The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 20:33
willow małe sprostowanie co do Alkmaar to nie tak dawno wywalczył mistrza eredvisie chociaż sezon zaczął od porażki Z NAC a po zwycięstwie nad mistrzem PSV AZ nie przegrało w kolejnych 28 meczach (w tym 11 meczów z rzędu bez straty bramki). Ostatecznie AZ ukończyło ten sezon na pierwszym miejscu, zdobywając swój drugi tytuł mistrza kraju. Drugi tytuł AZ był pierwszym od 28 lat (czyli od pierwszego tytułu mistrzowskiego AZ)tytułem mistrza Holandii zdobytym przed drużynę spoza holenderskiej wielkiej trójki (Ajax, PSV i Feyenoord).może Wisła wykreśli ten rekord za czasów Holendra po zwycięstwie nad Lechem 28 spotkań w wykonaniu Wisły bez żadnej porażki byłoby ciekawie na Reymonta a co do wywiadu trener widocznie lubi być w centrum uwagi kamer i żeby wzbudzić zainteresowanie wobec swej osoby stara sie zwrócić na siebie uwage polskich mediów zwłaszcza że jest pierwszym Holenderskim trenerem w naszej lidze inaczej chyba lubi gdy jest o nim głośno w mediach
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 22.08.2010 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.08.2010, 20:35
Dyrektor sportowy z zarzutami+trener bez dorobku, ale z ojcem wlascicielem najwiekszej firmy mangerskiej w Holandii + Kapka +Basalaj = kolejne walki finansowe. Wszystkim liczacym na MP i LM zycze powodzenia. Porozmawiamy za rok, jak pewne fakty beda na tyle oczywiste, ze nawet wy je zrozumiecie. Zal mi jedynie Cupiala, bo wszyscy z niego ciagna ile wlezie. Do tej pory zastanawialem sie jedynie czy on bierze w tym wszystkim udzial czy nie i dlaczego(?), ale teraz widze ze to jedynie jelen do dojenia kasy. I zal mi tez Wisly, bo stala sie korytem do ktorego wszystkie swinie ciagna...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2010, 20:35
willow napisał(a):Wyświetl post
"Nieznany holender". A znany? Ilu z nas o nim słyszało, tak z ręką na sercu?
A ilu z nas, tak z ręką na sercu, potrafi wymienić trenerów pozostałych holenderskich drużyn (poza Ajaxem i PSV)? Nie słyszeliśmy, bo większość z nas nie ma pojęcia o Eredivisie.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2010, 20:43
Kurz napisał(a):Wyświetl post
A ilu z nas, tak z ręką na sercu, potrafi wymienić trenerów pozostałych holenderskich drużyn (poza Ajaxem i PSV)? Nie słyszeliśmy, bo większość z nas nie ma pojęcia o Eredivisie.
Szczerze mówiąc, to na tym forum ludzie wymienią Ci trenerów Chelsea, Manchesterów, Liverppolu, Realu, Barcy, byłego Sevilli, Borussi, może Schalke, Bayernu i Werderu... I dziwić się póxniej lamentom że kto to do nas nie przychodzi

Panie Maaskant, tak jak Basałaj i świta macie kredyt zaufania do 1. kolejki sezonu 2011/2012
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2010, 20:52
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Dyrektor sportowy z zarzutami+trener bez dorobku, ale z ojcem wlascicielem najwiekszej firmy mangerskiej w Holandii + Kapka +Basalaj = kolejne walki finansowe. Wszystkim liczacym na MP i LM zycze powodzenia. Porozmawiamy za rok, jak pewne fakty beda na tyle oczywiste, ze nawet wy je zrozumiecie. Zal mi jedynie Cupiala, bo wszyscy z niego ciagna ile wlezie. Do tej pory zastanawialem sie jedynie czy on bierze w tym wszystkim udzial czy nie i dlaczego(?), ale teraz widze ze to jedynie jelen do dojenia kasy. I zal mi tez Wisly, bo stala sie korytem do ktorego wszystkie swinie ciagna...
O jakich zarzutach mówisz?! Wiesz wogóle czym jest zarzut czy tak sobie przeczytałeś newsy w necie i się zabrałeś za robienie prokuratora?

Trener z 10 letnim stażem w Holenderskiej piłce. O takim dorobku to może pomarzyć każdy z trenerów w tej zapyziałej lidze. Druga sprawa, naprawdę myślisz, że bedzie na tyle głupi, żeby robić wały z firmą swojego ojca? Może ty byś na taki pomyśł wpadł, ale my tutaj mówimy o, zdaje się, inteligentym człowieku.

Co znowu z tym Basałajem. Kolejny, który coś do niego ma, ale gdy go zapytać co, to bedzie mnie odsyłał do googli.

Faktycznie za rok bedzie o czym porozmawiac, ale znajac zycie zmienisz nicka i bedziesz pisał na forum peany na czesc naszego trenera.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 22.08.2010, 20:54
Czytając to forum naprawdę można popaść w depresję ... :O

Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 22.08.2010, 20:57
[QUOTE=willow;966697]
"Nieznany holender". A znany? Ilu z nas o nim słyszało, tak z ręką na sercu?
"Nie najwyższa półka". A co, może najwyższa? Żadne kłamstwo ani obraza.
"Trener z promocji". Z tym też bym się zgodził. Kasa stanowiła podejrzewam główny parametr w rozmowach z kandydatami.
QUOTE]

1. A ilu z nas ma jakies wieksze pojecia o pilce? Ludzie na forum maja problem z poprawnym pisaniem nazwisk pilkarzy Wisly np. Jovanic/Jovanovic, zes sie do ekspertow odwolal. A z drugiej strony ilu to polskich pilkarzy i trenerow przecietny kibic w Holandii bylby w stanie wymienic? Dudka moze i to wszystko. To ze jest malo znany polskim dziennikarza sportowym tylko zle swiadczy o tych dziennikarzach.

2. No dobra ilez to trenerow z najwyzszej polki w polskej lidze pracuje? Chyba ze cos przeoczylem i w Poloni zamiast Bakero jest Guardiola, w Legii Ferguson, a w Poznaniu Murinho. Oceniajac potencjal i dotychczasowa prace to my nie wzielismy trenera z najwyzszej polki tylko z nizszej tak jak pisza gazety oraz pewna liczba osob na forum zapominacie tylko dodac ze jest to nizsza polka pietro wyzej niz wszystko inne co bylo do tej pory.

3. Trzeba umiec wykorzystac sytlacje jezeli takowa sie nadarza. Idac tym tokiem rozumowania Inter nigdy nie powinien zatrudnic Murinho przeciez to byl trener z promocji (nic nie trzeba bylo placic poprzedniemu klubowi) a w dodatku o zgrozo zwolniony! po slabych wynikach. A odnosnie parametrow finansowych przy wyborze trenera nic nie slyszalem moglbys przyblizyc temat podajac kto ile zadal oraz ile komu dawal klub oczywiscie jezeli nie stanowi to dla ciebie problemu.

Moim zdaniem mam mlodego trenera z wyrobiona marka w jednej z silniejszych futbolowych nacji swiata malo znanego w kregach dyletantow futbolowych mieniacymi sie dzienikarzami nad wisla ktorego porownujac na tu i teraz wyrasta ponad wszystko co usiluje "trenowac" pilkarzy w naszej lidze wlaczajac w to WF-istow oraz bylych asystentow selekcjonerow.

Wszystko jest kwestia percepcji oczywiscie mozna sie porownac do Real Madryt ale mozna takze do NAC Breda wybor nalezy do ciebie oraz reszty uzytkownikow forum ale dla niektorych szklanka zawsze bedzie do polowy pusta.

Konczac juz calkowicie inna sprawa jest to czy ten czlowiek sprawdzi sie w Polsce ale trzeba dac mu szanse a nie oceniac i marudzic ze moglbyc Murinho i wszystkie tytuly nasze.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 22.08.2010, 21:02
Słuchajcie, czy transmisja z jutrzejszej prezentacji będzie na Orange Sport Info?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2010, 21:04
a może nowy trener przekona swojego największego asa tj. Mattew Amoah do gry w Wiśle? to byłby wspaniały ruch!
po 2 meczach Mattew ma 3 gole!

http://transfermarkt.de/de/matthew-a...eler_4429.html
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2010, 21:08
Przy okazji, dopiero teraz uświadomiłem sobie, że Kulawik jest rówieśnikiem naszego nowego trenera. Co on wobec tego jeszcze robi w Wiśle? Powinien już od wielu lat jakoś kierować swoją karierą, bo wkrótce będzie 50 letnim "młodym zdolnym". Ot kolejny element krajowego kolorytu piłkarskiego i minimalizmu...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2010, 21:08
Prawda jest też taka, że zagraniczny trener jest lepszy od całej masy polskich trenerów razem wziętych. Ja oceniam samo zdeterminowanie się na poszukiwanie trenera za granicą za dobry wybór. Całe szczęście, że trenerem nie został jakiś podstarzały trener z zagranicy, który przyszedłby tylko dorabiać sobie w Wiśle do emerytury. Przyszedł trener na początku trenerskiej kariery, dzięki któremu Wisła coś zyska i on coś zyska ze strony Wisły. To taka transakcja wiązana - ambitny trener, który chciałby osiągnąć sukces. Niewątpliwie w Wiśle walka o puchary będzie łatwiejsza, bo nie będzie musiał rywalizować z takimi klubami jak PSV, Ajax, czy Feynoord. Ale już sama walka w pucharach może okazać się problemem - ale mam nadzieję, że taki trener, który ma doświadczenie w walce z średniakami europejskiego futbolu jak w/w kluby holenderskie, da naszemu trenerowi pewne wyczucie w ustawieniu drużyny w meczach z wyżej rozstawionymi zespołami. Oby mu się udało, ale powtarzam - nie takiego wyboru sobie wyobrażałem i nie jestem przekonany w pełni co do tego, czy ten trener pozwoli nam na osiągnięcie sukcesu w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 22.08.2010, 21:14
Dodajac jeszcze co nie co o polskich dziennikarzach sportowych wart odwiedzic GW z tytulu wynika ze... Wisla ma trenera przystojnego ktory lubi grac w karty dobrze ze sam artykol sie chociaz troche broni. Ale trzeba sobie uzmyslowic ze pierwsze wrazenie jest bardzo wazne a to przy takim tytule wcale pozytywne nie jest. Mysmy nie zatrudnili gosci zeby panny wieczorami oblapywal na plantach w przerwach na pokerka. Ja juz nie moge sie doczekac placzu na forum ze o to nasz nowy trener na pewno czas w kasynie z pilkarzami bedzie spedzal zamiast na treningach.

Dla porownania dzisjeszy tytul o Lechu, mozna by przeciez napisac po slabym meczu slaby beznadziejnemu strzelil piec goli. Jakze inny wydzwiek i pierwsze wrazenie.

Cytat:
Oby mu się udało, ale powtarzam - nie takiego wyboru sobie wyobrażałem i nie jestem przekonany w pełni co do tego, czy ten trener pozwoli nam na osiągnięcie sukcesu w europejskich pucharach.
Z takimi pilkarzami to komitet trenerski w skladzie Ferguson, Murinho, Guardiola, Hitzfeld, Van Gaal oraz Wenger nie gwarantuja nam sukcesu w pucharach chyba ze za sukces uwazasz awans do ostatniej rundy kwalifikacji no to wtedy moze.
Ostatnio edytowane przez Seb@. : 22.08.2010 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.08.2010, 21:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji, dopiero teraz uświadomiłem sobie, że Kulawik jest rówieśnikiem naszego nowego trenera. Co on wobec tego jeszcze robi w Wiśle? Powinien już od wielu lat jakoś kierować swoją karierą, bo wkrótce będzie 50 letnim "młodym zdolnym". Ot kolejny element krajowego kolorytu piłkarskiego i minimalizmu...
Tu akurat bede bronił Kulawika, on grał troche dłużej, nie zaczął wczesniej kursów + dużo się słyszy jakie problemy w Polsce są z licencjami dla młodych trenerów.

Co nie zmienia faktu że uważam iż Kulawik powinnien sobie czegoś szukać w 1 lidze i zacząć pracować na nazwisko bo z ME cieżko to zrobić zwłaszcza jak nie wychodzą z niej gwiazdy...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.08.2010, 21:22
Cytat:

"3. Trzeba umiec wykorzystac sytlacje jezeli takowa sie nadarza. Idac tym tokiem rozumowania Inter nigdy nie powinien zatrudnic Murinho przeciez to byl trener z promocji (nic nie trzeba bylo placic poprzedniemu klubowi) a w dodatku o zgrozo zwolniony! po slabych wynikach. A odnosnie parametrow finansowych przy wyborze trenera nic nie slyszalem moglbys przyblizyc temat podajac kto ile zadal oraz ile komu dawal klub oczywiscie jezeli nie stanowi to dla ciebie problemu."

Trzeba było przeczytać wywiad z Basałajem, który wyraźnie powiedział, że zagraniczny trener z doświadczeniem i osiągnięciami jest strasznie drogi. Jeśli to nie jest parametr finansowy, to co to jest?

To zdanie mówi mi również, jak Basałaj sklasyfikował naszego nowego trenera: jako osobę bez doświadczenia i osiągnięć :/ przynajmniej ja to tak interpretuję, a fakty z jego dotychczasowej kariery również by na to wskazywały. Do tego dochodzi jeszcze niechęć do rządów twardej ręki i rozwiązywanie konfliktów rozmowami. Moi drodzy, żeby rozmawiać, to trzeba mieć partnera po drugiej stronie. Która z naszych gwiazdek się do tego nadaję?

Życzę mu jak najlepiej, ponieważ jak najlepiej życzę mojemu klubowi, to chyba logiczne. Napisałem o moich odczuciach, do których mam prawo.
Podejrzewam, że wbrew temu, co się w Polsce pisze, to Stan Valckx stał za transferem Maaskanta do Wisły. Mam nadzieję, że nie pociągnął go do siebie tylko z racji tego, że są kolegami, bo to by już zaczęło troszeczkę śmierdzieć.

Mam nadzieję, że mylę się w moich ocenach całej tej sytuacji, nie mniej mam prawo mieć wątpliwości.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 22.08.2010, 21:30
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a może nowy trener przekona swojego największego asa tj. Mattew Amoah do gry w Wiśle? to byłby wspaniały ruch!
po 2 meczach Mattew ma 3 gole!

http://transfermarkt.de/de/matthew-a...eler_4429.html
To nie jest realne. Amoah to piłkarz z innej bajki. Jego to kupi jakiś mocny holenderski klub a nie Wisła.
Zawodnik bardzo szybki, nietuzinkowy. Do dziś pewnie mu się śnią sytuacje jakie zmarnował w meczu Brazylia - Ghana w 2006 roku. W naszej lidze ten gość gwarantuje z 20 goli na sezon.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.08.2010, 21:34
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
To nie jest realne. Amoah to piłkarz z innej bajki. Jego to kupi jakiś mocny holenderski klub a nie Wisła.
Zawodnik bardzo szybki, nietuzinkowy. Do dziś pewnie mu się śnią sytuacje jakie zmarnował w meczu Brazylia - Ghana w 2006 roku. W naszej lidze ten gość gwarantuje z 20 goli na sezon.
Po pierwsze nie kupi go mocny holenderski klub bo on ma 29 lat. Więc jakby chcieli toby go mieli wcześniej...Był już w BvB, także doświadczenie ma. Do Wisły mógłby przejść jak najbardziej...to byłby genialny ruch...
Odpowiedz cytując
polyester
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 22.08.2010, 21:35
Trzeba było przeczytać wywiad z Basałajem, który wyraźnie powiedział, że zagraniczny trener z doświadczeniem i osiągnięciami jest strasznie drogi. Jeśli to nie jest parametr finansowy, to co to jest?

To zdanie mówi mi również, jak Basałaj sklasyfikował naszego nowego trenera: jako osobę bez doświadczenia i osiągnięć :/ przynajmniej ja to tak interpretuję, a fakty z jego dotychczasowej kariery również by na to wskazywały.
to źle interpretujesz. z tego zdania wynika jedynie, że nie stać na trenera, który miałby zarówno doświadczenie jak i osiągnięcie. mamy trenera z doświadczeniem, ale bez większych sukcesów.
ten pies to jest pudel.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2010, 21:36
Genialny ale nierealny, chyba że przyjdzie razem z Jimenezem
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 22.08.2010, 21:39
[QUOTE=willow;966736]Cytat:

QUOTE]

Strasznie drogi to znaczy ile? Doswiadzczenie i osiagniecia to jakie ? Porownujac to do naszego podworka to chyba lepiej miec trenera ktory ma doswiadczenie z ligi holenderskiej (10 lat) oraz ktory osiagnol 8 miejsce w tejze plus gra w LE niz takiego co ma doswiadczenia w lidze polskiej w przegrywaniu wysztkich prestizowych meczow oraz osiagniecia w postaci porazki w II rundzie kwalifikacji ligi mistrzow z mocarzami z Estonii. Oczywiscie moglibysmy miec kogos kto kilka razy wygral silna lige zachodnia ( angielska lub hiszpanska) oraz co najmniej polfinal ligi mistrzow. Tylko ze to mi sie wydaje jest wlasnie to strasznie drogo na ktore nas nie stac. A pozatym co my jako klub mam takiemu trenerowi do zaoferowania: perspektyw, prestiz, pieniadze? Zadne z powyzszych.

Nawiazujac do walki bokserskiej trzeba boksowac w swojej wadze bo w wadze wyzej moze byc szybki i calkowity nokaut. A trener ze sztabem za miliony gwarantem na wejscie do LE nie jest a reperkusje mogly by byc olbrzymie.

Konczac ja tez mam watpliwosci i obawy ale ja staram sie widziec szklanke do polowy pelna
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.08.2010, 21:57
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Genialny ale nierealny, chyba że przyjdzie razem z Jimenezem
Jakby Wisla w koncu wykorzystala te pieniedze, ktore dostalismy za Marcelo to udalo by sie go sciagnac. Milion euro raczej by rozwiazal sprawe. Ale w taki transfer nie ma co nawet marzyc, jezeli przyjdzie ktos z NAC to napewno z nizszej polki.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2010, 21:57
czy ja moglbym prosic o link do wywiadu z Basalajem na ktory wiele osob tu sie powoluje? dziekuje z gory.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.08.2010, 22:23

Mam nadzieję, że mylę się w moich ocenach całej tej sytuacji, nie mniej mam prawo mieć wątpliwości.
Luzik, jak to się mówi, tylko głupi nie ma wątpliwości
Ja jestem na tak pewnie dlatego że nie spodziewałem się żadnego szału a wręcz odwrotnie.Mam też inny pogląd na pracę trenera i te tzw osiągnięcia nie są u mnie na pierwszym miejscu , doświadczenie zresztą też ale to w przypadkach gdzie trenerem zostaje bardzo dobry zawodnik, który przez wiele lat pracował pod wieloma świetnymi trenerami.

Akurat Maaskant doświadczenie ma i to spore - nie pracy z dobrymi klubami ale pracy w bardzo ciekawej lidze.
Ty trochę nie doceniasz ligi holenderskiej ale ta liga jak i cały kraj to jest ewenement na skalę światową.
Holandia to jest mały kraj, mający tylko kilka średnich miast a reszta to miasteczka i wioski a mający znakomity system szkolenia, mnóstwo świetnych zawodników i na prawdę konkretną ligę która oczywiście do tej wielkiej 5 nie należy ale jest w tej następnej grupie.

Oczywiście jest ta wielka trójka, gdzie Feyenoord dopiero zaczyna wychodzić z ogromnego jak na nich kilkuletniego kryzysu, ale pojawiają się nowe biedniejsze ale konkretne ekipy.To już nie jest monopol.2 lata temu Alkmaar, teraz Twente zdobywa mistrza - jest spora klasa średnia

Oczywiście sam trener nic nie da - widziałeś wczorajszy mecz i to jest obraz nędzy i rozpaczy.Bardzo cieszy że z nim przychodzi 'ziomek' i to nie byle kto.Podejrzenia podejrzeniami - będziemy go oceniać ale to jest postać przy której reszta dyr sportowych w Pl to jakieś pionki.

Zobaczymy jak to będzie.Na pewno koleś będzie miał lepiej niż Petrescu, który ledwo przylazł, wywalili jedyną osobę mu przychylną - Mielcarskiego i został sam w zasadzie już skazany na pożarcie przez sępy.

Tu wydaje się że trener będzie miał dyrektora, prezesa i właściciela za sobą - oby miał też średnie pieniądze i wolną rękę w przemeblowywaniu składu.

ps i tak nawet nie zauważyłem jak się zapędziłem - słusznie - o dyr sportowym to będzie można mówić jak podpisze...taki stary a taki głupi ze mnie typ
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.08.2010 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.08.2010, 22:29
Kiedy w tych mediach jest jednak wiele prawdy i nie ma co się na ten fakt obrażać.

1."Nieznany holender". A znany? Ilu z nas o nim słyszało, tak z ręką na sercu?
2."Nie najwyższa półka". A co, może najwyższa? Żadne kłamstwo ani obraza.
3."Trener z promocji". Z tym też bym się zgodził. Kasa stanowiła podejrzewam główny parametr w rozmowach z kandydatami.

To są fakty. A na ocenę pracy trenera będziemy musieli poczekać do końca rundy, wtedy się zobaczy. Co nie zmienia fakty, że każdy z nas ma prawo do własnych odczuć i przemyśleń. Moje na chwilę obecną są negatywne.

Szczerze to uważam, że dużo lepszym zakupem będzie ten dyrektor sportowy. O ile podpisze kontrakt.
To może zacznijmy tak:
ad.1) Ja o nim nie słyszałem podobnie jak o Simeone jako trenerze, którego tutaj z forum widzieli w roli trenera Wisły. Nota bene gościa który z Europą styczności jako trener nie miał.

ad.2 ) Simeone to też żadna najwyższa półka. Jedynie można by upchnąć w to Jimeneza, ale drugą stroną medalu jest fakt, że jest on od pół roku jest bezrobotny, a gdyby był genialny znalazłby bez problemu robotę w każdej lidze i taka jest prawda. Oczywiście nie kwestionuje jego umiejętności, ale on mógłby się okazać droższą wersją Kaspreczaka, który jeśli ma zawodników to coś gra. Także szczerze z tej trójki, która w media najcześciej się przewalała to wolałbym ponownie Dana, ale to już historia. Zanim u nas będzie trener z wyższej światowej to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie. O ile to w ogóle nastąpi.

ad.3) No rany boskie my tu za trenera dajemy 100 tyś euro co jest ewenementem w Polsce aby wykupywać z zagranicy. Cała ich liga ma problemy finansowe więc jeśli się nadarzyła okazja to dlaczego nie? Może akurat opcja Holenderska się sprawdzi? Dajmy mu popracować spokojnie te 2 lata.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2010, 23:51
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23779

Polski sztab, Moskal drugim trenerem, pierwszy trening we wtorek.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.08.2010, 00:15
A ja jestem ciekaw, z kim rywalizował nasz Robert w wyścigu o fotel trenera Wisełki.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.08.2010, 00:17
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23779

Polski sztab, Moskal drugim trenerem, pierwszy trening we wtorek.
No własnie tego się obawiałem... jeśli już zmienili trenera to mogli cały sztab... a tak przygotowanie fizyczne znowu będzie kulało...i cała reszta pewnie też... zobaczymy czy sam Maaskens zrobi cud nad Wisłą i wyprowadzi naszą ukochaną Wisłe na szerokie wody...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2010, 00:55
poniedziałek wolny? na jakiej podstawie? 1 trening dziennie a teraz nawet nei codziennie? porządki w tym klubie i dyscyplina pracy mnie porażają
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 23.08.2010, 01:29
Ja bym jeszcze wstrzymal sie z panika odnosnie sztabu, byc moze Maaskant chce najpierw zobaczyc z czym ma tu do czynienia na miejscu a potem ewentualnie wprowadzic korekty. Pozatym gdyby nagle z dnia na dzien wprowadzic calkiem nowych ludzi to zanim pilkarze by zrozumieli o co im chodzi mogly by byc okolice grudnia. Jezeli okazalo by sie ze tak ma zostac a trener nie bedzie mial wplywu na wspolpracownikow to wtedy mozemy panikowac. Najbardziej to chyba przydal by sie jakis specjalista od przygotowania fizycznego choc nie mozna wykluczyc ze sam trener sie tym zajmie choc jak mowi staropolskie przyslowie - jak cos jest do wszystkiego ..........Mam nedzieje jednak ze tak nie bedzie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.08.2010, 01:43
Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Ja bym jeszcze wstrzymal sie z panika odnosnie sztabu, byc moze Maaskant chce najpierw zobaczyc z czym ma tu do czynienia na miejscu a potem ewentualnie wprowadzic korekty. Pozatym gdyby nagle z dnia na dzien wprowadzic calkiem nowych ludzi to zanim pilkarze by zrozumieli o co im chodzi mogly by byc okolice grudnia. Jezeli okazalo by sie ze tak ma zostac a trener nie bedzie mial wplywu na wspolpracownikow to wtedy mozemy panikowac. Najbardziej to chyba przydal by sie jakis specjalista od przygotowania fizycznego choc nie mozna wykluczyc ze sam trener sie tym zajmie choc jak mowi staropolskie przyslowie - jak cos jest do wszystkiego ..........Mam nedzieje jednak ze tak nie bedzie
Od tego żeby nie zrobił się chwilowy burdel - jest drugi trener.Fajnie że jest to Moskal - On będzie takim przewodnikiem Maaskanta w pierwszych tygodniach.Skład na Polonie na bank bedzie ustalany we współpracy bo co gość po kilku treningach może wiedzieć.

natomiast brak jego ekipy martwi - ja mam tylko taką nadzieje że tu nie chodzi o kasę bo była by to tragedia - oszczędzać na kilku osobach , tylko po prostu być może nie dało się ich już dziś wyciągnąć, bo jak bawimy się w holenderskie podejście do tematu, to musi być to całościowe.Mam nadzieje że po rundzie Holender będzie miał tu już swoją autorską ekipę.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 23.08.2010, 04:21
To było niestety logiczne. Wiadomo było że będzie bardzo trudno wyciągnąć cały sztab szkoleniowy i trenera z NAC. Pozostali też przecież mają kontrakty. Zapewne Roberta zastąpi jego asystent i będzie musiał ciągnąć dalej ten wózek. Na wywalenie całego sztabu szkoleniowego pewnie nie zgodziły się władze NAC. Tamci ludzie przez ostatnie lata wykonywali w Bredzie przecież dobrą pracę.

W Holandii sztaby szkoleniowe są bardziej rozbudowane niż w Polsce, dlatego żaden normalny prezes nie zgodzi się nagle zwolnić większości sztabu.

Ponadto nie każdemu Holendrowi pasuje porzucenie 1 ligi i przeprowadzka do Polski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów