The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 22:33
Powiedzmy sobie szczerze. Ci co zdecydowali się sięgnąć do kieszeni mogą teraz się cieszyć i patrzeć optymistycznie w przyszłość.
Saidi N(coś tam coś tam) - jeździł zawodników jak chciał, motor napędowy Craxy
Diaz - to jest właśnie napastnik z prawdziwego zdarzenia. Debiut, 2 bramki i dzięki cześć
Smolarek - i co że dużo chciał za grę wszedł od razu zdobył bramkę i zabłysnął, gość nadaje nową jakość naszej buraczanej lidze
Cała Legia - może nie wypaliła ale ta drużyna jest praktycznie budowana od zera. Nowy skład, trener i nie wszystko przychodzi od razu. Jak dla mnie świetlana przyszłość.
Sobiech - przepłacony, ale debiut i od razu brameczka
Bruno - niby pionek z Jagiellonii ale w Polonii pokazuje prawdziwy potencjał
Sobota - gość z przeciętniaka pierwszoligowego. Wielki potencjał i świetlana przyszłość.
I tak można dalej wymieniać do usranej śmierci...

Możecie mówić, że piszę pod wpływem impulsu itp. Ale to jest właśnie klasa, że umiesz pokazywać swoje umiejętności od początku.
U nas chyba tylko Rios może się tak zaprezentować.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 13.08.2010 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.08.2010, 22:47
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze. Ci co zdecydowali się sięgnąć do kieszeni mogą teraz się cieszyć i patrzeć optymistycznie w przyszłość.
Diaz - to jest właśnie napastnik z prawdziwego zdarzenia. Debiut, 2 bramki i dzięki cześć
Smolarek - i co że dużo chciał za grę wszedł od razu zdobył bramkę i zabłysnął, gość nadaje nową jakość naszej buraczanej lidze
Cała Legia - może nie wypaliła ale ta drużyna jest praktycznie budowana od zera. Nowy skład, trener i nie wszystko przychodzi od razu. Jak dla mnie świetlana przyszłość.
Sobota - gość z przeciętniaka pierwszoligowego. Wielki potencjał i świetlana przyszłość.

Możecie mówić, że piszę pod wpływem impulsu itp. Ale to jest właśnie klasa, że umiesz pokazywać swoje umiejętności od początku.
To idź i im kibicuj jak tacy wszyscy wspaniali mówisz że Legie budują od nowa a u nas to niby co robia. Jednak przed nimi świetlana przyszłość a my spadniemy do 1 ligi, żałosna wypowiedz.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 13.08.2010, 22:52
blackluk napisał(a):Wyświetl post
To idź i im kibicuj jak tacy wszyscy wspaniali mówisz że Legie budują od nowa a u nas to niby co robia. Jednak przed nimi świetlana przyszłość a my spadniemy do 1 ligi, żałosna wypowiedz.
Żałosny to jesteś Ty
Jakby u nas było budowane wszystko od nowa, to w meczu z Arką wystąpiłoby 8 nowych zawodników.
A kto wystąpił?
Cikos, Bunoza. Reszta stara gwardia. Jak Twoim zdaniem na tym polega budowa nowej drużyny to ja chyba czegoś nie rozumiem...
Budowa nowej drużyny polega na tym, że wymienia się praktycznie pierwszą jedenastkę i spokojnie ją zgrywa. Nowi zawodnicy nadają drużynie nową jakość. Jeżeli Wisła sprowadza Paljicia i ten zawodnik przegrywa rywalizacje nawet z Łobo, to gdzie tutaj jest jakość. (Oczywiście szanuje umiejętności Dragana i wierzę, że pomoże Wiśle).
U nas budowa nowej druzyny przypadnie prawdopodobnie dopiero w zimie, bo wtedy mają być wg plotek te super transfery.
Nie mam zamiaru im kibicować (Polonii,Legii i innym). Ja po prostu pokazałem, że jak się nie zapłaci to w 90% gówno się osiąga ;D
Ostatnio edytowane przez Jagul : 13.08.2010 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2010, 23:19
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Nie bulwersuj się tak...
Może i Wisła jest budowana od nowa ale w chwili obecnej jedynie Cikos coś tam pokazuje, a reszta pomimo, że jestem ostatnią osobą, która będzie ich oceniac po kilku meczach gra na poziomie góra, środka tabeli.
Co do Legii to po dzisiejszym meczu ogladanym z trybun jestem gotów stwierdzić, że ich transfery sa na poziomie naszych i tyle...
Natomiast Polonia, której kibicem jestem od urodzenia(tradycje rodzinne) sprowadziła głównie piłkarzy sprawdzonych w tym również Smolarka, który robi różnice. Narzekacie, ze niezasługuje on na 400 tys E ale przecież gość przyszedł do Polonii za darmo, a za zawodników tej klasy płaci się spore kwoty odstępnego. Uważam, że sprowadzanie zawodników nikomu(nawet działaczom) nieznanych nie moze przynieść nic doobrego, a kupowanie trzech średniaków zamiast jednego dobrego, również...

Czas wziąć przykład z Pana Wojciechowskiego i wpompować sporą gotówkę na pożądnych graczy, którzy nie są ani darmowi, ani tani w utrzymaniu...co ponoć ma nastapić w zimie...się zobaczy, byleby do tego czasu nie stracić możliwości zdobycia tytułu, a co gorsza miejsca premiowanego grą w pucharach.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.08.2010, 23:26
Żałosny to jesteś Ty
Jakby u nas było budowane wszystko od nowa, to w meczu z Arką wystąpiłoby 8 nowych zawodników.
A kto wystąpił?
Cikos, Bunoza. Reszta stara gwardia.
Ta, zwłaszcza Rado w pierwszym składzie to oznaka stawiania na starą gwardię.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.08.2010, 09:16
A co pokazali niby ci wspaniali gracze z Legi, koleś za 1.5 mil człapał po boisku. Kolega napisał ze nowych zawodników było 2 to ty kolego węz sobie skład z zeszłego sezonu i popatrz jeszcze raz bo chyba nie wiesz kto grał w Wisle. I dalej podtrzymuje komentarz był żałosny, widać od razu kibica sukcesu. Ja dopinguje Wisłe od 20 lat i nie zawsze było kolorowo, mamy wreszcie budowane struktury klubu przy tym wszystkim jakies transwery. Jednak ty kolego chciałbyś odrazu wszystko, smiech na sali.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 14.08.2010, 09:18
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ta, zwłaszcza Rado w pierwszym składzie to oznaka stawiania na starą gwardię.
No fakt. Chłopak się tak nagrał, że szok. Kulawik go postawił, a młody grał lepiej niż połowa pierwszego składu i go zdjął. Brawo.
Jak umiecie tylko łapać kogoś na błędzie. Czepiając się, że czegoś nie uwzględnił w swoim poście, to najlepiej nic nie piszcie.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.08.2010, 13:16
Jagul co jak co ale Rado nie jest przygotowany na 90 minut w pierwszym zespole od początku do końca meczu, jest niezgrany i nieopierzony, bo to młody chłopak który nie trenuje na codzień z 1 składem. To tak jakby nam nowego zawodnika kupili. Poza tym Kula jest konsekwentny i trenują z I składem Nalepa i Rado
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2010, 15:47

Nie podniecaj się jednym meczem zobaczymy co pokażą dalej
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.08.2010, 00:59
Gdybym był bogatym Cupiałem, to jutro bym przyszedł do klubu i wydał następujące polecenia Basałajowi :

1. Od dziś w rezerwach grają Ci i Ci aż do czasu wyrażenia ich zgody na odejscie przed czasem za porozumieniem stron

2. Do końca okienka masz znaleźć ich zastępców w wersji profesjonalnej za kwotę taką a taką i im szybciej stworzysz fachowy dział sportowy, tym lepiej dla Ciebie, aby systematycznie wzmacniać zespól i wymieniać jego najsłabsze ogniwa a nie odwrotnie

3. Nowy trener wraz ze sztabem, od jutra ma wprowadzać swoje rządy i wymagam 8 godzin pracy piłkarzy w klubie aż do czasu przyswojenia przez piłkarzy, profesjonalnego dbania o swoją kondycję i umiejętności poza klubem, tak aby jak wszędzie w Europie, w klubie trenować przede wszystkim taktykę i inne elementy gry kolektywnej

4. tutaj masz czek na bazę szkoleniową do wykonanania na wczoraj a do czasu zbudowania bazy szkoleniowej, trenujecie w Myślenicach a ten komu się to nie podoba, nie gra i nie trenuje nigdzie.

5. latem czekam na mistrza i być może LM a najdalej za dwa lata już tej LM będę wymagał

Chodzi mi o to, że nie toleruję dziadostwa i nie pozwolę na kpiny ze mnie i z moich pieniędzy, ciężko wypracowywanych przez ludzi z mojej TFK a tym bardziej na ich całkowitą utratę. Postanowiłem udowodnić sobie, że jestem jednak więcej warty od takiego Wojciechowskiego czy raczkujących właścicieli innych polskich klubów i wreszcie stworzę Wisłę na miarę moich zapowiedzi.

Tak bym postąpił, gdybym był bogaty jak Cupiał.
Ostatnio edytowane przez kot : 16.08.2010 o godz. 02:14.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.08.2010, 09:07
Ja bym kupił Sernasa, w pierwszej lidze widziałem go parę razy, radził sobie równie dobrze, widać, że przeskok z I do Ekstraklasy nie jest spory. Pokazują to tacy piłkarze jak: Micański, Lewandowski, Sobota i właśnie Sernas, którzy grali bardzo dobrze w I lidze i radzą sobie w ekstraklasie. Może stamtąd zaczniemy wreszcie ściągać najlepszych zawodników?
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2010, 09:13
kot napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był bogatym Cupiałem, to jutro bym przyszedł do klubu i wydał następujące polecenia Basałajowi :

1. Od dziś w rezerwach grają Ci i Ci aż do czasu wyrażenia ich zgody na odejscie przed czasem za porozumieniem stron

2. Do końca okienka masz znaleźć ich zastępców w wersji profesjonalnej za kwotę taką a taką i im szybciej stworzysz fachowy dział sportowy, tym lepiej dla Ciebie, aby systematycznie wzmacniać zespól i wymieniać jego najsłabsze ogniwa a nie odwrotnie

3. Nowy trener wraz ze sztabem, od jutra ma wprowadzać swoje rządy i wymagam 8 godzin pracy piłkarzy w klubie aż do czasu przyswojenia przez piłkarzy, profesjonalnego dbania o swoją kondycję i umiejętności poza klubem, tak aby jak wszędzie w Europie, w klubie trenować przede wszystkim taktykę i inne elementy gry kolektywnej

4. tutaj masz czek na bazę szkoleniową do wykonanania na wczoraj a do czasu zbudowania bazy szkoleniowej, trenujecie w Myślenicach a ten komu się to nie podoba, nie gra i nie trenuje nigdzie.

5. latem czekam na mistrza i być może LM a najdalej za dwa lata już tej LM będę wymagał

Chodzi mi o to, że nie toleruję dziadostwa i nie pozwolę na kpiny ze mnie i z moich pieniędzy, ciężko wypracowywanych przez ludzi z mojej TFK a tym bardziej na ich całkowitą utratę. Postanowiłem udowodnić sobie, że jestem jednak więcej warty od takiego Wojciechowskiego czy raczkujących właścicieli innych polskich klubów i wreszcie stworzę Wisłę na miarę moich zapowiedzi.

Tak bym postąpił, gdybym był bogaty jak Cupiał.
SUPER UWAGA!

Jeszcze bym dodał może:

6. Do końca miesiąca macie stworzyć dział skautingu... nie oparty na 2-3 wypalonych trenerach, a na przynajmniej 5 kompetentnych ludziach.

7. Do końca tygodnia macie uzgodnić z miastem gdzie w końcu moja Wisła będzie grała !
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.08.2010, 09:52
jakbym był miał pieniądze, to dałbym 400 tys euro ( nie trzeba nic za niego płacić ! ) Golańskiemu i niech ratuje naszą defensywę, mówi, że nie chce wracać do Polski, ale to by go skłoniło( trenuje z ŁKSem , wcześniej odrzucił oferty Legii i Korony ) ..

wtedy na następny mecz obrona Golański- Chavez - Cleber - Brożek

a Diaza spowrotem do środka pomocy ! tak narzekaliśmy na niego, ale wole jego 100x niż kogo kolwiek w tej chwili na jego pozycji

Mój skład na następny mecz :

Jovanic

Golański - Chavez - Cleber - Brozek

Kirm - Sobolewski - Diaz - Małecki

Rios
Brożek

na zmiany : Wilk za sobola , Żurawski za Brożka, Nalepa za Golańskiego w końcówce
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 16.08.2010 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.08.2010, 11:07
Golański to lewy chyba obrońca
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.08.2010, 11:11
prawy zdecydowanie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.08.2010, 11:20
A propo Golańskiego aktualnie trenuje w ŁKS bo nie ma gdzie trenować i szuka klubu znając życie tam zakotwiczy obym się mylił, może by go tak ściągnął ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.08.2010, 11:45
To i tak już taka łatanina:( PG - trzeci prawy obrońca na liście płac - jeden nieprzygotowany, drugi-młody-zdolny(?), trzeci-stary i sypiący się PS. Do czego to podobne?:( Aaa i niby czwarty - kontuzjowany Burliga... ojoj!
Ilościowo jest wreszcie tak jak powinno być, jakość ekipy niestety nieustająco spada na pysk:(
Ostatnio edytowane przez arti : 16.08.2010 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 16.08.2010, 11:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A propo Golańskiego aktualnie trenuje w ŁKS bo nie ma gdzie trenować i szuka klubu znając życie tam zakotwiczy obym się mylił, może by go tak ściągnął ?
Gdzieś krążyły wiadomości, że Golański już podpisał z Tomem Tomsk bodaj kontrakt.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 16.08.2010, 11:58
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś krążyły wiadomości, że Golański już podpisał z Tomem Tomsk bodaj kontrakt.
Ale sam Golański zdementował te informacje
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 16.08.2010, 12:02
Cóż za manipulacje... przeczytajcie sobie dzisiaj co pisza na onecie. Serie A lub B. Poza tym 400 tys Euro to jakaś przesada. On zarabiał w Rumunii 150-160 tysięcy. Czyli mniej niż Wojtek Ł

Ale to nieprawda. Wisła się nim nie interesuje.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 16.08.2010, 13:20
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Ale sam Golański zdementował te informacje
Tak właśnie myślałem, że musiało mi coś umknąć . Dzięki!

Co do jego zarobków - to zarabiał więcej niż 160 tys. Podobno teraz po obniżce (Steaua cięła kontrakty do maksymalnej stawki 180 tys.) się właśnie nie dogadał. Z tego co się w kuluarach mówiło, miał niezły kontrakt na poziomie 320 tys. euro, ale myślę, że może i za 300 (zważając, że to motywacyjny) by u nas zagrał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 13:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie ulega żadnej wątpliwości, że Golański w obecnej sytuacji byłby dla nas zbawieniem. Niestety, nie wierzę w taki transfer i operatywność naszych działaczy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2010, 14:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie ulega żadnej wątpliwości, że Golański w obecnej sytuacji byłby dla nas zbawieniem. Niestety, nie wierzę w taki transfer i operatywność naszych działaczy.
Golański czy ktokolwiek nie byłby dla nas żadnym zbawieniem. Jak bawimy się w szukanie zawodników, to musimy mieć kilku skautów z prawdziwego zdarzenia, by wietrzyli jak najmocniej rynki zagraniczne i stamtąd sprowadzili przede wszystkim dwóch klasowych środkowych pomocników - defensywnego i ofensywnego by kreowali grę - tego teraz najbardziej Wiśle brakuje, a w ogóle drużynę powinno się budować od środka pomocy, bo jak środek pomocy nie funkcjonuje, to wszystko jest do dupy i tyle.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.08.2010, 22:43
ja bym w kilku tych chłopaków z U-16 zainwestował, myśle że ich jeszcze polska myśl szkoleniowała nie zatruła.http://www.90minut.pl/news/131/news1...-3-Polska.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.08.2010 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 16.08.2010, 23:05
Żeby zainwestować w U-16 trzeba zapewnić tym chłopakom godne warunki do rozwoju. Odpowiednią infrastrukturę, trenerów. U nas czegoś takiego nie ma i nie zanosi się żeby było. Na rozwój takiego czegoś potrzebne są ogromne pieniądze, ale i rezultaty są kapitalne. Taki Ajax Amsterdam sprzedają nonstop swoje gwiazdy ze szkółki za grube pieniądze.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.08.2010, 10:06
oprócz szkółki też trzeba mieć pieniądze .. na znakomitych trenerów oraz .. piłkarzy !
owszem są ogromne talenty, które sami wychowali, ale wielu zawodników jest sprowadzanych jako młodziutkie ogromne talenty za kwoty ok 1 miliona euro i są kształceni !!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.08.2010, 10:21
Nie wiem, gdzie to wrzucić... Chyba tu jest najbliżej:
Wisła zarobi dzięki Olymipque Marsylia?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2010, 10:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ja bym w kilku tych chłopaków z U-16 zainwestował, myśle że ich jeszcze polska myśl szkoleniowała nie zatruła.http://www.90minut.pl/news/131/news1...-3-Polska.html
Ty masz szablon gotowy z tym postem?
Bo cos takiego wklejasz z 10 raz przynajmniej
A tłumaczenie ci ,że nie mamy infrastruktury ani zasobów ludzkich
do odpowiedniego rozwiniecia karier tych zawodników do ciebie nie dociera
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.08.2010, 12:08
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, gdzie to wrzucić... Chyba tu jest najbliżej:
Wisła zarobi dzięki Olymipque Marsylia?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Gdyby wpadła ta gratisowa bańka, to trzeba ją przeznaczyć na zakup konkretnego środkowego pomocnika. Może być defensywny wymiatacz z podaniem do przodu. Za milion już można naprawde konkretnego murzyna od czarnej roboty sprowadzić z Francji, który nam będzie trzymał środek pola. Bo krótko mówiąc Sobol nie ogarnia, Garguła ciągle się leczy, Jirsak nie rokuje nadziei itp.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 17.08.2010, 12:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Gdyby wpadła ta gratisowa bańka, to trzeba ją przeznaczyć na zakup konkretnego środkowego pomocnika. Może być defensywny wymiatacz z podaniem do przodu. Za milion już można naprawde konkretnego murzyna od czarnej roboty sprowadzić z Francji, który nam będzie trzymał środek pola. Bo krótko mówiąc Sobol nie ogarnia, Garguła ciągle się leczy, Jirsak nie rokuje nadziei itp.
Defensywnego nie sprowadzą, bo po co Wilk byłby kupiony?
Prędzej ofensywny pomocnik. Ale żeby taki przyszedł trzeba się kogoś pozbyć ze składu. Mój kandydat Jirsak.
A tak w ogóle to najbardziej potrzebny jest napastnik, bo nie ma kto bramek strzelać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów