|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Oho... widzę że wśród forumowiczów mamy trenera, i to nie byle jakiego, bo jak widać wie lepiej od jakiegoś tam Jurgena Kloppa... Choć w sumie to żadna nowość, tutaj sami znawcy, i to na każdy temat: od transferów, trenerki czy przygotowania fizycznego. Tylko czemu zamiast robić to na czym się znacie zaśmiecacie forum? ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I kupują tegoż Lewandowskiego za 4,5 mln ? No to jak dobrzy są czy naiwni?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo, z tego co wiem z własnych źródeł, Arek poszedł z prośbą o zgodę na ten transfer do samego Cupiała. I ją dostał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Bo grają jednym napastnikiem, a tym jedynym jest Lucas Barrios, a że Lewandowski to niezły kopacz dlatego widzi dla niego miejsce na skrzydle.
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
OT. Ciekawe jak pojdzie Borussi w meczach z Azerami. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Już większym zaskoczeniem była oferta za Marcelo, bo już się wydawało, że nie będzie ofert, a tu nagle PSV. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Japonia już przeczesana. Za to spróbowałbym w Chinach, Mongolii, Azerbejdżanie lub Kazachstanie. Niech tam Zdzisiu siedzi i zdaje co pół roku raport.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 12:08.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mniej będzie szkody z niego niż z chorwackiego Wasiluka.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja zamiast jakiegoś Milinkovicia czy kolejnych bałkańsko -słowackich wynalazków, na miejscu Basałaja ściągnąłbym do Wisły Afrana Ismajłowa. Aż się dziwię że gość o takiej szybkości, dryblingu i technice gra w Azerbejdżanie a nie np. w lidze Rosyjskiej, Tureckiej czy nawet Hiszpańskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej od razu na Madagaskar, Alaskę i Nową Gwineę. A nuż jakiś Pigmej po drodze go...dobra, lepiej nie będę kończył
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale Zdzichu jakoś tak strasznie dużo nie pracuje, szczególnie w tygodniu. Często jak jestem na zakupach w sklepie Alti Plus na Gdańskiej to go widzę tak o 13 - 14. Widziałem go już ze 4 razy w tym miesiącu. Jakoś bym w te legendy o jego pracowitości nie wierzył za bardzo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() Ale szczerze mówiąc, Kapka nadaje się na scouta. Patrzy i składa raporty. Wiele lat doświadczeń. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko za to odpoczywanie mu Cupiał płaci pewnie z 10 tyś. miesięcznie. Może w weekend trochę mniej zakupów robi a obserwuje piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Na jedno wychodzi. Oni są przed nami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że nawet w największym zadupiu można znaleźć utalentowanych piłkarzy. Chociażby Maksim Shatskix z Uzbekistanu. Swego czasu gwiazda Dynama Kijów. Taki Izmaiłow jest bardzo utalentowanym piłkarzem. Nie wiem czy w polskiej lidze znajdziesz lepszego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem, że cały czas pijesz do tej "fatalnej gry głową" Bunozy? No to muszę Ci napisać, że masz pecha. Mi się jego gra głową bardzo podoba. Ale że do tej pory widziałem go dwa razy na żywo i to przy fantastycznej widoczności z trybun Suchych Stawów, nie kłóciłem się. W takich warunkach może człowiekowi coś umknąć. Tyle, że dzisiaj wykorzystując okazję stworzoną przez pogodę zasiadłem przed telewizorem by w spokoju obejrzeć cały mecz z Arką. I jeśli ktoś znowu zacznie mi wmawiać, że jego gra w powietrzu w tym meczu była tragiczna, to po pierwsze poproszę o informację na interwencję z której minuty mam zwrócić uwagę. A jak takiej się nie doczekam to wyślę do okulisty lub nazwę wierutnym kłamcą. Bunoza nie tylko bardzo dobrze wykorzystuje swoją przewagę wzrostu, ale jeśli ma na to czas zagrywa głową bardzo precyzyjnie na odległość kilkunastu metrów. Takich podań to nawet w wykonaniu Marcelo sobie za bardzo nie przypominam.
Aaa, zauważyłem jedno wyjście z linii obrony Bunozy, przy którym piłka wyraźnie go minęła. Problem w tym, że on nawet nie próbował jej zagrać tylko wyszedł blokować napastnika, tak by dwaj koledzy za jego plecami mogli spokojnie przyjąć i rozegrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Również nie zauważyłem jego większych błędów w grze głową, podczas meczu z Arką. Dodatkowo trzeba zauważyć, że chłopak jest całkiem zwrotny jak na tak wysokiego zawodnika, uważam że gdyby w naszym klubie nadal grał Głowacki to Bunoza nie zaliczyłby takiej wpadki jak w meczu z Azerami...najzwyczajniej w świecie gość nieznający języka, będący pod presją i grający w zupełnie niezgranej defensywie z takimi tuzami jak Kowalski czy słaby na obronie Pi.Brożek, nie może wypaść dobrze. Podsumowując trzeba przyznać, że Bunoza może okazać się niezłym transferem, a nie jak ferują niektórzy...chorwackim Markiem Wasilukiem...no way... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Chavez da rade
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Kolejny mecz - kompromitacja Diaza a i tak wszyscy chorem "zostawic". Bo walczy. Sprowadzmy Nastule, Salete. Tez beda "walczyc". Tylko co z tego skoro o grze w pilke najmniejszego pojecia nie maja. Tak jak i Kostarykanin. Singlar - wracaj i ratuj honoru obrony!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
I co mowilem? Nie idzmy w ilosc, a w jakosc...powtarzamy bledy Legii. "Piekna" defensywa transferowa Basalaja
.P.S - Na mnie i na trzezwo oceniajacych nasze transfery posypaly sie gromy, wiec mam nadzieje ze w niedlugim czasie beda przeprosiny. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja bym jednak poczekał z oceną jakości sportowej sprowadzonych zawodników do zimy. Pod okiem prawdziwego trenera-fachowca przynajmniej część będzie grała znacznie lepiej.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|