The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 18:17
Odnośnie Rafała Boguskiego. Oglądając jego wczorajszy mecz bez dwóch zdań był najsłabszy na placu. Zawalił kilka szybkich ataków, źle podał, źle strzelił, stracił piłkę przed naszym polem karnym itd. Jednym słowem dramat.

Ale ja wierzę mimo to w grę Rafała

Na chłodno, odzyskał szybkość i przebojowość. Cechy fizyczne. Natomiast nawala jak zwykle u niego przyjęcie piłki i podanie/strzał z pierwszej piłki. Wiem, braków technicznych w pełni już nie nadrobi ale, jak ogra się tak w lidze 3-4 mecze to znowu wróci do poziomu sprzed kontuzji, czyli na 4 strzały 2 dobrze strzeli a dwa dramatycznie przestrzeli itd A nie jak teraz wszystko psuje. (Niektórzy nie pamiętają już jak grał Rafał sprzed kontuzji, on naprawdę wiele sytuacji marnował i wiele zagrań miał słabych ale nie aż tyle co teraz)

Dlatego myślę że z Rafała jeszcze coś będzie i da nam nieraz chwilę radości
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2010, 18:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
ale muskuły jak mu ktoś podskoczy jak mu przywali to już nie wstanie a nasi piłkarze to chucherka :/
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Arboleda też niczego sobie ;] , tak więc nie jest jedyny.
Akurat obaj to murzyni, oni z natury mają lepszą budowę niż biali. Co nie zmienia faktu że nasze polskie piłkarzyki to dzieciaczki, chociaż Małecki się wyrobił, jak widać: sie chce sie da.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 18:45
Co do Bogusia może to kwestia psychiki? gdzieś się w sobie zablokował? nie wiem....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2010, 18:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Co do Bogusia może to kwestia psychiki? gdzieś się w sobie zablokował? nie wiem....
Też o tym myślałem... Jemu zdecydowanie brakuje tego czegoś co np. ma Małecki; tej zadziorności.

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.08.2010, 20:21
Co do Chaveza, to po obejrzeniu filmiku wydaje mi się bardzo sympatycznym i skromnym człowiekiem. Dla mnie to trochę dziwne - koleś zagrał trzy mecze na mundialu, w reprezentacji skazywanej na pożarcie. Prezentował się przyzwoicie, a drużyna straciła tylko trzy bramki. No i teraz mówi, że spełnia się jego marzenie, bo pragnął grać w jakimkolwiek kraju europejskim. Optymizmem napawają ostatnie słowa, o przeczuciach, że zostanie tu na dłużej.

Na pewno każdy pamięta Boguskiego sprzed kontuzji, której doznał w meczu z Legią. To był zupełnie inny zawodnik, grał ciekawie, potrafił zaskoczyć nieszablonowym zagraniem. Teraz jest jakiś wystraszony, ucieka przed starciem fizycznym. Zapewne to kwestia psychiki. To prawda, że gra ostatnio bardzo słabo, ale potrzebuje wsparcia, a nie ciągłego ganienia. Może wtedy pozbiera się do kupy.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2010, 20:32
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj to teraz i spal się ze wstydu.
Ten Pawełek dziś wybronił nam mecz. Mam nadzieję, że konkurencja wyrośnie na miarę Dolha-Pawełek i efekty również będą podobne.
I właśnie dziekuję bardzo Pawełkowi, że choć na chwilę zamknął wszystkim malkontentom gęby
Najbardziej mnie boli to, że tylko ~10% z nich umie przyznać się do błędu...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.08.2010, 23:56
Modle sie zeby ten Chavez byl nawet w polowie tak dobry jak Marcelo czy Glowa ,bo inaczej to bedzie kaplica.

Wyglada na sympatycznego faceta ,ale gra raczej twardo i moze jakos z Cleberem uda sie ta obrone doprowadzic do jakiegos ładu i skladu
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 10.08.2010, 00:54
Myślę, że jeszcze 1 porządnego środkowego obrońcę znaleźć, bo Bunoza narazie nic, a Cleber w zimie out.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.08.2010, 02:01
Ja mam nadzieję, że się Bunoza rozkręci. W końcu (ponoć) był obserwowany pół roku no i też czytałem wiele opinii na zagranicznych forach i się dziwili, że trafił TYLKO do Wisły.
Na razie grał słabo ale trzeba mu dać czas bo jak do tej pory to grał tylko u boku Kowalskiego.. i to jest nieporozumienie, co on w ogóle robi w takim klubie. to jest poziom 2. ligowy a wiek ma już taki że tego poziomu nie przeskoczy...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.08.2010, 11:21
moze problemem jest to, że Bunoza nie mówi po Polsku i sie nie dogadują?
Ja tam wierze w niego i Czikosza, muszą coś dać drużynie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.08.2010, 13:06
Obrona narazie jest w ogóle "porozwalana". Cikos narazie dobrze pracuje w ofensywie, a jak się linia defensywna zgra, to będzie cud miód orzeszki - to moje pobożne życzenia...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.08.2010, 13:07
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieję, że się Bunoza rozkręci. W końcu (ponoć) był obserwowany pół roku no i też czytałem wiele opinii na zagranicznych forach i się dziwili, że trafił TYLKO do Wisły.
Na razie grał słabo ale trzeba mu dać czas bo jak do tej pory to grał tylko u boku Kowalskiego.. i to jest nieporozumienie, co on w ogóle robi w takim klubie. to jest poziom 2. ligowy a wiek ma już taki że tego poziomu nie przeskoczy...
Jeśli chodzi o wiek to nie różni ich tak wiele. Umiejętności podobne. Tylko jeden jest za darmo, a drugi za grubą kasę.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.08.2010, 13:20
Własnie przeczytałem, że Bunoza pojechał na kadrę. To chyba jednak takim drewniakiem nie jest?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2010, 13:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
moze problemem jest to, że Bunoza nie mówi po Polsku i sie nie dogadują?
Ja tam wierze w niego i Czikosza, muszą coś dać drużynie
Problemem Bunozy jest na pewno to, że musiał grać w jakimś innym systemie( niekonieczie gorszym od naszego). Dlatego biega zupełnie w oderwaniu od poczynań kolegów. Możemy mieć nadzieję, że nowy trener wkomponuje go w drużynę i jakoś to będzie, ale póki co chłopak zachowuje się gorzej jak trampkarz. Inna sprawa, że nie wszystko można zwalic na taktykę- złe wyliczanie toru lotu górnych piłek i nabieranie się na proste balanse ciała to niestety poważne braki w wyszkoleniu.

Czikosz w defensywie robi kiepskie wrażenie. Źle się ustawia, jest mało agresywny, zawsze zbyt daleko od swoich rywali i przez to łatwo objeżdżany. Imho potrzeba nam kogoś lepzego na tę pozycję.
Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 10.08.2010, 13:31
Nie każdy zawodnik od razu wpasowuje się w drużynę, jak Vidic i Evra przychodzili parę lat temu do United to pierwsze pól roku praktycznie nie grali, bo się aklimatyzowali, a teraz nikt sobie nie wyobraża obrony United bez tych graczy. Dajcie chlopakowi czas, talent na pewno ma, warunki tez, dajcie mu czas i wtedy oceńcie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2010, 13:31
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Własnie przeczytałem, że Bunoza pojechał na kadrę. To chyba jednak takim drewniakiem nie jest?
Polczak grał w pierwszej reprezentacji. On i wielu innych leszczy, długo by wymieniać.

Chciałbym się mylić, tak jak bardzo pragnąłem, żeby moje przewidywania co do Łobodzińskiego się nie sprawdziły. Potrzebujemy dobrego stopera. Ba, wystarczyłby nam przyzwoity.

Tylko po kiego ch... taka demagogia, jawnie wbrew temu co gość prezentuje na boisku? Uważasz, że to takie zabawne że kopie się po czole w barwach Wisły? Koleś ma niesamowite szczęście że gramy z leszczami, bo przy dobrych przeciwnikach przez jego "wirtualne" krycie ( nie wiem jak to inaczej nazwać, to nawet nie jest krycie na radar ) dostalibyśmy worek goli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.08.2010 o godz. 19:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2010, 13:48
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Problemem Bunozy jest na pewno to, że musiał grać w jakimś innym systemie( niekonieczie gorszym od naszego). Dlatego biega zupełnie w oderwaniu od poczynań kolegów. Możemy mieć nadzieję, że nowy trener wkomponuje go w drużynę i jakoś to będzie, ale póki co chłopak zachowuje się gorzej jak trampkarz. Inna sprawa, że nie wszystko można zwalic na taktykę- złe wyliczanie toru lotu górnych piłek i nabieranie się na proste balanse ciała to niestety poważne braki w wyszkoleniu.

Czikosz w defensywie robi kiepskie wrażenie. Źle się ustawia, jest mało agresywny, zawsze zbyt daleko od swoich rywali i przez to łatwo objeżdżany. Imho potrzeba nam kogoś lepzego na tę pozycję.
Już kiedyś pisałem, że zarówno Czikos jak i Bunoza to materiał na podstawowych piłkarzy Wisły. Jeśli ktoś ich ściągał z zamiarem natychmiastowego uzupełnienia luki po Głowackim i Alvarezie, to gratuluję tym osobom wyobraźni. Na chwilę obecną Czikos w każdym meczu gra nieźle, Bunoza natomiast zagrał w pierwszym meczu dramatycznie, w drugim słabo (oby to była tendencja zwyżkowa). Baszczyński i Głowacki w ich wieku prezentowali się zapewne podobnie. Andrzej Iwan opowiadał, że Baszczu gdy przyszedł do Wisły nie potrafił kopnąć piłki lewą nogą na kilka metrów, ale miał talent, był waleczny i szybki, więc stał się obrońcą reprezentacyjnego formatu. O ile z Bunozą może być problem, o tyle Czikosz daje nadzieję, że będzie świetnym bocznym obrońcą. No ale na to potrzeba co najmniej 1 sezonu. Jedyne pocieszenie, że w naszej lidze nie ma żadnego klasowego bocznego obrońcy, więc nie będziemy na tej pozycji słabsi od innych. Blokowanie dośrodkowań z bocznych stref boiska , to nie tylko zadanie obrońców, ale również pomocników. Małecki w meczu z Azerami pokazał jak nie należy zachowywać się, gdy rywal atakuje skrzydłem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.08.2010, 14:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Tylko po kiego ch... taka demagogia, jawnie wbrew temu co gość prezentuje na boisku?
Niestety choć bym chciał to nie da się na dziś powiedzieć o Bunozie niczego dobrego.Z Kowalskim tworzą chyba najbardziej pokraczną defensywę w lidze.Tylko się modlić by Cleber dawał radę - z tym Chavesem to niestety też wszystko wygląda na jedną wielką prowizorkę bo najpewniej zakontraktowaliśmy go poza plecami jego klubu więc w najlepszym wariancie, pomoże nam w tym sezonie a sam się wypromuje.

W ogóle te 'wzmocnienia' jak na razie to prezentują się wyśmienicie.
Bramkarz szukany przez lata, po 2 de facto meczach ląduje na ławie a wraca....Pawełek.Dżoker z 2 bundesligi podziwia trybuny, Żurawski prezentuje się koszmarnie i po mału trzeba sobie zdawać sprawę dlaczego nie dał rady ani w Grecji ani na Cyprze.Cikos też szału nie robi

Ruch miejmy nadzieje że jeszcze nie(sami są równie kiepscy) ale Widzew już nam może pokazać gdzie dziś jest nasze miejsce.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.08.2010, 15:25
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja o niego bym nie martwił. Baszczyński też nie miał efektownego początku nie mówiąc już o meczu z Realem Saragossa kiedy to trafił swojaka i karnego nie strzelił. Mecz z arką miał przyzwoity. Więcej będzie można powiedzieć w Grudniu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2010, 16:19
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja o niego bym nie martwił. Baszczyński też nie miał efektownego początku nie mówiąc już o meczu z Realem Saragossa kiedy to trafił swojaka i karnego nie strzelił. Mecz z arką miał przyzwoity. Więcej będzie można powiedzieć w Grudniu.
Nie wiem dlaczego nagle wszyscy w dyskusji dot. Bunozy, zaczeli posilkowac sie przykladem Baszcza.
Wiadomo jak to jest z przykladami. Kazdy moze miec swoj. Moim dla odmiany niech bedzie Nawotczynski, ktory w Wisle nie mial efektownego ani poczatku, ani tym bardziej konca.
I teraz czy jest cokolwiek poza chciejstwem, co pozwalaloby stwierdzic, ze do Bunozy bardziej pasuje przyklad Baszcza, a nie Nawotczynskiego ?

Niektorzy juz zauwazaja u niego rzekomo tendencje zwyzkowa, gdyz w meczu z Arka zagral troche mniej ch..wo niz z Azerami. Ja bym powiedzial, ze to glownie efekt roznicy w klasie rywala, a nie jakiejs znacznej poprawy gry, ale poczekajmy jeszcze troche. Sam jestem ciekaw co pokaze z takimi zespolami jak chocby Widzew, Legia czy pyry.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2010, 17:14
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Już kiedyś pisałem, że zarówno Czikos jak i Bunoza to materiał na podstawowych piłkarzy Wisły. Jeśli ktoś ich ściągał z zamiarem natychmiastowego uzupełnienia luki po Głowackim i Alvarezie, to gratuluję tym osobom wyobraźni. Na chwilę obecną Czikos w każdym meczu gra nieźle, Bunoza natomiast zagrał w pierwszym meczu dramatycznie, w drugim słabo (oby to była tendencja zwyżkowa). Baszczyński i Głowacki w ich wieku prezentowali się zapewne podobnie. Andrzej Iwan opowiadał, że Baszczu gdy przyszedł do Wisły nie potrafił kopnąć piłki lewą nogą na kilka metrów, ale miał talent, był waleczny i szybki, więc stał się obrońcą reprezentacyjnego formatu. O ile z Bunozą może być problem, o tyle Czikosz daje nadzieję, że będzie świetnym bocznym obrońcą. No ale na to potrzeba co najmniej 1 sezonu. Jedyne pocieszenie, że w naszej lidze nie ma żadnego klasowego bocznego obrońcy, więc nie będziemy na tej pozycji słabsi od innych. Blokowanie dośrodkowań z bocznych stref boiska , to nie tylko zadanie obrońców, ale również pomocników. Małecki w meczu z Azerami pokazał jak nie należy zachowywać się, gdy rywal atakuje skrzydłem.
Nie zapewne ale z pewnością Arek Głowacki mając 22 lata był liderem Wiślackiej defensywy w starciach z Parmą, Schalke i Lazio, a nie biegał jak głupi od rywala do rywala. Baszczyński w wieku 22 lat pracował na transfer do Wisły grając swój czwarty sezon w barwach Ruchu w o wiele mocniejszej niż dziś ekstraklasie. Grając w Wiśle Baszczński nie mierzył się z azerskimi wypasaczami kóz tylko z Realem Saragossą czy FC Porto z piłkarzami takimi jak De la Pena czy Acuna w składach.

Dodajmy do tego, że z całym szacunkiem, ale wasze podniety Czikoszem trącą amatorszczyzną. Okej- chłopak biega do przodu, ma ciąg na bramkę i nie pozbywa się piłki jak idiota, tylko on do ciężkiej cholery jest OBROŃCĄ, a bronić to on za bardzo nie potrafi. Fatalnie się ustawia, ma kiepskie czucie kiedy wejść a kiedy blokować a to jest absolutny klucz w grze na boku. Jak sobie przypomnę występy Baszcza w pucharach to przepaść jest jak między Gargułą a Ronaldinho.

Do tego Bunoza został i owszem powołany, ale do reprezentacji młodzieżowej.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.08.2010, 17:20
Cytat:
ma ciąg na bramkę i nie pozbywa się piłki jak idiota, tylko on do ciężkiej cholery jest OBROŃCĄ, a bronić to on za bardzo nie potrafi.
K**wa, przecież w obecnym footballu boczny musi włączać się w akcje ofensywne i od niego ma się rozpoczynać akcja oskrzydlająca. Daj mu czas...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2010, 17:25
Pisanie że Baszczu był kaleką jak tu przyszedł to ogromne nadużycie, tak jak wypominanie mu samobója z Saragossą.Baszczu już wtedy miał swoją markę w Ruchu - miał tez za sobą dyskwalifikacje za bodajże kopnięcie sędziego

Z całą sympatią do Bunozy i wiarą że będą z niego ludzie, to tak na prawdę klub wyświadczył mu wspaniałą przysługę, wpuszczając do na głęboką wodę i to bez żadnego ratownika obok.

To jest kolejna prowizorka, szczególnie że środek obrony jest jedną z najbardziej ciężkich do gry pozycji.Nie przypadkowo Trabzon wywalił ponad milion euro + ponoć bardzo duży kontrakt za 31 letniego zawodnika

Tu liczy się jak nigdzie indziej doświadczenie - Nie przez przypadek Marcelo na razie nie gra w pierwszym składzie PSV.Bunoza też teraz powinien się ogrywać, na treningach,sparingach, wewnętrznych gierkach, pucharze PL , być może wchodzić przy korzystnym wyniku

A tu gość chwilę potrenował, kopnęli go w dupe, kazali mu grac z kolejnym żółtodziobem i jeszcze trzecim na boku i teraz jest płacz że wygląda to fatalnie.

Nic tylko dziękować losowi że wszystkie teoretycznie najcięższe mecze, mamy za ponad 2 miesiące.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.08.2010 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.08.2010, 17:32
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
K**wa, przecież w obecnym footballu boczny musi włączać się w akcje ofensywne i od niego ma się rozpoczynać akcja oskrzydlająca. Daj mu czas...
Mi sie np. podoba jak to robia pilkarze w Arsenalu. Tam praktycznie jak jest akcja na własna bramke to napastnicy zaczynaja wracac i pomagaja obroncom. Fajnie to wyglada lecz jest jedno ale - zawodnicy to potrafia a u nas napastnik leci pod bramke i czeka az ktos mu poda. Wymiennosc pozycji jest niesamowita no ale Arsenal gra 3 napastnikami wiec jeden spokojnie moze sie cofac. Taka role pełnił van Persie a teraz doszedł tez Chamakh. Obroncy natomiast tak jak Vermaelen czy Sagna wlaczaja sie w akcje co daje podwojne zagrozenie pod bramka przeciwnika. Szkoda tylko, ze w polskich zespołach pilkarze tak nie graja lub nie potrafia zagrac. Fajnie by było, jakby np Brozek wracal pod same pole karne, przejal pilke, podal do pomocnika a ten wykorzystal sytuacje i strzelił gola. Tam sie nikt nie dziwi, jak najlepszym strzelcem zespołu bedzie pomocik a nie napastnik. Z taka gra mecze wygladałyby całkiem inaczej. Nasi pilkarze niech sie tego naucza to moze skoncza sie kłopoty w eliminacjach do LM czy tez do LE. Ale chyba to tylko marzenia
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.08.2010 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2010, 18:02
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pisanie że Baszczu był kaleką jak tu przyszedł to ogromne nadużycie, tak jak wypominanie mu samobója z Saragossą.Baszczu już wtedy miał swoją markę w Ruchu - miał tez za sobą dyskwalifikacje za bodajże kopnięcie sędziego
Cytat z Andrzeja Iwana:
,,Piłkarze wychowani w warunkach naturalnych są obecnie rzadkością. Wyjątkiem mogą być bracia Brożkowie. To podwórkowi - w dobrym tego słowa znaczeniu - piłkarze. Oni się wiele nie nauczyli po przyjściu do Wisły. Technicznie ukształtowało ich podwórko, to samorodki. To zupełnie inne przypadki niż Marcin Baszczyński, który po przyjściu z Ruchu miał problemy z trafieniem w piłkę lewą nogą i z Adamem Nawałką organizowaliśmy mu ćwiczenia na poprawienie techniki uderzenia słabszą kończyną".

Każdy piłkarz, to indywidualna historia. Przykład Krzynówska czy Hajty pokazuje, że dzięki pracowitości, odpowiedniemu charakterowi i sile woli można zrobić jako taką karierę nie mając wielkiego talentu. Głupotą był zamysł oparcia rozpieprzonej obrony Wisły na piłkarzach nieogranych i nieopierzonych. Niemniej jednak jakiś potencjał Czikosz i Bunoza posiadają. Większe szanse na karierę daje Słowakowi.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2010, 18:32
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Cytat z Andrzeja Iwana:
.
Wielki autorytet przemówił Wiem co widziałem i Baszczu od początku prezentował się solidnie.Co nie oznacza że i Bunoza nie będzie ale to tak na oko - jeśli w ogóle, to minimum pół roku i to pod okiem doświadczonego defensora, czy Clebera, czy Chavesa jeśli będzie dobry
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 10.08.2010, 18:42
1q2 -- czyli masz sie za wiekszego speca od Iwana? Milo
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 10.08.2010, 18:55
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
1q2 -- czyli masz sie za wiekszego speca od Iwana? Milo
bycie większym specem od Iwana w jakiejkolwiek kategorii nie jest ciężkie
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 10.08.2010, 18:56
sadze, ze tak Ci sie tylko wydaje.
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 10.08.2010 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.08.2010, 19:01
młody Baszczu 10 lat temu jak przyszedł z Ruchu prezentował sie sto razy lepiej niż Bunoza i Cikos razem wzięci.Bardzo pewnie i twardo grał Marcin a po jego rajdach prawą stroną zawsze były dobre okazje do zdobycia przez Wisłe bramki.To nawet widac teraz w sposobie biegania.Baszczu zwinny , sprawny a Ci nowi jacyś tacy sztywni,wykopują piłke na oślep, dają sie łatwo ogrywac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów