The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 09:27
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić-Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek-Boguski, Wilk, Jirsak, Małecki-Żurawski, Brożek

Z ławki Diaz, Łobo, Rios.
Pietia na lewa pomoc zamiast Paljica, do obrony Diaz na lewa strone i bez Boguskiego.

Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Jirsak, Pietia - Brozio, Rios

ja bym taki skład wystawił.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 08.08.2010 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.08.2010, 09:31
Orientuje się ktoś ile biletów jeszcze zostało?
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.08.2010, 09:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Pietia na lewa pomoc zamiast Paljica, do obrony Diaz na lewa strone i bez Boguskiego.

Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Jirsak, Pietia - Brozio, Rios

ja bym taki skład wystawił.
Kirm za Piotra Brożka. Żurawski za Riosa. Z ławki Rios, Piotr Brożek i Łobo/Wilk.
Odpowiedz cytując
Rahmad
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2010, 09:51
Ja to widzę tak: Jovanić - Cikos,Kowalski,Bunoza,Diaz - Małecki,Sobolewski,Jirsak,Kirm - Żurawski,Brożek

Jako zmiennicy wchodzą: Wilk,Rios i Piotr Brożek
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.08.2010, 09:51
jarcze napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś ile biletów jeszcze zostało?

sporo.. przed meczem w kasach Hutnika kupisz
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 10:25
Paru zawodników powinno mieć dłuższą przerwe po Azerskiej klęsce , mam tutaj na myśli w szczególności Piotra Brożka , Jirsaka , Boguskiego , Żurawskiego , Kowalskiego ( tyle że jego nie ma na razie kim zastąpić ) , nawet Sobolewskiego ( tyle że Garguła nie jest zdrowy ) , Paljić równiez nie jest zawodnikiem pierwszej 11 - na teraz . Obecna forma tych zawodników nie kwalifikuje ich jako zawodników pierwszej 11 .
Trener Kulawik i tak połowe jak nie wiekszość z nich wystawi w pierwszym składzie - to jego decyzja i jest ona dosyć przewidywalna.

Od początku spotkania z Arka powinni szanse dostać Wilk , Rios , Kirm , Bunoza ( gorzej niż w 1 meczu z Azerami nie może już grać ) .

tgz trzon to w tej chwili Jovanić , Cikos , Małecki , Paweł Brożek teoretycznie oni z całej drużyny najmniej zawiedli w ostatnim dwumeczu . Szkoda że Cleber i Garguła nie są zdrowi bo przydali by nam sie juz w poprzednim meczu .

Co do samego meczu to gra może być bardzo wyrównana , ale oczywiście typuję nasze zwyciestwo . Arka jest drużyna nieprzewidywalną , jednak w ligowej rywalizacji nie możemy dać takiemu rywalowi urwać sobie 3 punktów - oczywiście jeśli zawodnicy Wisły maja jakakolwiek ambicje , poczucie wstydu i chęci zrehabilitowania sie - co wcale nie jest takie pewne .
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2010, 10:27
Rios nie zagra, bo Kulawik nie będzie ryzykował. Zagra "sprawdzonym" składem i w razie niepowodzenia pójdzie na Kasperczaka i tyle.

Rios wejdzie na 10-15 minut i to będzie sukces, obym się mylił
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.08.2010, 10:28
ostach1906aka napisał(a):Wyświetl post
z Twojego rozumowania można wywnioskować, ze Wisła wygrywa 1 kolejkę, a od 2 Wisła z amica wygrywają wszystko do 29 kolejki, co jest mało prawdopodobne, ale ok, odskoczymy...
****a chłopie ty masz jakis problem? trzeba gromadzić punkty i wykorzystywac kazdą okazje.

A najlepsze jest to że do 29 kolejki Wisła zagra z Amica dwa razy. Rzeczywiscie mało prawdopodobne żeby wszystko wygrywali grając miedzy soba. buahahaha

junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym się spytać jak można odskoczyć rywalom w I kolejce Ekstraklasy ? Raczej można dobrze zacząć sezon nie?
Chodzi o lecha.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.08.2010, 10:30
Ja postawiłbym na Wilka miast Sobolewskiego. Radek to Radek, ale mógłby usiąść na ławce, krótka przerwa mu nie zaszkodzi. Kula nie ma nic do stracenia, mam nadzieję, że zobaczymy dzisiaj ciekawy skład, który zagra interesującą piłkę. Przekonamy się już o 19 15.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.08.2010, 12:17
Nie wiem, skąd tyle jadu i pomyj lanych na Jirsaka. Jak tam sięgną pamięcia, to chyba JEDYNY pilkarz Bialej Gwaizdy, ktry potrafi strzelic z dystansu.Prawda jest taka, ze gdy Tomek strzela, to pilka praktycznie zawsze leci w swietlto bramki - technike na tle naszych gwiazdek w tej materii ma wrecz bajeczna. Prosze porownac, jakie strzaly ostatnio serwuja Nam pozostali gracze, z Radkiem na czele - strzelanina Bogu nie w okno, tylko do przedpokoju raczej. Majac na uwadze fakt, ze ostatnio chcielismy wejsc z pilka do bramki, to stzraly z dystansu powinny byc panaceum na ten gowniany patnetn na gre. W ogole nie strzelamy, taka prawda, a Barca nie ejstesmy, zeby wkrecici cala obrone i konczyc strzalem z 2 m do pustej. Co do reszty gry na pozycji AM - jak Jirsak ma rozgrywac, jak najnormalniej w siwecie nie ma z kim grac. Proponuje przypatrzec sie, co sie dzieje na boisku, gdy pilke ma ktorykowliek z graczy w strefie srodkowej. Podpowiem - nie dzieje sie nic. Nikt nie truszy dupy, nie zejdzie na skrzydlo rozciagajac, nikt iei pojdzie sreodkiem szukaajc prostopadlej itd. Nikt. Wszyscy stoja i czekaja na pilke do nogi, ktora to pilka tak naprawde niczego nie zmieni, bo i tak maja gwiazdorzy problem z jej przyjeciem ( i nie jest to niestety dowcip) albo przy zawodniku przyjmujacym stoi obronca, bo przy bezruchu nie ejst ciezko ustawic cala obrona i czekac. I tak wlasnie gramy. Nie ganilbym Jirsaka, jak to ktos powiedzial, ktory nie ma prawa wejscia na trening. W srodku pola to dzis nawet Pirlo zostanie jutro zje...any przez prase za beznadziejny mecz. Ciezko niszczyc dyrygenta, gdy orkiestra nie ptorafi grac na instrumentach. Problemem Wisly jak gra calosciwo jako zespol, z plynnym bronieniem i przechodzeniem przez srodek/skrzydl z pilka do ataku. Nie widzialem tego ostatnio; pilki leca od losowego zawodnika w przod na chybil trafil. Nikt mi nie powie, ze Wisla gra cwiczonymi schematami, bo tak nie jest. Nowy zespol, za duzo roszad, wiara, ze nowe nazwiska zbawia Wisle w pierwszym spotkaniu do debilizm. Jak na razie poczekalbym tez z ocena nowych nabytkow przynajmniej z miesiac; nie myslicie chyba, ze Pallij czy Rios wejda i zrobia dla Wisly 3 bramki. Chcialbym, by robili, lecz za 2 miesiace, gdy zespol sie zgra. Na razie do ciekawie i ekspeymentalnie budowany zespol kandydatow na graczy głownej 16 meczowej, czas pokaze, ktorzy z nich powinni tam miec miejsce. I wlasnie tego zycze nowemu szkoleniowcowi - czasu i troche szczescia, by zatrybila machina, bo potencjal jest.
Ostatnio edytowane przez uzytkownik_forum : 08.08.2010 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.08.2010, 12:38
Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Wilk, Pietia - Brozio, Rios

Wystawiłbym dwóch defensywnych pomocników:
1) ponieważ środek obrony jest słaby to niech przerywają akcje DM wcześniej
2) Jirsak jak zwykle słaby i czas na kogoś nowego
3) skrzydła są ofensywne w takim ustawieniu, a Rios to wydaje się grajek który lubi rozegrać.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2010, 12:45
Zgadzam się z Baala.
Lepiej zagrać 2 defensywnymi pomocnikami przy takiej obronie niż od razu dać szansę Arce na kontry.

A co do ataku, to postawiłbym paradoksalnie na Boguskiego z Brożkiem. Na boku pomocy nie umie grać, ale jako cofnięty napastnik gra lepiej. O Riosie się nie wypowiadam - bo normalnie nie widziałem w żadnym oficjalnym meczu. Sparingi to inna bajka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2010, 12:46
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Wilk, Pietia - Brozio, Rios

Wystawiłbym dwóch defensywnych pomocników:
1) ponieważ środek obrony jest słaby to niech przerywają akcje DM wcześniej
2) Jirsak jak zwykle słaby i czas na kogoś nowego
3) skrzydła są ofensywne w takim ustawieniu, a Rios to wydaje się grajek który lubi rozegrać.
Dokładnie.Na zmianę Kirm lub Paljić, Żurawski i może młody Rado
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.08.2010, 13:01
Zamiast pisać kogo byście wystawili w obronie, ruszcie leniwe dupy i stawcie się o 19:15 na Suchych Stawach, bo liczba sprzedanych biletów na tą chwile, to jakaś paranoja...
Pokażcie, że macie jaja i nie odwracajcie się od Wisły, mimo ostatniej kompromitacji w Baku.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2010, 13:10
Rios moim zdaniem nie wyjdzie w I składzie. Wejdzie na zmianę, na jakieś 15-20 minut.
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 08.08.2010, 13:21
Zobaczymy jak drużyna się zaprezentuje po blamażu z Azerami. Wilk powinien zagrać od pierwszej minuty, co do Riosa niech wejdzie na 20 minut i zobaczymy co z niego za grajek.
Wygramy 3-1
Odpowiedz cytując
zapalony
Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2010, 13:22
w 20 min chcesz ocenic jego przydatnosc do druzyny? niezle...
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 08.08.2010, 13:25
A ja napisałem, że ocenię jego wartość do drużyny? potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Jestem za powolnym wprowadzaniem go do drużyny i ocenie jego wad i zalet. Na razie mało kto go widział a większość ma o nim bardzo dobre zdanie ( oby mieli rację )
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.08.2010, 13:28
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Zamiast pisać kogo byście wystawili w obronie, ruszcie leniwe dupy i stawcie się o 19:15 na Suchych Stawach, bo liczba sprzedanych biletów na tą chwile, to jakaś paranoja...
Pokażcie, że macie jaja i nie odwracajcie się od Wisły, mimo ostatniej kompromitacji w Baku.
Dokładnie, wszyscy na mecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nie mądrzyć się przed komputerem...
Odpowiedz cytując
zapalony
Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2010, 13:50
darekolsztyn napisał(a):Wyświetl post
A ja napisałem, że ocenię jego wartość do drużyny? potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Jestem za powolnym wprowadzaniem go do drużyny i ocenie jego wad i zalet. Na razie mało kto go widział a większość ma o nim bardzo dobre zdanie ( oby mieli rację )
No jak widac to wlasnie Ty nie potrafisz interpretowac slow, ktore piszesz. Wyraznie napisales, " co do Riosa niech wejdzie na 20 minut i zobaczymy co z niego za grajek." co jest rownoznaczne z tym, ze ocenisz jego przydatnosc do druzyny.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2010, 13:52
Bedzie transmisja meczu na sopcascie? Jesli tak to prosiłbym o podanie kanału
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.08.2010, 13:55
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Bedzie transmisja meczu na sopcascie? Jesli tak to prosiłbym o podanie kanału

a na mecz ciężko się zebrać?

żeby nie było offtopu to www.soccer-live.pl tu znajdziesz na pewno..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 08.08.2010, 13:56
no mieszkam 500km od Krakowa. wierz mi ze jakbym mieszkal choc 50 km od Krakowa bym jezdził chocby PKSem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.08.2010, 13:59
nieważne, Ci co mogą na mecz !
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
wislak.kw
Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2010, 14:06
mam pytanie czy kupie bilet na mlyn godzine przed meczem?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.08.2010, 14:07
bilety sa na wszystkie sektory.... wystarczy dla kazdego
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 08.08.2010 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
Bartoch3tsw
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2010, 14:11
Czy na meczu będą sprzedawane szaliki TKWM?
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 08.08.2010, 14:11
Jovanic - Cikos, Kowalski,Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Garguła, Piotrek Brożek - Paweł Brożek, Żurawski

takbym to widział
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 08.08.2010 o godz. 14:12.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2010, 14:16
Garguła nie jest nawet w 18-stce meczowej
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.08.2010, 14:22
A cóż Wy te składy takie zachowawcze podajecie? Jovanic - Cikos, Bunoza, Diaz, Brożek - Kirm, Wilk, Rios, Małecki - Żurawski, Brożek.

Na zmiany Sobol, Paljic i ktoś z młodych (Rado?)

I w żadnym wypadku nie wpuszczać na boisko Boguskich, Kowalskich i innych Łobodzińskich. Pipek albo cienkich bolków już oglądać nie mam ochoty a tak przynajmniej zobaczę co nowi są warci na tle naszych ekstraklasowych asów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów