|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
wie ktos czy B. Basalaj mowi po angielsku/niemiecku?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak ktoś może to poprosiłbym o streszczenie/podsumowanie jednej i drugiej prezentacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Prawda jest też taka że nasi super wykształceni dziennikarze mogli by zadawać pytania po angielsku bo ich to wiele wysiłku nie kosztuje a i przetłumaczenie odpowiedzi chyba też zbyt dużym wysiłkiem by nie było. Inna sprawa że tłumacz faktycznie jakiś nie ogarnięty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
taka ciekawostka
Stan to jest zdrobnienie od Stanisław(Stanislaus) http://en.wikipedia.org/wiki/Stan_Valckx ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Po ogladnieciu konferecji troszke optymizmu wlal w moje serce, zobaczymy jak to bd boisku , trzymam kciuki ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Dobra koniec off-topu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
Robert--> Przesympatyczny i urokliwy, zaczął ładnie po polsku, mówił dyplomatycznie, powiedział że na razie rewolucji nie będzie, ale chce wprowadzić swój styl, powiedział ŻE NASI PIŁKARZE SĄ DOBRYMI PIŁKARZAMI BO INACZEJ NIE GRALI BY W TYM KLUBIE (pojechał po całości, co nie?), powiedział też, że do pracy u nas przekonała go nazwa przyszłego pracodawcy (jest bardzo zręcznym dyplomatą). Gadał też z Beenhakereem o polskiej piłce i Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mnie martwi jedno, zarowno dyrektor sportowy jak i trener, mówił o specjalistach, ktorych nie beda sie pozbywac, kolejno w 'siatce scautingu' (Edek, Józek, Zdzisek) jak i w sztabie szkoleniowym. Niezłych bajek musial mu Basałaj naopowiadać :]
Mam nadzieję jednak, że obydwaj przyciągną swoich ludzi, bo z naszymi to się nic nie zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jesli nasz nowy dyrektor sportowy ma tez zajmowac sie skautingiem to rozumiem ze szefa skautow juz zatrudniac nie bedziemy? Swoja droga na onecie pisza ze Valksx zastepuje Jarosza..
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Lepiej, podobno Leoś mu wiele dobrego powiedział o polskiej piłce, i ogólnie do Wisły podchodzi w bardzo pozytywny i optymistyczny sposób
![]() ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chłodno i na temat: JEST WSPANIALE
![]() Maaskant ma mentalność gwiazdy. To właśnie taki trener który powie Małeckiemu "Co? A kim Ty k***a jesteś?". Idealnie wręcz dla Wisły. Stanisław Valckx wydaje się byc bardzo kompetenty. Tym bardziej jeżel cokolwiek w PSV w transferach było nie tak to przychodząc do Polski wybrał wspaniale - u nas jest wolna amerykanka. Oj zima będzie ciekawa. Pan Bogusław Cupiał chyba zaśpiewał ostatnio piosenkę "Alive" zespołu P.O.D. ... Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() bo chyba nikt nie spodziewa się od dyplomaty odpowiedzi: wypierdalam wszystkich, przychodzą moi dopiero kilka dni minęło, w ziemie tak na prawdę się przekonamy co i jak ![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dla mnie konferencja na bardzo duży plus. Obawiałem się, jednak trener pokazał obycie, medialność, komunikatywność, ale też zalążki charyzmy. Nie wygląda na "ciepłe kluchy", a tego się bałem.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() kurde on mi kogoś przypomina pomoże ktoś? ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i z wyglądu trochę do Manciniego podobny
A Stan to kojarzy mi się z Romanem Kłosowskim: ![]()
Ostatnio edytowane przez master777 : 23.08.2010 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Trochę minę zrobił al'a Marek Wilczek.
![]() ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wiadomo już czy będzie spotkanie trenera z kibicami lub z ich przedstawicielami?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
ja nie wiem gdzie ja żyję--ludzie opamiętajcie się !!! a co miał powiedzieć o zawodnikach że są nieudacznikami..musi dyplomatycznie bo może nie mieć transferów i będzie Łodzińskimi kończył rundę.. co do Stasia to oprócz podejrzanych transferów w PSV to on sprowadził im ludzi którzy przegrali niesprawiedliwie półfinał ligi mistrzów z milanem.. oni jeszcze nic nie zrobili a wy jedziecie po wszystkich i wszystkim..dajcie im czas->oceniajcie po czynach i realizowaniu naszych celów. bo ja tu czytam i czuje się że na nas spadły plagi egipskie...myślę że po ostatni miesiąc był samymi plagami w wiśle ale porażek
ja czuję że może być ciekawie i interesująco ale trzeba dać czas.. a nie krytykować-> bo jeszcze tydzień temu mieliśmy kulawika który nie potrafił składu wystawić i bez dyrektora sportowego ->tak wyglądał najlepszy klub w Polsce-> więc głowa do góry i czekamy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W innych Polskich klubach są tacy zajebiści piłkarze że Robert nie mógł wyjść z podziwu czytając o nich na googlach http://www.youtube.com/watch?v=kZaeipRU8aQ ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na pewno mówi bardzo dobrze po angielsku. Na konferencji nawet sie raz pomylił, i popatrzywszy na Maskaanta zaczął odpowiadać na pytanie polskiego dziennikarza po angielsku, ale szybko się zreflektował
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kulturalni ludzie tak się nie odzywają,a nasz nowy trener jest chyba taką osobą.Poza tym gadanie z Patryczkiem jego slangiem spowodowałoby,że poczułby się zbyt swojsko.On ma być niepewny swojej pozycji w zespole i pracować na całego.Są inne sposoby na usadzenie notorycznych pyskaczy.Jak to mawiał Kobuszewski:"Silom i godnosciom osobistom"
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
I to jest meritum sprawy towarzyszu master777 . Gdyby nasi piłkarze grali z Widzewem przez 90 minut tak jak zagrali przez 45 minut pierwszej połowy to by chłopków pojechali 3:0 i Cikosz nie dostałby czerwonej kartki , ponieważ Wisła grałaby swoją piłkę . Co do kilku piłkarzy pozyskanych w letnim okienku transferowym grają chimerycznie . Moim zdaniem wielu piłkarzy w tym klubie ma papiery na granie , ale najpierw muszą przejść jeden mocny okres przygotowawczy i nadrobić to co Kasperczak z....ł. To przecież widać , w każdym meczu po 50 minut , piłkarze oddychają rękawami i to ma być porządne przygotowanie do sezonu ? Nie, to polska myśl szkoleniowa.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wklejac wiecej zdjec z adnotacja: A moze podobny jest do tego ?
Valckx jest podobny do Valckxa. Finito. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jestem pod wrażeniem i jestem dumny, że doczekałem w Wiśle takich decyzji oraz fachowców. Celem mistrzostwo i LM najdalej za dwa lata i co najistotniejsze, to budowa wszelkich struktur klubowych wraz z bazą i akademią piłkarską od podstaw, pod okiem jednych z najlepszych doświadczeń europejskich, za jaką uważam szkołę holenderską.
Trener młody i ambitny, wzbogacony polskim doświadczeniem Leo. Dyrektor sportowy zaś, doświadczony w LM i jej głodny i to on jest dla mnie mózgiem zmian Wisły na europejską oraz gwarantem spełnienia marzeń kolegi trenera oraz Cupiała czyli Wisły. Od dziś prezes Basałaj jest dla mnie Wielkim prezesem. Będę trzymał kciuki za jego i jego ludzi misję w Wiśle. Od jej powodzenia zależy cholernie dużo w naszej Wisełce. Potrzebny jest czas dla tej misji i ja go temu zespołowi ludzi daje bezwarunkowo. Od dziś jestem na tym forum, strażnikiem tej misji i życzę jej spełnienia się w 1906 %. ![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_i_dyrektora/
![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_i_dyrektora/ ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
No i super Panowie wyglądają!Jak dla mnie bardzo trafna decyzja Prezesa Basałaja.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|