The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 09:38
Kasperczak zatrzymał się w rozwoju i stracił kontakt z rzeczywistością.
Od rozstania z Wisłą w 2004 ten człowiek się stacza pod względem trenerskim. Najpierw przez 2 lata nie robił nic, potem nic nie osiągnął z Senegalem, a na koniec spuścił z ligi Górnika.
Czego więc oczekujecie od (aktualnie) trenerskiej miernoty
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
irasiad
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 06.08.2010, 09:39
irasiad napisał(a):Wyświetl post
"

16.03.2010, 07:58

He will bring them death, and they will love him for it. ..."

powodzenia

podziwiam Heńka tylko za jedno... za umiejętność dojenia kasy z niereformowalnych frajerów
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2010, 09:41
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Lubieć? Szanować? Słuchać?

ON MA BYĆ NA TRENINGACH DLA NICH NAJGORSZYM S****YSYNEM, MAJĄ SIĘ GO TAK BAĆ ŻE WOLELIBY ZAMIAST NIEGO DIABŁA !!!

Szacunek powinni mieć do każdej osoby na świecie. To świadczy o ich (nie)wychowaniu.

I robią ****a wielką łaskę jak go będą słuchać. Do ****y nędzy, czy Ciebie czasem nie pojebało? Po tylu wpadkach chcesz im podpasować gościa który będzie ich głaskał?

Atmosferę powinni budować oni DOBRYMI WYNIKAMI. Bez tego nie ma atmosfery, do ego dochodzi wzajemne obwinianie się, kłótnie.

I tu wraca trener, który jest JESZCZE GORSZYM S****IELEM od nich, daje po ryju czy cokolwiek innego i ****eczki siedzą cicho.

Warunek jest jeden - bez względu na wyniki trener (nazwijmy go Hard Work) zostaje, nawet jak ****eczki będą się czołgać do drzwi Cupiała w TF albo do Basałaja i błagać o wyjebanie go, a ****eczka która się ośmieli na taką zniewagę ma do wyboru - zostanie we Wiśle i zapierdalanie, albo wypierdalaj z klubu.

Nie tylko Cupial musi się wywiązywać z kontraktu, te ****y też.
Źle mnie po części zrozumiałeś . Trener nie ma ich głaskać ,mają ciężko pracować ale mają panować w drużynie dobre relacje na linii trener - piłkarze , mają ze sobą współpracować - tylko wtedy jest szansa na dobre wyniki. Jest różnica między ciężkim treningiem a przesadzeniem i zajechaniem zawodników , jeśli trener będzie s*****synem i będzie za każdym razem wyżywał się na piłkarzach i przesadzał na treningach to też z tego nic nie będzie nawet jeśli wymieni się wszystkich zawodników.
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2010, 09:44
Kasperczak jest słaby ale trzeba teraz znaleźć prawdziwego trenera zanim się go wywali! Mam nadzieję, że są jakieś podejścia do przeroszenia się z Petrescu i inne rozmowy z trenerami którzy coś potrafią.

I nie chodzi tylko o ostatni mecz pucharowy. Bez linii obrony nawet z Talibami można przegrać ale chodzi o to że ta kiepska gra utrzymuje się od bardzo dawna.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2010, 09:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A czyja ? Papy Smerfa
A winą Kasperczaka jest, że Boguski nie umie przyjąć piłki, a Jirsak podaje do rywali ?
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.08.2010, 09:48
Co wy tak z tym Petrescu? Fakt, teraz byłby najlepszym rozwiązaniem, ale on nie przyjdzie na 1906%. Już u nas był, zgnoili go piłkarzyki, Cupiał go wywalił, po co miałby wracać? Tym bardziej że ma ciepłą i bardzo dobrze płatną posadkę w Rosji, gdzie nikt mu paszczy, ma budżet, ma transfery. POWRÓT PETRESCU JEST NIEREALNY!!!!!!!!!!

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2010, 09:49
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A winą Kasperczaka jest, że Boguski nie umie przyjąć piłki, a Jirsak podaje do rywali ?
Hmm... To może wystawić Brożka zamiast Boguskiego, a Jirsaka zastąpiłby Wilk?
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2010, 09:55
Nie oczekujcie dobrego wyboru naszych działaczy.Trenera tak będą wybierać jak zawodników.Równie dobrze można takiego trenera wylosować np.za pomocą jakiejś ośmiorniczki,a i tak byłby to sto razy lepszy wybór.
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2010, 09:55
Jagul napisał(a):Wyświetl post

Co do bramek, które niby zawalił Milan:
na 1-0: piłka po wrzutce odchodziła od bramki, odbiła się od ziemi dość daleko od bramki dlatego wyjście mogło być bardzo ryzykowne i np. Jovanić mógłby się minąć z piłką...
na 2-0: powiedzmy sobie szczerze, że gdyby Kowalski chociaż odbiłby się od ziemi, to spokojnie wybiłby tą piłkę...
Myślę że Kasperczak obwinił Jovanicia na gorąco zaraz po meczu nawet nie oglądając powtórek z czym przesadził ratując swój tyłek . Wg mnie większe błędy przy tych bramkach popełnili zawodnicy którzy pozwolili na dośrodkowanie i nie upilnowali rywali w polu karnym a w następnej kolejności bramkarz.
Przy pierwszej bramce Małecki na skrzydle 3 metry (może więcej) od rywala patrzył się jak należy dośrodkowywać , Piotrkowi uciekł rywal a i nasi stoperzy się nie popisali bo nie przecięli tej piłki , Jovanić wg mnie nie zawinił. Przy drugiej bramce Pietia tak samo jak Mały przyglądał się zawodnikowi rywali jak ten wrzuca piłeczkę a Kowalski przegrał głowę , błąd Jovanicia nie był przy tej bramce taki duży jeśli można to tak nazwać. Ciekawe jak to podziała na Milana jak dowie się że trener jego obwinia głównie za ten mecz bo tak to mozna było zrozumieć, z pewnością mu to nie pomoże w nowym zespole a trzeba sprawiedliwie dodać że każdy bramkarz wypadłby słabo grając za taką obroną...
Tenzen
Senior Member

Stary 06.08.2010, 09:58
@kolarz90 - powrót Kasperczaka był nierealny! Gość latami sądził się z Wisłą o pieniądze!

Petrescu natomiast wyleciał bo nie pasował do schematu drużyny czyli krótkich lekkich treningów gdzie trener to dobry wujek.
Petrescu to ambitny człowiek i myślę, że gdyby klub przyszedł do niego z zapewnieniem, że chce stworzyć porządną drużynę to Petrescu pewnie by podniósł rękawicę. Zresztą sam się wypowiadał, że mógłby wrócić jeśli coś się zmieni.

Ale ok dalej małe szanse na to są wiem. Dobrze gdyby przyszedł ktoś kto powoli będzie zwiększał treningi co by gwiazdeczki po pierwszym prawdziwym treningu nie doznały szoku.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.08.2010, 09:59
Zwolnieni Kaspra przy jednoczesnym pozostawieniu winnych czyli pilkarzy to blad.
Ja juz nie mowie nawet o karach finansowych - bo to powinno byc juz po pierwszym meczu, le najzwyklejsze pozegnanie sie z kilkoma pilkarzami. Nawet jesli by to mialo nas kosztowac duzo. Pieniadze w koncu sa.

Oczyscic rane i rozpoczac leczenie.
Z nowym lekarzem.
Boia chi molla !
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.08.2010, 10:03
rozarian napisał(a):Wyświetl post
No daj
spokój,Zdzichu jest niezniszczalny.Odradza się jak feniks z popiołów.Co do nowego trenera(o ile będzie),to widzę że wszyscy są niewolnikami trzech koncepcji.Pierwsza:stary,zagraniczny trener z osiągnięciami sprzed 20 lat.Druga:młody,dawniej znany piłkarz,bez doświadczenia.Trzeciaolski,probierzo i ulatowsko-podobny,akurat chwilowo na topie.Wszystkie sa wg mnie chybione.
Myślimy podobnie. Nie chciałem sugerować, że to Zdzichu jest za tą akcję odpowiedzialny, bo nie mam takiej pewności, a nie chciałem, żeby mnie inni forumowicze zjedli.

Co do opcji z "dawniej znanym piłkarzem, bez doświadczenia", to taki ktoś będzie przynajmniej wiedział jak drużynę przygotować do sezonu (bo już to kiedyś przechodził), bo jak widać w Polsce jest to wiedza tajemna, niedostępna dla trenerów.

Coś się musi zmienić.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
pawelwislak
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:05
Ja liczę na rewolucję - Nawet jeśli mielibyśmy pożegnać się z pozostałymi Polakami a też z zawodnikami zagranicznymi ale już z zaimplementowaną polską mentalnością...
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2010, 10:10
Będe wielce uradowany, jak wejdę tu wieczorem na komputerze i zobacze wiadomość, że Kasperczaka nie ma.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 10:12
zagraniczny szanujący sie trener to jest wydatek 500 tyś € za sezon , do tego jeszcze chciałby swój sztab szkoleniowy co też chce zarobic.No chyba że ktoś taki jak Bakero za 120 tyś zł miesięcznie.To ja już wole Henia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.08.2010 o godz. 10:20.
arti
Guest

Stary 06.08.2010, 10:12
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Lubieć? Szanować? Słuchać?

ON MA BYĆ NA TRENINGACH DLA NICH NAJGORSZYM S****YSYNEM, MAJĄ SIĘ GO TAK BAĆ ŻE WOLELIBY ZAMIAST NIEGO DIABŁA !!!
Szacunek powinni mieć do każdej osoby na świecie. To świadczy o ich (nie)wychowaniu.

I robią ****a wielką łaskę jak go będą słuchać. Do ****y nędzy, czy Ciebie czasem nie pojebało? Po tylu wpadkach chcesz im podpasować gościa który będzie ich głaskał?

Atmosferę powinni budować oni DOBRYMI WYNIKAMI. Bez tego nie ma atmosfery, do ego dochodzi wzajemne obwinianie się, kłótnie.

I tu wraca trener, który jest JESZCZE GORSZYM S****IELEM od nich, daje po ryju czy cokolwiek innego i ****eczki siedzą cicho.

Warunek jest jeden - bez względu na wyniki trener (nazwijmy go Hard Work) zostaje, nawet jak ****eczki będą się czołgać do drzwi Cupiała w TF albo do Basałaja i błagać o wyjebanie go, a ****eczka która się ośmieli na taką zniewagę ma do wyboru - zostanie we Wiśle i zapierdalanie, albo wypierdalaj z klubu.
Nie tylko Cupial musi się wywiązywać z kontraktu, te ****y też.
Jak dorośniesz i trochę popracujesz z ludźmi to się dowiesz, że strachem i ostrym przykręcaniem śruby osiągnie się cokolwiek na krótką metę, a i to tylko z określonym typem ludzi (raczej debilowatym).
Więc wzajemna współpraca = piłkarze chcą pracować na/dla siebie i danego trenera też musi być bez tego nie będzie wyniku.
Petrescu poległ, Skorża poległ (choć był bliżej celu), Kasperczak 2002-2005 (był najbliżej celu i też poległ). Zastanówmy się co było ich siłą, a co słabością i znajdżmy takiego, który będzie miał jak najwięcej + i jak najmniej -. Poza tym pamiętamy o warunkach zewnętrznym = mentalność, osłabianie drużyny, zbyt późne lub zaniechane potrzebne transfery, kontuzje itd. itp.
Co do Kaspra - to dla mnie jest to niestety wypalony dinozaur - wyrażałem tą obawę odkąd zobaczyłem go po raz pierwszy wiosną przy ławce trenerskiej w Hucie, a swoją wczorajszą wypowiedzią wbił ostatni gwóźdź do swojej trumny. Wszystko (liga,pp,le) przegrane, bezradnie rozłożone ręce trenera - na co czekać, na co liczyć w tej sytuacji...
Nie ogladałem wczorajszego meczu... mogłem, ale nie widziałem sensu gnania do domu zza granicy lepiej iść na spacer.
tyle razy już zawiedli, zmartwili nas, sporo wtopionej przeze mnie kasy w zakładach przez nich...
czego można się było spodziewać wczoraj zwłaszcza po pierwszym meczu...
Dopóki to bedzie stało na głowie jak dotąd to takie plajty mamy jak w banku.
Jak nie będzie będzie dobrego trenera i dobrze zestawionej kadry to za rok spokojnie możemy się wywalić np. na Wyspach Owczych ( o ile do tych pucharów wejdziemy).
Ostatnio edytowane przez arti : 06.08.2010 o godz. 10:47.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.08.2010, 10:16
Ja na szczescie nie oglądałem tego meczu ...
Ale bez przesady nie zawezajcie tak pryzmatu tylko do tych pucharów .
Wisła jest najmocniejsza teraz kadrowo po "złotych' czasach , jesli cos zmieniac w druzynie to tylko sukcesywnie wzmacniajac druzyne i tak eleminujac tych ktorzy sie nie nadają .
Jeśli Bogusław mysli na poważnie o klubie i sukcesach , teraz powinien zatrudnic jakiegos wysokiej klasy trenera - przekonujac go ciekawa sciezka rozwojową, perspektywą i dać mu z 2 lata żeby mógł wprowadzić w pełni swoją filozofie .
Jesli bedzie trener , stadion i klimat to Wisła bedzie zdecydowanym faworytem do mistrza .
Nie przesdzajcie z tymi emocjami troche ochloncie - bo to moze tylko zaszkodzić Wisle .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
zim zum
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:18
murray napisał(a):Wyświetl post
Hmm... To może wystawić Brożka zamiast Boguskiego, a Jirsaka zastąpiłby Wilk?
a Piotra Brożka , Diaza, Sobolewskiego i paru innych kim zastąpić ?
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 06.08.2010, 10:21
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak dorośniesz i trochę popracujesz z ludźmi to się dowiesz, że strachem i ostrym przykręcaniem śruby osiągnie się cokolwiek na krótką metę, a i to tylko z określonym typem ludzi (raczej debilowatym).
Więc wzajemna współpraca = piłkarze chcą pracować na/dla siebie i danego trenera też musi być bez tego nie będzie wyniku.
ale ONi z nikim nie chcą pracować i mówiąc dorośnięciu i popracowaniu trochę to mnie doświadczenie uczy że właśnie Ci którzy trzymali krótko plus poparli to oczywiście wiedzą/umiejętnościami to właśnie byli najlepszymi "trenerami"(nauczycielami, kierownikami itd) a ze w miedzy czasie odpadali najsłabsi to tylko chyba dobra selekcja taka przydałaby sie w klubie

juz w ogóle nie mówię o tym że w Wisle z kontraktami jest chora sytuacja
alejasienieznam
jachting
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a Piotra Brożka , Diaza, Sobolewskiego i paru innych kim zastąpić ?
może ty wyjdziesz na boisko ?
Każdy klub w polsce chciałby takich zawodników i w każdym znalezli by miejsce w pierwszym składzie .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 10:24
Jakby to ja był Cupiałem to wywaliłbym przede wszystkim Bara. Przecież nasi piłkarze kondycyjnie w obu meczach wyglądali jak polski maluch przy azerskim Ferrari. To jest skandal żeby tak kondycyjnie wyglądać.
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 10:24
nie wiem czy w tym momencie zwolnienie ternera cos da.. to moze jeszzce gorzej wplynac na druzyne ;p co do samych zawodnikow no to najb Piotrek Brozek mi podpadl gral jak .. ;/ reszta tak samo nie wiem czemu Kasper ciagle stawia na Boguskiego bez formy nie dajac szansy Kirmowi a stawiajac np na Palicia ktory wiele sie nie wyroznial .. i ost kwestia co Kasper powiedzial o Jovaniciu to juz przesada to swiadczy o jego nieprofesjonalizmie.. akurat on w wieeu momentach nas ratowal.. nie wiem czy trzeba zupelnej czystki by sie cos u nas zmienilo?.. bo tak co roku bedziemy sie wstyzdic ..
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.08.2010, 10:25
jachting napisał(a):Wyświetl post
Wisła jest najmocniejsza teraz kadrowo po "złotych' czasach , jesli cos zmieniac w druzynie to tylko sukcesywnie wzmacniajac druzyne i tak eleminujac tych ktorzy sie nie nadają .
Rzeczywiście linia obrony prezentuje się bardzo mocno, nie wspominając juz o innych formacjach, gdzie grają zawodnicy co przez dłuższy lub krótszy okres (1-3 lat) słabo grali.
Wisła Kraków
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2010, 10:25
Za kasę, którą rocznie zgarnia Łobo i Garguła spokojnie można sprowadzić trenera, który będzie o klasę lepszy nawet od Petrescu z czasów jego przygody w Wiśle (obecnie Dan jest lepszym trenerem, gdyż nabrał doświadczenia, którego nie miał zaczynając pracę w Wiśle). Pytanie tylko, czy jest w tym klubie ktoś kompetentny, kto potrafi dokonać właściwego wyboru.

Byłem całym sercem za Heniem, ale po prostu chłop się postarzał i nie potrafi dobrze oceniać sytuacji na boisku. Przy eksperymentalnej dwójce stoperów, przy słabej formie Sobola, trzeba było wyjść z dwoma defensywnymi pomocnikami. Nie wiem dlaczego nie zagrał Kirm. Przynajmniej mielibyśmy jednego zawodnika, który byłby w stanie wytrzymać 90 minut walki.
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2010, 10:26
Zim zum, to nie jest tak, że tylko piłkarze są słabi, nie mamy teraz wirtuozów to fakt. Ale nasi przeciwnicy to nie byli wirtuozi futbolu, tylko przeciętne rzemieślniki, ale dobrze ustawione taktycznie i dobrze przygotowane fizycznie.
A brak tego to wina trenera, i spuśćmy już na to zasłonę milczenie. Facet nie ma umiejętności, honoru a co najważniejsze on nie ma nawet pomysłu co z tym zrobić. Teraz w obronie własnej dupy gotów jeszcze zaproponować, żeby to kibice "motywowali" zawodników przed meczem.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2010, 10:29
no dobra, powiedzmy że zwalnają Kasperczaka, co myślicie o zatrudnieniu Janasa? jeśli nikt z zagranicy by nie przyszedł?
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Kon®ado
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:31
nie sadze by teraz zatrudnili jesli cos Polaka ale to tylko moje dywagacje
jachting
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:32
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście linia obrony prezentuje się bardzo mocno, nie wspominając juz o innych formacjach, gdzie grają zawodnicy co przez dłuższy lub krótszy okres (1-3 lat) słabo grali.
Bralem pod uwage transfery , moze bedzie jeszcze cos z tego Bunozy i dochodzi gosc z Kostaryki .
Obrana w złotych czasach nie była rewelacyjna , to była najgosza formacja w Wisle , zawsze tam czegos brakowało , jak nie srodka to skrzydeł ...

---
Cytat:
no dobra, powiedzmy że zwalnają Kasperczaka, co myślicie o zatrudnieniu Janasa? jeśli nikt z zagranicy by nie przyszedł?
To ciekawa opcja - ale można miec pewne wątpliwości
- w ekstraklasie go dawno nie było
- i jego zywotnosc mnie zastanawia , z charyzmy i z takiej wolnosci emocjonalnej nigdy nie słynął , ale teraz wydaje sie jeszcze mniej żywotny po chorobie , ale być moze to tylko takie mylne wrazenia
- zatrudnili go w Polonii , wiec nie wiem czy tak od razu byłby gotowy przeniesc sie do Krakowa , szczegolnie jesli wiaze rozniez ciekawa przyszłosc z Polonią .
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.08.2010 o godz. 10:39.
Kon®ado
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:33
dochodzi raczej gracz z Hondurasu
zim zum
Senior Member

Stary 06.08.2010, 10:35
Savik napisał(a):Wyświetl post
Zim zum, to nie jest tak, że tylko piłkarze są słabi, nie mamy teraz wirtuozów to fakt. Ale nasi przeciwnicy to nie byli wirtuozi futbolu, tylko przeciętne rzemieślniki, ale dobrze ustawione taktycznie i dobrze przygotowane fizycznie.
A brak tego to wina trenera, i spuśćmy już na to zasłonę milczenie. Facet nie ma umiejętności, honoru a co najważniejsze on nie ma nawet pomysłu co z tym zrobić. Teraz w obronie własnej dupy gotów jeszcze zaproponować, żeby to kibice "motywowali" zawodników przed meczem.
Rok temu byla wina Skorży. Za rok będzie wina kolejnego. Zawsze jest wina trenera, ale nigdy piłkarzy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów