The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2010, 12:49
Kot, to masz w mojej osobie sojusznika ;-)
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.08.2010, 12:50
Pomijajac samego trenera i dyrektora sportowego (ktorzy zapowiadaja sie obiecujaco, ale zweryfikuje to sezon), to trzeba przyznac ze mamy w koncu prezesa z prawdziwego zdarzenia. Wilczek czy Czerwinski byli sympatyczni, ale nie zrobili w tym klubie wiele. Basalaj jak na razie dziala intensywnie i trzeba byc z tego zadowolonym.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 23.08.2010, 12:52
A propos prezentacji i konferencji.
Nie mogliby na drugi raz organizatorzy poprosić kamerzystów i fotografów o rozstawienie sprzętu za dziennikarzami. Da się zrobić chyba zoom na tym sprzęcie czy to jakieś chińskie wynalazki kupione na CHT?
Bo teraz to profesjonalnie nie wygląda.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2010, 12:53
kot napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem i jestem dumny, że doczekałem w Wiśle takich decyzji oraz fachowców. Celem mistrzostwo i LM najdalej za dwa lata i co najistotniejsze, to budowa wszelkich struktur klubowych wraz z bazą i akademią piłkarską od podstaw, pod okiem jednych z najlepszych doświadczeń europejskich, za jaką uważam szkołę holenderską.

Trener młody i ambitny, wzbogacony polskim doświadczeniem Leo. Dyrektor sportowy zaś, doświadczony w LM i jej głodny i to on jest dla mnie mózgiem zmian Wisły na europejską oraz gwarantem spełnienia marzeń kolegi trenera oraz Cupiała czyli Wisły.

Od dziś prezes Basałaj jest dla mnie Wielkim prezesem. Będę trzymał kciuki za jego i jego ludzi misję w Wiśle. Od jej powodzenia zależy cholernie dużo w naszej Wisełce. Potrzebny jest czas dla tej misji i ja go temu zespołowi ludzi daje bezwarunkowo. Od dziś jestem na tym forum, strażnikiem tej misji i życzę jej spełnienia się w 1906 %.
To wszystko zostało powiedziane na konferencji? Bo niestety nie oglądałem. Jak usłyszałem, że zarówno dyrektor sportowy jak i trener będą holendrami, to pierwsze co mi przyszło do głowy, to właśnie wzorowanie się na Ajaxie i PSV w kwestii infrastruktury i szkolenia młodzieży. Chciałbym, by następną decyzją jaka zapadnie w klubie, był projekt wybudowania kilku boisk treningowych wraz z niezbędnym zapleczem.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.08.2010, 12:58
Kot w 1906% zgadzam się z Tobą
czas..czas...i jeszcze raz czas.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.08.2010, 13:08

Nowy trenejro przybrał pozycje niczym Andrzej Lepper
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2010, 13:09
O tym samym pomyslałem, nawet miałem wklejać zdjęcie Andrzeja ;]

Zeby nie było OT:

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...Maaskant_.html
Powód: link
Ostatnio edytowane przez snyrting : 23.08.2010 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.08.2010, 13:17
To co mi się bardzo nie podoba to fakt, że sztab będzie nasz, miejscowy. Widać, że wygrała opcja najtańsza.

Dlaczego to taki problem? Zastanówcie się, jak nasza drużyna ostatnio wyglądała fizycznie.
Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2010 o godz. 13:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.08.2010, 13:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To co mi się bardzo nie podoba to fakt, ze sztab będzie nasz, miejscowy. Widać, że wygrała opcja najtańsza.

Dlaczego to taki problem? Zastanówcie się, jak nasza drużyna ostatnio wyglądała fizycznie.
Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
Myślę, ze jeśli dotychczasowi pracownicy klubu nie sprostają wymaganiom, najpóźniej przed kolejnymi przygotowaniami rozstaniemy się z nimi. Nie mam wątpliwości, ze zarówno oni, jak i dotychczasowa kadra zostaną poddani wnikliwej ocenie.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.08.2010, 13:29
dokładnie, też tak myślę jak Kurz, w parę dni nie można wymienić wszystkiego, tzn w tym konkretnym przypadku gdzie trener jeszcze wczoraj był w Bredzie a dziś w Krakowie

za treningi odpowiada Maaskant więc już jest plus, może w końcu Palijić będzie miał takie jak te w K`lautern( o ktorych wczesniej wspominał)

miejmy nadzieję że Leo go nie zbajerował international levelem Łobo
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 23.08.2010 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2010, 13:30
To co mi się bardzo nie podoba to fakt, ze sztab będzie nasz, miejscowy. Widać, że wygrała opcja najtańsza.

Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
Hah, nasz forumowy król krytykanctwa jak zwykle w formie.

A nie przyszło ci do głowy że mamy masę nowych piłkarzy w zespole, z czego większość nie przepracowała okresu przygotowawczego w całości u tego Bahra?

Poza tym myślę że Robert po jakimś czasie oceni pracę tych naszych miejscowych dziadów, i jeśli uzna że zmiana jest potrzebna to wraz z Valckxem jej po prostu dokona.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 23.08.2010, 13:31

Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
Też mi się nie podoba to, że Bahr zostaje (Moskal i Kurdziel w zasadzie dopiero zaczęli pracować z drużyną, więc ich bym akurat nie wyrzucał), ale też ciężko mi sobie wyobrazić żeby z dnia na dzień Maaskant zabrał ze sobą cały sztab szkoleniowy z Bredy, bo to są ludzie, którzy mają tam ważne kontrakty, a klub nie może z dnia na dzień zostać kompletnie bez sztabu. W dalszej perspektywie wyobrażam sobie to tak, że sięgniemy po dwóch fachowców (trenera przygotowania fizycznego i asystenta trenera) z zagranicy, a przy tym zostaną ci, którzy dotychczas tworzyli ten sztab tylko w innych, mniejszych rolach. Taki Bahr mógłby być trenerem wspomagającym, a za przygotowanie fizyczne odpowiadałby już ktoś inny.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.08.2010, 13:31

Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
To sie nie może podobać. Znów mamy podobne zdanie . To zawsze trener powinien wybierać własny sztab, a nie dziedziczyć go po zwolnionym za złą grę i wyniki poprzedniku. Taki sztab, szczególnie złożony z naszych rodzimych speców, zawsze będzie obniżał efektywność nowego szkoleniowca, a nie przeciwnie . Dlatego mam nadzieję, że to sytuacja tymczasowa, a nie stan trwały powodowany tradycyjnymi oszczędnościami.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.08.2010, 13:32

Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
Bahr to nic.Ta pijawka Zdzisiu Kapuś to większy problem.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.08.2010, 13:32

Bahr zostaje.

Nie podoba mi się to.
Chyba pierwszy raz przyznam Ci rację. Jak to jest, że w pierwszym sezonie od zatrudnienia nowego gościa od przygotowania fizycznego widać jego pracę, a w kolejnych to już równia pochyła? Miejmy nadzieje, że przynajmniej dwóch speców w tym fachu do nas zawita w grudniu + 1 młody najlepiej Polak, który by się od nich uczył. Trener bramkarzy też mógłby się pojawić i Kurdziel też miałby od kogo podpatrzeć i doszlifować swoje umiejętności trenerskie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2010, 13:36
Widać, że wygrała opcja najtańsza.

Jaka najtańsza ? Najrozsądniejsza na tym etapie.

Jak już ktoś wyżej wspominał trudno by Maaskant pociągnął własny sztab bo zapewne mają oni ważne kontrakty i klub ich nie puści (choćby dlatego, że muszą zachować jakąś ciągłość).

Słowem, nowy trener musi mieć czas na stworzenie własnego sztabu. Najrozsądniejsze wyjście to by nowy trener i dyrektor przyjrzeli się najpierw pracy obecnego sztabu i zweryfikowali kto się wg nich nadaje a kto nie i zastępowali niesprawdzonych stopniowo nowym ludźmi, których poszukiwanie/zatrudnienie powinno być mocno przemyślane.

Taka stopniowa wymiana to absolutnie najrozsądniejsze rozwiązanie. Oczywiście, zakładam, że taka weryfikacja będzie przeprowadzona - jeśli nie, wtedy można się czepiać.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.08.2010, 13:38
Byla informacja, ze teraz trener chce poznac nasze realia i mozliwosci a po rundzie bedzie ewentualnie wprowadzal swoje zmiany
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2010, 13:41
mam nadzieje że Maaskant udzieli Bahrowi kilku wskazówek jak kondycyjnie przygotowac zespół.Holender napewno jakaś wiedze ma w tej materii.Taki Holenderski trener od przygotowania fizycznego pewnie za mniej niż 10 tyś € miesięcznie by do Wisły nie przyszedł.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2010 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2010, 13:41
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Też mi się nie podoba to, że Bahr zostaje (Moskal i Kurdziel w zasadzie dopiero zaczęli pracować z drużyną, więc ich bym akurat nie wyrzucał), ale też ciężko mi sobie wyobrazić żeby z dnia na dzień Maaskant zabrał ze sobą cały sztab szkoleniowy z Bredy, bo to są ludzie, którzy mają tam ważne kontrakty, a klub nie może z dnia na dzień zostać kompletnie bez sztabu. W dalszej perspektywie wyobrażam sobie to tak, że sięgniemy po dwóch fachowców (trenera przygotowania fizycznego i asystenta trenera) z zagranicy, a przy tym zostaną ci, którzy dotychczas tworzyli ten sztab tylko w innych, mniejszych rolach. Taki Bahr mógłby być trenerem wspomagającym, a za przygotowanie fizyczne odpowiadałby już ktoś inny.
Przemawia do mnie argument, że Maaskant nie mógł zabrać ze sobą współpracowników. Mam tylko nadzieję, że nie był to podstawowy argument za jego przyjściem. Umówmy się - Moskal jest OK, Kurdziel też raczej niczego nie zawalił, ale jeśli nasi będą po przerwie zimowej wyglądali fizycznie jak teraz, to nasz nowy trener niczego nie zdziała.

Podobnie - jeśli nie doczeka się bardzo poważnych zmian w składzie, to cudów też nie ma co oczekiwać.

Rob_Zombie - nie wiem o co Ci chodziło w tym poście, dzieciaku, ale jeśli masz coś do mnie personalnie, to wal na priv. Bahr pracuje u nas już ładny kawałek czasu i nie przypominam sobie, żebyśmy w ostatnich czterech latach kogoś "zabiegali". To raczej naszym w okolicach 60 minuty siadają baterie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2010 o godz. 13:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.08.2010, 13:49
kot napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem i jestem dumny, że doczekałem w Wiśle takich decyzji oraz fachowców. Celem mistrzostwo i LM najdalej za dwa lata i co najistotniejsze, to budowa wszelkich struktur klubowych wraz z bazą i akademią piłkarską od podstaw, pod okiem jednych z najlepszych doświadczeń europejskich, za jaką uważam szkołę holenderską.

Trener młody i ambitny, wzbogacony polskim doświadczeniem Leo. Dyrektor sportowy zaś, doświadczony w LM i jej głodny i to on jest dla mnie mózgiem zmian Wisły na europejską oraz gwarantem spełnienia marzeń kolegi trenera oraz Cupiała czyli Wisły.

Od dziś prezes Basałaj jest dla mnie Wielkim prezesem. Będę trzymał kciuki za jego i jego ludzi misję w Wiśle. Od jej powodzenia zależy cholernie dużo w naszej Wisełce. Potrzebny jest czas dla tej misji i ja go temu zespołowi ludzi daje bezwarunkowo. Od dziś jestem na tym forum, strażnikiem tej misji i życzę jej spełnienia się w 1906 %.
Ty se Kocie jaja robisz ....
a przecież sam pewnie domagałeś się "profesjonalnego zarządzania klubem" ...
Może to nie są profesjonaliści z pierwszej ligi europejskiej ale polska piłka klubowa nawet nie jest w trzeciej
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2010, 13:49
Gdzieś (nie wiem czy oficjalna czy nieoficjalne) czytałem że podobno Maaskant dostał wolną rękę w doborze współpracowników. Jeżeli to prawda to nie można mówić że Basałaj chciał zaoszczędzić, raczej "na wierzchu" jest teoria o braku możliwości wyciągniecia reszty sztabu z Bredy (lub Maaskant nie jest zbyt zżyty z tamtymi i po prostu nie uważa że mu są tutaj potrzebni).
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2010, 13:50
Naprawdę sądzicie, że Maaskant nie zauważył, że naszym kopaczom starcza pary na 50-60 minut?

Spodziewaliście się, że na dzisiejszej konferencji powie, że trzeba wszystkich współpracowników rozgonić i zbudować wszystko od nowa? Wy go macie za idiotę?
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.08.2010, 13:57
dyplomacja..dyplomacja.. powoli będzie zmieniał współpracowników i dopasowywał do siebie.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 23.08.2010, 13:58
Markus napisał(a):Wyświetl post
To zawsze trener powinien wybierać własny sztab, a nie dziedziczyć go po zwolnionym za złą grę i wyniki poprzedniku. Taki sztab, szczególnie złożony z naszych rodzimych speców, zawsze będzie obniżał efektywność nowego szkoleniowca, a nie przeciwnie . Dlatego mam nadzieję, że to sytuacja tymczasowa, a nie stan trwały powodowany tradycyjnymi oszczędnościami.
Markus Twoje uwagi na temat oszczędności są niestety nietrafione, bo Maaskant w dzisiejszym wywiadzie dla "PS" mówi, że miał możliwość skompletowania własnego sztabu, ale chciał pracować z ludźmi, którzy w klubie są od dawna i którzy przekażą mu pewną wiedzę na temat zawodników oraz ułatwią mu aklimatyzację w nowym środowisku.

Gdyby Maaskant z Valckxem naściągali swoich rodaków to byłyby jęki, że kolesiostwo. Teraz są jęki, że brak zagranicznych trenerów jest spowodowany oszczędnościami. Jak wam dogodzić ludzie?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 23.08.2010, 13:58
Zgadzam się z Kotem.
Zabrzmi to trochę pompatycznie ale dziś jest pierwszy dzień Nowej Profesjonalnej Wisły.
Koniec z prowizorkami, tymczasowymi rozwiązaniami, czekaniem na to czy na tamto. Basałaj robi na prawdę dobrą robotę - krok po kroku dąży do budowy profesjonalnego klubu. W końcu zerwaliśmy z polską myślą szkoleniową, z polskimi dyrektorami od siedmiu boleści itp. Ambitni ludzie w kierownictwie klubu przełożą się na ambitnych piłkarzy - nie mam co do tego wątpliwości. Potrzeba tylko czasu i pracy.
Owszem też uważam że lepiej by było aby trener przyszedł ze swoim sztabem. To rozwiązanie funkcjonuje jednak w normalnych warunkach - u nas tak jeszcze nie jest. Dlatego lepiej nie tworzyć nerwowej atmosfery. Gdy ktoś przychodzi o nowej pracy w nowej firmie to nie wymienia od razu wszystkich współpracowników - takie działanie jest niebezpieczne dla każdej firmy. A wymianę kadr robi się stopniowo. Podejrzewam także że nie wszystkich jego współpracowników dało się od razu wyciągnąć z Bredy, bo wg relacji wszystko potoczyło się dość szybko.
Myślę zresztą że to kwestia czasu aż niepotrzebne osoby powoli wylecą.

Życzę nowemu trenerowi i dyrektorowi sukcesów - na pewno i my na tym skorzystamy.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2010, 14:00
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś (nie wiem czy oficjalna czy nieoficjalne) czytałem że podobno Maaskant dostał wolną rękę w doborze współpracowników.
Gdzieś ( nie wiem czy oficjalnie, czy nieoficjalnie ) czytałem, że nasz klub poprowadzi Jimenez. Nie wiem co to może znaczyć, ale też średnio mnie to obchodzi, wolę się delektować grą Kluiverta w Wiśle.

Czytałem też - na pewno - że skład będzie skompletowany przed pierwszym obozem ( proszę się nie śmiać, mam linki ) oraz, że następca Marcelo będzie... Albo nie, myślę, że tyle wystarczy.

Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Markus Twoje uwagi na temat oszczędności są niestety nietrafione, bo Maaskant w dzisiejszym wywiadzie dla "PS" mówi, że miał możliwość skompletowania własnego sztabu, ale chciał pracować z ludźmi, którzy w klubie są od dawna i którzy przekażą mu pewną wiedzę na temat zawodników oraz ułatwią mu aklimatyzację w nowym środowisku.
Zapytam złośliwie - czy Maaskant wie, że udzielił wywiadu "PS-owi"?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2010, 14:05
Rob_Zombie - nie wiem o co Ci chodziło w tym poście, dzieciaku, ale jeśli masz coś do mnie personalnie, to wal na priv. Bahr pracuje u nas już ładny kawałek czasu i nie przypominam sobie, żebyśmy w ostatnich czterech latach kogoś "zabiegali". To raczej naszym w okolicach 60 minuty siadają baterie...
A może trochę konsekwencji? Dopiero co jęczałeś że Skorża naściągał sobie swoich kolesiów do sztabu, że kto to widział takie sytuacje w profesjonalnych klubach, a teraz nagle zwrot o 180 stopni.
Byle tylko skrytykować, dołożyć, posiać ferment.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 23.08.2010, 14:06
Maskaant ma polski sztab, bo pracowal do przedwczoraj jeszcze w innym klubie. Nie przyszedl z wakacji gdzie sie opalal ze swoimi asystentami.

No i:
Po pierwsze nie wiadomo, czy w ogole ma jakis stalych wspolpracownikow, czy za kazdym razem buduje nowy.
Po drugie, nie wiadomo jak te kontrakty w NAC sa skonstruowane. Moze nie maja mozliwosci rozwiazac umow. Albo jest to zbyt kosztowne.
Po trzecie: nowy sztab = wszyscy parapilkarze w klubie startuja od zera. I znow sprawdzanie w 20 meczach czy WL faktycznie jest beznadziejny, czy Jirsak i Boguski slabo sobie radza, czy Pawelek zawala mecze czy jednak nie zawala.
Po czwarte - pelen sztab tak na dobra sprawe potrzebujemy dopiero na listopad. Bo też i tak gowno zrobia.

No i Moskal jak malo kto zna nasza druzyne. Wiec jest idealnym wprowadzajacym.

Uwazam, e pomysl z polskim sztabem jest bardzo dobry. Na ta runde.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.08.2010 o godz. 15:30.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2010, 14:06

Zapytam złośliwie - czy Maaskant wie, że udzielił wywiadu "PS-owi"?
http://www.weszlo.com/news/5241

POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2010, 14:10
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A może trochę konsekwencji? Dopiero co jęczałeś że Skorża naściągał sobie swoich kolesiów do sztabu, że kto to widział takie sytuacje w profesjonalnych klubach, a teraz nagle zwrot o 180 stopni.
Byle tylko skrytykować, dołożyć, posiać ferment.
Ależ ja jestem konsekwentny. Skoro Skorża and his boys odeszli, a nasi nadal mają kondycję oldboyów - znaczy, że zawinił Bahr, a nie ten Włoch.

Chyba pomyliłeś konsekwencję z trzymaniem się swojego zdania niczym pijany słupa, bez względu na fakty. Wówczas faktycznie - jesteś najbardziej konsekwentny z nas.
Ja na przykład kiedyś uważałem, że pozbycie się Niedzielana to była dobra decyzja Skorży, dziś patrzę na to zupełnie inaczej...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów