|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z tych co sa w perspektywie na dluzej niz rok w Wisle i cos tam graja to mamy:
Jovanic Bunoza Diaz Pi.Brozek Łobodzinski Malecki Boguski Brozek Kirm Wilk Gargula Paljic Jirsak Wywalajac Lobodzinskiego Jirasaka zostaje i sprzedajac za 1mil Diaza: Brozek Malecki Kirm Pi. Brozek Jovanic Boguski Gargula Bunoza Wilk Paljic To pokazuje w jakim jestesmy miejscu ![]() A na transfery jakies 4 miliony Euro przy dobrych wiatrach... Jovanic .... .... Bunoza Pi.Brozek Kirm Wilk Gargula Malecki Boguski Pa.Brozek Sklad powala na kolana haha |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przypominam że nadal wolnym piłkarzem pozostaje Paweł Golański. W poprzednim sezonie dobrze grał w brawach Steauy Bukareszt. Wątpię, aby były słabszym obrońcą od Cikosza...
Edit: niektóre źródła podają, że doszedł do porozumienia z zespołem z rosyjskiej ekstraklasy. To są informacje sprzed 4 tygodni. Ale nie widzę nigdzie ich potwierdzenia, informacji o podpisaniu kontraktu itp. Ma ktoś jakieś informacje?
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.08.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No przeciez Wisła składała mu oferte, on mowił gdzieś tam, że jak do Polski to tylko Korona, on i tak nastawiony jest na zagranice.. Ma ofert z beniaminka Seria A
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Według mnie powinni brać tego lewego obrońce Lazio bo to co Junior z Piotrkiem odwalają to się w głowie nie mieści. A ten gość wygląda dość solidnie mimo że troche czasu siedział na ławie..
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Obt tylko ten Wloch nie przychodzil za Diaza, bo to bedzie kolejna porazka transferowa...zamienimy gracza, ktory jest cos wart sposrod naszych pilkarzy, na takiego ktory ma przed soba kilka lat gry i na ktorym nic sie nie zarobi(ewentualnie, chociaz to chyba bedzie kolejne wypozyczenie).
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dziś o 17:30 FK Kosice rozegra mecz ligowy ze Spartakiem Trnava - naprzeciwko siebie mogą stanąć Marko Milinkovic i Kamil Kopunek. Może po meczu umówią się na piwo w Krakowie?
A co do Bonetto, napisałem maila do mojego dobrego kolegi z Włoch, wielkiego fana calcio, z zapytaniem o tego jegomościa. Jego odpowiedź można przetłumaczyć mniej więcej tak: "a któż to taki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
....a..
Wisła chce sprowadzić Lucasa Corree z Lazio Rzym. INFO Z JAKIEJŚ GAZETY CHYBA FAKTU WCZORAJSZEGO WYDANIA! ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dziwi mnie forma transferu Bonetto, mianowicie wypożyczenie. Czyżby Lazio chciało podobnie jak z Makinwą przedłużyć o rok kontrakt z Bonetto, aby w razie gdyby się u nas sprawdził zarobić na nim kasę. Wypożyczenie też pewnie nie będzie darmowe.
Tak więc nie wiem czy jest sens wydawać kasę najpierw na jego wypożyczenie, a potem ewentualne wykupienie 32-letniego zawodnika. Myślę, że graczy w podobnym wieku i o podobnym CV można by było bez problemu znaleźć za darmo, np. testowany Esposito. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
... Istnieje również opcja podążenia za trenerem Maaskantem któregoś z zawodników NAC Breda. Klub ten ma bowiem poważne problemy finansowe i dotychczasowy trener sondował możliwość odejścia dwóch spośród swoich dotychczasowych zawodników, wraz z nim, do drużyny Wisły... z wisla-online
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Niepokoi mnie ilość zagranicznych zawodników w składzie Wisły. Dzisiaj na boisku nie mieliśmy w defensywie żadnego Polaka. Bronił Serb, w obronie od prawej: Słowak, Brazylijczyk, Rumun, Kostarykańczyk. Ogólnie na boisko wyszło 8 obcokrajowców, z czego wcześniej w klubie byli jedynie Jirsak, Clebi i Diaz. Do tego dodajmy rezerwowych: Chaveza, Kirma, kontuzjowanego Singlara. Ogólnie w 22-osobwej kadrze mamy dokładnie 50% stranierich.
To dobrze, że do klubu przyszli nowi zawodnicy, ale trzeba pamiętać o jednym: taka ilość sprowadzona naraz nie gwarantuje od razu dobrej jakości na boisku. Nawet jeżeli klasa sportowa nowych będzie zadowalająca, to trzeba wziąć poprawkę na: - zamieszanie wokół stanowiska trenera i dyrektora sportowego - rozstrzał językowy w szatni - nieporozumienia w mocno skonsolidowanej do tej pory grupie zawodników Wisły - trudności aklimatyzacyjne Teraz, gdy doczekaliśmy się holenderskiego duetu sterników pionu sportowego, w.w sprawy powinny się wyprostować. Przed piłkarzami zostaną wytyczone określone cele i grupa będzie musiała współpracować, lepiej się poznać. Poza tym, znikną oznaki dziadostwa i minimalizmu, bo rywalizacja o miejsce w składzie powinna być większa niż w ostatnich sezonach. Na koniec wnioski, po 4 meczach pucharowych oraz 3 spotkaniach w lidze: oby Maaskant porządnie jebnął tym towarzystwem. Dorośli ludzie, profesjonaliści, powinni wziąć się w garść i razem dążyć do przywrócenia Wiśle tronu w naprawdę niewymagającej lidze polskiej. Czas od tej pory działa na naszą korzyść. Na pierwsze wnioski czas w zimie, a na gruntowną analizę dopiero po zakończeniu sezonu 2010/2011. PS. tak czy inaczej cały czerwiec, lipiec i sierpień - zmarnowane przez dziadka Henia, który myślał chyba, że będzie mu tak łatwo jak kilka lat temu, gdy miał w składzie samograjków...! ![]() Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
o stary gdzie Ty rumuna widziałes to ja nie wiem ;d ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Haha, mogłem napisać Bośniak, mogłem też Chorwat a wybrałem i tak złą opcję
Oczywiście chodzi o Bunozę.Edit: swoją drogą Gordan ma w sobie coś z Rumuna... ![]() Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbymak i Macios sie zdematerializowali- wynika z tego chyba, ze nowe transfery moga zalezec od nowego dyrektora sportowego i oczywiscie od opinii szkoleniowca, ktory pewnie teraz siedzi i ogląda mecze Wisly, Kopunka, Milinkovica i innych
Pewnie niekontrolowanych przecieków jeszcze mniej będzie...Maaskant ma teraz fajną robotę, chcialbym byc na jego miejscu ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie czepiałbym się tak sprowadzania tylko zagranicznych zawodników , bo puchary zawalili nam głównie polscy zawodnicy , bracia Brożkowie , Żuraw , Kowalski , coraz slabszy Sobol , wejścia Łobodzińskiego z ławki nic nie wnosiły . Nie zdziwi mnie nawet jak niedługo nie zobaczymy żadnego Polaka w pierwszej 11 i pewnie będzie miało to racjonalne wytłumaczenie . Na dzień dzisiejszy nadaja sie do niej tylko Wilk i Małecki .
Jeszcze tutaj słowo o dotychczasowych wzmocnieniach . Widać gołym okiem różnice w grze Bunozy przy Cleberze , a przy Kowalskim . Niebo a ziemia . Myślę że niepotrzebnie po pierwszym meczu wielu skresliło tego zawodnika . Po roku gry u nas będziemy mieli obrońce na miare Marcelo . Paljić równiez coraz bardziej przekonuje . Ktoś powie - poza bramką nic nie pokazał . Chcicłabym aby w każdym meczu nic nie pokazywał i strzelał bramki . W takiej sytuacji , w której sie znalazł 1/10 strzeliłaby bramke 2/10 strzeliło by w bramkarza , 2/10 strzelilo by na wiwat , a połowa wogóle nie zdecydowała by sie na strzał. Cikos - niestety przekouje że ma duże braki techniczne i lepszy z niego skrzydłowy niz obrońca , jednak i jego bym nie skreślał , bo dla takich 'przecinaków ' jest miejsce w polskiej lidze . Wilk pokazał zaś , że są w polskiej lidze zawodnicy w stanie zastąpic Sobola i nie jest to taką mission impasible jak się wydaje . Coś mi sie wydaje że jeszcze kilka takich meczow i powołanie od Smudy wisi w powietrzu . Oby mu kiedys palemka nie odbiła jak Dudce czy Kokoszce . Jovanić jest lepszy od Pawełka i to na razie wystarczy . ustawianie Żurawia jako wysunietego napastnika nie spełnia pokładanych nadzieji . To juz zupełnie inny zawodnik i jego rola powinien być najwyżej ofensywny pomocnik . W napadzie powinni grac inni . tyle z nowych permamentne odstawianie od składu Łobodzińskiego ma zapewne na celu wymusic jego transfer , co jest bardzo trudne ze wzgledu na kontrakt wiadomej wysokości . Kiedys chociaz na treningach pokazywał wysokie umiejetności , teraz chyba nawet tam tego nie pokazuje . W trawie piszczy że dla Diaza mógł by to byc ostatni mecz w Wiśle . kolega widać że nie wtajemniczony
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.08.2010 o godz. 07:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiec tak:
Bramkarze- Z Pawelkiem oczywiscie koniec dlatego, ze nie wygral rywalizacji z Jovanicem. Jovanic nam narazie wystarczy a trzeba szukac caly czas na rezerwe kogos tanszego od Mario w utrzymaniu. Tutaj nie wydawalbym zadnej kasy a zyskamy na kontrakcie Mario. Prawa obrona- no coz zobaczymy czy przez rok Cikos sie rozwinie, ale doplacanie kolejnych 200tys Euro czy iles tam to obecnie za duzo. Trzeba ta cenę zbic... A na rezerwę sie koles przyda bo napewno potencjal do rozwoju ma spory... Singlara bym pozegnal a starac sie pozyskac zimą obrońcę do pierwszej 11. Srodek obrony- Cleber dobry ale pogra pewnie tylko sezon, Bunoza dobry ale przy Cleberze, widac ze Cleber lepiej gra jako lewy srodkowy bo prawa noga kuleje. Obstawiam ze jak Chavez Osman dobry bedzie to on bedzie mial pewne miejsce w 11(bo prawonozny). Tyle ze jest tylko wypozyczony. Kowalski? mam nadzieje ze to jego ostatnie miesiace w Wisle bo juz pewnie z ME ktos by lepiej gral. Za maly potencjal. Widze to tak- wykupienie Chaveza lub innego zawodnika w podobnym wieku i z doswiadczeniem + na ławkę 1 Bunozę(za 400tysiakow) i 1 nowego Clebera z wolnego kontraktu. Lewa obrona- jezeli nie odejdzie Diaz to nic, jezeli odejdzie to Bonneto i nic wiecej na -1-2 lata nie trzeba. Prawa pomoc- jest Kirm i Malecki i tak bym to zostawil. Łobodzinski out!!! zysk na kasie... Blagam tylko niech nowy trener juz go nie weryfikuje tylko won z nim juz teraz... Defensywna pomoc- Sobol i Wilk. Sobol ma nieco za wysoka pensje jak na rezerwe, w pierwszej 11 juz go nie za bardzo widze(w poprzednim sezonie slabo, teraz slabo). Pozwolilbym mu odejsc zima po zakonczeniu kontraktu. Wilk jako silny rezerwowy, potrzebny natomiast podstawowy zawodnik do pierwszej 11. Ofensywna pomoc- Gargula moze jak dojdzie do formy, Jirsak na rezerwie, potrzebny gracz do 11. Lewa pomoc- Paljic silny rezerwowy, potrzebny gosc do pierwszej 11. Atak- coz wydaje mi sie ze Rios u nas nie zabawi jezeli nie poprawi szybkosci, Zuraw rezerwa, Brozek i Boguski, Małecki muszą wystarczyc chyba narazie. Nie wzmacnialbym tej formacji teraz... Dopiero latem po odejsciu Riosa. Moim zdaniem jestesmy skazani na Brozka(oczywiscie po doprowadzeniu do formy), nie stac nas na zawodnika bedacego krolem strzelcow a bedziemy chyba grac tylko 1 typowym egzekutorem. Ja bym jeszcze raz zaufal Brozkowi. Ciekawym posunieciem bylo wystawienie Brozka na lewą pomoc przez Kulawika- bo na tej pozycji latwo poprawic gre przodem do bramki, drybling, utrzymanie sie przy pilce. Moze to jest na niego recepta? zeby wrocil do swojej formy... Zimą potrzeba więc kasy na prawego obrońcę, defensywnego pomocnika, ofensywnego pomocnika i lewego pomocnika moim zdaniem... z czego teraz napewno by się znalazło miejsce dla ofensywnego pomocnika i lewoskrzydłowego- ale kupować tylko jeżeli będą to gwiazdy druzyny bo sredniakow na tej pozycji nie bardzo nam potrzeba... Latem dodatkowo 2 srodkowych obroncow i napastnik. Jezeli zostalo nam z 2,5 banki za Marcelo i Glowe to raczej spokojnie jest to do wykonania- chyba ze wydamy kase glupio na przecietnych kopaczy zapychajac nimi kadre(np. na Kopunka jezeli ten nie jest lepszy od Wilka, czy Milinkovica jezeli ten nie jest lepszy od Djurovskiego np. a kierujemy sie tylko cena zawodnika)....
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 22.08.2010 o godz. 08:03.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Bonetti w Wiśle to kolejna juz dobra informacja płynąca z naszego klubu
Cleber konczy kariere po rundzie jesiennej więc kolejny dobry obrońca jest na wage złota Jeszcze tylko gdyby napastnicy chciali grać... bo to co wczoraj wyczyniał np Zurawski w meczu z Widzewem woła o pomste do nieba... strasznie sie gubił nie wiedział jak grać, schodził do środka gdzie byli obrońcy zamiast na skrzydło gdszie bylo duzo wolnej przestrzeni itd |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i oczywiscie Wisla będzie zapewne dążyła do anulowania tej dziwnej umowy Platense z Chavezem, na co pewnie ma spore szanse. Mam nadzieję, że tę sprawę rozwiążą odpowiednio szybko żeby było wiadomo czy negocjować z klubem czy z zawodnikiem o przedłużenie.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A propos polityki transferowej - mnie wcale nie martwi, że Polaków u nas coraz mniej.
Jeśli o mnie chodzi, nasza kadra może być złożona jedynie z Pigmejów z plemienia Twa, pod warunkiem że będą prezentowali odpowiedni poziom. Sportowy oczywiście, bo ze wzrostem u nich kiepsko. A na poważnie: odnoszę wrażenie, że wypożyczenia w tym okienku, w tym i możliwy transfer Bonettiego są wynikiem tego, że ciągle nie ma sieci skautingowej. Wspominał o tym Basałaj, mówiąc że dopiero w zimie liczy na udane transfery a z tych jest średnio zadowolony. Dzięki wypożyczeniom rocznym daje się Maaskantowi i Valcksowi większą elastyczność w polityce kadrowej. Mogą się przyjrzeć obecnie wypożyczonym i w razie czego z nich zrezygnować. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się z flamengistą. Wypożyczenia to takie zabezpeiczenia w razie, gdyby jakiś transfer nie wypalił. Miejmy nadzieję, że wyniki prawdziwego skautingu poznamy już w zimie, kiedy to do Wisły przyjdą dobrzy piłkarze z krwi i kości. Cóż pozostaje nam wszystkim czekać na transfery i uzbroić się w cierpliwość do zimy, bo pewnie teraz Bonetto będzie ostatnim piłkarzem, którego Wisła pozyska, sprzedając pewnie przy okazji Diaza za 1-1,5 mln euro do jakiegoś tureckiego zespołu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mnie nie martwi polityka transferowa Wisły, bo moim zdaniem nie jest ona najgorsza, tylko sposób trenowania drużyny. W każdym meczu w tym sezonie widać że zawodnicy po 40 - 50 minutach walki nagle padają. Wydolność i przygotowanie kondycyjne piłkarzy to obecnie powinna być sprawa priorytetowa w klubie.
Zresztą superszybki i świeży Paweł Brożek wyraźnie przegrywający pojedynek biegowy z Nakoulmą daje tu dużo do myślenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A mnie jednak martwi napływ obcokrajowców.
Chyba pierwsze pytanie na wczorajszej konferencji było o sens trzymania brazylijczyka, który tylko wybija piłki. Kulawik odpowiedział, że to jest temat na osobną dyskusję, ale to pytanie najlepiej zadać selekcjonerowi, kiedy będzie musiał powoływać piłkarzy z pierwszej a może drugiej ligi. Ja wiem, że w tej chwili na rynku nie ma ukształtowanych, wartościowych polskich zawodników. Ale trzeba zadbać właśnie o to, żeby byli. Taki Sobota ma talent, ale jest nieukształtowany, bo w wieku 23 lat dopiero debiutuje w Ekstraklasie, nikt go wcześniej nie wypatrzył. Rado dostaje szanse w Ekstraklasie- źle- na ch*ja nam on, wyj*bać trenera- a potem zdziwienie, że 23-latek nie ma niezbędnego doświadczenia. Ile lat do składu przebija się Mączyński, a chłopak ma papiery na granie i gdyby Skorża postawił na niego kiedy był czas, to Jirsak by się już dawno do 18 nie mieścił a i po Gargule byśmy nie płakali. U nas nie sprowawdza się młodych piłkarzy, bo zakłada się, że żeby grać muszą być z miejsca lepsi od 30-letniego weterana. Jeden słabszy mecz i chłopak ląduje na wiecznej ławie- zakładając oczywiście, że w ogóle dostanie szanse na grę. Potem nie ma dopływu świeżej krwi i kończy się systematycznym obniżaniem lotów przez drużynę. Inna sprawa to system szkolenia i potrzebna do tego infrastruktura, ale to nie ten temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Też zastanawia mnie coś takiego. Od sezonu 07/08 Wisła wreszcie w Wiśle pojawiła się jakaś tam kasa na transfery. Sprowadzono utalentowanego Ćwielonga czy reprezentantów Polski: Łobodzińskiego, Matusiaka, Gargułę oraz reprezentantów Słoweni i Kostaryki: Kirma i Diaza. O takich piłkarzach za Petrescu to mogliśmy pomarzyć, bo nie było wtedy kasy na transfery. Każdy z tych graczy posiada, lub posiadał przyzwoite jak na polską ligę umiejętności.
Tylko dlaczego każdy z tych piłkarzy grając w Wiśle, gra dużo słabiej niż w kadrze? Zastanawia to że przychodząc do Wisły ci zawodnicy grają znacznie słabiej niż poprzednio. Gargułę też pora już zacząć powoli oceniać, bo od wznowienia przez niego treningów minęło sporo czasu. Zawodnik o tym potencjale powinien z palcem w czterech literach wygryźć ze składu Jirsaka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwakman z tego co wiem ma jeszcze 1 rok wazny kontrakt a Jens Janke dopiero co przeszedl do Bredy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ortowym_wisly/
Nie ma to jak dobrze zacząć tydzień . To najlepszy ,, transfer ,, w tym okienku . Mysle ze to najlepszy wybor z mozliwych jak na nasze mozliwosci finansowe |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Osobiście wiążę znacznie większe nadzieje z Valckx'em niż Maaskanem. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|