|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale z czego Wy się cieszycie, że nam gości z Chin pościąga ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie, że wejdzie na forum i ściągnie tych, co mu lokalni fachowcy podsuwają.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Akurat to ze poszedł do Chin go nie skreśla. Koleś taki jak on, z wizją, ktory widzi nieograniczone możliwości wielkiego rynku jakim sa China na pewno wybrał ten kierunek z ciekawości. Nawiąże tam znajomości i w przyszłości może ściągac dobrych zawodników. To tak samo jakby napisac że Scolari to słaby trener bo po Chelsea wylądował w Uzbekistanie...
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam tak samo jak Ty.
Maaskant zrobił dobre wrażenie na konferencji. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No, to jest trener i dyrektor sportowy. Do zamkniecia okienka zostalo jeszcze 10 dni. Licze jeszcze na jakies wzmocnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Skoro Breda ma problemy finansowe to może Maaskant dałby radę paru swoich byłych podopiecznych do nas ściągnąć?
Oczywiście jakby dali mu środki. Może w zimie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
mnie cieszy to, co powiedział o wzmocnieniach, że nie zamierza ściągać graczy po to żeby trener ich siadał na ławkę, jak już ma wydać pieniądze to tak żeby wskoczyli do 1 składu, a to jakich graczy ściągał do PSV napawa optymizmem, kwestia tego, czy dostanie fundusze na to ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niech sciąga skąd chce - nawet z wysp Tora-Bora, byleby to byli dobrzy piłkarze.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skoro Valckx ma kontakty w Chinach, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie wziac 1-3 Chinczykow. Tych lepszych Chinczykow.
Przeciez dla nich to awans. Silna druzyna z pilkarskiego przedsionka Europy, pieniadze sa, trener z kraju gdzie pojecie o futbolu jest duze. Nic tylko przyjezdzac, grac i przechodzic do Championship. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kasa z koszulek raz dwa by się zwróciła
![]() Tak na serio to ja też większe nadzieje kłade z Valckx'em. Gość ma świetne rozeznanie rynku z Południowej Ameryki, niech sciągnie z tamtąd choć w połowie tak dobrych graczy jak do PSV, a będzie nieźle. Dodając do tego Clebera który jak kiedyś mówił chciałby z tamtego regionu do Wisły graczy sprowadzać. Może się okazać że będziemy mieli niezłe rozeznanie z tamtych lig i znacznie większe szanse na następnych graczy typu Marcelo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
tylko, że taki farfan etc. to kosztowali po 1-2 miliony euro minimum, owszem jest to ściąganie utalentowanych graczy, perełki do oszlifowania, ale na nich też trzeba sporo wydać
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
a czy ten nasz nowy dyrektor to czasem park ji sunga (Man Utd obecnie) nie ściągał do PSV? nie miałbym nic przeciwko takim azjatom w Wiśle
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Park przeszedł do PSV po MŚ w Korei. Nawet ja będąc wtedy w gimnazjum wiedziałem, że to dobry zawodnik
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Niekoniecznie trzeba duzo wydawać. Czasem za śmieszne 400 tys. trafia się gość wart potem grube miliony...tylko tu właśnie potrzebne jest to rozeznanie...Liczę na Valckxa |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oby, bo Cikos to żaden obrońca.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
i teraz porównanie farfan 900k- jirsak 700k....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szkoda, że nikt nie zapytał Basałaja o przyszłość Juniora Diaza. Jeśli sprzedamy go za spore pieniądze i w jego miejsce przyjdzie klasowy lewy obrońca, to nie ma problemu. Jeżeli jednak Junior zostanie, to należy błyskawicznie przedłużyć z nim kontrakt, gdyż w zimie może podpisać umowę z dowolnym klubem, a przecież już wspominał w wywiadach, że chętnie zmieniłby otoczenie. Warto podkreślić brak refleksu naszych działaczy, gdyż w obecnej sytuacji Diaz ma świetną kartę przetargową, aby wynegocjować jak największy kontrakt. Brak racjonalnej polityki w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi w Wiśle rodzi realne straty finansowe. Dlaczego nikt nie próbuje zminimalizować kosztów transferowej klęski pt. Wojciech Łobodziński. Dlaczego nikt nie wypożyczył/sprzedał za 100 - 200 tys E Jirsaka? Dlaczego takiego np. Kowalskiego czy Burligę nie można było oddać do innego klubu w rozliczeniu za transfer jakiegoś zawodnika? Legia za słabego Korzyma skasowała 150 tys E. Każdy grosz się liczy, a przecież wiadomo , że niektórzy zawodnicy nie osiągną nigdy poziomu predestynującego ich do gry w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja uważam, że obaj będą stanowili bardzo mocny tandem. Jeden i drugi mają już spore doświadczenie i kontakty. Mam nadzieję, że po prostu wprowadzą do Wisły Zachodnie standardy, jeżeli chodzi o ułożenie spraw w klubie. Piłkarz jest pracownikiem, trener jest Szefem , dyrektor nadzoruje całość. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, bo spełniają się wszystkie moje marzenia związane z Wisłą - tzn. ograniczanie amatorki. Po pierwsze przyszedł prezes, który ma konkretne plany, później dyrektor sportowy, który pomaga wybrać i ściąga trenera - to jest tak jak budowanie drużyny piłkarskiej od obrony. Teraz przyjdzie czas na zmiany w kadrze zespołu - pograją do końca listopada, później podziękują pewnie kilku kopaczom i ściągną nowych wg. konkretnych potrzeb. Ufff.... Jest dobrze! Mocno w to wierzyłem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
||
cytat z wikipedii holenderskiej : Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
A co ty podpisywałeś umowę z Alianza Lima że wiesz że kosztował 900 tys.? sevenheaven ma rację, kwoty podawane przez media za kupno Farfana sięgają 3,5 mln euro. Farfan był już w wieku 19 lat reprezentantem Peru, tak więc za małe pieniądze go nie oddali.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak w tym czasie byłem ich dyrektorem sportowym...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jak było? dobrze płacili?
To czemuś sie nie zgłosił do paba Basałaja jak szukali dyrektowa ? Tak to byłaby jeszcze szansa że coś w tym sezonie ugramy ![]() Wydaje mi się ze Staszek u nas odbuduje swoje dobre imie ;-) jak już pisałem - zimowe okienko powinno byc obiecujące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jens Janse wygląda na dobrego zawodnika. Dobre dosrodkowanie, strzał i do tego warunki fizyczne(gra głową).. fajne by to było wzmocnienie. 103 mecze w Eredyvisie w tym wieku(8000min) tez robią wrażenie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skoro nie widać różnicy - po co przepłacać?
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, teraz nie już sensu sprowadzać zawodników. Jest nowy trener ogarnie kto się nadaje kto nie i w zimie może być ciekawie. Doświadczenie naszego dyrektora sportowego powinno pomóc. Jednak w pierwszym rzędzie powinni sondować I i II ligę polską. Czasu do grudnia jest sporo, bo 4 miesiące.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba sobie jaj robisz. Z Cikosem chcesz cała rundę grać?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|