The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 21:00
Czy mi sie wydaje czy Pawła Brozka juz nie ma na bosiku? Bo kurde na livesports nawet zmian nie podali a mnie nie było jak sie zaczynała 2 połowa?
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi, naprawdę wierzysz że przyjdzie ktoś inny i zrobi cokolwiek z takim kadrowym potencjałem?
Tej kadrze to juz chyba nikt nie pomoze. Najlepiej oddac Euro Ukrainie i na pare lat schowac sie w cieniu
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.08.2010, 21:08
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Smuda powinien zrezygnowac bo kadra nie robi zadnych postepow a nawet gra coraz gorzej.
i tak 2012 będziemy mieli szopkę, tj nikt w związku się nie przejmie brodzącą po dnie polską piłką
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 21:18
Ten mecz wybitnie pokazuje, że w zasadzie mamy tylko jednego piłkarza - Kubę Błaszczykowskiego. A to trochę za mało, żeby myśleć o pozytywnych wynikach z drużynami pokroju Kamerunu
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2010, 21:19
Cytat:
Cytat:
jak myślicie jaki będzie wynik meczu POLSKA - KAMERUN w środe?
ja obstawiam 0:3 dla Kamerunu.
Po fatalnej grze naszych i niezłej Kamerunu. Meczu nie będę oglądał, bo nasi to malczan a Kamerun to F1. Szkoda czasu i nerwów...

Co do wyniku się zgadzam. Myślę, że to minimum co czeka naszą reprezentację.
Może pomogę z kolegą w obstawianiu meczów? Są chętni?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2010, 21:19
no i Lewandowski pokazał że nie umie grać dla zespołu.. zamiast wyłożyć Kubie piłkę to strzelił jak szmata.. i po kontrze mamy 3 bramkę dla Kamerunu.. żaal

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.08.2010, 21:22
89 minuta, 0-3 dla Kamerunu, fatalna gra Polakow, komentator: "my juz tego meczu nie zremisujemy :/"
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.08.2010, 21:24
Mierzejewski jest cieńki jak Barszcz...

Dziękuję.

P.S. Kamerun nie jest topową drużyną co pokazał Mundial, ich poziom gry był taki sobie. Ile nam więc brakuje do najlepszych drużyn? Szkoda gadać :/

P.S. Glik, 1 mln euro, ehhh.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 11.08.2010 o godz. 21:27.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 11.08.2010, 21:24
Cytat:
89 minuta, 0-3 dla Kamerunu, fatalna gra Polakow, komentator: "my juz tego meczu nie zremisujemy :/"
Grzegorzu Mielcarski drżyj
PS: Jeszcze gra jakiś dziad, który ma tłiuszczyk... kpina, żeby w dorosłej reprezentacji Polski grali goście z nadwagą ;/
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.08.2010, 21:25
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
no i Lewandowski pokazał że nie umie grać dla zespołu.. zamiast wyłożyć Kubie piłkę to strzelił jak szmata.. i po kontrze mamy 3 bramkę dla Kamerunu.. żaal
Czyli 1:1 bo wczesniej tak samo zachowal sie Kuba.

Co za dno na lewej obronie... Wchodzili jak w maslo. Kowalczyk nie umie przyjac pilki w biegu - taki gracz nie ma wstepu nawet do szatni reprezentacji.
Przeslabo wszyscy pomijajac Obraniaka,Kube i Lewego bo mimo ze nie strzelil i glupio sie zachowal to wygral kilka trudnych pilek.

PS: Peszko strzela chyba z kazdej pozycji

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.08.2010, 21:27
Co jest? nikt nie chciał koszulki od Samuela?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2010, 21:28
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Kurs na 0-3 był 21, a na 0-1/0-3 HT/FT podobno 56(tak twierdzą na pewnym zamkniętym forum) było zagrać za 100 zł miałbyś dwa tygodnie pracy do przodu ;]

Kurs na Kamerun H-2 9.62, H-1 5.44, Kamerun 3.40

Wytypuj wynik Lech/Amica - Arka obstawię eksperymentalnie i podzielimy się zyskami
Jak Polska bedzie grała nastepne mecze towarzyskie to i ja sie wybiore do buka bo na tych porazkach to mozna niezła kase zarobic . Co do meczu nie ma co gadac - trudne zadanie ma Smuda.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 11.08.2010, 21:28
Cytat:
Co jest? nikt nie chciał koszulki od Samuela?
Kamery już nie transmitują, pewnie się o nią zabijają

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.08.2010, 21:29
Kiedy tak Błaszczu się zachował w 1 połowie? bo nie kojarzę.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2010, 21:32
Smuda zloz rezygnacje, bo to jest kur.. skandal(kolejny po kompromitacjach naszych zespolow)!! Gramy bez taktyki, obrona dziurawa, powolania z pupy. Co w kadrze robia miernoty typu Rybusa, WOjtkowiaka czy Miejrzejewskiego Panie Kolton, moze zapyta pan swojego przyjaciela? Reprezentacja jest bardziej rozbita, niz byla za czasow Beenhakkera, nie zmienilo sie doslownie nic. I co pieprza komentatorzy, ze nie mamy rozliczac Smudy z wynikow? My nie jestesmy San Marino, zeby budowac tyle lat, a poza tym ta druzyna grala lepiej...

Mialem obawy co do Franza i niestety wszystko sie sprawdza... Szkoleniowiec pokroju Hitzfelda potrzebny od zaraz.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.08.2010, 21:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak Polska bedzie grała nastepne mecze towarzyskie to i ja sie wybiore do buka bo na tych porazkach to mozna niezła kase zarobic . Co do meczu nie ma co gadac - trudne zadanie ma Smuda.
to raczej ostatnia wpadka buków na taką wycenę naszej repry. Już więcej taka stawka na ich wygraną długo się nie pojawi.
Kto zagrał dziś, miał nosa

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.08.2010, 21:34
Cytat:
Cytat:
jak myślicie jaki będzie wynik meczu POLSKA - KAMERUN w środe?
ja obstawiam 0:3 dla Kamerunu.
Po fatalnej grze naszych i niezłej Kamerunu. Meczu nie będę oglądał, bo nasi to malczan a Kamerun to F1. Szkoda czasu i nerwów...
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Może pomogę z kolegą w obstawianiu meczów? Są chętni?
Też Twierdziłem, że "znowu bedzie w połe" i przez myśl przeszedł mi właśnie wynik 0-3. i my się dziwimy że dostajemy od Azerów w pucharach. i Tu nie chodzi op umiejętności, oni grają beż żadnego zaangażiwania... oglądałem mecz uważnie do pierwszej bramki i zdążyłem zauważyć jak Żewłakow(temu panu już dziękujemy) odpuscza piłkę po której nie wiadomo czemu Eto sobie spokojnie biegnąc uderzył prosto w Fabiana, Sadolk truchtał do kolesia który otrzymał długą piłkę w pole karne. To nie są umiejętności to jest zwykłe "albo mi się chce, albo mi się nie chce"... Im sie właśnie nie chce... Gdybym ja był selekcjonerem to dostaliby taki opierd...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.08.2010, 21:35
Nie wiem co w kadrze robią Tytoń,Glik,Kowalczyk czy Mierzejewski.To są co najwyżej przeciętni piłkarze nawet jak na ubogie polskie warunki..
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2010, 21:35
No cóż... Wystarczą podstawowe umiejętności techniczne na niezłym poziomie, trochę taktyki i chęci żeby skopać nasze "orły" na własnym terenie.

W obecnej sytuacji nie masz szans na budowę drużyny, bo z kogo? W trakcie meczu naszła mnie taka refleksja, że to bardzo fajnie, iż są tacy ludzie, którzy potrafią przedsięwziąć pomysł jak "koniec PZPN" itp. Jednak to wszystko jest mało! Tu trzeba wielotysięcznych pikiet na Miodowej, trzeba zbić taran i wkroczyć do siedziby PZPN i wywieźć dziadów z ich gniazdka. Że nas zawieszą w FIFIE, UEFIE, zabiorą nam Euro2012... Ch*j z tym. Jesteśmy na równi pochyłej, z resztą bardzo stromej. Nasze kluby dostają w pucharach w przedbiegach, nasza kadra dostaję dosłownie z każdym poza San Marino. Tu nie ma półśrodków. Trzeba to odciąć grubą kreską i budować wszystko od nowa pod okiem specjalistów z zagranicy, niech pod ich okiem szkolą się nasi młodzi i ambitni trenerzy, może za 10, 15, 20 lat, po zmianie pokoleń będą efekty.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 11.08.2010 o godz. 21:39.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.08.2010, 21:36
gdyby nie Kuba to mysle ze z 4-5 bramek by wpadlo ,chlopak ma charakter cos jak Gatuso
tylko mnie w****ia jak co mecz wspominaja 74 itp itd ?
.....
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2010, 21:36
Glik- tragedia, to co dzisiaj robił to nieporozumienie.
Brawo dla Kuby i Żewłakowa.
Reszta piłkarzyków miernota.. nic nowego, ale wstyd, k*rwa, zaczynajmy się coraz bardziej przyzwyczajać..
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 21:39
czy do Franza dojdzie wreszcie ze Rybus i Peszko w obecnej dyspozycji nie powinni grac ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 11.08.2010, 21:39
Jeszcze na dodatek Glik i Peszko.

Smuda też taktycznie zjebał to spotkanie, ale niewiele mógł wycisnąć. Przynajmniej wpajał im prostopadłe podania i piłki na wolne pole, lecz jak widać na ten techniczny i celnościowy poziom nasi kopacze jeszcze nie weszli.

Brożek grał jako cofnięty napastnik? Bo tak zauważyłem. W drugiej tak samo grał Lewandowski, ciągle słyszałem komentatora jak wypowiadał jego nazwisko w kontekście podań w pole karne.

Cytat:
A ja mam 2 pytanka (odnośnie reprezentacji), mianowicie:

1. Co z bojkotem meczów naszej reprezentacji przez inicjatywę koniecpzpn.pl? Czyż właśnie nie oglądając transmisji ze Słowacją odcinaliśmy kurek pzpnowi? Czy już wszystko gra?
Znowu wykrakałem. Tak samo jak z założeniem tematu "propozycje zmian w polskiej piłce" w dzień największego wpier***lu w dziejach polskiej piłki -> nasz z Karabachem, Jagi z Arisem i Ruchu z Austrią Wiedeń. Nostradamus?
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 11.08.2010 o godz. 21:42.

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.08.2010, 21:40
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
No cóż... Wystarczą podstawowe umiejętności techniczne na niezłym poziomie, trochę taktyki i chęci żeby skopać nasze "orły" na własnym terenie.

W obecnej sytuacji nie masz szans na budowę drużyny, bo z kogo? W trakcie meczu naszła mnie taka refleksja, że to bardzo fajnie, iż są tacy ludzie, którzy potrafią przedsięwziąć pomysł jak "koniec PZPN" itp. Jednak to wszystko jest mało! Tu trzeba wielotysięcznych pikiet na Miodowej, trzeba zbić taran i wkroczyć do siedziby PZPN i wywieźć dziadów z ich gniazdka. Że nas zawieszą w FIFIE, UEFIE, zabiorą nam Euro2012... **** z tym. Jesteśmy na równi pochyłej, z resztą bardzo stromej. Nasze kluby dostają w pucharach w przedbiegach, nasza kadra dostaję dosłownie z każdym poza San Marino. Tu nie ma półśrodków. Trzeba to odciąć grubą kreską i budować wszystko od nowa pod okiem specjalistów z zagranicy, niech pod ich okiem szkolą się nasi młodzi i ambitni trenerzy, może za 10, 15, 20 lat, po zmianie pokoleń będą efekty.

A na jakiej podstawie uważasz, że aktualnie jesteśmy w stanie pokonać San Marino?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.08.2010, 21:40
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Kiedy tak Błaszczu się zachował w 1 połowie? bo nie kojarzę.

Strzal z ostrego kąta zamiast podania do dobrze ustawionego Lewego. Minuty Tobie nie podam.

PS: Rybus nie jest w formie, ale miernota bym go nie nazwal. Po prostu jest leniwym milosnikiem facebooka i fajek

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.08.2010, 21:43
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Strzal z ostrego kąta zamiast podania do dobrze ustawionego Lewego. Minuty Tobie nie podam.

PS: Rybus nie jest w formie, ale miernota bym go nie nazwal. Po prostu jest leniwym milosnikiem facebooka i fajek
i Desperadosów .... skuteczność DRAMAT !!!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2010, 21:43
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A na jakiej podstawie uważasz, że aktualnie jesteśmy w stanie pokonać San Marino?
Nie tak dawno temu wlepiliśmy im 11:0 więc chyba przez rok nie nastąpił aż taki skok San Marino ku lepszemu, a nasz w przepaść
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.08.2010, 21:46
harthausen napisał(a):Wyświetl post
to raczej ostatnia wpadka buków na taką wycenę naszej repry. Już więcej taka stawka na ich wygraną długo się nie pojawi.
Kto zagrał dziś, miał nosa
Nie prawda. Takie kursy(miezy 2.0 a 3.5) na przeciwników naszej kadry zdarzają się przy prawie każdym spotkaniu w Polsce. Stawiam przeciwko naszej reprezentacji od 3 lat(ostatniego meczu eliminacji E2008) i niezależnie od klasy przeciwnika . Wierz mi że takie kursy to nie jest rzadkość.

ps. niedługo następny sparing w Polsce i znów wpadnie kaska...
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 11.08.2010 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.08.2010, 21:47
To jest parodia,żenada ,brak słów co się dzieje.
Tego frajera Sadloka powołuje trener wielki, kibice Amiki mieli racje ,,Franek Smuda gdzie te cuda" trener zakichany powoływać taki szrot Kowalczyk Sadlok.Nie istniejemy

Powinniśmy tworzyć reprezentacje na tych co nie należą do polskiej myśli szkoleniowej tzn tych z zagranicy : Koscielny,Obraniak,Roger,Kołodziejczyk, i najlepsi z Polski ta żyła Lewandowski,Błaszczykowski,Brożek,Murawski, Bramkarze ci co grają

Najgorsze że jak wywalą Smude to i tak będzie źle bo rządzi Lato!!!

Sorry ale przeraża mnie ten brak honoru,wstyd od każdego dostajemy po dupie za nie długo ogra nas ten Azerbejdżan
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.08.2010, 21:48
Cytat:
U-23: Irlandia Północna 2-0 Polska Reprezentacja Polski U-23 przegrała z Irlandią Północną 0-2 (0-1). Było to ostatnie grupowe spotkanie biało-czerwonych w turnieju "U23 International Challenge Trophy".
11 sierpnia 2010, 19:45 - Coleraine
Irlandia Północna 2-0 Polska

Tabela grupy C:

1. Portugalia 2 4 7- 2
2. Irlandia Północna 2 4 4- 2
3. Polska 3 4 2- 3
4. Walia 3 1 5-11
Składy pozostałych grup:
Grupa A - Włochy, Belgia, Malta, Rumunia
Grupa B - Anglia, Irlandia, Estonia

Turniej rozgrywany jest systemem każdy z każdym bez rewanżów. Do 1/2 finału awansują zwycięzcy grup oraz najlepsza drużyna z drugiego miejsca. U23 International Challenge Trophy jest rozgrywany po raz drugi, a poprzednią edycję wygrała Belgia.

źródło: własne / futbol24.com
10 znaków.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.08.2010, 21:49
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Nie tak dawno temu wlepiliśmy im 11:0 więc chyba przez rok nie nastąpił aż taki skok San Marino ku lepszemu, a nasz w przepaść
Nie wiem czy oni coś poprawili - pewnie tak bo każdy coś poprawia. Wiem tylko tyle, że tak słabej reprezentacji nie widziałem w całym swoim 34 letnim życiu.

Zamiast ośmieszać się z Hiszpanami czy Kameruńczykami którzy spotkali się wczoraj na lotnisku powinniśmy zagrać parę spotkań z kimś porównywalnym.
Na początek policjanci, potem księża albo artyści a później to już po bandzie na maksa czyli np. w/w San Marino.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów