The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 14:46
Od poniedziałku, ruszają z infrastrukturą drogową.
Jutro lub dziś późnym wieczorem postaram się napisać, w jakim zakresie, na pewno idzie asfalt.
Termin przewidywany na zakończenie prac początek września.
Runner

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 14:47
Serdecznie dziękuję radnemu Olszówce za złożenie kolejnej interpelacji, mam nadzieję, że nie tylko w swoim imieniu.

Zastanawiam się też, choć i tak jest osobą, która najwięcej z nas wszystkich robi w sprawie stadionu, czy nie byłoby wskazane, aby wykorzystując swoją pozycję Radnego, nie rozważył zwołania specjalnej konferencji prasowej na ten temat? Zaproszenie za strony radnego media raczej nie powinny zignorować. Można byłoby poprzez nią nagłośnić wszystkie problemy i skandale, wywierając presję na ZIKiT oraz Majchrowskiego - krok po kroku opisując kłamstwa dotyczące terminów, każdą z fuszerek z osobna, kas, kołowrotów, postawić problem wykończenia trybuny północnej, dramatycznego nadzoru nad inwestycją itd.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Stary 13.08.2010, 14:53
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że detal przy tym wszystkim, na co zwraca uwagę Darek, ale kiedy widzę takie detale jak ten:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39270/

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39264/

to mnie zalewa.

Że obrzydliwy - wiedziałem, że nie na miejscu - wiedziałem, ale że taki zrobią "trakt królewski" okrąglakowi - to przerosło moje ponure oczekiwania.

Turpizm i bylejakość. Usuną ten spad czy ma tak zostać? Uklepana ścieżynka do wiejskiego ganku. A jak się pięknie prezentuje na dalszym planie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39265/
Rozumiem,że chodzi o ten podjazd. Faktycznie jest beznadziejny i nieestetyczny
Do Pana Darka, można by spróbować zwrócić się z tym do inwestora, o zmianę wjazdu pojazdów.
Przecież można wprowadzać pojazdy poprzez rogi każdego z sektorów, a przy okrąglaku zrobić ładne brukowe schody. Ta skarpa i trawa na niej, która dochodzi do murku to kompromitacja projektanta.
Jestem pewny, że żadna osoba z obsługi nie będzie nadkładała drogi idąc wzdłuż trybuny południowej ale będzie kierowała się na skarpę i "kuckiem" do góry, aby dojść do okrąglaka.
Jak już tak ma być mogli zrobić obrzeża palisadowe, o wiele ładniej by się to prezentowało.
Runner

Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 15:00
Markus napisał(a):Wyświetl post
Serdecznie dziękuję radnemu Olszówce za złożenie kolejnej interpelacji, mam nadzieję, że nie tylko w swoim imieniu.

Zastanawiam się też, choć i tak jest osobą, która najwięcej z nas wszystkich robi w sprawie stadionu, czy nie byłoby wskazane, aby wykorzystując swoją pozycję Radnego, nie rozważył zwołania specjalnej konferencji prasowej na ten temat? Zaproszenie za strony radnego media raczej nie powinny zignorować. Można byłoby poprzez nią nagłośnić wszystkie problemy i skandale, wywierając presję na ZIKiT oraz Majchrowskiego - krok po kroku opisując kłamstwa dotyczące terminów, każdą z fuszerek z osobna, kas, kołowrotów, postawić problem wykończenia trybuny północnej, dramatycznego nadzoru nad inwestycją itd.
Markusie,

Pomysł dobry TYLKO czy Majchrowski nie zdeprecjonowałby tego wystąpienia, konferencji twierdzeniem, że Radnemu Olszówce chodzi tylko o własny interes polityczny (Spotkałam się z takimi jego twierdzeniami bez podawania presnoaliów, ale że ludzie brużdzą bo mają w tym polityczne interesy!) gdzieś w radio lub w wywiadzie dla tvp kraków nie pamiętam teraz.
Jednak jeśli Radny by chciał nie jest to zły pomysł.Bo wdług mnie jest to osoba, która coś praktycznego robi i strasznie mu za to dziękuje!

Z naszej strony przydałoby się też informować kogo się da, ale trzeba by mieć materiał i wiedze (czyli ktoś kompetentny musiałby to zebrać jak Piotr G.) ja żeby nie być gołosłowna chętnie będe to wysyłać do pracowników tvp kraków i też tych ogólnoregionalnych mediów.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.08.2010, 15:13
Porobiłem trochę fotek z brutalnego gwałtu na estetyce -większość już jest znana, wrzucę je wieczorem.Jak już było pisane kołowrotków(sztuk) faktycznie jest 24
Są albo po 2 albo 4 na wejście, natomiast 3 pierwsze wejścia od strony 3 maja w ogóle nie mają kołowrotków

ciekaw jestem jak kto to liczył bo być może wyliczenia producenta 600 osób na kołowrotek(bramkę) i Wisły 300 na kołowrotek są takie same.
Problem natomiast będzie przed kołowrotkami, bo jest strasznie mało miejsca.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 15:16
wyglada na to ze beda cos robic z betonem...

jak widac na zdjeciu przygotowane sa podnosniki (windy) na gore
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2010, 15:21
okaze sie ze szyby umyją i tyle
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.08.2010, 15:53
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Chaotycznie ale bardzo dobrze! Tak jak wczesniej pisałem, reszta forumowiczów też ją powinna takimi mailami gnębić.
Ale ona ma to w dupie. Trzeba uderzyć do mediów i o sprawie na pewno będzie głośno. Jak dziennikarze dostaną setki maili z wymienionymi czarno na białym błędami, wadami + zostanie to potwierdzone zdjęciami i wypowiedziami które kompromitują prezydenta i Niedziałkowską to nie wierzę by przeszli obojętnie obok inwestycji za 0,5mld zł...
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2010, 16:01
runner napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem,że chodzi o ten podjazd. Faktycznie jest beznadziejny i nieestetyczny
Do Pana Darka, można by spróbować zwrócić się z tym do inwestora, o zmianę wjazdu pojazdów.
Przecież można wprowadzać pojazdy poprzez rogi każdego z sektorów, a przy okrąglaku zrobić ładne brukowe schody. Ta skarpa i trawa na niej, która dochodzi do murku to kompromitacja projektanta.
Jestem pewny, że żadna osoba z obsługi nie będzie nadkładała drogi idąc wzdłuż trybuny południowej ale będzie kierowała się na skarpę i "kuckiem" do góry, aby dojść do okrąglaka.
Jak już tak ma być mogli zrobić obrzeża palisadowe, o wiele ładniej by się to prezentowało.
Podjazd to akurat nie pomysł architekta tylko wynik obniżenia murawy, a to zaproponowało holenderske(?) biuro z którym były jakieś konsultacje. Tak czy inaczej pomysł wjazdu przez okrąglak i sam wygląd woła o pomstę...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2010, 16:06
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ale ona ma to w dupie. Trzeba uderzyć do mediów i o sprawie na pewno będzie głośno. Jak dziennikarze dostaną setki maili z wymienionymi czarno na białym błędami, wadami + zostanie to potwierdzone zdjęciami i wypowiedziami które kompromitują prezydenta i Niedziałkowską to nie wierzę by przeszli obojętnie obok inwestycji za 0,5mld zł...
To będzie zależało od redaktorów naczelnych, którzy w takich sprawach kontaktują się często z właścicielem pisma czy puścić taki a nie inny artykuł. Sami dziennikarze nie mają tu nic do gadania.
To tacy pracownicy od łopaty na budowie. Mają kopać tak jak im majster pokaże.
Przeciez nt. tak kosztowo ogromnej inwestycji i w każdym normalnym mieście ogromnie prestiżowej to gazety patrząc na to jak prowadzona jest budowa pisałyby w tonie skandalu, zze zdjęciami z budowy na pierwszej stronie.
A tu co ? cisza !
Nawet radnych to nie interesuje. To tak jak z radiem RMF, w momencie jak chcieli dostać od miasta działke na Kopcu Kościuszki to klepali taką propagandę na rzecz Majchrowskiego, że aż było to nieprzyjemne. Tak samo może być z innymi gazetami. O pasiasto-gejowym dodatku GW w Krakowie nie wspominając.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Stary 13.08.2010, 16:14
loomp napisał(a):Wyświetl post
Podjazd to akurat nie pomysł architekta tylko wynik obniżenia murawy, a to zaproponowało holenderske(?) biuro z którym były jakieś konsultacje. Tak czy inaczej pomysł wjazdu przez okrąglak i sam wygląd woła o pomstę...
Słuchaj, podjazd musiał zostać zaprojektowany przez Biuro Architektoniczne, ponieważ to Ono jest głownym projektantem, Holendrzy jako konsultanci nie są stroną tego procesu budowlanego !!! Mogli zasugerować zaprojektowanie zjazdu, ale drogi ewakuacji oraz dojazdu do płyty boiska oraz ich FORMA leżały w gestii pana Obt. Nie zwalajmy winy na podmioty trzecie, bo to będzie już paranoja.
Dla przypomnienia wykonawca: Polimex- Mostostal - jakość wykonania
Projektant: Biuro Architektoniczne - rozwiązania arch.- budowlane + infrastruktura
Inwestor: Miasto Kraków, Inwestor zastępczy: ZIKiT - terminy, płatności, czuwanie nad prawidłowym procesem, dopilnowanie realizacji projektu
Ostatnio edytowane przez runner : 13.08.2010 o godz. 16:18.
Runner

Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 13.08.2010, 16:15
No to uderzyć do Faktu i Superaka... jak one podchwycą to i inni za tym pójdą. A oni na pewno podchwycą.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 13.08.2010, 16:17
Kracik (z facebooka)
Cytat:
Sposób realizacji tej inwestycji budzi ogromne oburzenie mieszkańców, którzy dostarczają mi wielu materiałów na temat nieprawidłowości przy budowie. Będziemy o tym musieli porozmawiać w kampanii.
No najłatwiej w KAMPANII zamiast teraz żenada, wszyscy są tacy sami..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 13.08.2010, 16:30
No jako przeciwnik Majchrowskiego Kracik chce sobie zostawić tego jokera w rękawie na kampanię, i tutaj mu się nie dziwię. Ale może akurat zapowiedź wykorzystania takiego haka w kampanii przewrotnie zmobilizuje Majchrowskiego do zajęcia się problemem.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 16:32
medyk napisał(a):Wyświetl post
Kracik (z facebooka)

No najłatwiej w KAMPANII zamiast teraz żenada, wszyscy są tacy sami..
Dostał haka na Majchra to w stosownym czasie wykorzysta, ale teraz powalczyć to nie, dlatego na niego napewno nie zagłosuje! Kracik to drugi Majcher, szkoda słów :(
Tylko gazety
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 13.08.2010, 16:35
mnie martwi tylko jedno ze nie dzieje sie nic zorganizowanego (np SKWK), stanowiska nie zajmuje nawet Klub a mamy doczynienia tylko z pojedynczymi zrywami 'jednostek' trwa to na tyle długo ze mozna spokojnie stwierdzic ze to NIC nie daje potrzeba czegos wiecej..
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.08.2010, 16:45
Taki krótki powrót do początków tematu jak widac już wtedy święciło się coś niedobrego , ale Barbara Janik i wiceprezydent nieudacznych rządów Starowicz palili głupa o harmonogramie braku opuźnień .
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Stadion Wisły niepokoi radnych
Ire2008-06-11, ostatnia aktualizacja 2008-06-11 21:33

Przebudowa stadionu Wisły idzie zgodnie z harmonogramem. Rozumiem, że projekt może się nie podobać, ale dla mnie najważniejsze są oceny UEFA - odpowiadała w środę na krytykę radnych Barbara Janik, szefowa krakowskiego Biura ds. Euro 2012.
Krakowska rada zaprosiła na sesję urzędników miejskich odpowiedzialnych za modernizację stadionu Wisły na Euro 2012. Wiceprezydent Wiesław Starowicz i dyrektor Janik zapewniali, że prace toczą się bez przeszkód. Zakończenie inwestycji zapowiadali na połowę 2010 r., czyli w terminie wymaganym przez europejską federację piłkarską. - Nie ma żadnych opóźnień - podkreślała Janik. Rozbudowany stadion spełni - jej zdaniem - wszystkie warunki konieczne do organizacji meczów mistrzostw Europy. Powoływała się przy tym na pozytywną analizę przebudowy, którą na zamówienie magistratu opracowali niezależni holenderscy eksperci.

Raport holenderskiej firmy The Stadium Consultacy, a dokładniej - jego utajnione fragmenty budziły wątpliwości części radnych. Najwięcej uwag miał radny PO Grzegorz Stawowy, przewodniczący komisji planowania przestrzennego. Żądał ujawnienia całego dokumentu, obawiając się, że władze miasta ukrywają wytknięte błędy i niedociągnięcia. Projekt stadionu autorstwa Wojciecha Obtułowicza krytykował jako niedopracowany, przestarzały i brzydki. Na dowód projektowej fuszerki podawał m.in. konieczność obniżenia płyty boiska. - Jedną z najważniejszych inwestycji w mieście oddano niedoświadczonemu zespołowi - ubolewał Stawowy.

Janik oceniała zarzuty jako wynik ignorancji części radnych. Wykluczała odtajnienie całego raportu Holendrów z uwagi na konieczność ochrony tajemnicy handlowej, praw autorskich i przeciwdziałanie nieuczciwej konkurencji. Bieżące zmiany w projekcie uzasadniała tym, że pierwotna koncepcja przebudowy powstała, zanim pojawiła się szansa na organizację piłkarskich mistrzostw w Krakowie. - O gustach się nie dyskutuje - zaznaczyła.

- Stadion jest modernizowany zgodnie z wymogami UEFA. Mamy go mieć do 2010 roku. Znam opinie architektów, że nasze rozwiązania są na 25 lat do przodu - zapewniał wiceprezydent Starowicz

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...i_radnych.html

Jeszcze z Dziennika Polskiego:

http://www.krakow.pl/prasowka/?art_id=7174

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Stary 13.08.2010, 16:53
runner napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj, podjazd musiał zostać zaprojektowany przez Biuro Architektoniczne, ponieważ to Ono jest głownym projektantem, Holendrzy jako konsultanci nie są stroną tego procesu budowlanego !!! Mogli zasugerować zaprojektowanie zjazdu, ale drogi ewakuacji oraz dojazdu do płyty boiska oraz ich FORMA leżały w gestii pana Obt. Nie zwalajmy winy na podmioty trzecie, bo to będzie już paranoja.
Dla przypomnienia wykonawca: Polimex- Mostostal - jakość wykonania
Projektant: Biuro Architektoniczne - rozwiązania arch.- budowlane + infrastruktura
Inwestor: Miasto Kraków, Inwestor zastępczy: ZIKiT - terminy, płatności, czuwanie nad prawidłowym procesem, dopilnowanie realizacji projektu
Jak już pisałem, podjazd musiał być zrobiony w WYNIKU obniżenia murawy, nie napisałem nigdzie, że jest to wina holendrów, których zamierzeniem była wyłącznie poprawa widoczności. Mimo wszystkich innych nieudolności biura tworzącego buble tj. "O & S-ka" nie możemy winić za sam podjazd. No bo niby jak inaczej mieliby to rozwiązać ? (cały czas abstrahując od samego poronionego pomysłu wjazdu przez okrąglak. Jest to tylko jedna z wielu "perełek" tego tworu zwanego stadionem, która wyszła w trakcie. Wg mnie sam podjazd jest teraz mniej istotnym i stosunkowo mało rażącym problemem, tak więc nie będę kontynuował wątka.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.08.2010, 17:09
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że detal przy tym wszystkim, na co zwraca uwagę Darek, ale kiedy widzę takie detale jak ten:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39270/

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39264/

to mnie zalewa.

Że obrzydliwy - wiedziałem, że nie na miejscu - wiedziałem, ale że taki zrobią "trakt królewski" okrąglakowi - to przerosło moje ponure oczekiwania.

Turpizm i bylejakość.
To szczegół. Choć wpisuje się w postmodernistyczną "estetykę" całości.

Pani Niedziałkowska zaś pokazała swoją ignorancję.
Chyba za dużo naczytała się o brutaliźmie w architekturzer na tym forum albo na skyscrapercity.
Orzeu dobrze, zauważył, że ten styl wcale nie oznacza niedbalstwa - wręcz przeciwnie - gdy nie ma ornamentów szczególną uwagę zwraca się na detal i wykonawstwo.

Poza tym - poza surowym betonem ( który jak dla mnie jest jak najwyższej klasy materialem ) wciśnięte zostały okna z lustrzanki.. Nie tylko w okrąglaku ale przede wszystkim na elewacjach.
Wyjątkowo prymitywnye wykończenie. Szczyt "wiejskiego" postmodernizmu z lat 80-tych.

reperandt napisał(a):Wyświetl post
Za najlepszy komentarz niech posłużą słynne słowa Hajty "Nie porównujmy gówna z czekoladą". Ten cały brutalizm w założeniu miał być taki, a nasz stadion wygląda jak wygląda nie dlatego że był projektowany w stylu brutalizmu, tylko dlatego, że spieprzono co było do spieprzenia i szuka się tanich wymówek, że tak miało być.
Dobry komentarz
Sprostowalabym jednak, że być może poszczególne trybuny były projektowane w stylu brutalizmu, ale wyszedl im pewnego rodzaju eklektyzm
Z niedoróbkami

Jednakże muszę też i dobre słowo napisać o stadionie.
Jak to juz wiele osób stwierdziło wewnątrz udało się chyba stworzyć klimat. Swego rodzaju twierdza.
Poza tym dach - nie wiem jak z jego wykonawstwem - ale prezentuje się lepiej niż rachityczny i nieproporcjonalny do bryły daszek na stadionie Legii.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 13.08.2010, 18:04
Uważam, że jeśli inwestor poprawi szereg niedoróbek i bubli, to nasz stadion będzie całkiem niezły. Oczywiście za te pieniądze można było zrobić coś znacznie lepszego, no ale niestety amatorszczyzna pewnych ludzi spowodowała, że jest inaczej. Stadiony Legii, Lecha i Wisły określiłbym mianem brzydkiego, brzydszego i najbrzydszego.

Wiadomo, że uroda naszego stadionu będzie przeciętna, ale miejmy nadzieję, że chociaż będzie funkcjonalny. Najważniejsza jest kwestia elewacji, gdyż szary beton jest wręcz odrażający.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 13.08.2010, 21:55
tormenthor napisał(a):Wyświetl post

miejmy nadzieję, że chociaż będzie funkcjonalny
Niestety nie będzie funkcjonalny jeżeli nie zostanie zwiększona ilość kołowrotów i nie powstaną parkingi tak jak to było we wcześniejszych planach. O ile być może to pierwsze za jakiś czas będzie się dało nieznacznie poprawić, to kwestia parkingów podziemnych przy stadionie jest przesądzona i nie będzie ich nigdy...

Puki co jednak z drobniejszych rzeczy rozwiązania wymaga np. sprawa zamontowania szyb pomiędzy dachem a ostatnim rzędem krzesełek na trybunie wschodniej. Bo dziura w tamtym miejscu wygląda gorzej niż na krytykowanym za minimalizm stadionie w Kielcach. Nikt nie ma wątpliwości że wiatr będzie tam hulał niesamowicie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...lowroty/37876/ Poza tym wygląda to niezbyt ładnie zarówno patrząc od środka stadionu, jak i od zewnątrz.

Jeśli chodzi o sprawy wygody na tym stadionie i funkcjonalności no to wiadomo o potrzebie zrobienia na zapleczu trybun dobrych stoisk z cateringiem. Do tego co jest na Legii oczywiście nie będą w stanie u nas dorównać, ale chodzi o zrobienie przynajmniej czegoś cywilizowanego...

Dla wygody ale też może przede wszystkim estetyki potrzebna jest wymiana krzesełek na trybunach za bramkami na taki sam model (czyli na składane) jak na sektorach wzdłuż boiska. Puki co możemy o czymś takim pomarzyć, a szkoda bo inny rodzaj krzesełek na każdej trybunie razi okropnie... Nie chodzi tu już nawet tak bardzo o inny odcień np. koloru niebieskiego na trybunie D i E w porównaniu z tym co jest na nowej C, ale o to że są to inne modele... Skojarzenie ze sztukowaniem np. na obiekcie Hutnika jest niestety aż zbyt wyraźne...

No i oczywiście problemem będzie też to, że nie została poszerzona ulica Reymonta i odcinek Piastowskiej, co było planowane w związku z EURO 2012. Jak wiadomo turnieju w Krakowie nie będzie, to i ta inwestycja nie zostanie przeprowadzona... To kolejny przykład (oprócz tego że np. nie powstaną parkingi) że na tym iż Kraków ominie EURO 2012 nasz stadion sporo straci, bo tak na prawdę zapowiadane rzeczy nie zostaną zrobione.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.08.2010, 22:09
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie będzie funkcjonalny jeżeli nie zostanie zwiększona ilość kołowrotów i nie powstaną parkingi tak jak to było we wcześniejszych planach. O ile być może to pierwsze za jakiś czas będzie się dało nieznacznie poprawić, to kwestia parkingów podziemnych przy stadionie jest przesądzona i nie będzie ich nigdy...

Jeśli chodzi o sprawy wygody na tym stadionie i funkcjonalności no to wiadomo o potrzebie zrobienia na zapleczu trybun dobrych stoisk z cateringiem. Do tego co jest na Legii oczywiście nie będą w stanie u nas dorównać, ale chodzi o zrobienie przynajmniej czegoś cywilizowanego...

No i oczywiście problemem będzie też to, że nie została poszerzona ulica Reymonta i odcinek Piastowskiej, co było planowane w związku z EURO 2012. Jak wiadomo turnieju w Krakowie nie będzie, to i ta inwestycja nie zostanie przeprowadzona... To kolejny przykład (oprócz tego że np. nie powstaną parkingi) że na tym iż Kraków ominie EURO 2012 nasz stadion sporo straci, bo tak na prawdę zapowiadane rzeczy nie zostaną zrobione.
i całe szczęście,że nie będzie tych parkingów.zmusi to część osób do parkowania gdzies indziej i dzieki temu korki przy wyjeździe spod stadionu nie będą większe (na mniejsze nie liczę).i nie pomoże tu nic poszerzenie Reymontaa także Piastowskiej,bo nie tam ruch się zatrzymuje,a przy alejach i na skrzyzowaniu Piastowskiej z Czarnowiejską.
co do kiosków,zeby powstały,to przede wszystkim musza byc chetni na ich dzierżawę,co z tego,ze sa przewidziane jeżeli nie wiadomo czy bedzie tylu chetnych na ich prowadzenie ile jest kioskow?meczów w sezonie jest (optymistycznie bardzo)25,czyli mniej wiecej dwa na miesiąc,a czynsz płaci się za 30 dni,a nie za dwa.i bliskośc miasteczka nie jest zadnym argumentem,bo pozwoli ono utzrymac sie jednemu może dwóm,a z czego utrzyma sie reszta?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2010, 22:21
picasso napisał(a):Wyświetl post
co do kiosków,zeby powstały,to przede wszystkim musza byc chetni na ich dzierżawę,co z tego,ze sa przewidziane jeżeli nie wiadomo czy bedzie tylu chetnych na ich prowadzenie ile jest kioskow?meczów w sezonie jest (optymistycznie bardzo)25,czyli mniej wiecej dwa na miesiąc,a czynsz płaci się za 30 dni,a nie za dwa.i bliskośc miasteczka nie jest zadnym argumentem,bo pozwoli ono utzrymac sie jednemu może dwóm,a z czego utrzyma sie reszta?
Tak to raczej nie jest bo na większości stadionów catering by się nie utrzymał.Stała to jest restauracja klubowa, być może jakiś bar, natomiast catering meczowy jest tylko na mecze więc jasne jest że płaci się za dany dzień.Oczywiście na 100% nie jestem tego pewien ale jest to logiczne.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.08.2010, 22:23
Cytat:
Bo we wszystkich normalnych budowach to inwestor wyposaża kioski, a operator czy też klub zajmuje się nimi i pobiera zyski. Warszawa (Legia i SN), Gdańsk, Poznań, Wrocław, Białystok - tutaj wszędzie za wyposażenie kiosków płacą inwestorzy, tj miasta. Na stadionie Cracovii kioski też będą i płaci za nie miasto. Tylko w wypadku naszego stadionu wymyślili śpiewkę o dzierżawie prywatnemu operatorowi.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 13.08.2010, 23:02
Cóż, Galeria Krakowska, bez fasady i świateł też najwidoczniej reprezentuje "brutalizn"
Jeszczę trochę i po nowohuckij osiedlach będą się kręcili japonczycy z aparatami...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.08.2010, 00:01
No to jedziemy, duża część 'kwiatków' była już prezentowana - jak by tak chcieć wszystko dokładnie ze samej wschodniej sfotografować to by ponad setka zdjęć na bidę wyszła.

1.Kołowrotki
albo po 4 na wejście(dwie bramki)

http://pl.tinypic.com/r/5d30jq/4

albo 2(jedna bramka)

http://pl.tinypic.com/r/11rc19v/4

I od razu pytanie - jak będzie wyglądało wchodzenie tą bramką...jest kołowrotek a zaraz schody, gdzie się będzie bilet pokazywało czy karnet?Będzie jakaś macanka(na schodach?) ,bo za bardzo nie kumam.

2.Jak brutalnie można spieprzyć elewacje
a)zacieki

http://pl.tinypic.com/r/2ibdi8h/4
http://pl.tinypic.com/r/33viuio/4
http://pl.tinypic.com/r/24zdlie/4
http://pl.tinypic.com/r/4zvzmb/4
http://pl.tinypic.com/r/2lmo4n6/4
http://pl.tinypic.com/r/20as5xy/4
http://pl.tinypic.com/r/2ujmlq9/4
http://pl.tinypic.com/r/2uo56km/4
http://pl.tinypic.com/r/23vci8z/4
http://pl.tinypic.com/r/au73tj/4

b) wspaniale wykonana górna część trybuny z dziurami, każda innej wielkości

http://pl.tinypic.com/r/21489d5/4
http://pl.tinypic.com/r/sm6c6g/4

c)pęknięcia

http://pl.tinypic.com/r/330cy9k/4
http://pl.tinypic.com/r/1rol79/4
http://pl.tinypic.com/r/2yu0bhz/4
http://i38.tinypic.com/w2cbkh.jpg
http://pl.tinypic.com/r/2n1anvo/4

d)radosna kolorowa twórczość?

http://pl.tinypic.com/r/28vme/4
http://pl.tinypic.com/r/5juvig/4
http://pl.tinypic.com/r/25jb1x4/4
http://pl.tinypic.com/r/96m0xh/4
http://pl.tinypic.com/r/jl5a8w/4

e)słynne ściany w oknach
http://pl.tinypic.com/r/2ah9x8o/4
http://pl.tinypic.com/r/169p6wm/4

e)bonus nr 1 - jedna z lepszych perełek, wyśmienita elewacja + deska w ścianie(po lewej stronie)

http://pl.tinypic.com/r/1z4y0si/4

f) bonus nr 2 - to już stara sprawa ale nasz stadion to nie tylko brutalizm - jest też element kopalniany prosto ze śląska
http://pl.tinypic.com/r/2usxzya/4
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 14.08.2010 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 14.08.2010, 07:33
Cytat:
I od razu pytanie - jak będzie wyglądało wchodzenie tą bramką...jest kołowrotek a zaraz schody, gdzie się będzie bilet pokazywało czy karnet?Będzie jakaś macanka(na schodach?) ,bo za bardzo nie kumam.
To kołowroty nie mają zamontowanych elektronicznych czytników biletów? Przecież to by były jakieś jaja, aby bilety sprawdzali ludzie, a nie elektronika.
Prawdopodobnie jeszcze nie zamontowano czytników. Kołowroty wewnątrz były już w czerwcu, a w lipcu Wisla Kraków na oficjalnej pisała, że mecz nie może się odbyć ze względu na niegotowy jeszcze system dostępu.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.08.2010, 07:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Macanka może być przy bramce przed okazaniem biletu.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 14.08.2010, 08:07
Ale chwila, jaka macanka? Jakie okazywanie biletu?
Przecież kołowroty instaluje się po to, aby one wpuszczały kibiców, a nie człowiek - wkłada się bilet do czytnika i kołowrót wpuszcza osobę.
Przecież w opcji ludzkiej nie byłoby możliwości wprowadzenia kart kibica, bo niby jak sprawdzić, czy jest na niej ważny bilet/karnet? Raczej wątpię, że stałby ktoś z czytnikiem.
Zresztą macanka + ręczne sprawdzanie biletu, to wejście na stadion dla 12tys ludzi trwałoby chyba z 10h...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.08.2010, 08:15
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ale chwila, jaka macanka? Jakie okazywanie biletu?
Przecież kołowroty instaluje się po to, aby one wpuszczały kibiców, a nie człowiek - wkłada się bilet do czytnika i kołowrót wpuszcza osobę.
Przecież w opcji ludzkiej nie byłoby możliwości wprowadzenia kart kibica, bo niby jak sprawdzić, czy jest na niej ważny bilet/karnet? Raczej wątpię, że stałby ktoś z czytnikiem.
Zresztą macanka + ręczne sprawdzanie biletu, to wejście na stadion dla 12tys ludzi trwałoby chyba z 10h...
Nie musi być sprawdzania biletów. Steward pomaca, sprawdzi plecak i kibic wchodzi przez kołowrót.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów