|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pisałem że na dobrym stadionie gra się od 20 do 100 procent lepiej , pójdę dalej ... Podobnie bedzie się to rozkładało jeśli chodzi o rozwój , potencjalne możliwości czyli potencjał , motywacje , ambicje czy profesjonalizm . Tyle że , żeby to grało optymalnie , cała liga musi być także sensowna , wyglądać i być na poziomie , a klub być zasilany świetnymi piłkarzami od których dodatkowo można się uczyć . Jest wiecej różnego rodzaju niunsów juz nie zwiazanych ze stadionem , samo to że się klimat i perspektywa za pare lat zmieni otworzy wiele wpływów , działań i możliwości . W bagno bedziemy wpadać jeszcze góra 2 , 3 sezony Ale jak pisałem , śmiesznie bedzie patrzec gdy teraz przypadkiem gra polskich klubów nie skończy się tak żle jak się zaczeła . Szczególnie jesli Lech awansuje ....Bardzo płytkie jest opieranie się głównie na rozgrywkach europejskich , a nie którym , w tym dziennikarzom świat się kończy , gdy wyjdzie jakiś głupi ranking . Ogólnie sukcesy w pucharach rzadko kiedy od razu przychodzą , wczesniej nastepuje rozwoj ligi i poszczegolnych klubów , przewaznie jeszcze niezła kase sie w to pakuje . Takich cypryjczyków stać na całą jedenastke złożoną z takich piłkarzy jak Kosowski czy Żurawski . Jednak mimo wszystko nasza liga jest skazana na prymat w stosunku do takiej ligi jak cypryjska . Ogólnie rzecz biorąc , polska liga bedzie jedną z ciekawszych w europie , nie licząc tych gigantów europejskich .... Cytat:
Ostatnio edytowane przez jachting : 04.08.2010 o godz. 11:52.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Też uważam, że stać nas spokojnie na dołączenie w rejony Ukrainy, Rosji, Turcji, Portugalii, Grecji, pytanie brzmi tylko "kiedy"? Pozytywnym faktem na pewno będzie to, że nasza liga z pewnością nawet jak będzie słabsza finansowo od w/w, to prawdopodobnie będzie zdecydowanie lepiej opakowana, a to też jest bardzo ważny czynnik rozwoju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Na pytanie kto musiał by przyjść, żeby była pewność tych kilkunastu bramek w sezonie moja odpowiedź jest taka- dobry trener, dobry prezes (który powie grajkom, że daje trenerowi pełne poparcie i prędzej wy*******i ich niż trenera... chociaż wiadomo, że to generuje kolejne problemy- odprawy itp) no i ambitny piłkarz. Tylko tyle i aż tyle. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
http://goool.pl/ekstraklasa/3414-zag...apastnika.html
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
"O 20-letnim piłkarzu bardzo dobrze wyrażał się serbski bramkarz lubińskiego klubu, Bojan Isailović." no to 20 czy 30 letni |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.tvn24.pl/12694,1668028,0,...wiadomosc.html
![]() jak dla mnie to tu Golański wygląda jak jakiś technowiking. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cracovia Kraków sfinalizowała transfer Mariana Jarabicy z Dynama Czeskie Budziejowice. 23-letni słowacki stoper zapełnił lukę na pozycji stopera. Pasy kupiły go za 400 tys. euro, ubiegając praską Spartę
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Trzeba przyznac ze dobry ruch. Z tego co mozna przeczytac na necie to solidny zawodnik, a taki wystarczy na nasza buraczana lige. PS: Cracovia wystawila Golinskiego na liste transferowa, ktos chetny ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z tym ubieganiem to już staje się tradycyjny PR. Przedtem tez ubiegli chyba Ajax kupując Tybuconkizę czy jak mu tam. Sparta do dzisiaj pewnie nie wie, że go chciała.
![]() Takie opowieści to można w kapcie włożyć. P.S. Jak by go Sparta faktycznie chciała to nie przyszedłby do takiego bagna. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 06.08.2010 o godz. 12:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bardzo solidny zawodnik. Rząsa dobrą robote wykonuje.
![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten "bardzo solidny" zawodnik praktycznie cała wiosnę leczył kontuzję. Do Czeskich Budziejovic trafił latem 2009
http://fotbal.idnes.cz/db_fotbal.asp...008904#1000287 (tutaj jego statystyki i oceny. W Czechach 1 = bardzo dobry, 5 = niedostateczny. Średnia Jarabicy to DOSTATECZNY) Oczywiście istnieje niestety ryzyko, że akurt zacznie dobrze grać, o to wszak w porównaniu z naszymi nie trudno, ale w czeskiej lidze nie błyszczał. A zainteresowanie nim Sparty? Brawo dla wierzących w goebbelsowską propagandę. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ten nowy obronca Cracovii pewnie tak samo solidny jak nasz Bunoza ...
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ale może nie jest tak "tyczkowaty" - w końcu mają już Wasiluka i drugi im niepotrzebny
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Samo to, że parchy uprzedziły Spartę Praga, już mówi nieco o klasie tego zawodnika. Sparta to w porównaniu do polskich teamów potęga.
A co do Rząsy: taki typ dyrektora sportowego przydałby się w Wiśle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy - Lech grając nawet w naszych warunkach naprawdę słaby futbol, dużo słabszy niż wiosną był dla nich wyrównanym rywalem, przegrali dwa razy po 0:1, po juniorskim błędzie przy stałym fragmencie gry i rzucie karnym...Przy odrobinie szczęścia dla Lecha mogło być odwrotnie, bo poziom obu drużyn był bardzo zbliżony, a Lech swoje sytuacje miał, mimo że niewiele, to podobną ilość jak Prażanie. Nie popadajmy w skrajności, Czesi są w takim samym kryzysie jak my (wszystkie trzy z LE poleciały w ostatniej rundzie).
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Skorża wczoraj potwierdził, że Jóźwiak czyni starania o napastnika i obrońcę. Jak to określił " od razu do pierwszego składu". Ja ogólnie jestem zszokowany biernością Lecha w tym okienku...
![]()
Legia Warszawa- nasza duma i sława!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Legia z samej kiłbachy sprzedanej w sobote w przerwie meczu zarobiła na porządny transfer - jesli wszystko bedzie u nich tak gralo jak do tej pory to ich inwestycje w druzyne szybko sie splacą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem najlepszy transfer - Polonia Warszawa - Ebi Smolarek.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,67926,82...bserwacja.html
Wklejam to tutaj dlatego, że mówi mi coś nazwisko Abdou Razack Traore ... Czy przypadkiem nie było w poprzednim okienku jakiś doniesień że jesteśmy tym zawodnikiem zainteresowani ? To taka ciekawostka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/132/news1...w-Palermo.html
Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myślę, że to miła niespodzianka. Ja w Gliku tego potencjału nie widziałem, ale życzę mu by się dalej tak rozwijał. Z korzyścią dla reprezentacji. Tak trzymać!
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja równiez jak Flamenigista wpychałem Glika do szafki z napisem "'soildny średniak" a tu prosze -pierwszy sklad w Palermo.
Tylko wiecie jak to z Polskim pilkarzami za granica ktorych sie nie szanuje- nawet jak gra itd to potem jeden dwa slabsze mecze ,czy co gorsza jakis uraz i ławka a stamtad to potem prosta droga na trybuny. Ale zycze mu dobrze. ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Legia ściągnęła na testy do ME (!?!?) chłopaka z U-20 Australii (Australijczyk kenijskiego pochodzenia) - Kamal Ibrahim. Gość jest lewoskrzydłowym/napastnikiem i póki co poza reprą U-17 gdzie, jak twierdzi Pan Internet, grał bardzo ładnie, świata nie zwojował i gra w australijskiej lidze, dopiero co startuje w drużynie seniorskiej. Tzn. nie wiem jaka jest austrlijska liga, wiem o niej tylko tyle, że jest.
Chłopak ma profil idealnie pokrywający się z profilem wcześniej testowanego dzieciaka z Argentyny - Jakmutam Melivillo. Prawdopodobnie szukają kogoś, kto będzie mobilizował Rybusa do lepszej gry, a jednocześnie żeby była szansa, że się na nim zarobi, bo może wybuchnie jakiś talent. No ale wzmocnienie, to póki co żadne ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sadlok blisko Polonii Warszawa
http://www.90minut.pl/news/132/news1...-Warszawa.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Pamiętajcie. Zawodników przychodzących do naszej ligi, oceniamy po występach w naszej lidze, a nie po panie internecie. Jakmutam Fangzuo miał miażdzyć, pamiętam jak po strzeleniu 2 bramek w jakimś sparingu, kibice waszej (L) drużyny prawie wariowali ze szczęścia. Tak samo było u nas i jest raz na rok. Łubu Dudu goal machine miał statystyki, Beto-nowy technike i zastawianie się. Z tej ME to możecie sie pochwalić tym słowakiem czy też słoweńcem którego do młodzieżówki powołują a nie jakimiś kenijskimi biegaczami z ligi aussie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|