|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Należy znaleźć firmę, która w zamian za nieustanne reklamowanie na telebimie jej logo i nazwy w trakcie meczów sfinansuje całość lub część inwestycji. Oczywiście taka umowa powinna być zawarta na taki okres, aby wartość reklamowa zbliżona była do wartości telebimu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A z wami będzie jedynie pierwszy mecz przy gotowych wszystkich trybunach. Taki mecz dopiero przed wami, jak zbudują wam czwartą trybunkę. Zresztą, u nas też chcą tego typu festyn, jak wasz mecz z Arsenalem zrobić z jakąś znaną drużynę, ale szczegółów na razie brak.Więc pudło, panie warszawiaku ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie moj drogi. U nas na otwarcie stadionu grac bedzie Wisła, obojetne z kim bo na nia przyjdziemy. U Was na otwarcie gral Arsenal z gospodarzami :]
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dobra krótka relacja z mojego pobytu na... uppps raczej pod.. stadionem. Na konferencję nie udaje nam się wejść mimo blisko poł godzinnych negocjacji chlopaków z SKWK.Odpowiedz była ze miasto to organizuje nie klub i kibice nie mają wstępu!!!!Ale mniejsza z tym. Tak czy siak udało nam się na chwilę wbić na stadion w pewien nieformalny sposób .Wygląd w środku- naprawde bomba - gdyby nie ten okrąglak to żadnych zarzutów.
Byłem strasznie ździwiony że o 20.30 tylu pracowników, dźwig działa. Zasięgneliśmy informacji u źródła tj. u monterów na budowie.Okazało się że dostali prikaz że mają dziś przyjść od 19 do 22 i robić COKOLWIEK - to ich słowa.Czujecie? np.jeden gośc na trybunie zachodniej wziął sobie ytonga i napier...ł przez pare minut młotkiem, a potem następnego, a reszta chodziła po trybunie i się wygłupiali.Punkt o 22 powiedzieli ze już musza iśc .I poszli. Z ciekawostek dwa ostatnie maszty sa podłączone "na krótko" jutro kable będa demontować i zacznie sie właściwy montaż. Też z informacji z budowy sam montaż dachu potrwa jeszcze ok. miesiąc bo jest zrobiony tylko tak "żeby się utrzymał" w dniu 19.08 na wizycie I sekretarza.Podsumowując obiekt chroniony jakby testowali tam dziś rakiety V5 ale w środku jest naprawde git. Przemówienia Majchrowskiego i pytań nie słyszałem bo na konfie nas nie było |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Tu mi się wydaje ze nie bierzesz pod uwagę reflektorów oświetleniowych skierowanych na trybunę (które chyba sa nie właczone), daltego masz takie złudzenie że trybuna D jest "ciemna".Tu chodziło o pokazanie jak wygląda murawa przy oświetleniu . Nie jestem tego pewien jak wprowadzam w błąd to przerpaszam ![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...urawie//39374/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Arapaho pisze ze wyglada wszystko dobrze to mysle ze mozna m spokojnie wierzyc i to najlepsza informacja z dzisiaj. Pozostale sa juz mniej optymistyczne, jak np. te telebimy...
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedziałkowska kolejny raz robi z nas idiotów mówiąc, że koszt jednego telebimu to 1,8mln. 3min w googlach i znalazłem przykładową cenę 9,2 tys/m2
(http://www.ledtelebimy.pl/podstrona,...chomienie.html) Chyba, że ZIKIT wychodzi na przeciw kibicom pracującym na stacjach kosmicznych i nasze telebimy będą miały po 200m2 powierzchni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Ihmo będzie fajniejsza atmosfera, lepiej kibicowsko, większa adrenalina i w ogóle ![]() Generalnie od zarania dziejów na Reymonta grywa się meczyki (towarzyskie i część ligowych), Mecze (pucharowe i ligowe) i MECZE!. Osobiście do tych ostatnich zaliczam tylko Świętą Wojnę, mecze z Legią* Fajnie na otwarcie mieć MECZ, zamiast meczyku * no i może jeszcze ewenementy które rodzą się co jakiś czas w stylu Wisła- Saragossa czy Wisła - Barcelona w pucharach. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czyli skoro Niedziałkowska mówiła,że fotki z zaciekami są fałszywe/przerobione/nieprawdziwe to żadnej elewacji nie będzie...?
I jeszcze w kwestii tego oświetlenia to podczas transmisji telewizyjnej to dopiero będzie ciemno,pewnie będzie jeszcze gorzej niż przy tych 4 jupiterach co były ostatnio... ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam jak oni to chcą skończyć do 30 października.. albo co wymyślą jak z Legią zagramy znów na 2 trybuny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zrzuty z relacji live (przepraszam za jakość)
1. Oświetlenie murawy ( strasznie to nierównomierne i słabe ale może to tylko w przekazie tak wyglądało). 2. Wyjście piłkarzy(o ile wyjście na trening następowało po tym zjeździe to już zejście z treningu wykonywali na skróty po trawce pod górkę tam ewidentnie by się schodki przydały). 3. Trening (Boguski musi potrenować celność strzałów) 4. Prysznic w czasie treningu. 5. Narada Cleber Brożek przed gierką Wisła vs. Dziennikarze
Ostatnio edytowane przez Maxell : 19.08.2010 o godz. 21:38.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
orzeu w środku (poza podkreślam okrąglakiem i przez to chamsko obcięta, jakby niezakończoną zachodnią) jest ok - i robi naprawdę dobre wrażenie- a będzie chyba jeszcze lepsze jak pojawią sie kiedyś telebimy, są drobne niedoróbki typu słupki z monitoringu niektórym na dole trybun będa przeszkadzać no ale.... ,także wschodnia w środku robi dobre wrażanie, fajnie na pierwszy rzut oka wykończona.Jednak na zewnątrz każdy z kim bym nie rozmawiał (żeby nie bylo ze jest nieobiektywny) porażka na całej linii.Elewacja koszmar, konstrukcja dachu nijak się ma do elewacji (może jakby ja pomalowali na szaro? byloby lepiej), no i ten wspomniany brak telebimów
p.s.na stadionie nie mialem wrażenia że oświetlenie jest słabe choć i tak wydaje mi się ze nie wszystkie lampy świeciły |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
6. Mecz Wisła vs. Dziennikarze (wynik bodajże 2:0)
7. Dziennikarze chyba mieli całkiem niezły wyżerek przed konferencją 8. Konferencja Majcher, Basałaj PS. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...urawie//39388/ Nie wydaje wam się że z tą murawą jest naprawdę coś nie tak pierwszy "trening" i przy strzale tak się roluje
Ostatnio edytowane przez Maxell : 19.08.2010 o godz. 21:31.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cze,i ten Basałaj gada takie bzdury: Myślę, że termin listopadowy będzie ostatecznym, a nie tak jak w innych miastach częściowym.
on wie jaki był u nas termin ostateczny ? :| |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://kiks.tv/2010/08/reymonta-22-okiem-kiksa/
bardzo fajna relacja filmowa z dzisiejszego testu nagłośnienia, ośiwetlenia i murawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
a bylo jakiekolwiek pytanie o pleksy na D i E , albo o zasłoniecie naroznikow zeby deszcz nie zacinał z boku?
W trakcie konferencji pisałem tutaj:
" Wzdłuż ulicy Reymana przy trybunie wschodniej powstanie parking, zgodnie z założeniami projektowymi. " czyli jednak dobrze słyszałem. Moze mi ktos pokazac, jak ten parking bedzie tam wygladac? WTF?!
Ostatnio edytowane przez Fuks : 19.08.2010 o godz. 23:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chociaż sam ogromnie tęsknie za powrotem na R22, powiem tak wolałbym jeszcze i dwa lata jeździć na SS czy nawet tak jak wcześniej do Sosnowca jeżeli takie zachowanie klubu wymogło by na inwestorze wykonanie obiektu zgodnie z wymogami klasy Elite które ten stadion miał spełniać.
W kwestii telebimów, nie obchodzi mnie kto i ile, oczywiście o ile taka sytuacja miała miejsce, "przytulił" na tej inwestycji. Są mam nadzieję w tym kraju instytucje które zajmują się ściganiem takich procederów. Natomiast czytając wypowiedź przedstawiciela inwestora o kwocie rzędu 1,8 mln za jeden telebim i porównując to z cenami które można wyszukać w necie poświęcając na to 1 minutę otrzymujemy odpowiedź na pytanie dlaczego ten stadion pomimo rezygnacji z wielu pierwotnie zakładanych rozwiązań kosztuje ponad 100 mln więcej niż planowano. Zakładam oczywiście że inwestor nie planuje zainstalowania telebimu o powierzchni 250 m2. Wyglądu i stanu elewacji, oraz tłumaczenia przedstawiciela inwestora w tej kwestii nie będę komentował. Pomimo że powyżej udowodniono, iż obsługa piekielnej maszyny zwanej potocznie kalkulatorem przerasta możliwości osób zajmujących się tą inwestycją odnoszę nieodparte wrażenie że w umiejętności naginania rzeczywistości do własnych potrzeb drzemią w tych osobach niespotykane rezerwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Co do oświetlenia - ono nie jest jeszcze gotowe. Lampy nie są docelowo ani ustawione, ani nagrzane, co rzutuje nierównomiernością światła i jego barwą oraz poziomem jasności.
Prawdopodobnie nie działało ono również na 100%, bo wątpię, aby wszystkie przyłącza były gotowe dzień czy dwa po zamontowaniu ostatniego jupitera. Przynajmniej mam taką nadzieję... |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Brakowało tylko aby oko wypadło temu misiu... Spadającemu z "pracującego" dźwigu. Byłam wczoraj pod stadionem rzucić okiem na test oświetlenia. Nie przypuszczałam, że jest jeszcze niegotowe. Miałam za to wrażenie, że za chwilę zobaczę gości podłączających kablem prąd do żarówek podobnie jak po katastrofie na lotnisku pod Smoleńskiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cholera ogladam sobie filmik z tego stadionu z wczoraj i powiedzcie (please), ze ten podjazd przy wyjsciu z okraglaka
to tylko rozwiazanie tymczasowe (podoobno na karetke) ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
mam pytanie: czy ktoś brał w ogóle pod uwagę co się na dłuższą metę stanie z murawą przy pełnym zadaszeniu trybun, jesienią lub w zimie, gdy przez większość dnia murawa będzie w cieniu? Z tego co słyszałem to na lechu już mają z tym problem, jak jest u nas?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Parking wzdłuż Reymana
|
|