The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2010, 05:45
Mam nadzieje ze Maskaant dokona przegladu kadry nie tylko pilkarskiej i najpozniej w zimie dokona niezbednych korekt. Odnosnie mianowania na drugiego trenera Moskala mam wrazenie ze stalo sie tak ze wzgledu na znajmosc jezykow obcych a nie ze wzgledu na umiejetnosci trenerskie.

A co do wolnego poniedzialku daj my sie im pocieszyc wolnoscia
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.08.2010, 07:15
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:
Oczywiście dochodzi do tego najlepsze możliwe przygotowanie fizyczne, bo to jest podstawa sukcesu. Jeśli chcesz być mistrzem, musisz mieć piłkarzy najlepiej przygotowanych pod względem fizycznym i tych najinteligentniejszych. To takie bardzo ogólne, podstawowe założenia. Od poniedziałku zaczniemy pracę nad tym.
duży plus
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2010, 07:35
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Maa...797,1,727.html

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rob...794,1,727.html
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.08.2010, 07:37
No cóż chciałem się podzielić jednym spostrzeżeniem...

Skoro Robert Maskaant podpisał kontrakt z NAC na 300 tys euro rocznie, a w kolejnym wywiadzie wyznaje że do pracy w Wiśle skłoniła go perspektywa większego zarobkowania to pokazuje to tylko że tani trener to to nie jest. Podejrzewam nawet że jest droższy od Shaefera któego to pan Cupiał miał zatrudnić już rok temu.

W związku z tym raczej nie jest to trener słaby.... To proste - zadłużony klub który uzyskuje przeciętne wyniki przedłuża kontrakt ze szkoleniowcem i to za taką kasę. Jeżeli mają zadłużenia 3 mln a dają kontrakt na 300 tys to to robi wrażenie tak czy siak. Oczywiście pod warunkiem że to inne zadłużenie niż zadłużenie Wiślackie względem pan Cupiała.

Inna sprawa jest taka, że podobno Maskaant rozmawiał z panami Basałajem i Stanem w czwartek... a konferencja prasowa odbyła się ... w środę. Pan Bogdan powiedział że dokonano selekcji... a dzień później odbyły się rozmowy z Maskaantem. Wydaje mi się że to nie do końca jest prawdziwe kiedy mówi się że wybór trenera był poprzedzony 12 dniową analizą skoro de facto Maskaant był opcją nr4... która być możę pojawiła się jako ostatnia (możliwość sondowania zerwania kontraktu z NAC). Z drugiej strony pan Stan V. był obecny podobno przy wszystkich rozmowach z kandydatami. Ciężko to rozkminić.

Skoro Maskaant dostaje więcej niż w Bredzie to ciekawe ile rzeczywiście chciał Jimenez. Raz palnąłem że 500 tys euro i od razu pojawił się news na wisla-online.com ...... W obecnej sytuacji wydaje mi się że Manolo mógł chcieć ciut więcej.

Ciekawe, ciekawe...
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.08.2010, 07:47
Może Maaskant nie walczył zaciekle o fundusze na transfery co rundę i z tego powodu go wybrali.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 23.08.2010, 07:52
Ja to rozkminiam tak:

- ojciec Maskaanta tak samo jak i Robert to dobry kumple Stana V.
- ojciec Maskaanta ma udziały w jakiejś dużej firmie menadżerskiej, więc Stan V. będzie miał większe możliwości działania
- zawsze lepiej jest jak masz z kim pogadać po Holendersku, a już najlepiej jak ten ktoś jest twoim kumplem
- Stan będzie współpracował z trenerem z którym się dobrze zna i nie powinno być między nimi kwasów, jak np. między Skorżą a Bednarzem

Powyższe argumenty pewnie miały niebagatelne znaczenie. Zatrudniając klasowego dyrektora sportowego Basałaj musiał liczyć się z jego zdaniem. A Stan zapewne wybrał sobie trenera z którym chciałby współpracować.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2010, 07:54
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Może Maaskant nie walczył zaciekle o fundusze na transfery co rundę i z tego powodu go wybrali.
Oczywiście ,bo najważniejsze jest żeby co rundę był "nowy"zespół i był ruch w interesie.
A jak będą grać ,to już drugorzędna sprawa ,kto by się tym przejmował.
Najważniejsze są transfery....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.08.2010, 08:10
Powodzenia w Wiśle Panie Maaskant.
Jak zwykle miało być pięknie, a będzie... któż to wie.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.08.2010, 08:18
kristos napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście ,bo najważniejsze jest żeby co rundę był "nowy"zespół i był ruch w interesie.
A jak będą grać ,to już drugorzędna sprawa ,kto by się tym przejmował.
Najważniejsze są transfery....
A jaki poważny trener przyjdzie do drużyny którą prawdopodobnie widzi na nagraniach DVD po raz pierwszy i nie będzie starał sobie zapewnić realnego wpływu na kształt budowanego przez niego zespołu, w postaci konkretnych środków przeznaczonych na ten cel ?

Otrząśnij się, chyba już skończyły się czasy trenerów typu Kasperczak, którzy nie mają nic do powiedzenia i przyjmą z pocałowaniem ręki wszystko co im Kapka znajdzie.

Jeśli trener chce cokolwiek budować i rozwijać to musi mieć zapewnione środki na realizację celów, ale może Ty tego nie rozumiesz, ewentualnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, w której zasugerowałem, że Maaskant skoro negocjowali z nim cały jeden dzień, nie zdążył wywrzeć odpowiedniej presji i nie zagwarantował sobie takich środków licząc na "profesjonalizm" naszych działaczy, bądź po prostu wymagania swoje przedstawił i nie były one wygórowane.

Oczywiście mogę się mylić i podczas negocjacji została poruszona ta kwestia, zapowiedziano że już w zimie będzie dysponował budżetem w wysokości 1-1,5 mln euro i dodatkowo w lecie kolejnymi środkami na budowę drużyny, czego sobie, Tobie i całej reszcie kibiców życzę.
Powód: powtórzenie
Ostatnio edytowane przez Greeg : 23.08.2010 o godz. 08:19.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2010, 08:27
Nie wiem czy ktoś pisał, ale prezentacja będzie w Orange Sport Info.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 23.08.2010, 08:39
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś pisał, ale prezentacja będzie w Orange Sport Info.
o godz 11:50 ?

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.08.2010, 08:41
zordon napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:
Oczywiście dochodzi do tego najlepsze możliwe przygotowanie fizyczne, bo to jest podstawa sukcesu. Jeśli chcesz być mistrzem, musisz mieć piłkarzy najlepiej przygotowanych pod względem fizycznym i tych najinteligentniejszych. To takie bardzo ogólne, podstawowe założenia. Od poniedziałku zaczniemy pracę nad tym.
duży plus
zastanawiam się czego bardziej boją się nasi kopacze
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.08.2010, 08:48
Coś łatwo przychodzi mu odchodzić z klubów w których pracował.Jak się sprawdzi to długo u nas nie popracuje.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 23.08.2010, 08:57
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
o godz 11:50 ?
konferencja ma zacząć się o 11:30
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2010, 09:04
Chodzi zapewne o to, że Maaskant zgodził się na polski sztab, co podobno było przeszkodą przy innych potencjalnych trenerach Wisły. Kasa też miała wpływ. Ja się tam cieszę, że w końcu nie Polak. Trzeba patrzeć z optymizmem, a nie tylko narzekać.
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.08.2010, 09:14
Podoba mi sie to co mowi nowy trener wiselki ale obawiam sie o jedno:

Cytat:
Odchodzę z klubu. Do widzenia - powiedział. Wstał i wyszedł. Pozostawił zaszokowanego prezydenta klubu, dyrektora sportowego i dziennikarzy...

... Decyzja była jednak typową dla niego.
Tylko raz w karierze trenerskiej wypełnił kontrakt- swój pierwszy z Roosendaal (pracował w nim trzy razy).
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.08.2010, 09:30
Na dzień dzisiejszy sprawa jest prosta:
KOLESIOSTWO : HOLENDERSKI DYREKTOR SPORTOWY ZATRUDNIA SWOJEGO ZNAJOMEGO
I NIECH NIKT NIE MÓWI ŻE JEST INACZEJ
BASAŁAJ NIE MIAŁ W OGÓLE POMYSŁU NA TRENERA BO WSZYSCY DOBRZE POZA ZASIĘGIEM WISŁY BYLI WIĘC WYMYŚLI COŚ TAKIEGO !!!!
Jeśli idzie o poziom Ligi Holenderskiej dolnych rejonów to naprawdę nie ma się co podniecać !!!!
To są drużyny na poziomie Polskich drużyn z czołówki . Od lat w Holandii jest 5-7 liczących się klubów z złotą trójką Ajax, Psv , Feyenord które w 90% rozdzielając mistrzostwo.
Pozostałe drużyny są przeciętne grają na poziomie czołówki Polskiej Ligi ale nie koniecznie drużyny te miały by szansę na mistrzostwo u nas i zdominowały by ligę Polską. Tak naprawdę co lepsi trafiają do czołowych klubów Eredivisie a później są sprzedawani za granicę.
Borinho
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Stary 23.08.2010, 09:34
Mi się marzy, żeby podczas przedstawienia piłkarzom trenera na treningu pojawił się Cupiał i oświadczył, że trener ma jego 100% zaufania i najpierw lecicie WY, a dopiero później ON
Może to by podziałało na wyobraźnię kopaczy
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.08.2010, 09:40
Przestańcie porównywać ligę polską do holenderskiej bo jesteśmy na samym dnie i żaden polski trener nie dostałby pracy w Holenderskiej lidze co o czymś świadczy.Taki Maciuś Skorża mógłby sobie pomarzyć o trenowaniu Bredy.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 23.08.2010, 09:41
A nie wiecie gdzie w necie można bedzie obejrzeć tą konferencję w programie OSI nic na ten temat nie wpominają a chętnie bym obejrzał... O której jutro trening
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2010, 09:41
Cupiał zapewne się z nim nawet jeszcze nie widział...
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.08.2010, 09:42
a ten Stan Valcx to jest juz oficjalnie dyrektorem sportowym? czy co z nim? bo nie widze zadnego oficjalnego infa

czy tez moze dzis ma byc zaprezentowany?
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

tam jak na razie są 2 linki
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Borinho napisał(a):Wyświetl post
BASAŁAJ NIE MIAŁ W OGÓLE POMYSŁU NA TRENERA BO WSZYSCY DOBRZE POZA ZASIĘGIEM WISŁY BYLI WIĘC WYMYŚLI COŚ TAKIEGO !!!!
Jeśli idzie o poziom Ligi Holenderskiej dolnych rejonów to naprawdę nie ma się co podniecać !!!!
To są drużyny na poziomie Polskich drużyn z czołówki . Od lat w Holandii jest 5-7 liczących się klubów z złotą trójką Ajax, Psv , Feyenord które w 90% rozdzielając mistrzostwo.
Pozostałe drużyny są przeciętne grają na poziomie czołówki Polskiej Ligi ale nie koniecznie drużyny te miały by szansę na mistrzostwo u nas i zdominowały by ligę Polską. Tak naprawdę co lepsi trafiają do czołowych klubów Eredivisie a później są sprzedawani za granicę.

Owszem, masz rację, ale trzeba też pamiętać, że tak naprawdę nie do końca chodzi o poziom drużyn, które ten trener prowadził. Bardziej liczą się jego walory, jako szkoleniowca. Jeżeli chodzi o potencjał drużyn, które prowadził, to faktycznie byli to ubodzy krewni PSV czy Feyenoordu...

Każdy z nas liczy jednak, że gość dysponuje takimi umiejętnościami, które okażą się do realizacji celów Wisły. Dla zapewnienia komfortu pracy i ewentualnych przyszłych transferów z Holandii (czyżby odgapiony kierunek od Cracovii) dali jego rodaka na stanowisko dyrektora. Kto wie, może jeszcze kogoś z tamtego rynku uda się wyjąć i przyniesie on nam środki i satysfakcję, które zaprocentują transferami podobnymi do tego Riosa....
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2010, 09:45
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Chodzi zapewne o to, że Maaskant zgodził się na polski sztab, co podobno było przeszkodą przy innych potencjalnych trenerach Wisły.
Zapewne jest to bzdura. Proponowałbym nie zmyślać bajek. Po prostu trudno z dnia na dzień wyjąć z Bredy cały sztab szkoleniowy. Obecnie po odejściu Maaskanta zespół prowadzi jego były asystent, więc po prostu ci ludzie są teraz w Bredzie potrzebni. Poza tym Maaskant w wywiadzie sam powiedział, że woli pracować z ludźmi, którzy są w klubie od wielu lat i będą mogli przekazać mu dużą ilość informacji na temat zawodników, przygotowań itp. W wywiadzie stwierdził też, że będzie chciał jak najszybciej opanować język polski w takim stopniu, aby właśnie w nim prowadzić trening.

Na dzień dzisiejszy sprawa jest prosta:KOLESIOSTWO : HOLENDERSKI DYREKTOR SPORTOWY ZATRUDNIA SWOJEGO ZNAJOMEGO
Maaskant twierdzi, że przed Wisłą nie znał Valckxa.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2010, 09:49
Hrluc napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie porównywać ligę polską do holenderskiej bo jesteśmy na samym dnie i żaden polski trener nie dostałby pracy w Holenderskiej lidze co o czymś świadczy.Taki Maciuś Skorża mógłby sobie pomarzyć o trenowaniu Bredy.
Głos rozsądku w końcu, bo kolejny wątek narzekań juz zaczął działać mi na nerwy.

Za łatwo większość chwyta te bajeczki o Jimenezach itp. A tu trzeba myśleć i realnie oceniać rzeczywistość. Nikt trzeźwo myślący z wyższej półki do trenowania takich klubików jak Wisła się nie garnie. My wzieliśmy zdolnego ponoć Holendra - dobry kierunek. Co do jakości - na tyle nas stać po prostu. Moim zdaniem są przesłanki do optymizmu. Ważne, że decydenci się ogarnęli trochę i wychodzą poza "polską myśl szkoleniową", bo przecież to jedna wielka amatorszczyzna.

Byle do soboty, ładnie przywitać pana Roberta
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.08.2010, 09:51
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem ciekaw, z kim rywalizował nasz Robert w wyścigu o fotel trenera Wisełki.
Z tego co wywnioskowałem z tego co mówił Basałaj, to z Labadią i Orsim.
I też mi się nie chce wierzyć, że Robert był w trójce, jak dla mnie to zasługa nowego dyrektora sportowego.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 23.08.2010, 10:01

Nie bardzo mam czas wdawac sie w dyskusje ale czasami czlowieka trafia...
Ok co dopierwszej czesci tego co napisales, na razie tak to wyglada.

Ale po co piszesz o realiach pilki holenderskiej jak nie masz o niej bladego pojecia?
Polowa postow w tym temacie tak wlasnie wyglada.

Wiesz kiedy ostatni raz Feyenoord zdobyl mistrzostwo? W 1999 roku...Juz pomijam pisownie nazw klubow i nie pisze tu tylko o Tobie.
Akurat w tej lidze orientuje sie ''srednio'' ale na tyle dobrze ze doprowadza mnie do lez jak niby eksperci pisza zle albo pomijaja takie druzyny jak AZ Alkmaar czy Twente. Wymieniasz 5-7 klubow w holandii ktore sie licza pomijajac 2 bardzo wazne kluby(ostatnie 3 sezony) i wypisujesz jakies brednie o feyenoordzie...
Nie masz sie co ''podniecac'' nic nowego swoim postem tu nie wniosles.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 23.08.2010 o godz. 10:04.

Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.08.2010, 10:01
nie przeglądałem tematu czy ktoś pisał o tym.. na Orange Sport Info o 11:30 na żywo przedstawienie trenera Wisły.
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Odpowiedz cytując
Chro
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2010, 10:14
Dziwne, bo na orange info piszę że o 11.30 jest Raport z Pucharu Niemiec ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów