|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kasperczak zatrzymał się w rozwoju i stracił kontakt z rzeczywistością.
Od rozstania z Wisłą w 2004 ten człowiek się stacza pod względem trenerskim. Najpierw przez 2 lata nie robił nic, potem nic nie osiągnął z Senegalem, a na koniec spuścił z ligi Górnika. Czego więc oczekujecie od (aktualnie) trenerskiej miernoty ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kasperczak jest słaby ale trzeba teraz znaleźć prawdziwego trenera zanim się go wywali! Mam nadzieję, że są jakieś podejścia do przeroszenia się z Petrescu i inne rozmowy z trenerami którzy coś potrafią.
I nie chodzi tylko o ostatni mecz pucharowy. Bez linii obrony nawet z Talibami można przegrać ale chodzi o to że ta kiepska gra utrzymuje się od bardzo dawna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co wy tak z tym Petrescu? Fakt, teraz byłby najlepszym rozwiązaniem, ale on nie przyjdzie na 1906%. Już u nas był, zgnoili go piłkarzyki, Cupiał go wywalił, po co miałby wracać? Tym bardziej że ma ciepłą i bardzo dobrze płatną posadkę w Rosji, gdzie nikt mu paszczy, ma budżet, ma transfery. POWRÓT PETRESCU JEST NIEREALNY!!!!!!!!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie oczekujcie dobrego wyboru naszych działaczy.Trenera tak będą wybierać jak zawodników.Równie dobrze można takiego trenera wylosować np.za pomocą jakiejś ośmiorniczki,a i tak byłby to sto razy lepszy wybór.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Przy pierwszej bramce Małecki na skrzydle 3 metry (może więcej) od rywala patrzył się jak należy dośrodkowywać , Piotrkowi uciekł rywal a i nasi stoperzy się nie popisali bo nie przecięli tej piłki , Jovanić wg mnie nie zawinił. Przy drugiej bramce Pietia tak samo jak Mały przyglądał się zawodnikowi rywali jak ten wrzuca piłeczkę a Kowalski przegrał głowę , błąd Jovanicia nie był przy tej bramce taki duży jeśli można to tak nazwać. Ciekawe jak to podziała na Milana jak dowie się że trener jego obwinia głównie za ten mecz bo tak to mozna było zrozumieć, z pewnością mu to nie pomoże w nowym zespole a trzeba sprawiedliwie dodać że każdy bramkarz wypadłby słabo grając za taką obroną... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@kolarz90 - powrót Kasperczaka był nierealny! Gość latami sądził się z Wisłą o pieniądze!
Petrescu natomiast wyleciał bo nie pasował do schematu drużyny czyli krótkich lekkich treningów gdzie trener to dobry wujek. Petrescu to ambitny człowiek i myślę, że gdyby klub przyszedł do niego z zapewnieniem, że chce stworzyć porządną drużynę to Petrescu pewnie by podniósł rękawicę. Zresztą sam się wypowiadał, że mógłby wrócić jeśli coś się zmieni. Ale ok dalej małe szanse na to są wiem. Dobrze gdyby przyszedł ktoś kto powoli będzie zwiększał treningi co by gwiazdeczki po pierwszym prawdziwym treningu nie doznały szoku. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Zwolnieni Kaspra przy jednoczesnym pozostawieniu winnych czyli pilkarzy to blad.
Ja juz nie mowie nawet o karach finansowych - bo to powinno byc juz po pierwszym meczu, le najzwyklejsze pozegnanie sie z kilkoma pilkarzami. Nawet jesli by to mialo nas kosztowac duzo. Pieniadze w koncu sa. Oczyscic rane i rozpoczac leczenie. Z nowym lekarzem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Co do opcji z "dawniej znanym piłkarzem, bez doświadczenia", to taki ktoś będzie przynajmniej wiedział jak drużynę przygotować do sezonu (bo już to kiedyś przechodził), bo jak widać w Polsce jest to wiedza tajemna, niedostępna dla trenerów. Coś się musi zmienić. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja liczę na rewolucję - Nawet jeśli mielibyśmy pożegnać się z pozostałymi Polakami a też z zawodnikami zagranicznymi ale już z zaimplementowaną polską mentalnością...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Będe wielce uradowany, jak wejdę tu wieczorem na komputerze i zobacze wiadomość, że Kasperczaka nie ma.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zagraniczny szanujący sie trener to jest wydatek 500 tyś € za sezon , do tego jeszcze chciałby swój sztab szkoleniowy co też chce zarobic.No chyba że ktoś taki jak Bakero za 120 tyś zł miesięcznie.To ja już wole Henia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.08.2010 o godz. 10:20.
|
|
|
|
Guest
|
|
Więc wzajemna współpraca = piłkarze chcą pracować na/dla siebie i danego trenera też musi być bez tego nie będzie wyniku. Petrescu poległ, Skorża poległ (choć był bliżej celu), Kasperczak 2002-2005 (był najbliżej celu i też poległ). Zastanówmy się co było ich siłą, a co słabością i znajdżmy takiego, który będzie miał jak najwięcej + i jak najmniej -. Poza tym pamiętamy o warunkach zewnętrznym = mentalność, osłabianie drużyny, zbyt późne lub zaniechane potrzebne transfery, kontuzje itd. itp. Co do Kaspra - to dla mnie jest to niestety wypalony dinozaur - wyrażałem tą obawę odkąd zobaczyłem go po raz pierwszy wiosną przy ławce trenerskiej w Hucie, a swoją wczorajszą wypowiedzią wbił ostatni gwóźdź do swojej trumny. Wszystko (liga,pp,le) przegrane, bezradnie rozłożone ręce trenera - na co czekać, na co liczyć w tej sytuacji... Nie ogladałem wczorajszego meczu... mogłem, ale nie widziałem sensu gnania do domu zza granicy lepiej iść na spacer. tyle razy już zawiedli, zmartwili nas, sporo wtopionej przeze mnie kasy w zakładach przez nich... czego można się było spodziewać wczoraj zwłaszcza po pierwszym meczu... Dopóki to bedzie stało na głowie jak dotąd to takie plajty mamy jak w banku. Jak nie będzie będzie dobrego trenera i dobrze zestawionej kadry to za rok spokojnie możemy się wywalić np. na Wyspach Owczych ( o ile do tych pucharów wejdziemy).
Ostatnio edytowane przez arti : 06.08.2010 o godz. 10:47.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Online |
|
|
Ja na szczescie nie oglądałem tego meczu ...
Ale bez przesady nie zawezajcie tak pryzmatu tylko do tych pucharów . Wisła jest najmocniejsza teraz kadrowo po "złotych' czasach , jesli cos zmieniac w druzynie to tylko sukcesywnie wzmacniajac druzyne i tak eleminujac tych ktorzy sie nie nadają . Jeśli Bogusław mysli na poważnie o klubie i sukcesach , teraz powinien zatrudnic jakiegos wysokiej klasy trenera - przekonujac go ciekawa sciezka rozwojową, perspektywą i dać mu z 2 lata żeby mógł wprowadzić w pełni swoją filozofie . Jesli bedzie trener , stadion i klimat to Wisła bedzie zdecydowanym faworytem do mistrza . Nie przesdzajcie z tymi emocjami troche ochloncie - bo to moze tylko zaszkodzić Wisle . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
juz w ogóle nie mówię o tym że w Wisle z kontraktami jest chora sytuacja ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
może ty wyjdziesz na boisko ?
Każdy klub w polsce chciałby takich zawodników i w każdym znalezli by miejsce w pierwszym składzie . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jakby to ja był Cupiałem to wywaliłbym przede wszystkim Bara. Przecież nasi piłkarze kondycyjnie w obu meczach wyglądali jak polski maluch przy azerskim Ferrari. To jest skandal żeby tak kondycyjnie wyglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
nie wiem czy w tym momencie zwolnienie ternera cos da.. to moze jeszzce gorzej wplynac na druzyne ;p co do samych zawodnikow no to najb Piotrek Brozek mi podpadl gral jak .. ;/ reszta tak samo nie wiem czemu Kasper ciagle stawia na Boguskiego bez formy nie dajac szansy Kirmowi a stawiajac np na Palicia ktory wiele sie nie wyroznial .. i ost kwestia co Kasper powiedzial o Jovaniciu to juz przesada to swiadczy o jego nieprofesjonalizmie.. akurat on w wieeu momentach nas ratowal.. nie wiem czy trzeba zupelnej czystki by sie cos u nas zmienilo?.. bo tak co roku bedziemy sie wstyzdic ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Rzeczywiście linia obrony prezentuje się bardzo mocno, nie wspominając juz o innych formacjach, gdzie grają zawodnicy co przez dłuższy lub krótszy okres (1-3 lat) słabo grali.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Za kasę, którą rocznie zgarnia Łobo i Garguła spokojnie można sprowadzić trenera, który będzie o klasę lepszy nawet od Petrescu z czasów jego przygody w Wiśle (obecnie Dan jest lepszym trenerem, gdyż nabrał doświadczenia, którego nie miał zaczynając pracę w Wiśle). Pytanie tylko, czy jest w tym klubie ktoś kompetentny, kto potrafi dokonać właściwego wyboru.
Byłem całym sercem za Heniem, ale po prostu chłop się postarzał i nie potrafi dobrze oceniać sytuacji na boisku. Przy eksperymentalnej dwójce stoperów, przy słabej formie Sobola, trzeba było wyjść z dwoma defensywnymi pomocnikami. Nie wiem dlaczego nie zagrał Kirm. Przynajmniej mielibyśmy jednego zawodnika, który byłby w stanie wytrzymać 90 minut walki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zim zum, to nie jest tak, że tylko piłkarze są słabi, nie mamy teraz wirtuozów to fakt. Ale nasi przeciwnicy to nie byli wirtuozi futbolu, tylko przeciętne rzemieślniki, ale dobrze ustawione taktycznie i dobrze przygotowane fizycznie.
A brak tego to wina trenera, i spuśćmy już na to zasłonę milczenie. Facet nie ma umiejętności, honoru a co najważniejsze on nie ma nawet pomysłu co z tym zrobić. Teraz w obronie własnej dupy gotów jeszcze zaproponować, żeby to kibice "motywowali" zawodników przed meczem. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
no dobra, powiedzmy że zwalnają Kasperczaka, co myślicie o zatrudnieniu Janasa? jeśli nikt z zagranicy by nie przyszedł?
![]()
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie sadze by teraz zatrudnili jesli cos Polaka ale to tylko moje dywagacje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Obrana w złotych czasach nie była rewelacyjna , to była najgosza formacja w Wisle , zawsze tam czegos brakowało , jak nie srodka to skrzydeł ... --- Cytat:
- w ekstraklasie go dawno nie było - i jego zywotnosc mnie zastanawia , z charyzmy i z takiej wolnosci emocjonalnej nigdy nie słynął , ale teraz wydaje sie jeszcze mniej żywotny po chorobie , ale być moze to tylko takie mylne wrazenia - zatrudnili go w Polonii , wiec nie wiem czy tak od razu byłby gotowy przeniesc sie do Krakowa , szczegolnie jesli wiaze rozniez ciekawa przyszłosc z Polonią .
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.08.2010 o godz. 10:39.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dochodzi raczej gracz z Hondurasu
![]() |
|