The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 11:29
11 sierpnia - oświetlenie ?

He, drugi termin o jakim mówił Majcher to 20 sierpnia ( chyba w GK) ciekawe, czy ten dotrzymamy ?!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 11:35
no w któryś termin w koncu trafi i powie 'a nie mowilem?' żenada :/
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2010, 12:03
Przy budowie tego stadionu już mnie nic nie zdziwi... To jest kpina, żeby 12-krotny mistrz Polski miał za stadion taki bubel. W europejskich pucharach (jak doczekamy cudu w postaci regularnych występów) pokazywać taki stadion to wstyd...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.08.2010, 12:08
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Przy budowie tego stadionu już mnie nic nie zdziwi... To jest kpina, żeby 12-krotny mistrz Polski miał za stadion taki bubel. W europejskich pucharach (jak doczekamy cudu w postaci regularnych występów) pokazywać taki stadion to wstyd...
Ja uważam że sam stadion nie jest zły. Wstydem rzeczywiście jest budowa tego stadionu.
A takie pytanie mam. Kiedy gotowe maja byc trybuny za bramkami?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.08.2010, 12:08
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Wstyd to było pokazywać wały ziemne i kolumnade...a nie 33 tysięczny obiekt, w pełni zadaszony. Nasz nowy stadion ma masę błędów, ale już nie popadajmy w skrajności. Jak tylko dokończą budowę, to będę zadowolony. Oby jak najszybciej...
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2010, 12:10
ta po niedlugo niektorzy powiedza ze najchetniej jak bysmy grali na stadionie Żydowskim.. trudno stadion jest jaki jest wazne by nam go w koncu oddali w uzytkowanie a wtedy jak bedzie dobra atmosfera i stadion pelny to nam beda go zazdroscic a nie odwrotnie ale fakt faktem jest ze to juz kpina jest z tym stadionem ..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.08.2010, 13:53
Wśród ogólnego malkontenctwa proponuję wstrzymać się z osądami nt. stadionu i jego funkcjonalności do czasu posadzenia 4 liter na krzesełku oddanego stadionu. Wiadomo, jak wygląda budowa i nie o tym mowa, tylko jaki dla nas ten obiekt będzie funkcjonalny, jeśli w końcu zostanie oddany.
Dla mnie osobiście z każdą galerią zdjęć wyglada coraz lepiej i m.in. widoczność okazuje się mimo tej odległości bardzo dobra, np. poprzez wysokosc trybun. Ten stadion ma duszę. Fajnie, że wytykacie każde błędy, które można poprawić aby nasz stadion był bardziej funkcjonalny dla nas, ale nie popadajmy ciągle w taki masochizm.
Np. u parchów nikt się wychyli, że mają nie stadionu, tylko stadionik, z których każda trybuna jest inna (gdzie na świecie jest taki stadion ?), mającym raptem kilkanaście rzędów. Oni porównują go do swojego starego kurnika i każdy tam jest happy. Nikt nawet nie spróbuje skrytykowac czegokolwiek. Ogólnie powtarzają jak mantrę artykuły pisane przez sponosrowanych lokalnie pismaków jaki rzekomo piękny to obiekt. I nawet jak więdzą dobrze, ze tak nie jest to nikt się nie wyłamuje z szeregu. Wszystko jest piękne i jest OK. A to , że obiekt z zewnątrz przypomina supermarket a nie stadion to nie jest istotne. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia ze strony Błoń ( i nie tylko). Taki Lubin ma przynajmniej wygląd stadionu i przy tym jest to obiekt o wiele ładniejszy.
Sądzę, ze w najbliższym czasie jak już sasiądziemy na naszym stadionie, wbrew pozorom będzie o niebo lepszy niż to co niektórym się wydaje.
A to, że trzeba wszystko wyrywać z gardła dyletantom z UM to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.08.2010, 14:02
Parchy mają swojego głosiciela jedynej i słuszenej ideologii, która powiada, iż ich stadionik jest napiękniejszy, nawspanialszy, najbardziej historyczny, najcudowniejszy, najbardziej symboliczny ze wszystkich obiektów na swiecie. Słynny FortArt jest strażnikiem nieskazitelności tegoż obiektu. Wyznaje zasadę: Plują mi w twarz, a ja powiem że deszcz pada. Każdą wade tego kurnika obraca w zaletę. Powinni mu za marketing i reklame płacić.

Żeby nie było OT, poprę przedmówcę, nasz stadion będzie miał duszę, a przy pełnych trybunach będzie najbardziej charakterystycznym stadionem w Polsce.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2010, 14:06
Właśnie.
Moim zdaniem od wewnatrz to można się tylko doczepić do tego okrąglaka i braku telebimów, reszta moim zdaniem jest po prostu świetna.

Na upartego można przyczepić się do odległości od lini boiska, ale i tam moim zdaniem jest całkiem nieźle.

Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.08.2010 o godz. 14:23.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2010, 14:07
Niestety u nas płacimy wysoką cenę, za to że robiliśmy stadion na raty. Zamiast zrobić wszystko od początku od podstaw (tak jak Legia lub Cracovia) robiliśmy sobie stadion stopniowo i bez jakiegokolwiek pomysłu.
Kolejnym błędem jest to, że chcieliśmy złapać wszystkie sroki za ogon i oddać od razu cały stadion. Oczywiście przy odpowiednim zaangażowaniu firmy, miast mogłoby się to udać. Jednak sensowniejszym pomysłem byłoby pójście w ślady Legii. Oddajemy 3 gotowe trybuny, a na 4 dajemy sobie jeszcze czas. A u nas? Żadna trybuna nie jest gotowa.

Pamiętam jak wybierali miast na Euro 2012 i byłem wkurzony, że nie wybrali Krakowa. A teraz? Wcale nie dziwię się, że tak postąpili
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.08.2010, 14:20
Już pierwsze zdjęcie pokazuje czego się można spodziewać po widoczności z trybun. Rewelacja !
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 11.08.2010 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2010, 14:26
A ja czekam kto w końcu powie "Jednak z tego obtułowicza to jest geniusz architektury" lub coś w tym stylu... LUDZIE OTRZĄŚNIJCIE SIĘ...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.08.2010, 14:40
Integracyjna wizyta na stadionie

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._na_stadionie/
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:44
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Integracyjna wizyta na stadionie

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._na_stadionie/
Przeczytałam "interwencyjna" i pomysłałam przez secunde, ocho coś się ruszyło
A żeby nie było OT gdzie są teraz szatnie w kontenerach? Bo całkiem, całkiem to wygląda nawet
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2010, 14:44
11 sierpnia było obiecane gotowe oświetlenie. Ciekawe, co autor tych słów powie na to, że okazał się kłamcą i tak go trzeba nazwać. Po imieniu. Od wewnątrz stadion jest ładny, ale na zewnątrz straszny.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:52
Orientuje się ktoś kiedy będzie test tego oświetlenia?

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.08.2010, 14:53
mgła napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałam "interwencyjna" i pomysłałam przez secunde, ocho coś się ruszyło
A żeby nie było OT gdzie są teraz szatnie w kontenerach? Bo całkiem, całkiem to wygląda nawet
na focie z linku to prawdopodobnie szatnia w trybunie E...
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:57
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
na focie z linku to prawdopodobnie szatnia w trybunie E...
Dzięki, no bo właśnie na kontener to nie wygląda więc E faktycznie,

btw martwi, że ze zdjęc które wrzuciłeś widać, że jeszcze nie jest skończona nawet wschodnia porządnie, widać siatki zamiast szyb co oni się z tym tak bawią...
Ostatnio edytowane przez mgła : 11.08.2010 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:05
Malkontentom przypomnę że kiedyś się stało na wale z ziemi. Wszyscy wiemy że kilka rzeczy na stadionie spartolono, że są rzeczy których nie można odpuścić ale dla nas wszystkich najbardziej się liczyć będzie to co w środku a tu naprawdę jest bardzo dobrze i przyjemnie. Mi bryła twierdzy osobiście się bardzo podoba, i właśnie to że jest taka ciężka jest w niej najlepsze, nie podobają mi się takie balonowe stadiony jak Allianz czy PGE. Ale o gustach się nie dyskutuję dal mnie najważniejsze żebyśmy następny mecz u siebie zagrali na R22 a nie na kurniku przy suchych stawach. CZAS WRESZCIE SPRAWDZIĆ TO CO NAJWAŻNIEJSZE CZYLI AKUSTYKĘ!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:25
Może zabrzmi to niedorzecznie, ale gdyby ta elewacja była zrobiona z betonu architektonicznego, była dobrze oszliwowana i nadano by jej jakiegoś małego połysku, to ten stadion by mi się z zewnątrz podobał

Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.08.2010, 15:32
Bardzo ładnie to w środku wygląda. O wiele bardziej oryginalny niż stadiony w Warszawie i Poznaniu. Chcielibyscie takie pudło jak ma Legia albo Lech, z każdej strony to samo i tak jak 1000 innych stadionow na świecie? Od poczatku podobał mi się projekt Wisły, a te metalowe mocowania u góry trochę przypominają te na old trafford. Dlatego dłużej ten stadion był budowany, bo to nei kupiony projekt jakich mnóstwo, tylko projektowany specjalnie dla nas.

Ci wszyscy malkontenci i wieczni krytykanci niech sobie odpowiedzą na pytanie: czy chcielibyście mieć stadion, taki jak na Legii u nas oddany miesiąc temu, czy wolelibyście poczekać trzy miesiące dłużej i mieć taki, jaki będzie (wg projektu Obtułowicza)?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:42
Dokładnie te metalowe mocowania są świetne wg mnie i dają stadionowi to coś oczywiście elewacja woła o pomstę do nieba ale wierzę że się da coś z tym zrobić. Jak się uda zrobić porządną elewację nie wiem w oparciu o co jeszcze bo najmniej mi się podoba koncepcja malowania to będziemy mieć jedyny nie powtarzalny stadion z prawdziwym duchem. Właśnie dzięki temu że nie jest podobny do innych, bryła cieżka z tymi stalowymi niebieskimi mocowaniami dodaje takiej potęgi i to mi się podoba. Jednakże inną sprawą jest partactwo wykończeniowe, telebimy, i kilka innych pomniejszych i większych rzeczy. Ale ogół stadionu jest naprawdę w porządku.
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 11.08.2010, 16:05
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Może zabrzmi to niedorzecznie, ale gdyby ta elewacja była zrobiona z betonu architektonicznego, była dobrze oszliwowana i nadano by jej jakiegoś małego połysku, to ten stadion by mi się z zewnątrz podobał
Nie brzmi to niedorzecznie, bo przecież główne zarzuty są odnośnie elementów wykończenia stadionu i otoczenia, niedotrzymania terminów i kwoty, którą za to wszystko miasto zapłaciło.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2010, 16:42
Na otwarciu w listopadzie ma podobno zagrać Prince
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.08.2010, 16:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mam to samo. Bryła stadionu nie jest zła, zamysł jest naprawdę niezły, oryginalny, tylko wykonanie beznadziejne...A środek to już England pełną gębą...tzn. nie pełną, przecież okrąglak... Mi ten stadion po prostu się podoba, a że liczba błędów związanych głównie z funkcjonalnością i okrajaniem finansowym projektu jest spora, to już inna sprawa.
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member

Od: 10.2004

Stary 11.08.2010, 17:00
nich sobie teraz wszyscy zobaczą na te zdjęcia stadionu (kilka postów wcześniej) i powiedzą ze ten stadion jest brzydki, wystarczy elewacje zrobić i będzie miazga.
wnętrze trybuny C prezentuje się wręcz prześlicznie nie byłem na stadionie na którym to lepiej wyglądało a sam środek stadionu to już w ogóle wisienka na torcie, teraz to nawet ten wzór na C mi się podoba jak słońce poświeciło murawa się zazieleniła nic tylko czekać aż (w końcu) tam zasiądziemy i rykniemy ile sił w gardłach dopingując Wisłę ... jeszcze tak tylko z pół roku i będzie gotowe
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 11.08.2010, 18:02
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że sam stadion nie jest zły. Wstydem rzeczywiście jest budowa tego stadionu.
A takie pytanie mam. Kiedy gotowe maja byc trybuny za bramkami?
Trybuna południowa (E) jest już gotowa od jakiegoś czasu. Brakuje tam chyba tylko gastro-stoisk.
Natomiast co do trybuny północnej (D) to dopiero ogłoszony jest przetarg na wykonanie wnętrza (klatki schodowe itp.).
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2010, 18:22
Above napisał(a):Wyświetl post
Trybuna południowa (E) jest już gotowa od jakiegoś czasu. Brakuje tam chyba tylko gastro-stoisk.
Natomiast co do trybuny północnej (D) to dopiero ogłoszony jest przetarg na wykonanie wnętrza (klatki schodowe itp.).
Nie wprowadzaj ludzi w błąd... nie ma żadnego przetargu póki co na wykończenie wnętrz pod trybuną D. Jest tylko przetarg na : Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.08.2010, 19:11
Czy oni planują trybunę wschodnią skończyć czy będą tam dłubać do 2020? Niby pracują 24/7 bo światła wewnątrz są w nocy zapalone a jednak zdjęcia pokazują że dalej trybuna nie jest skończona. Ciekawe czy mecz z Polonią Bytom będzie na R22
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.08.2010, 19:28
Właśnie się doczytałem w nowych przepisach że dla stadionu w kategorii 4. jest zakaz posiadania miejsc stojących a przepisy weszły w maju tego roku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów