The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2010, 20:50
W sprawie telebimów przełomu się nie spodziewałem. Jak pani Niedziałkowska może się kompromitować mówiąc, że nie wiadomo jeszcze kto pokryje ich koszt? Czyżby każdy element stadionu był budowany oddzielnie?

Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.08.2010, 20:51
Organizację EURO 2012 straciliśmy bezpowrotnie.
Niebawem powstanie Stadion Narodowy, nie będzie na nim grała żadna drużyna, więc nie ma chyba możliwości, że kadra będzie robić tourne po kraju.
Jeśli tak, to co nam zależy, jaka będzie atmosfera na meczu z Australią i czy kapitan reprezentacji znowu powie w imieniu drużyny, że w Krakowie grać już nie chcą... (kto pamięta mecz z Izraelem w '97 chyba, ten wie, o czym mówię).
Bardzo bym chciał, żeby taki sam kwas był po 7 września, doping dla "Orłów Smudy" z rzadka przebijający się przez pozdraowienia dla prezydenta Miasta Krakowa...

Takie mam marzenie

P.S. A teraz zwrócę się do Pani Dyrektor ZIKiT : nawet jeśli dogadacie się z PZPN-em i dystrybucja biletów odbędzie się w każdym mieście, tylko nie w Krakowie... "do Bydgoszczy pojadę...", jeśli Pani zna ten cytat...
Przyjdę, choćby sam, i i pozdrowię Was... nie jeden raz, więc do USŁYSZENIA 07.09.2010r.,

pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2010, 20:57
spidey napisał(a):Wyświetl post
My gramy mecz na otwarcie z Arsenalem, a Wisła gra z Legią. To dość nobilitujące.
E tam od razu nobilitujące. Tradycyjne. Bo my tu bardzo tradycję szanujemy. Jak w Misiu...
Oświetlenie na starym stadionie też debiutowało na meczu z wami
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.08.2010, 20:58
Należy znaleźć firmę, która w zamian za nieustanne reklamowanie na telebimie jej logo i nazwy w trakcie meczów sfinansuje całość lub część inwestycji. Oczywiście taka umowa powinna być zawarta na taki okres, aby wartość reklamowa zbliżona była do wartości telebimu.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2010, 20:59
My gramy mecz na otwarcie z Arsenalem, a Wisła gra z Legią. To dość nobilitujące.
Mecz na otwarcie gramy z Koroną, nie z wami A z wami będzie jedynie pierwszy mecz przy gotowych wszystkich trybunach. Taki mecz dopiero przed wami, jak zbudują wam czwartą trybunkę. Zresztą, u nas też chcą tego typu festyn, jak wasz mecz z Arsenalem zrobić z jakąś znaną drużynę, ale szczegółów na razie brak.

Więc pudło, panie warszawiaku
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:04
Nie moj drogi. U nas na otwarcie stadionu grac bedzie Wisła, obojetne z kim bo na nia przyjdziemy. U Was na otwarcie gral Arsenal z gospodarzami :]
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.08.2010, 21:04
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie, to jest pelna moc oswietlenia?.. bo jesli tak to bardzo kiepsciutko.. trybuna C jest przerazliwie ciemna.. patrze na zdjecia z oficjalnych i mam obawy bo opraw na D w ogole nie bedzie widac (jesli chodzi o kartoniady, jakies sektorowki nie te podciagane pod dachem tylko w formie trzymania rekoma).. choc pod dachem D czy E sa jeszcze jakies lampy.. ale nie wiem czy to nie bedzie za malo.. jeszcze za czasow grania przy dwoch trybunach wiele opraw bylo w ogole nie widocznych a napisow na transparentach na gorze (gorne przejscie) nie szlo odczytac.. jedynie oprawy podwieszane typu "Sprzedawca lisci.. " czy "Piekielna druzyna.." dawaly rade
Przecież na D i E (nie wiem jak na nowych trybunach, ale zapewne musi być) jest oświetlenie widowni. Nie uruchamiali go, bo i po co, w doświetlaniu placu gry nie pomaga.
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.08.2010, 21:05
Dobra krótka relacja z mojego pobytu na... uppps raczej pod.. stadionem. Na konferencję nie udaje nam się wejść mimo blisko poł godzinnych negocjacji chlopaków z SKWK.Odpowiedz była ze miasto to organizuje nie klub i kibice nie mają wstępu!!!!Ale mniejsza z tym. Tak czy siak udało nam się na chwilę wbić na stadion w pewien nieformalny sposób .Wygląd w środku- naprawde bomba - gdyby nie ten okrąglak to żadnych zarzutów.
Byłem strasznie ździwiony że o 20.30 tylu pracowników, dźwig działa. Zasięgneliśmy informacji u źródła tj. u monterów na budowie.Okazało się że dostali prikaz że mają dziś przyjść od 19 do 22 i robić COKOLWIEK - to ich słowa.Czujecie? np.jeden gośc na trybunie zachodniej wziął sobie ytonga i napier...ł przez pare minut młotkiem, a potem następnego, a reszta chodziła po trybunie i się wygłupiali.Punkt o 22 powiedzieli ze już musza iśc .I poszli.
Z ciekawostek dwa ostatnie maszty sa podłączone "na krótko" jutro kable będa demontować i zacznie sie właściwy montaż. Też z informacji z budowy sam montaż dachu potrwa jeszcze ok. miesiąc bo jest zrobiony tylko tak "żeby się utrzymał" w dniu 19.08 na wizycie I sekretarza.Podsumowując obiekt chroniony jakby testowali tam dziś rakiety V5 ale w środku jest naprawde git. Przemówienia Majchrowskiego i pytań nie słyszałem bo na konfie nas nie było
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2010, 21:05
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie, to jest pelna moc oswietlenia?.. bo jesli tak to bardzo kiepsciutko.. trybuna C jest przerazliwie ciemna.. patrze na zdjecia z oficjalnych i mam obawy bo opraw na D w ogole nie bedzie widac (jesli chodzi o kartoniady, jakies sektorowki nie te podciagane pod dachem tylko w formie trzymania rekoma).. choc pod dachem D czy E sa jeszcze jakies lampy.. ale nie wiem czy to nie bedzie za malo.. jeszcze za czasow grania przy dwoch trybunach wiele opraw bylo w ogole nie widocznych a napisow na transparentach na gorze (gorne przejscie) nie szlo odczytac.. jedynie oprawy podwieszane typu "Sprzedawca lisci.. " czy "Piekielna druzyna.." dawaly rade

Tu mi się wydaje ze nie bierzesz pod uwagę reflektorów oświetleniowych skierowanych na trybunę (które chyba sa nie właczone), daltego masz takie złudzenie że trybuna D jest "ciemna".Tu chodziło o pokazanie jak wygląda murawa przy oświetleniu . Nie jestem tego pewien jak wprowadzam w błąd to przerpaszam
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...urawie//39374/
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:10
Jak Arapaho pisze ze wyglada wszystko dobrze to mysle ze mozna m spokojnie wierzyc i to najlepsza informacja z dzisiaj. Pozostale sa juz mniej optymistyczne, jak np. te telebimy...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:17
Niedziałkowska kolejny raz robi z nas idiotów mówiąc, że koszt jednego telebimu to 1,8mln. 3min w googlach i znalazłem przykładową cenę 9,2 tys/m2
(http://www.ledtelebimy.pl/podstrona,...chomienie.html) Chyba, że ZIKIT wychodzi na przeciw kibicom pracującym na stacjach kosmicznych i nasze telebimy będą miały po 200m2 powierzchni.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2010, 21:17
Jak dla mnie bomba. Wole jak Biała Gwiazda będzie na otwarcie całego stadionu mogła sprać Legię w meczu o punkty, niż grać jakiś mecz o pieruszkę z zagranicznym zespołem na wakacjach.

Ihmo będzie fajniejsza atmosfera, lepiej kibicowsko, większa adrenalina i w ogóle

Generalnie od zarania dziejów na Reymonta grywa się meczyki (towarzyskie i część ligowych), Mecze (pucharowe i ligowe) i MECZE!. Osobiście do tych ostatnich zaliczam tylko Świętą Wojnę, mecze z Legią*

Fajnie na otwarcie mieć MECZ, zamiast meczyku

* no i może jeszcze ewenementy które rodzą się co jakiś czas w stylu Wisła- Saragossa czy Wisła - Barcelona w pucharach.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2010, 21:18
Czyli skoro Niedziałkowska mówiła,że fotki z zaciekami są fałszywe/przerobione/nieprawdziwe to żadnej elewacji nie będzie...?

I jeszcze w kwestii tego oświetlenia to podczas transmisji telewizyjnej to dopiero będzie ciemno,pewnie będzie jeszcze gorzej niż przy tych 4 jupiterach co były ostatnio...
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2010, 21:19
Ja się zastanawiam jak oni to chcą skończyć do 30 października.. albo co wymyślą jak z Legią zagramy znów na 2 trybuny
Odpowiedz cytując
Maxell
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:22
Zrzuty z relacji live (przepraszam za jakość)
1. Oświetlenie murawy ( strasznie to nierównomierne i słabe ale może to tylko w przekazie tak wyglądało).
2. Wyjście piłkarzy(o ile wyjście na trening następowało po tym zjeździe to już zejście z treningu wykonywali na skróty po trawce pod górkę tam ewidentnie by się schodki przydały).
3. Trening (Boguski musi potrenować celność strzałów)
4. Prysznic w czasie treningu.
5. Narada Cleber Brożek przed gierką Wisła vs. Dziennikarze
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg Fot_01.jpg (62,9 KB, 201 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Fot_02.jpg (77,6 KB, 161 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Fot_03.jpg (81,8 KB, 161 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Fot_04.jpg (67,9 KB, 167 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Fot_05.jpg (70,9 KB, 165 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez Maxell : 19.08.2010 o godz. 21:38.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.08.2010, 21:23
orzeu w środku (poza podkreślam okrąglakiem i przez to chamsko obcięta, jakby niezakończoną zachodnią) jest ok - i robi naprawdę dobre wrażenie- a będzie chyba jeszcze lepsze jak pojawią sie kiedyś telebimy, są drobne niedoróbki typu słupki z monitoringu niektórym na dole trybun będa przeszkadzać no ale.... ,także wschodnia w środku robi dobre wrażanie, fajnie na pierwszy rzut oka wykończona.Jednak na zewnątrz każdy z kim bym nie rozmawiał (żeby nie bylo ze jest nieobiektywny) porażka na całej linii.Elewacja koszmar, konstrukcja dachu nijak się ma do elewacji (może jakby ja pomalowali na szaro? byloby lepiej), no i ten wspomniany brak telebimów
p.s.na stadionie nie mialem wrażenia że oświetlenie jest słabe choć i tak wydaje mi się ze nie wszystkie lampy świeciły
Odpowiedz cytując
barbarape
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 19.08.2010, 21:25
blanco napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze w kwestii tego oświetlenia to podczas transmisji telewizyjnej to dopiero będzie ciemno,pewnie będzie jeszcze gorzej niż przy tych 4 jupiterach co były ostatnio...
Masz rację, na pewno będzie ledwo piłkę widać :/. OMG :/.
Odpowiedz cytując
Maxell
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:26
6. Mecz Wisła vs. Dziennikarze (wynik bodajże 2:0)
7. Dziennikarze chyba mieli całkiem niezły wyżerek przed konferencją
8. Konferencja Majcher, Basałaj

PS. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...urawie//39388/
Nie wydaje wam się że z tą murawą jest naprawdę coś nie tak pierwszy "trening" i przy strzale tak się roluje
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg Fot_06.jpg (84,9 KB, 112 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Fot_07.jpg (71,0 KB, 119 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Fot_08.jpg (70,9 KB, 103 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez Maxell : 19.08.2010 o godz. 21:31.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2010, 21:42
seta napisał(a):Wyświetl post
W Nancy był bardzo podobny, z tym że chyba bliżej, albo wręcz w samym ogrodzeniu. Przykrywaliśmy go flagami na kijach
MonitoringTu jest foto:http://www.sportvox.fr/article.php3?id_article=27516
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.08.2010, 22:25
Cze,i ten Basałaj gada takie bzdury: Myślę, że termin listopadowy będzie ostatecznym, a nie tak jak w innych miastach częściowym.

on wie jaki był u nas termin ostateczny ? :|
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.08.2010, 23:21
http://kiks.tv/2010/08/reymonta-22-okiem-kiksa/

bardzo fajna relacja filmowa z dzisiejszego testu nagłośnienia, ośiwetlenia i murawy.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.08.2010, 23:21
a bylo jakiekolwiek pytanie o pleksy na D i E , albo o zasłoniecie naroznikow zeby deszcz nie zacinał z boku?

W trakcie konferencji pisałem tutaj:
Fuks napisał(a):Wyświetl post
"wzdluz reymana przy trybunie wschodniej powstanie parking dla osobowych" ? Czy ona TO powiedziala?! czy taka jakosc jest ze zle uslyszalem. LOL
teraz czytam na oficjalnej:

" Wzdłuż ulicy Reymana przy trybunie wschodniej powstanie parking, zgodnie z założeniami projektowymi. "

czyli jednak dobrze słyszałem. Moze mi ktos pokazac, jak ten parking bedzie tam wygladac? WTF?!
Ostatnio edytowane przez Fuks : 19.08.2010 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.08.2010, 23:27
wideo z dzis
http://www.youtube.com/watch?v=pRLW4sWCBOY&feature=sub
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2010, 23:36
Chociaż sam ogromnie tęsknie za powrotem na R22, powiem tak wolałbym jeszcze i dwa lata jeździć na SS czy nawet tak jak wcześniej do Sosnowca jeżeli takie zachowanie klubu wymogło by na inwestorze wykonanie obiektu zgodnie z wymogami klasy Elite które ten stadion miał spełniać.
W kwestii telebimów, nie obchodzi mnie kto i ile, oczywiście o ile taka sytuacja miała miejsce, "przytulił" na tej inwestycji. Są mam nadzieję w tym kraju instytucje które zajmują się ściganiem takich procederów. Natomiast czytając wypowiedź przedstawiciela inwestora o kwocie rzędu 1,8 mln za jeden telebim i porównując to z cenami które można wyszukać w necie poświęcając na to 1 minutę otrzymujemy odpowiedź na pytanie dlaczego ten stadion pomimo rezygnacji z wielu pierwotnie zakładanych rozwiązań kosztuje ponad 100 mln więcej niż planowano. Zakładam oczywiście że inwestor nie planuje zainstalowania telebimu o powierzchni 250 m2.
Wyglądu i stanu elewacji, oraz tłumaczenia przedstawiciela inwestora w tej kwestii nie będę komentował. Pomimo że powyżej udowodniono, iż obsługa piekielnej maszyny zwanej potocznie kalkulatorem przerasta możliwości osób zajmujących się tą inwestycją odnoszę nieodparte wrażenie że w umiejętności naginania rzeczywistości do własnych potrzeb drzemią w tych osobach niespotykane rezerwy.
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 20.08.2010, 06:37
Co do oświetlenia - ono nie jest jeszcze gotowe. Lampy nie są docelowo ani ustawione, ani nagrzane, co rzutuje nierównomiernością światła i jego barwą oraz poziomem jasności.
Prawdopodobnie nie działało ono również na 100%, bo wątpię, aby wszystkie przyłącza były gotowe dzień czy dwa po zamontowaniu ostatniego jupitera. Przynajmniej mam taką nadzieję...
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 20.08.2010, 07:13
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Byłem strasznie ździwiony że o 20.30 tylu pracowników, dźwig działa. Zasięgneliśmy informacji u źródła tj. u monterów na budowie.Okazało się że dostali prikaz że mają dziś przyjść od 19 do 22 i robić COKOLWIEK - to ich słowa.Czujecie? np.jeden gośc na trybunie zachodniej wziął sobie ytonga i napier...ł przez pare minut młotkiem, a potem następnego, a reszta chodziła po trybunie i się wygłupiali.Punkt o 22 powiedzieli ze już musza iśc .I poszli.
Z ciekawostek dwa ostatnie maszty sa podłączone "na krótko" jutro kable będa demontować i zacznie sie właściwy montaż. Też z informacji z budowy sam montaż dachu potrwa jeszcze ok. miesiąc bo jest zrobiony tylko tak "żeby się utrzymał" w dniu 19.08 na wizycie I sekretarza
Scena z Barei. Nic się przez 30 lat nie zmieniło.
Brakowało tylko aby oko wypadło temu misiu... Spadającemu z "pracującego" dźwigu.

Byłam wczoraj pod stadionem rzucić okiem na test oświetlenia.
Nie przypuszczałam, że jest jeszcze niegotowe.
Miałam za to wrażenie, że za chwilę zobaczę gości podłączających kablem prąd do żarówek podobnie jak po katastrofie na lotnisku pod Smoleńskiem
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.08.2010, 07:59
Cholera ogladam sobie filmik z tego stadionu z wczoraj i powiedzcie (please), ze ten podjazd przy wyjsciu z okraglaka
to tylko rozwiazanie tymczasowe (podoobno na karetke) Qrwa dziury w kazdym narozniku, a karetka musi wjezdzac przez akurat ten zabudowany. A co jakby nie bylo okraglaka tylko zwykly naroznik ? Tam powinny byc schodki ulozone zeby pilkarze wychodzili prosto z naroznika, a nie jakimis drogami okreznymi skaczac przez kraweznik (a co jak jakis patalach dozna przy tym kontuzji ?). Ten stadion moglby byc nawet spoko ale takie gowniane rozwiazania niby nie trudnych szczegolow wszystko psuja.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.08.2010, 08:00
mam pytanie: czy ktoś brał w ogóle pod uwagę co się na dłuższą metę stanie z murawą przy pełnym zadaszeniu trybun, jesienią lub w zimie, gdy przez większość dnia murawa będzie w cieniu? Z tego co słyszałem to na lechu już mają z tym problem, jak jest u nas?
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.08.2010, 08:09
Parking wzdłuż Reymana To jest żart? 12 tys kibiców na takij ulicy i jeszcze auta tam zaparkowane Chyba coś źle zrozumialem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów