The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2010, 21:38
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Bo ja po prostu jestem człowiekiem, który nie lubi kolesiostwa i tyle. Przykład Euro 2012 jest dobrym przykładem, stacja Włoszczowa itp. Może niektórzy chcieliby, żeby Wisła bogaciła się kosztem biednej Polski ale ja niestety chcę dobra Polaków i dobra klubu. Cieszę się z zainteresowania Pana Darka Olszówki i chcę mu podziękować za pracę poświęconą temu klubowi, ale zastanówcie się czy chcielibyście, żeby wszystkie podatki szły na transfery Wisły i nie mielibyście czym jeździć (samochody) i na czym (drogi) na rzecz sławy klubu? Odnośnie stadionu to chyba tak na serio wzięła się za niego Gazeta Krakowska, bo jutro znowu news na pierwszej stronie o stadionie. Dziękujemy Panie Darku za takie nagłośnienie !
Kończ Waść wstydu oszczędź !!!! Jakie podatki na transfery.Jakie bogacenie kosztem Polski.Myśl człowieku co piszesz.
P.S.Jakbyśmy mieli ministra który robi coś dla Krakowa (czy Wisły) jak Gosiewski dla Włoszczowej to by go większość po tyłku całowała
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2010, 21:41
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Niewiem czy ktoś wspominał ale jutro w Gazecie Krakowskiej na 1 stronie jest o naszym stadionie.
Na razie ode mnie tylko tyle, że tekst wywoła mocne pier*olnięcie w Krakowie
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 17.08.2010, 21:55
hunter napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję.Najwyższa na to pora
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2010, 22:08
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiałem z Gazeta Krakowska i będzie coś więcej jeszcze o elewacji (wysłałem zdjęcia i dałem komentarz).
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...kcie,id,t.html
Jak będzie gotowy tekst to wyśle jeszcze do Dziennika Polskiego i Interii oraz porozmawiam z nimi. Z resztą będzie cieżko, bo do tej pory się nie interesowali tym tematem. Tylko te powyższe się zainteresowały i coś pisały. Wysyłałem do wszystkich znanych i dostępnych. Zobaczymy jaki będzie teraz efekt z gotowym tekstem... Jak będzie trzeba to dodatkowo mogę zrobić konferencję prasową, najlepiej byłoby z przedstawicielem klubu i kibiców.
GW publikuje teksty nt stadionu średnio raz na dwa tygodnie

Cytat:
Jak na razie słyszę jedynie zachwyty - w Polsacie pani Barbara Janik, doradca prezydenta ds. sportu, wczoraj opowiadała, jaki to wspaniały obiekt, funkcjonalny, nowoczesny itd. Za nic nie wspomniała, że na trybunie północnej od dwóch lat nie ma klatek schodowych, że projektant wymyślił pas asfaltu wzdłuż płyty (tak, by piłkarze mieli gdzie wybić zęby) czy trzy kasy na 35-tysięcznym obiekcie.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...w_stodole.html
Cytat:
Projekt stadionu ma za sobą dziesiątki poprawek. Najważniejszych błędów i tak jednak nie naprawiono. A każdy z nich jest jak strzał do własnej bramki:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ej_bramki.html

Cytat:
Po blisko roku tułaczki po obcych boiskach wicemistrzowie Polski w lipcu wrócą na wciąż modernizowany stadion przy ul. Reymonta. Według planów sprzed dwóch lat w tym terminie obiekt miał być gotowy w całości, ale z czasem pojawiły się problemy, głównie wynikające z wadliwego projektu architekta Wojciecha Obtułowicza.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...y_na_raty.html

list do redakcji:

Cytat:
* Jak to możliwe, że urzędnicy miejscy publicznie składają niezgodne z późniejszym stanem rzeczy deklaracje o terminach poszczególnych etapów inwestycji i ich przełożony (Prezydent Miasta) nie wyciąga wobec nich konsekwencji służbowych?
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...l_na_EURO.html

i jest jeszcze tego trochę - wiem, że GW jest nielubiany medium, a dodatku krakowskiego w wielu przypadkach nie da się czytać, tak o stadionie trochę ostatnio jednak napisali.
Powód: składnia
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 17.08.2010 o godz. 22:08.

Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.08.2010, 22:54
Może dorabia w wybiórczej
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2010, 00:09
krakfilm napisał(a):Wyświetl post
Komentarz nawet w formie zartu zalosny. Mam nadzieje, ze nie jestes kibicem Wisly, a jesli juz to tym pseudo-. Moze tobie daja w domu, jak to piszesz, 'po mordzie', ze tylko o tym marzysz? Schowaj sie czlowieku pod ziemie, bo jestes zerem. Az mnie dziwi, ze tak skandaliczny komentarz nie zostal usuniety, bo, jakby ktos sie uwzial, to moglbys zostac pociagniety do odpowiedzialnosci karnej - jesli wiesz co to znaczy, ale pewnie wielokrotnie juz sie z czyms takim spotkales.

nie nie ,podziekujmy jeszcze Majchrowskiemu za to wszytsko,przeciez tak wslaciwie nic sie nie dzieje,tułaczka,stadion z milionem usterek ,zrobym sobie jeszcze z nim grilla w ramach wspolnej integracjii i podziekowania.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2010, 00:16
Majchrowskiego trzeba milo przyjac na otwarcie stadionu, pieknie podizekowac i pocalowac w reke za to ze dopilnowal budowy stadionu bo tak nakazuje dobre wychowanie! Po prostu tak trzeba, nie wolno bluznic i nikogo bic!
Gosc smieje nam sie w twarz, robi sobie z nas jaja i nalezaloby zeby dostal w morde. No ale co mu mozna zrobic, wyzwac? I co mu sie sanie? W takim zyjemy ustroju ze koles robi nas w ch.. i najprawdopodobniej go za to kara nie spotka ale nie wiem jak kibic Wisly moze nie zyczyc mu zeby dostal po japie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 06:17
hunter napisał(a):Wyświetl post
Ten jeszcze nie.
W dzisiejszym jest już dość ostro, niestety, zbyt dużo informacji opiera się na słowach przedstawicielki skompromitowanego biura architektonicznego.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 18.08.2010, 07:30
rav napisał(a):Wyświetl post
Ten jeszcze nie.
W dzisiejszym jest już dość ostro, niestety, zbyt dużo informacji opiera się na słowach przedstawicielki skompromitowanego biura architektonicznego.
A to widzisz. To pozostaje się jeszcze tylko uzbroić w odrobinę cierpliwości
Ostatnio edytowane przez hunter : 18.08.2010 o godz. 07:38.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.08.2010, 07:44
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
GW publikuje teksty nt stadionu średnio raz na dwa tygodnie

i jest jeszcze tego trochę - wiem, że GW jest nielubiany medium, a dodatku krakowskiego w wielu przypadkach nie da się czytać, tak o stadionie trochę ostatnio jednak napisali.
Taaa napisali, tylko tak, żeby przeciętny czytelnik nic z tego nie wiedział albo wręcz odwrotnie. Do ostatniego tekstu, w którym ukazał się list kolegi z forum dołączono zdjęcie pięknie prezentującej się trybuny wschodniej z zieloną trawką, a nie zdjęcie zacieków i fuszerek elewacji. Przecietny czytelnik po zobaczeniu wcześniej wymienionego zdjęcia zapyta się : "o co im k...a chodzi, przeciez stadion prezentuje się super, a oni niegodziwcy zamiast podziękować prezydentowi, który odejmuje sobie od ust wszystkiego jeszcze są niezadowoleni". A wystarczyło zamieścić tylko jedno zdjęcie z elewacji. I wtedy nie trzeba by czytac nawet artykułu.
Ale czego się spodziewać po nich skoro łapę w krakowskim dodatku GW trzyma słynny tropiciel wiślackich wlepek, guru koszernego forum a zarazem miłosnik gejów i ich Parad Równości.
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 18.08.2010, 07:47
Oświetlenie w komplecie szkoda,że z tygodniowym opóźnieniem :/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.08.2010, 07:59
Gdzie tam w komplecie.
Trzeba podwiesić jeszcze końcówkę pomostu technicznego, zamontować lampy.
Do tego całość trzeba podłączyć, nagrzać odpowiednio lampy (potrzeba na to 100h ciągłego świecenia), później ustawić (linie, które były na murawie miały do tego służyć, ale geniusz planistyki wymusił ich demontaż (trawkę trzeba było wykosić), a teraz muszą zostać ponownie rozłożone) i zyskać wszelkie niezbędne odbiory.
Zejdzie się jeszcze.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.08.2010, 08:56
Stadion Wisły Kraków: tandeta za grube miliony

http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...iony,id,t.html
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 18.08.2010, 09:24
@PiotrG nieprecyzyjnie się wyraziłem chodziło mi o maszty.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.08.2010, 09:30
PiotrG - lampy o ile widze na zdjęciach są już na podwieszonych pomostach zamontowane.Nie są one przecież na całej długości.Więc wygląda na to ze jest wszystko gotowe
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 18.08.2010, 09:32
nie chce tutaj bronic architektów, bo błedy zostały popełnione, ale głowna odpowiedzialnosc spada na inwestora czyli w tym wypadku miasto...przerabianie projektu z 22 tys o bardzo przecietnej architekturze,ukladzie przestrzenno-funkcjonalnym i przyjętych rozwiązanaich - często błednych i nietrafionych na obiekt o pojemnosc 35 tys. na klase ELITE jest naprawde sprawą trudną i w dodatku architekci ktorzy nie maja bladego pojecia o prejektowaniu tego tpu obiektów o tej randze... tj jak efekt DOMINA spieprzysz w jednym a efekt jest w kilku...zarowno biuro jak i inwestor są siebie warci i trzymają jeden poziom czyli denny poziom...generalnie gdyby nie olbrzymie pieniadze to obiekt nadaje sie do wyburzenia...jakies 2-3 lata te,mu jak widzialem wizualizacje i pierwsze plany to kategorycznie wypowiadalem sie zeby tego nie budowac ale wszyscy piali ze to lepsze niz nic...ja osobiscie sie trzymam sie zasady ze jezeli mam miec dziadostwo, lipny produkt to wole tego wogole nie miec, i tak jets w przypadku tej inwestycji to widac bylo zanim wbili pierwsza lopate i nie pisze tego bo juz to widac i teraz wszyscy sa madrzy ale w archiwum forum pewnie sa wypowiedzi ludzi ktorzy mowili jak to sie skonczy...tj. architektura o rozwiazaniach i pomyslach z lat 70-tych...pół wieku w becnym rozwoju swiata .... poza tym inwestycja adekwatna do poziomu klubu i sposobu jego funkcjonowania wiec nie nie ma tragedii w mojej ocenie...wszystko jest na swoim odpowiednim poziomie
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 18.08.2010 o godz. 09:39.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 18.08.2010, 09:36
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
PiotrG - lampy o ile widze na zdjęciach są już na podwieszonych pomostach zamontowane.Nie są one przecież na całej długości.Więc wygląda na to ze jest wszystko gotowe
Faktycznie, moje niedopatrzenie.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.08.2010, 09:38
Dzieki wczorajszym staraniom pan Piotr Rąpalski z GK napisal dzisiaj o naszym stadionie ciekawy artykul, serdecznie mu za to dziekuje tak samo jak i osoba ktore pozwolily wykorzystac swoje materialy.
Jutro jest konferencja i bedzie kolejna odslona tym razem w postaci pytan skierowanych do osob ktore ponosza odpowiedzialnosc za to jak nasz stadion fatalnie jest wykanczany.

Część maila jaki otrzymałem dzisiaj :
Cytat:
tekst jest dziś w gazecie. Napisaliśmy go od strony projektantów. Nie są oni święci w sprawie stadionu, ale pokazują, że namieszał też wykonawca, którego kryje miasto.

Dziękuje za informacje i pomoc.

Pozdrawiam, Piotr Rąpalski
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 18.08.2010 o godz. 09:40.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.08.2010, 10:25
I teraz wyjdzie na to, że projektant się wywiązał ze swojego zadania, z trudem po mozolnej sprawie przeprojektowania stadionu udało mu się skleić stadion do kupy dla klasy "elite". Wykonawca dołożył starań, żeby wszystko wyglądało jak najlepiej, wykonuje pracę które nie zostały wcześniej zaplanowana dla korzyści stadionu, bo jeżeli nie wykonawca to zrobi to kto ? Kolejny przetarg i R22 w 2011... Inwestor czyli Miasto stara się jak może, próbuje wszystko rozwiązać ale problemy materialne nie pozwalają na godne wykończenie stadionu ... i tak w kółko ;/
Teraz to wszystkie organy będą manipulować nami kibicami, jedni będą zwalać winę na drugich i po prostu zwycięży ten którego teksty, wypowiedzi będą częściej i korzystniej prezentowane przez media ;]

Ten artykuł z GK myślałem, że będzie ostrzejszy z wyliczeniem wszystkich wad wykonawcy, miasta, projektanta, mam nadzieję, że GK podąża kierunkiem sądu, wysłucha wszystkich stron i napiszę podsumowanie swojej pracy przy pomocy podpunktów PiotraG i innych. Tylko mam nadzieję, że wszystkie problemy zostaną rozwiązane przed oficjalnym otwarciem stadionu.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.08.2010, 10:58
Jeśli zrobią fajną elewację, jeśli usuną buble, które w tym temacie zostały wypunktowane, to nasz stadion będzie ok. Oczywiście za taką kasę można było zrobić coś wspaniałego, rewelacyjnego. Niestety, nawet w optymistycznym wariancie, nasz stadion będzie na poziomie tego co jest w Poznaniu, czy Warszawie czyli przeciętnych budowli wybudowanych za niebotyczną kasę.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.08.2010, 11:01
Panie anthony09 pokaż co ty napisałeś do gazet, jakie masz efekty twoich pism.Chętnie poczytam.
"Ten artykuł z GK myślałem, że będzie ostrzejszy z wyliczeniem wszystkich wad wykonawcy, miasta, projektanta, mam nadzieję, że GK podąża kierunkiem sądu, wysłucha wszystkich stron i napiszę podsumowanie swojej pracy przy pomocy podpunktów PiotraG i innych"
A ja myślałem że skoro jest na meczach po 20 tys ludzi to przynajmniej z 5% tj- 1 tys będzie pisało czy w inny aktywny sposób zabiegało o wybudowanie przyzwoitego obiekt. No i się przeliczyłem.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.08.2010, 11:08
a może Rav zakopiesz "topór wojenny" z SKWK i wspólnie napiszecie jakieś wartościowe pismo do NIK-u z prosbą o kontrole... a później prosta droga z wynikami pokontrolnymi do Prokuratury... w końcu powinien ktoś beknąć za ten bubel!!!
Porter
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 18.08.2010, 11:51
Poczekajmy do jutra.

Zobaczymy czym oświeci nas prezydent. Mam nadzieję, że Wisła nie wzięła stadionu w ciemno, a telebimy i kioski gastronomiczne w najbliższym czasie się pojawią. O granicie to pewnie nie ma już co marzyć.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.08.2010, 12:01
pewnie jutro na konferencji nastąpi podpisanie umowy o wynajem
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 12:30
Jutro test oświetlenia murawy i nagłośnienia
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_oswietlenia/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 18.08.2010, 12:41
Test nagłośnienia już był, ciekawe jak oni przeprowadzą ten test oświetlenia.
Przecież lampy na zachodniej, północnej i południowej nie były nawet odpalane. Pewnie tylko włączą aby się popisać, a właściwym nagrzewaniem lamp i ustawieniem równomierności zajmą się kiedy indziej.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.08.2010, 13:22
No jak to jak. Majcher stanie na środku boiska, wszystkie reflektory w niego, a on z testowanego nagłośnienia ku uciesze zgromadzonych dziennikarzy , vipów, przedstawicieli zikitu, miasta, Wisły oraz piłkarzy powie jaki to oni wspaniały stadion budują..... Słupki poparcia przed wyborami znów poleca w górę, i tylko my pozostaniemy z myślą że ktoś nas robi w chuja......
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.08.2010, 13:27
Podobno na elewacji ma być tynk a nie goły beton!! Nie wierzę, czyżby nasza inicjatywa przyniosła efekt?!

maci0s napisał(a):
Co do stadionu to jutro konferencja wieczorem ma być z Majchrowskim i pokaz oświetlenia... Widać to bo strasznie z wszystkim zapieprzają... Malują np tą belkę na której jest oparty 2 poziom trybuny zachodniej od strony okrąglaka.. Wszystko ma wyglądać ładniusio na wizyte I sekretarza..

Aha, dobra wiadomość będzie tynk na stadionie!! Nie zostawią samego betonu Widać kibice mają siłę przebicia... Jak to dobrze, ze się kampania zaczyna niedługo
Ostatnio edytowane przez rafalek : 18.08.2010 o godz. 13:32.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.08.2010, 13:30
Skąd to info? Coś po spotkaniu Basałaja z Majchrowskim tempo prac znacznie się poprawiło. Czyżby doszli do porozumienia(podpisania umowy o wynajem)?
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2010, 13:32
Już jutro bolszewik z Sosnowca zamierza lansować się na naszym stadionie. Zamierza stawiając swoje parszywe nazwisko u boku tak znanego cenionego zasłużonego klubu - Wisły Kraków podnieść sobie wskaźnik poparcia. Czy niektórzy już nie pamiętają jak to milościwie nam panujący post-pzprowiec życzył aby kibice z gorszej strony błoń nie zeszli na psy a teraz sam na nie schodzi? Czy SKWK zamierza ta kwestię przemilczeć i pozwolić od tak człowiekowi który nie dość że nam ubliża to jeszcze utrudnia budowe nie tylko stadionu ale i innej infrastruktury związanej z TS? Mam nadzieje że ktoś ze stowarzyszenia jednak pofatyguje się tam lub postara się uczestniczyć w tej konferencji. Jezeli nie zabierzemy głosu to będzie milczący znak zgody dla takiego zachowania... Znak że z nami-kibicami przejdzie wszystko... i dalej można kłamać i kręcić wałki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów