The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 12:11
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze i sprawnie wykonany manewr z zawieszeniem tablicy. Szybko, bez zbednego brandzlowania i roznego rodzaju protestow z obu stron. To nie jest do cholery miejsce katastrofy, ani cmentarz zeby robic tam msze na pare tysiecy osob, przecinac wstegi i skladac wience...

Ja tez ich nie popieram i spierdalanie stamtad to jest wlasnie to co powinni zrobic.
Rozumiem, ze jestes za zburzeniem pomnika Poniatowskiego i całego Muzeum Powstania Warszawskiego oraz Grobu Nieznanego Żołnierza, wszak nie tam padł.

Cytat:
- Nikt nie był uprzejmy z Kancelarii Prezydenta, by podnieść słuchawkę i zawiadomić mnie o dzisiejszych wydarzeniach. Jest mi z tego powodu przykro - powiedział w rozmowie z TVN24 Paweł Deresz, mąż zmarłej w katastrofie smoleńskiej Jolanty Szymanek-Deresz.
Ale on pewnie tez z PiS.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.08.2010 o godz. 12:14.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.08.2010, 12:16
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze jestes za zburzeniem pomnika Poniatowskiego i całego Muzeum Powstania Warszawskiego oraz Grobu Nieznanego Żołnierza, wszak nie tam padł.
To cos kiepsko z rozumowaniem u Ciebie... Pomnika zadnego tam nie ma, ani muzeum ani nikt tam nie jest pochowany. Grupka fanatykow, najwyrazniej znudzona zyciem na emeryturze, postanowila sobie znalezc na lato temat przewodni to sie doczepili. Przyjechala telewizja to poczuli sie wazni i silni i cyrk gotowy.
DysoN
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:21
To cos kiepsko z rozumowaniem u Ciebie... Pomnika zadnego tam nie ma, ani muzeum ani nikt tam nie jest pochowany. Grupka fanatykow, najwyrazniej znudzona zyciem na emeryturze, postanowila sobie znalezc na lato temat przewodni to sie doczepili. Przyjechala telewizja to poczuli sie wazni i silni i cyrk gotowy.
Całe Muzeum jest pomnikiem, a na Placu Wolności jest Mur Pamięci z tysiącami nazwisk. Nastepnym razem odezwij się w temacie o którym masz pojęcie (np. byłeś tam).

P.S. Do Poniatowskiego się rozumiem nie odsniosłes, bo nie pasuje do koncepcji. Wszak również lezy na Wawelu i również zginał poza Polską.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

DysoN
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:27
Całe Muzeum jest pomnikiem, a na Placu Wolności jest Mur Pamięci z tysiącami nazwisk. Nastepnym razem odezwij się w temacie o którym masz pojęcie (np. byłeś tam).

P.S. Do Poniatowskiego się rozumiem nie odsniosłes, bo nie pasuje do koncepcji. Wszak również lezy na Wawelu i również zginał poza Polską.
No to ladne analogie: powstancy, grob nieznanego żołnierza, Poniatowski i grupka fanatykow wycierajacych sobie gebe krzyzem... Jaka ty dyskusje chcesz prowadzic?
DysoN
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:30
Na pewno pisząć Powstańcy wielką literą. Nie stawiam żadnych analogi Panie Manipulacja tylko pytam czy jestes za zburzeniem pomnika Poniatowskiego, wszak nie tam zginal i nie tam jest pochowany. A dokladnie takich argumentów uzywasz, na poparcie tezy o braku prawda do pomnika.

Nawet Deresz narzeka na tą zenade.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.08.2010, 12:32
Na pewno pisząć Powstańcy wielką literą. Nie stawiam żadnych analogi Panie Manipulacja tylko pytam czy jestes za zburzeniem pomnika Poniatowskiego, wszak nie tam zginal i nie tam jest pochowany. A dokladnie takich argumentów uzywasz, na poparcie tezy o braku prawda do pomnika.

Jeżeli już to narzekał na to że go nie poinformowano.
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:35
No, czyli narzeka ze powieszenie tablicy odbylo się w sposoób zenujacy. Brak elity politycznej, brak poinformowania rodzin.

Kwestia stylu. Albo sie go ma albo nie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

DysoN
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:45
Na pewno pisząć Powstańcy wielką literą.
Nie mam zamiaru przerzucac sie tu kto jest wiekszym patriota i pisze Pan Prezydent Profesor Kaczynski czy tylko pan prezydent.

Nie stawiam żadnych analogi Panie Manipulacja tylko pytam czy jestes za zburzeniem pomnika Poniatowskiego, wszak nie tam zginal i nie tam jest pochowany. A dokladnie takich argumentów uzywasz, na poparcie tezy o braku prawda do pomnika.

"Pan Manipulacja" odowiada ci juz po raz ostatni w tej sprawie:
Twoje przekonanie o zenadzie jest wlasnie zenujace. Niewiele roznisz sie od obroncow krzyza uzurpujac sobie decydowanie co jest godne a co nie. Kogos innego taki sposob stawiania sprawy mi przypomina i chyba wiesz kogo skoro po raz kolejny stwierdzisz autoratytwnie co mam na mysli i jakie jest moje zdanie. Moze choc tym razem nie bedzie to strzal kula w plot?

Kaczynski bez pomnika przed palacem jest jak ryba bez roweru.
DysoN
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:48
Nie mam zamiaru przerzucac sie tu kto jest wiekszym patriota i pisze Pan Prezydent Profesor Kaczynski czy tylko pan prezydent.
A Ty dalej swoje. Wrzucasz mnie do jakiegos worka PiSu, bo krytykuje autodestrukcje pana premiera, pana prezydenta i pani prezydent Warszawy.

Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.08.2010, 14:33
Tak z ciekawości... (bo też uważam że można to było lepiej załatwić skoro już jest tablica etc.) ale wskaż mi 0 22 lub ktoś inny, inną tablicę, którą odsłanianoby z tak wielką pompą, o której piszesz i którą postulujesz... tj. prezydent państwa, miasta i Bóg wie kto jeszcze...

No, czyli narzeka ze powieszenie tablicy odbylo się w sposoób zenujacy.
Czy to aby nie jest nadużycie... Zostawmy panu Dereszowi ocenianie czy coś jest żenujące, czy nie... I dopiero jak to powie wkładajmy mu to w usta, czy w myśli...

Szczególnie, że jest także taki cytat z pana Deresza...
"- W pełni mnie to satysfakcjonuje. Każde uczczenie jest rzeczą dobrą, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Umieszczenie tablicy skończy wielkie i niepotrzebne zamieszanie pod Pałacem Prezydenckim, które dowodzi totalnej klęski zarówno państwa, jak i Kościoła - powiedział Paweł Deresz."
Ostatnio edytowane przez St@chu : 12.08.2010 o godz. 14:47.
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.08.2010, 14:35
Może trzeba by jeszcze po papieża zadzwonić, bo "księżyna" to za mało...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 14:49
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości... (bo też uważam że można to było lepiej załatwić skoro już jest tablica etc.) ale wskaż mi 0 22 lub ktoś inny, inną tablicę, którą odsłanianoby z tak wielką pompą, o której piszesz i którą postulujesz... tj. prezydent państwa, miasta i Bóg wie kto jeszcze...
Nie znam takiej, ale:

1. Tablica została odsłonięta w stylu odsłonięcia tablicy Piłsudskiego na Legii (no, chyba jest różnica, nawet jeżeli Kaczyński był faszyzującym, nadętym kurduplem - tablica powinna być dla Urzędu, zwłaszcza jeżeli ma być w Pałacu Prezydenckim)

2. Skład osobowy odsłaniający tablice nie różnił się za wiele od otwierających nowy stadion Legii. (no, chyba jest różnica etc.)

3. Mamy do czynienia z sytuacja absolutnie wyjątkowa, niespotykaną. Nie było takiej katastrofy w historii po 1989 roku. Rozumiem, że to strasznie wkurza, ze Kaczyński jest na Wawelu itp, zwłaszcza wkurza sieroty po Wojewódzkim i Palikocie (ze najpierw można było nasrać na obrazek prezydenta, a teraz nagle taka rewolucja), no ale tak się po prostu zdarza.

Dla mnie wszystko zostało załatwione w stylu 'macie i won'. Bez konsultacji (arogancja władzy), bez pompy, po cichu. Juz wolalbym, zeby odmowili czegokolwiek niz odstawiac taka zenade. Brak powaznych oficjeli, tablica wieszana wtedy, gdy poslowie glosuja nad ustawa przeciwpowodziowa, brak informacji dla rodzin (!). Gorzej nie mozna bylo tego wymyślić. A jak bylbym zlosliwy to jeszcze bym sie przyczepil do samej tresci - bo w tym miejscu gdzie jest tablica nie stal Krzyz, a poza tym upamietnia on tych, ktorzy przyszli poczuwać przy waznym budynku państwowym, a nie ofiary.

Zostało to zrobione wyłącznie po to (pomija, ze cała sprawa - wczoraj info ze prezydent bedzie chcial tablice, dzis tablica juz wisi - TO CO DO CHOLERY ROBIONO PRZEZ OSTATNI MIESIAC? Przeciez to sa totalnie niepowazni ludzie) zeby mozna bylo teraz w TVN 24 powiedziec, ze 'my swoje zrobilismy, a wariaci i oszolomy z PiSu dalej pluja'. I polowa Narodu to kupi, a polowa nie. I znowu bedzie samonakrecajaca się chryja.

A jakby się tak we własnym sumieniu zastanowić, to przecież był Prezydent. DLa jednych fatalny, dla innych sredni, jeszcze inni go lubili. Nie mowie o pomniku, ale chyba jego naturalny następca powinien dzisiaj ta tablice odsłonić, a nie jakis wicepomagier.. Mieszkam na Ursynowie, była tutaj kiedyś katastrofa lotnicza. I pilot samolotu ma swój skwer - kpt Pawlaczyka, a w miejscu tragedii jest pomnik, wielokrotnie wiekszy od tablicy. A tutaj mamy sytuacje, ze tragedia byla poza granicami kraju, natomiast LUDZIE SPONTANICZNIE wybrali PAŁAC PREZYDENCKI do składania kwiatów, zniczy etc. Nie wiem jak trzeba byc ZACIETRZEWIONYM, zeby tego nie widziec, a Kaczorowi nie odpuszczac nawet po smierci. Jak trzeba być aroganckim, zeby stwierdzic, ze teraz juz nikt nie moze zarzucic zlej woli Prezydentowi (cytat z premiera)?

Jakby zgoda rzeczywiscie budowała, a jakies zenujace malutkie gierki sie nie liczyly to juz dawno byloby po problemie.

Pozostaje liczyc, ze historia im tego nie zapomni.

P.S. A potem sie dziwia, ze ludzie na nich gwiżdzą na cmentarzach. Stosują zenujace gierki to mają. Trudno o lepszy przykład.

A Deresz powiedział, że jest mu przykro, ze go nikt nie poinformował i ze powinien byc pomnik, ale w innym miejscu.

A i jeszcze na koniec, by nie bylo mozliwosci na zaczepke mnie 'od strony PiS'. - zachowanie tej partii w tej sprawie oceniam rownie krytycznie co PO.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.08.2010 o godz. 14:52.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

St@chu
Senior Member

Stary 12.08.2010, 15:13
Nie znam takiej, ale:

1. Tablica została odsłonięta w stylu odsłonięcia tablicy Piłsudskiego na Legii (no, chyba jest różnica, nawet jeżeli Kaczyński był faszyzującym, nadętym kurduplem - tablica powinna być dla Urzędu, zwłaszcza jeżeli ma być w Pałacu Prezydenckim)

2. Skład osobowy odsłaniający tablice nie różnił się za wiele od otwierających nowy stadion Legii. (no, chyba jest różnica etc.)

3. Mamy do czynienia z sytuacja absolutnie wyjątkowa, niespotykaną. Nie było takiej katastrofy w historii po 1989 roku. Rozumiem, że to strasznie wkurza, ze Kaczyński jest na Wawelu itp, zwłaszcza wkurza sieroty po Wojewódzkim i Palikocie (ze najpierw można było nasrać na obrazek prezydenta, a teraz nagle taka rewolucja), no ale tak się po prostu zdarza.

Dla mnie wszystko zostało załatwione w stylu 'macie i won'. Bez konsultacji (arogancja władzy), bez pompy, po cichu. Juz wolalbym, zeby odmowili czegokolwiek niz odstawiac taka zenade. Brak powaznych oficjeli, tablica wieszana wtedy, gdy poslowie glosuja nad ustawa przeciwpowodziowa, brak informacji dla rodzin (!). Gorzej nie mozna bylo tego wymyślić. A jak bylbym zlosliwy to jeszcze bym sie przyczepil do samej tresci - bo w tym miejscu gdzie jest tablica nie stal Krzyz, a poza tym upamietnia on tych, ktorzy przyszli poczuwać przy waznym budynku państwowym, a nie ofiary.

Zostało to zrobione wyłącznie po to (pomija, ze cała sprawa - wczoraj info ze prezydent bedzie chcial tablice, dzis tablica juz wisi - TO CO DO CHOLERY ROBIONO PRZEZ OSTATNI MIESIAC? Przeciez to sa totalnie niepowazni ludzie) zeby mozna bylo teraz w TVN 24 powiedziec, ze 'my swoje zrobilismy, a wariaci i oszolomy z PiSu dalej pluja'. I polowa Narodu to kupi, a polowa nie. I znowu bedzie samonakrecajaca się chryja.

A jakby się tak we własnym sumieniu zastanowić, to przecież był Prezydent. DLa jednych fatalny, dla innych sredni, jeszcze inni go lubili. Nie mowie o pomniku, ale chyba jego naturalny następca powinien dzisiaj ta tablice odsłonić, a nie jakis wicepomagier.. Mieszkam na Ursynowie, była tutaj kiedyś katastrofa lotnicza. I pilot samolotu ma swój skwer - kpt Pawlaczyka, a w miejscu tragedii jest pomnik, wielokrotnie wiekszy od tablicy. A tutaj mamy sytuacje, ze tragedia byla poza granicami kraju, natomiast LUDZIE SPONTANICZNIE wybrali PAŁAC PREZYDENCKI do składania kwiatów, zniczy etc. Nie wiem jak trzeba byc ZACIETRZEWIONYM, zeby tego nie widziec, a Kaczorowi nie odpuszczac nawet po smierci. Jak trzeba być aroganckim, zeby stwierdzic, ze teraz juz nikt nie moze zarzucic zlej woli Prezydentowi (cytat z premiera)?

Jakby zgoda rzeczywiscie budowała, a jakies zenujace malutkie gierki sie nie liczyly to juz dawno byloby po problemie.

Pozostaje liczyc, ze historia im tego nie zapomni.

P.S. A potem sie dziwia, ze ludzie na nich gwiżdzą na cmentarzach. Stosują zenujace gierki to mają. Trudno o lepszy przykład.

A Deresz powiedział, że jest mu przykro, ze go nikt nie poinformował i ze powinien byc pomnik, ale w innym miejscu.

A i jeszcze na koniec, by nie bylo mozliwosci na zaczepke mnie 'od strony PiS'. - zachowanie tej partii w tej sprawie oceniam rownie krytycznie co PO.
Ale czy ten prezydent nie został należycie uczczony...? Człowieku... Pochowano go na Wawelu... W Panteonie narodowym... Panteonie panteonów. Przy królewskim ceremoniale... Cała podróż trumien została zorganizowana z najwyższym poczuciem godności i szacunku dla osoby zmarłej.

Myślisz, że którykolwiek z prezydentów doczeka się takiego pochówku? Na pewno nie... Kto to wszystko zorganizował? Czy aby przypadkiem nie urzędująca władza?

Szkoda że teraz znalazła się grupa ludzi, która dla własnego "widzimisie" to wszystko w kilka dni całkowicie niszczy... Nie długo nikt nie będzie pamiętał kolejek na Krakowskim Przedmieściu, a wszyscy zapamiętają grupę oszołomów broniących krzyża, bo z tym krzyżem uosabiają też swoją opcję polityczną.

Może zaproponujesz napis na tablicę skoro ten nie jest odpowiedni? Ja wiem jedno... Napis, który zadowoli całe to zgromadzenie nigdy się nie znajdzie...

Wydaje mi się ponadto, że gdyby uroczystości odsłonięcia tablicy były zapowiedziane z 24 godzinnym uprzedzeniem to jutro temu wydarzeniu towarzyszyłyby setki, bądź tysiące rozkrzyczanych osób. A gdyby tak jeszcze miał w tym wziąć udział Komorowski, Tusk lub Gronkiewicz Waltz to gwarantuje Ci, że już teraz ze wszystkich zakątków Polski w kierunku Warszawy zmierzałyby pełne rozhisteryzowanych ludzi autokary.
Czy to byłoby godne odsłonięcie tej tablicy?

Zrobione naprawdę wszystko aby godnie uczcić słabego, cieszącego się ok.20% poparciem prezydenta. Ale to nie może oznaczać, że teraz w każdym miejscu, gdzie zbierze się grupa awanturników będziemy mu stawiać pomnik... Nawet mimo całej wyjątkowości tej sytuacji...

Uważasz, że uroczystości pochówku LK były niegodne? Państwo nie może się godzić na takie targi... A to jeszcze niech krzyż stoi, a to jeszcze tablica ma być... A to tablica za mało ma być pomnik...

A jeśli już tak się mamy czepiać kwestii tego co jest napisane na tej tabliczce przy krzyżu to powstaje pytanie, czy aby na pewno w tym miejscu, gdzie on stoi naród doznał zjednoczenia, o którym tam mowa...
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 15:26
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ale czy ten prezydent nie został należycie uczczony...? Człowieku... Pochowano go na Wawelu... W Panteonie narodowym... Panteonie panteonów. Przy królewskim ceremoniale... Cała podróż trumien została zorganizowana z najwyższym poczuciem godności i szacunku dla osoby zmarłej.
Nic takiego nie napisałem w temacie Wawelu. Napisałem natomiast, że żenadą jest dzisiejszy motyw z otwarciem tablicy upamiętniającej ludzi stojących pod pałacem (kuriozum) w stylu, by jak najmniej osób się dowiedziało, by jak najmniej osób przyszło, bez oficjeli, bez KONSULTACJI z kimkolwiek (rodzinami, ludzimy tam stojącymi, zyjacymi politykami SLD, PiS, PSL).

Cytat:
Myślisz, że którykolwiek z prezydentów doczeka się takiego pochówku? Na pewno nie... Kto to wszystko zorganizował? Czy aby przypadkiem nie urzędująca władza?
Nie o tym jest temat. Wygodnie zbaczasz z kursu rozmowy.

Cytat:
Szkoda że teraz znalazła się grupa ludzi, która dla własnego "widzimisie" to wszystko w kilka dni całkowicie niszczy... Nie długo nikt nie będzie pamiętał kolejek na Krakowskim Przedmieściu, a wszyscy zapamiętają grupę oszołomów broniących krzyża, bo z tym krzyżem uosabiają też swoją opcję polityczną.
Caly syf rozpoczął się od debilnego złożenia przysięgi przez aktualnego Prezydenta w siedzibie Antypisa na Czerskiej. Potem był upadek państwa i niewywiązanie się z porozumienia, które to porozumienie firmował swoim autorytetem Prezydent RP.

Cytat:
Może zaproponujesz napis na tablicę skoro ten nie jest odpowiedni? Ja wiem jedno... Napis, który zadowoli całe to zgromadzenie nigdy się nie znajdzie...
Prezydentowi RP, jego Małżonce, Prezydentowi na Uchodztwie, sentarom, posłom i pozostałym x (liczba po odjęciu w/w) osobom, które poniosły śmierci w katastrofie lotniczej w Smoleńsku 10 kwietnia 2010, pogrążeni w zadumie Rodacy. Nie zapomnimy.

Wymyślone w ciągu 5 minut, posiedziałbym 20 wymyśliłbym o niebo lepiej stylistycznie i składniowo.

Cytat:
Czy to byłoby godne odsłonięcie tej tablicy?
Wiesz, jakby przyszedł Tusk i nagle wbiegł jakis pies i nasrał na tablice to tez byłaby lipa. Ale moze rozmawiajmy o tym co jest, a nie co mogłoby być, bo tego nie wiemy? Jest syf, powieszenie tabliczki, troche jak kiedys krzyza w Sejmie. Cicho, ze wstydem, bez informacji, bez konsultacji. Kompromitacja.

Cytat:
Zrobione naprawdę wszystko aby godnie uczcić słabego, cieszącego się ok.20% poparciem prezydenta. Ale to nie może oznaczać, że teraz w każdym miejscu, gdzie zbierze się grupa awanturników będziemy mu stawiać pomnik... Nawet mimo całej wyjątkowości tej sytuacji...
I manipulujesz, bo ja mu zadnego pomnika nie chce stawiac. Chcialbym tylko zeby wreszcie nasze wladze i nasze państwo się szanowało. Jezeli umiera prezydent to ma miec w pałacu prezydenckim tablice, oddana z pompa. Z arcybiskupem, z Prezydentem, z Premierem, z poslami, senatorami. Jezeli jest porozumienie w ktorej strona jest Państwo na temat usuniecia krzyza to ten krzyz ma byc usnuniety. Siła, pokojem. Niewazne. Usunąć i koniec.

A tu mamy piaskownice od miesiaca przez prezydenta, rzadzacych, opozycje, kosciol i elektoraty jedych i drugich. Jedna wielka zenada.

20 % to kolejne wrózenie z fusów. Poparło go ponad 50% wyborców w wyborach i to się liczy, bo to fakt, a nie PROGNOZA sondażowni, które 'mylą się' czasami o 10 %.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.08.2010 o godz. 15:33.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.08.2010, 15:32
ten kraj to prawdziwie bananowa republika

najpierw grupa ludzi blokuje decyzję "najwyższych władz" a potem tewładze spełniając żądania grupki robia jej tablice...ją upamiętniającą ?

widać teraz jak na dłoni, ze tka jednej jak i drugiej stronie zależy na eskalacji konfliktu. Igrzysk igrzysk igrzysk.

Chleba nie będzie, bo podatki wzrosną, ofe zabiorą, ale kogo to obchodzi.. tablica krzyż, to jest to
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.08.2010, 15:35
Tablica upamietnia ofiary katastrofy oraz ludzi gromadzacych sie przed palacem zaraz po katastrofie, nie tych co stoja teraz przy krzyzu...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
St@chu
Senior Member

Stary 12.08.2010, 15:38
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Tablica upamietnia ofiary katastrofy oraz ludzi gromadzacych sie przed palacem zaraz po katastrofie, nie tych co stoja teraz przy krzyzu...
Kurcze... Pasowałoby ich uświadomić... Zaraz by im zapał do walki spadł...

Chcialbym tylko zeby wreszcie nasze wladze i nasze państwo się szanowało. Jezeli umiera prezydent to ma miec w pałacu prezydenckim tablice, oddana z pompa. Z arcybiskupem, z Prezydentem, z Premierem, z poslami, senatorami.

Cytat:
motyw z otwarciem tablicy upamiętniającej ludzi stojących pod pałacem (kuriozum)
To czyja w końcu ta tablica?
Ostatnio edytowane przez St@chu : 12.08.2010 o godz. 15:41.
0 22
Senior Member

Stary 12.08.2010, 15:52
No, gromadzących się ludzi - a powinna byc prezydenta. Tylko, że małość aktualnie rządzacych powoduje, że ta prezydencka musi byc ukryta w miejscu srednio dostępnym (kaplica), bo jeszcze sie narodzi piekielnie grozny mit Kaczyńskiego.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.08.2010, 16:14
Jak dla mnie żenujące jest to że jak ktoś broni pedałów chodzących w różnego rodzaju tfu paradach, to nikt na niego nie najeżdża. A ludzi stojących pod krzyżem jak chcą wyjebać i ktoś stanie w ich obronie, to od razu jest zmieszany z błotem. Troche widzę zachwianie wartości w naszym społeczeństwie, jak sie pozwoli opluwać religijność ludzi (która nie tak powinna być de facto pokazywana), to nie należy się dziwić jak pedalstwo i inne zachwiania będą tolerowane.
Jestem przeciwnikiem takiej bezsensownej kłótni o ten krzyż - taką samą misję spełniłby w kościele. Ale jak słysze obelgi pod adresem ludzi go wyznających - uważam że powinien tam zostać i być 100 razy większy.
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2010, 16:20
Wystarczającą tablicą jest to że pochowali go na Wawelu(oprócz tej tablicy którą uroczyście wmurują).Żaden pomnik też nie powinien wchodzić w grę ,no chyba że zapłacą za niego "pilnujący krzyża".
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.08.2010, 16:36
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli już to narzekał na to że go nie poinformowano.
Słyszałem jego wypowiedź w TV i nie tylko w tej kwestii miał pretensje, ale również w kwestii treści znajdującej się na tablicy i pominięcia imion i nazwisk ofiar katastrofy oraz braku jakiejkolwiek próby kontaktu i porozumienia w tej kwestii z rodzinami ofiar.
W moim przekonaniu to kolejna prowokacja ze strony PO i Prezydenta Komorowskiego, sprawa która z jednej strony ma niby pokazać dobrą wolę jednej strony a z drugiej uczynić radykałów i oszołomów z którymi nie da się dojść do porozumienia. Wywiad w GieWu wywołał pierwszą falę protestów, teraz będzie kolejna.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2010, 16:45
Bati_NS_TSW napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie żenujące jest to że jak ktoś broni pedałów chodzących w różnego rodzaju tfu paradach, to nikt na niego nie najeżdża. A ludzi stojących pod krzyżem jak chcą wyjebać i ktoś stanie w ich obronie, to od razu jest zmieszany z błotem. Troche widzę zachwianie wartości w naszym społeczeństwie, jak sie pozwoli opluwać religijność ludzi (która nie tak powinna być de facto pokazywana), to nie należy się dziwić jak pedalstwo i inne zachwiania będą tolerowane.
Jestem przeciwnikiem takiej bezsensownej kłótni o ten krzyż - taką samą misję spełniłby w kościele. Ale jak słysze obelgi pod adresem ludzi go wyznających - uważam że powinien tam zostać i być 100 razy większy.
Dokładnie tak jak piszesz. Pokolenie JP 3 (Janusza Palikota) spijaczone, zaćpane, skrzyknięte przez Facebook woli atakować ludzi modlacych się pod krzyżem niż pedałów. Bo wmówiono im, że krzyż to przeżytek a tęczowa flaga to nowoczesność i przyszłość. Papież Jan Paweł II mówił kiedyś, ze obecna Europa potrzebuje nowej ewangelizacji bo króluje w niej neopogaństwo. No ale kto by słuchał papieża ?
Merdia w słuzbie PO, umiejętnie skierowują uwagę społeczeństwa na medialnie podsycany konflikt, żeby nie myślało o tym, ze będzie wkrótce bulić za wszystko wiele drożej. Że bedzie zaciskać pasa aż im ten przyrośnie do krzyża i nie teo w Wa-wie tylko tego co go sami noszą.
Specjaliści od manipulacji już dawno wykapowali, że tępy naród bardziej interesuje się czyjąś dupą, skandalem itp. niż tym co ma do garnka włożyć.
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.08.2010, 17:12
Po pierwsze temat krzyża pod Pałacem Prezydenckim jest tematem zastępczym, lepiej dla PiSu i dla całego społeczeństwa byłoby, gdyby punktowali rząd przy podwyżce podatków, poronionych pomysłach minister Fedak i Boniego w sprawie OFE, oraz dalszym wzroście fiskalizmu państwa i jawnego okradania obywateli. Może to przemówiłoby niektórym do rozsądku. I gdyby im uświadomić, że państwo sięga do ich kieszeni po kolejne pieniądze to by otrzeźwieli.

Po drugie jeśli już rozmawiamy o krzyżu to według mnie w Polsce z racji na jej historię taki znak nie powinien przeszkadzać, co nie znaczy że można sobie ustawić wszystko i wszędzie wbrew prawu. Sprawa jak dla mnie wydawała się prosta - upamiętni się godnie w jakiś symboliczny sposób te 96 osób i krzyż przeniesie się do kościoła.

Zamiast tego mamy kolejną szopkę w wykonaniu PO i prezydenta Komorowskiego, bo jak inaczej nazwać ten żenujący fakt jaki dzisiaj miał miejsce pod Pałacem, czyli tak ważnego elementu upamiętniającego tych ludzi jakby był to remont krawężnika, który trzeba załatwić jak najszybciej aby nikt o niego się nie potknął.

Proszę tą sytuację skonfrontować z faktem iż szanowny prezydent śmiało bierze się za stawianie pomników żołnierzom bolszewickim co jest skandalem, a nie potrafi godnie uczcić swojego poprzednika:

http://www.wpolityce.pl/frontend/vie...d_Wisla__.html

Czekam, aż teraz Tusk w ramach polityki przyjaźni odsłoni pomnik żołnierzy Wermachtu, najlepiej pod Wizną ...
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.08.2010, 18:36
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem jego wypowiedź w TV i nie tylko w tej kwestii miał pretensje, ale również w kwestii treści znajdującej się na tablicy i pominięcia imion i nazwisk ofiar katastrofy oraz braku jakiejkolwiek próby kontaktu i porozumienia w tej kwestii z rodzinami ofiar.
W moim przekonaniu to kolejna prowokacja ze strony PO i Prezydenta Komorowskiego, sprawa która z jednej strony ma niby pokazać dobrą wolę jednej strony a z drugiej uczynić radykałów i oszołomów z którymi nie da się dojść do porozumienia. Wywiad w GieWu wywołał pierwszą falę protestów, teraz będzie kolejna.
W takim razie ja słyszałem zupełnie co innego niż inni... ( chyba nie uważnie słuchałeś).
http://www.wprost.pl/ar/205514/Maz-J...ieciu-tablicy/
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.08.2010, 19:47
bebeto napisał(a):Wyświetl post
W takim razie ja słyszałem zupełnie co innego niż inni... ( chyba nie uważnie słuchałeś).
http://www.wprost.pl/ar/205514/Maz-J...ieciu-tablicy/
Widocznie nie słyszałeś, a jedynie przeczytałeś niedokładny przekaz jego wypowiedzi.

Oglądałem na żywo w TVP Info rozmowę dziennikarki z przedstawicielami rodzin ofiar z którymi łączyła się telefonicznie i P. Deresz w tej rozmowie wyraźnie stwierdził, że zniesmaczony jest sposobem umieszczenia tej tablicy. Treści na niej znajdującej się nie znał i dopiero po zacytowaniu tejże przez dziennikarkę uzupełnił, że treść także mu nie odpowiada.
St@chu
Senior Member

Stary 13.08.2010, 08:32
Gwiaździsty napisał(a):
Pokolenie JP 3 (Janusza Palikota) spijaczone, zaćpane, skrzyknięte przez Facebook woli atakować ludzi modlacych się pod krzyżem niż pedałów.
Uwielbiam te Twoje określenia... A to wszędzie dookoła żydzi, a to spijaczeni i zaćpani zwolennicy Palikota...

Musisz być chyba mocno sfrustrowany, że tylko takie określenia przychodzą Ci na myśl...

A teraz moje pytanie... Byłeś tam, że wiesz, że wszyscy byli spijaczeni i naćpani?

JEDREK76, chyba warto wspomnieć, jak już się tak licytujemy, co powiedział Deresz, że dodał on również, iż jest usatysfakcjonowany z takiej formy uczczenia ofiar mimo wszystko i oczekuje, że powstanie jeszcze pomnik, tyle że nie musi on stać przed Pałacem Prezydenckim...

Generalnie błędem była taka organizacja tego odsłonięcia... Nawet jeśli doszłoby do kolejnego żenującego spektaklu z różnymi okrzykami obrońców, to warto jednak było zapowiedzieć odsłonięcie i zrobić to w nieco inny sposób, można powiedzieć 'po bożemu'...

Przerażające jest to, że zebrała się grupka pseudokatolików (chyba nie można ich nazwać inaczej po ich reakcji na słowa Nycza) i państwo musi tańczyć, tak jak oni mu zagrają.

Przypuszczam, że jak pan Michałowski załatwi tą sprawę to straci swoje stanowisko dla poprawy wizerunku kancelarii i prezydenta. Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść.

0 22, a czy aby napis na sławnym już krzyżu nie nawołuje do uczczenia atmosfery, nastroju i ludzi, którzy zebrali się pod Pałacem po katastrofie? Nie mogę w tym momencie znaleźć nigdzie co jest dokładnie napisane na tabliczce, ale tak mi się coś wydaje... Choć oczywiście mogę się mylić.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2010, 08:44
Ci "Obrońcy Krzyża" to głównie bezrobotni,renciści,osoby samotne. Jakby państwo sie lepiej troszczyło o ludzi odrzuconych przez społeczeństwo to nie byłoby takich sytuacji jak ta z Krzyżem.No ale politycy myślą głównie o sobie i jak swoim bliskim zapewnic byt, ciepłe posadki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.08.2010 o godz. 08:50.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.08.2010, 09:03
kreseq napisał(a):Wyświetl post
raz: a skad wiesz, ze tych teraz tam nie było ?
dwa: czytaj ze zrozumieniem- tablica upamiętnia osoby które się gromadziły w związku z katastrofą, a nie tych co zginęli
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
St@chu
Senior Member

Stary 13.08.2010, 10:03
Po serii ostatnich artykułów i wpisów na blogach dziennikarzy Rzepy chyba nikt nie ma wątpliwości, że ta gazeta to także część układu.

RP to farbowany lis, który napędza medialną spiralę nienawiści do jedynie słusznej partii PiS. Wpisuje się tym samym w tą samą linię, w której od dawna tkwią Wyborcza, TVN, TOK FM, Superstacja, Polityka i wiele innych tytułów medialnych.

Nie można im wierzyć, bo są całkowicie nieobiektywni. Odważyli się wszak krytykować nieomylnego prezesa. Dobrze, że jest jeszcze Gazeta Polska będąca medium prawdziwych Polaków. To samo tyczy się Naszego Dziennika i Radia Maryja. Dobrze że istnieją jeszcze te prawdziwie polskie media...
olTSchool
PSIA KREW

Od: 12.2003

Stary 13.08.2010, 10:22
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
- Postępowanie Kaczyńskiego wymyka się politycznej racjonalności - napisał publicysta "Rzeczpospolitej" Rafał Ziemkiewicz. Dziennikarz jak dotychczas był przychylny liderowi PiS i w swojej publicystyce wspierał jego polityczne decyzje. Tym razem sugeruje, że Kaczyński okłamał wyborców i zmierza do politycznego samobójstwa.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...e_sie_jak.html
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/0...-czeka-na-cud/
Z komentarzami, zwłaszcza pierwszymi, lepiej obrazuje pewien mechanizm.

Ciekawe czy pan Kaczyński juz wysłał ekipę badawczą, żeby stwierdzić występowanie bądz nie, imperatywu moralnego u pana Zbyszka.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów