The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 12:26
O tyle dobrze, ze ma teraz Polonie Bytom, czyli łatwego rywala,a potem o ile sie nie myle, jest przerwa na kadre, wiec 3 tygodnie spokojniej w miare pracy na samym starcie.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2010, 12:27
Jak podaje strona kibicow NAC, 24-letni prawy obronca Bredy, Jens Janse, najprawdopodobniej przeniesie sie wraz z Maaskantem do Wisly.

http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/ni...w.asp?id=16451
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.08.2010, 12:34
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Kto ci opowiadał? Przegląd Sportowy czy forumowi wieszcze pokroju Zbymaka i Maciosa?
Podejrzewam, że sa to przecieki kontrolowane, bo schemat jest praktykowany od lat.
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.08.2010, 12:36
Pewnie na OSI będzie transmisja w wydaniu "Sport raportu" .
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.08.2010, 12:44
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Jak podaje strona kibicow NAC, 24-letni prawy obronca Bredy, Jens Janse, najprawdopodobniej przeniesie sie wraz z Maaskantem do Wisly.

http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/ni...w.asp?id=16451
Właśnie miałem napisać, ze może weźmie ze sobą 2-3 zawodników których będzie można mieć w promocji . Lub też zrobimy handel wymienny damy im naszych 2-3 wirtuozów w osobach Łobodzińskiego, Boguskiego i Pawła Brożka. Będą mogli spróbować sił za granicą. Co do tego naszego prawdopodnie nowego dyrektora sportowego to znając jego przeszłość jestem w 90% przekonany, że będą mu patrzeć na ręce, aby i nam takiego numeru nie wywinął.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.08.2010, 12:46
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Właśnie miałem napisać, ze może weźmie ze sobą 2-3 zawodników których będzie można mieć w promocji . Lub też zrobimy handel wymienny damy im naszych 2-3 wirtuozów w osobach Łobodzińskiego, Boguskiego i Pawła Brożka. Będą mogli spróbować sił za granicą.
Taa, napewno, mają problemy finansowe, nie sądze że wzieliby któregokolwiek
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2010, 12:48
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Właśnie miałem napisać, ze może weźmie ze sobą 2-3 zawodników których będzie można mieć w promocji . Lub też zrobimy handel wymienny damy im naszych 2-3 wirtuozów w osobach Łobodzińskiego, Boguskiego i Pawła Brożka. Będą mogli spróbować sił za granicą. Co do tego naszego prawdopodnie nowego dyrektora sportowego to znając jego przeszłość jestem w 90% przekonany, że będą mu patrzeć na ręce, aby i nam takiego numeru nie wywinął.
j

Jakiego numeru?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 22.08.2010, 12:49
sportnh napisał(a):Wyświetl post
j

Jakiego numeru?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.08.2010, 12:57
jalkby ktos znal holenderski to fajne komentarze tam są na dole...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.08.2010, 13:03
Jeżeli znasz, to przetłumacz, jeżeli nie, to skąd wiesz, że fajne?

Szczerze mówiąc, to gdyby nie fakt, że podjął pracę w Wiśle, to nadal nie miałbym pojęcia, że taki trener istnieje. Pierwszy raz o nim usłyszałem dzięki TWSD.
Mając na uwadze, że wcześniej mówiono o takich tuzach, jak Petrescu czy Jimenez, to chyba spodziewałem się więcej...

tak czy inaczej może jest to właśnie odpowiednie rozwiązanie. Trener głodny sukcesów, dyrektor tej samej narodowości, obaj z ligi solidnej i uznanej... może to jest właśnie to?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.08.2010, 13:11
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Strach pomyslec co bedzie jak nowy trener postawi np na Łobodzinskiego.Skreslony bedzie na starcie
Kolego Koalik nie jestes u siebie i nie ty bedziesz decydował gdzie bede pisał.Nie obrazaj ludzi
Ty jesteś zwykłym naciągaczem i propagandzistą, więc nie jesteś odpowiednią osobą, aby mnie pouczać. Pisałeś, że transfery były przemyślane, że wszystko zmienia się na lepsze. Z ubekiem jest to możliwe? Cikosa chyba po pijanemu oglądali. Milinković dalej w Inn, czy znudziło mu się czekanie? W sprawie trenera też skłamałeś, ale na szczęście Maaskant wydaje się dobrym rozwiązaniem.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2010, 13:16
Ja też wierzę, że Maaskant i Valcks stworzą coś fajnego, tylko ten Valcks musi być wpierw zakontraktowany. Owszem, może Maaskant nie miał pola do popisu, bo trenował dość słabe zespoły w tej Holandii, jest młody, perspektywiczny, może pokazać na co go stać, tylko jeśli Wisła dostarczy mu dobry materiał do pracy. Nie zmienia to jednak faktu, że wszyscy musimy go na tym forum wielbić i cenić zaraz po zatrudnieniu.Trzeba dać mu po prostu szansę.

Osobiście wolałem kogoś pokroju Petrescu, a teorie, że przez Petrescu przegraliśmy MP mnie nie przekonują. Zresztą czy ważne jest dla właściciela mieć MP, czy może bardziej ważne jest to, że drużyna zaistnieje w Europie. A może tak zrobić nie zdobywając MP i grając dobrze w Lidze Europejskiej. Fakt faktem - mamy słabą ligę i niewiele potrzeba by zdobyć mistrzostwo, ale by zaistnieć w Europie trzeba mieć silny zespół, a my obecnie takiego zdecydowanie nie mamy i musimy się solidnie wzmocnić na puchary, bo samym trenerem sukcesu w Europie nie osiągniemy.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.08.2010, 13:23
szkoda że nie piszą po niemiecku chociaż :d ciekaw jestem jak kibce NACpostrzegają odejście trenera i ew tego grajka ;P
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2010, 13:23
KOALIK poczekajmy nastepne pare miesiecy zobaczymy czy cokolwiek bylo przemyslane i jak dobrze. Teraz niemozna oceniac ze cos bylo nieprzemyslane i mowic ze wszystko jest zle. Jak dla mnie zmienia sie wszystko jaknajbardziej na lepsze konczy sie budowac nowy stadion, mamy wkoncu osobe ktora cos zaczela robic w wisle (Basalaj). Zatrudniamy trenera z dobrej ligi wraz z dyrektorem sportowym.

Ja niepamietam aby tak wiele na plus sie dzialo w wisle.
Oczywiscie cos za cos nigdy wszystko niezatrybi odrazu z dnia na dzien. Mysle ze sporo osob jest w goracej wodzie kompana ale mlodosc ma to do siebie

Ja wymagam od nowego trenera dobrej organizacji gry, taktyki, madrej gry, wypracowania zachowan na boisku szczegolnie w obronie odpowiednie przesowanie sie zawodnikow. W ofensywie szybkie i skuteczne pokazywanie sie na pozycjach, wykorzystywanie wolnego pola na boisku, wiekszej ilosci strzalow z dystansu jak i gra kombinacyjna w trojkacie. Umiejetna destrukcja presingu przeciwnika. Praca nad przygotowaniem fizycznym szczegolnie szybkosciowym.

Praca, praca i jeszcze raz praca to jest to co oczekuje od trenera i druzyny
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Stary 22.08.2010, 13:26
Wiem, że translator googla nie jest zbyt dokładny ale zawsze coś...
http://translate.google.pl/translate...&tl=pl&act=url
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.08.2010, 13:30
flamengista napisał czego oczekuje od nowego trenera, to i ja sobie napiszę

1. Nauczyć tych piłkarzy dokładnych wrzutek w pole karne z wolnych, rożnych a także podczas normalnej gry ze skrzydła. Przecież to jest tragedia ile szans marnujemy na oddanie strzału, a przy tym na strzelenia gola przez nieudane wrzucenie piłki w pole karne.
2. Wychodzenia na pozycje, z tym u nas od dłuższego czasu jest słabo, zwłaszcza było to widać w meczach z Karabachem, w Łodzi było trochę lepiej.
3. Walki w każdym meczu przez 90 minut. Mamy szeroką kadrę, kto odpuszcza do młodej Wisły lub na ławę.
4. Życzyłbym sobie ładnej gry dla oka, a nie kaleczenia piłki nożnej.
5. Stworzenia teamu, zespołu z dobrą atmosferą. Wczoraj jak zobaczyłem jak Żuraw beształ Jovanica to mi się go szkoda zrobiło, jakby tak po tym bramka padła to chyba by się na niego z pięściami rzucił.

Jak wykona to co napisałem to i zwycięstwa będą
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Stary 22.08.2010, 13:31
po tym tekście można stwierdzić że w Bredzie kibice chętnie pozbyliby się Leonardo (może to dlatego że jego wartość rynkowa to 2 mln euro) ale w sumie i tak nie byłoby nas stać nA takiego zawodnika niestety...
Odpowiedz cytując
Biskup
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 22.08.2010, 13:32
Wydaje mi się że tego jeszcze nie było -> http://futbolnet.pl/wiadomosci/arkad...mienity-trener
Wiele osób zawiedzie się że nie bedzie morderczych treningów, ale dla mnie nie liczy się to czy będą zdychać po treningach tylko ważne jest to aby wytrzymywali kondycyjnie cały mecz na najwyższych obrotach. A nawiązując do wszystkich narzekających osób to wg mnie jedynym minusem naszego nowego trenera jest jego małe doświadczenie w pucharach, ale mam nadzieje że nadrobi to z Wisłą
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2010, 13:33
Arbuzie zgoda z tym wszystkim, tylko pytanie jaki cel stawia sobie Cupiał - MP, czy może coś więcej, bo jeśli coś więcej, to wątpie, by tym składem jaki obecnie mamy, moglibyśmy z tym trenerem awansować gdzieś dalej. To jest trener, który sprawi, że nasz zespół będzie prowadził przyjemną dla oka, może dość dobrą taktycznie piłkę. Jest wielką niewiadomą, ale z pewnością musi mieć ambicję. Wcale go tym komentarzem nie krytykuję, życzę mu jak najlepiej, ale po meczach z Karabachem atmosfera na tym forum była taka, że najlepszy byłby trener, który "zapiąłby ich wszystkich w chomąto i kazał orać". Dlatego też nie dziwcie się krytycznej opinii odnośnie wyboru Basałaja. Niewielu wierzy w to, że Wisła zbuduje na przyszły sezon konkretny skład(czyt. wyłoży nareszcię kasę na dobrych zawodników), by móc walczyć skutecznie o LM. Dlatego filozofia Petrescu stała się dla wielu na tym forum obiecująca, mówiąca o tym, że mecz można "wybiegać" i w konsekwencji go wygrać. Może nie byłaby to gra z polotem, ale skuteczna. Pisząc ten komentarz nie myślę o ponownym sprowadzeniu Dana do Wisły - to byłoby niemożliwe, ale myślę, czy nie lepsze byłoby zatrudnienie Niemca, który wprowadziłby hard work.

Z drugiej jednak strony Basałaj chciałby, by Wisła grała ładnie dla oka, dzięki czemu udałoby się zapełnić stadion po brzegi - dlatego uważam, że głównie to było przyczyną zatrudnienia trenera z tego a nie innego kraju do Wisły.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.08.2010 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.08.2010, 13:36
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli znasz, to przetłumacz, jeżeli nie, to skąd wiesz, że fajne?

Szczerze mówiąc, to gdyby nie fakt, że podjął pracę w Wiśle, to nadal nie miałbym pojęcia, że taki trener istnieje. Pierwszy raz o nim usłyszałem dzięki TWSD.
Mając na uwadze, że wcześniej mówiono o takich tuzach, jak Petrescu czy Jimenez, to chyba spodziewałem się więcej...

tak czy inaczej może jest to właśnie odpowiednie rozwiązanie. Trener głodny sukcesów, dyrektor tej samej narodowości, obaj z ligi solidnej i uznanej... może to jest właśnie to?
Niestety, ale takie samo uczucie.Z drugiej strony to dobrze, ze jest reprezentant młodej szkoły a nie jakis Leo np.

Ale ciesze się z tego, że media chu** wiedzą. Ciekawe czy wogole jest temat tego Włocha na obrone.

Jedyne co mnie męczy, to to, że znowu informacje dziwne lecą ...vide nowy DS i jego machlojki menadżerskie (przerabialiśmy już to po Polsku...)
Żeby sie nie okazało tylko ze DS wział sobie kolegę, posiedzą pół roku i sru do kraju, a my z ręką w nocniku.
Btw, w Polonii Groclin Warszawa nie działa holender jakis?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2010, 13:41
Mnie osobiście na samym wstępie interesują 2 sprawy :

1) jakie języki zna nasz trener ( oczywiście prócz niderlandzkiego oraz angielskiego ( 2 lata gry na wyspach ) )
2) kto będzie jego bezpośrednim asystentem oraz ilu Polaków zostawi w sztabie ( powinien zostawić przynajmniej Krzostke , Moskala oraz Bahra do końca rundy jesiennej )
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.08.2010, 14:10
Jak holender to bankowo ma perfekcyjny angielski plus niemiecki.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2010, 14:18
Petrescu mówił, to samo odchodząc z Wisły i jakoś zbudował drużynę Unirei.

Ocenimy go na koniec sezonu. Teraz nie ma podstaw.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Stary 22.08.2010, 14:19
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
To pokazuje jak nas na razie traktuje. I mi sie to nie podoba. Takich rzeczy nie powinno sie mówić publicznie bo to pstryczek w nos dla ludzi w Krakowie

Ja bym sie nieprzejmowal takim stwierdzeniem. Ja go rozumiem spedzil tam troche czasu we wlasnym kraju, ma szacunek do klubu przychodzi teraz do nas i to sie moze zmienic sukcesy buduje wiez do klubu.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2010, 14:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post

1) jakie języki zna nasz trener ( oczywiście prócz niderlandzkiego oraz angielskiego ( 2 lata gry na wyspach ) )
2) kto będzie jego bezpośrednim asystentem oraz ilu Polaków zostawi w sztabie ( powinien zostawić przynajmniej Krzostke , Moskala oraz Bahra do końca rundy jesiennej )

Według mnie zna dobrze język angielski i pewnie też niemiecki. Mieszkańcy Holandii i Belgii ( szczególnie część Falndrii ) a także i mieszkańcy Skandynawii w większości mają te języki opanowane.

Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2010, 14:21
To pokazuje jak nas na razie traktuje. I mi sie to nie podoba. Takich rzeczy nie powinno sie mówić publicznie bo to pstryczek w nos dla ludzi w Krakowie
99.9% zawodnikow i trenerow w momencie transferu mowi o tym, jak brakowac im bedzie wspanialych kibicow w poprzednim klubie. To standardowa formulka dla mediow. Opublikowanie przez Onet wczorajszej wypowiedzi (zaraz po rezygnacji z posady w NAC) i dopisanie "juz teskno mu za Breda" (nigdzie tego nie powiedzial) zmienia intencje jego wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Stary 22.08.2010, 14:28
Zobacz co Skorża mówił odchodząc z Wisły, a co powiedział po przyjściu do Legii kilka tygodni później. Nie bierz do głowy takich tekstów. Oceńmy naszego nowego trenera po tym, co zrobi, nie po tym co mówi. Złotoustym dziękujemy!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2010, 14:31
Poza tym to nawet nie jest autoryzowany wywiad , ani nawet dosłowna wypowiedz . Wyciągnięte słowa z kontekstu z holenderskiego radia/gazety/tv zawsze można interpretować na swój sposób oraz bardzo łatwo nimi manipulować . Co bardziej fanatyczni kibice przyniosa na pierwszy mecz białe chusteczki ;p Do zwolnienia!
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2010, 14:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Ad.1 A co za różnica, Angielski jest teraz standardem w piłce. Jak nasi grajkowie go nie umieją, to się nauczą Nie jesteśmy Lechem żeby nie zatrudniać trenera tylko dlatego, że piłkarze nie znają języków.

Ad.2 Jak dla mnie może cały sztab szkoleniowy swój sprowadzić. A zwłaszcza fizjologa, kondycyjnego, bramkarzy i trenera juniorów.

Mnie bardziej ciekawi kiedy dyrektor sportowy podpisze kontrakt.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Stary 22.08.2010, 14:48
Dlatego w polsce poza szkoleniem mlodziezy ktore powinno byc reanimowane musi isc nauka minimum angielskiego. Kazdy pilkarz musi znac w stopniu minimum komunikatywnym angielski. Nasz nowy trener jestem przekonany mowi po angielsku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów