The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 08:42
No i super Chvez w koncu podpisał http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_rok_w_wisle/
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 09.08.2010, 09:43
Dobrze, że Chavez podpisał, bo po tym blamażu w pucharach, bałem się, że zrobi nas w balona. Na tą rundę powinno styknąć. Jednak w przerwie zimowej, gdy karierę skończy Cleber będzie potrzebny conajmniej jeden stoper. Mówię conajmniej bo ja to chętnie bym się pozbył Kowalskiego, który co mecz doprowadza mnie do zawału.
Powód: duża litera.
Ostatnio edytowane przez kacu : 09.08.2010 o godz. 09:43.
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.08.2010, 09:48
Ja bym się tak nie podniecał Chavezem bo po słowach jego managera widać, że być może on chce się tylko w polskiej lidze ograć a potem przejść do jakiegoś klubu zachodniego w Niemczech czy Anglii. Wisła może być dla niego tylko krótką przystanią.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 09:54
Oczywiście, że tak! Dodatkowo w lecie odejdzie Chavez więc przydałoby się na jego miejsce też znaleźć kogoś w zimie byśmy znowu nie wylądowali w pucharach bez obrońców.

Ja bym się jeszcze potargował z Ruchem o Sadloka. Może trzeba będzie trochę i tak przepłacić ale może uda się coś utargować a przydałby się.

Przydałby się ktoś jeszcze la lewą obronę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.08.2010, 10:18
no i co ?
Jak Pablo mówił przez tydzien że Chavez w Wiśle, to nikt mu nie wierzył i każdy był mądrzejszy.
A po prostu zdobywanie pozwolenia na pracę, troche trwało.
A może niektórzy po prostu Wiśle źle życzą...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.08.2010, 10:29
A nie ma możliwości żeby za rok z Chavezem przedłużyć kontrakt? Gdzieś słyszałem że on za rok ma ważny kontrakt z jakimś innym klubem ale nie wiem czy to prawda...
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.08.2010, 10:35
pamiętacie jak mieliśmy zakontraktować Navasa bramkarza z Kostaryki i też miał jakieś odchyły w kontrakcie ? może Chavez ma podobnie... w każdym bądź razie zobaczymy co pokaże :]
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.08.2010, 10:37
Nie jest to za dobre rozwiązanie z tym rocznym kontraktem. Jak nie będzie szło, to Chavez też nie da z siebie więcej, by ten stan rzeczy zmienić. Będzie wiedział, że i tak odejdzie, więc solidarności z klubem żadnej.
Trzeba od razu się dogadać z tym jego przyszłym klubem, żeby nie musiał wracać. Wtedy to będzie miało ręce i nogi. Jaki jest sens po roku oddawać obrońcę. Znowu zamieszanie i szukanie Bunozów po Bałkanach nas czeka ?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2010, 10:38
Navas miał kontrakt do października 2010, a Chavez ma od lipca 2011 kontrakt z Platense, więc żeby go wtedy mieć, trzeba go kupić.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 10:50
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to za dobre rozwiązanie z tym rocznym kontraktem. Jak nie będzie szło, to Chavez też nie da z siebie więcej, by ten stan rzeczy zmienić. Będzie wiedział, że i tak odejdzie, więc solidarności z klubem żadnej.
Trzeba od razu się dogadać z tym jego przyszłym klubem, żeby nie musiał wracać. Wtedy to będzie miało ręce i nogi. Jaki jest sens po roku oddawać obrońcę. Znowu zamieszanie i szukanie Bunozów po Bałkanach nas czeka ?
to jest Wisła, czyli klub któremu dużo brakuje do miana profesjonalnego klubu... jeszcze się nie przyzwyczaiłeś?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2010, 10:59
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
to jest Wisła, czyli klub któremu dużo brakuje do miana profesjonalnego klubu... jeszcze się nie przyzwyczaiłeś?
Ale marudy tu siedza. Mamy obronce uczestnika MS na rok. Nalezy sie cieszyc. A niektorzy by woleli aby nie bylo go w ogole bo nie ma go na 5 lat. A ja sie ciesze, ze klub za darmo sprowadzil takiego zawodnika i to punkt dla ludzi za to odpowiedzialnych. Lepiej miec kogos na rok niz wcale.
Ale oczywiscie znawcy profesjonalnych klubow, mistrzowie zarzadzania konglomeratami sportowymi maja inne zdanie
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 09.08.2010, 11:36
Dla mnie taki świetny transfer przysłania niestety to, że nie możemy wygrać z Azerbejdżanem i gra np. takiego Boguskiego, który 3 setki albo 4 trafia piłką w banery reklamowe z 5 m..
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.08.2010, 11:45
Boguski nie jest teraz z formie. powinien tylko grać na treningach.
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
Rahmad
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 09.08.2010, 11:51
zobaczymy co wyjdzie z tego transferu Chaveza..ja tam podchodzę do całej sprawy sceptycznie,ale trzeba się cieszyć że udało się wogóle sprowadzić obrońcę
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.08.2010, 11:51
O 12.30 miała być dziś konferencja? Jakieś informacje, zdjęcia?
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2010, 11:54

Osman Chavez zaprezentowany!
Trochę ta sprawa trwała, ze względów formalnych. Większość rzeczy media już powiedziały. Jest reprezentantem Hondurasu, uczestnikiem ostatnich mistrzostw świata
- powiedział o nowym nabytku Wisły, Jakub Jarosz, dyrektor wykonawczy klubu.

Podpisał z nami roczny kontrakt, dlatego że wynikły pewne kwestie formalne w Hondurasie. Po tym czasie przystąpimy do rozmów o dalszej współpracy, jeśli oczywiście obydwie strony będą tym zainteresowane. Mam nadzieję, że będzie to silny punkt naszej obrony, która ostatnio nie spisywała się najlepiej - dodał Jarosz.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.08.2010, 11:57
Czyli mozna zakladac, ze po roku sie z nim pozegnamy. Kuriozalna polityka transferowa ze stoperami...zeby sie nie okazalo, ze latem przyszlego roku bedziemy mieli 2 nowych, ktorzy znowu sie beda zgrywali .

P.S - Co to malo pieniazkow zostalo z transferow Marcelo i Glowackiego na transfer definitywny Chaveza
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.08.2010, 12:04
zostanie na 2-3 lata
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:05
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Czyli mozna zakladac, ze po roku sie z nim pozegnamy. Kuriozalna polityka transferowa ze stoperami...zeby sie nie okazalo, ze latem przyszlego roku bedziemy mieli 2 nowych, ktorzy znowu sie beda zgrywali .

P.S - Co to malo pieniazkow zostalo z transferow Marcelo i Glowackiego na transfer definitywny Chaveza
No, ale po co przepłacać?
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć negocjacje na temat wykupienia go z poprzedniego kubu już po rundzie jesiennej jeśli się u nas sprawdzi.
Z kolei, jak okaże się niewypałem to będzie można go bez żalu pożegnać.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 09.08.2010, 12:12
Ależ wy marudzicie - jak stado przekup na targu.
Sprawa jest skomplikowana z przyczyn formalnych - tj. Chavez ma roczną przerwę w kontrakcie - za rok wchodzi znowu w życie jego kontrakt z Platense (o ile pamiętam też na rok).
Skorzystaliśmy więc i wzieliśmy go za darmo na ten rok.
Wg mnie to świetny ruch transferowy. Znowu korzystamy z niedopracowanych umów zawodników z Ameryki (vide Marcelo).

Za jakiś czas kiedy Chavez się tu już zadomowi (oby) Wisła zacznie rozmawiać z Plantense o wykupie. Wygodniej się rozmawia o sprawach finansowych mając solidne argumenty w postaci piłkarza już grającego w klubie.

A widzę że niektórym forumowiczom spieszno do wydawania nie swoich pieniędzy - spokojnie, nie nerwowo.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.08.2010, 12:14
MCX napisał(a):Wyświetl post
No, ale po co przepłacać?
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć negocjacje na temat wykupienia go z poprzedniego kubu już po rundzie jesiennej jeśli się u nas sprawdzi.
Z kolei, jak okaże się niewypałem to będzie można go bez żalu pożegnać.
Niewypalem? To nikt go wczesniej nie ogladal? Zartujesz sobie ? Po drugie, sami tu o nim piszecie, jak o gwiezdzie, wiec rozumiem ze potrafi grac w pilke. Po trzecie, sam klub twierdzi, ze to bedzie wzmocnienie(znaja sie chyba na rzeczy?). Nie wypozycza sie pilkarza, ktorego sie obserwowalo i ktory jest podobno swietny(Platense moze zazadac kosmicznej kwoty)..gdzie tu logika? Przesadzam tez z tym wypozyczeniem, bo wyglada na to, ze wykorzystalismy jakies luki w kontrakcie...napewno jego rodzimy klub jest z tego zadowolony i wolna reka odda go nam latem przyszlego roku . Chlopak sie pokaze w Europie, a potem transfer na zachod, zarobi i on, i jego klub.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2010, 12:14
do zbymaka : czy sprawa piłkarza z mistrzostw świata aktualna ? bo mi sie wydawało że to był Stephen Appiah a on podpisał kontrakt w serie A
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.08.2010, 12:16
Liczyłem na Pawła Brożka ale póki co jest on wielkim rozczarowaniem. Dalej nie mamy snajpera...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2010, 12:19
mam nadzieje ze Chavez szybko załatwi potrzebne papierki i będzie mógł już zagrac z Ruchem, jak nie z Ruchem to napewno z Widzewem
niech Chavez gra z Cleberem razem na srodku obrony, Kowalski i Bunoza niech sie ucza na treningach

Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.08.2010, 12:19
Wisielak: Zbymak mówił, iż ów piłkarz jest skrzydłowym, więc nie wiem skąd wymysł z Appiahem. Poza tym, ten skrzydłowy dobrze pokazał się na MŚ w RPA, czego nie można powiedzieć o Appiahu, który zagrał bardzo mało minut.

Szukaj dalej

E: Fajnie, że w końcu Wisła podpisała kontrakt z Chavezem. Mam nadzieję, że będzie dużym wzmocnieniem środka defensywy i razem z Gordanem Bunozą stworzą świetny duet stoperów.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:20
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Niewypalem? To nikt go wczesniej nie ogladal? Zartujesz sobie ? Po drugie, sami tu o nim piszecie, jak o gwiezdzie, wiec rozumiem ze potrafi grac w pilke. Po trzecie, sam klub twierdzi, ze to bedzie wzmocnienie(znaja sie chyba na rzeczy?). Nie wypozycza sie pilkarza, ktorego sie obserwowalo i ktory jest podobno swietny(Platense moze zazadac kosmicznej kwoty)..gdzie tu logika? Przesadzam tez z tym wypozyczeniem, bo wyglada na to, ze wykorzystalismy jakies luki w kontrakcie...napewno jego rodzimy klub jest z tego zadowolony i wolna reka odda go nam latem przyszlego roku . Chlopak sie pokaze w Europie, a potem transfer na zachod, zarobi i on, i jego klub.

Czasami tek się zdarza, że piłkarz mający być wzmocnieniem jednak nie gra tak dobrze jak się spodziewano.
Spójrz jakie nadzieje wiązano np z Jirsakiem. Ale to inny piłkarz, inna pozycja...
W każdym razie liczę na Chaveza i na to, że będzie wzmocnieniem naszej defensywy na kilka lat.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23691

Wisła podpisała z nim roczny kontrakt, wykorzystując lukę w umowie zawodnika z honduraskim Platense. - Za rok Chavez znów będzie graczem tego klubu, ale jeśli będziemy zadowoleni ze współpracy, przystąpimy do rozmów w sprawie wykupienia go - zapewnił Jakub Jarosz. - Zrobię wszystko, by pokazać, że jestem dobrym piłkarzem i zostać tu na dłużej - dodał zawodnik.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.08.2010, 12:21
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
do zbymaka : czy sprawa piłkarza z mistrzostw świata aktualna ? bo mi sie wydawało że to był Stephen Appiah a on podpisał kontrakt w serie A
a Chavez to niby kto?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.08.2010, 12:29
Przynajmniej dobrze wypowiedział się w sprawie wpadki Wisły w europejskich pucharach
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a Chavez to niby kto?
ale o tym transferze było wiadomo a o tamtym nie i to było tajemnica a poza tym
miał być piłkarz który przyniesie kiibiców na stadion (pikników)
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:33
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Wisielak: Zbymak mówił, iż ów piłkarz jest skrzydłowym, więc nie wiem skąd wymysł z Appiahem. Poza tym, ten skrzydłowy dobrze pokazał się na MŚ w RPA, czego nie można powiedzieć o Appiahu, który zagrał bardzo mało minut.

Szukaj dalej

E: Fajnie, że w końcu Wisła podpisała kontrakt z Chavezem. Mam nadzieję, że będzie dużym wzmocnieniem środka defensywy i razem z Gordanem Bunozą stworzą świetny duet stoperów.
on jest europejczykiem ? czy afrykaninem albo z obu ameryk ? bo z azji to wątpie ;d
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów