|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A w jakich latach ten dyrektor Valckx był w PSV? Bo z tego co przeczytałem na angielskiej wiki (a nie znam dobrze angielskiego) to były to lata 2000-2009, udało im się przez ten okres 6 razy zdobyć tytuł (2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008) tak więc może on nam się przydać.
Ale Koźminski? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pytanie czy Valckx jest szykowany na stanowisko dyrektora czy trenera i czy to wogóle jest prawda.Obawiam sie że przyjdzie ktoś jak Radolsky albo Okuka bo na takich jest tylko kasiora
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Uffff, odetchnąłem z ulgą. Ludzie pisali o Mielcarskim - uważałem to za jakiś średnio śmieszny żart. Gdzie Grzesiowi do dyrektora sportowego, bez jaj.
Valckx brzmi średnio realnie, ale gdyby go dogadali - byłbym bardzo zadowolony. Gość z takim doświadczeniem nie może być w tej materii ogórem, a zapewne kontaktami wielokrotnie przewyższa sympatycznego Grzesia. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przeczytałem tu na TWSD, że podobno M. Kozimiński ma zostać szefem grupy scoutów... ja dziękuję bardzo za takiego szefa...
http://www.weszlo.com/news/5421 |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wisła poszukuje nie tylko nowego trenera, ale i specjalisty, który objąłby w klubie funkcję dyrektora sportowego. Bardzo prawdopodobne, że tego drugiego już znalazła. Jest nim niespełna 47-letni Holender, Stan Valckx, przez większość kariery związany z PSV Eindhoven.- oby to była prawda
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
jak taki madry jestes to poprzyj swoja wypowiedz jakimis sensownymi argumentami a nie sugeruje sie jakims smiesznym portalem weszlo.com ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dyrektor sportowy Holender z takim doświadczeniem brzmi ciekawie. Natomiast Koźmiński..eee...to chyba żart. Człowiek burdel w dodatku jego ojcec to jeden z największych krętaczy w Polskim futbolu.
Jakby M. Koźmiński publicznie wyrzekł się ojca to jeszcze bym to jakoś przełknął, a tak istnieje obawa że przychodzi po Kapce następny mały krętacz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
napewno Koźmiński zna dobrze rynek we Włoszech wiec może wyszuka nam takiego drugiego Cantoro gdzieś w serie C za niewielkie pieniądze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Bo tam akurat argumenty są bardzo sensowne. Radzę też zasięgnąć opinii kibiców Górnika o Marku Koźmińskim. Wypompował dużo kasy, zostawił klub w ruinie i porzucił zabawkę. Nie dla Koźmińskiego w Wiśle. |
|
|
|
Guest
|
|
Nie po raz pierwszy po przeczytaniu Twojego posta rozlałem na siebie piwo ze śmiechu Szczere i wielkie dzięki za rozśmieszające posty.Żeby być w temacie to we wczorajszej PN jest info, że Wisła wysyłała wstępne zapytanie do Czesuafa Murinio tak więc jeszcze sporo może się wydarzyć... Co do info o Resino to niestety wydaje się to duzo bardziej prawdopodobne niż Jimenez (kasa). Niestety bo co ten Resino osiągnął.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O, nawet nie wiedziałem. Ost. gdzieś czytałem, że rodzina Gmochów to 20-30 lat temu byli najbogatsi ludzie w Grecji, ale do tej pory nie sprawdziłem. He he, nawet by się człowiek nie spodziewał, widzi takiego dziada jednego z drugim w telewizji, żaden nie ma nic do powiedzenia, a tu się okazuje, że finansowa śmietanka. Gmoch, jak Gmoch, kiedyś miał sukcesy jako trener, dziś jest zdaje się scoutem w Grecji, ale Koźmiński?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z tych wszystkich informacji o holendrskim Stanie najbardzej zainteresowała mnie ta o współpracy z Serbem Lemicem (chyba dobrze napisałem jego nazwisko?) i związanych z tym nieprawidłowościach (nic nie udowodniono). Jakieś analogie? Zdzichu i Mendziara? Obyśmy nie skręcili na swoją d... bicza większego niż w przeszłości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Tak samo dziwnym jest to że koleś zdobywa tyle tytułów z PSV a później niby że przekręt..no ale własnie żaden europejski klub go nie wziął tylko jakiś Chiński..może na zachodzie więcej o nim wiedzą.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
jesli chodzi o Stan Valckx'a to oto cytat z holenderskiej wiki:
Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak widać zawsze musi być jakiś haczyk
Trener co ekspresowo zmienia kluby i dyr. sportowy podejrzany o machlojki ![]() Optymistycznie zakładając że nie będą robić wałów to wydaje się to całkiem niezłe rozwiązanie. W końcu trener i sportowy będą grać w jednej drużynie i obaj mieli gdzie i od kogo się uczyć. Do tego, miejmy nadzieje że otworzy się dla nas holenderski rynek - Kto by nie przyszedł trenować to większość obecnego składu grać w piłkę nie nauczy - więc jest to ważne. Sam trener mnie średnio przekonuje choć nie narzekam , natomiast przyjście tu całej holenderskiej ekipy, mam nadziej że uzdrowi chorą sytuacje panującą w Wiśle |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ten w środku: http://galeria.wislakrakow.com/20100821/norek/04.jpg
to ktoś od nas? (Pomiędzy Ochalikiem i Czerwcem) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
e: jak gość pyta to odpowiedzcie albo olejcie (skoro uznaliście to za głupie pytanie) i nic nie odpisujcie.
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 21.08.2010 o godz. 21:01.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie żartuje.
A Mączyński grał u nas tyle, że hohoho, np w tym sezonie to go w ogóle nie widziałem, mimo, że był z zespołem parę dni na zgrupowaniu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie kompromituj sie juz :|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ciekawe, Stan Valckx to naprawde Stanislaus Valckx.
Ciekawe skąd nasz nowy dyrektor sportowy ma polskie imie? ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007