The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 08:06
Wczoraj po tych 7 minutach byłem zdołowany ... ale cóż ... co nas nie zabija to nas wzmacnia .... trzeba sobie uświadomić gdzie jesteśmy i patrzeć do przodu ....
Do wszystkich płaczków którzy tu zawodzą i biadolą mam prośbę by dorzucili do tego jakieś propozycję uzdrowienia sytuacji .... ku pokrzepieniu.

Ja mam kilka wniosków na przyszłość

1. Wisła wczoraj przegrała przez katastrofalne błędy w obronie bowiem:
- nie zdążono z transferami zamiennymi - zrozumiałe jest ze czasem pojawi się oferta "nie do odrzucenia" .. ale trzeba mieć zawsze jakąś alternatywę ... a nie rozpoczynać casting jak już gościa się sprzedało ... Mam nadzieję że prezes zapamięta ta nauczkę
- Mateusz Kowalski nie nadaje się na razie na stopera Wisły - błąd przy 2 bramce to kompromitacja ... wystarczyło zrobić krok w tył i lekko podskoczyć ....
- Piotr Brożek nie nadaje się na obrońcę ..... natomiast nie oddawałbym go do rezerw bo to jedyny człowiek który umie podać piłkę po ziemi na odległość większą niz 5 m ...
- Diaz - stoper z niego ... jak z koziej .... trąbka .... on powinien zastąpić Sobola .. w środku. Ma dobry odbiór i kondycję ... a czasem nawet celnie poda ...

2. Shaves i Bunoza będą grać w środku .. i na ligę starczy . Ten drugi to orzeł nie jest ale "wyrobi się". Na zmianę Cleber i Kowalski

3 Kilku zawodników robi sobie i Wiśle krzywdę grając w drużynie Białej Gwiazdy
- Łobodziński ... byłoby lepiej odświeżył środowisko w innym zespole
- Jirsak też nie "zaskoczy" ....
- Sobol (akurat wczoraj nie zagrał tragicznie) .... Ciężko mi pisać tak o Sobolu bo to symbol Wisły i mentalnie najsolidniejszy gość od lat ... ale naprawdę nie pamiętam ani jednego jego, podania otwierającego drogę do bramki w ostatnich miesiącach a to jest w końcu środkowy pomocnik ...
- Żurawski - sorki ale doświadczeniem wszystkiego się nie nadrobi ... ja już wolę "jeźdźca bez głowy" Małeckiego, lub manierycznego Brożka,

4. Resztę trzeba poukładać i nie zrobi się tego w ciągu kilku tygodni.

Liczę na Gargułę.
Kirma trzeba wkomponować w zespół - uważam ze on gra o klasę lepiej jeśli gra zespołowo ... te jego "kiwki"i "rajdy" są chyba efektem kompletnego braku integracji z zespołem ... kumple mu nie podają on im nie podaje ....... Nie wiem czyja to wina ale od czego jest trener ...
Boguskiego wszyscy flekują .... ale ja uważam że powinien grać ( wczoraj na 4 sytuacje bramkowe jednak w 3 uczestniczył Boguś ... 1 asysta 1 gol i jedno pudło z główki) ...
Pailić mnie nie przekonuje .... może jako zmiennik ...
Póki co nie wiadomo co reprezentuje Rios, Chaves i Wilk .... pierwsze informacje i mecze wskazują że nie są to orły.
Wygląda na to że siłą Wisły nie mogą być indywidualności lecz wyrównany zgrany zespół a na to trzeba czasu ...

Reasumując:
To wszystko trzeba poukładać .. sukces w pucharach na tym etapie byłby cudem ....
Porażka z Azerami pomoże w uświadomieniu sobie na jakim jesteśmy etapie .... w tym upatrywałbym dobrej strony potyczek z Karabachem ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2010 o godz. 08:25.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2010, 08:10
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj po tych 7 minutach byłem zdołowany ... ale cóż ... co nas nie zabija to nas wzmacnia .... trzeba sobie uświadomić gdzie jesteśmy i patrzeć do przodu ....
Do wszystkich płaczków którzy tu zawodzą i biadolą mam prośbę by dorzucili do tego jakieś propozycję uzdrowienia sytuacji .... ku pokrzepieniu.

Ja mam kilka wniosków na przyszłość

1. Wisła wczoraj przegrała przez katastrofalne błędy w obronie bowiem:
- nie zdążono z transferami zamiennymi - zrozumiałe jest ze czasem pojawi się oferta "nie do odrzucenia" .. ale trzeba mieć zawsze jakąś alternatywę ... a nie rozpoczynać casting jak już gościa się sprzedało ... Mam nadzieję że prezes zapamięta ta nauczkę
- Mateusz Kowalski nie nadaje się na razie na stopera Wisły - błąd przy 2 bramce to kompromitacja ... wystarczyło zrobić krok w tył i lekko podskoczyć ....
- Piotr Brożek nie nadaje się na obrońcę ..... natomiast nie oddawałbym go do rezerw bo to jedyny człowiek który umie podać piłkę po ziemi na odległość większą niz 5 m ...
- Diaz - stoper z niego ... jak z koziej .... trąbka .... on powinien zastąpić Sobola .. w środku ma dobry odbiór i kondycję ... 1 raz na 10 podań coś mu wychodzi ...

2. Shaves i Bunoza będą grać w środku .. i na ligę starczy . Ten drugi to orzeł nie jest ale "wyrobi się". Na zmianę Cleber i Kowalski

3 Kilku zawodników robi sobie i Wiśle krzywdę grając w drużynie Białej Gwiazdy
- Łobodziński ... byłoby lepiej odświeżył środowisko w innym zespole
- Jirsak też nie "zaskoczy" ....
- Sobol (akurat wczoraj nie zagrał tragicznie) .... Ciężko mi pisać tak o Sobolu bo to symbol Wisły i mentalnie najsolidniejszy gość od lat ... ale naprawdę nie pamiętam ani jednego jego, podania otwierającego drogę do bramki w ostatnich miesiącach a to jest w końcu środkowy pomocnik ...
- Żurawski - sorki ale doświadczeniem wszystkiego się nie nadrobi ... ja już wolę "jeźdźca bez głowy" Małeckiego, lub manierycznego Brożka,

4. Resztę trzeba poukładać i nie zrobi się tego w ciągu kilku tygodni.

Liczę na Gargułę.
Kirma trzeba wkomponować w zespół - uważam ze on gra o klasę lepiej jeśli gra zespołowo ... te jego "kiwki"i "rajdy" są chyba efektem kompletnego braku integracji z zespołem ... kumple mu nie podają on im nie podaje ....... Nie wiem czyja to wina ale od czego jest trener ...
Boguskiego wszyscy flekują .... ale ja mam uważam że powinien grać ( wczoraj na 4 sytuacje bramkowe jednak w 3 uczestniczył Boguś ... 1 asysta 1 gol i jedno pudło z główki) ...
Pailić mnie nie przekonuje .... może jako zmiennik ...
Póki co nie wiadomo co reprezentuje Rios, Chaves i Wilk .... pierwsze informacje i mecze wskazują że nie są to orły.
Wygląda na to że siłą Wisły nie mogą być indywidualności lecz wyrównany zgrany zespół a na to trzeba czasu ...

Reasumując:
To wszystko trzeba poukładać .. sukces w pucharach na tym etapie byłby cudem ....
Porażka z Azerami być pomoże w uświadomieniu sobie na jakim jesteśmy etapie .... w tym upatrywałbym dobrej strony potyczek z Karabachem ...

I myślisz że to wystarczy Optymista, tu trzeba zaorać wszystko, łącznie z zarządem i postawić na zagranicznego trenera który nie będzie się cackał podczas treningów z bandą leni...To nie jest przypadek jednostkowy to trwa od paru lat, takich porad jak Ty to pewnie pomagiery Cupiałowi udzielają i właśnie dlatego się staczamy...tylko radykalne zmiany i zainwestowanie tyle ile się da może poprawić ten stan...Ci piłkarze mieli już za dużo szans...a nowi, są za słabi, ale to też nie jest ich wina skoro zarząd łapie ich za 5 dwunasta....choć chyba zdąrzyli się poopieprzać na treningu skoro mają taką formę, po co się wychylać lepiej się dostosować. Przykład Kirma, przyszedł z Levadią biegał jak szalony, potem potrenował z naszymi i równia pochyła...Brawo!
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.08.2010 o godz. 08:15.
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.08.2010, 08:10
Liczę na Gargułę.
No to lepiej licz na lekarzy. A że z tym w Wiśle jest jak jest i każdy wie ale nikt nic z tym nie robi to raczej na Gargułę nie licz.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Stary 06.08.2010, 08:21
Najlepiej pasujące zdjęcie do meczu. Całkiem fajny mieli pomysł.
http://galeria.wislakrakow.com/20100...v/DGO_3593.jpg
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2010, 08:25
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Ja bym z tego zostawił tylko 2 ostatnie słowa
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.08.2010, 08:42
Póki co nie wiadomo co reprezentuje Rios, Chaves i Wilk .... pierwsze informacje i mecze wskazują że nie są to orły
Wilk w sparingach zle sie nie prezentowal, strzelił nawet gola a wczoraj gral pierwszy raz w europejskich pucharach wiec mogł byc troszke stremowany. Rios w sparingach pokazał pare kiwek, mial swietne podania ktore zamieniały sie na bramki, strzelił tez gola. Chavez dopiero raz trenowal z zespolem, nie zagral jeszcze sparingu wiec nie ma sie na jego temat co wypowiadac (na pewno bedzie lepszy od Kowalskiego) wiec jak mozna mowic, ze nie sa to orly. Rios bedzie jednym z lepszych zawodnikow, Wilk w Koronie grajac w lidze dobrze sie prezentował wiec i w Wisle powinien. Wielką niewiadomą jest tylko Chavez. Poczekajmy jednak z osadami tych zawodnikow. Trzeba sie skupic na tych, co w Wisle graja od dawna a pozytku z nich nie ma.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.08.2010 o godz. 08:46.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.08.2010, 08:55
Przypominam, ze Chavez nie jest naszym zawodnikiem, a to ze byl/jest w Krakowie o niczym nie swiadczy.
Przeciez Krakow co roku odwiedza wielu zagranicznych turystow szczegolnie w okresie wakacyjnym
Puchar jest na5z!
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2010, 09:19
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
A moim skromnym zdaniem bardziej pasuje to:

http://galeria.wislakrakow.com/20100...v/DGO_4175.jpg
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:03
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
tu trzeba zaorać wszystko,
jeszcze traktuje to jako opcję nr 2 ....

łącznie z zarządem
a to nie było orania zarządu w tym roku ? ...
polska mentalność jest taka że wszystkiemu są winni ONI ( władza )
oczywiście pewne błędy wynikają ze złego zarządzania ale raczej jeszcze nie tego zarządu ...

i postawić na zagranicznego trenera
a to nie było paru zagranicznych trenerów w Wiśle ?
No i kilku w lidze ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2010 o godz. 10:05.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2010, 10:07
TRENER był jeden, ale go Brożki i sp. pogoniły.
Mar85
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:10
jeszcze traktuje to jako opcję nr 2 ....

a to nie było orania zarządu w tym roku ? ...
polska mentalność jest taka że wszystkiemu są winni ONI ( władza )
oczywiście pewne błędy wynikają ze złego zarządzania ale raczej jeszcze nie tego zarządu ...

No i kilku w lidze ....
Człowieku u nas był jeden trener zagraniczny z prawdziwego zdarzenia Dan Petrescu...chodzi mi o znane nazwisko mające osiągnięcia, doświadczenie razem ze sztabem szkoleniowym...zaorać to wyeliminować z Wisły te osoby który odchodzą, wracają, odchodzą i wracają, kolesie Cupiał, co to za zmiany? Wokół klubu kręcą się od paru lat jedni i Ci sami a efektów żadnych a wręcz coraz gorsze...a kto jest winien jak nie Cupiał i piłkarze? Obtoczył sie piedestałem ludzi którym wierzy, tych leśnych dziadów należy wywalić, dla mnie ten zarząd to nic nowego...zwykłe Kolesiostwo
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.08.2010, 10:17
felipe napisał(a):Wyświetl post

Zajebisty cytat, tak jak jest w rzeeczywistości. Nasi piłkarze są przepłacani (tutaj wzorowym przykładem jest Łobo), mało ambitni i po prostu słabi. Na pierwsze antidotum muszą znaleźć działacze, na drugie trener odpowiednimi metodami, na trzecie trener razem z działaczami.
Porażka katastrofalna, hańbiąca etc.,ale mająca jeden plus-Cupiał musi się określić-albo będzie tak jak do tej pory albo zacznie budować drużynę na zdrowych zasadach.
Tylko Wisła!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2010, 10:24
Zna ktoś odpowiedź na pytanie ile czasu dziennie, przez ile miesięcy drużyna złożona z przeciętnych kopaczy może nauczyć się więcej niż 2-3 podań między sobą, np. przy wyprowadzaniu ataku ?
Bo Azerom piłka chodziła jak po sznurku, pomijając nawet zawsze celne podania na dobieg, na wolne pole, a u nas np. taki element wogóle nie występował. I nie chodzi tu o grę z kontry. Na ich tle nasi kopacze wygladali jakoś tak archaicznie, tacy chłopcy do bicia.
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:37
felipe napisał(a):Wyświetl post

O ile znam angielski hasło brzmi:

"Wasi gracze tworzą pieniądze
Nasi tworzą historie !

Żeby ci nasi gracze chociaż generowali zyski .... :-(

W przypadku naszych słowo "make" trzeba zastąpić słowem "take" .....
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.08.2010, 10:41
i znowu zaczęło się pi**** o zmianie trenera! Jakby to coś miało zmienić. Po każdej zmianie są ochy "że teraz będzie już dobrze" po czym za chwilę jest jęczenie "kto by pasował do Wisły?". Jakoś nikt nie pasuje, co chyba jest dziwne...

PIŁKARZYKI, JAK WAM NIE WSTYD?!
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.08.2010, 10:44
@Granatar

Nigdy nie uczyłem się angielskiego, ale żeby przetłumaczyć make money - jako "tworzyć pieniędze" to trzeba na prawdę być geniuszem.

Hasło przetłumaczone na polski brzmi:

"Wasi gracze zarabiają pieniądze
nasi tworzą historią"
God save the Queen
Long live the Queen
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 10:50
O ile znam angielski hasło brzmi:

"Wasi gracze tworzą pieniądze
Nasi tworzą historie !

Żeby ci nasi gracze chociaż generowali zyski .... :-(

W przypadku naszych słowo "make" trzeba zastąpić słowem "take" .....

To nie znasz angielskiego. Nie pisz bzdur.
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2010, 10:52
Dobrze że ktoś zdążył skorygować tą translacje bo zęby bolały. A co do zmiany trenera to ja uważam że w tym momencie jedyna szansa to przejść na system Interu jeden polak w składzie i zagraniczny trener. Myślę że jakby się znalazł ktokolwiek chętny to wypchnąć Brożków, Kowalskiego, Boguskiego, Sobola, Diaza, Jirsaka a nawet Małego dorzućmy do ekipy Magicznego Łobo i wiecznie chorego Gułę ciąć koszty oszczędności przeznaczyć na budowę profesjonalnego systemu szkolenia, boisk, akademią piłkarską i stypendia dla najzdolniejszych. TRZEBA REWOLUCJI TOTALNEJ jak nie teraz to w zimie żegnamy wszystkich którzy nie zrobią skoku od tego co pokazali z Azerami przy czym skok musiałby być wielki.
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.08.2010, 10:54
Coć miałem nadzieję na awans to trudno się dziwić takiemu wynikowi -> przy parze stoperów - najmłodszy (łata na dziurę na pozycji) + Diaz (najbardziej nieodpowiedzialny, postrzelony i nieprzewidywalny zawodnik Wisełki) - można uznać, że środka obrony nie mieliśmy w tym meczu. Ze statystami na tej pozycji trudno nie stracić bramek. Trudno też winić Kasperczaka za taki stan rzeczy, więc głosy o zmianie trenera można nazwać, delikatnie, przedwczesnymi.
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.08.2010, 10:57
taak... Ile to już razy miał się Cupiał określać? Za każdym razem po porażce w pucharach wymagamy określania. Po straconym mistrzu też tak było. Doszło 8 transferów - "na Azerów wystarczy". Nie wystarczyło. Jakoś Jagiellonia mogła grać, walczyć, strzelać, a gdyby nie dyskusyjny karny, to mogli sprawić niespodziankę. A ile tam zarabia najlepiej opłacany piłkarz, ktoś wie?
Mistel
Senior Member

Stary 06.08.2010, 11:00
Może w następnym meczu zrobimy "doping" jak kibice Realu? Zero śpiewu, kompletna cisza, jedynie buczenie jak coś się nie uda (taka zabawa w piknika ).

A doping dla prawdziwych walczaków w futsalu
BANANWAWA
Banita

Od: 05.2003

Stary 06.08.2010, 11:11
Nie będę się naśmiewał, ale przeczytałem coś co chyba idealnie ukazuje obraz polskiej piłki na przykładzie największego "gwiazdora" waszej ekipy....

"Najciężej pojąć w tym wszystkim fakt, że upadek to niepierwszy, a twarz stracona nie w dziewiczym rejsie europejskiej kompromitacji. Zeszłoroczna porażka w eliminacjach Ligi Mistrzów nie nauczyła Wisły niczego. A niereformowalność boli najmocniej. Jak tu można oczekiwać jednak poprawy i mądrości od piłkarzy pokroju Patryka Małeckiego? Swoją drogą to pewnego rodzaju symbol polskiego zawodnika, który z twarzą nieskażoną procesem myślowym, dzięki grubym tysiącom złotych na koncie każdego miesiąca oraz naiwnym kibicom skandującym od czasu do czasu jego imię i nazwisko po golu strzelonym na kartoflisku w Wodzisławiu Śląskim, nos nosi zadarty do nieba, ludzi szanuje od święta, a ogon dumnego pawia kuli tylko na jeden miesiąc w roku. Wtedy właśnie w europejskich pucharach trzeba przez chwilę (dwa, w porywach cztery mecze) doświadczyć na własnej skórze, kim jest się tak naprawdę i gdzie się znajduje. Piłkarskim patałachem, kopiącym piłkę na futbolowych peryferiach świata, krążącym od centrum marności do centrum próżności."

Cała prawda.....
sqbi
Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 12:52
Podsumowanie statystyczne piłkarzy Wisły w Lidze Europy 2010/11:

Piłkarze w następującej kolejności: bramkarze, obrońcy, obrońcy/pomocnicy, pomocnicy, pomocnicy/napastnicy, napastnicy.
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 13:09
Borussia Dortmund (Niemcy) - FK Karabch (Azerbejdżan) ohoh
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.08.2010, 13:15
BANANWAWA napisał(a):Wyświetl post

"Najciężej pojąć w tym wszystkim fakt, że upadek to niepierwszy, a twarz stracona nie w dziewiczym rejsie europejskiej kompromitacji. Zeszłoroczna porażka w eliminacjach Ligi Mistrzów nie nauczyła Wisły niczego. A niereformowalność boli najmocniej. Jak tu można oczekiwać jednak poprawy i mądrości od piłkarzy pokroju Patryka Małeckiego? Swoją drogą to pewnego rodzaju symbol polskiego zawodnika, który z twarzą nieskażoną procesem myślowym, dzięki grubym tysiącom złotych na koncie każdego miesiąca oraz naiwnym kibicom skandującym od czasu do czasu jego imię i nazwisko po golu strzelonym na kartoflisku w Wodzisławiu Śląskim, nos nosi zadarty do nieba, ludzi szanuje od święta, a ogon dumnego pawia kuli tylko na jeden miesiąc w roku. Wtedy właśnie w europejskich pucharach trzeba przez chwilę (dwa, w porywach cztery mecze) doświadczyć na własnej skórze, kim jest się tak naprawdę i gdzie się znajduje. Piłkarskim patałachem, kopiącym piłkę na futbolowych peryferiach świata, krążącym od centrum marności do centrum próżności."
Gdzie to znalazłeś? Ktoś naprawdę ma smykałkę do pisania żeby wymodzić coś takiego. Gratuluję.
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 06.08.2010, 14:07
See you next time, Europe!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów