|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Im dłużej myślę o występach Diaza na boku obrony tym trudniej mi uwierzyć, że ktoś może pozytywnie oceniać jego grę na tej pozycji. Przy naszej taktyce i wysokiej grze defensywy Junior daje się naprawdę łatwo ogrywać. Na dobrą sprawę skrzydłowy rywali musi tylko wypuścić piłkę do przodu na wolne pole i obiec Diaza. Nic więcej nie potrzeba by ograć niezwrotnego Juniora. Kostarykanin potrafi wykorzystać swoje długie nogi i czubkami palców wybić piłkę, ale przy każdym takim pojedynku jeden na jeden śmierdzi golem. Tak jak Cikos na drugiej stronie boiska, Diaz skutecznie radzi sobie przede wszystkim z podnoszeniem mi ciśnienia krwi. Naprawdę już zapomnieliście o spotkaniu z Lechem, z wiosny zeszłego roku? Tamte faule i kartki to nie był przypadek, jednodniowa obniżka formy, tylko konsekwencja bezradności.
Natomiast w środku pola, w tłoku, gdzie nikt nie ma miejsca by się rozpędzić, Junior jest znacznie groźniejszy. Nie dość, że facet nigdy nie odpuszcza i jest w stanie wsadzić głowę tam, gdzie inni bali by się włożyć nogę, to dodatkowo jest niezniszczalny i wstaje o własnych siłach nawet po bardzo ostrych starciach z rywalami. Oczywiście, nie ma co oczekiwać po nim kreatywności i rozpoczynania ataków, ale w zatrzymywaniu przeciwników daleko od naszej bramki Diaz jest naprawdę bardzo dobry.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.08.2010 o godz. 02:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() zgadzam się Junior jest zdecydowanie lepszy w destrukcji w środku pola, on na skrzydle przy szybkim rywalu jest czasem bezradny |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sprzedalibyśmy w końcu Pawła Brożka albo np. Boguskiego, choć lepiej tego pierwszego i kupmy wreszcie upragnionego, wysokiego, silnego napastnika. Moim zdaniem jest niezbędny.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeśli jest tylko jakaś możliwość, niech nasz nowy couch zacznie działać i spróbuje przekonać swoich byłych podopiecznych do gry w Wiśle.
Takiego Leonardo czy Amoha to brałbym bez zastanowienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
proszę jakich "doświadczonych zawodników ściąga Legia"
![]() "Jego jedyne doświadczenia to gra na bosaka na ulicy ". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Amoah
To jest ziomek za 1,5-2mln ojro w promocji a nie za Wiślackie 600 tys. euro ;] Coś mi się wydaję, że ostatnio nasi Polscy kibice przyzwyczaili się do próbowania wydawania kwot w milionach euro a jeżeli wszyscy dobrze przeglądają kwoty transferowe to jedyny koleś kupiony przez polski klub za ponad milion euro to Sobiech i Ivica Vrdoljak co było ceną olbrzymią jak na polskie warunki ;] Ale idziemy w dobrym kierunku, teraz mln euro, za rok 1,5 mln euro, a za dwa lata 2mln euro albo więcej dzięki stadionom ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie mówię wysokim kategorycznie "NIE" dla jasności. Chodzi mi po prostu o to, by nie tworzyć mitów, że "rosły napastnik do przepychania z przeciwnikiem i zgrywający piłkę kolegom" jest kimś absolutnie niezbędnym. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a co z tym Ricardo Bonetto bo sprawa jakos ucichła..?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Rios nie jest niski. Jest średniego wzrostu. Wrzucanie go do wora niskich z Boguskim i Małeckim to trochę przesada.
Z resztą nie przesadzałbym z rolą wzrostu przy golach. Tutaj się liczy ustawienie w polu karnym i złożenie do głowy. Bark w bark z obrońcą nawet 2 metrowy kloc nie będzie potrafił celnie główkować. Wiadomo, że przy złożeniu do strzału wystarczy lekkie potrącenie i piłka leci daleko od celu. Co innego, gdyby to był tak zwany target man, na którego gralibyśmy ten przysłowiowy wyjazd. Wtedy do walki o górne piłki potrzeba kogoś silnego i wysokiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
świetny pomysł z ta Akademią Piłkarską która ma Valckx stworzyc, może wreszcie zamiast 3-4 rzędnych przepłaconych obcokrajowców będą grali wychowankowie ? Za jakiś czas oczywiście
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Panowie akademia piłkarska potrzebuje dobrych trenerów , nie jednego , a kilku . Jeden fachowiec do każdej formacji , a nie jeden i jeszcze do tego z łapanki . Może pan Kulawik będzie prowadził treningi wychowanków i będą grać tą samą padakę co pierwszy zespół.Rozumiecie moją aluzję?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tylko że w takiej Akademii piłkarskiej mogło by się znaleźć też trochę chłopaków z krajów ościennych. Ale prawda taka schematy schematy schematy od najlepszych. I tylko tak można coś u nas zbudować opierając się na doświadczeniach Niemców, Holendrów, Barcelony. Ale taka akademia to gigantyczne koszty więc zobaczymy na ile naszym zaangażowania wystarczy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie - Kopunkami to się nie przejmujmy. Valcks będzie wszystko zatwierdzał, więc to co sobie pomyślał Jarosz, Basałaj, czy Zdzisiu Kapka odchodzą od wczoraj w niepamięć. Więc przypuszczam, że jak kogoś jeszcze sprowadzimy w tym okienku, to w przyszłym tygodniu na jego zakończenie i zapewniam Was, że nie będzie to pewnie żaden z piłkarzy wymienianych w prasie. Poczekajmy i uspokójmy dyskusję na temat transferów, bo było już ich latem zbyt dużo, by myśleć o kolejnych. Kolejne będą zapewne zimą - muszą Valcksowi dać się wykazać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Moim zdaniem nie było ich za dużo. Niestety zdecydowana większość była po pierwsze za późno, a po drugie (ale to okaże się z czasem) nie wszystkie tak dobrej jakości jak byśmy wszyscy chcieli. Największym minusem było kompletne zburzenie najlepiej funkcjonującej formacji w drużynie - środka obrony, ale ten temat był już wałkowany tysiące razy i nic na to nie poradzimy. Trzeba wierzyć, że Chavez okaże się wzmocnieniem, a Bunoza i Cleber zagwarantują solidność. Nie mniej zgadzam się, że powinniśmy spokojnie poczekać do zimy i dać Valcaxowi się wykazać, a na chwilę obecną skupić się na selekcji przydatnych zawodników spośród tych, których mamy już w kadrze. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 24.08.2010 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Powoli przestaję wierzyć w przebudzenie Pawła Brożka, a wobec tego konieczny jest klasowy środkowy napastnik, gdyż w innym przypadku Wisła będzie bezzębna. Ani Żurawski, ani Rios raczej naszego ataku nie zbawią, gdyż są to bardziej ofensywni pomocnicy aniżeli środkowi napastnicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Żuraw by zbawił jak byś odmłodzić go z 5 lat i przywrócił mu dawną szybkość ..
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Żuraw by zbawił i teraz jakby ktoś tylko potrafił mu podać... czy rozegrac z nim akcje w ataku.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 24.08.2010 o godz. 13:23.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a ja się zastanawiam, czemu nikt nie chce żurawskiego przekwalifikować na stare lata jako ofensywnego pomocnika ..
kondycja już nie ta, nie jest taki szybki, a zawsze się wracał i rozgrywał .. a niby nam brakuje na tą pozycję graczy :| karlos mi chodzi o cofnięcie go nawet do pomocy, przy boku sobola o ile ten będzie jeszcze w stanie grać 90 mintu na normalnym poziomie ..
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 24.08.2010 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie miejsce Zurawia jest moim zdaniem na pozycji tylko i wylacznie cofnietego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A mi się wydawało że Łobodziński z Iwańskim w Zagłębiu to były gwiazdy tej marnej ligi i czasami im się udawało przeciw Wiśle lub Legii bardzo dobrze zagrć. I to w dodatku w czasach gdy te zespoły potrafiły coś ugrać w europejskich pucharach. No ale pewnie w Lubinie to im wszystkie te mecze kupili. Tutaj coś się złego dzieje z zawodnikami. Zamiast iść do przodu to wiekszosc się cofa. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Łobodzinski out
![]() mam nadzieję, że uda nam się pozyskać tego obrońcę NAC jeżeli on dobry jest... 100 meczow w Eredivisie, mielibysmy wysokiego obronce na lata a powiem szczerze ze takich nam trzeba bo w powietrzu to nasze szanse marnie wygladaja... Do Kopunka jakos przekonany nie jestem, bo za Sobola potrzebujemy jakiegos mega wymiatacza, mamy przeciez juz sredniego Wilka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
||
|
Oto nowy Błaszczykowski. Niestety zamiast w Wiśle, gra w Jagielloni:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...l?ticaid=1ac34 Ten Kupisz w chwili obecnej jest zdecydowanie lepszym piłkarzem od Łobodzińskiego. Na pewno nie jest wypalony, nie dorobił się jeszcze, cała kariera przed nim, w jego rękach, więc stara się ile może. Nie to co Łobodziński. Nadal podtrzymuje swoje zdanie z wcześniejszych postów - dla przypomnienia:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Duża kasa i małe wymagania. Było kilku, co ciągneli zespół, ale ich sprzedano. Pisząc prawdę, to zostali słabi, których nikt zagranicą nie chciał.
Trzeba mocniej pracować, intensywniej i więcej wymagać od piłkarzy. Przyjście do Wisły nie może oznaczać spokojnej kasy do końca kontraktu. To powinna być lepiej płatna, ale i trudniejsza, wyższa półka prowadząca do Niemiec, Anglii itp. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Może to kwestia braku motywacji do ciężkiej pracy? Kasa na konto wpływa i to nie mała, więc po co się męczyć... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|