|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Odnosze wrazenie ze niektorzy dali sie poniesc fantazji i widzieli na stanowisku Wisly Jimeneza albo nie wiem sam kogo i nagle jak te barany przed zarznieciem zaczynaja beczec bo okazalo sie ze trenerem zostal holender ktory nawet nie byl wymieniany w gronie potencjalnych kandydatow. To takie polskie zjechac kogos przed tym jak zaczal prace tylko dlatego ze ktos chce dac upust swojej frustracji ze to nie ich 'faworyt' zostal trenerem Wisly. Wszystkim malkontentom i frustratom stanowcze nie. Jak macie pisac takie bzdury to zrobice sobie przerwe, maly spacer moze troche swiezego powietrza przywroci Wam troche zdrowego rozsadku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co do opini kibicow o Maaskancie to trzeba tez pamietac, ze po odejsciu Petrescu opinie rowniez byly malo pochelbne. "Bo zachowuje sie jak male dziecko i placze, ze sedziowie zli, ze pilkarze nie trenuja tak jak powinni" - jak pozniej potoczyla sie jego kariera nie trzeba dodawac.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale fajnie, mamy nowego trenera
Zamiast biadolić, trzymajmy za niego kciuki. Bo doprawdy na naszym podwórku lepszego nie znajdziemy, a obce podwórka są dużo ciekawsze same w sobie, żeby ich rezydenci tłumnie na Reymonta walili. Tak sobie też myślę, że jeśli mieliby wybulić nie wiadomo ile na Jimeneza, a wyniki tenże miałby możliwości zbliżone do Maaskanta, to ja już wolę, aby zaoszczędzone pieniądze przeznaczono na wzmocnienia. Maaskant ma doskonałą okazję do wyrobienia sobie u nas nazwiska. Osobiście dużą nadzieję wiążę z nowym dyrektorem sportowym - oby chwycił za rogi tego byka, jakim jest prowadzenie Wisełki od strony sportowej (szkolenie, transfery, baza). Będzie dobrze. Naprawdę, będzie dobrze. To, co możemy nowemu trenerowi ofiarować w powitalnym prezencie (miast chleba i soli) to jest optymizm.Będzie dobrze ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
druzyna ma jedynastu grajkow a wymieniles tylko 4,a kto wie moze wyzej wymienieni przyjda do nas razem z trenerem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ludzie nie wiem czego sie czepiacie Dana jako trenera przed przyjściem Do Wisły też nikt nie znał ale wszyscy go poznali i polubili za ostre trenignigi i jego zaangażowanie w prace z drużyną i chociaż go za wcześnie skreślono co udowodnił z Unireą w LM to był chyba pierwszymi jednym z lepszych co prawda mało znanym zagranicznym trenerem w Wiśle (jak i w całej polskiej ekstraklasie) który starał sie wprowadzić metody i angielskiej premiership(ostatnio w wywiadzie wspomniał swym stylu i gry i metodach wzorowanych na tych z prosto z Angli) mało tego Dan udowodnił że warto zatrudniać mało znanych trenerów z piłkarską przeszłością(kolejny przykładto Bakero) więc proponuje dać czas nowemu trenerowi który będzie chciał zapewne wykorzystać swe doświadczenie metody treningowe i styl z ligi Holenderskie (grał w dwóch dobrych ligach szkockiej gdzie jego zespół grał z Rangersami Celtickiem i Dundee Uniteda Motherwell zalicza sie do wielkiej 4ki w lidze szkockiej oraz grał w lidze Holenderskiej gdzie grał w jednej w lidze z Ajaxem PSV AZ więc prawdopodobne że będzie chciał wykorzystać doświadczenie z którejś z tych lig) j i mam nadzieje że choć pod względem trenigów i zaangażowaniem Holender będzie przypomnał Dana czas pokaże co będzie dalej z apół roku będzie można go oceniać na razie co nie śkreslam go ani nie oceniam póki co czekam na konferencje prasową gdzie przedstawi swoją wizje i styl gry drużyny i jakie zmiany w prowadzi do sztabu szkoleniowego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Petrescu zaczynal swoja kariere trenerska, a Maaskant jest juz w tym zawodzie kilkanascie lat...
Widze, ze niektore osoby wola zeby przeklamywac rzeczywistosc. Jak sprowadzano w tym okienku pilkarski szrot nie cieszylem sie, jak ci "eksperci", ale trzezwo ocenialem dokonania tych kopaczy(bo pilkarzami w wiekszosci ich nazwac nie mozna). Teraz tez racjonalnie patrze na osiagniecia(a wlasciwie ich brak) tego trenera. Mam mowic, ze jest super, skoro tak nie jest? Juz raz ci "eksperci" doznali szoku, kiedy okazalo sie, ze Bunoza, Cikos i Paljic nie potrafia grac w pilke. Teraz pewnie bedzie "szok", kiedy ten trener bedzie wygladal rownie slabo, jak Kulawik .P.S - Sama Wisla pisala o Jimenezie na facebook'u...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 21.08.2010 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak ktoś z zarządu czytał to forum to miał niezły ubaw... Jimenez, Larsson, Simeone, Orsi, Labbadia i wiele innych nazwisk. Maaskant nie pojawił się bodaj ani razu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pierwszy cel postawiony przed tym szkoleniowcem to powinno być zdobycie Pucharu Polski w tym sezonie, realnie patrząc na mistrzostwo nie mamy szans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Was chyba wszystkich tu plączących po.......iło w główki.
Powieście się ....a albo potnijcie.. bo jakiś Jimenez nie przyszedł. To daj jeden z drugim tyle pieniędzy Wiśle żeby była ja stać na zatrudnienie drogich trenerów.. a nie tylko potraficie ryczeć na forum. Banda żerujących hien. Najlepiej wszystko krytykować.. stadion zły, transfery zle trener zły wszystko chujowe.. bez odbioru. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Pragnę, aby trener Bahr nie zajmował się już pracą z piłkarzami. Chciałbym całego holenderskiego sztabu szkoleniowego.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
O ile kibice są w stanie i zapewne dadzą spory kredyt zaufania, bo nie od razu Kraków zbudowano, to taki nasz wspaniały zarząd lubi sobie ponarzekać i powybrzydzać po kilku porażkach, dlatego mam nadzieję, że ta opcja 2-letniego kontraktu zostanie wypełniona, a wyniki z czasem powinny przyjść.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Te nazwiska ,które wymieniłem są znane każdemu kto się choć troche ligą holenderską interesuje.Nie mam wątpliwości ,że pozostali (dla mnie anonimowi) zawodnicy tego zespołu grają na wyższym poziomie od naszych. P.S Gdyby do nas przyszedł taki Amoah to chyba by zbiorowy orgazm był. ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja jestem zadowolony z tego wyboru. Wygląda na to że będziemy mieć holenderską myśl szkoleniową i transferową. I znowu tak jak w przypadku transferów - nie przychodzą ci, o których się stale pisze tylko tacy, którzy ani razu nie przewijają się w spekulacjach
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Dokładnie , niech popracuje te dwa lata a potem pomyślimy co dalej. I mam nadzieję że dyrektor sportowy popracuje przynajmniej 5 lat, przecież u nas wszystko trzeba budować od podstaw.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gdyby przyszedł do nas Jimmenez to pewnie większość by płakała, że za drogi, że lepiej było na piłkarza wydać albo coś tam znowu innego. Wam nie idzie nic dogodzić. Trener po CV jak widać szału nie ma ale jak na nasze warunki będzie na 100% lepszy od Kulawika i wreszcie nauczy naszych kopaczy co to jest ZAWODOWE podejście do piłki.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Sam jestem zdziwiony wyborem, ale opanujcie się żeby odrazu go skreślać.
Podoba mi się, że bedziemy budować nową Wisłę na fundamentach holenderskich. Powodzenia Robert. ![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczymy co ten Maaskant pokaze
![]() Ja jestem tylko ciekawy czy jak mu będzie źle szło to po ilu go wywalą, bo to jest nasz 4 trener w ciągu 8 miesięcy. Ale cóż, zostaje mi tylko życzyć mu powodzenia i liczyć że coś zrobi ; )) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja tam się cieszę, że wybrany został kierunek Holenderski. Jeszcze jak okaże się, że faktycznie Holender zostanie dyrektorem sportowym. To może wreszcie ten klub zacznie funkcjonować jak powinien.
Do wszystkich płaczących na tym forum, niby jakie osiągnięcia powinien mieć odpowiedni trener dla Wisły? Zdobycie LM i mistrza Anglii? Ogarnijcie się, nasza liga jest już na tak niskim poziomie, że dostajemy łomot od amatorów. Ale widzę, że tu większość bardziej słucha Piechniczka, niż własnego rozsądku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
2) Rozumiem, że dla Ciebie rozj**anie drużyny z Azerbejdżanu, rozbicie Polonii Warszawa jest niczym w porównaniu z Naszymi 'popisami' ? OK, przegrał wysoko z Villarreal, ale jakby nie patrzec dla Nas Villarreal to nieosiągalne marzenie (w sensie dojścia do tej fazy rozgrywek. 3) Rozumiem, że 43-letni Petrescu czy 45-letni Jimenez to nie są młodzi trenerzy. Oni jako jedyni mogą ogarnąc to towarzystwo, bo tak uznała forumowa gawiedz, tak? Trafił nam się trener, który od kilku lat pracował w Holandii, ma opinie człowieka który oczekuje pracy od zawodników ale forumowicze nie słyszeli o nim i to decyduje że na starcie jest skreślony... Ludzie, ogarnijcie się !!! Wreszcie zatrudniono trenera z zagranicy, do tego jest dyrektor sportowy z którym będzie mu się dobrze współpracowac, może to się przełoży na organizację tego klubu, o samej grze Wisły nie spomnę a Wy jeszcze macie problemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JOSE 841 Nie, chciałbym, żeby w sztabie byli po prostu inni ludzie niż dotychczas. Odpowiedzialni są nie tylko piłkarze, ale też, a może przede wszystkim trenerzy (Wielki Mou sam bierze wszystko na swoją klatę, w sumie to logiczne). A mam wrażenie, że piłkarze, frontmeni, czyi Kasperczak np, ale także sztab i trenerzy typu p. Bahr to ten sam sos. P. Bahr podobno za Macieja Skorży prowadził zajęcia, a Skorża tylko obserwował. Tak było z reguły. Założę się, że w obecnym czasie "zamieszania", łącznie z rządami trenerskimi p. Kasperczaka, większość roboty spoczywała na trenerach pomocnikach, jakim jest np. p. Bahr.
Nie znam osobiście p. Bahra i reszty sztabu, który odpowiada przez ostatni czas za prowadzenie zajęć, przygotowanie piłkarzy, ale wydaje mi się, że mówiąc oględnie i kulturalnie - "wypalili się". Nie kiśmy się już w tym sosie, proszę.
Ostatnio edytowane przez nicolas : 21.08.2010 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Mamy nowego trenera, dostaje ode mnie carte blanche, zwłaszcza, że jest w nieciekawej sytuacji, bo dostaje drużynę jednak mocno rozbitą bardzo nieciekawym początkiem sezonu, zdezintegrowaną, z kupą nowych piłkarzy. Zobaczymy jak mu pójdzie wzięcie tego za pysk, jak go przyjmie drużyna. To że nie zna tutejszych realiów paradoksalnie będzie zarówno dużą trudnością jak i szansą, bo świeże spojrzenie to podstawa. Mam nadzieję, że sezon nie jest stracony, ale uczciwie będzie można go oceniać dopiero po wynikach po zimowym okresie przygotowawczym, bo teraz to będzie partyzantka trochę. Powiedział koleś z Wiernością w avatarze ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
oj ludzie ludzie http://futbolnet.pl/wiadomosci/arkad...mienity-trener
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Cieszy fakt, że naszym trenerem będzie facet, który prowadził solidną drużynę w dobrej europejskiej lidze, może nie z absolutnego topu, no ale nikt chyba się nie spodziewał Martina O'Neilla?
Ja jestem dobrej myśli, dodatkowym plusem jest fakt, że dyrektorem sportowym również będzie Holender. Teraz czas na uporządkowanie drużyny, określenia przydatności poszczególnych piłkarzy, a w zimie rozliczenie ich i pozyskanie nowych. Przebudowa Wisły rusza pełną parą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
,, Maaskant jest naprawdę wyśmienitym trenerem, cieszącym się w Holandii znakomitą opinią. Zdaniem tamtejszych mediów, miał wkrótce trafić do klubu z wielkiej trójki – Ajaxu, Feyenoordu lub PSV. Jestem zdumiony, że wybrał Wisłę – zaznacza Radomski. – On potrafi poskładać, zreperować, każdą drużynę!" To jest niezłe
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem że to tylko opinia jednego człowieka ale z drugiej strony błon to chyba cos znaczy k........
![]()
derr
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WYmysly pseudo-dziennikarza...super futbol NAC, a miejsce w tabeli 8 i 10(wczesniej 3)...haha
. |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
"Często rozmawiam z piłkarzami Bredy i wiem, że Maaskant nie jest zwolennikiem twardej ręki podczas treningów. Stosuje za to dużo zajęć z piłkami. Kładzie też spory nacisk na elementy taktyczne. Na pewno spodoba się to chłopakom. Maaskant na 100 procent znajdzie z nimi wspólny język – gwarantuje Radomski." ........
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|