|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
na razie z 5 postow (widac ze kibice z ow forum nie korzystaja zbytnio)
jedni w szoku, drudzy z mieszanymi uczuciami, ze uciekl z tonacego statku, ale ze to rozumieja,bo nie mial on skladu do grania (chodzi prawdopodobnie o te problemy finansowe, wyprzedaz i rozwalenie zespolu), i ze mogl stawiac na mlodziez, a tego nie robil, ogolem lekkie rozczarowanie i niesmak |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Koleś przez dwa lata prowadził NAC Breda, holenderskiego średniaka z dużymi problemami finansowymi, którego udało mu się wprowadzić do LE. Dwa lata - nie pół roku, nie rok i do widzenia po nieudanym sezonie, tylko dwa lata i pewnie prowadziłby dalej (nie wiem dlaczego odszedł z Bredy, ale pewnie Wisła mu zapewniła taką samą a pewniejszą kasę, poza tym Wisła to w Polsce większa instytucja, niż Breda w Holandii, co by nie mówić o różnicy między Eredivise a Ekstraklasą). Już samo to świadczy, że człowiekiem z przypadku on nie jest. Pewnie spory udział w jego zatrudnieniu miał też Valckx, i dobrze, będzie im się dobrze współpracowało.
Gość ma papiery na bycie najbardziej solidnym trenerem w naszej lidze. Po Simeone bym tak nie płakał (jego karierę trenerską znam z Wikipedii, która mówi mi, że uwalił River Plate, ale za to potem uwalił San Lorenzo), Jimenez był raczej poza zasięgiem, uważam że baaaaaaaardzo fajnie trafiliście. Szkoda tylko, że nie w czerwcu, no ale co ja tam będę płakał nad złymi decyzjami Basałaja i Ciupała, lepiej dla nas ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja też jestem nastawiony pozytywnie, ale boje się, że Cupiałowi puszczą nerwy załóżmy po 5-6 meczach bez zwycięstwa ( a jest to możliwe, w końcu trener musi poznać w jakim ustawieniu gramy najlepiej, kogo wypieprzyć itd ) i boje się, że wywali trenera na zbity pysk
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Największy problem to rozpieszczanie piłkarzy sumami na jakie nie zasługują.Kolejny powód to lenistwo, ale to mam nadzieję już się niedługo zmieni, wraz z przyjściem nowego trenera. Nie trzeba wielkich pieniędzy do sukcesu.Trzeba tylko chęci piłkarzy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 21.08.2010 o godz. 11:43.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Już widzę jak nasze gwiazdeczki lecą z płaczem do p.Cupiała treningi są za ciężkie, są dwa razy dziennie my chcemy raz!! zwolnić go
A tak serio mam nadzieję, że poukłada co trzeba pozbędzie się szrotu,sprowadzi kilku porządnych chcących grać w futbol piłkarzy i nareszcie zagramy w LM i odzyskamy Mistrzostwo Dać mu czas!! i nie zwalniać po skargach pseudo gwiazd!![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tez wole lige z dominujaca Wisla i Legia (w tej kolejnosci). Wiecej Lecha-mistrza nie zdzierze!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Szkoda, tego sie wlasnie obawialem. Kolejna marionetka...gosciu gdziekolwiek by nie pracowal kompromitowal sie. Czyli sezon kompletnie spisany na straty. Nie dosc, ze zespol jest slaby kadrowo, to dostaje slabego trenera...nic dobrego z tego nie wyjdzie. Facet, ktory wszedzie(wedle wislakrakow.com) ponosil porazke, nagle nie stanie sie drugim Mourinho. Fatalna wiadomosc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zauwazmy jeszcze ze gosc przychodzi z poukladanej i prosfesjonalnej pilki ,gdzie mlodzy pilkarz to nie 23 latek "ogrywajacy" sie ,tylko w pelni uksztaltowany zawodnik.
W Polsce istnieja pewnie kurioza i dobrze ze przyszedl ktos kto ma na to wszytsko zupelnie inne widzenie. Musimy odejsc naj najszerszym lukeim polska mysl szkoleniowa Skorz,Zielinskcich ,Probierzy i inny wynalazkow jesli w koncu mamy dzialac profejonalnie to zatrudnienie fachowca na dry sportowego z Holandii i trenerem to dobry ruch. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ludzie ogarnijcie się, to co wolelibyście polskiego trenera co zajął 8 czy 10 miejsce w poprzednim sezonie? Może Marek Bajor?
Naczytaliście się nowinek o Jimenezie czy Simeone i poprzewracało Wam się w głowach.![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Facet czarodziejem nie jest, ale wygląda na solidnego trenera. Problem w tym, czy Wisła nie oczekuje od niego czarodziejskich sztuczek, które za jednym dotknięciem rozwiążą wszystkie problemy i zaniedbania przedsezonowe. Gość przejmuje zespół w trakcie sezonu, który przypomina budowę stadiony, co chwilę ktoś nanosi poprawki. Posklejać to aby miało to ręce i nogi (kopacze z Ameryki Płd, Bałkanów i nasze gwiazdy) to jednak wyzwanie, i trudno tu za przykład powoływać się na Real czy Inter, bo to inna para kaloszy. Należy mieć nadzieję że rozsądek zwycięży i włodarze Wisły obdarzą faceta długoterminowym kredytem zaufania, a nie jak to bywa zwykle.
![]()
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejne komentarz na forum NAC: "To bardzo dobry uklad. Trener zamienil sie w male dziecko placzac,e ze ojciec staje mu na drodze, a matka nie ma pieniedzy na luksusowe zabawki ktore zaspokoja dziecko."
W kontekscie Wisly brzmi to coraz gorzej, bo w to, ze ktos sciagnie mu pod Wawel nowe zabawki raczej nie wierze |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mnie CV tego gościa nie przekonuje. W zasadzie nic nie osiągnął, tułał się po klubach zawieszonych między eredivisie i zapleczem holenderskiej ekstraklasy. Wygląda bardziej na figuranta zarządzonego przez dyrektora sportowego albo "wariant ekonomiczny". O jego warsztacie pracy trudno się wypowiadać, pewne natomiast jest, że facet na starcie nie ma wyrobionego autorytetu. Przyszedł do nas taki holenderski Probierz. Jeśli będzie chciał wyrobić sobie posłuch w szatni, to będzie musiał sam na niego zapracować. Biorąc pod uwagę specyfikę naszej szatni i barierę językową- będzie mu cholernie ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może to znaczy, że miał ambicje, chciał "coś" zrobić z tej drużyny i sprowadzić dobrych zawodników?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża przychodząc do nas też był skazywany na porażkę i też nie miał Wielkich sukcesów dajmy mu szansę i czas!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W 2001 spadek z ligi, W 2002 zwolniony po pol roku z innego klubu. W 2005 przedostatnie miejsce w nastepnym klubie i zwolnienie. W 2006r. spadek z nastepnym klubem. Potem brak awansu z kolejnym ekipami z drugiej ligi(i przypuszczam dlatego byl zwalniany). W sezonie 2008/2009 przejal NAC, ktore rok wczesniej zajelo 3 miejsce, a on doczlapal sie do 8, a w 2009/2010 bylo jeszcze gorzej. Jak dla mnie, to sa same kleski. Gosc nigdzie nie zagrzal miejsca i to nie bez przyczyny.
Zatrudnienie kogos takiego, oznacza ze w klubie nie bedzie najprawdopodobniej zadnych wzmocnien(bo taki trener nie mogl sobie tego zagwarantowac). Nie bedzie tez szerokiego i profesjonalnego sztabu trenerskiego(a takiego zapewne zadal Jimenez). Trener z "nazwiskiem"(jest naprawde kilku, ktorych mozna bylo sprowadzic do Polski), to gwarant rozwoju...trener bez nazwiska(bez zadnych sukcesow, bez renomy na rynku europejskim), to stanie w miejscu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 21.08.2010 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
A Petrescu co zrobił na konferencji jak mu zawodników nie chcieli kupić? A teraz większość Petrescu z pocałowaniem w rękę by wzięła. to tylko świadczy o tym że ma ambicję, wie że potrzebne są zmiany i chce żeby klub był jeszcze silniejszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
....a mać nikomu sie nie dogodzi,
kto by nie przyszedl i tak bedzie zle, zle, zle i ....a jeszcze raz zle ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ale chociaz Nas nie oklamali,mowiac ze to ktos inny niz nazwiska padajace w mediach.,a tak na powaznie jestem zalamany,rozumiem nie prowadzil Ajaxu czy PSV tylko zdecydowanie mniejsze i słabsze kluby,ale nie wydaje mi sie by byl to trener ktory wezmie Naszych za pysk i kaze zapier.,bardziej typ Bakero,i za rok nastepne rozczarowania w pucharach,choc nie wiem,rozczarowanie bylo w zeszlym roku,w tym,za rok to juz bedzie cos normalnego,ale z checia poczekam na jakis wywiad z Nim,w ktorym powie jak prowadzi druzyny ,taktyke itp,dla mnie 'no name'
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja go nie krytykuje tylko przytaczam to co mowia o nim kibice NAC.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ludzie ogarnijcie się nieco co poniektórzy!To najlepszy z wyborów jakiego mógł dokonać prezes Basałaj!
Nie mówi Wam nic,że na obecne możliwości finansowe to naprawdę strzał w 10? Kim był Petrescu jak do nas przychodził? Świetnym onegdaj piłkarzem.I tyle.Jego cv na kolana nie rzucało,także jestem spokojny o pracę holenderskiego duetu. A tak na marginesie.Zobaczycie już w dzisiejszym meczu że nagle Boguski umie przyjąć piłkę,Brożkom się będzie chciało a Małecki przestanie wymachiwać łapami. Efekt nowej miotły.Ot po prostu.Wszyscy mają carte blanche ,coby zastanowić się nad sobą i nad dalszym rozwojem.Leniom i leserom się podziękuje i tyle.Krótka piłka. Brawo Basałaj! |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Coś czuję, że wyjdzie to na dobre Wiśle. Trener z Holandii, bardzo dobry wybór, dajmy mu czasu, troszkę zaufania. Każdy zna holenderski styl gry, czekam na holenderską Wisłę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Grupowy lament to mi sie podoba...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jako wierny kibic, daje pół roku kredytu zaufania do prezesa, trenera i dopiero potemt będe oceniał jego prace. Po za tym, mam go za osobe inteligentną, wiec pisanie o tym czy rozmawiali z trenerem o pieniadzach czy temu podobne, to paranoja.
Skoro szukali, skoro rozmawiali to znaczy ze mieli wybór i dla klubu powinni wybrać najlepszą opcje. I uważam że tak zrobili, no chyba że prezes jest samobójcą i robi Wiśle na złość.Basałaj mówił ze prowadził wielogodzinne rozmowy. Czemu tutaj tylu czarnowidzów czemu? Większość z Was tylko krytykuje i narzeka. Dajcież im ....a kredyt zaufania i potem ocenicie prace. (wchodzicie na forum Bredy, gdzie jakis glupi małolat mogł napisać komentarz, a znając życie, napewno jakiś "kibic' na forum NAC sie zarejestrował i robi z was/nas idiotów, tak jak to było z Jimenezem i blogiem. Poczekajmy z opiniami i wyrokami dla Maskaanta jakiś czas. Przypomnijcie sobie co było jak przychodził Dan Petrescu i jakie były opinie. Zamiast pisać post o tym jak słabego mamy nowego trenera, idzcie sie poopalać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]() ![]() ![]() Amoah, Kolkka, Lurling, Leonardo, Snoyl: Rzeczywiście mogą naszym buty czyścić Ja jak zawsze jestem optymistycznie nastawiony. Mam nadzieje ,że wyjebie pół drużyny odrazu i zacznie przebudowę bo z tymi grajkami to nawet słynny Jose nic nie zrobi..... ![]() Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|