|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wczoraj po tych 7 minutach byłem zdołowany ... ale cóż ... co nas nie zabija to nas wzmacnia .... trzeba sobie uświadomić gdzie jesteśmy i patrzeć do przodu ....
Do wszystkich płaczków którzy tu zawodzą i biadolą mam prośbę by dorzucili do tego jakieś propozycję uzdrowienia sytuacji .... ku pokrzepieniu. Ja mam kilka wniosków na przyszłość 1. Wisła wczoraj przegrała przez katastrofalne błędy w obronie bowiem: - nie zdążono z transferami zamiennymi - zrozumiałe jest ze czasem pojawi się oferta "nie do odrzucenia" .. ale trzeba mieć zawsze jakąś alternatywę ... a nie rozpoczynać casting jak już gościa się sprzedało ... Mam nadzieję że prezes zapamięta ta nauczkę - Mateusz Kowalski nie nadaje się na razie na stopera Wisły - błąd przy 2 bramce to kompromitacja ... wystarczyło zrobić krok w tył i lekko podskoczyć .... - Piotr Brożek nie nadaje się na obrońcę ..... natomiast nie oddawałbym go do rezerw bo to jedyny człowiek który umie podać piłkę po ziemi na odległość większą niz 5 m ... - Diaz - stoper z niego ... jak z koziej .... trąbka .... on powinien zastąpić Sobola .. w środku. Ma dobry odbiór i kondycję ... a czasem nawet celnie poda ... 2. Shaves i Bunoza będą grać w środku .. i na ligę starczy . Ten drugi to orzeł nie jest ale "wyrobi się". Na zmianę Cleber i Kowalski 3 Kilku zawodników robi sobie i Wiśle krzywdę grając w drużynie Białej Gwiazdy - Łobodziński ... byłoby lepiej odświeżył środowisko w innym zespole - Jirsak też nie "zaskoczy" .... - Sobol (akurat wczoraj nie zagrał tragicznie) .... Ciężko mi pisać tak o Sobolu bo to symbol Wisły i mentalnie najsolidniejszy gość od lat ... ale naprawdę nie pamiętam ani jednego jego, podania otwierającego drogę do bramki w ostatnich miesiącach a to jest w końcu środkowy pomocnik ... - Żurawski - sorki ale doświadczeniem wszystkiego się nie nadrobi ... ja już wolę "jeźdźca bez głowy" Małeckiego, lub manierycznego Brożka, 4. Resztę trzeba poukładać i nie zrobi się tego w ciągu kilku tygodni. Liczę na Gargułę. Kirma trzeba wkomponować w zespół - uważam ze on gra o klasę lepiej jeśli gra zespołowo ... te jego "kiwki"i "rajdy" są chyba efektem kompletnego braku integracji z zespołem ... kumple mu nie podają on im nie podaje ....... Nie wiem czyja to wina ale od czego jest trener ... Boguskiego wszyscy flekują .... ale ja uważam że powinien grać ( wczoraj na 4 sytuacje bramkowe jednak w 3 uczestniczył Boguś ... 1 asysta 1 gol i jedno pudło z główki) ... Pailić mnie nie przekonuje .... może jako zmiennik ... Póki co nie wiadomo co reprezentuje Rios, Chaves i Wilk .... pierwsze informacje i mecze wskazują że nie są to orły. Wygląda na to że siłą Wisły nie mogą być indywidualności lecz wyrównany zgrany zespół a na to trzeba czasu ... Reasumując: To wszystko trzeba poukładać .. sukces w pucharach na tym etapie byłby cudem .... Porażka z Azerami pomoże w uświadomieniu sobie na jakim jesteśmy etapie .... w tym upatrywałbym dobrej strony potyczek z Karabachem ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2010 o godz. 08:25.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
I myślisz że to wystarczy
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.08.2010 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
No to lepiej licz na lekarzy. A że z tym w Wiśle jest jak jest i każdy wie ale nikt nic z tym nie robi to raczej na Gargułę nie licz.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Najlepiej pasujące zdjęcie do meczu. Całkiem fajny mieli pomysł.
http://galeria.wislakrakow.com/20100...v/DGO_3593.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wilk w sparingach zle sie nie prezentowal, strzelił nawet gola a wczoraj gral pierwszy raz w europejskich pucharach wiec mogł byc troszke stremowany. Rios w sparingach pokazał pare kiwek, mial swietne podania ktore zamieniały sie na bramki, strzelił tez gola. Chavez dopiero raz trenowal z zespolem, nie zagral jeszcze sparingu wiec nie ma sie na jego temat co wypowiadac (na pewno bedzie lepszy od Kowalskiego) wiec jak mozna mowic, ze nie sa to orly. Rios bedzie jednym z lepszych zawodnikow, Wilk w Koronie grajac w lidze dobrze sie prezentował wiec i w Wisle powinien. Wielką niewiadomą jest tylko Chavez. Poczekajmy jednak z osadami tych zawodnikow. Trzeba sie skupic na tych, co w Wisle graja od dawna a pozytku z nich nie ma.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.08.2010 o godz. 08:46.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przypominam, ze Chavez nie jest naszym zawodnikiem, a to ze byl/jest w Krakowie o niczym nie swiadczy.
Przeciez Krakow co roku odwiedza wielu zagranicznych turystow szczegolnie w okresie wakacyjnym ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://galeria.wislakrakow.com/20100...v/DGO_4175.jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze traktuje to jako opcję nr 2 ....
a to nie było orania zarządu w tym roku ? ... polska mentalność jest taka że wszystkiemu są winni ONI ( władza ) oczywiście pewne błędy wynikają ze złego zarządzania ale raczej jeszcze nie tego zarządu ... a to nie było paru zagranicznych trenerów w Wiśle ? No i kilku w lidze ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2010 o godz. 10:05.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Porażka katastrofalna, hańbiąca etc.,ale mająca jeden plus-Cupiał musi się określić-albo będzie tak jak do tej pory albo zacznie budować drużynę na zdrowych zasadach. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zna ktoś odpowiedź na pytanie ile czasu dziennie, przez ile miesięcy drużyna złożona z przeciętnych kopaczy może nauczyć się więcej niż 2-3 podań między sobą, np. przy wyprowadzaniu ataku ?
Bo Azerom piłka chodziła jak po sznurku, pomijając nawet zawsze celne podania na dobieg, na wolne pole, a u nas np. taki element wogóle nie występował. I nie chodzi tu o grę z kontry. Na ich tle nasi kopacze wygladali jakoś tak archaicznie, tacy chłopcy do bicia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Wasi gracze tworzą pieniądze Nasi tworzą historie ! Żeby ci nasi gracze chociaż generowali zyski .... :-( W przypadku naszych słowo "make" trzeba zastąpić słowem "take" ..... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
i znowu zaczęło się pi**** o zmianie trenera!
PIŁKARZYKI, JAK WAM NIE WSTYD?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
@Granatar
Nigdy nie uczyłem się angielskiego, ale żeby przetłumaczyć make money - jako "tworzyć pieniędze" to trzeba na prawdę być geniuszem. Hasło przetłumaczone na polski brzmi: "Wasi gracze zarabiają pieniądze nasi tworzą historią" ![]()
God save the Queen
Long live the Queen |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dobrze że ktoś zdążył skorygować tą translacje bo zęby bolały. A co do zmiany trenera to ja uważam że w tym momencie jedyna szansa to przejść na system Interu jeden polak w składzie i zagraniczny trener. Myślę że jakby się znalazł ktokolwiek chętny to wypchnąć Brożków, Kowalskiego, Boguskiego, Sobola, Diaza, Jirsaka a nawet Małego dorzućmy do ekipy Magicznego Łobo i wiecznie chorego Gułę ciąć koszty oszczędności przeznaczyć na budowę profesjonalnego systemu szkolenia, boisk, akademią piłkarską i stypendia dla najzdolniejszych. TRZEBA REWOLUCJI TOTALNEJ jak nie teraz to w zimie żegnamy wszystkich którzy nie zrobią skoku od tego co pokazali z Azerami przy czym skok musiałby być wielki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Coć miałem nadzieję na awans to trudno się dziwić takiemu wynikowi -> przy parze stoperów - najmłodszy (łata na dziurę na pozycji) + Diaz (najbardziej nieodpowiedzialny, postrzelony i nieprzewidywalny zawodnik Wisełki) - można uznać, że środka obrony nie mieliśmy w tym meczu. Ze statystami na tej pozycji trudno nie stracić bramek. Trudno też winić Kasperczaka za taki stan rzeczy, więc głosy o zmianie trenera można nazwać, delikatnie, przedwczesnymi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
taak... Ile to już razy miał się Cupiał określać? Za każdym razem po porażce w pucharach wymagamy określania. Po straconym mistrzu też tak było. Doszło 8 transferów - "na Azerów wystarczy". Nie wystarczyło. Jakoś Jagiellonia mogła grać, walczyć, strzelać, a gdyby nie dyskusyjny karny, to mogli sprawić niespodziankę. A ile tam zarabia najlepiej opłacany piłkarz, ktoś wie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może w następnym meczu zrobimy "doping" jak kibice Realu? Zero śpiewu, kompletna cisza, jedynie buczenie jak coś się nie uda (taka zabawa w piknika
).A doping dla prawdziwych walczaków w futsalu |
|
|
|
Banita
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie będę się naśmiewał, ale przeczytałem coś co chyba idealnie ukazuje obraz polskiej piłki na przykładzie największego "gwiazdora" waszej ekipy....
"Najciężej pojąć w tym wszystkim fakt, że upadek to niepierwszy, a twarz stracona nie w dziewiczym rejsie europejskiej kompromitacji. Zeszłoroczna porażka w eliminacjach Ligi Mistrzów nie nauczyła Wisły niczego. A niereformowalność boli najmocniej. Jak tu można oczekiwać jednak poprawy i mądrości od piłkarzy pokroju Patryka Małeckiego? Swoją drogą to pewnego rodzaju symbol polskiego zawodnika, który z twarzą nieskażoną procesem myślowym, dzięki grubym tysiącom złotych na koncie każdego miesiąca oraz naiwnym kibicom skandującym od czasu do czasu jego imię i nazwisko po golu strzelonym na kartoflisku w Wodzisławiu Śląskim, nos nosi zadarty do nieba, ludzi szanuje od święta, a ogon dumnego pawia kuli tylko na jeden miesiąc w roku. Wtedy właśnie w europejskich pucharach trzeba przez chwilę (dwa, w porywach cztery mecze) doświadczyć na własnej skórze, kim jest się tak naprawdę i gdzie się znajduje. Piłkarskim patałachem, kopiącym piłkę na futbolowych peryferiach świata, krążącym od centrum marności do centrum próżności." Cała prawda..... |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |