|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=18363 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.08.2010 o godz. 23:06.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jesli NIk zacznie kontrolowac urzad miasta a zwlaszcza ZIKiT to tam wyjdzie o wiele wiecej walkow niz tylko te zwiazane z naszym stadionem.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Czytajcie ze zrozumieniem. Ja nie jestem przeciwnikiem ani kontroli NIK, ani rozliczenia winnych. Podpisuję się pod tym. Ale niech się to stanie po naszym powrocie na Reymonta.
Każde inne działanie podjęte w trakcie budowy, z donosami do NIK na czele, to nic innego jak sabotaż! Wytrzymaliśmy tyle, wytrzymajmy do listopada. Potem możemy pisać donosy choćby do samego Watykanu. Ale wróćmy najpierw na R22! Na rozliczenie przyjdzie czas. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^Kiedy ?za rok jak łaskawcy skończą w bólach ten stadion? Wtedy to mi to lata. Potrzebujemy stadionu i kasy na niego i bynajmniej kontrola niczego nie spowolni.Znasz procedury? Widziales podczas kontroli 4 stadionów,zarządu spółkiEuro2012 i dróg na Euro - mimo że jest masa błędów i uchybień -żeby cokolwiek z tego powodu staneło? No właśnie. Jedno z drugim nie ma wiele wspólnego , najwyżej odpowiedzialnych ludzi postawią w stan oskarżenia a inni beda kończyć. A bat na nich w postaci NIK-u z może zmeinić wiele na nasza korzyść.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Wlasnie sobie obejrzalem zdjecia.
To jest jakas kpina. O ile z zewnatrz bije w oczy niechlujstwo i bylejakosc, to wnetrze az kipi tandeta i kiczowatoscia. Przeciez tam nie ma nic oryginalnego dla projektu o takiej skali i CENIE. Tam wszystko jest katalogowe. Te plytki, wykladziny, podlogi w "skyboxach". Katastrofa. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Jak dasz, NIK może wchodzić na budowę choćby jutro. Tylko pamiętaj, że NIK nie jest od oceniania walorów estetycznych i funkcjonalnych obiektu, tylko od ewentualnych przekrętów i niegospodarności. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli mieliby stadion zamykać to musiałby być szwindel na wielką skalę i a i tak wtedy zamknięty byłby pewnie z góra na miesiąc dla zabezpieczenia dowodów- choć przy niegospodarności to raczej chodzi o papiery i przepływy kasy a nie - jak zresztą piszesz- to że beton jest brzydki. Ale już czemu jest ten beton a nie inny -zaprojektowany- albo to że drogi są taki a nie inne a przy tym koszta rosną to chyba niegospodarnośc.Myle sie A nawet jakby to przy tym jak stadion (zachodnia) stał bez prac od grudnia od marca to miesiąc chyba pikuś jest? ? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czy ktoś się orientuje kiedy zaczną układać krzesełka na zachodniej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, co mówiła Niedziałkowska przestało obowiązywać już dzień później (odwołanie przetargu dotyczącego trybuny północnej), dlatego nie traktowałbym tego żadną miarą poważnie.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sorry za OT ale na aktualnie budowanej trybunie przebywa 2 (słownie dwóch) pracowników.... żal.pl
A na mecz reprezentacji chyba jej eminencja niedziałkowska zamiast ławek rezerwowych postawi przystanki autobusowe... ale takie ładne z bateriami słonecznymi żeby od razu na oświetlenie pracowały i na ciepłą wodę dla zawodników nasze cudownej es-kadry...
Ostatnio edytowane przez sebanop : 23.08.2010 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o... a wokół murawy po drugiej stronie błoń znalazła sie kostka rozumiem że tam nie można było zmienić na asfalt- bo może koszerny nie jest.
Zapomniałem Majchrowski że wasz stadion nigdy nie zejdzie na psy.Wiecznie jego mać uciśnieni a tu telebimy ,kostki,pochwały.Kiedyś mieli teorie że im jakieś oświetlenie zabraliśmy to sobie teraz odbierają w kostce ,elewacji i telebimach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ta betonowa kostka, której wszędzie pełno... a najwięcej na parkingach przed hipermarketami, też nie byłaby szczytem moich marzeń.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Akurat co do tej kostki to naprawdę chyba już asfalt lepiej wygląda na naszym stadionie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Akurat u nas ta asfaltowa droga wygląda estetycznie, jak dla mnie lepszy asfalt niż najbardziej oklepany wzór kostki w Polsce.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Caly stadion z trawertynu - akurat mamy go sporo pod Krakowem, wnetrza tynk Fendi, podlogi drewno klonowe, wykladziny Hermes, w kiblach recznie malowane plytki wloskie, fotele z masazem i efektem 4D, polnagie hostessy.
: ( ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Byle nie w sektorze gości, bo kibice Cracovii dostają amoku na widok zwykłej umywalki. Przy czymś takim moglibyśmy mieć w przerwie meczu derbowego pierwsze zejścia śmiertelne...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2010 o godz. 16:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja jestem ciekawa czy w związku ze zbliżającym się meczem kadry i naszym z Koroną na R22 planują jakąś konsulatacje przy wyborze ławek rezerwowych czy znów kupią najtańsze wersje...
edit: czytając że Legia będzie mieć ogłoszony przetrag na pomnik Deyny, który stanie przed stadionem aż mi dupe ściska - genialnie by było u nas mieć naszą Legende Reymana :( no ale to s-f W ogóle cuda na kiju po 18 a praca trwa na Reymonta no chyba że robotnicy się zasiedzieli
Ostatnio edytowane przez mgła : 23.08.2010 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale kostka w kolorze ceglanym już lepiej by wyglądała. Ale i tak uważam, że od asfaltu to nawet ta na Cracovii jest ładniejsza. Pytanie czy trwalsza, bo jednak asfalt wydaje się bardziej solidny no i lepszy do odprowadzania wody. Ale co by nie mówić to jednak stadion Cracovii prezentuje się lepiej niż przyzwoicie. Cieszę się, że w Krakowie będą dwa nowoczesne stadiony, szkoda tylko, że są takie dysproporcje jak chodzi o jakość wykonania i że to ten trzy razy tańszy jest wykończony lepiej, dokładniej, bardziej bogato. A co do naszego stadionu to mam nadzieję, że jednak skyboxy będą całkowicie inaczej wykończone. Bo na zdjęciach prezentują się jak z epoki PRL-u jeszcze meblościanek w nich brakuje
Jednak moim zdaniem wykończenie wnętrz powinno być nowoczesne (byle nie brutalizm hehe) i mieć małe "wiślackie" wstawki - a taką wstawką w żadnym wypadku nie jest bukiecik róż w klubowe barwy iłłłłłł :/![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co wy chcecie od skyboxów w każdym będą panele drewniane i biała ściana. Reszta pozostaje do wykończenia przez tych co sobie je wynajmą. Mogą sobie tam zrobić PRL jak będą chciały i nikt im nie będzie tam zaglądał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Szczerze to jak dla mnie lepiej wygląda niż ta kostka. Tym bardzie, że ma być przykryta tą sztuczną murawą co to na orlikach jest więc jak dla mnie ok. Kostka to powinna u nas być przed stadionem. Jest jednak nadzieja, że powstanie baza treningowa wraz z przyjściem tego holendra najlepiej by było aby powstała na obrzeżach miasta, bo na Reymonta raczej miejsca na nią nie ma[ co najwyżej na kilka boisk] a jeśli chcemy odnosić sukcesy potrzeba ich kilkanaście. Do tego mógłby dość ośrodek odnowy z basenem jednym czy też dwoma. Kwota 30 mln zł może by wystarczyła. Oczywiście wygospodarowanie takiej sumy przez Wisłę w ciągu jednego roku jest niemożliwe[ chyba, żeby Boguś oszalał w pozytywnym znaczeniu tego słowa i rzucił kasą mówiąc do Stana Valckx'a " masz tu kase i zbuduj mi bazę treningową". Jednak tak się nie stanie więc systematyczna rozbudowa przez kolejne 5-6 lat powinna nam dać bazę na poziomie średniaka ligi europejskiej. Na to potrzeba jednak czasu czasu i jeszcze raz czasu. Czy Boguś wytrzyma trudno przewidzieć. Skoro jednak trzymał Skorżę po odpadnięciu z Levadią to można być dobrej myśli.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a zobaczcie sobie skyboxy na stadionie narodowym ..
http://stadionnarodowy.org.pl/news,3...ie-gotowa.html nasze rzeczywiscie jakoś ubogo wyglądają |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wykończenie to jedno, a drugie to wygląd trybun, widoczność z nich i wyposażenie trybun dla kibiców. A tu nasz stadion bije na głowę ten z gorszej strony Błoń. Tamten to składak z 4 baraków różnej wielkości. Ostateczny wygląd zewnętrzny będzie można ocenić po końcowym oddaniu naszego obiektu. Wtedy dostanie on pełną gamę i moc świateł i porówna się. Co by nie powiedzieć to już na zdjęciach panoramicznych z Kopca prezentuje sie jak twierdza. Ten z Kałuży to przy nim taka przybudówka schowana za drzewami i to niskimi. Poczekajmy jak na R22 zabłysną w końcu wszystkie światła. Wtedy będziemy oceniać.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
A tak poza tym to na wszystkim mamy oszczędności a cena za stadion rośnie. W sumie co się dziwić, bo to Polska właśnie. Co do skyboxów na narodowym też jakoś mnie nie zachwycają. Podłoga panelowa/parkietowa lepiej się prezentuje niż wykładzina dywanowa. Ale to kwestia gustu a o gustach się nie rozmawia. Co do porównywania dwóch stadionów to wiadomo, że ten po drugiej stronie błoń prezentuje się mniej monumentalnie, ale jako średniej wielkości stadion jest całkiem fajny. A że ktoś mówi o postawieniu marketu - dla mnie bomba, przynajmniej mają pomysł na wykorzystanie stadionu. A u nas nie wiadomo jeszcze kto co i za ile będzie musiał wykańczać, jakie będą powierzchnie i jakie ceny, oraz co będzie można tam wsadzić. Co nie zmienia faktu, że z niecierpliwością czekam na otwarcie stadionu i na zakup karnetu ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|