The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 08:38
Jak głupie jest tłumaczenie elewacji brutalizmem chyba wszyscy sobie zdają sprawę. Nagle się okazuje, że to przecież o ten nurt w architekturze od początku chodziło i tak miało być. Kłamstwo w żywe oczy. Ale nawet jeśli założymy, że tak faktycznie było, to jak się to ma do otoczenia stadionu, dzielnicy, w której stoi, to nie mam pojęcia. Rozumiem gdy takie budynki powstają w Nowej Hucie. Jeśli nie są spartaczone to wygląda to całkiem ciekawie, ale na Reymonta? Tania wymówka, która potwierdza brak kompetencji niektórych osób dla których pensje idą z naszych podatków.

Naprawdę niewiele brakuje, żeby ten stadion był ładny. I wszystkim powinno zależeć, żeby stał się wizytówką naszego miasta, a nie tylko miejscem spotkań raz w tygodniu.
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.08.2010, 09:24
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=5d30jq&s=4

Jak będzie wyglądał dostęp do bramki po lewej stronie. Z tego ujęcia wygląda jakby była bezpośrednio za szybą .

Między bramkami a drzwiami/oknami jest jakaś przestrzeń?
Ostatnio edytowane przez iiYama : 14.08.2010 o godz. 09:27.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.08.2010, 09:27
Bo ona jest bezpośrednio za szybą. Widocznie bramka jeszcze nie trafiła na swoje miejsce.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 14.08.2010, 09:29
Moja propozycja jest taka, by wystąpic do pani Niedziałkowskiej o udostępnienie fragmentów projektu mówiących, że nasz stadion miał być w stylu brutalizmu. Gdzie takie coś Obtułowicz zapisał? Gdzie to jest w dokumentacji. Bo teraz to ejst dorabianie teorii do spieprzonej roboty.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.08.2010, 10:18
Piotrek przecież system wchodzenia będzie identyczny jak dotychczas ( tylko w lepszych warunkach ) bramka bilet/karet przechodzenie i sprawdzanie przez ochronę.

Mam pytanie co to za fotk,i że w tagach pojawiają się jakiejś skisla itp?
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.08.2010, 10:40
ej, ręce mi opadły jak przeczytałem o tym brutalizmie. Wybaczcie wypowiedź, która w sumie nic nie wnosi do tematu, ale gotuje się we mnie ze złości, podobnie jak w wielu z nas. Jak bardzo bezczelnym babskiem trzeba być, żeby coś takiego napisać? To tak, jakbym kogoś pobił, a potem tłumaczył, że to w ramach happeningu "światło-ruch" i akurat ktoś się na ten ruch nadział. Głowa mała. Jeśli fakty przeczą teorii Niedziałkowskiej, tym gorzej dla faktów, z tego wszystkiego wynika.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.08.2010, 10:56
Kiedy już założą ostatni maszt oświetleniowy, czego jeszcze będzie brakować, żeby w końcu dostać zgodę na grę przy 2 trybunach (C i E) ?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.08.2010, 11:01
Może Wisła idzie w kierunku Europy i rezygnuje z macanki . Tak przecież jest na europejskich stadionach.
Zresztą po to jest montowany monitoring z prawdziwego zdarzenia, żeby wyłapywać delikwentów, którzy sobie pozwalają na zbyt dużo.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.08.2010, 11:26
No jeśli szef Niedziałkowskiej, pozwolił sobie Wisłę "psiarnią" nazywać, to nie dziwi bezczelność jego urzędników wobec Wisły. Ja myślę, że dobrze się stanie, jeśli NIK sprawdzi, na podstawie czyjej decyzji, zmieniono pierwotny plan Obtułowicza, zamieniając klasyfikacje betonu i wiele innych jego pierwotnych planów wraz ze wszystkimi aspektami tej budowy ? Bowiem decyzja ta, spowodowała ostatecznie, że marnotrastwo 0,5 miliarda społecznych pieniędzy, pani Niedziałkowska nazywa " brutalizacją" projektu, poprzez jego potanienie, prawdopodobnie, przez samą siebie, gdyż wykonawca, sam nie mógł zmienić projektu architekta, a sam architekt też ma swoją odpowiedzialność wobec prawa

Pora najwyższa szanowni kibice Wisły, aby odpłacić tak aroganckim wobec społeczeństwa, urzędnikom miejskim i sprawić aby " brutalizm " życia i prawa zwłaszcza, zawitał do nich, jak najszybciej i nie chodzi już tylko o wybory, gdyż myślę, że sprawiedliwym suwerenem, może być w przypadku budowy stadionu " Wisły", każdy urzędnik państwowy. Nie wiem, kto i dlaczego, ale chyba rozpoczęła się kampania wyborcza, ze stadionem Wisły, jako koronnym argumentem, przeciwko Majchrowskiemu, która to kampania, nie będzie miała nic wspólnego, ze zmianą arogancji i niekompetencji urzędniczej. Żyjemy bowiem w urzędniczym państwie absurdu, bez prawa do obrony, za sprawą nas samych, czyli wyborców. .
Ostatnio edytowane przez kot : 14.08.2010 o godz. 11:35.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 11:37
O, pani dyrektor zna linka do Wikipedii )
http://pl.wikipedia.org/wiki/Brutalizm

Żałosne...
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.08.2010, 11:43
rav napisał(a):Wyświetl post
O, pani dyrektor zna linka do Wikipedii )
http://pl.wikipedia.org/wiki/Brutalizm

Żałosne...
Żałosne.
A największym paradoksem jest to, że niektóre z tych budynków są - jeśli nie ładne - to przynajmniej interesujące. A u nas? Brutalizm? Pusty śmiech człowieka bierze. Niedoróbki. Żenada, jakich mało w Polsce.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.08.2010, 12:04
Odpowiedz pani Niedzialkowkiej jest najwieksza kpina i zenada podczas calej tej budowy stadionu.
Wlasnie pani pokazala ze ma wszystko gleboko w dupie.
My pania tez...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.08.2010, 13:05
Chciałem się zapytać gdzie są odpowiedzi na pytania z 30 czerwca, które mialy się znaleźć w interpelacji bo nigdzie nie widzę.

Chodzi o te pytania
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.08.2010, 14:23
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ale chwila, jaka macanka? Jakie okazywanie biletu?
Przecież kołowroty instaluje się po to, aby one wpuszczały kibiców, a nie człowiek - wkłada się bilet do czytnika i kołowrót wpuszcza osobę.
Przecież w opcji ludzkiej nie byłoby możliwości wprowadzenia kart kibica, bo niby jak sprawdzić, czy jest na niej ważny bilet/karnet? Raczej wątpię, że stałby ktoś z czytnikiem.
Zresztą macanka + ręczne sprawdzanie biletu, to wejście na stadion dla 12tys ludzi trwałoby chyba z 10h...
Nie wiem gdzie tam jest miejsce na czytnik w te j bramce a jakieś sprawdzenie musi być, bo inaczej to by była wolna amerykanka jeśli chodzi o wnoszone rzeczy.

Bąku1983 napisał(a):Wyświetl post
Jak głupie jest tłumaczenie elewacji brutalizmem chyba wszyscy sobie zdają sprawę. Nagle się okazuje, że to przecież o ten nurt w architekturze od początku chodziło i tak miało być. Kłamstwo w żywe oczy. Ale nawet jeśli założymy, że tak faktycznie było, to jak się to ma do otoczenia stadionu, dzielnicy, w której stoi, to nie mam pojęcia. Rozumiem gdy takie budynki powstają w Nowej Hucie. Jeśli nie są spartaczone to wygląda to całkiem ciekawie, ale na Reymonta? Tania wymówka, która potwierdza brak kompetencji niektórych osób dla których pensje idą z naszych podatków.

Naprawdę niewiele brakuje, żeby ten stadion był ładny. I wszystkim powinno zależeć, żeby stał się wizytówką naszego miasta, a nie tylko miejscem spotkań raz w tygodniu.
Mi się wydaje że oni(Majchrowski i Niedziałkowska) nam od jakiegoś czasu po prostu na złość robią i odbierają to jako jakąś potyczkę.Przeciez ta odpowiedź czy zamieszczenie na stronie ZIKiT informacji że wszystko jest ok i oni oddają trybunę w terminie pod LE - gdzie wiadome jest że nic nie jest ok - to już jest robienie z nas idiotów.

Podobnie Majchrowski - te jego ostatnie 1 zdaniowe odpowiedzi - typu że wykonawca nie wie ile ma kasy i jak przeliczy to da znać czy to i to będzie - Przecież to jest kpina.

Kpią sobie z nas bo najpewniej Wisła wzięła się do roboty i za nic nie zgodzi się ani na taką prowizorkę jak oni proponują ani na śmiesznie wysokie ceny, ani na wykładanie własnej kasy.Z drugiej strony radny Olszówka jest jakby przedstawicielem kibiców i punktuje miasto i wykonawcę z innej strony.

To już jest tylko moje gdybanie ale mam nadzieje że klub ma o wiele lepszą pozycję przetargową niż miasto i prędzej czy później niezbędne prace będą wykonane.
Najprawdopodobniej będą potrzebne jeszcze pieniądze i być może na nie trzeba będzie poczekać do po wyborów.

Jak dla mnie Wisła może spokojnie nie wchodzić na ten obiekt w tym roku - jest 6 meczów ,klimat po fatalnych meczach jest kiepski.Kto chce oglądać Wisłę, może to robić w Hucie - Z marketingowego punktu widzenia chyba lepiej by było wejść na stadion na wiosnę

Niech sobie Princa w tym roku zaproszą i jeszcze do tego Eltona Johna i Georga Michela - zresztą to jest kolejny poroniony pomysł bo stadion otwiera się meczem.Koncert - bardzo proszę ale po otwarciu stadionu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 14.08.2010 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 14.08.2010, 15:38
ichigo napisał(a):Wyświetl post
Kiedy już założą ostatni maszt oświetleniowy, czego będzie brakować, żeby w końcu dostać zgodę na grę przy 2 trybunach (C i E) ?
Stanowisk dla kamer, komentatorów, prasy, elektronicznego systemu czytników biletów i przede wszystkim szatni, bo pod sektorem E jest tylko jedna jak wiadomo.

Czyli wynika z tego, że trzeba by zastosować kilka rozwiązań tymczasowych, co wiąże się z dodatkowymi kosztami, a takich nikt nie będzie chciał ponosić. Na Reymonta szybko meczu więc nie obejrzymy.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.08.2010, 17:31
Kilka szczegółów dotyczących infrastruktury, zlecono "kosmetykę" placu przed trybuną południową,
Termin zakończenia pierwszy tydzień września czyli 5 09 2010. Wykonawca musi się wyrobić.
Jest jeden plus: będą wyburzone kasy oraz stare ogrodzenie.
Niestety minimalizm zakłada frezowania i nakladki nawierzchni asfaltowej, bez podbudowy. Będzie głównie sam asfalt i kosmetyka chodników (kostka bet.). Niestety założenie jest takie, że ma być to wariant tymczasowy, kosmetyczny przed meczem międzypaństwowym.
Nie mają środków na zrobienie od podstaw przebudowy placu, zakładają, że jak znajdzie się inwestor to zrobią parkingi podziemne, pytanie tylko kiedy.... koszmar.
Na Cracovii cała infrastruktura drogowa przebudowana jest od podstaw. U nas aby jakoś wyglądało..

Cała organizacja ZiKITU to jakaś paranoja. Trzeba zapytać Panią Dyrektor czy sama ma dom w stylu brutalizmu, jak odpowie, że to nie jej styl,
to należy zapytać czy ktoś się pytał kibiców czy to jest ich styl architektoniczny. Brutalizm jest bardzo drogi 500mln, a płacą podatnicy.
Ostatnio edytowane przez runner : 14.08.2010 o godz. 17:35.
Runner

Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.08.2010, 17:42
runner napisał(a):Wyświetl post
Kilka szczegółów dotyczących infrastruktury, zlecono "kosmetykę" placu przed trybuną południową,
Termin zakończenia pierwszy tydzień września czyli 5 09 2010. Wykonawca musi się wyrobić.
Jest jeden plus: będą wyburzone kasy oraz stare ogrodzenie.
Niestety minimalizm zakłada frezowania i nakladki nawierzchni asfaltowej, bez podbudowy. Będzie głównie sam asfalt i kosmetyka chodników (kostka bet.). Niestety założenie jest takie, że ma być to wariant tymczasowy, kosmetyczny przed meczem międzypaństwowym.
Nie mają środków na zrobienie od podstaw przebudowy placu, zakładają, że jak znajdzie się inwestor to zrobią parkingi podziemne, pytanie tylko kiedy.... koszmar.
Na Cracovii cała infrastruktura drogowa przebudowana jest od podstaw. U nas aby jakoś wyglądało..

Cała organizacja ZiKITU to jakaś paranoja. Trzeba zapytać Panią Dyrektor czy sama ma dom w stylu brutalizmu, jak odpowie, że to nie jej styl,
to należy zapytać czy ktoś się pytał kibiców czy to jest ich styl architektoniczny. Brutalizm jest bardzo drogi 500mln, a płacą podatnicy.
No i znów prowizorka :( jak w prl przed przyjazdem sekretarza :(, mogliby już tego meczu kadry nie rozgrywać a porządnie to wykończyć bo znów będą niedoróbki, zalewanie ubytków asfaltu i jedna wielka kupa w porównaniu z tym jak wygląda mała architektura u sąsiadki
Czemu za taką kase odwalają pańszczyzne!!

I Dzięki za informacje Runner!
Ostatnio edytowane przez mgła : 14.08.2010 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.08.2010, 22:04
mgła napisał(a):Wyświetl post
No i znów prowizorka :( jak w prl przed przyjazdem sekretarza :(, mogliby już tego meczu kadry nie rozgrywać a porządnie to wykończyć bo znów będą niedoróbki, zalewanie ubytków asfaltu i jedna wielka kupa w porównaniu z tym jak wygląda mała architektura u sąsiadki
Gdyby nie mecz kadry pewnie zostawiliby jak jest, także dobrze, że coś się dzieje. Irytuje tylko jakość wykonania i podejście do tematu. Podobno to ma służyć przez dziesiątki lat, a zachowują się jakby po 2012 roku miała być kolejna modernizacja.
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.08.2010, 01:12
ooo chyba pani niedzialkowska ma znajomego wsrod adminow... gdzie moj post?

Gdzie SKWK przy tym wszystkim? ze niby z miastem cos zalatwiaja? kazdy widzi ze po cichu nie da rady, wiec trzeba sila przez gazety...
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 15.08.2010, 07:59
Te pieniążki, które mają wsadzić w zrobienie tego pseudoparkingu niech przeznaczą na poprawę dróg dojazdowych i ogólnie rozwiązanie problemu z dostępnością stadionu i możliwością szybkiego wyjazdu po zakończeniu meczu. To czy parking będzie miał 1,5cm warstwę byle jakiego asfaltu na którą pójdzie kilka baniek, czy będzie to dalej krzywa kostka, czy też będzie miał dziury zasypane żwirem to jest bez różnicy w obecnym stanie. Bez sensu wydawać kupę kasy na rozwiązanie tymczasowe,które praktycznie nic nie zmienia. Zwłaszcza, że tej kasy brakuje na wszystko inne.

A co do koncertów - super pomysł aby dla zarobienia paru złotych czy też wypromowania się przed wyborami ryzykować murawę stadionu. Chcą mieć otwarcie stadionu "z pompą" i przy komplecie? Odłożyć otwarcie stadionu do przyszłego roki i na 105 lecie zaprosić MU i stadion będzie wypełniony i trawka zadowolona bo piłeczka będzie się po niej toczyła.

PS. Tylko w przypadku organizacji takiego meczu uzmysłowić wszystkim pismakom, że po ustawionym spotkaniu jednak głupio pytać się trenera przyjezdnych czy w związku z tak fajnym wynikiem widziałby kilku naszych zawodników w swoim składzie
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2010, 11:31
Nie wiem czy słyszeliście ale wczoraj w RMF FM podali nieoficialnego niusa że na otwarcie stadionu ma zagrać Eminem, Paul Mccartney, i ktoś tam jeszcze (zapomniałem nazwiska).
Nie wiem czy to był żart czy coś w tym jest
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2010, 11:32
I przez ten koncert bedzie zryta murawa i nasz gwiazdor Łobo nie bedzie mógł dryblować, a Boguski <rotfl> nie chce nawet myśleć
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.08.2010, 12:03
ale czy to nie Eminem spalil Polska flage i powiedzial ze nigdy nie przyjedzie do tego kraju? do teraz nie wiem czy to plotka.. taki off
a do tematu, ja nie wiem czy to otwarcie festynu czy stadionu pilkarskiego... chyba to drugie wiec zagrajmy mecz na otwarcie z jakas druzyna pilkarska, najlepiej z Borussia D.. ze wzgledu na Blaszcza, Barcelony, Intery, Reale i reszte gigantow juz mielismy.. takze wolalbym Borussie od Manchestera

co do prac tymczasowych to jesli dobrze rozumiem.. to jest cos robione na chwile, zeby to potem zburzyc i zaczac prace od nowa (odnosze sie do posta runnera), dla mnie calkowity bezsens i marnotractwo pieniedzy.. niech zrobia to raz a porzadnie i juz kij z tym meczem reprezentacji, zreszta zycie nauczylo ze jak oni cos robia na chwile to potem to tak zostaje na dlugie lata..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.08.2010 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 15.08.2010, 12:45
Apeluję do władz Wisły Kraków (mam nadzieję, że ktoś z nich tu zagląda) !! Nie płaćcie ani grosza za ten "stadion", póki nie będzie zrobione wszystko tak jak ma być !!

Powiem Wam, że od kiedy żyję (młody już nie jestem), to nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją. To jest coś nie do opisania. Jak władze tak wielkiego miasta jakim jest Kraków mogą odwalać taką fuszerkę, a do tego wszystkiego oszukiwać i robić idiotów z kilkuset tysięcy mieszkańców. Bo tu nie chodzi o to czy jest się kibicem Wisły, Cracovii, Hutnika czy innego klubu. To jest inwestycja za przeszło 500 mln, które płacicie Wy, Krakowianie !! Powiem Wam szczerze, że ktoś tu musi dostawać w łapę i mam nadzieję, że sprawą tą zajmie się prokuratura.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.08.2010, 12:45
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ale czy to nie Eminem spalil Polska flage i powiedzial ze nigdy nie przyjedzie do tego kraju? do teraz nie wiem czy to plotka.. taki off
plota

mam takie pytanie, gdyby kiedyś rzeczywiście postały te podziemne parkingi, to w którym miejscu one miałyby być?

a co do tego koncert to nie dałoby się położyć jakichś powiedzmy "paneli podłogowych" nad murawą żeby jej nie zniszczyć?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2010, 13:04
ile razy jeszcze trzeba bedzie pisac ze tak sie wlasnie robi. kladzie sie "panele" na murawe wlasnie po to zeby jej nie zniszczyc !!!!
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 15.08.2010, 13:05
Pewnie, że by się dało coś położyć. Ale te panele tak czy inaczej na czymś (murawie) muszą leżeć, ekipa techniczna musi po murawie chodzić aby to porozkładać. A jako, że taki sprzęt trochę waży to i maszyny wjechać muszą bo nikt tego w rękach nosić nie będzie. A więc zmontowanie i rozmontowanie sceny będzie chyba najgorsze dla murawy. Ale nic to... pikników trzeba przyciągnąć
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.08.2010, 16:03
Czy ktos jest w stanie wymienic wszystkie elementy z ktorych zrezygnowano (np. parking) oraz ktorych brakowalo w pierwotnym przetargu (IT, murawa itd) za te 320mln chyba?
W drugiej kolejnosci czy potraficie wskazac wszystkie zanizenia jakosciowe i fuszerki (np. beton)?
Niezwykle, stadion drozeje a zakres sie zmniejsza i jakosc jest obnizana. Tym mozna zainteresowac media, jak mozna byc takimi tlukami jak zikit.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.08.2010, 21:40
Jakby media siętym syfem chciały zająć NA POWAŻNIE , to jużby sięzajęły. Z jakiegoś powodu tego nie robią... od czasu do czasu jakiś artykulik i tyle. A tu by można codziennie całe wydanie zapełnić!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.08.2010, 21:59
No troszkę nie tak bo media raczej się tym zajmują i co jakiś czas coś tam się ukazuje o tym burdelu. Mnie natomiast wkurza że my jako kibice nic nie robimy by sprawę rozpropagować i nagłośnić
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów