The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 21:43
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
wp.pl

350 tysięcy euro - tyle kosztuje lepszy grajek niż Robert '4,5mln euro' Lewandowski'. Widać jak daleko jesteśmy za Niemcami w dziedzinie skautingu.
pierwszy mecz takze spokojnie, faktem jest natomiast ze grubo przeplacili.. po treningach z Borussia spuchniety a dzis niczego wielkiego nie pokazal, ale to dopiero poczatek, choc watpie w jego jakas wielka kariere.. jego tak pompowali jak cala Amike, czesto przesadzali.. a mistrzostwa nie stracilismy bo Lewandowski gral w Amice, bez jaj.. wspominac zreszta tego nie ma sensu -"Wisla sama dla siebie jest rywalem, nikt inny" cytat wiecznie zywy..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 14.08.2010 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.08.2010, 21:52
Panowie wybaczcie mi ale jak moze dobrze grac typowy krol pola karnego, lowca goli, na skrzydle? A tam Lewandowskiego Jurgen Klopp widzi.

EOT.

JarTSW nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.08.2010, 22:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie popuść z podniecenia

I pewnie naiwni Niemcy zamiast kupić 15 Japończyków po 350 tysięcy euro wywalili całe 4,5 mln euro od razu na jednego Polaka. Ale jakoś jestem spokojny o to że nie zrobili złego interesu. Nadejdzie jego czas.

Bardziej to my okazaliśmy się leszzcami że nie kupiliśmy Lewandowskiego za te 400 tysięcy euro 2 lata temu. Pewnie cieszylibyśmy się teraz z kolejnego mistrzostwa a Amica była by gdzieś za nami....
Niekoniecznie dobrze mnie zrozumiałeś chodzi o to, że na nasze warunki Lewandowski był nie do wyciągnięcia z Amiki, a Niemcy za grosze (jak najbardziej nasza kieszeń) wyszukują gościa na podobnym poziomie.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2010, 22:34
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Panowie wybaczcie mi ale jak moze dobrze grac typowy krol pola karnego, lowca goli, na skrzydle? A tam Lewandowskiego Jurgen Klopp widzi.

Oho... widzę że wśród forumowiczów mamy trenera, i to nie byle jakiego, bo jak widać wie lepiej od jakiegoś tam Jurgena Kloppa...
Choć w sumie to żadna nowość, tutaj sami znawcy, i to na każdy temat: od transferów, trenerki czy przygotowania fizycznego.

Tylko czemu zamiast robić to na czym się znacie zaśmiecacie forum?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 22:46
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie dobrze mnie zrozumiałeś chodzi o to, że na nasze warunki Lewandowski był nie do wyciągnięcia z Amiki, a Niemcy za grosze (jak najbardziej nasza kieszeń) wyszukują gościa na podobnym poziomie.
I kupują tegoż Lewandowskiego za 4,5 mln ? No to jak dobrzy są czy naiwni?
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 14.08.2010, 22:59
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
No to po co w ogole akceptowalismy oferte Turkow? Trzeba bylo ja odrzucic i nei byloby tematu.

Jak zwykle połasiliśmy się na kase, nie myslac co bedzie dalej.
Bo, z tego co wiem z własnych źródeł, Arek poszedł z prośbą o zgodę na ten transfer do samego Cupiała. I ją dostał.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.08.2010, 23:11
Bo grają jednym napastnikiem, a tym jedynym jest Lucas Barrios, a że Lewandowski to niezły kopacz dlatego widzi dla niego miejsce na skrzydle.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 15.08.2010, 02:39
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Bo grają jednym napastnikiem, a tym jedynym jest Lucas Barrios, a że Lewandowski to niezły kopacz dlatego widzi dla niego miejsce na skrzydle.
Zgoda, ale jak zawodnik taki jak Lewandowski nie majacy za bardzo szybkosci ani skutecznego dryblingu ma sie wykazac na skrzydle? Skonczy sie na tym ze nic nie pokaze i siadzie na lawie; nie wiem czy nie lepiej dla niego by wchodzil na zmiane ale na swoja naturalna pozycje. Wtedy mialby sie szanse wykazac i powalczyc o 1. jedenastke. Zwykle to jemu dogrywali pilki, teraz to on ma dogrywac. To jest tak samo jakbysmy Kuzbe albo Frankowskiego dali na skrzydlo; wymienilem ta dwojke dlatego ze Zurawski bardziej by sie tam mogl sprawdzic bo mial i szybkosc i umial dobrze podac. Ale Kuzbe (z sezonu 2003-2004) widzielibyscie na skrzydle?

OT. Ciekawe jak pojdzie Borussi w meczach z Azerami.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.08.2010, 10:15
To proste. Bunoza mial byc nastepca Marcelo. Oferta dla Gloewackiego przyszla znacznie pozniej niz Marcelo. I byla to oferta niespodziewana.
O ile się nie mylę, to pierwsze wzmianki o tym, że Głowacki miałby trafić do Turcji pojawiły się w przerwie zimowej, a później sprawa coraz bardziej była nagłaśniana. Więc o zaskoczeniu nie może być mowy.
Już większym zaskoczeniem była oferta za Marcelo, bo już się wydawało, że nie będzie ofert, a tu nagle PSV.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.08.2010, 10:34
Jagul napisał(a):Wyświetl post
O ile się nie mylę, to pierwsze wzmianki o tym, że Głowacki miałby trafić do Turcji pojawiły się w przerwie zimowej, a później sprawa coraz bardziej była nagłaśniana. Więc o zaskoczeniu nie może być mowy.
Już większym zaskoczeniem była oferta za Marcelo, bo już się wydawało, że nie będzie ofert, a tu nagle PSV.
A tu nagle PSV, które też obserwowało go od kilku miesięcy. Odejście żadnego z dwóch podstawowych stoperów nie było zaskakujące. Niestety w ciągu ostatniego pół roku nasz klub nie miał nawet prezesa, nie mówiąc już o jakimś sensownym pionie sportowym więc o przygotowaniu sensownych zawodników na ich miejsce nie było mowy...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 10:57
marian paździoch napisał(a):Wyświetl post
Trzeba Zdzicha wysłać do Japonii
Japonia już przeczesana. Za to spróbowałbym w Chinach, Mongolii, Azerbejdżanie lub Kazachstanie. Niech tam Zdzisiu siedzi i zdaje co pół roku raport.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 12:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.08.2010, 11:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Japonia już przeczesana. Za to spróbowałbym w Chinach, Mongolii, Azerbejdżanie lub Kazachstanie. Niech tam Zdzisiu siedzi i zdaje co pół roku raport.
A tu za niedługo w Wiśle będzie król strzelców z Mongolii
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 12:09
Mniej będzie szkody z niego niż z chorwackiego Wasiluka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.08.2010, 12:16
I się zdziwisz jak będzie o dwie klasy lepszy od rodzimych kopaczo-biegaczy
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2010, 14:18
Ja zamiast jakiegoś Milinkovicia czy kolejnych bałkańsko -słowackich wynalazków, na miejscu Basałaja ściągnąłbym do Wisły Afrana Ismajłowa. Aż się dziwię że gość o takiej szybkości, dryblingu i technice gra w Azerbejdżanie a nie np. w lidze Rosyjskiej, Tureckiej czy nawet Hiszpańskiej.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:25
Trzeba Zdzicha wysłać do Japonii
Lepiej od razu na Madagaskar, Alaskę i Nową Gwineę. A nuż jakiś Pigmej po drodze go...dobra, lepiej nie będę kończył Choć z drugiej strony darmowe wczasy na Bałkanach okraszone legendami o rekordach Guinessa w oglądaniu ilości meczy są tańsze dla klubu niż w tamtych rejonach...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:41
Markus napisał(a):Wyświetl post
Lepiej od razu na Madagaskar, Alaskę i Nową Gwineę. A nuż jakiś Pigmej po drodze go...dobra, lepiej nie będę kończył Choć z drugiej strony darmowe wczasy na Bałkanach okraszone legendami o rekordach Guinessa w oglądaniu ilości meczy są tańsze dla klubu niż w tamtych rejonach...

Ale Zdzichu jakoś tak strasznie dużo nie pracuje, szczególnie w tygodniu. Często jak jestem na zakupach w sklepie Alti Plus na Gdańskiej to go widzę tak o 13 - 14. Widziałem go już ze 4 razy w tym miesiącu. Jakoś bym w te legendy o jego pracowitości nie wierzył za bardzo.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.08.2010, 14:42
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ale Zdzichu jakoś tak strasznie dużo nie pracuje, szczególnie w tygodniu. Często jak jestem na zakupach w sklepie Alti Plus na Gdańskiej to go widzę tak o 13 - 14. Widziałem go już ze 4 razy w tym miesiącu. Jakoś bym w te legendy o jego pracowitości nie wierzył za bardzo.
Co chcesz, odpoczywa chłop
Ale szczerze mówiąc, Kapka nadaje się na scouta. Patrzy i składa raporty. Wiele lat doświadczeń.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:48
Tylko za to odpoczywanie mu Cupiał płaci pewnie z 10 tyś. miesięcznie. Może w weekend trochę mniej zakupów robi a obserwuje piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.08.2010, 15:17
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
My mamy się rozwijąć, a nie równać do Azerów .
Na jedno wychodzi. Oni są przed nami.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.08.2010, 15:33
Proud napisał(a):Wyświetl post
Bo jak ktoś potrafi po jednym meczu ocenić zawodnika to szacun. A są jeszcze lepsi, niektórzy oceniają po 3,4 kontaktach z piłką w filmiku z youtuba. A przecież jest dwóch, czy trzech co nawet ze zdjęcia ocenią przydatność gościa do zespołu.
Haha, tutaj to przesadziłeś. Kto taki oceniał po zdjęciu?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.08.2010, 15:37
prober napisał(a):Wyświetl post
Haha, tutaj to przesadziłeś. Kto taki oceniał po zdjęciu?
Komuś nie podobało się jak Chavez wygląda na zdjęciu podczas biegu
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 15.08.2010, 15:46
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
My mamy się rozwijąć, a nie równać do Azerów . Rzeczywiście lepszy azerski wynalazek od tych bałkańskich
Tylko że nawet w największym zadupiu można znaleźć utalentowanych piłkarzy. Chociażby Maksim Shatskix z Uzbekistanu. Swego czasu gwiazda Dynama Kijów. Taki Izmaiłow jest bardzo utalentowanym piłkarzem. Nie wiem czy w polskiej lidze znajdziesz lepszego.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 15.08.2010, 17:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mniej będzie szkody z niego niż z chorwackiego Wasiluka.
Rozumiem, że cały czas pijesz do tej "fatalnej gry głową" Bunozy? No to muszę Ci napisać, że masz pecha. Mi się jego gra głową bardzo podoba. Ale że do tej pory widziałem go dwa razy na żywo i to przy fantastycznej widoczności z trybun Suchych Stawów, nie kłóciłem się. W takich warunkach może człowiekowi coś umknąć. Tyle, że dzisiaj wykorzystując okazję stworzoną przez pogodę zasiadłem przed telewizorem by w spokoju obejrzeć cały mecz z Arką. I jeśli ktoś znowu zacznie mi wmawiać, że jego gra w powietrzu w tym meczu była tragiczna, to po pierwsze poproszę o informację na interwencję z której minuty mam zwrócić uwagę. A jak takiej się nie doczekam to wyślę do okulisty lub nazwę wierutnym kłamcą. Bunoza nie tylko bardzo dobrze wykorzystuje swoją przewagę wzrostu, ale jeśli ma na to czas zagrywa głową bardzo precyzyjnie na odległość kilkunastu metrów. Takich podań to nawet w wykonaniu Marcelo sobie za bardzo nie przypominam.
Aaa, zauważyłem jedno wyjście z linii obrony Bunozy, przy którym piłka wyraźnie go minęła. Problem w tym, że on nawet nie próbował jej zagrać tylko wyszedł blokować napastnika, tak by dwaj koledzy za jego plecami mogli spokojnie przyjąć i rozegrać.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2010, 17:57
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że cały czas pijesz do tej "fatalnej gry głową" Bunozy? No to muszę Ci napisać, że masz pecha. Mi się jego gra głową bardzo podoba. Ale że do tej pory widziałem go dwa razy na żywo i to przy fantastycznej widoczności z trybun Suchych Stawów, nie kłóciłem się. W takich warunkach może człowiekowi coś umknąć. Tyle, że dzisiaj wykorzystując okazję stworzoną przez pogodę zasiadłem przed telewizorem by w spokoju obejrzeć cały mecz z Arką. I jeśli ktoś znowu zacznie mi wmawiać, że jego gra w powietrzu w tym meczu była tragiczna, to po pierwsze poproszę o informację na interwencję z której minuty mam zwrócić uwagę. A jak takiej się nie doczekam to wyślę do okulisty lub nazwę wierutnym kłamcą. Bunoza nie tylko bardzo dobrze wykorzystuje swoją przewagę wzrostu, ale jeśli ma na to czas zagrywa głową bardzo precyzyjnie na odległość kilkunastu metrów. Takich podań to nawet w wykonaniu Marcelo sobie za bardzo nie przypominam.
Aaa, zauważyłem jedno wyjście z linii obrony Bunozy, przy którym piłka wyraźnie go minęła. Problem w tym, że on nawet nie próbował jej zagrać tylko wyszedł blokować napastnika, tak by dwaj koledzy za jego plecami mogli spokojnie przyjąć i rozegrać.
Z całą stanowczością popieram Twoje słowa.
Również nie zauważyłem jego większych błędów w grze głową, podczas meczu z Arką.
Dodatkowo trzeba zauważyć, że chłopak jest całkiem zwrotny jak na tak wysokiego zawodnika, uważam że gdyby w naszym klubie nadal grał Głowacki to Bunoza nie zaliczyłby takiej wpadki jak w meczu z Azerami...najzwyczajniej w świecie gość nieznający języka, będący pod presją i grający w zupełnie niezgranej defensywie z takimi tuzami jak Kowalski czy słaby na obronie Pi.Brożek, nie może wypaść dobrze.
Podsumowując trzeba przyznać, że Bunoza może okazać się niezłym transferem, a nie jak ferują niektórzy...chorwackim Markiem Wasilukiem...no way...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 15.08.2010, 18:00
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Z całą stanowczością popieram Twoje słowa.
Również nie zauważyłem jego większych błędów w grze głową, podczas meczu z Arką.
Dodatkowo trzeba zauważyć, że chłopak jest całkiem zwrotny jak na tak wysokiego zawodnika, uważam że gdyby w naszym klubie nadal grał Głowacki to Bunoza nie zaliczyłby takiej wpadki jak w meczu z Azerami...najzwyczajniej w świecie gość nieznający języka, będący pod presją i grający w zupełnie niezgranej defensywie z takimi tuzami jak Kowalski czy słaby na obronie Pi.Brożek.
Podsumowując trzeba przyznać, że Bunoza może okazać się niezłym transferem, a nie jak ferują niektórzy...chorwackim Markiem Wasilukiem...no way...
Zgadzam sie w zupelnosci, z tym ze jest jedno "ale". Mianowicie musie sie zmienic trener bo genialny Tomcio na razie promuje "swoich" w postaci Kowalskiego i Rado. A do nieprzychylnych Bunozie - dajcie mu czas, to bedzie dobry transfer.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.08.2010, 18:37
Chavez da rade nie bojcie sie ;]
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.08.2010, 19:16
Kolejny mecz - kompromitacja Diaza a i tak wszyscy chorem "zostawic". Bo walczy. Sprowadzmy Nastule, Salete. Tez beda "walczyc". Tylko co z tego skoro o grze w pilke najmniejszego pojecia nie maja. Tak jak i Kostarykanin. Singlar - wracaj i ratuj honoru obrony!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2010, 19:19
I co mowilem? Nie idzmy w ilosc, a w jakosc...powtarzamy bledy Legii. "Piekna" defensywa transferowa Basalaja .

P.S - Na mnie i na trzezwo oceniajacych nasze transfery posypaly sie gromy, wiec mam nadzieje ze w niedlugim czasie beda przeprosiny.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2010, 19:21
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
I co mowilem? Nie idzmy w ilosc, a w jakosc...powtarzamy bledy Legii. "Piekna" defensywa transferowa Basalaja .

P.S - Na mnie i na trzezwo oceniajacych nasze transfery posypaly sie gromy, wiec mam nadzieje ze w niedlugim czasie beda przeprosiny.
Ja bym jednak poczekał z oceną jakości sportowej sprowadzonych zawodników do zimy. Pod okiem prawdziwego trenera-fachowca przynajmniej część będzie grała znacznie lepiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów