The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 19:33
A ten znowu bredzi o dwóch blędach w defensywie. Ja nie mogę, niech go w końcu wywalą bo mnie zaraz szlak trafi. Co porażka to zawsze wytłumaczenie że to przez jakiś błąd. Na starość chyba głupieje całkiem
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.08.2010, 19:34
Jak po pierwszym meczu nie winiłem Kasperczaka, licząc, że był to wypadek przy pracy, tak dzisiaj sobie myślę jaki ja byłem głupi.. Heniek jeśli ma trochę honoru sam powinien odejść!

Jakbym bym chciał takiego trenera jak Gurbanow, widać po nim, że mierzy wysoko, młody, z charyzmą, autorytetem wśród swoich. Osobiście bałbym sie na niego spojrzeć a co dopiero źle zagrać. Azerowie zdawali sobie sprawe, że jeśli przegrają z Wisła, to do szatni będą mogli wejść tylko po to by w ryja dostać od trenera.
A nasi? przeproszą, poklepną Henia po brzuszku i będzie gitara.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2010, 19:44
nowy trener nic nie zmieni, na czwarto rzędnych obckorajowcach, graczach którym koncza sie kontrakty w swoich klubach i są za pół darmo cięzko zbudowac zespół
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 19:50
Chciał bym tą o tą piosnkę zadedykować naszemu trenerowi:

http://www.youtube.com/watch?v=PDkdF...eature=related

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.08.2010, 19:55
Najważniejsze, żeby po tej nieszczęśliwej porażce zareagować pozytywnie.

A tak szczerze - już po zobaczeniu wyjściowego składu wiedziałem, że będzie źle. Paljic? Boguski? Mam pytanie do statystyków - ile razy dzisiaj Jirsak dotknął piłkę?! I czy w ogóle miał z nią kontakt?! Dla mnie ten człowiek to synonim wszystkiego co złe w Wiśle. Zawsze zawodzi w ważnych meczach, ale dzisiaj to już przegięcie.

Trener na pewno musi odejśc, tylko pytanie - kto za niego?
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 19:56
Ciekawe czy udało by się przekonac Dana zeby wrócił?
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 19:58
Według mediow prowadzone sa rozmowy z zagranicznym trenerem - moze dlatego poleciał do Baku Cupiał i od razu po meczu zadzwonił - bierzemy to. Jutro pewnie przyszłosc Henia sie wyjasni.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 20:00
hawkins napisał(a):Wyświetl post
Trener na pewno musi odejśc, tylko pytanie - kto za niego?
Dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiła się dzisiaj informacja, że Tomaszowi Kulawikowi zostały tylko staże do licencji UEFA Pro.
Lukaszr
Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2010, 20:02. ...
Dajcie spokoj trenerowi i druzynie, nie ich wina ze ktos wolal sprzedac 2ch stoperow za 5mln niz podjac walke o LE. W trzy tygodnie nie da sie zgrac calej lini obrony. Sposob budowania druzyny jest pieknie odzwierciedlony w budowie stadiony - brak profesjonalizmu - tyle w temacie.
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2010, 20:07
murray napisał(a):Wyświetl post
Dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiła się dzisiaj informacja, że Tomaszowi Kulawikowi zostały tylko staże do licencji UEFA Pro.
niech poasystuje dobrym treneiros przez dwa trzy lata to finalnie czemu nie ? A kto już na wieki przesądził, że z Kulawika na wieki trener żaden?

Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.08.2010, 20:09
Jeśli zmienić trenera, to tylko na jakiegoś zagranicznego. Wszędzie słychać że treningi w Polsce są łatwe, w innych ligach nie narzekają na rozpoczynające się wcześnie mecze bo jest to trochę ulga od ciężkich treningów. Trener Borussi Dortmund Juergen Klopp nauczył się zwrotu "rusz dupe" po polsku ... Noż ****a, o czymś to świadczy!!!

Tylko zmiana na zagranicznego trenera ma jakiś sens i może spowodować zmianę. Wszelkie inne zmiany to tylko "kosmetyka", bo piłkarze zostają Ci sami, na czele z Juniorem Diazem, Kowalskim , Jirsakiem czy el Łobodzińskim. Moim skromnym zdaniem - Heniu out pod warunkiem że zatrudnimy jakiegoś porządnego szkoleniowca zagranicznego.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2010, 20:09
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy udało by się przekonac Dana zeby wrócił?
nie.
dziadek do domu
trener z jajami potrzebny na wczoraj
jak sie nie bedzie podobal piłkarzykom, ze ich zmusza do zapier..
to ich wyje... na pysk do ME
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 05.08.2010 o godz. 20:12.
murray
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:11
harthausen napisał(a):Wyświetl post
niech poasystuje dobrym treneiros przez dwa trzy lata to finalnie czemu nie ? A kto już na wieki przesądził, że z Kulawika na wieki trener żaden?
Odpowiedziałem na pytanie: kto następny, skoro Heniek jest hm... bliski utraty pracy.
Ja bym się bardzo cieszył, gdyby Kula był u trenerem Wisły za kilka lat, ale jeszcze nie teraz.
ChG
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:12
Heniu po prostu się wypalił, jego druga przygoda z Wisłą jest kompletnie nieudana. Tutaj potrzeba świeżej krwi, kogoś zafascynowanego futbolem jak na przykład Czesław Michniewicz. Bynajmniej tak mi się wydaje. Moim zdaniem Kasperczak po prostu nie ma pomysłu na ustawienie Wisły, czasami mam wrażenie, że tylko z Murzynami dobrze się rozumie.
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2010, 20:14
Winny trener, piłkarze, działacze... pewnie wszyscy po trochu, ale nie w tym rzecz. Przegraliśmy z rywalem może niżej notowanym (jeszcze), ale na pewno dużo lepszym piłkarsko. Karabach ma zdecydowanie lepszych piłkarzy (przyjęcie, podania, dośrodkowania, stałe fragmenty - ogólnie umiejętności techniczne), lepszego trenera (taktyka, wychodzenie na pozycje, automatyzm w grze), sztab (szybkość, wytrzymałość).
To jest po prostu lepsza drużyna. Tyle.
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 20:16
Takie drużyny jak ta z Azerbejdżanu są już dla Henia zbyt dużym wyzwaniem...
murray
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:18
ChG napisał(a):Wyświetl post
Heniu po prostu się wypalił, jego druga przygoda z Wisłą jest kompletnie nieudana. Tutaj potrzeba świeżej krwi, kogoś zafascynowanego futbolem jak na przykład Czesław Michniewicz. Bynajmniej tak mi się wydaje. Moim zdaniem Kasperczak po prostu nie ma pomysłu na ustawienie Wisły, czasami mam wrażenie, że tylko z Murzynami dobrze się rozumie.
Całe forum zafascynowane jest futbolem. A Michniewicz nie ma pracy od ponad roku, to o czymś świadczy.
Patrząc na wynik Jagiellonii, jedynym polskim trenerem, który mógłby być zatrudniony przez Wisłę jest Probierz.
A zresztą, nieważne kto, ważne, żeby skończył się jeden trening dziennie o 9:30, coby się chłopcy nie zmęczyli.
Ostatnio edytowane przez murray : 05.08.2010 o godz. 20:38.
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 20:37
Jedyny chłop którego ja chce: to Probierz!! Dać mu nawet 500 tys. euro pensji + 700 tys. euro na Grosickiego, wypierdzielić tych Kirmów, Paljiciów, Łobodzińskich ... ! Brożka wypożyczyć do jakiegoś klubu, bo on zchodzi na psy powoli, narastająca frustracja, niepewność czynią z niego już przeciętniaka ;/ Niech w lidzę grać Rios, Żurawski i grajmy 1 napastnikiem z bokami Małecki - Grosicki w środku Garguła Defensywni to Jirsak, Sobol, wtedy można grać nimi razem na środku ale nie w takim meczu z Azerami bez ofensywnego pomocnika!! To jest strzał w serce drużyny brak playmaykera ...
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2010, 20:47
Heniek poza burtą. Taka informacja już krąży.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.08.2010, 20:48
Tylko zagraniczny trener i niech trenują nawet 3 razy dziennie. Co to praktyki, że roku trenują raz dziennie, bo raz na tydzień zdarza im się 90 minut piłkę pokopać. Raz dziennie to drużyny półamatorskie trenują. Przyjdą sobie do klubu pokopią 1,5h później do domu i cały dzień wolny. Dopóki nie zmieni się podejść do intensywności treningów tak dalej będą lania z Levadią i Karabachem tudzież innymi tuzami europejskiej piłki.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.08.2010, 20:48
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jedyny chłop którego ja chce: to Probierz!! Dać mu nawet 500 tys. euro pensji + 700 tys. euro na Grosickiego, wypierdzielić tych Kirmów, Paljiciów, Łobodzińskich ... ! Brożka wypożyczyć do jakiegoś klubu, bo on zchodzi na psy powoli, narastająca frustracja, niepewność czynią z niego już przeciętniaka ;/ Niech w lidzę grać Rios, Żurawski i grajmy 1 napastnikiem z bokami Małecki - Grosicki w środku Garguła Defensywni to Jirsak, Sobol, wtedy można grać nimi razem na środku ale nie w takim meczu z Azerami bez ofensywnego pomocnika!! To jest strzał w serce drużyny brak playmaykera ...
Idź się napij czegoś, spokojnie uśnij, a nie pisz takich herezji. Żadnych Polaków. Max 2 - 3 reprezentantów, a reszta to powinni być klasowi i ograni obcokrajowcy. Legia pierwsza na to wpadła i jako pierwsza zbierze plon. Dobry trener pilnie poszukiwany. Jeśli wówczas będziemy wtapiali, to nikt już nie zgoni winy na coacha.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 05.08.2010 o godz. 20:52.
element
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:52
HAHAHAHA.
Może i nie czas na śmiechy, ale trudno mi się powstrzymać.
Miało nie być drugiej Levadii.
Kasperczak nie popełni błędów /nieudacznika/ Skorży.
Potrzeba kogoś z jajami, Kasper je posiada, Skorża nie.
Spokojnie, spokojnie.
Pamiętam te posty bardzo dobrze. I drugiej Levadi co prawda nie było bo trudno równać ze sobą te dwie drużyny bo Levadia bije na łeb Karabach. Chociaż tyle, bo ta nazwa Levadii przypisywana do największej kompromitacji Wisły w historii europejskich pucharów za bardzo mi nie pasowała. Karabach groźniej brzmi.
Pstryczek w policzki tych wszystkich prześmiewców i hipokrytów. Oliwa sprawiedliwa!
I choć miałem od początku wyjebane na Kaspra za to że wyłudzał grube tysiące z kasy Wisły za pierdy w fotel tak zaciskałem zęby dla dobra sportowej Wisły.
Przejebane MP choć była prosta droga i żadne Jopy tu niczego nie zawaliły. PP i teraz puchary.
Co dalej? dopnij do Myślenic, zapal cygaro i zadecyduj.

Szkoda tylko Cupiała i wariatów spod znaku najjaśniejszej z Gwiazd, którzy wybrali się do Baku.
Na otarcie łez wczorajszy wynik.
Ostatnio edytowane przez element : 05.08.2010 o godz. 21:09.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.08.2010, 20:53
Ciekawe kto na trenera. Jest jeszcze dużo czasu do ligi, zdążymy zrobić mały obóz treningowy gdzieś w górach. Do siebie dojdą w przerwie zimowej.
ChG
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:00
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Heniek poza burtą. Taka informacja już krąży.
Gdzie krąży?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.08.2010, 21:03
Probierz? Kpisz? Z dobrym składem nie potrafił przejść Arisu.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 21:07
Ludzie co się stanie będzie i tak źle.
Nowy trener - za późno.
Heniek zostanie - też źle.

Poza tym już niedługo liga i nasi gracze znów na pełnej ****ie zaczną wygrywać z Arkami, Zagłębiami itd...
Markus
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:11
Jeśli coś ma się w końcu ruszyć, to kolejnym trenerem nie może zostać następny przedstawiciel wspaniałej inaczej "polskiej myśli szkoleniowej", tylko w końcu ktoś z nazwiskiem, jakimś CV i autorytetem z zagranicy.

I muszą w końcu znaleźć się pieniądze na lepszych zawodników od Kowalskiego, Piotra Brożka, Jirsaka, Palica etc.

To jedna z najbardziej podstawowych spraw.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.08.2010, 21:12
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...egralismy_jak/

po takich wypowiedziach jestem pewien, ze Kasperczak już w Wiśle nie popracuje

P.S. Oczywiście nie jestem zdania, że tylko Kasperczak jest winny porażki, nawet nie chce mi się opisywać obecnej sytuacji...
jason wiślak
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:12
Ooo....Heniu pojechał, przeczytajcie...http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...egralismy_jak/

Ciekawe, ciekawe...w końcu pojechał po piłkarzach troszkę, po zarządzie troszkę...ale ma rację, cóż...
Mnie nie jarają zwycięstwa z cieniasami w lidze, ale teraz nawet tych może nie być. Jak patrzę na naszą grę, to myślę że Hetman Zamość ma więcej ambicji, umiejętności i lepszych piłkarzy....Nie wiem co będzie dalej..

grogoriogreg: sorry nie widziałem że wkleiłeś przede mną....
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 21:14
widzę ze Henryk ładnie pojechal po tych gwiazdorach ;D dobrze ze mial odwage to powiedziec, tylko troche nie widzi swoich bledow

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów