The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 08:07
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Dopiero teraz obejrzalem tą sytuacje z Legii i jak dla mnie to są jednak jaja. W życiu czegoś takiego nie widziałem, moim zdaniem jawny przekręt. Takich sytuacji w każdym meczu jest przecież mnóstwo... Skoro istnieją takie przepisy (a tak w ogóle, czy kiedyś za to nie było tylko żółtej kartki ? coś się zmieniło w tej kwestii ?) to licze, że sędziowie będą konsekwentni i od następnej kolejki zobaczymy sporo wolnych z pola karnego.
No to sobie obejrzyj skoro w życiu nie widziałeś:

Mecz w europejskich pucharach: Celtic Glasgow - Szachtar Donieck
http://legionisci.com/news/38857_Arb...przepisow.html

a tu Crvena Zwezda Belgrad - Slavia Praga

gol w 4 minucie
http://www.youtube.com/watch?v=5l5CuWezZBE

No chyba, że u nas są inne przepisy jak w Europie ?
Powyższy tekst kreseqa chyba wszystko wyjaśnia. Sędzia i tak miał anielską cierpliwość do tego błazna.
Ja odwrócę pytanie: Czy chcielibyśmy, żeby podczas derbów Cabaj oraz cała ta wg. Matusiaka banda frajerów była bezkarna grajac tak beszczelnie na czas ? Co wtedy, czy nie domagano by się własnie od sędziego aby ukrócił ten cyrk ?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 18.08.2010 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.08.2010, 10:21
na szczęście nasz Pawełek takich numerów nie odwala
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.08.2010, 11:26
odnośnie Cabaja to życzyłbym sobie żeby sędziowie egzekwowali przepisy konsekwentnie, wiec albo Stefański w każdym meczu daje 5 takich wolnych albo jest krętaczem.

A tłumaczenie że Cabaj grał na czas jest śmieszne, bo skoro, gra na czas ale nic mu nie mogę zrobić, to podejdę chuja z innej strony... dno

tak to sobie mogę mówić ja, a nie sędzia
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.08.2010, 11:34
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
na szczęście nasz Pawełek takich numerów nie odwala
bo ostatnio nie gramy na czas ;]

Bijcie brawo Howardowi za karnego, kibice sędziego...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.08.2010, 11:44
W takim razie w każdym meczu powinno być po 5-10 takich wolnych posrednich. Szacunek dla Ulatowskiego, że powiedział co myśli na konferencji
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.08.2010, 11:51
Mishau napisał(a):Wyświetl post
W takim razie w każdym meczu powinno być po 5-10 takich wolnych posrednich. Szacunek dla Ulatowskiego, że powiedział co myśli na konferencji
Bardzo dobrze powiedzial to maja sie teraz ta wypowiedzia zajac zamiast poprawiac to bagno jakim jest polska liga rzadzona przez kretaczy z PZPN-u. Jakby na prawde sedzia gwizdał z zasadami gry to wczesniej w tym meczu byłoby wiecej takich sytuacji. Mozna nie lubic zydkow ale to co spotkało ich moze sie przytrafic niedługo nam a wtedy nie bedzie nikomu do smiechu. Niestety ale w naszej lidze sa druzyny pod ochrona i druzyny bez ochrony.

A czy ja napisalem, ze im wspołczuje? ja tylko napisałem to co moze i nam sie przytrafic a Ulatowski przynajmniej ma jaja tak jak Zurawski - nie boi sie mowic to co widział kazdy a inni siedzieliby cicho.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.08.2010 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 18.08.2010, 12:04
Nie wierze w to co czytam, na forum Wisły współczuje sie zydowskim piczkom i daje szacunek Ulatowskiemu
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2010, 12:13
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Nie mieszajcie już ludzie. Prawie w każdym meczu sędzia daje kartkę za grę na czas. Cabajowi nie mógł dać, bo ten już jedna miał. Mógł: dac żólta nr 2 i w konsekwencji czerwoną albo dac rzut wolny. GRA NA CZAS BYŁA. I nie użalajćie sie już nad żydowska garbatą dolą, bo mogli to wygrac spokojnie dużo wcześniej. Ale jak sie nie trafi do bramki z 2-3 metrów...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 18.08.2010, 12:28
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie mieszajcie już ludzie. Prawie w każdym meczu sędzia daje kartkę za grę na czas. Cabajowi nie mógł dać, bo ten już jedna miał. Mógł: dac żólta nr 2 i w konsekwencji czerwoną albo dac rzut wolny. GRA NA CZAS BYŁA. I nie użalajćie sie już nad żydowska garbatą dolą, bo mogli to wygrac spokojnie dużo wcześniej. Ale jak sie nie trafi do bramki z 2-3 metrów...
po pierwsze mógł dać, byłaby czerwona (kojarzysz

nie ma nic gorszego niż wybiórcze stosowanie przepisów, ale nasz kraj z tego słynie wiec nie dziwi fala obrońców
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 12:30
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze powiedzial to maja sie teraz ta wypowiedzia zajac zamiast poprawiac to bagno jakim jest polska liga rzadzona przez kretaczy z PZPN-u. Jakby na prawde sedzia gwizdał z zasadami gry to wczesniej wolnego dostalaby Cracovia. Mozna nie lubic Pasiastych ale to co spotkało ich moze sie przytrafic niedługo nam. Niestety ale w naszej lidze sa druzyny pod ochrona i druzyny bez ochrony.

A czy ja napisalem, ze im wspołczuje? ja tylko napisałem to co moze i nam sie przytrafic a Ulatowski przynajmniej ma jaja tak jak Zurawski - nie boi sie mowic to co widział kazdy a inni siedzieliby cicho.
http://ekstraklasa.tv
Żenujące jest to doszukiwanie się drugiego dna przez niektórych. W pierwszej kolejce powinien być karny przeciwko Lechowi. Pojawiły się tu głosy o jakiś wałkach dla Lecha. W drugiej to Lech powinien mieć karnego, a nie miał...wrzućcie na luz bo wam żyłka pęknie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.08.2010, 12:30
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
A tłumaczenie że Cabaj grał na czas jest śmieszne, bo skoro, gra na czas ale nic mu nie mogę zrobić, to podejdę chuja z innej strony... dno

tak to sobie mogę mówić ja, a nie sędzia
A co wg. Ciebie ma zrobić sędzia w stosunku do grajka, który co chwila się przewraca i symuluje kontuzję. Robi to 5-6 razy w meczu, a każdy z jego kolegów powiedzmy po 4-5 razy. Przedłużasz mecz o 45 min. Czy tak jak Cabaja łapiesz go na przekroczeniu przepisów ?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 12:36
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A co wg. Ciebie ma zrobić sędzia w stosunku do grajka, który co chwila się przewraca i symuluje kontuzję. Robi to 5-6 razy w meczu, a każdy z jego kolegów powiedzmy po 4-5 razy. Przedłużasz mecz o 45 min. Czy tak jak Cabaja łapiesz go na przekroczeniu przepisów ?
To chyba tylko w polsce potrafia grac na czas po zdobytej bramce w pierszej połowie. Tego zachowania to ja w ogole nie rozumiem ale rozumiem, ze jak sie gwizda z zasadami gry to sie gwizda w kazdej minucie meczu a nie tak jak ktos pisał: sedzia mogł zagwizdac w 90 minucie ale nie mogł w 10-tej - bo to jest chore.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.08.2010 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 18.08.2010, 12:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
gra na czas jest przekroczeniem przepisów, nie moja wina, że sędzia jest bez jaj.

Mszczenie się nie jest najlepsza metoda sędziowania, bo zawsze ktoś może wtedy oskarżyć sędziego o manipulację/ oszustwo, ze względu na moment wyboru "mszczenia"

Tak jeszcze dla ustalenia uwagi:
1)obydwaj bramkarze w tym meczu przekroczyli ten przepis po kilka razy
2)Cabaj złamał ten przepis będąc niemal na linii końcowej z boku do bramki, a sędzia dał wolnego ze środka pola karnego 15 m od linii końcowej. Jak widać nawet w tej jednej decyzji nie był konsekwentny

Mi nie chodzi o żydków, jak spadną przez ten punkt to będę się śmiał jeszcze głośniej

Edit
i jeszcze w kwestii "co ja bym zrobił"
prawdopodobnie takie elementy aspołeczne jak Cabaj,Peszko czy św Manuel nie dociągnęły do końca jednej połowy przy moim sedziowaniu
Oszustów trzeba eliminować szybko i zdecydowanie
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 18.08.2010 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.08.2010, 12:43

Edit
prawdopodobnie takie elementy aspołeczne jak Cabaj,Peszko czy św Manuel nie dociągnęły do końca jednej połowy przy moim sedziowaniu
zapomniałeś dodać jeszcze dwóch Brożków i Małeckiego
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.08.2010, 12:43
Jot napisał(a):Wyświetl post
Nie wierze w to co czytam, na forum Wisły współczuje sie zydowskim piczkom i daje szacunek Ulatowskiemu
Od pewnego czasu to forum jest bardzo ekumeniczne Koszerni na poparcie swoich absurdalnych tez powołują się juz nawet na adwokatów z tego forum.
Jak widać dużo jest zwolenników gry na czas i pełnej bezkarności kopaczy. Zobaczymy jak wtedy będa wołać gdy Cabaj bedzie co interwencję podciągać getry a jego "nieżywi" koledzy wylegiwać się będą na trawce, podczas derbów gdy wynik będzie dla nich (Nie daj Boże) korzystny ?
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 12:51
gra na czas jest przekroczeniem przepisów, nie moja wina, że sędzia jest bez jaj.

Mszczenie się nie jest najlepsza metoda sędziowania, bo zawsze ktoś może wtedy oskarżyć sędziego o manipulację/ oszustwo, ze względu na moment wyboru "mszczenia"

Tak jeszcze dla ustalenia uwagi:
1)obydwaj bramkarze w tym meczu przekroczyli ten przepis po kilka razy
2)Cabaj złamał ten przepis będąc niemal na linii końcowej z boku do bramki, a sędzia dał wolnego ze środka pola karnego 15 m od linii końcowej. Jak widać nawet w tej jednej decyzji nie był konsekwentny

Mi nie chodzi o żydków, jak spadną przez ten punkt to będę się śmiał jeszcze głośniej

Edit
Ja mam pytanie o pkt 2) twojego wywodu. Skąd wiesz, że miejsce z którego ma być wykonany taki wolny to magiczny moment 6,00000000000001 s a nie, gdy sędzia odgwizduje? Ja przyznam się bez bicia, że nie mam zielonego pojęcia, nie znam dokładnie przepisów. Natomist sugerując się dwoma filmikami z Celticu i Crveny jestem w stanie zauważyć, że tam wolny wykonywany jest z miejsca, gdzie dobroduszny bramkarz postanawia w końcu łaskawie rozpocząć grę, a sędzia gwiżdże...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 13:37
Jezusmaria, ile można to samo wałkować... w tym temacie zostało wszystko już powiedziane chyba, ale potem znowu te same zarzuty, więc znowu odpowiedź... a potem znowu te same zarzuty, tak jakby ludzie którzy tu wpisują włącznie z panem premierem moderatorem nie czytali poprzednich postów w temacie, w którym się wypowiadają - no ale tę ewentualność odrzucam, przecież to jest porządne forum i porządni jego użytkownicy

Dla mnie jedna rzecz jest oczywista - gra na czas, to tylko psucie widowiska, jeżeli jest dokonywana w minutach od 0 do powiedzmy 80. Ale w tych ostatnich 10-15 minutach zaczyna być wypaczaniem wyniku. I, jeżeli sędzia ma interweniować, to właśnie wtedy powinien to robić, a wcześniej po prostu zwracać uwagę, ewentualnie karać kartkami tych, którzy się do tego nie stosują. Ale w końcówce na coś takiego się powinno reagować. A już na pewno na ponad podwójne przekraczanie dozwolonego czasu.

Jeżeli prawdą jest, ze sędzia zwracał uwagę Cabajowi na grę na czas wcześniej (sędzia twierdzi, że robił to wielokrotnie, Cabaj twierdzi że sędzia kłamie i że sam grzecznie przybiegł do sędziego w przerwie i spytał się o wykładnię przepisów, czy kiedy piłka wyjdzie na aut, to on ma po nią truchtać, czy może iść piechotą, bo on nie wie jak sędzia zareaguje, a bardzo nie chce, by jego zachowanie zostało uznane za grę na czas), to Cabaj jawnie przetrzymując piłkę doskonale powinien był sobie zdawać sprawę, że sędzia może zareagować. To nie było tak, że on sobie przetrzymywał piłkę cały mecz i było ok, a tu NAGLE WTEM grom z jasnego nieba i ojezu jak to, dlaczego? Jeżeli był upominany wcześniej i to niejednokrotnie, to co jak co, ale wiedział doskonale, że wcześniej naruszał przepisy, a sędzia o tym wiedział i że konsekwencje mogą być. Zdecydował się to zignorować, to niech cierpi konsekwencje. A nie tłumaczy się, że "on musiał sobie poprawić ochraniacz, bo jakby mu się zsunął, to co by wtedy było panie sędzio?".

Poza tym jeżeli ten mecz był drukowany, to Stefańskiemu powinni odebrać licencję sędziowską nie za drukowanie, ale za robienie tego jak skończony idiota i narażanie beneficjenta na przykre konsekwencje swojej indolencji i braku przestępczych zdolności. No bo jak się czeka na okazję do druku do 92 minuty, to trzeba być idiotą, bo wystarczyło żeby Cabaj tej piłki nie łapał (byłoby od bramki jeżeli dobrze pamiętam), albo złapał i nie zachował się jak idiota i w dwie minuty do końca meczu żadnej już okazji do drukarni mogłoby nie być. I co, kto by zwrócił te pieniądze ITI? Mało to się pod koniec meczu piłkarzy Legii wywracało dookoła pola karnego? Iwański mógłby sobie wtedy z bezpośredniego sieknąć, a nie tak jakoś dziwnie, że jak mu Vrdoljak poda, to on nie będzie wiedział gdzie jest wentyl

A taki wolny pośredni, to jest dosyć daleko od karnego mimo wszystko, gwarancji gola z tego nie masz.
Legionista
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 13:45
Chodzi nam o decyzje sedziego z tak zwanym duchem gry (z zasadami). Jezeli mowimy o tym duchu to dlaczego sedzia meczu Ruch - Wisla nie podyktował karnego na Riosie, po ktorym tak wszyscy sie na niego wkurzali (takze tutaj na forum?). Tez mogl skorzystac z zasad i podyktowac karnego ale tego nie zrobił. Tutaj juz wam nie pasowała decyzja sedziego tak? Nie lepiej by dla nas było aby Legia i Cracovia potraciły po 2 punkty? przeciez Legia to tez nasz wrog. Teraz moze to nie ma znaczenia ale pod koniec sezonu juz jakies moze miec. Jezeli jest pojecie "z duchem gry" to sie powinno wszystkie symulacje, wymuszania karnych, granie na czas, przetrzymywanie pilki przez bramkarza odgwizdywac a nie tak jak w tych dwoch przypadkach - w jednej podyktował wolnego a w drugiej nie podyktował karnego. W pierwszej sytuacji sedzia skorzystał z zasad a w drugiej zasady miał gdzies. Tacy to juz sa sedziowie na tym swiecie a w polsce to juz w ogole szkoda gadac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.08.2010 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2010, 14:09
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Jezusmaria, ile można to samo wałkować... w tym temacie zostało wszystko już powiedziane chyba, ale potem znowu te same zarzuty, więc znowu odpowiedź... a potem znowu te same zarzuty, tak jakby ludzie którzy tu wpisują włącznie z panem premierem moderatorem nie czytali poprzednich postów w temacie, w którym się wypowiadają - no ale tę ewentualność odrzucam, przecież to jest porządne forum i porządni jego użytkownicy

Dla mnie jedna rzecz jest oczywista - gra na czas, to tylko psucie widowiska, jeżeli jest dokonywana w minutach od 0 do powiedzmy 80. Ale w tych ostatnich 10-15 minutach zaczyna być wypaczaniem wyniku. I, jeżeli sędzia ma interweniować, to właśnie wtedy powinien to robić, a wcześniej po prostu zwracać uwagę, ewentualnie karać kartkami tych, którzy się do tego nie stosują. Ale w końcówce na coś takiego się powinno reagować. A już na pewno na ponad podwójne przekraczanie dozwolonego czasu.

Jeżeli prawdą jest, ze sędzia zwracał uwagę Cabajowi na grę na czas wcześniej (sędzia twierdzi, że robił to wielokrotnie, Cabaj twierdzi że sędzia kłamie i że sam grzecznie przybiegł do sędziego w przerwie i spytał się o wykładnię przepisów, czy kiedy piłka wyjdzie na aut, to on ma po nią truchtać, czy może iść piechotą, bo on nie wie jak sędzia zareaguje, a bardzo nie chce, by jego zachowanie zostało uznane za grę na czas), to Cabaj jawnie przetrzymując piłkę doskonale powinien był sobie zdawać sprawę, że sędzia może zareagować. To nie było tak, że on sobie przetrzymywał piłkę cały mecz i było ok, a tu NAGLE WTEM grom z jasnego nieba i ojezu jak to, dlaczego? Jeżeli był upominany wcześniej i to niejednokrotnie, to co jak co, ale wiedział doskonale, że wcześniej naruszał przepisy, a sędzia o tym wiedział i że konsekwencje mogą być. Zdecydował się to zignorować, to niech cierpi konsekwencje. A nie tłumaczy się, że "on musiał sobie poprawić ochraniacz, bo jakby mu się zsunął, to co by wtedy było panie sędzio?".

Poza tym jeżeli ten mecz był drukowany, to Stefańskiemu powinni odebrać licencję sędziowską nie za drukowanie, ale za robienie tego jak skończony idiota i narażanie beneficjenta na przykre konsekwencje swojej indolencji i braku przestępczych zdolności. No bo jak się czeka na okazję do druku do 92 minuty, to trzeba być idiotą, bo wystarczyło żeby Cabaj tej piłki nie łapał (byłoby od bramki jeżeli dobrze pamiętam), albo złapał i nie zachował się jak idiota i w dwie minuty do końca meczu żadnej już okazji do drukarni mogłoby nie być. I co, kto by zwrócił te pieniądze ITI? Mało to się pod koniec meczu piłkarzy Legii wywracało dookoła pola karnego? Iwański mógłby sobie wtedy z bezpośredniego sieknąć, a nie tak jakoś dziwnie, że jak mu Vrdoljak poda, to on nie będzie wiedział gdzie jest wentyl

A taki wolny pośredni, to jest dosyć daleko od karnego mimo wszystko, gwarancji gola z tego nie masz.
Mam nadzieję, że legioniści nie będą zmieniali zdania i jak Antolek w 90. minucie meczu ze Śląskiem będzie przytrzymywał piłkę, to również będą domagali się rzutu wolnego pośredniego dla Śląska
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 14:09
e tam duch gry

prawda jest taka, ze gdyby to stałos się w meczu Bełchatów - Bytom, to by maks 2 zdania były na ten temat napisane

Zaskakuje mnie tylko zachowanie kibiców Legii, dla ktorych zachowanie sędziego jest rzeczą naturalną. Zamiast przyznac sie do błędu, i po prostu cieszyć się, Wy tutaj piszecie, że gra na czas psuje widowisko.

Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 18.08.2010, 14:44
He do jakiego błędu, czy ty w jakimś matriksie żyjesz? To właśnie było BEZBŁĘDNE, czy byś chciał tego czy nie.
To chyba Cabaj powinien się przyznać do błędu.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2010, 14:44
po pierwsze mógł dać, byłaby czerwona (kojarzysz

nie ma nic gorszego niż wybiórcze stosowanie przepisów, ale nasz kraj z tego słynie wiec nie dziwi fala obrońców
No to włąsnie takim gadaniem (pisaniem) ustawiłeś sie w tej grupie. Sędzia miał nie gwizdać wolnego bo:
10 ostatnia minuta meczu
2) bo to był cabaj
3) bo mógł pomyśleć że narazie się na zjebkę
4)bo to nie z duchem(co to ....a jest duch gry) gry...
PRZEPIS JEST, CABAJ WALIŁ EWIDENTNIE W CH*A, został za to ukarany i tyle. A lamenty od poniedziałku jakby nie uznał co najmniej bramki strzelonej prawidłowo!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.08.2010, 14:50
Bez sensu jest dyskutowanie o tym czy sedzia powinien czy nie powinien - ujmujac temat generalnie.
Wiadomo ze polowa jest za, polowa przeciw.
Dyskutujemy o konkretnym przypadku - i tu mam nadzieje, ze Wislacy sa w 100% zgodni: rzut wolny sie nalezal, gdyz wszystko co udupia gudlajow jest dobre i humanitarne.
Mam nadzieje, ze w kazdym meczu TAMTYCH beda sie zdarzaly cuda. Brak karnych lub ich nadmiar, czerwone kartki, spalone lub ich brak, wolne z kosmosu i rzuty wolne regulaminowe.
Miejsce TAMTYCH , z racji tego co sob prezentuja, jest w nizszej klasie rozgrywkowej.
A za bucówe z LKS zycze im likwidacji.

Brawo sedzia.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 14:51
spidey napisał(a):Wyświetl post
He do jakiego błędu, czy ty w jakimś matriksie żyjesz? To właśnie było BEZBŁĘDNE, czy byś chciał tego czy nie.
To chyba Cabaj powinien się przyznać do błędu.

A co ty taki aptekarz jestes?
Czemu Warzywaniak dopingowicz gra dalej? Gdzie duch sportu? Gdzie?
Czyli rozumiem, ze Twoje stanowisko jest takie, by gwizdać ponad 6sekundowe przetrzymywanie piłki zawsze?
Yhm. Czemu gdy wybijał piłke Wasz bramkarz z 5tego metra, Jędrzejczak stał w polu karnym. Dlaczego jako fan apteki, nie wyrażasz dezaprobaty dla sędziego, który powinien powtórzyć wykonanie stałego fragmentu gry?
Już widze to jak sie cieszyłes, jak nam Webb karnego gwizadał.

Aha.
e: w żadnym wypadku nie bronie Cracovii.

To bezbłędne "piłka nożna to gra błędów"
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.08.2010 o godz. 14:55.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.08.2010, 14:56
Spidey, wypada sie cieszyc, ze Szali "regulaminowo" nie traktowano, bo chlopak by gral co 3. mecz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 18.08.2010, 14:58
Szala to cham łokciowy i powinien grać co 3 mecz.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 15:07
http://www.weszlo.com/news/5426

ten art. pewno Neo z matriksa pisał.

Mam nadzieje, ze w najblizszym meczu, sedzia po wczesniejszych upomnieniach bedzie dawał kartki za koszulki nie w spodenkach.
następnie za każda gre nie fair
w koncu zmienimy lige na futsal

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 15:20
Cytat:
Zaskakuje mnie tylko zachowanie kibiców Legii, dla ktorych zachowanie sędziego jest rzeczą naturalną. Zamiast przyznac sie do błędu, i po prostu cieszyć się, Wy tutaj piszecie, że gra na czas psuje widowisko.
Obecny!

Jak zobaczyłem co się stało, to byłem super zaskoczony. Jak zobaczyłem tego gola, to pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy, to "o fuck, ale drukarnia!". Później sobie pooglądałem powtórki, zobaczyłem zachowanie Cabaja (dopiero pełna powtórka C+ pokazana po meczu pokazała jego zachowanie), poczytałem dyskusje, pooglądałem wywoływane filmiki na youtube, przeczytałem wypowiedzi sędziów, samego Stefańskiego, różnych komentatorów itd. itp. I zmieniłem zdanie, a utwierdziłem sie w tym, co pisałem powyżej, parę postów wcześniej.

Ja potrafię sobie wyobrazić jak to mogło wyglądać ze strony samego Stefańskiego. Dochodzi koniec meczu, ostatnie minuty. Zwracał on uwagę Cabajowi raz, drugi, trzeci. Gra idzie dalej, Cracovia cały czas gra na czas. I nagle Stefański widzi, jak Cabaj mozolnie się podnosząc z ziemi zaczyna sobie poprawiać getra. Czyli - zwracał mu uwagę raz, drugi, trzeci, a Cabaj ma w dupie pierwsze, drugie i trzecie uwagi sędziego i jedzie po bandzie jak w tym meczu jeszcze nie jechał (no bo jednak te 13 sekund trzymania piłki, to był rekord tego meczu). Stefański w....ił się, jako sędzia został totalnie olany. Zamiast karać, zastosował środek probacyjny. Jak sąd stosuje środek probacyjny, to za jego złamanie przebacz już nie ma.

Dla mnie wszystko zaczyna się i kończy na tym, że Cabaj słyszał wcześniej uwagi ze strony prowadzącego spotkanie. Jeżeli postanowił je zignorować, to ostatniego gola stracił na własne życzenie. Dla mnie zupełnym zaprzeczeniem ducha sportowego jest olewanie uwag sędziego, który zwracając Ci uwagę na niesportowe zagrania idzie Ci na rękę nie karząc Cię od razu, a Ty w odpowiedzi robisz to samo, tylko że bardziej i w jeszcze ważniejszym momencie.
Powód: trochę bardziej gramatycznie
Ostatnio edytowane przez Sartre : 18.08.2010 o godz. 15:23.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.08.2010, 15:27
Prawda jest taka ze sedzia mogl odgwizdac co odgwizdal i tyle. Punkt widzienia zalezy od punktu siedzenia w tym wypadku. Gdyby to byl mecz Wisly - Wisla by byla zadowolona, inni by psioczyli.
Ja osobiscie w przypadku takiej sytuacji z naszym bramkarzem bym sie nie podniecal bo co jak co, ale grac na czas tez trzeba umiec.

Wiadomo ze sedziowie nie wszystko odgwizduja, ale jednak widze roznice miedzy bezczelna gra na czas, ktora zmienia losy meczu, i bzdetami typu koszulki w spodenkach.

Co innego jest puszczenie gry na granicy faulu, a co innego bezczelne poprawianie rajtek w 93 minucie.

Cieszy mnie ta cala sytuacja bo moze nauczy to bezczelnych opierdalajacych sie kopaczy ze gra sie do konca i wlasnie z duchem gry.
Jesli bramkarz polozy sie na ziemi, wstanie, kulnie pilke i wykopie - Ok opoznia gre ale przepisy mu to umozliwiaja i nie razi to mnie. Jesli natomiast jest sie debilem i trzymajac pilke w rece poprawia sobie skarpety, to sorry ale za frajerstwo i bezczelnosc sie placi.

Nie wiem czemu prujecie sie od poniedzialku o ta sytuacje. Nie mam pojecia czemu jak ktos wczesniej zauwazyl "Legia wygrala przez przepis? To pewnie walek". Gdyby to byl mecz Odry Wodzislaw z Krisbudem Myszkow to by nikt o tym nie wspominal.

Szprotson i reszta - Powiedzcie mi co Wy byscie mistrzowie powiedzieli gdyby to Wisla a nie Legia byla? "Przepis to przepis" myle sie ?

Juz tutaj nie chodzi o to kto wygral dzieki temu. Chodzi o to ze moze nauczy to frajerow jak nalezy grac na czas.
Gdyby Cabaj byl normalny to by takiej akcji nie bylo.

Naprawde ilez mozna o tym gadac? Mecz sie skonczyl, wyniku sie nie zmieni, wszystko zgodnie z przepisami wiec o co chodzi tak naprawde? Prawnicy dzieki takiemu a nie innemu systemowi prawnemu wyciagaja ludzi z tarapatow i jakos trzeba z tym zyc... Pretensje do tych, ktorzy taki przepis wymyslili. Moze powinni dac 40 sekund i mozliwosc skoczenia z pilka do kibla?

Jak juz pisalem : Sa .......y w regulaminach typu koszulki w spodenkach, ale sa tez takie sprawy jak faule z wyprostowanymi nogami, atak od tylu, spalony oraz gra na czas.

Z mojej strony EOT bo widac do wielu nie docieraja fakty, a jedynie to ze to Legia, wiec na 100 przekret i ogolnie nam nawet trawa pomaga.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.08.2010, 16:00
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że legioniści nie będą zmieniali zdania i jak Antolek w 90. minucie meczu ze Śląskiem będzie przytrzymywał piłkę, to również będą domagali się rzutu wolnego pośredniego dla Śląska
Watpie, żeby taka sytuacja miała miejsce. Przy naszej aktualnej formie Śląsk nas zje. Mecz skończy się koło 70 minuty pewnie..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów