The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 10:36
MasterCarl napisał(a):Wyświetl post
no dobra, powiedzmy że zwalnają Kasperczaka, co myślicie o zatrudnieniu Janasa? jeśli nikt z zagranicy by nie przyszedł?
Jestem za. Najlepszy wybór z Polski. Ale tylko pod warunkiem nie znalezienia kogoś z zagranicy.

Na pewno Janas lepiej rokowałby na przyszłość niż Kasperczak.
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 10:39
jachting napisał(a):Wyświetl post
może ty wyjdziesz na boisko ?
Każdy klub w polsce chciałby takich zawodników i w każdym znalezli by miejsce w pierwszym składzie .
Każdy klub w Polsce tak,i widac jak to sie konczy w pucharach ile to juz jest Polska 0-6? Europa,pierwsza zmiana jaka powinna nastapic to pozbycie sie tych zawodnikow,ilu oni juz trenerow zwolnili,nowym dajmy czas,ale Ci graja u Nas juz od paru lat,kto ich nie trenowal i tak poprawy widac nie bylo.
arti
Guest

Stary 06.08.2010, 10:39
MasterCarl napisał(a):Wyświetl post
no dobra, powiedzmy że zwalnają Kasperczaka, co myślicie o zatrudnieniu Janasa? jeśli nikt z zagranicy by nie przyszedł?
Ja bym chciał. Moim zdaniem obok Skorży jest najlepszy z Polaków. Ale wyciągnąć to Go można było z Widzewa. Z Polonii w której jest 1,5 miesiąca nie ucieknie do nas na 100%. Poza tym czytałem jakiś wywiad z Nim (pytanie czy prawdziwy) gdzie stwierdził, że Cupiał Go namawiał parokrotnie, ale odmówił bo ma zasadę, że nie pracuje u przyjaciela.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.08.2010, 10:42
Rzeczywiście dla naszych gwiazdorów Janas to najlepsza opcja, on "nie wpierdala się", mieliby prawdziwe eldorado.

http://www.weszlo.com/news/5128
Wisła Kraków
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 06.08.2010, 10:42
Mam tylko nadzieję, że nowym trenerem nie zostanie ktoś pokroju 'wspaniałych cudotwórców futbolu', czyli Duszana Radolskiego, który przy pomocy swojego notatniczka ułoży wspaniałą, dającą sukcesy strategię.
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2010, 10:47
Jak dla mnie pierwszy ukarany powinien być Kasperczak. Wszyscy wiemy jaka powinna to być kara. Z różnych względów, ale głównie dlatego, że nie potrafi jakoś zmobilizować tych ludzi do pracy, dawania z siebie 120 %, a przecież to ich zasrany obowiązek. O honorze mówił nie będę, bo go nie mają. Tu musi przyjść ktoś z ucywilzowanego piłkarsko kraju i dać im wycisk, żeby nie wiedzieli którą drogą do domu. Niech tylko przyjdzie się ktoś znówu poskarżyć do właściciela to pierwszy powinien polecieć. Co do piłkarzy to Cupiał również musi zareagować i to poważnie, bo to co oni wczoraj pokazali to się kur*a nadaje pod DYSCPYPLINARNE ZWOLNIENIA (!!!). Cięcie pensji. Niech grają za 1000 zł to gwarantuję, że zaraz się nauczą kopać piłkę.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Billy : 06.08.2010 o godz. 10:48.
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.08.2010, 10:49
Zmiana trenera to pochopne posunięcie teraz. Drużyna jest w budowie i żaden trener w 2 tygodnie nie zrobi ze świeżo sprowadzonych zawodników zgranej paczki.Za wcześnie na oceny.
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2010, 10:54
Tak, poczekajmy do zimy, kiedy Wisła będzie na 13 miejscu w tabeli i dopiero niech zmienią trenera
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 10:57
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Rok temu byla wina Skorży. Za rok będzie wina kolejnego. Zawsze jest wina trenera, ale nigdy piłkarzy.
Złe przygotowanie taktyczne i motoryczne - było, jest i będzie winą trenera.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2010, 10:58
Jachting daj po 2 tysiące stypendium najlepszym polskim juniorom a gwarantuje ci że trenowali by jak niewolnicy i po dwóch miesiącach pokazywali by pełne zaangażowanie 110 minut walki a przyjąć piłkę na pewno by potrafili lepiej niż nie jeden z naszych "Zarabiamy 200 tys euro" piłkarzy nie mówiąc już o dryblingach typu flip flapy czy "rulety" w biegu.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.08.2010, 10:58
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
Każdy klub w Polsce tak,i widac jak to sie konczy w pucharach ile to juz jest Polska 0-6? Europa,pierwsza zmiana jaka powinna nastapic to pozbycie sie tych zawodnikow,ilu oni juz trenerow zwolnili,nowym dajmy czas,ale Ci graja u Nas juz od paru lat,kto ich nie trenowal i tak poprawy widac nie bylo.
Tak szermuje sie tym 6 - 0
Polacy wczesniej zagrali przyzwoite mecze z sredniakiem Finlandia i niezłą serbia , obie drużyna sa wyzej w rankingach .
Reprezentacja jest odmłodzona i nie zgrana , wiec można sie dziwic ze nie odstawała od tych dwoch wymienionych reprezentacji .
Polska była na luznym wakacyjnym obozie , przed meczem z Hiszpanii juz byla podmeczona , zas hiszpanie startowali juz w mistrzostwa , ostatni test mecz - plus przygotowanie pod mistrzostwa i inne nastawienie , wiedzieli na co sie szykuja . Hiszpania została mistrzem.

W kazdym razie zaden z tych wymienionych Wislaków nie grał , to po pierwsze .
Jesli to ma swiadczyc o polskiej piłce , to tez chyba nie za bardzo ? Bo co powiedziec o reprezentacji przykładowo Azerbejdzanu .

Ale najwazniejsza sprawa - tych chcesz tych piłkarzy wyp..... od tak sobie ? Takie widzimisie ?
Jedyny rozsadny sposób to uzupelnianie i wzmacnianie druzyny , do tego dobry trener i tak mozna "eliminowac " i wlasciwie sami by odpadali .

Mam nadzieje że stadion bedzie jak najszybciej , bo ten tez robi wielka roznice , na swoim stadionie Wisła bardzo żadko przegrywa u siebie . A i klimat byłby zdecydowanie lepszy , budujacy kibicow i druzyne , nie tylko podczas meczu ale ogólnie .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 10:59
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Zmiana trenera to pochopne posunięcie teraz. Drużyna jest w budowie i żaden trener w 2 tygodnie nie zrobi ze świeżo sprowadzonych zawodników zgranej paczki.Za wcześnie na oceny.
Oj czasami właśnie trener może po paru treningach zmienić postawę zawodników. Wiadomo, nie nauczy ich techniki itp, ale nawet dobrym podejściem i samą rozmową może ich zgrać i zrobić z ich drużynę.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2010, 11:03
jak zmieniac to jak najszybciej. inaczej to nie ma sensu. Ale obawiam sie, ze jak zwykle u nas bedzie to tak, ze Henka wywala, ale dopiero za kilka tygodni. Potem bedzie wersja tymczasowa, i dopiero ktos nowy.
Bedzie to zwykla strata czasu, bo zeby cos zrobic, to troche czasu potrzeba.
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2010, 11:09
Jeśli ma być dobrze to obecnie tylko trener z zagranicy. Na takiego trzeba kasy i odpowiedni moment to okres zimowy. Wtedy będzie miał 3 miesiące na poznanie tych naszych grajków od najgorszej strony. Wyrobi sobie opinię i będzie wiedział kto się nadaje a kto nie. Kasperczak zostać musi do końca rundy i zostawić zespół na miejscach 1-3. Tylko takie rozwiazanie wydaje się zbawienne. Inaczej chyba się nie da
arti
Guest

Stary 06.08.2010, 11:11
jachting napisał(a):Wyświetl post
Tak szermuje sie tym 6 - 0
Polacy wczesniej zagrali przyzwoite mecze z sredniakiem Finlandia i niezłą serbia , obie drużyna sa wyzej w rankingach .
Reprezentacja jest odmłodzona i nie zgrana , wiec można sie dziwic ze nie odstawała od tych dwoch wymienionych reprezentacji .
Polska była na luznym wakacyjnym obozie , przed meczem z Hiszpanii juz byla podmeczona , zas hiszpanie startowali juz w mistrzostwa , ostatni test mecz - plus przygotowanie pod mistrzostwa i inne nastawienie , wiedzieli na co sie szykuja . Hiszpania została mistrzem.
Mecze towarzyskie nie są miarodajne. Nasi sie spinają bo tylko takie mecze nas czekają przez 2 lata, a tamci robią 6 zmian, eksperymenty itd. Moim zdaniem faktycznie jest naprawdę cienko. Mocna spina i własny teren mogą pomóc, ale wyjście z grupy na ME będzie szczytem marzeń.
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.08.2010, 11:41
Normalnie bym się zgodził: wina trenera i piłkarzy ale w tym wypadku to nie jest tak... Kasperczak źle ustawił drużynę, nie zgrał jej ze sobą, namieszał w składzie, a na koniec obwinił bramkarza porażką (naszego najlepszego zawodnika w meczu!).

Potrzebujemy młodego trenera, który jest gotowy uczyć się i potrafi motywować zawodników do pracy. Kasperczakowi już się nie chce, liczyłem, że poprowadzi drużynę autorytetem ale po takim meczu i takich wywiadach jest to niemożliwe. Trener potrzebny od zaraz, skład jest, teraz to ktoś musi poukładać!
forthree
Member

Stary 06.08.2010, 11:46
Właśnie natrafiłem na polsacie sport na te 7 minut klęski, patrzyłem spokojnie, bez emocji. Jeśli Kasperczak pozostanie na swoim stanowisku to będzie tragedia. Mam wrażenie, że drużyna ME lepiej by zagrała w tym meczu, ponieważ zależałoby każdemu z nich, aby pokazać się z jak najlepszej strony.
daniel123
Member

Stary 06.08.2010, 11:46
pisząc 0-6 miałem na myśli serie porażek polskich klubów w europejskich pucharach,Jagiellonia 1x,Ruch 2x,Lech 2x,my 2x dodajmy do tego 2 remisy Ruchu z zespołem z Malty,porażkę w rewanżowym meczu Lecha to naprawdę jest czym się podniecać,że mamy w składzie zawodników których chciałby mieć każdy ligowiec.Poziom naszej kopanej obecnie jest tak slaby ze to już pewnie nas uważają za ogóry...a wyniki reprezentacji jeszcze tylko to potwierdzaja,i nie pomaga nawet sciaganie pilkarzy co po polsku mowic nie potrafią.ps mam nadzieje ze Rios okaza sie wzmocnieniem,wtedy bedzie dylemat sciagac mlodych Polakow na lawke rezerwowych(malo bedzie chcial zarabiac,i moze przy okazji na jakis talent sie trafi) i mlodych obcokrajowcow do skladu czy pozostac przytym co jest teraz,miec pare ligowych gwiazdek ktorym pilka odskakuje na 5 metrow,kto by ich nie trenował
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez daniel123 : 06.08.2010 o godz. 11:52.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.08.2010, 11:47
arti napisał(a):Wyświetl post
Mecze towarzyskie nie są miarodajne. Nasi sie spinają bo tylko takie mecze nas czekają przez 2 lata, a tamci robią 6 zmian, eksperymenty itd. Moim zdaniem faktycznie jest naprawdę cienko. Mocna spina i własny teren mogą pomóc, ale wyjście z grupy na ME będzie szczytem marzeń.
W takim razie tym bardziej można uwzglednic te argumenty o ktorych pisalem do meczu z Hiszpanią .
U nas tez sie robi zmiany , a skład odmłodzony , nie zgrany , w nowym ustawieniu .
Co do przyszłości repry , to nie powiem że bedzie różowo , szczególnie że nie ma klimatu i każda porażka wszystko podkopuje . Ale jesli to ich nie przytłoczy to czas powinien pracować na reprezentacje Polski , jesli jeszcze dojdą mocne punkty ( sa takie mozliwosci - przykladowo ten mlody polak z niemiec moze sie wyrobi, ktos nowy zablysnie, do ekstraklasy przeszli Smolarek, Kazmierczak , Grzelak ,itp przez dwa lata moze sie jeszcze duzo wydarzyć , szczegolnie dlatego ze sa u nas te zawody) . , piłkarze i do tego kadra bedzie optymalna , to bedzie ich stac na wyjscie z grupy i dobrą gre .

Być może trudno teraz o wielki optymizm , ale dobre jest przynajmniej to co Smuda podkresla że ci chłopcy beda mieli po 26 , 27 lat na MŚ w Brazylii . Dobrze że reprezentacja jest odkurzona i idzie nowe .
Gożej już nie bedzie , martwi tylko troche klimat ale on też bedzie raczej wznoszący się , fajnie gdyby jeszcze jakiś pozytywny impuls przyszedł .

Cytat:
pisząc 0-6 miałem na myśli serie porażek polskich klubów w europejskich pucharach,Jagiellonia 1x,Ruch 2x,Lech 2x,my 2x dodajmy do tego 2 remisy Ruchu z zespołem z Malty,porażkę w rewanżowym meczu Lecha to naprawdę jest czym się podniecać,że mamy w składzie zawodników których chciałby mieć każdy ligowiec.Poziom naszej kopanej obecnie jest tak slaby ze to już pewnie nas uważają za ogóry...a wyniki reprezentacji jeszcze tylko to potwierdzaja,i nie pomaga nawet sciaganie pilkarzy co po polsku mowic nie potrafią
Nie jest słabsza niz byla ,a lepsza i wszystko idzie do przodu - luknij na moj post w temacie Polska transferowa .
Wpadki jeszcze beda sie zdarzaly z 2 sezony .

Gożej już nie bedzie , martwi tylko troche klimat ale on też bedzie raczej wznoszący się , fajnie gdyby jeszcze jakiś pozytywny impuls przyszedł .
-------
Co do Trenera - jesli ma to byc jakis lolek bez doswiadczenia albo wynikow czy obiecujacego potencjału , to moze faktycznie niech Kasperczak zostanie do zimy . Ale byłaby chec i mozliwosc sciagniecia naprawde dobrego trenera , to tak warto byłoby to zrobić , ja tak przynajmniej bym działał .
Trzeba wyciagac wnioski - potrzebny jest swietny trener jak na polskie warunki ktoremu trzeba dac czas .
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.08.2010 o godz. 11:52.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
forthree
Member

Stary 06.08.2010, 11:48
daniel, Jagielloni bym zaliczył mimo to na +, oni z Arisem grali jakby nie byli z tego zacofanego piłkarsko kraju, jakim jest Polska. Ich akurat widzę na podium ekstraklasy. Probierz świetnie poukładał bądź co bądź przeciętną drużynę.
K4millo
Senior Member

Stary 06.08.2010, 11:53
forthree napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że drużyna ME lepiej by zagrała w tym meczu, ponieważ zależałoby każdemu z nich, aby pokazać się z jak najlepszej strony.
Największa brednia jaką dzisiaj przeczytałem. Weź chłopie obejrzyj sobie jakiś mecz ME.
Wisła Kraków
K4millo
Senior Member

Stary 06.08.2010, 12:15
Savik napisał(a):Wyświetl post
Złe przygotowanie taktyczne i motoryczne - było, jest i będzie winą trenera.
Szkoda że po meczu z Szawle nie krytykowałeś przygotowania motorycznego, no ale w końcu czego wymagać od osoby która udziela się na forum tylko w przypadku porażek i nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia oprócz ciągłego krytykowania.
Wisła Kraków
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2010, 12:16
A co to za druzyna ta Szawle?

A no tak, przegrali nawet z Wigrami Suwałki w sparingu, zapomniałem.
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2010, 12:20
Ależ bym się cieszył, jakby przyszedł Petrescu.

Byłem i jeszcze jestem jednak zwolennikiem Kasperczaka. Chociaż zaczyna mnie u niego wnerwiać, to czego nie mogłem ścierpieć u Skorży - idiotyzmów w ustalaniu składu i beznadziejnych zmian. I to według mnie zdecydowało o odpadnięciu z Karabachem. Trzeba jednak powiedzieć, że Skorża miał o wiele lepszą sytuację, bo w defensywie mieliśmy bogactwo. A to, jak teraz perfidnie sprzedano dwóch, jedynych klasowych piłkarzy to jakiś skandal!
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.08.2010, 12:49
za 10 minut trening, a Kasperczak jest ciagle trenerem - bezsensu
Puchar jest na5z!
K4millo
Senior Member

Stary 06.08.2010, 12:59
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
A co to za druzyna ta Szawle?

A no tak, przegrali nawet z Wigrami Suwałki w sparingu, zapomniałem.
A co to za różnica czy grają z Szawle, Wigrami czy Realem Madryt? Oczywiście u nas zawsze zwala się winę za słabą grę na złe przygotowanie, przed Levadią źle przygotowani, przed rundą wiosenną źle przygotowani, przed Szawle dobrze przygotowani, ale przed Karabachem już źle. Polecam przeczytać: http://www.weszlo.com/news/1017

Niektórzy nie potrafią, albo nie chcąc dostrzec że mamy słabych zawodników, najlepsi z zeszłego sezonu zostali sprzedani + odszedł jeszcze Alvarez. Przecież w zeszłym sezonie bardzo słaby fizycznie Issa Ba (ale z dobrą techniką) wyróżniał się na tle naszych kopaczy. To obrazuje jak niewiele potrzeba aby grać w polskiej lidze, na Europę to jest za mało.

Drużyna złożona ze słabych zawodników, z kompletnie rozwaloną defensywą + nowymi graczami którzy przyszli do klubu za późno, przez co są nie zgrani, nigdy nie grali ze sobą w takich zestawieniach jak w pucharach nawet w sparingach, całkowicie abstrahując już od jakości takich zawodników jak Paljic (branych z youtube'a) nie osiągnie dobrych wyników w Europie.

Zmiana trenera w trakcie rozgrywek co wiemy już z doświadczenia nie przynosi zbyt wiele dobrego, tylko raz Nawałce udało się zdobyć Mistrzostwo, no ale trzeba przyznać że obejmował on niezłą drużynę po Lenczyku, który w przypływie emocji został zwolniony po przegranym meczu z Widzewem, w którym zostaliśmy ewidentnie przekręceni przez niejakiego Ryszkę.
Wisła Kraków
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.08.2010, 13:05
Mógł dać wszystkich nowych graczy do 11 to napewno by się rozumieli.
Zresztą też, sprzedali najlepszych stoperów w naszej nędznej lidze i kto ma grać? Kowalski? Proszę Was...
Heniek musi odejść, nie ma innej opcji.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.08.2010, 13:08
Heniek musi odejść, nie ma innej opcji
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

pawelo84
Senior Member

Stary 06.08.2010, 13:14
A może Andrzej Iwan na trenera. W gębie jest mocny, ciekawe czy okiełznałby nasze gwiazdki.
aadrian321
Member

Od: 12.2006

Stary 06.08.2010, 13:25
Cytat:
- Do czego to Wam potrzebne? Że Kasperczak nie strzelił karnego? Kasperczak popełnił jeden czy drugi błąd? Przestańcie. Dlaczego mówimy "co dalej z Kasperczakiem?"? Pytajmy "co dalej z Wisłą?"!
Ciota bez honoru...!!!
PRZECIEŻ TO PROSTE KTO DUMĄ JEST W POLSCE !!!

W*I*S*Ł*A K*R*A*K*Ó*W

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów