The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 14:52
Chciałem Holendra ,co prawda Adrianese, ale .....
Po nowym trenerze spodziewam się poprawienia gry w ataku pozycyjnym ,oraz szybkości w rozgrywaniu piłki.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.08.2010, 14:52
2 dni wyjechałem na wieś i tu takie jaja się dzieją...no cóż poczekamy na spokojnie co pokaże - jak ustawi drużynę-> a tak naprawdę oceny przyjdą po sezonie gdy chłop będzie miał okres przygotowawczy + transferowy -> zobaczymy wtedy
Dla mnie ważny jest sztab!to jest podstawa->jak przyjadą z nim ludzie którzy są po prostu profesjonalistami w każdym calu to będzie dobrze

mnie też ciekawi kiedy cały ten Valcxk czy jak mu tam podpiszę dokumenty bo byłoby dobrze gdyby wszystko było zaklepane...

P.S
Jestem w szoku że nikt nie domyślił się nazwiska trenera ani żaden przeciek nie poszedł z Wisły..zostaje mi trzymać kciuki.. szykować się na powrót na r22 i mam nadzieje że do tego momentu nasi "piłkarze" będą chociaż przyzwoicie wyglądać bo to co widziałem na widzewie to był dramat....
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.08.2010, 15:08
Może chłop ogarnie, ciekawe do kiedy ma skompletować skłąd sztabu
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 22.08.2010 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.08.2010, 15:10
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,82...nie_Wisly.html

no to mamy sztab...z Kaziem i resztą...

i z tego wynika że nasz nowy coach nie jest zamordysta a'la Petrescu...no to nasze gwiazdeczki się cieszą...ehh mam nadzieję że Basałaj wie co robi.. bo na razie się lękam...ale w kościele mawiają " NIE LĘKAJCIE SIĘ"- my wierzymy...
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 22.08.2010 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.08.2010, 15:40
Wywołując tą "stabilizację w przeciętnych klubach" nie zapominajmy, że mowa tu o lidze holenderskiej która może i nie jest liga angielską alee.... póki co nasze czołowe kluby mogą jedynie pomarzyć o tej holenderskiej przeciętności. Myślę tu o organizacji klubu jako całości. Ja tam jakoś dobrej myśli jestem. Gorzej już chyba nie będzie. To, że gość nie ma nazwiska jak Hiddink czy inny van Gaal to akurat moim zdaniem atut. Sami sobie odpowiedzmy co by tamte nazwiska u nas robiły? Ten przynajmniej będzie chciał coś udowodnić. Jest stosunkowo młody - w Holandii nie dali by mu jeszcze wielkiego klubu bo właśnie są te "nazwiska" co nie znaczy żeby sobie w nim nie poradził. U nas trzeba w pewnym sensie zaczynać od początku a pan z mentalnością typową dla Holendrów akurat chyba się u nas do tego nadaje. Połączenie protestanckiego stosunku do pracy z jakąś tam dawką fantazji.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2010, 15:49
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
To pokazuje jak nas na razie traktuje. I mi sie to nie podoba. Takich rzeczy nie powinno sie mówić publicznie bo to pstryczek w nos dla ludzi w Krakowie
Nie przesadzaj, jak Petrescu od nas odchodził to również wypowiadał się w tym tonie.
Po prostu chciał pożegnać się w dobrej atmosferze i zostawić po sobie dobre wrażenie.
Nie mam obaw co do tego, że będzie przez to inaczej podchodził do pracy u nas, niż w Holandii.
Sam z resztą stwierdził, że do Krakowa przyszedł, bo skusiła go perspektywa budowy silnej drużyny, grającej w europejskich pucharach. Przekonał też do swojej wizji Basałaja, więc spokojnie. Jakiś pomysł na budowę drużyny ma i zależy mu na wyniku.

szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,82...nie_Wisly.html

no to mamy sztab...z Kaziem i resztą...

i z tego wynika że nasz nowy coach nie jest zamordysta a'la Petrescu...no to nasze gwiazdeczki się cieszą...ehh mam nadzieję że Basałaj wie co robi.. bo na razie się lękam...ale w kościele mawiają " NIE LĘKAJCIE SIĘ"- my wierzymy...

Szczerze mówiąc jestem zawiedziony. Myślałem, że jak już będzie holenderski trener i dyrektor sportowy to i sztab jakiś konkretny zmontujemy. Może w dalszej perspektywie?
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.08.2010, 15:51
no bez swojego sztabu to cala jego praca raczej sens traci. Tak, ze jak to okaze sie prawda to duuzy minus.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.08.2010, 15:53
Pewnie będzie tak, że ten sezon "dogramy" ze starym sztabem, a przed nowym sezonem trener sprowadzi swoich ludzi (no chyba, że współpraca z dotychczasowym sztabem będzie układała mu się rewelacyjnie...).
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.08.2010, 16:01
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
To pokazuje jak nas na razie traktuje. I mi sie to nie podoba. Takich rzeczy nie powinno sie mówić publicznie bo to pstryczek w nos dla ludzi w Krakowie
redaktor chyba nie myslal co pisze.. przeciez jakby nie bylo uciekl z tonacego statku, zostawiajac ich na pastwe losu, fani sa zniesmaczeni, dzialacze tez, jeszcze dzien przed przejsciem do Wisly cos tam gdybal o taktykach na nastepny mecz NAC z kims tam , drugi dzien, telefon z rana i mowia ze Robert poszedl sobie do Wisly, watpie zeby go z otwartymi rekoma przyjeli z powrotem

chyba ze Robert rzeczywiscie tak powiedzial... jeszcze nie rozpaczal trenngu z Wisla i juz mu teskni
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.08.2010 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 22.08.2010, 16:08
ChG napisał(a):Wyświetl post
Pewnie będzie tak, że ten sezon "dogramy" ze starym sztabem, a przed nowym sezonem trener sprowadzi swoich ludzi (no chyba, że współpraca z dotychczasowym sztabem będzie układała mu się rewelacyjnie...).
Też tak myślę, tzn. konkretnie - rundę.

Podobno ma zagwarantowaną taką możliwość(współpracowników) wg. w-o, więc to raczej prawda. Z trójką Labbadia, Orsi i Maaskant się nie pomylili(wywiad z Basałajem), choć Zbymak mówił o Simeone w trójce, więc pewnie w tej materii też mają niezłe info.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.08.2010, 16:08
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post

i z tego wynika że nasz nowy coach nie jest zamordysta a'la Petrescu...no to nasze gwiazdeczki się cieszą..
Może i się cieszą ale mogą się nieźle przeliczyć.Gość wygląda na taki typ gwiazdora co woli sprawy rozwiązywać prośbą a nie groźbą ale do pewnego momentu.
Takie mam przekonanie że nie da sobie wejść na głowę jak po czasie u Skorży było.

Osiągnięć niby nie ma ale same 4 czy 5 lat pracy w ekstraklasie holenderskiej o czymś świadczy.To jest kraj wzór jeśli chodzi o szkolenie i trenerkę, z ogromną konkurencją a klubów jest tylko 18.

Do zimy gość powinien mieć luz i zero ciśnień nawet przy słabych wynikach, bo gołym okiem widać że zaczyna pracę na gruzach.
Tak więc do zimy przegląd kadr - w zimie kilka w końcu trafnych transferów, wiosna już powinno być lepiej - lato kolejne roszady i tak od jesieni 2011 idziemy pełną parą.
To taki wariant ultra optymistyczny - wolfy pewnie parska ze śmiechu czytając to , ja też w to zbytnio nie wierze ale od czasu do czasu mogę poluzować wodze fantazji

Tak już bardziej na zimno to jestem autentycznie zadowolony z tego wyboru - goście w miarę młodzi i z realnymi osiągnięciami ,to od początku był s/f, choćby z tej przyczyny że kto prowadząc dobrego europejskiego średniaka, w dobry sposób , jechał by do Polski.Zsyłka jak nic.

ps była mowa o Larssonie, Simeone - nie wiem czy to były tylko ściemy ale przy tych nazwiskach Robert wygląda lepiej.Larsson - rookie . Simeone mógł by się tu zupełnie nie odnaleźć.

Należy jeszcze dodać że nasz nowy trener to osoba powszechnie znana w holenderskim światku piłkarskim , to na prawdę może otworzyć wiele drzwi i być może w końcu te niewielkie pieniądze które mamy, będą dobrze inwestowane.

Zresztą już lata temu byłem wielkim zwolennikiem sprowadzenia tu ludzi z Anglii czy Holandii i w końcu się to stało.Prezes tylko tu nie pasuje
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.08.2010 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2010, 16:31
Widzę że niektórych fantzja ponosi !!!!
Kasa poszła dobra dla trenera to zapomnijcie o konkretnych transferach !!!! . Także nowy trener ma proste zadanie przez cały rok ma już praktycznie skład zaklepany i ma walczyć o puchary z nim . Za rok obudzimy się znów z Jirsakami Łobodzińskimi i innymi wynalazkami które i tak zostać będą musiały bo trzeba by kontrakty z nimi rozwiązać . Dopóki Cupiał nie zrozumie że żeby sukcesy mieć trzeba dołożyć dopóty żyjcie dalej kolejnymi bajkami prezesów sportowych o jakiś sukcesach sportowych .
Powiem tylko tyle w Holandii w poziomie gry jest 5-6 drużyn na poziomie reszta to statyści .
Psv leje u siebie po 6-0 ,5-0 ogórków później jedzie do ostatniej drużyny w Rosji przegrywa 0-1..... Osobiście byłem za jakimś trenerem z wschodu ROsja Ukraina Serbia . Nam trzeba nauczenia walki i zapieprzania na boisku a nie uczenia przeciętniaków, lub wypalonych graczy super schematów gry oni tego nie pojmą . Ale może się mylę ....
Borinho
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.08.2010, 16:32
Nowy trener nie powinien pchać zespołu jak Petrescu tylko sprawić by zespół poszedł za nim.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2010, 16:42
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Widzę że niektórych fantzja ponosi !!!!
Kasa poszła dobra dla trenera to zapomnijcie o konkretnych transferach !!!! . Także nowy trener ma proste zadanie przez cały rok ma już praktycznie skład zaklepany i ma walczyć o puchary z nim . Za rok obudzimy się znów z Jirsakami Łobodzińskimi i innymi wynalazkami które i tak zostać będą musiały bo trzeba by kontrakty z nimi rozwiązać . Dopóki Cupiał nie zrozumie że żeby sukcesy mieć trzeba dołożyć dopóty żyjcie dalej kolejnymi bajkami prezesów sportowych o jakiś sukcesach sportowych .
Powiem tylko tyle w Holandii w poziomie gry jest 5-6 drużyn na poziomie reszta to statyści .
Psv leje u siebie po 6-0 ,5-0 ogórków później jedzie do ostatniej drużyny w Rosji przegrywa 0-1..... Osobiście byłem za jakimś trenerem z wschodu ROsja Ukraina Serbia . Nam trzeba nauczenia walki i zapieprzania na boisku a nie uczenia przeciętniaków, lub wypalonych graczy super schematów gry oni tego nie pojmą . Ale może się mylę ....
Jeśli faktycznie on ma tą ekipą bić się o mistrza i LM to może już się pakować i też przyznam Ci racje że dla tych technicznych kalek co są to tylko wariant Petrescu czyli walka zapieprzanie i bardzo uważna gra w obronie(słynne dzidy).

Natomiast mam nadzieje że ruszy coś z polityką transferową.Nie wiem po co nam koleś z PSV do sprowadzania kolejnych kalek za free.
A co do ligi - 6 dobrych zespołów to oznaka dobrej ligi a nie słabej, zresztą tam wszystko się powoli zmienia i coraz więcej jest liczących się ekip.
A co do PSV i meczu na SYBERII...tak, tak..to już pojechałeś.Po pierwsze to wyjazd do innego świata, po drugie LE nie jest dla PSV wielce ważna, po trzecie i tak najpewniej awansują.
Tottenham przegrał z YBB,Man City męczył się jak cholera z Timisoarą, Aston Villa o mało co nie przegrała z Rapidem.
Nic to nie znaczy bo i tak te kluby najpewniej zagrają w grupie.Podobnie PSV.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.08.2010, 16:44
Brak sprowadzania "własnego sztabu" przez trenerów jest ewenementem na skalę światową, pokazującym, że Holender jednak nie postawił wygórowanych żądań naszemu klubowi. Szkoda, bo liczyłem, że Ci nasi łagodnie mówiąc "kontrowersyjni" fachowcy jak Bahr czy Moskal jednak nie będą dalej pracować przy pierwszej drużynie. Liczyłem i tu na zmiany na lepsze.

Co do Larssona. Petrescu i Simeone - akurat od nich Maaskant naprawdę nie musi okazać się gorszym trenerem, więc tutaj nie czuję żalu. Jimenez, Zaacheroni etc. - to już zupełnie inna półka, niestety jak widać zarząd i Cupiał nie byli gotowi na nią sięgnąć. Trudno.

Liczę, że udało się naszym nowym Holendrom zagwarantować sobie przynajmniej jakieś środki na dalsze niezbędne wzmocnienia kadrowe, oraz na rzeczywisty rozwój scoutingu i bazy treningowej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2010, 16:49
A już kończąc wątek z mojej strony - nie wiem czemu on sam tu przyjeżdża.Przecież jego ludzie to powinien być przywilej dla naszego klubu a nie jakiś problem
Drugi trener - Polak , jasna sprawa ale reszta już powinna być autorska.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.08.2010, 16:50
Z tym sztabem to nie wiadomo jutro sie tego dowiemy na konferencji.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2010, 16:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Przecież jego ludzie to powinien być przywilej dla naszego klubu a nie jakiś problem
Kwestia pieniędzy na kontrakty.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 22.08.2010, 18:05
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Przypomij mi może z jakąż to drużyną baty dostała Polonia Warszawa w zeszłym roku. Podpowiem, że nazwa zaczyna się na NAC...
A jakąż to wspaniałą drużyną była w zeszłym roku Polonia, żeby wyeliminowanie jej przez NAC było jakąś miarą sukcesu?!
A pamiętasz te czasy, jak polskie drużyny lały "holenderską myśl szkoleniową"?

PSV, Ajax, Feyenoord a potem dłuuugo nic. Venlo? Den Haag? Alkmaar? Co to za zespoły?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.08.2010, 18:12
willow napisał(a):Wyświetl post
polskie zespoły i lanie kogokolwiek smieszne

pokonanie Utrechtu i NEC to chyba po raz pierwszy w historii i ostatni jak nasze kluby wyeliminowały kogos z Holandii

PS zresztą to wszystko to jest gdybanie wyjdze w praniu jakim jest trenerem
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2010, 18:33
Trener ma tu trenować i osiągać wyniki, a nie mówić jak to kocha klub. Kibice mają kochać klub, piłkarze i trener mają realizować swoje zadania, bo za to im płacą. Maaskant, czy ktokolwiek inny zawsze będą się wypowiadać w sposób pochlebny o swoich poprzednich zespołach po rozstaniu się, bo tak po prostu w cywilizowanym świecie wypada robić. Jak będzie się żegnał z Wisłą to też pewnie będzie mówił, że żałuje i inne pierdoły.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2010, 19:01
arbuz napisał(a):Wyświetl post
Ja bym sie nieprzejmowal takim stwierdzeniem. Ja go rozumiem spedzil tam troche czasu we wlasnym kraju, ma szacunek do klubu przychodzi teraz do nas i to sie moze zmienic sukcesy buduje wiez do klubu.
Po drugie na ile to prawdziwy wywiad,a na ile interpretacja dziennikarza....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2010, 19:10
A jakąż to wspaniałą drużyną była w zeszłym roku Polonia, żeby wyeliminowanie jej przez NAC było jakąś miarą sukcesu?!

PSV, Ajax, Feyenoord a potem dłuuugo nic. Venlo? Den Haag? Alkmaar? Co to za zespoły?
a
Twente Enschede?
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 22.08.2010, 19:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Brak sprowadzania "własnego sztabu" przez trenerów jest ewenementem na skalę światową, pokazującym, że Holender jednak nie postawił wygórowanych żądań naszemu klubowi. Szkoda, bo liczyłem, że Ci nasi łagodnie mówiąc "kontrowersyjni" fachowcy jak Bahr czy Moskal jednak nie będą dalej pracować przy pierwszej drużynie. Liczyłem i tu na zmiany na lepsze.

Co do Larssona. Petrescu i Simeone - akurat od nich Maaskant naprawdę nie musi okazać się gorszym trenerem, więc tutaj nie czuję żalu. Jimenez, Zaacheroni etc. - to już zupełnie inna półka, niestety jak widać zarząd i Cupiał nie byli gotowi na nią sięgnąć. Trudno.

Liczę, że udało się naszym nowym Holendrom zagwarantować sobie przynajmniej jakieś środki na dalsze niezbędne wzmocnienia kadrowe, oraz na rzeczywisty rozwój scoutingu i bazy treningowej.
Jego cały sztab pracuje w Bredzie więc trudno żeby nagle wszyscy przyszli do Wisły tym bardziej jak Maaskant rozwiązał kontrakt w czwartek i od razu popdisał z Wisłą. Jestem przekonany że będzie chciał swoich ludzi tutaj sprowadzić ale trzeba czasu.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2010, 19:12
czas wszystko pokaże chociaż nie zdziwiłbym sie gdyby NEC uruchomiło klauzule odejścia Holendra zwłaszcza że NEC ma kryzys finasowy to będą chcieli konkretnej kasy może 500tys może więcej i tu byłby problem bo wątpie by na Reymonta wydano tyle na trenera bez sukcesów zresztą nie wiadomo czemu Holender będzie na Reymonta pracował ze starym sztabem(czyli Moskal,Kulawik ,Bahr) skoro była mowa że trener będzie miał wolną ręke w kompletowaniu swego sztabu a nawet ściagnięcie sztabu z którym pracował w poprzednim klubie więc mam nadzieje że na Reymonta mają opcję rezwową najlepiej w postaci Włocha
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.08.2010, 19:23
jutro prezentacja Trenera Wisły o 11:50 z tego co wiem transmisje bedzie można zobaczyć tu http://naszsport.iq24.pl/default.asp...67&temat=83085
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2010, 19:28
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Po drugie na ile to prawdziwy wywiad,a na ile interpretacja dziennikarza....
Niemam pojecia niesprawdzalem czy jest to prawdziwy wywiad nawiazalem do wczesniejszej wypowiedzi innego forumowicza.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2010, 19:48
Wszyscy ktorzy sugeruja sie gazetami (GW), portalami (interia, onet, weszlo itd) powinni zachowac umiar i poczekac z ocena trenera jakis czas. Widze na forum ogolna tendencje plyniecia z nurtem tworzonym przez media, tytuly takie jak "trener z promocji", "nie najwyzsza polka", "nieznany Holender", czy "Ja juz che wracac" dyskredytuja czlowieka ktory tak naprawde jeszcze w Krakowie sie nie pojawil. Ludzie czytaja te wypociny a potem jest zbiorowy placz i zgrzytanie zebow.

Co warto zauwazyc przy zatrudnjaniu np Skorzy do Legii nikt nie pisal "trener wyzucony z poprzedniego klubu" czy "trener z recyclingu". Dominowal natomiast nurt optymistyczny/huraoptymistyczny z lekka domieszka orgazmu nad zaletami tegoz trenera. Troche dystansu...
Ostatnio edytowane przez Seb@. : 22.08.2010 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 22.08.2010, 20:23
Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy ktorzy sugeruja sie gazetami (GW), portalami (interia, onet, weszlo itd) powinni zachowac umiar i poczekac z ocena trenera jakis czas. Widze na forum ogolna tendencje plyniecia z nurtem tworzonym przez media, tytuly takie jak "trener z promocji", "nie najwyzsza polka", "nieznany Holender", czy "Ja juz che wracac" dyskredytuja czlowieka ktory tak naprawde jeszcze w Krakowie sie nie pojawil. Ludzie czytaja te wypociny a potem jest zbiorowy placz i zgrzytanie zebow.

Co warto zauwazyc przy zatrudnjaniu np Skorzy do Legii nikt nie pisal "trener wyzucony z poprzedniego klubu" czy "trener z recyclingu". Dominowal natomiast nurt optymistyczny/huraoptymistyczny z lekka domieszka orgazmu nad zaletami tegoz trenera. Troche dystansu...
Kiedy w tych mediach jest jednak wiele prawdy i nie ma co się na ten fakt obrażać.

"Nieznany holender". A znany? Ilu z nas o nim słyszało, tak z ręką na sercu?
"Nie najwyższa półka". A co, może najwyższa? Żadne kłamstwo ani obraza.
"Trener z promocji". Z tym też bym się zgodził. Kasa stanowiła podejrzewam główny parametr w rozmowach z kandydatami.

To są fakty. A na ocenę pracy trenera będziemy musieli poczekać do końca rundy, wtedy się zobaczy. Co nie zmienia fakty, że każdy z nas ma prawo do własnych odczuć i przemyśleń. Moje na chwilę obecną są negatywne.

Szczerze to uważam, że dużo lepszym zakupem będzie ten dyrektor sportowy. O ile podpisze kontrakt.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2010, 20:27
. Moje na chwilę obecną są negatywne.

.
a tak z ciekawości to kogo Ty się spodziewałeś?Poproszę o kilka nazwisk tylko nie takich z kosmosu typu kontrakt milion euro/10 mln euro na transfery i 2 mln euro zabezpieczenia w przypadku zwolnienia.

ps a co do bycia nieznanym to nie jest to jakiś wielki argument bo myślę że większość(ze mną włącznie) miała by problem ze znajomością nazwisk połowy trenerów pracujących w Premiership,Primera Div, czy Serie A.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.08.2010 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów