The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2010, 20:12
Masa Polskich polityków/ parlamentarzystów/ premierów czy byłych prezydentów miało i ma problemy z Angielskim, a często nie znają żadnego obcego języka i robili czy też dalej robią za pociechę na wrzutach i innych duperelach. Nie wspominając już o byłej minister do spraw zagranicznych czy też byłym ministrze do spraw edukacji narodowej. Nie ma sensu im robić reklamy bo wystarczająco długo robili za podmiot drwin.
I szanowny Grzegorz "for tu for for ewribadi" Lato, który ociepla stołek prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej, a nie taboret przed pudłami z pantoflami niedaleko baru mlecznego. Nazwiska aktorów czy wokalistów wymieniać sensu też chyba nie ma. Bo znalazło by się z parę setek na biedę.
I nie mam im za to za złe gwoli jasności bo ch.. mi do tego czy ktoś zna Angielski, Rumuński czy Francuski. Czy w ogóle poza Polskim zna jakiś inny.
Byle tylko z nim nie wyskakiwali będąc świadom swoich niedociągnięć. Zwykłe porównanie. I niektórzy mają rację, wszyscy oni wyżej wymienieni są idiotami.
Czujecie? taki Diaz jest inteligentniejszy od byłego prezydenta Polski. A wiecie dlaczego? bo Diaz lepiej mówi po Angielsku. Dlatego mam bardzo złą wiadomość dla tych wszystkich, którzy nie znają obcych języków, a przynajmniej jednego - jesteście idiotami, no dobra, dziwnymi ludźmi. Przecież Angielski był w szkole! Polska to kraj otwarty! Jesteście zacofani! Tak, Wy, paręnaście milionów osób na lekko. Z samej Polski. I nie próbujcie nas wykiwać że niby skończyliście choćby gimnazjum. Przecież każda osoba, która kończy gimnazjum zna Angielski. Osoba, która kończy technikum zna go perfekcyjnie. A osoba, która poszła na studia zna go lepiej od rodowitego Angola.
Poza osobami z rządu itp na gwałt obeznanie w języku choćby Angielskim powinno być wymogiem. Ale reszcie, jest tak potrzebny do życia i szczęścia Angielski czy Hiszpański jak Cracovii doping. Czyli w ogóle. Gwiżdżą na to. I co niektórym do tego bo nie bardzo rozumiem? W chu.. mają języki obce bo do niczego im najwidoczniej nie są potrzebne, mieszkają w Polsce, posługują się ojczystym językiem, robią swoje i tyle. A wyznacznikiem inteligencji nie jest znajomość choćby jednego języka obcego. Bo równie dobrze może być to czy ktoś wie ile wynosi pierwiastek z iluś tam. Czy ilu walczyło żołnierzy gdzieś tam pod mostem z kimś tam o piękną Dianę, która w akcie desperacji skoczyła z mostu. Do czego im to w życiu potrzebne?
Ostatnio edytowane przez element : 24.08.2010 o godz. 20:42.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 24.08.2010, 20:15
Kto uważa , że Łobodziński , Boguski , Kowalski mogą posiedzieć na trybunach ?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.08.2010, 20:16
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Ludzie w wieku 18-35 lat nieznający języka angielskiego są niewykształconymi idiotami.
.
Może niewykształconymi,ale nie mozesz mówic ,ze idiotami,bo tak można też powiedziec o ludziach ,którzy tak twierdzą(wliczając Ciebie).
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 24.08.2010, 20:21
Nie wiedziałam, że na tym forum jest tylu znawców różnych języków. Pewnie wszyscy mają certyfikaty z angielskiego, niemieckiego, francuskiego, hiszpańskiego i suahili, że się tak uczenie wypowiadają? No i jak widać po niektórych wpisach, polonistykę kończyli...

Żeby nie było całkiem off topu, to trzymam kciuki za nowego trenera. Jak czytam to, co tu się wypisuje, to mam wrażenie, jakby pracował z najgorszymi piłkarzami w Polsce
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.08.2010, 20:31
trochę offtopujemy.
Wracając do naszego nowego trenejro, to jak mam mieszane uczucia, jedna rzecz, którą widziałem dzisiaj na treningu, bardzo mi się spodobała. Mianowicie, gość bardzo aktywnie w nim uczestniczy, jest między piłkarzami, często przerywa gierkę czy ćwiczenie i poprawia, ustawia, tłumaczy.
Podoba mi się taki model prowadzenia treningu.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 24.08.2010, 20:31
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Ludzie w wieku 18-35 lat nieznający języka angielskiego są niewykształconymi idiotami.
Sam waćpan jesteś idiotą pisząc takie brednie. Są inne języki niemiecki, francuski, hiszpański i wierz mi, że nie wszędzie nauczany był angielski. Czujesz się lepszy ze swoim angielskim? bo ja spokojnie z dobrym niemieckim poradzę sobie w Niemczech, Austrii, Holandii a podstawy hiszpańskiego wystarczą mi by się dogadać w kilkunastu krajach w których ty możesz mieć problemy z komunikacją w języku angielskim.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.08.2010, 20:36
http://www.youtube.com/watch?v=wPVWjydUz7Y
Dziwne, że jeszcze tego filmiku nikt nie przywołał w dyskusji o języku angielskim
Odpowiedz cytując
dziadek44
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 24.08.2010, 20:43
szczebel napisał(a):Wyświetl post
Kto uważa , że Łobodziński , Boguski , Kowalski mogą posiedzieć na trybunach ?
Lobodzinski i Kowalski tak, Boguski nie. Mam nadzieje, ze wroci do dawnej formy, moze pomoga mu w tym nowe cwiczenia nowego trenera i ew. wystepy po kilkadziesiat minut, jesli wynik jest bezpieczny
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2010, 20:46
Piękny OT na temat znajomosci (lub nie) języka angielskiego i wniosków, jakie na tej podstawie można wyciagnąć...
Jako skończony filolog mogę potwierdzić jedynie niski poziom nauczania języków obcych w naszym systemie szkolnictwa. Dlatego nie każdy, kto nie posługuje się dzisiaj sprawnie angielskim musi być nazwany idiotą. Bo nie on sam za ten stan odpowiada. Można nazwać go co najwyżej leniem i człowiekiem o niskiej ambicji.
Jesli komuś zależy to i tak języka się nauczy mimo kiepskiej metodyki jego nauczania w naszych szkołach.

Ogólnie, poziom wiedzy (bo nie mam na mysli ilosci dyplomów) w spoleczeństwie spada. Nawet anafalbeta może być studentem dziennikarstwa. Niektórzy złośliwcy twierdzą, że przede wszystkim analfabeta... ale ja nie do końca się z tym zgadzam. Dlatego nie ma sensu używanie takiego argumentu.

Wracając do Maaskanta: jego chęć nauki polskiego to zgrabny chwyt. Nawet jeśli zajęć nie będzie prowadził po polsku (bo są przecież zawodnicy władający innymi niż polski i angielski językami) to i tak za jakiś czas Polacy będą musieli uważać z wypowiedziami. Bo, a nuż cwaniak zrozumie?
Dla dobra drużyny i poszczególnych piłkarzy powinien prowadzic zajęcia po angielsku. W ten sposób zmusi i piłkarzy i klub do pracy. I wszyscy będą na równej pozycji. Nie tak jak wcześniej, gdy Polacy byli uprzywilejowani mogąc wchodzic w przepychanki słowne z trenerem...
Zresztą sam Baszczu kiedyś stwierdził, że od Dana Petrescu nauczył się (tylko) angielskiego (chociaż poziom angielskiego w przypadku Dana był baaardzo podstawowy)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.08.2010, 21:09
W jutrzejszej Krakowskiej wywiad z Kowalikiem o naszyn trenerze - podobno twarda ręka - piłkarze - nareszcie bójcie się
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.08.2010, 21:13
Znalezione w internecie:

http://i35.tinypic.com/2gvisll.jpg

WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 24.08.2010, 21:20
Już po pierwszych wypowiedziach i filmiku z treningu widać, że wie czego chce i czegoś ich nauczy...
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.08.2010, 21:24
A ja czekam na jutrzejszy cięższy trening. Mam nadzieje, że nasz trener się rozkręci z ich natężeniem Dziesiejszy trening = fajnie to wyglądało, ale zobaczymy jak wyjdzie w meczach - ja mu daje duzy kredyt zaufania
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.08.2010, 21:26
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Już po pierwszych wypowiedziach i filmiku z treningu widać, że wie czego chce i czegoś ich nauczy...
Mi się podobało to, że cały czas podchodził do piłkarzy, zwracał im uwagę,czego od nich oczekuje, czasem krzyknął. Piłkarze mieli świadomość, że muszą się przykładać. Miejmy nadzieję, że praca trenera będzie owocna.

Cytat:
W jutrzejszej Krakowskiej wywiad z Kowalikiem o naszyn trenerze - podobno twarda ręka - piłkarze - nareszcie bójcie się
Najlepszy jest ten fragment w którym Kowalik mówi, że ,,dialog" z piłkarzami w Polsce i Holandii to dwa różne pojęcia
Ostatnio edytowane przez pikey : 24.08.2010 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2010, 21:27
http://www.youtube.com/watch?v=m_mDT...feature=search jedyny komentarz do dywagacji językowych ;-)

Miło, że trener uczy się polskiego ale zawodnicy powinni znać jakiś język obcy (niekoniecznie angielski, hiszpański w świecie piłki jest równie mile widziany)
Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 24.08.2010, 21:32
Oby nowy trener w końcu zrobi porządki w drużynie. Niebyt znane nazwisko może być atutem - będzie chciał się wypromować i nie będzie bał się zaryzykować. Może Brożkowie w końcu wezma się za siebie, bo jak nie to zimą będzie najwyższy czas na odejście. Trochę tylko ten dyrektor sporotwy za bardzo mi się nie widzi...
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 24.08.2010, 21:34
ROBERT MAASKANT. Wiem że to nieładnie mylic sie w nazwiskach, bo sam nosze nietypowe, tatarsko - kozackie nazwisko i uczucie częstego przekręcania znam z autopsji. Przegląd Sportowy sie naprawde wczoraj postarał. W dzisiejszym numerze jest natomiast obszerny wywiad z dyrektorem sportowym Stanem Walckxem. Moją uwage przykuła taka nadgorliwość nieznana w ogóle w Holandii. Nasz nowy dyrektor stwierdził mianowicie że dla dobra WISEŁKI BĘDZIE PRACOWAŁ 24 GODZINY NA DOBĘ. Narodową cechą holendrów jest to, że absolutnie nikt nie pracuje poza godzinami pracy, to zjawisko w ojczyźnie tulipanów jest kompletnie nieznane. Takim stwierdzeniem Valskx zaskoczył mnie zatem bardzo mocno.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 24.08.2010, 21:37
Z Gazety Krakowskiej:

"O renomie Maaskanta w Holandii świadczy również fakt, że był wymieniany przez miejscowe media jako jeden z kandydatów do objęcia reprezentacji "Pomarańczowych", zanim to zadanie zostało ostatecznie powierzone Bertowi van Marwijkowi"

Z kazdym dniem przekonuje sie ze nie moglismy lepiej trafic. Go Maaskant! Go Wisla!
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 24.08.2010, 21:40
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_1

Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.08.2010, 21:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Piękny OT na temat znajomosci (lub nie) języka angielskiego i wniosków, jakie na tej podstawie można wyciagnąć...
Jako skończony filolog mogę potwierdzić jedynie niski poziom nauczania języków obcych w naszym systemie szkolnictwa. Dlatego nie każdy, kto nie posługuje się dzisiaj sprawnie angielskim musi być nazwany idiotą. Bo nie on sam za ten stan odpowiada. Można nazwać go co najwyżej leniem i człowiekiem o niskiej ambicji.
Jesli komuś zależy to i tak języka się nauczy mimo kiepskiej metodyki jego nauczania w naszych szkołach.

Ogólnie, poziom wiedzy (bo nie mam na mysli ilosci dyplomów) w spoleczeństwie spada. Nawet anafalbeta może być studentem dziennikarstwa. Niektórzy złośliwcy twierdzą, że przede wszystkim analfabeta... ale ja nie do końca się z tym zgadzam. Dlatego nie ma sensu używanie takiego argumentu.
Bo dawniej jak Internet nie był tak popularny i zasyfiony różnego rodzaju głupotami nad którymi człowiek, a zwłaszcza ludzie młodzi, spędzają 80% czasu przy komputerze co się robiło? W ogóle oprócz siedzenia przy komputerze bo teraz pierwsze co nastolatek zrobi po powrocie ze szkoły to włącza komputer? A no trzeba było się czymś zainteresować, ludzie czytali książki interesowali się światem, zapewne tak jak to robią teraz ale jak ktoś chciał zobaczyć jak wyglądają Seszele albo Filipiny to jednak musiał sięgnąć po lekture a nie grafike google. Zmierzam do tego, że to od człowieka zależy czy będzie chciał sie uczyć i rozwijać. Biedaki mieniące się piłkarzami Wisły Kraków zarabiają rocznie w końcu tylko 700,000,00 złotych na marny rok więc na kurs językowy nie wystarcza, nie wspominając o braku czasu na tak ekskluzywne przyjemności, w końcu te treningi o 10.30 nie dość, że są codziennie to potrafią trwać nawet 2 godziny! Wożą się furami wartymi tyle co M2 w którym mieszkam z rodziną, a dajmy na to kupuje odjebaną fure i nie umie obsłużyć menu które jest po angielsku.

Ale koniec rozkmin na temat języka bo to temat o trenerze
Ostatnio edytowane przez Oxydrene : 24.08.2010 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 24.08.2010, 22:12
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=wPVWjydUz7Y
Dziwne, że jeszcze tego filmiku nikt nie przywołał w dyskusji o języku angielskim
Mi to się bardziej jednak ten filmik kojarzy ze znajomości lingwistycznych naszych piłkarzy

http://www.youtube.com/watch?v=K61eh...eature=related

Sorki za OT
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.08.2010, 22:23
zdaje sie ze jest to debata po przejsciu Roberta do Wisly
http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8

jako ze jestem idiota, nieukiem, czlowiekiem bez ambicji i nie znam jezyka Holenderskiego niech przetlumaczy ktos najwazniejsze fragmenty
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.08.2010, 22:48
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
zdaje sie ze jest to debata po przejsciu Roberta do Wisly
http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8

jako ze jestem idiota, nieukiem, czlowiekiem bez ambicji i nie znam jezyka Holenderskiego niech przetlumaczy ktos najwazniejsze fragmenty
Niestety też holenderskiego ni w ząb ale może ten link będzie pomocny, choć oczywiście nie musi się tyczyć tego programu:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Hol...927,1,727.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2010, 22:53
Chyba ich zabolało, że im się liga schujowiła. Trenerzy do Polski uciekają. Ał.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2010, 23:05
Strasznie jakoś tak "tvn-owo" w tym studio
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.08.2010, 23:07
mgła
byc moze to kawalek z tego.. w filmiku wyzej od 1;27 jest polaczenie telefoniczne z Robertem.. juz jako trener Wisly.. tego w newsie wyzej co zamiesciles raczej nie ma, ciekawe czy sie tlumaczyl co by nie pisac wychodzi na to ze wzbudzal i wzbudza jak sie okazuje spore emocje w Holandii.. wiec jakims laikiem raczej tam nie byl..

dzis (sroda) trening o 10:30, jakby ktos byl chetny..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.08.2010 o godz. 23:36.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.08.2010, 23:10
felipe napisał(a):Wyświetl post
Strasznie jakoś tak "tvn-owo" w tym studio
Nawet gorzej. Nie ma co się dziwić, bo te endemole i ich programy typu Big Brother przyszły właśnie z Holandii.

Najciekwszy jest fakt, że w końcu w Europie zauważyli że w Polsce gra się w piłkę nożną i mamy nawet swoją ligę
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2010, 23:13
Na razie nie ma co prorokowac co bedzie.

jesli Maaskant ma juz dzis jakis pomysl na ten zespoł to super a jesli na razie tylko ladnie sie usmiecha i potem dopiero stoponiowo poznajac ten zespol bedzie cos budowal to tez rokuje dobrze bo sa perspektywy na przyszlosc

Wisla potrzebuje wlasciwie pracy od podstaw ,a nienktorzy potrzebuja lekcjii pt "przyjmowanie pilki i jej opanowanie"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2010, 23:21
tego co poczytalem w internecie o naszym trenerze to juz nie jego pierwszy raz jak rezygnuje z pracy z dnia nadzien.
Mam nadzieje ze po kilku niepowodzeniach niezwinie sie z wisly. Tak nawiasem mowiac przeczytalem na jednym holenderskim forum ze cutyje:
''he will not make it till christmas''
Wypowiedz ta tyczy sie Masskanta wobec pracy w Wisle, czyli osoba bynajmniej ta niewiele daje szans na pozostanie na dluzej w wisle.
Wiadomo to tylko jakis tam komentarz malo znaczacy, taka mam nadzieje
Odpowiedz cytując
InfinitI
Member

Stary 25.08.2010, 00:54
ani pochodzenie, ani wykształcenie, kolor skory, akcent, nic nie obroni trenera jak nie bedzie wynikow. Wiec czy bedzie dobrym wyborem czy zlym czas pokaze,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów