|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Była wyżerka dla żurnalistów, było och i ach no to mamy dzisiaj ...
Majchrowski napisał(a):
Dać pismakom wódki i kiełbasy to napiszą każde gó...o bezkrytycznie Reszta tutej > http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l_gwizdka.html ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
ja nie wyobrazam sobie tam aut.. to chyba jakis blad, gdzie tam auta mialyby parkowac? metr od wejscia do trybun?.. kwestia czasu az spaliny na czarno wymaluja elewacje.. a moze to i lepiej
gdzie ona tu chce auta zaparkowac ![]() jak juz to chyba gdzies tam na koncu ulicy co mimo wszystko i tak byloby niezlym cyrkiemmoze O. wpadl na pomysl wybudowania podziemnych schronow.. i za pomoca dotkniecia jednej z lamp otworza sie wrota..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.08.2010 o godz. 08:57.
![]() ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje, że chodzi nie o parkowanie na Reymana, a wzdłuż Reymana
![]() ![]() pewnie gdzieś w tych okolicach gdzie była kasa sektora E i w strone narożnika bo innego miejsca nie widzę by można było postawić auta ![]() Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
parkingi muszą być przy Reymonta bo tam jest sporo miejsca , swoją drogą cała przestrzeń przed trybuną D wmaga natychmiastowej przebudowy bo to miejsce wygląda tragicznie![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Parking parkingiem ale ciekawe jak stamtąd się wyjedzie.Obstawiam że z 2 godziny żeby wbić się w Piastowską.
ps. ta budowa wygląda tak jak i wczorajsze wypowiedzi pani Niedziałkowskiej.Nie wiem może juz lepiej jakby sobie wzieła do pomocy meża/syna/wnuczka który cos wie o piłce , stadionach- bo to jest kompromitacja miasta co ta pani opowiada.A już strategia uników w pytaniach o elewacje i telebimy to szczyt chamstwa.Tak tak o Pani pisze bo wiem że to Pani czyta.Jak można zostawić stadion w takim stanie i nie mieć jeszcze cywilnej odwagi powiedzieć przepraszam, nie wyszło,coś tam zawaliliśmy ale poprawimy to jak szybko się da.Ale nie lepiej z ludzi próbować robić idiotów.Już były pomyłki trybuny północnej z południową, ściąga z wikipedi o brutalizmie, teraz tekst że z daleka elewacja jest niezła .Co będzie dalej.Aż strach mysleć |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najsmieszniejsze bylo to ze, gdy tylko pytalo jakies trudniejsze pytanie to Majchrowski oddawal od razu mikrofon tej babie..A jak juz sie zaczeli bezczelnie smiac przy pytaniu bodajze o zacieki,pekniecia na elewacji to myslalem ze mnie rozniesie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dziennikarze byli słabo przygotowani do tej konferencji. Bali się zadawać trudnych pytań. Nikt nie zadał pytania jak to możliwe, że miasto funduje telebimy na kałuży a na R22 juz nie ? Dlaczego praca ekip budowlanych przy budowie stadionu kończy się wczesnym popołudniem a miasto nie interwenuje u wykonawcy, tak jakby nie zależało mu na szybkim zakończeniu budowy (na ulubionym stadionie p. prezydenta praca wre nawet w nocy) ? itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Odnośnie relacji konferencji ze strony klubowej. Nie wiem czy to błędy w relacji czy tak faktycznie mówila pani Niedziałkowska : o parkingach wzdłuż Reymana juz tu mówiono, druga sprawa :"Niedziałkowska poinformowała również o tym, dlaczego rama podtrzymująca dach obu trybun, wschodniej i zachodniej, jest żelbetowa. „Rama stalowa została zastąpiona ramą żelbetową z powodu braku gwarancji bezpieczeństwa” – powiedziała, dodając, że gminę kosztowało to dodatkowe 12 mln zł, 6 mln na każdą z trybun. " - przecież jest na odwrót bo mamy ramy stalowe.Więc albo się znów pomyliła albo mamy zagrażajace bezpieczeństwu ramy stalowe
"„Oceniam pod względem konstrukcyjnym, czy to stwarza zagrożenie, czy są wżery w betonie, czy zbrojenie wystaje i jest skorodowane. Takich elementów nie ma. My realizujący pewne zadania mamy troszeczkę inne spojrzenie na zdjęcia dziennikarzy, bo ja nieraz widziałam dziurę, która została sfotografowana w tak umiejętny sposób, że byłam sama przerażona” – tłumaczyła Niedziałkowska." - jawna bezczelność - jasno było napisane że chodzi o trybune ukończoną czyli wschodnią, zdjecia były także robione z dalszej odleglosci, mają te zdjęcia z ostatniej interpelacji od radnego Olszówki "Kolejną sprawą, która żywo interesowała przedstawicieli mediów, były telebimy. „Wszystko jest przygotowane pod montaż telebimów, mogą być w każdej chwili zamontowane. W tym momencie na te rozgrywki nie będą zakupione. Koszt tych telebimów kształtuje się na poziomie około 1,8 mln zł za jeden. W tym momencie chcemy zakończyć realizację budowy. Dla nas priorytetem jest oddanie całości funkcjonalno-użytkowej” – stwierdziła Joanna Niedziałkowska." - znów brak podstawowej wiedzy.Koszt m2 dobrego ekranu LCD 5-6 tyś, czyli prawie 3 razy mniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
to jak juz jestesmy przy telebimach to ciekawi mnie jedna rzecz, czy on bedzie zaslanial cala konstrukcje telebimu, w ten o to sposob,
http://i36.tinypic.com/20shhyg.jpg czy tylko ta czesc srodkowa http://i37.tinypic.com/5mjx4l.jpg co oczywiscie wygladaloby mniej estetycznie.. i czy to jest zalezne od zachcianki zamawiajacego (ze moze dowolny rozmar zamowic) i czy jest mozliwosc polozenia telebimu na calej konstrukcji bez potrzeby odslaniania tych bocznych przejsciowek.? bo patrzac na ta rame odnosze wrazenie ze zaslaniac bedzie tylko srodkowa czesc bo po bokach nie ma tych pionowych ram..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.08.2010 o godz. 11:30.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Na wczorajszym " reality show" widziałem dwoje zblazowanych władców krakowskich. Ważniejszy jaśnie pan krakowski, wysługiwał się zmanierowaną do szpiku kości urzędniczką, sprawiając razem wrażenie, że nocne spotkanie z mieszczuchami jest dla nich ohydną koniecznoscią, oczyszczającą atmosferę wokól tej inwestycji. Przyjęta poza zmanierowanych łaskawców, pozwoliła im bez obrazy czyjegokolwiek honoru, opowiadać kolejne niesmaczne kawały o terminach oddania a nie zakończenia budowy stadionu. Prezes i kibice "uszczęśliwionej" Wisły, zamiast żądać przeprosin za ponad półroczne niedotrzymanie słowa i terminów a tym samym milionowe i sportowe straty, gaworzył coś o łzach i dreszczach, przepraszając za istnienie w Krakowie - Wisły Kraków. Przeprosiny więc, nie mogły nawet przejść, nie tylko przez usta jaśnie rządzących, ale nawet przez ich nieuczesane myśli. Kibice i dziennikarze , opustoszyli stoły z jadła i oddali się igraszkom boiskowym, wraz z przegranymi ostatnich bitew meczowych. Zachęcona przyzwoleniem pospulstwa Niedziałkowska, dała więc upust swoim niekompetencjom i bezczelności, imaginując coś o nieosiągalnych telebimach, czterokrotnie droższych od wszystkich innych na rynku lub o parkingu przy ul. wąskiej na jedno auto. Tak, jakby telebimy były w HD x 3D, podobnie do oświetlenia boiskowego, a kibice musieli oglądać mecze w specjalnych, najlepiej różowych okularach. Jaśnie oświeceni państwo urzędnicy, zakomunikowali gawiedzi, że ostatnia trybuna będzie gotowa na przyjęcie kibiców do końca Października i stadion będzie rozruszany stopniowo, aż do użytkowania go w całości na meczu z Legią.
Jednocześnie dodano, że Wisła przejmie obiekt w oficjalne użytkowanie, na podstawie umowy, nie wyjaśniając jakiej ( operatorskiej ?), dopiero gdy będzie on ukończony w całości. Nie ma jednak takiej fizycznej możliwosci, aby jaśnie państwo z Ratusza, ukończyło satadion w Listopadzie, gdyż nawet będąc w różowych okularach, wtedy możliwe są tylko czynne cztery trybuny bez zaplecza, co nie jest równoznaczne z zakończeniem inwestycji, choćby z uwagi na owe telebimy czy parkingi itd. Wynika więc z tego wszystkiego, że 6-cio letnie już, reality show pt." budowa stadionu przy R22" przeciągnie się na kolejny rok i może następne, wskutek wyborów lub inyterwencji państwowych tym razem urzędników, gdyż wyraźnie przy tym wszystkim widać, iż mimo łez w oczach, Basałaj i Cupiał, nie podpiszą umowy użytkowania stadionu, przed jego całkowitym ukończeniem. Przynajmniej, mam taką nadzieję.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.08.2010 o godz. 19:26.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
@SpoXsteR
skoro ma mieć 16m x 9m to chyba tylko ta środkowa część. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
te meble, które są w skyboxach, to wstawili by pustką nie wiało i nie jest to ich finalne wyposażenie mam nadzieję..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A ja jestem ciekaw czy jak już jest podane to "prawdziwe" otwarcie stadionu i jak obiecywał Majchrowski, że będzie to na pewno na 100% to czy będzie w ogóle to rozreklamowane gdzieś, bo jak na razie to marketing kuleje... albo go w ogóle praktycznie nie ma (wiadomo, że jak na razie to nie ma co reklamować).
Szczerze mówiąc klub chyba tak samo jak ja nie wierzy, że nastąpi to niebawem... ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie mam pytań... Znalezione na forum Skyscraper. Więcej zdjęć pod tym linkiem: http://picasaweb.google.com/stadiono...nWisY19082010# ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://krak.tv/kategoria-9,film-1402.html
19 na 6 metrów |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
To ja mam wielką chęć odpowiedzieć szanownemu Panu radnemu, że autobusy mogą się zaparkowywać na al. Focha, na al. 3. maja i gdzie się tylko będą chciały. Nu... i wreszcie zadowolony Pan radny? I będzie teraz szanowny Pan radny puścić mojego pejsa?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() Generalnie niewiele wynika z tych odpowiedzi... Wszystko będzie ustalone, jak się budowa skończy (przede wszystkim kary). Czyli można zakładać, że ich wcale nie będzie. A co do autobusów - parkingów nie ma, ale skoro Austriacy stawiali je gdzie popadnie, to my też możemy. A co. Kiepsko to wszystko wygląda.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy tylko mi się zdaje ze facet nie odpowiedział na połowę pytań?
przypominają mi się moje egzaminy na studiach - jak się nie znało odpowiedzi to się lało właśnie taką wodę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dwie galerie z wczorajszego testu oświetlenia, naglośnienia i murawy
http://kiks.tv/2010/08/galeria-test-...-wisly-krakow/ http://kiks.tv/2010/08/galeria-nowy-...-wisly-krakow/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Istnienie miejsc o gorszej widoczności nie jest błędem, ale wynika z praw fizyki" - słodkie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Sprowadzić sprzęt, nie wiadomo ile będzie trwała praca, gdzie mialy by być te kontenery przeniesione, jest wiele czynników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
-Wynajęcie dźwigu do 70 T kosztuje ok 250 zł/h (sprawdziłem pierwszy lepszy w necie)
-Ciężarówka z platformą powiedzmy też tyle. -Firma do przeprowadzek "Samochód 20 m3 + kierowca i 2 pracowników: 180 zł/h następne godziny 140zł/h" No to już chyba bezcenne... (na chyba że jak w " Poszukiwany, poszukiwana", ktoś bierze niezłą sumkę za "poprawki autorskie w projekcie urbanistycznym") Rozumiem, że za 355 161.47zł można by przeprowadzać się w 522 godziny czyli 21 dni (zaokrąglając sumy i licząc prace 24/24) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|