The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 18:28
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że tego Diaza nie wynaleźliśmy wcześniej od Śląska.
Obejrzałem zaledwie 20 minut tego meczu, ale jak dla mnie to większą szkodą jest to, że nie gra u nas Waldemar Sobota.

@ forthree

Ja już nic nie pisze o Tomaszewskich tego forum, bo mi znowu posty pokasują ;]
Ostatnio edytowane przez snyrting : 13.08.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 18:29
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem zaledwie 20 minut tego meczu, ale jak dla mnie to większą szkodą jest to, że nie gra u nas Waldemar Sobota.
Co za różnica, czy jeden, czy drugi byłby tutaj mieszany z błotem jako niewypał transferowy, gracz nie wiadomo skąd.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.08.2010, 18:34
forthree napisał(a):Wyświetl post
Co za różnica, czy jeden, czy drugi byłby tutaj mieszany z błotem jako niewypał transferowy, gracz nie wiadomo skąd.
Jakby strzelił 2 bramki został by ulubieńcem kibiców a nie byłby "gnojony". Nie sprzedawaj kitów!

Wystarczyłoby żeby zagrał jak Saidi u parchatych i też byłby doceniony. A niby za co mamy "doceniać" np. Bunozę? Jak zacznie dobrze grać pochwały go nie miną. na razie gra słabo albo co najwyzej średnio.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.08.2010 o godz. 18:37.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 13.08.2010, 18:53
o zamianie Diaza na jakiegoś wypalonego gościa, ktory ani nie był wybitną postacią w Serie A, ani w Serie B jest śmieszne...jeżeli ktos tu widzi zmiane jakościową na plus, to nawet przy mizernej formie Diaza i tak wydaje sie byc zawodnikiem nie gorszym od tego Wlocha, a napewno bardziej perspektywicznym..Mam nadzieje,że tego Wlocha u nas nie bedzie. A tak odnosnie naszych transferów... nalezy serdecznie pogratulowac ściagniecia Pajlica. Niech sobie nasi dzialacze ogladną takiego Sobote w Śwlasku. Nikt mi nie bedzie pieprzył ,że zawodnik potrzebuje pół roku by pokazac co jest wart. Pajlic w dwoch meczach pokazał "klase", a taki Sobota to przy nim geniusz techniki,sprytu i szybkosci. Do tego perspektywiczny chlopak, niech go chociarzt teraz obserwuja.. No i taki Saidi Cracovii to bije naszych skrzydlowych tez na glowe
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2010, 19:16
Skorza w rozmowie przedmeczowej powiedział, ze obserwował Cabrala jak jeszcze pracowal w Wisle i chcial go do nas sciagnac. Szkoda bo ten pilkarz moze zostac gwiazda naszej ligi. Rios miałby dodatkowo kolege z Argentyny i mogliby swietnie ze soba wspołpracowac.

Ja uslyszałem o Cabralu
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.08.2010 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 19:30
Skorza mowil ze obserwowal Vdorljaka, a nie Cabrala.
Jakis czas temu gdzies o tym czytalem ze Skorza sie interesowal Vdorlajkiem jak byl jeszcze trenerem w Wisle.

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.08.2010, 19:33
Ciekawe czy tak samo go obserwował jak Hristova?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 20:20
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy tak samo go obserwował jak Hristova?
Pewnie tak, ale że u nas nie było pieniędzy na Vrdoljaka to wzięli Christowa...
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.08.2010, 20:27
Hristova wzięli z youtube, ale teraz widzę że Vdroljak też ma swoje video, więc rzeczywiście Skorża mógł go obserwować.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2010, 23:26
Vdroljak to obserwował Jan Urban będąc trenerem Legii, a nie Skorża...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2010, 23:46
Saidi z Cracovii

Diaz ze Slaska

da sie znales solidnych pilkarzy da

..albo..
z takim scoutem jak towarzysz Zdzich to chyba jednak nie....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.08.2010, 00:11
Przede wszystkim to trzeba chciec wydac pieniadze.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2010, 08:49
wczoraj świetnie w meczu z Craxa zachował się ten nowy napastnik Śląska Diaz... na prawdę widać, że chłopak ma zmysł do strzelania bramek i poważnie włączył się do walki o koronę króla strzelców... może też powinniśmy iść tym tropem i szukać napastnika nie na Bałkanach a głownie w Ameryce Południowej?
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.08.2010, 08:51
bez przesady, Bunoza kosztował 400tysE

a wątpie, żeby Diaz/Saidi byli więcej warci.
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 14.08.2010, 09:02
No to poszliśmy tym tropem i pozyskaliśmy Riosa
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.08.2010, 09:05
nie chwalcie tego Diaza bo to dopiero poczatek rozgrywek ,wielu bylo takich ktorzy dobrze sie zapowiadali a pozniej kicha.Jeden dwa dobre mecze z taka " potega " jak Pasy mnie osobiscie nie przekonuje
.....
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.08.2010, 09:13
Saidi ponoc kosztowal 700 tys E. We wczesniejszym klubie oglosil strajk no to go sprzedali. Jak u nas byl taki zawodnik na testach co sie lenil to nikt go nie chcial. I slusznie
I widze ze dalej trwa ocenianie zawodnikow po jednym meczu i to jeszcze w TV
Ostatnio edytowane przez bódyń : 14.08.2010 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2010, 09:31
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Z bloku defensywnego odejdzie 4 pilkarz z podstawowego skladu. I co z tego tak naprawde? Chcecie zeby Wisla byla lepsza? To moze zamiast pierd**** bez sensu i narzekac pozzwolcie im odejsc bo wiekszosc pilkarzy w tym klubie nie chce juz grac.

Wake Up geniusze.
To wytłumacz mi w czym lepsi od swoich poprzedników są Kowalski, Bunoza i Cikos. Poza wciskaniem kitu o tym, że "mają czas" niewiele dobrego można o nich napisać.

Ja naprawdę nie widzę, jak zastępowanie najlepszych graczy w drużynie ( czytaj - pierwsza jedenastka ) piłkarzami kilka klas słabszymi ma nas wzmocnić Rozumiem - zastąpić Łobo, Jirsaka, Kirma - wówczas można mówić o przebudowie, nawet jeżeli nowi gracze od początku nie zaskoczą. Teraz - mamy wyprzedaż.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2010 o godz. 09:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.08.2010, 09:48
Jedyny gość który nie boi się mówić głośno o to co się dzieje w tym klubie- wolfy, zgadzam sie w 100% na razie działacze odpier** nam wyprzedaż najlepszych ogniw drużyny, teraz Diaz bo na nim jeszcze zarobią póżniej pewnie Małecki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2010, 10:04
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Jedyny gość który nie boi się mówić głośno o to co się dzieje w tym klubie- wolfy, zgadzam sie w 100% na razie działacze odpier** nam wyprzedaż najlepszych ogniw drużyny, teraz Diaz bo na nim jeszcze zarobią póżniej pewnie Małecki.
Pocieszę Cię - po Małeckim nikogo więcej już nie sprzedadzą.
Bo niby komu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.08.2010, 10:04
Ehhh
Faktycznie, nie ma co się tu udzielać.Żegnam wszystkich.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Stary 14.08.2010, 10:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pocieszę Cię - po Małeckim nikogo więcej już nie sprzedadzą.
Bo niby komu?
Kirm gdyby sie dobrze prezentował juz by go u nas nie było, jako taka wartość prezentuja jeszcze Brozki więc nie mów hop
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Stary 14.08.2010, 10:16
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ehhh
no to pa
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.08.2010, 10:16
Trzeba sprzedać każdego, za kogo przyjdzie sensowna oferta. Każdy z naszych piłkarzy jest skompromitowany i każdy pohańbił Białą Gwiazdę. Niemniej jednak należy całość środków uzyskanych z transferów przeznaczyć na nowych zawodników. Wisła zarobiła już ok. 4,5 mln E ,a za Diaza oferta podobno opiewa na 1,5 mln E. Za taką kasę można od zera zbudować drużynę, która będzie faworytem do zdobycia MP. Mówię tu tylko o reinwestycji środków uzyskanych z transferów, a przecież wypadałoby, żeby przy okazji otwarcia nowego stadionu Cupial dołożył jeszcze trochę z własnej kieszeni.

Nie wolno jednak postępować tak jak dotychczas robi Basałaj i jego świta. Tej drużynie trzeba jakości, jakości i jeszcze raz jakości, a nie młodych i może zdolnych piłkarzy. Z 8 dokonanych transferów tylko wypożyczenie Chaveza należy uznać jako realne podniesienie poziomu drużyny. Takich transferów powinno być przeprowadzonych jeszcze z 5. Być może wypali jeszcze Rios, ale w tym przypadku istnieje spore ryzyko, że w tej lidze dobrej dla drwali, techniczny zawodnik sobie nie poradzi.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 14.08.2010 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2010, 10:17
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Kirm gdyby sie dobrze prezentował juz by go u nas nie było, jako taka wartość prezentuja jeszcze Brozki więc nie mów hop
"Łobo" gdyby się dobrze prezentował...
Właśnie dlatego nie ma na nich chętnych, bo grają padlinę. Brożek nie miał ofert jak był w formie, to teraz nagle dostanie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.08.2010, 10:38
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ehhh
Szkoda, że zamiast argumentów, zmieniasz forum ? Nie wydaje mi się, aby lepszy świat, czekał Cię za drzwiami identycznie myślących kolegów po szalu. Ja rozumiem jazdę po lini Basałaja i nowe fora z przeciekami od niego, ale czy nie uważasz, że taka jednomyślna propaganda , to zwykłe pompowanie balonika, który potem pęka w pucharach, jak mydlana bańka ? A może nie tylko w pucharach, gdyż nie wszyscy w kraju, uznają za przymus, śpiewać finansowo, identycznie razem z Walterem, Cupiałem czy Solorzem lub Rutkowskim i propaganda taka, może już na stałe sprawiać nam oklep od pasiastych dam i innych naszych półproduktów, wśród których ostatnio, niestety, ale także już nie dajemy rady.

Wisłą żyją tysiące kibiców na codzień i żadna propaganda, rozbieżna z faktami, się nie powiedzie. Kibice wiedzą już, czym się różni autentyczny krok do przodu w transferach, od tych ruchów pozorowanych. Nie wmówisz nawet pod groźbą pięści, że Bunoza i Kowalski, to wzmocnienia, gdyż wszyszcy widzą, że najwyżej mogą to być rezerwowi na dziś, o niewiadomej przyszłości, gdyż Marcelo w wieku tych dwóch stoperów, to był profesor gry. Chavez i Cleber to opcja tymczasowa w pełnym tego słowa znaczeniu, jak widać i ni widu, ni słychu o rzeczywistych wzmocnieniach za Głowę i Marcelo ?

Czy nie prościej jest napisać, że Wisła musi teraz sprzedać Diaza, ostatniego swojego piłkarza z sensem, na którego są chętni, aby wysupłać prawdopodobnie kasę na nowego trenera i kolejnych piłkarzy, gdyż darmowy Kasperczak nie dał rady a większość wzmocnień tegorocznych nie wypaliła raczej ? Po co więc, siać bezmyślną propagandę, ustami " informatorów i donosicieli ", że Klub chce się pozbyć Diaza, traktując go na równi z bezproduktywnymi pożeraczami pensji tj. Łobodzińskim czy Jirsakiem, jak można nic lepiej nie mówić a więcej robić, gdyż wszyscy wiedzą, że Diaz kosztował i kosztuje niewiele w porównaniu z nimi i daje o kilka klas jakości więcej klubowi, niż owi piłkarze, których Wisła nie może się pozbyć, bo jej na to nie stać ?
Ostatnio edytowane przez kot : 14.08.2010 o godz. 12:00.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.08.2010, 10:50
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Trzeba sprzedać każdego, za kogo przyjdzie sensowna oferta. Każdy z naszych piłkarzy jest skompromitowany i każdy pohańbił Białą Gwiazdę. Niemniej jednak należy całość środków uzyskanych z transferów przeznaczyć na nowych zawodników. Wisła zarobiła już ok. 4,5 mln E ,a za Diaza oferta podobno opiewa na 1,5 mln E. Za taką kasę można od zera zbudować drużynę, która będzie faworytem do zdobycia MP. Mówię tu tylko o reinwestycji środków uzyskanych z transferów, a przecież wypadałoby, żeby przy okazji otwarcia nowego stadionu Cupial dołożył jeszcze trochę z własnej kieszeni.
Wiesz fajnie jakbyśmy sprzedali Diaza za taką sumę. Ale nasuwa się pytanie. Czy na pewno wszystkie środki z tego transferu pójdą na wzmocnienia. Zarobiliśmy 4,5mln euro, a ile poszło na transfery?
Szanuje Cupiała za wszystko co robi dla Wisły ale jego zachowania czasem są w ogóle nielogiczne. Najbardziej mnie rozśmieszało jak graliśmy w pucharach i od tego czy awansujemy dalej zależą kolejne transfery. Zamiast wzmocnić drużynę rok przed atakiem z prawdziwego zdarzenia na puchary, my to robimy 2 tygodnie przed pierwszym spotkaniem. Później wielkie zdziwienie. Czemu słabo graliśmy i odpadliśmy z jakimiś Azerami? Kolejna rewolucja i co rok to samo.
Kiedyś myślałem, że Lech jest drużyną, która postępuje tak jak należy czyli sprzedaje zawodnika za 4,5mln euro i za to się wzmacnia. Niestety oni idą tą samą drogą co my, a potem się dziwią, że odpadają w el.LM.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 14.08.2010 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.08.2010, 11:08
ej przeciez bylo mowione ze prawdziwe wzmocnienia beda w zimie przciez. Teraz sprzedaja, kupuja kogos jako uzupelnienie. To po co poniektorzy wylewaja tu swoje zale?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 14.08.2010, 11:23
Moim zdaniem Kirm zagrał w ostatnim meczu świetnie pierwszą połowę. Należałoby sprzedać Łobodzinskiego, zostawić Kirma, a na lewą stronę kupić Milinkovica (choc wiem ze to juz temat zamknięty)...
Wtedy jeżeli jest oferta za Diaza 1,5 mil to go opchnąć, przesunąć Pi.Brozka na lewą obronę na stałe, na rezerwę tego Włocha podpisać na jeden rok....
No i kupić tego Kopunka(za Sobola).. wywalic czym predzej Paljica albo jeszcze teraz na wypozyczenie do jakiegos slabego klubu niech sie ogra przez pol roku. Ja bym mu dal z 50tys Euro odprawy i niech szuka klubu.

Pawelek/Jovanic Chikos/Singlar Chavez/Kowalski Cleber/Bunoza Pi.Brozek/Bonneti Kirm/Boguski Kopunek/Sobol Garguła/Wilk Milinkovic/Boguski Brozek/Rios Malecki/Zurawski
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 14.08.2010 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2010, 12:06
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
wywalic czym predzej Paljica albo jeszcze teraz na wypozyczenie do jakiegos slabego klubu niech sie ogra przez pol roku. Ja bym mu dal z 50tys Euro odprawy i niech szuka klubu.
A ja bym Ci dał soczystego kopa w dupę za takie gadanie. Widziałeś kolesia w 2 meczach i już go chcesz wyrzucić, brawo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów