako pozytyw, bo to świadczy, że jest ambitny i nie bedzie się zadowalał bylejakością w budowaniu drużyny, zespołu, a sam raczej nie będzie się usilnie trzymał stołka. Podejrzewam, że to człowiek w stylu jak mi się coś nie podoba to to pokazuję, a nie siedzę jak mysz pod miotłą. Póki co (także po tym co zobaczyłem na treningu) mam zaufanie do tego szkoleniowca, znaczy jestem pozytywnie nastawiony i zobaczymy co będzie dalej, bo trudno więcej oceniać trenera po kilku dniach pracy z drużyną.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 13:43
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A ja osobiście cieszyłbym się gdyby nam go próbowali podebrać. Ba, nawet cieszyłbym się gdyby nam go podebrali. Powód jest prosty - czy ktoś tu jeszcze wierzy, że zdobycie mistrzostwa w naszym pięknym kraju interesuje kogokolwiek w Europie? Jeżeli by nam go podbierali to tylko w sytuacji gdyby Wisła ugrała coś w Europie. Przez " coś" rozumiem udaną fazę grupową plus może jeszcze więcej. Jeżeli Maaskant z Wisła zdobędzie mistrzostwo zaściankowej ligi to może zainteresuje się nim jakiś spadkowicz z ligi holenderskiej. Żeby poprawił swoje CV musi odnieść jakiś sukces w Europie. Wtedy możemy się zacząć martwić o to czy ktoś go nie łyknie. Chciałbym żebyśmy mieli takie problemy.....
Wiadomo, że zdobycie mistrzostwa naszej ligi nie było dotychczas przepustką do lepszego świata.

Jest jednak jedno ale: do tej pory te mistrzostwa zdobywały ekipy prowadzone przez trenerskich nołnejmów, przedstawicieli polskiej myśli szkoleniowej, ew obcokrajowców pokroju Okuki...4 liga europejska, takie zamknięte bagienko.

Teraz sprawa dotyczy młodego Holendra (najlepsza na świecie szkoła trenerska), który u siebie byłby skazany przez dłuższy czas wyłącznie na czerwone latarnie pokroku Den Haag czy Breda. U nas powalczy o zupełnie inne cele. Jeśli do tego pokaże coś w Europie to może tylko zyskać.

Nic nie traci - jest młody więc ma czas, może sobie pozwolić nawet na rok "w plecy" (zostając w Bredzie i tak nic by nie osiągnął, tam klub w rozsypce strasznej, więc miałby cały czas pod górkę). W Wiśle kasa się zgadza, więc cóż ma wybrzydzać
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 13:43
arti napisał(a):Wyświetl post
@szprotson - ja bym tam z chęcią zobaczył Janasa w Wiśle. Nie pamiętam żeby coś kiedyś zje.ał w lidze.
Ja bym Janasa nie widział w Wiśle, bo Janas może i dobry na ligę, ale na puchary, to byłoby z nim ciężko coś osiągnąć...

Niech się Maaskant uczy polskiego, ale radziłbym też innym uczyć się angielskiego, by nie było nieporozumień na treningach.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2010, 13:58
Nie wiem kogo oczekiwaliście,że tutaj przyjdzie Felix Maghat co najmniej?To jest właśnie gość o jakim myślałem. Z jakimś tam dorobkiem, w solidnej lidze. Tym samym on jest nam potrzebny a my jemu. Robiąc złą pracę u nas skreśla się na wiele lat z europejskiego futbolu średniego szczebla. On nam jest potrzebny z holenderskim podejściem do pracy z kopaczami/ Potrzeba czegoś nowego, innego niż te orły do tej pory widziały. A my jemu do czego jesteśmy potrzebni?A no choćby do tego aby podtrzymać jego płynność finansową,niektórzy widzę robią z tego zarzut?To jaki inny powód miałby go na tą prowincję przygnać,poza tym awansując z nami do LE pokazałby,że jednak można awansować z słabej ligi do rozgrywek pucharowych. Na pewno CV dość solidnie by mu to wzbogaciło.

Natomiast pozytywnie jestem nastawiony odnośnie zatrudnienia faceta z doświadczeniem w pracy managerskiej w takim klubie jak PSV. Widział jak to działa w tak dobrym klubie od środka,to teraz nic tylko przenieść to z modyfikacjami wynikającymi z specyfiki ligi na polski grunt. Coś w kierunku profesjonalizacji klubu zostało zrobione.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.08.2010, 14:04
pod koniec tamtej rundy, bardzo często pojawiało się nazwisko Ulatowskiego na forum

teraz, mamy takiego Ulatowskiego, tyle że z Holandii.

Ja jestem dobrej myśli.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2010, 14:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przepraszam podaj mi trenera który powala?
I tylko bez tekstów w stylu: Smuda, Janas, którzy to 15 lat temu jak jeździliśmy polonezami byli w LM.

A propo Janasa : http://www.weszlo.com/news/5128 --> stare ale prawdziwe!
Ale o co Ci chodzi? Nie powala, bo 97% tego forum jeszcze tydzień temu o istnieniu tego faceta nie wiedziało. O to mi chodzi. Powaliłby mnie Jimenez.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.08.2010, 14:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi? Nie powala, bo 97% tego forum jeszcze tydzień temu o istnieniu tego faceta nie wiedziało. O to mi chodzi. Powaliłby mnie Jimenez.
A w czym Jimenez jest lepszy od Maaskanta?
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.08.2010, 14:25
Nie wiem czy było a jeżeli było to do usunięcia:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-hej,id,t.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2010, 14:29
Acima napisał(a):Wyświetl post
oczywiście że w nazwisku.

W szoku jestem że kibic Legii mówi że coś go nie powala.Ciekaw jestem opinni o Skorży a wcześniej o Urbanie.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2010, 14:44
Jednak nie porównywałbym osiągów Jelenia z osiągami "Błaszcza", bo to niebo, a ziemia..
No masz rację, niech Jeleń jeszcze trochę pogra i udowodni, bo jego porównanie do Błaszcza, jest rzeczywiście na wyrost
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.08.2010, 14:46
michal napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy było a jeżeli było to do usunięcia:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-hej,id,t.html
Też to czytałem - w sumie nic nowego, tego się spodziewałem - "luźny" w nomenklaturze reszty świata w PL oznacza "tyran"
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.08.2010, 14:52

Sorry, ale nie powala mnie osobiście nazwisko Skorża, gdyż uważam, że to bardzo przeciętny trener. Co nie zmienia faktu, iż wśród słabych i nędznych polskich trenerów i tak się wyróżniał. Mimo wszystko Jan Urban jest lepszym fachowcem, gdyż parę razy utarł nam nosa, a przecież miał tak denny skład, że z ówczesnej Legii chyba tylko Mucha miałby miejsce w pierwszej 11 Wisły.

A co do Maskanta, to uważam, że jest to strzał w 10, gdyż na chwilę obecną jest właściwą osobą na właściwym miejscu. Gdy Wisła stanie się w 100 % profesjonalnym klubem, gdy będzie miał dobrą bazę szkoleniową i grono utalentowanych wychowanków, to wówczas można pomyśleć o trenerze z absolutnego europejskiego topu. Na chwilę obecną jest zbyt dużo do zrobienia - wzmocnienie składu, budowa infrastruktury, aby płacić ponad 1 mln E znanemu trenerowi, który pewnie i tak myślałby tylko o tym jak najszybciej stąd uciec do bardziej renomowanego klubu.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 25.08.2010 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2010, 14:56
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_na_treningu/

Można?

Przyjemna odmiana po trenerze Kasperczaku, który wolał trenować z 14 graczami niż skalać się wspólną pracą z juniorami.
Odpowiedz cytując
InfinitI
Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2010, 15:00
gdy tak bedzie... a tak naprawde Wisla juz dawno powinna byc 100 % profesjonalnym klubem. W ostatnim 10 co leciu mielismy 3 x nasza reprezentacje na miedzynarodowych turniejach, czyli byla forma zwyzkowa w naszej pilce. Nikt tego nie wykorzystal, kolejne pokolenie zostalo zmarnowane.... Profesjonalizm buduje dobierajac odpowiednuch ludzi i nakreslajac biznes plan na nastepne lata... W Wisle jedynym biznes planem sa oczekiwania LM jak najnizszym kosztem. Wlasciciel nic tak naprawde nie robi by ten zespol byl mocny i solidny, niestety jesli nie bedzie powaznych inwestycji to kasa nigdy sie nie bedzie zwracala.... w ostatnich latach spokojnie zbudowalibysmy za to calkiem niezla jedynastke z trenerow ktorzy probowali lepic z tej kiepskiej gliny....
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.08.2010, 15:06
wspomniane wyżej oba artykuły bardzo mnie podbudowały, zwłaszcza ten z Gazety Krakowskiej, gdzie cytuje się Pana Kowalika. Porządny europejski trening, czyli ciężki dla naszych pierdół. W to mi graj!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.08.2010, 15:14
oczywiście że w nazwisku.

W szoku jestem że kibic Legii mówi że coś go nie powala.Ciekaw jestem opinni o Skorży a wcześniej o Urbanie.
No, tak samo - też nie powalają. Chociaż warsztat Skorży już znam, a gdy przychodził Urban to totalnie nie miałem pojęcia co mnie czeka.

Przecież też nie macie pojęcia co Was czeka. Tak trudno to przyznać? Że facet jest anonimem, który może okazać się świetny, a może okazać się nędzny?

Wow.

JrQ- napisał(a):Wyświetl post
No masz rację, niech Jeleń jeszcze trochę pogra i udowodni, bo jego porównanie do Błaszcza, jest rzeczywiście na wyrost
Ta.

Acima napisał(a):Wyświetl post
Coś jednak sprawiło, że o Jimenezie słyszałem, a o Maaskancie - jak ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ FORUM - nie. Pewnie to, że prowadził Sevillę, a nie Malagę. Nie wykluczam też, że Sevilla za jego czasów grała co najmniej dobrze.

P.S. Rozumiem, ze go chwalicie - bo jest Wasz. To naturalne. Ale wyobraźcie sobie sytuacje, gdy Legia albo Lech biorą za trenera Jacky'ego Matijanssena. Wasz pierwszy tekst to nie będzie 'wow, świetny ruch' tylko 'KTO TO W OGOLE JEST?". I tak samo jest tutaj. Może będzie świetny, może będzie słaby. Zobaczymy.

Znając życie jak Wisła wygra 2-3 mecze to będzie świetny, a jak będzie grała nadal tak jak gra to będzie wina piłkarzyków i złego przygotowania brzydkiego Kasperczaka.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.08.2010 o godz. 15:32.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2010, 15:15
I bardzo dobrze. Każdy piłkarz powinien traktować trening jako jego święty obowiązek, a nie jak przerwa w której oderwie się od wydawania zarobionych pieniędzy i imprezowania. A niech no któryś powie, że nie wchodzi na murawę!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2010, 15:40
Może będzie świetny, może będzie słaby. Zobaczymy.
no własnie, wiec po co pisać "nie powala" skoro sie o nim "gówno" wie?

Co innego gdybyś napisał : nie powala mnie jego nazwisko.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.08.2010, 15:44
Opinii o Urbanie wolałbyś nie słyszeć, bo kropek na wypikanie nie starczy.

Poczytałem sobie trochę o tym nowym trenejro Wisły i w sumie ciężko go ocenić. Trenuje od 10 lat średniaki w Holandii bez wielkich sukcesów, ale można go uznać za solidnego trenera, taki polski Czesio Michniewicz. Na pewno od strony myśli szkoleniowej bije na głowę krajowych trenerów, którzy prawdziwą piłkę oglądają w telewizji, albo raz na kilka lat na stażu trenerskim. Ciekawe jak sprawdzi się ten tandem holenderski, czy szkolenie młodych zawodników oraz wynajdywanie piłkarskich diamentów z Afryki oraz Azji będzie ich mottem przewodnim.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.08.2010, 15:55
Nie przejmuj się masz w 100% rację ( nie sądziłem, że to kiedyś powiem do warszawiaka). Po prostu to forum zamieszkują w 90% dzieci dla których młody dobrze wyglądający człowiek to zawsze idealny trener znakomicie wróżący na przyszłość. Co z tego, że piłkarzem był marnym i jak trener nic nie osiągnął. Według tutejszych optymistów mistrzostwo mamy jak w banku. Przecież kiedyś wygrał już z Polonią. Na dodatek, większość z tych naiwnych optymistów, twierdzi, że za rok zagramy w LM. Przecież ten młody, inteligentny człowiek stwierdził, że to jest jego cel . Nie mogę się już doczekać, kiedy Brozio zniszczy ten cały misterny plan, zadając trenerowi kilka konkretnych pytań. Np: " A ile trener meczy w reprezentacji rozegrał?, albo " Ile meczy w pucharach trener rozegrał?", albo "Ile razy trener mistrzostwo kraju zdobył?" Po czym gdy nastąpi wymowna cisza, skomentuje to krótko: "To jak ty mnie chcesz uczyć w piłkę grać ogórku?" I skończy się ten holenderski eksperyment, albo co gorsza będzie trwał dalej, tak jak było to w przypadku Skorży.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2010, 16:03
No, tak samo - też nie powalają. Chociaż warsztat Skorży już znam, a gdy przychodził Urban to totalnie nie miałem pojęcia co mnie czeka.

Przecież też nie macie pojęcia co Was czeka. Tak trudno to przyznać? Że facet jest anonimem, który może okazać się świetny, a może okazać się nędzny?
Nie do końca się zgadzam. Facet nie jest "anonimem" - przynajmniej w Holandii. Zakładając że nawet jest zwykłym przeciętniakiem trenerskim holenderskiej ligi to i tak plasuje go znacznie wyżej przynajmniej na papierze od najlepszych trenerów naszej ligi. Pytanie: który nasz polski trener ma szansę na zatrudnienie w jakimkolwiek klubie w lidze holenderskiej? Ba w jakiejkolwiek lidze nie licząc naszej? Boję się że żaden. Tam co roku pojawia się jakiś zdolny trener szt 5 a tylko wybitni w skali Europy a nawet Świata mają szansę na dopchanie się na dłuższą metę do najlepszych klubów. Daleki jestem do poddawania się modzie na "cudze chwalicie......" ale niestety w przypadku piłki nożnej jesteśmy 100 lat za murzynami ( i dosłownie i w przenośni). Jeżeli mam szukać sobie kobiety do łóżka - wolę Polkę, jeżeli mam coś zjeść - wolę nasze, jeżeli mam wybrać kraj do życia wolę Polskę ( z całym "urodzajem"). Jeżeli mam porównywać ligę, zawodników, trenerów itd - niestety nie licząc nieuleczalnej miłości do Wisły wolę Holandię i tyle. To są na dzień dzisiejszy dwa odmienne światy,wręcz odmienne galaktyki. Nie wiem czy Maaskant zbawi Wisłę. Mam nadzieję, że tak. Natomiast uważam że mamy szanse się od niego ( a właściwie od nich obu) wiele nauczyć co to znaczy profesjonalny klub piłkarski. Tylko czy ci od których najwięcej zależy będą chcieli?
PS. Teraz jest najlepszy moment na to, żeby coś zmienić. Mamy 3/4 składu składającego się z obcokrajowców- dla nich ciężkie treningi, jakieś tam wyrzeczenia z tytułu tego że się jest profesjonalnym piłkarzem nie są niczym nowym. Oni to mieli na porządku dziennym u siebie. Tylko nasi rodacy jak jadą poza Polskę narzekają że treningi są ciężkie. Przeciętny obcokrajowiec po tygodniu w Polskim klubie mówi, że jest fajnie - ma być ....a ciężko a nie fajnie. Nam w naszych firmach zazwyczaj nikt nie płaci za to " że jest fajnie".

carpenter napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę się już doczekać, kiedy Brozio zniszczy ten cały misterny plan, zadając trenerowi kilka konkretnych pytań. Np: " A ile trener meczy w reprezentacji rozegrał?, albo " Ile meczy w pucharach trener rozegrał?", albo "Ile razy trener mistrzostwo kraju zdobył?" Po czym gdy nastąpi wymowna cisza, skomentuje to krótko: "To jak ty mnie chcesz uczyć w piłkę grać ogórku?" I skończy się ten holenderski eksperyment, albo co gorsza będzie trwał dalej, tak jak było to w przypadku Skorży.
No jeżeli ktoś odrobinę pomyśli to taki problem rozwiąże jednym zdaniem: Jak ci się xxxxx nie podoba to wypierdalaj - ciekawe czy ktoś cię i da ci 1/3 tego co bierzesz u nas w klubie. Wojciechowskiemu wywalanie pieniędzy w błoto też za chwilę się znudzi. No chyba że będzie zakładał tartak.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 25.08.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 16:23
Maaskant: Wisła za szybko traci piłke
http://www.bankier.pl/lifestyle/wiad...e-2198140.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2010, 16:27
Napewno wiedziałeś, że Urban pracował w Hiszpanii, był trenerem młodzieży, że wraca po dłuższej przerwie do Polski i faktycznie,miałeś prawo nie wiedzieć co Cię czeka.Skorża z kolei zdobył 2 mistrzostwa, ale nie nie pokoi Cię fakt, że macie trenera, którego zwolniono z jakiegoś powodu z Wisły?
Nikt nie wie co go czeka. możesz "iść szczęśliwy wpaść pod koła Jaguara " W przeciwieństwie do reprezentantów polskiej myśli szkoleniowej, Do Robeta żywie większą nadzieję na poprawę gry,ponieważ reprezentuje najlepszą na świecie szkołe trenerską.To chyba coś więcej niż uczniowie "wąsa" Jurka Engela,Piechniczka i reszty świty.
Więc, skoro wywodzi się z Holandii, trenerskiego fachu uczyli go najwyższej znakomici specjaliści oraz miał najświeższe informację o trendach w piłkce i metodach szkoleniowych, możemy mieć większą nadzieję, że będzie naprawdę dobrze, zwłaszcza, że każdy kto się z nim spotkał wypowiada się o nim w najlepszy możliwy sposób.
Widzisz, co z tego, że tutaj jest anonimem.Z ręką na sercu napisz mi.Czy wiesz kto w tej chwili trenuje Feyenord Ajax Twente albo chociaż Den Haag?Chłopie w większości to są anonimowi trenerzy o których ja ty, czy redaktorzy Weszło nie mieli pojęcia, bo od tego są specjaliści w lidze holenderskiej.Żadnego klubu w Polsce nie stać na to, by zatrudniać Manciniego, Mourinho, Scolariego itp- to są trenerzy z pierwszych stron gazet.My jesteśmy futbolowym 3 światem i uważam, że powinniśmy gorąco dziękować naszym włodarzom , że ściągneli młodego ambitnego, który ocierał się o pracę w Ajaxie czy PSV.Była też o nim mowa w kontekscie pracy z reprezentacją Oranje.Zresztą, czy burzę w holenderskich mediach wywołał by jakiś anonimowy podrzędny trener?Chyba nie, zwłaszcza, że nawet prowadzący podkreśla, że w jego oczach stracił swoją renomę w oczach holenderskich drużyn.

Wow.

Ta.

Coś jednak sprawiło, że o Jimenezie słyszałem, a o Maaskancie - jak ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ FORUM - nie. Pewnie to, że prowadził Sevillę, a nie Malagę. Nie wykluczam też, że Sevilla za jego czasów grała co najmniej dobrze.
A powiedz mi,słyszłeś może o Antonio Alvarezie?Avama Granta, Domenico Di Carlo, Franco Colomba, Pasquale Marino?Zapewne nie, a to są trenerzy drużyn angielskich, włoskich hiszpańskich .Ciekay jestem ile osób w ogóle słyszało chociaż raz te nazwiska.A to znaczy, że są anonimowi i się nie znają?Nie, po prostu nie są to ludzie z pierwszych stron gazet.Innymi się ludzie nie specjalnie interesują.
Ciekawy jestem ile wcześniej o Jimenezie czy Simeone słyszałeś i w jakim kontekscie.

P.S. Rozumiem, ze go chwalicie - bo jest Wasz. To naturalne. Ale wyobraźcie sobie sytuacje, gdy Legia albo Lech biorą za trenera Jacky'ego Matijanssena. Wasz pierwszy tekst to nie będzie 'wow, świetny ruch' tylko 'KTO TO W OGOLE JEST?". I tak samo jest tutaj. Może będzie świetny, może będzie słaby. Zobaczymy.
A ja rozumiem, że starasz się zdeprecjonować naszego nowego trenera.-rozumiem, to że tak robisz- bo jesteś kibicem Legii, który wchodzi do tematu związanego z Wisłą.To naturalne.
Wyobraź sobie, że bym Wam bardzo zazdrościł, gdybyście kogoś sprowadzili z dobrej ligi - a najlepiej pierwszej.Nawet gdybym o nim nie słyszał, to z ciekaości chciałbym się o nim cokoliek dowiedzieć, zanim bym wydał jakieś osądy.Naprawdę mało osób zna się BARDZO DOBRZE na futbolu- ja się do nich nie zaliczam, więc pewnie dla wielu pieprzę farmazony.Może będzie świetny, może się nie odnajdzie w naszym futbolu, ale liczę że tak będzie, zwłaszcza, że od Cupiała ma ogromny kredyt zaufania- tak jak Walckx, który prawdopodobnie przygotuje bardzo solidne wzmocnienia ( a z zasłyszanych informacjii będzie mieć na to środki, których w Wiśle jeszcze nie było).

Znając życie jak Wisła wygra 2-3 mecze to będzie świetny, a jak będzie grała nadal tak jak gra to będzie wina piłkarzyków i złego przygotowania brzydkiego Kasperczaka. [/QUOTE]Póki co, piłkarze udawadniają, że pod względem przygotowania fizycznego leżą.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.08.2010 o godz. 16:33.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2010, 16:33
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale nie powala mnie osobiście nazwisko Skorża, gdyż uważam, że to bardzo przeciętny trener. Co nie zmienia faktu, iż wśród słabych i nędznych polskich trenerów i tak się wyróżniał. Mimo wszystko Jan Urban jest lepszym fachowcem , gdyż parę razy utarł nam nosa, a przecież miał tak denny skład, że z ówczesnej Legii chyba tylko Mucha miałby miejsce w pierwszej 11 Wisły.
Albo to bardzo kiepska prowokacja, albo nie wiesz co piszesz. Już zapomniał datę 19-05-2007 ? Przypomnę Ci Wisła Groclin 0:4 ! Zostaliśmy zgnieceni przez przeciętny zespół który wtedy prowadził Maciej Skorża. A porównywanie go z Urbanem to kpiny To tak jakby porównywać solidnego mercedesa do... taczek.

Pomimo tego , że obecnie Polonia prezentuje się obecnie najkorzystniej to Legia w moim mniemaniu będzie naszym najtrudniejszym przeciwnikiem w lidze. Solidny zespół , z dobrym trenerem, obawiam się żebyśmy nie przebili tej wpadki z 2007r.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2010, 16:41
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Albo to bardzo kiepska prowokacja, albo nie wiesz co piszesz. Już zapomniał datę 19-05-2007 ? Przypomnę Ci Wisła Groclin 0:4 ! Zostaliśmy zgnieceni przez przeciętny zespół który wtedy prowadził Maciej Skorża. A porównywanie go z Urbanem to kpiny To tak jakby porównywać solidnego mercedesa do... taczek.

Pomimo tego , że obecnie Polonia prezentuje się obecnie najkorzystniej to Legia w moim mniemaniu będzie naszym najtrudniejszym przeciwnikiem w lidze. Solidny zespół , z dobrym trenerem, obawiam się żebyśmy nie przebili tej wpadki z 2007r.
Nic się nie martw - Maciek zadba żeby liga była ciekawsza
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.08.2010, 17:52
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Kolego, wówczas również Bełchatów nas sprał 2 : 4, a gdyby nie czerwona kartka dla Popka, to byłoby z 7 w plecy. Dla mnie sukces Skorży w pierwszym sezonie, to przede wszystkim zasługa ,,trenera" Kosowskiego. Bez Kosy Wisła była już słaba albo przeciętna.

Maaskant jest na pewno o klasę lepszym trenerem od Skorży. Pytanie tylko, czy da radę z tymi miernymi piłkarzami, którzy czasami bawią się w sabotaż.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.08.2010, 18:05
no własnie, wiec po co pisać "nie powala" skoro sie o nim "gówno" wie?

Co innego gdybyś napisał : nie powala mnie jego nazwisko.

No, własnie to miałem na myśli. I jeszcze to, że nie czaje jak wiele osób może pisać, że to dobry ruch i profesjonalizacja klubu, skoro jeszcze pare dni temu NIKT (wątpie nawet w te 3%) z forum o nim nie słyszał. Czas pokaże czy dobry czy zły. Moim zdaniem wielkiego wpływu na Wisłe miec nie będzie, a Wy koniec końców spokojnie zakończycie sezon w czwórce.

kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Znowu ten argument na poziomie dna... Potrafiłbyś wymienić z pamięci (bez googli i wikipedii) trenerów Crevej Zvezdy, Partizana Belgrad, Dynama Moskwa, Lokomotivu, Feyenordu, Lazio, Fenerbahce, Besiktasu, Panathinaikosu, Olympiakosu, Lille, czy Wolfsburga? A chyba nie powiesz, że ludzie zatrudnieni w takich klubach to ogórki i no-namy i w ogóle to Maciuś z Klanu jest od nich lepszy....
Nie nie wymieniłbym. Tzn jakbym się uparł to Fenerbachce - Aragones, Wolfsburg - Maghat i Veg/Veh?. Widzisz tylko, że dla mnie poza Dynamem Moskwa to wszystkie te druzyny są lepsze od Bredy (grywają w pucharach częsciej). Breda to Lokeren, Rio Ave, Lorient czy Aris.

Podałem Ci przykład - zatrudniamy Jacky Matijanssena. Serio byś pisał, że to świetny transfer, profesjonalizm i w ogole szał? Przecież to kompletny anonim.. Może być genialnym taktykiem, swietnym gosciem od przygotowania kondycyjnego, może być wreszcie gośćiem nie umiejącym krzyknąc na piłkarza i 'trenerem łatą' w stylu Białasa. Nie ma na razie danych, by oceniać.

A Skorża to inny temat. Nie wiem czemu przewija sie od razu w kontrze. Krytyka Maaskanta powoduje natychmiast argument 'niby Skorza lepszy'. Jakas wyrocznia ten Skorza? Chyba tylko Hadaj wierzy, ze to najwieksze wzmocnienie Legii..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.08.2010 o godz. 18:14.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2010, 18:15
No, własnie to miałem na myśli. I jeszcze to, że nie czaje jak wiele osób może pisać, że to dobry ruch i profesjonalizacja klubu, skoro jeszcze pare dni temu NIKT (wątpie nawet w te 3%) z forum o nim nie słyszał. Czas pokaże czy dobry czy zły. Moim zdaniem wielkiego wpływu na Wisłe miec nie będzie, a Wy koniec końców spokojnie zakończycie sezon w czwórce.

Powiem ci ze wasza druzyna wyglada obiecujaco, zobaczymy jak bedzie grac.

Wasz najlepszy transfer to moim zdaniem Manu, mam kolege portugala i sam sie zdiwil ze przyszedl do polski grac i tylko dodal ze on jest szybki i robi duzo wiatru na skrzydle.

Wasz najgorszy transfer to Skoraza, mam szacunek do niego i mysle ze jest dobrym wystarczajacym trenerem na warunki polskie ale niestety do europy mu daleko i jedna rzecz mnie zawsze draznila u niego to wygrywanie jeden do zera i nerwowka lub brak reakcji na stracone bramki.

pozdro
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2010, 18:47
Cytat:
Podałem Ci przykład - zatrudniamy Jacky Matijanssena. Serio byś pisał, że to świetny transfer, profesjonalizm i w ogole szał?
Ale zawsze można zaczerpnąć informacji w sieci lub u znajomych by można było coś wiedzieć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów