|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak tak piszcie pisma do NIKu, żeby wszedł na budowę, w projekty, przetargi, kosztorysy a my na stadion wejdziemy nie wczesniej niż za dwa lata... POWODZENIA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
przestańcie niektórzy bredzić o wywalaniu pieniędzy w błoto na gwiazdy ..
po : 1. Na tym się nie straci, a zarobi parę milionów, nawet nie wiecie jakie zainteresowanie jest takimi koncertami i jakie ceny biletów .. 2. Stadion jest wydany za publiczne pieniądze i niestety musi slużyć również tego typu imrezą 3. Dla majchra jest to olbrzymia promocja, jaki to on " piękny " stadion wybudował, bo dla zwykłego laika zrobi duże wrazenie .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Lekka zmiana w parkingach:
- znaleziono troszkę zdrowego rozsądku (szkoda, że dopiero teraz) i prawdopodobnie poszerzony zostanie zakres prac związanych z kosmetyką placu przed trybuną południową. Teren "haszczy" blisko ul. Reymana, o którym pisałem, że miał być przesłonięty "pełną siatką" prawdopodobnie wejdzie w zakres prac związanych z przebudową nawierzchni. ZikIT nagle się obudził. Reszta niestety po staremu. ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
2.Stadion jest zbudowany za ogrmnie pieniądze, ale nie z winy Wisły, tylko zjebanego projektu, ZIKITU oraz Majchrowskiego, który jako osoba odpowiedzialna za to wszystko nie potrafił dopilnować inwestycji.Skoro nie potrafii, niech tego nie robi.Dlaczego teraz Wisła i my mamy za to odpowiadać.Są telebimy w projekcie to je robić ....a nie ściągać cyrkowców.Gówno z tego będziemy mieć.Jak się buduję dom, to na budowę trzeba niestety jeździć, bo cię okradną.Tacy ludzie. 3Dlatego ze względu na dobro Krakowa i ich mieszkańców najlepiej będzie by ten koncert się nie odbył. I coś od siebie.Wy przeceniacie tą autopromocję dzięki kocertowi.Ludzie i tak przyjdą na nasz obiekt, bo po pierwsze będzie reprezentacja, po drugie już wcześniej na naszym stadionie na hitowych meczach było 21 tys po trzecie, nowy stadion tak czy siak przyciąa nowych widzów, po czwarte, tworzy się nowa drużyna, jest nowy trener, będą transfery i PRZEDE WSZYSTKIM w zimię będzie zakrojona na dużą skalę kampania marketingowa. Ten cyrk, który chce Majchrowski zorganizować to tylko pretekst.To ma zatuszować obraz budowy tego stadionu.Nie po to Radny Olszówka wypruwa z siebie żyły, by teraz "malować trawę na zielono"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.08.2010 o godz. 17:03.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
||
![]()
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Online |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok to inaczej. Niech juz bedzie ten koncert ale pod warunkiem ze calkowity z niego zysk pojdzie na telebimy.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ia_na_zyczenie
No tak, znowu wykończeniówka idzie w iście "piorunującym" tempie, jak na trybunie wschodniej. Witaj czerwcu 2011, oby do wtedy udało się ukończyć tą trybunę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Załóżmy,że koszt imprezy będzie wynosił 3mln złoty srednia cena biletów będzie oscylowała w granicach 50 zł a osób zmieści się dajmy na to 30 tyś, to i tak to tylko 1.5mln ale pewnie znaczną cześc imprezy pokryją sponsorzy, telewizja itp. Nawet jak miasto będzie na plusie to jak to ma się do budowy naszego stadionu?Przeciez miasto nie da zysku z biletów na nasz stadion.Majchrowski może zarobi, może straci, ale i tak cel tej imprezy jest zupełnie inny i będe go uparcie powtarzał- będzie chodziło o pochwalenie się nową inwestycją i pokazanie go w zupełnie innym fałszywym świetle.Doskonale sobie zdajesz sprawę co zrobiono podczas ostatniej wizyty mediów, więc ciekawy jestem co by zrobiono na czas imprezy, która będzie na krótki czas w centrum uwagi całego Krakowa i może częsci Polski."Pomaluję się trawę" włączy lasery, światła, zakryje się niedosknałości i ludzie jeszcze przez długi czas będą ględzić jaka to była wspaniała impreza na imponującym, światowej klasy obiekcie, jednak impreza się skonczy a braki zostaną.Kto będzie pózniej pamiętał o tym, że trawa zjebana, brakuje telebimów czy rozlatuję się elewacja?A ten bezczelny człowiek jeszcze mówi, że ma "dla kibiców niespodziankę".Faktycznie, bo Prince będzie targetem dla większości z nas i będziemy zabijali się o bilety.... My mówimy o tym, że robi się kosztowną szopkę na niedokończonym obiekcie.Koszta te można można chociaż w częsci przeznaczyć na zakup telebimów czy poprawe estetyki naszego obiektu. Dla was to też zbieg okoliczności że w okolicach wyborów samorządowych otwiera się stadion żydów, nasz, podziemny rynek, ogłasza się przetarg na hale widowiskowo-sportową ?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.08.2010 o godz. 20:47.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-ostro,1522629
Co pan sądzi o boisku treningowym? Zadowala pana? - Rozmawiałem o tym z zarządem klubu. Wiedziałem już przed przyjazdem do Krakowa, że Wisła pracuje nad poprawą bazy treningowej. Na razie musimy pracować na tym boisku, które mamy, a ono nie jest wcale takie złe, choć oczywiście mogłoby być lepsze. Widziałem warunki pracy w Arsenalu, Chelsea Londyn, Barcelonie, tam mają lepszą bazę, więc Wisła ma nad czym pracować. I właśnie, wiadomo, kiedy coś zaczniemy robić w tym kierunku? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.srodziemie.pl/images/stadion.jpg
nie moje.. teraz dopiero widac jak duzy jest zal z powodu tego okraglaka.. Cytat:
z jakim spokojem to powiedzial... no , bylem sobie w Barcelonie i widzialem ich baze treningowa, maja lepsza, tyle
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.08.2010 o godz. 20:46.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na narodowym przed skyboxami sa chyba dwa rzedy krzeselek. Widac to tu:
http://bi.gazeta.pl/im/6/8101/z81015...ca-2010-r-.jpg A tak wyglada z bliska murek przed nimi, ktory u nas z "jakichs wzgledow" nie moze byc tak niski: Przed skyboxem, zejscie do krzeselek: http://i34.tinypic.com/xkwtps.jpg I murek: http://i36.tinypic.com/iw8c1x.jpg http://i36.tinypic.com/1iig3o.jpg No chyba ze te dwa rzedy ktore sa przed skyboxem to ne sa krzeselka dla vipow tylko cos innego ale nie przychdozi mi nic innego do glowy jaki bylby sens tych dwoch polek. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Widok ma być komfortowy i bez tego nie ruszy sprzedaż skyboxów
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.08.2010 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jako, że byłem, widziałem to potwierdzę - przed skyboxami na SN będzie 2 rzędy siedzeń.
Pierwszy rząd ma szerokość 120cm i 51cm wysokości, drugi 100cm szerokości i też 51cm wysokości (od strony trybuny N, S, E,W (I poziom skyboxów) i narożniki N-E&S-E). Na II poziomie skyboxów trybuny zachodniej rzędy mają 120/100cm szerokości i 57cm wysokości. Oczywiście będą 2 rzędy krzesełek VIPowskich, z możliwością zainstalowania 3 rzędu. Skyboxów oczywiście nie ma wokół całego boiska - są tylko wzdłuż boiska. W narożnikach N-W & S-W będą studia TV, studia panoramiczne, centrum dowodzenia, policja itp, w narożniku N-E restauracja, a za bramkami i narożniku S-E biura. Z biur nie ma wyjść na balkon, trzeba będzie wykupić VIPowskie miejsce i z kondygnacji +1 wchodzić się będzie przez recepcje. Ten "murek" na krawędzi balkonu ma bodajże 22cm, do niego zamontowana będzie szklana balustrada o wysokości 88cm. Identycznie wygląda sytuacja z krawędziami zwykłych trybun, 22cm murek i balustrada o wysokości 88cm. Całość - 110cm. |
|
|
|
Member
Offline |
|
I wrażenie już nieco inne.Niemniej jednak trzeba przyznać, że z tej perspektywy pas asfaltu ginie w trybunach i przez to daje wrażenie mniejszej odległości trybun. Nie zmienia to jednak faktu, że widok z trybun wschod/zachod pozostaje taki anie inny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
nie musiales, na focie wyzej widac dokladnie gdzie sa linie boczne
a ich sie nawet nie bedzie odczuwac, dadza reklamy i bedzie gralo jak nalezy, kto byl na dole E czy D to wie ze pilkarz wydawal sie na wyciagniecie reki.. a teraz przeciez znikna wysokie ploty, murawa jest obnizona, odleglosc to najmniejszy problem, inne wrazenie jest teraz, a inne podczas meczu, na mecz bedzie przynajmniej dwa rzedy reklam, za nimi fotoreporterzy, dzieci z pilkami, spore zamieszanie i ta odleglosc zniknie w mgnieniu oka
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.08.2010 o godz. 23:34.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ano, już od dawna nie mogłem spać z powodu nie zrealizowania mojego pomysłu pociągnięcia piętra trybuny zachodniej do samego szklaka ( identycznie, jak trybuny E ), mimo, że informowałem o nim wszystkich zainteresowanych w stosownym czasie ( również tutaj ). Jak opadną emocje oczekiwania na nowy stadion, po krótkim czasie jego użytkowania, wszyscy będą sobie pluć w brodę, patrząc na tą wyrwę w bryle stadionu.
Nawet taki mały zabieg zabudowy tego narożnika, jak ta moja propozycja, zmniejszyłby diametralnie tę czarną dziurę, nie mówiąc tu o pełnej formie zabudowy tego szklaka lub narożnika w ogóle. ![]() Ps. tak w ogóle to wiele innych niż stadionowe, w/g mnie interesujących inicjatyw Wiślackich w tym moich oraz wielu, wielu innych kibiców, padło na grunt minimalizmu oraz kanibalizmu Wiślackiego, wykazując poza subkulturami i ich interesami, martwicę naszego środowiska, jako całości i nie dziwi mnie już nic, a tym bardziej, antyWiślacka buta pasiastych władców naszego miasta w sprawach stadionowych. Udało się nam razem, chwilowo poderwać w sprawie hali TS, lecz gdy efekt tego zrywu, odebrano Wiśle ponownie, nikt już na to nie zareagował. A w życiu jest tak, że jak pozwolisz sobie raz, to już zawsze będziesz lekceważony i poniżany. Odebrano kasę na halę, to i na stadion także.Wisła bez stadionu, umiera na Suche Stawy a hala sportowa, to jeszcze większy prestiż i rozwój Wisły, jako całosci, tylko czy tak będzie, jak nowej hali nie będzie ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 25.08.2010 o godz. 02:53.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Artykuł z dzisiejszej gazety Krakowskiej na temat naszych telebimów.
Cytat:
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez rav : 25.08.2010 o godz. 07:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A już tak na marginesie: kiedy ostatnio byłeś na jakimś koncercie "gwiazdy", na którym średnia cena biletów wynosiłaby koło 50 zł Ja właśnie wybieram się na jeden z dwóch koncertów Rogera Watersa w Atlas Arenie i średnia cena wynosi ponad 250 zł. Koło 100 zł to można dać za występ jakiejś mniej znanej kapeli (np. Editors, Laibach) Co do organizowania koncertów na stadionie, to nie jest to nic nienormalnego, sam byłem na koncercie Genesis na Old Trafford. Co najwyżej wypada zauważyć, że odbył się w przerwie międzysezonowej, a nie w trakcie sezonu jak to się robi u nas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1.Murawa siłą rzeczy po koncercie będzie uszkodzona. 2.Nawet jak miasto zarobi, to przecież dla siebie weźmie pieniądze.Nie za wcześnie na zarabianie 3.Będzie drogi koncert dla ludu a nie będzie stosunkowo tanich i obiecanych telebimów.Jesteśmy praktycznie przy końcu, wydano pieniądze na błędy konstrukcyjne oraz poprawki tych błędów,to dlaczego teraz wyposażenie ma na tym ucierpieć. 4.Na tym koncercie zyska jedynie Majchrowski a wiadomo jaki stosunek do niego mają kibice Wisły w tym ja.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.08.2010 o godz. 08:17.
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
taaa.. chwila zawahania i wypaliła.. co za babsko.. |
|
|

|
||||||