|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To naprawdę przykre - nasz piłkarz został zmieszany z błotem na naszym własnym forum przez kogoś, kto deklaruje się kibicem ponieważ zgodził się pomóc. A najlepsze - że to naprawdę sporo go kosztowało. Trzeba dać cynk SKWK żeby pisali konkretnie co i jak, aby nie dawać rozmaitym padlinożercom pola do interpretacji. Teraz na "Weszło" mają używanie - po co? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
wystarczyło nie podawać kwoty(bo i po co), wtedy dyskusja byłaby o geście a nie o kwocie
![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
Zapewne dostał zaproszenie do grupy fanów od jakiegoś małoletniego znajomego/znajomej i po prostu akceptował wszystko jak leci ![]() Pewnie nawet nie wie kto to / co to jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A później zdziwienie, że Sobol nie chce udzielać wywiadów i rozmawiać z prasą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Rzecz w tym, że wielkim gestem nie jest darowaniu czegoś co mamy "na zbyciu" lub nam to "zwisa". Jeśli tak, to proporcjonalnie do zarobków moich i piłkarzy, moje 5zł wrzucane na oprawę jest mega gestem. To tak dla porównania, bo traktuję wrzucanie do puchy jako obowiązek Pamiętam wykłady z Nauczania społecznego kościoła, na których była omawiana nauka kościoła w stosunku do państwa i własności prywatnej. Mianowicie prowadząca wyraźnie zaznaczyła, że kościół namawia do bogacenia się, lecz każdy ma obowiązek do dzielenia się sowim bogactwem z innymi: zarabiasz 2 tys. - przekazujesz 30 zł na potrzebujących. Jednak osoba o zarobkach kilkadziesiąt razy większych ofiarując to samo 30 zł już nie wypełniła swojego obowiązku względem potrzebujących, ponieważ wyrzuciła "grosze" względem swoich przychodów.przepraszam za OT jednym słowem mam inne zdanie na ten temat. Udanego weekendu Panowie i Panie![]() ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Maciej Żurawski napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś nagraną wypowiedź Maćka?
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No więc ja uważam Adasss, że to trzeba skomentować.
Ja od Żurawskiego oczekiwałem dobrej gry i dobrego wpływu na kolegów, szczególnie na Pawła Brożka. Na razie widzę cień dawnego Żurawia, piłkarza który marnuje jedenastkę w meczu pucharowym. A teraz gościa, który po przegranym meczu wypowiada się w sposób nieodpowiedzialny. O ile słabą formę mogę Zurawskiemu wybaczyć, o tyle wygadywanie głupot już nie. Panie Maćku - jaki cel miała ta wypowiedź? Co ona ma poprawić w grze drużyny? Bo dla mnie jest ona tylko grą pod publiczkę, dodatkowo pokazującą fatalną atmosferę w szatni. W ten sposób Żurawski pokazuje naszym rywalom w lidze - jest u nas źle. Do tego młodsi piłkarze mogą uznać, że Żuraw wstydzi się z nimi grać, że gra w Wiśle jest dla niego męką. Takie uwagi to trzeba zachować do rozmowy w szatni, a nie wypowiadać się w ten sposób przed dziennikarzami. Od 34-letniego zawodnika, byłego reprezentanta Polski i króla strzelców ligi można oczekiwać więcej. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno była to wypowiedź symptomatyczna, W Lidze + Extra poświecono jej dobrych kilka minut.
A czy była (nie)potrzebna? Nie wiem. Ale wiem, że co jak co, ale Maćka wyprowadzić z równowagi zawsze było niebywale trudno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie flamengista lepsze są wypowiedzi w stylu Sobolewskiego "przeciwnicy oddali dwa celne strzały i zdobyli dwie bramki". Zresztą ta drużyna została już zagłaskana przez Skorżę, który na siebie brał porażki. Trzeba w końcu z tym skończyć i wielkie brawa dla Żurawskiego za taką wypowiedź.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeszcze Żurawski powiedział do siebie "kur..mać niemoty" hehe, gość jest w szoku co za drużynę teraz mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
za taką wypoowiedź powinna żurawia spotkać kara finanasowa (symboliczne 50 tyś euro) a poza tym to jest dziwne, że ktoś ma o sobie tak negatywne zdanie!!! Maćku dobrze ci radze daj nogę z Wisły!!! może w odrze W. masz jeszczr szanse na jakieś 30 tys euro . Frankowi o ty możesz buty czyścić "ikono" Wisły. Precz z Wisły patafianie
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Brawo Żuraw ile można klepać się po dupach !!
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Smutne ale prawdziwe... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prawda czy nieprawda nieważne jest pracownikiem wisły i niepowinien się tak wypowiadać!!! w jego wykonaniu to akt desperacji stanowiący obronę jego dorobku w naszym klubie ale teraz podobnie jak inni jest cieńki jak sik rozwielitki i nie powinien się odzywać morda w kubeł
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
W ten sposób Żurawski pokazuje naszym rywalom w lidze - jest u nas źleProszę Cię! Ruch jedzie z nami jak z furą siana i to najlepiej ukazuje naszą słabość. Ktoś musiał w dobitny sposób i co najważniejsze publicznie ogłosić, że są piłkarskimi zerami. Dziękuję Maciek!
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Skoro są takimi nieudacznikami nieodpowiedzialnymi to niech nie biorą pensji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem wydaje się być dość złożony i wcale nie leży w przygotowaniu zespołu do sezonu czy braku odpowiednich umiejętności, ale w tym że jest spory kłopot w szatni, między samymi zawodnikami.
"Żuraw" nie przypadkowo powiedział, to co powiedział. To inteligentny facet, który używając słowa "banda" chciał jasno zasugerować, że nie ma między zawodnikami chemii. Nie ma w drużynie takich autorytetów i mocnych charakterów jakimi byli choćby Stolarczyk, Baszczyński, czy Głowacki. To byli zawodnicy, którzy potrafili nie tylko trzymać atmosferę w szatni, łagodzić konflikty, ale i szybko sprowadzać na ziemię zawodników, którym zaczynało coś do głowy odpie*dalać. O tym że źle się dzieje w drużynie jeszcze mocniej potwierdzają słowa "Sobola": "Jeżeli ktoś ten przysłowiowy wózek pcha w drugą stronę, to jest ciężko", (...) "Nie jesteśmy drużyną" (...) "Wszyscy musimy chcieć jednego". Druga sprawa to oczywiście brak trenera, brak autorytetu. Ktoś tym całym pierd*lnikiem musi w końcu sterować. Nie chcę tutaj sugerować kto kogo nie lubi, kto z kim ma kosę, ale jak się przyjrzeć temu co się dzieje między niektórymi zawodnikami na boisku, to można bardzo wiele wyczytać... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zluzuj gościu i nie wykorzystuj tego że od jakiegoś czasu można tu pluć na kogo się chce.Żuraw pojechał pod publikę ale powiedział prawdę, mając też siebie na myśli.
Jeśli ktoś tu jedzie farmazonem to niestety Kula który znalazł sobie kozła ofiarnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak tu ktos kogos che za wypowiedzi karac
to dla mnie jest jeden kandydat - Kulawik za tez bzdury co o Cikosie wypowiedział |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
jeden z nielicznych któremu zalezy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kula z deka dojebał. Przejrzałem bramki i Cikos owszem stracił piłkę ale było to grubo przed polem karnym i o żadnym nagłym zagrożeniu nie powinno być mowy. Błędy na wagę straty bramki popełniło trzech czy czterech zawodników Wisły, w których Straka wjechał jak w masło. Po relacji tekstowej tak to odebrałem że Cikos stracił piłkę i padł gol.
Przy bramce Nykiela ewidentny brak zrozumienia, aczkolwiek bramkę przypisuje Diazowi, który strzegł słupka i zawodnik nie może nagle odskakiwać od niego gdy ta podąża w stronę słupka, którego strzeże. To zmyliło Pawełka, który był pewien że Diaz to wybije i Pawełek nie miał czasu na reakcję. Posiadamy zawodników do rozdupcenia 3/4 ligi po 3-0 i 2-0. W tym Ruchu. Mają umiejętności i predyspozycję by tak się stało. Dlatego irytuje mnie gdy na nich patrzę i nie mogę pojąc jak im się nic nie klei, bo nie klei się ewidentnie bo to nie jest tak że jeden czy dwóch źle gra, wszyscy nie są sobą i nie łyknę farmazona że nagle zapomnieli jak się gra. Wszystko to takie na oszołoma. Atmosfera z pewnością chujowa. Może Jimenez coś zmieni, ale też oni sami muszą zacząć od siebie bo sam trener w pojedynkę nie da rady jeśli nie będzie miał chętnych do współpracy.
Ostatnio edytowane przez element : 15.08.2010 o godz. 22:12.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Żuraw powiedział tylko prawdę, ale jeżeli wolisz wypowiedź: "staraliśmy się, stwarzaliśmy sytuacje, ale nie potrafiliśmy ich wykorzystać, popełniliśmy dwa błędy i rywal strzelił dwie bramki, no cóż takie jest życie" A teraz weź pod uwage mecz z Ruchem, każdy jeden obrońca miał więcej niż dwa błędy, sytuacje miał jedynie Rios, to Ruch mógł nam wpakować kolejne bramki... PS: Jak w C+ powiedzieli, że mają rozmowę z Maćkiem to spodziewałem się takiej właśnie reakcji. ![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pan Maciej Żurawski przyszaedł do Wisły tylko i wyłącznie dla kasy. Chłodna kalkulacja tu dają tyle a tyle a w wiśle dostane 10 tausenów więcej + opierdalanka na treningach i status gwiazdy. Biorę w ciemno!! A, że liczą się tutaj z moim zdaniem .......nę tu i tam elaborat Wszyscy zgodzą sie ze mną jako z nieomylnym guru i będzie git.Ale panie Macieju żeby się pan nie przeliczył i nie skończył jako ten który gasi światło...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A mi się wydaje, że co miał zarobić to już zarobił. Podobnie jak Wichniarek. No ale...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Pierwsza bramka to absolutnie wina Pawełka - piłka szybowała wysokim lobem wystarczająco długo by nawet kiepski bramkarz zdążył zaragować. Mariusza jednak jak zwykle coś zmyliło - tym razem Diaz, który widząc tak prostą piłkę zrobił bramkarzowi miejsce na spokojną interwencję. Choć w sumie może i racja z tym błędem Diaza - mógł przewidzieć, że w bramki strzeże Pawełek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Przecież w tym klubie aż kipi od wzajemnej nienawiści i nie trzeba przykładu Kulawika, którego wypowiedzi są aż niestrawne od ilości rozgoryczenia, jadu i głupoty. I choć przyznaje mu rację z krytką Cikosza, to obrona Pawełka czy Kowalskiego jest już zakłamaniem rzeczywistosci. Szkoda, że prezes Basałaj - " mamy trafione transfery i trenera szukamy bez pośpiechu " - zamilkł od kilku dni i np. nie podał się do dymisji wraz z dużo mówiącym Kulawikiem
Cupiał ma już tylko jedno wyjście - rozgonić wszystkich ludzi obecnej Wisły na cztery wiatry i zbudować klub od nowa, przy udziale zagranicznych profesjonalistów, tak zarządzających klubem, jak i trenujących piłkarzy każdego szczebla tj. od trampkarzy po 1-szy skład podstawowej drużyny, aż po wymianę piłkarzy na większości pozycji. Jeśli ustąpi obecnym kowbojom, którzy robią wszystko aby zwalczyć nowe zmiany i ogłupić Cupiała po raz n-ty, to skończy przygodę z Wisłą na ogromnym minusie finansowym i moralnym, gdyż chwilowa utrata mistrzowskiego pułapu, jest akceptowalna bardziej, niż ta długoterminowa czyli permanentna. Tym razem jednak, ma niepowtarzalną okazję, wymienić wszystkich partaczy na ludzi honoru i rzetelnej pracy i pokazać kowbojom, co to znaczy szacunek do siebie samego. Choćby początkowo bolało i kosztowało. ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 15.08.2010 o godz. 23:05.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|