The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 08:52
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Singlar nabawił się kontuzji w samolocie ?
Pewnie laptop spadł na nogę, w trakcie turbulencji...

W ogóle, jak oglądam te galerie z lotu do Baku, to przypomina mi się bardziej eskapada wakacyjna... jeszcze tylko słomianych kapeluszy brakowało...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
pawelbombel
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 09:03
żeby tak Wisła dzis wygrała ten dwumecz, oj niewazne na kogo padnie w 4 rundzie, bedzie rios chavez no i juz bedzie lepsze zgranie moze ... oj zeby przeszli mimo ze graja fatalnie poki co
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.08.2010, 09:06
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No ale zaraz wpadnie rw88 i napisze, że to kompletny brak profesjonalizmu, bo w całej europie rosną pensję piłkarzy...
Pensje są w dalszym ciągu za małe, żeby się liczyć w Europie i zdania nie zmienię, problem w tym kto je otrzymuje...I przez to, że nikt nie chce robić kominów płacowych dla zawodników zagranicznych, jesteśmy w czarnej dupie - nikt sensowny z zagranicy do nas za takie grosze nie przyjdzie, stąd jesteśmy zmuszeni kupować zawodników na naszym podwórku i koło się zamyka...Ktoś może powiedzieć, są z zagranicy Kirm, Bunoza, Jovanic, Pajic, Diaz itd. i kokosów nie zbijają, ale czy przynajmniej jeden z nich jest rzeczywiście kluczową postacią Wisły? No właśnie...Chociaż to, co robi Wisła i Legia to już jakaś droga, nawet jak nie wzrośnie poziom gry, to wzmoże się konkurencja w składzie.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 09:14
Czekaj czekaj, ale wcześniej nie chodziło Ci o naszych gwiazdorów ligowych?To nie Ty pisałeś o tym jaką mamy zdolną niedocenianą polską młodzież ?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
rw88
Senior Member

Stary 05.08.2010, 09:29
Czekaj czekaj, ale wcześniej nie chodziło Ci o naszych gwiazdorów ligowych?To nie Ty pisałeś o tym jaką mamy zdolną niedocenianą polską młodzież ?
Ja nie generalizuje tak jak Ty. To że jest część przepłacona, nie znaczy że wszyscy są przepłaceni. Mamy sporo zdolnej młodzieży, ale ta jest zabijana przez myśl szkoleniową takich panów jak Kasperczak czy Zieliński. Zresztą co ma potencjał naszej młodzieży do przepłaconych gwiazdek w stylu Garguła czy Łobodziński? Lech w podobnym składzie potrafił jeszcze dwa lata temu klepał Nancy, Austrię czy Deportivo, grał jak równy z równym z Udinese czy CSKA - czy więc wczorajsza dyspozycja to przejaw przepłacenia? Nie sądzę, to zdecydowanie przejaw nieudolności ich aktualnego szkoleniowca w stosunku do poprzednika. To samo tyczy się Wisły - dwa lata temu ogrywała Beitar 5:0, ugrała coś tam honorowo z FCB i prowadziła równy bój z Tottenhamem, minimalnie ulegając. I co? I rok temu w wzmocnionym składzie poległa z tuzami z Estonii, a w tym jest bliska katastrofy z Azerami. Skoro dwa lata temu Ci sami zawodnicy potrafili grać dobrze w piłkę, to oznacza, że teraz też jest to możliwe. Ale do tego trzeba szkoleniowca, który zna sie na rzeczy i będzie potrafił naszych kopaczy ustawić i przygotować fizycznie - tak wiele by to dało, a tak niewiele trzeba w tym momencie zrobić...
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 09:35
Czyli co? Skorża wróć? Co się takiego zmieniło że z tego boskiego sezonu przegrał w kolejnym z Estończykami? Co zadecydowało, co zaważyło?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 09:39
rw88 napisał(a):
.......................
No ale ja mam identyczne zdanie.

Z tym że, ja uważam, że dyktuje się zbyt dużą kasę za polskich graczy.Ale to przecież nie wina samych zawodników.
Niech tylko pózniej Szymek, nie ma pretensji "że w Wiśle jest za mało polskich graczy".
Również uważam, że brakuje nam solidnego przygotowania fizycznego i taktycznego.Człowieka skręca, jak kopacze zamiast biegać po boisku za akcją chodzą i zamiast wychodzić na pozycję, dobiegac do piłki, czekają w miejscu lub chowają się za przeciwnikiem.

P.S
Wcześniej mieli jednak Murawskiego Lewandowskiego i Rengifo, wiec nie wiem czy taki samy skład
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2010 o godz. 09:41.

Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 09:49
Wisła - Saragossa 4:1
Wisła - Parma 4:1
Wisła - Iraklis 1:0

i nadzieja umiera ostatnia ludzie.
wierzymy!
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 09:50
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ja nie generalizuje tak jak Ty. To że jest część przepłacona, nie znaczy że wszyscy są przepłaceni. Mamy sporo zdolnej młodzieży, ale ta jest zabijana przez myśl szkoleniową takich panów jak Kasperczak czy Zieliński. Zresztą co ma potencjał naszej młodzieży do przepłaconych gwiazdek w stylu Garguła czy Łobodziński? Lech w podobnym składzie potrafił jeszcze dwa lata temu klepał Nancy, Austrię czy Deportivo, grał jak równy z równym z Udinese czy CSKA - czy więc wczorajsza dyspozycja to przejaw przepłacenia? Nie sądzę, to zdecydowanie przejaw nieudolności ich aktualnego szkoleniowca w stosunku do poprzednika.
Glupoty pleciesz z tym Lechem, wtedy jak grali z sukcesami w Europie w składzie byli m.in. Lewandowski, Murawski czy Rengifo - zawodnicy z pierwszej jedenastki. Jak ich zabrakło, skończyła się gra. Podobna sytuacja jak była u nas przed meczem z Anderlechtem, gdy odeszli Kuźba i Kosa, a Uche spierd*lił.

Wiec przywalanie sie do trenerow akurat w tym przypadku mocno chybione.
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 09:54
Cóż...powodów takiego stanu rzeczy jaki jest u nas jest wiele. Może zamiast ośmiu transferów graczy takich jakich mamy, trzeba było dokonać 4 naprawdę mocnych? Nie wiem, wszystko wyjdzie w praniu. Na pewno nie zarzucałbym w tej chwili drużynie złego przygotowania. Do Henia mam tylko jeden zarzut: Dlaczego przy stanie 0:1, gdy widzi ze gra się nie klei nie wyskoczy z ławy i huknie na piłkarzy?
Wisła musi dzisiaj zagrać to co potrafi. To jest naprawdę zespół który jest w stanie powalczyć o grę w grupie i o Mistrzostwo Polski z powodzeniem. Tylko oni muszą chcieć. Musi być walka, wiara we własne umiejętności, trochę zgrania i jakiś pomysł. Bo ostatni mecz był raczej pokazem braku pomysłów. Mam nadzieję że dziasiaj Wiślacy uratują klub przed kompromitacją i zniechęceniem Cupiała i dadzą nam nadzieję na naprawdę super sezon.....Może jestem głupi ale wierzę w to....WISŁA!
rw88
Senior Member

Stary 05.08.2010, 10:02
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Skorża wróć? Co się takiego zmieniło że z tego boskiego sezonu przegrał w kolejnym z Estończykami? Co zadecydowało, co zaważyło?
Skorża to młody trener, popełnił błąd, przyznał się do tego od razu, zdawał sobie z tego w pełni sprawę i jestem pewien, że w Legii zrobi bardzo dobrą robotę, a efekty zobaczymy za rok w pucharach - możesz sobie nawet zapisać to zdanie i przypomnieć mi za rok, jestem pewien że tak będzie. Jego Wisła z Levadią przynajmniej miała jakąkolwiek organizację gry, wiedziała co ma grać, stwarzała sytuacje, zadecydowała w dużej mierze nieskuteczność i późne przygotowanie fizyczne. Teraz Lech i Wisła nie tylko nie mają dobrego przygotowania fizycznego, ale również organizacja gry leży i kwiczy na całej linii, można nawet powiedzieć, że w tych klubach nie istnieje aktualnie coś takiego jak organizacja gry...Zieliński prowadzi drużynę, która od blisko 500 minut nie zdobyła bramki, a po meczu ze Spartą wygłasza, że "zadecydowały detale". O Kasperczaku szkoda nawet gadać, chyba że dziś jakoś się wybroni, to po zastanowieniu może powinien jeszcze szansę otrzymać...

No ale ja mam identyczne zdanie.

Z tym że, ja uważam, że dyktuje się zbyt dużą kasę za polskich graczy.Ale to przecież nie wina samych zawodników.
Niech tylko pózniej Szymek, nie ma pretensji "że w Wiśle jest za mało polskich graczy".
Również uważam, że brakuje nam solidnego przygotowania fizycznego i taktycznego.Człowieka skręca, jak kopacze zamiast biegać po boisku za akcją chodzą i zamiast wychodzić na pozycję, dobiegac do piłki, czekają w miejscu lub chowają się za przeciwnikiem.
Nie chcę ich bronić, bo że to są lenie i trzeba na nich bata to fakt, ale widać po prostu i w Wiśle, i w Lechu, że szkoleniowcy tych drużyn kompletnie nie mają pomysłu na grę swojej drużyny. Oczywiście nie wszyscy polscy szkoleniowcy są kiepscy, bardziej chodzi mi o tych starszej daty jak Kasperczak, Białas, Majewski czy Zieliński, osobiśćie bardzo cenię Probieża, Skorżę czy Janasa (mimo że wiekowo pasuje do pierwszej grupy), nieźle zapowiadają się Ulatowski z Kafarskim. Ale jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim Ci młodzi złapią pucharowe doświadczenie i będą w stanie dobrze przygotować swoje drużyny do gry w Europie. Dlatego naprawde cieszę się że i Skorża, i Probież mieli taką możliwość, bo na pewno z tego wyciągną wnioski na przyszłość. Jednak mimo wszystko uważam, że najwyższy czas, aby kluby czołówki naszej tabeli wyszły poza polski grajdołek i Wisła z Lechem zainwestowały w charakternych trenerów, z warsztatem z Niemiec, Włoch, Holandii czy Francji.

JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Glupoty pleciesz z tym Lechem, wtedy jak grali z sukcesami w Europie w składzie byli m.in. Lewandowski, Murawski czy Rengifo - zawodnicy z pierwszej jedenastki. Jak ich zabrakło, skończyła się gra. Podobna sytuacja jak była u nas przed meczem z Anderlechtem, gdy odeszli Kuźba i Kosa, a Uche spierd*lił.

Wiec przywalanie sie do trenerow akurat w tym przypadku mocno chybione.
P.S
Wcześniej mieli jednak Murawskiego Lewandowskiego i Rengifo, wiec nie wiem czy taki samy skład
Teoretycznie tak, ale jest też Krivets, w meczu z Deportivo nie grał Arboleda (grał Tanevski), a teraz był, doszedł Gancarczyk, czy Wichniarek. Jeśli słabszy, to tylko nieznacznie, a przepaść w stylu gry była masakryczna, nie do pomyślenia jeszcze dwa lata temu że tak nisko ze stylem gry upadną. Sam Lewandowski jeszcze wtedy tak nie szalał, a już na pewno nie w Pucharach. A że to wina Zielińskiego, świadczy o tym najlepiej dyspozycja Wojtkowiaka, Peszki, Stilicia, Injacia, czy nawet Wilka, którzy są cieniami piłkarzy z tamtego okresu...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 05.08.2010 o godz. 10:05.
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 10:10
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post

wierzymy!
http://www.youtube.com/watch?v=zdvcX...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s
http://www.youtube.com/watch?v=boSjh...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=D8BTb...eature=related

Jest moc.

Uważam, że pralka nawet nie zbliżyła się do tego poziomu gry w pucharach
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2010 o godz. 10:14.

Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 10:15
musiałeś przypomnieć PAO? :(
nie poprawia.

edyta mówi, że jakby sobie pomyśleć o tej radości nas wszystkich wtedy kiedy Sobol huknął tą bramę w Atenach, to jednak działa pozytywnie i obyśmy dziś taką mogli przeżyć.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 05.08.2010 o godz. 10:31.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.08.2010, 10:18
Pablo84, tego ostatniego filmiku mogłes nam oszczędzić... ;/

ile razy to oglądam to mnie coś w gardle ściśka...
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 10:19
http://www.youtube.com/watch?v=lYjBD...eature=related

Do LM awansoaliśmy, tylko ją ten pan w zółtym ukradł

A teraz idę się nakręcać dalej do 18

farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.08.2010, 10:21
Paweł Brożek: 30 tysięcy kibiców nas nie wystraszy

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...aszy,id,t.html
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.08.2010, 10:33
musiałeś przypomnieć PAO? :(
nie poprawia.
Jeden z gorszych dni ever. Na pewno życie skrócił o kilka lat! Ale od tamtego czasu jestem ostry jak brzytwa. Levadie przełknąłem bez problemu
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2010, 10:41
No, panstwo, 6 godzin 20 minut do godziny zero. Zgryzc ich tam!
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 05.08.2010, 10:48
Cytat:
Jeden z gorszych dni ever. Na pewno życie skrócił o kilka lat! Ale od tamtego czasu jestem ostry jak brzytwa. Levadie przełknąłem bez problemu
Ja się autentyncznie zamknąłem w sobie przybity jak paczka gwoździ. Nawet mój stary który jest za pasiastymi nie mógł się opanować. Do dzisiejszego dnia gdybnym miał okazję spotkać jebanego Rileya sam na sam to bym mu w*******ił bez żalu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 10:50

wierzymy!
Wystarczy sobie tylko przypomniec mecz z Saragossa. Tak na prawde w tamtym pojedynku było wiecej nerwow niz teraz. Zniwelowac bledy do 0 i wygrywamy to dzisiaj.
jason wiślak
Senior Member

Stary 05.08.2010, 10:52
Błagam Was nie wspominajcie PAO...:( Cała noc nieprzespana była..
A dzisiaj : Jazdaaaa!!! Ach jaka szkoda że to nie jest bliżej...wsparlibyśmy ich dopingiem, a tak...
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 10:52
Najdalszy wyjazd, poza Izraelem oczywiście, to Wisła w pucharach miała do Gruzji? WIT Georgia i Dinamo, tak? Przepraszam, że się tak pytam, ale tych wcześniejszych występów mogę już nie pamiętać
Jak z Witem w Gruzji było 8:2, to dziś będzie 3:0! Trzeba wierzyć, panowie, bo gdyby nie nasza wiara (tj wiara i wsparcie kibiców) Nie byłoby tych pięknych wspomnień z Saragossą czy Parmą! To my ich ponieśliśmy na wyżyny umiejętności! Dziś choć na odległość, też trzeba wierzyć i będzie dobrze!
Косово је СРБИЈА!!
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 10:54
Powiem tak. Nie widzę żadnych racjonalnych przesłanek dlaczego mamy awansować do 4. rundy. W pierwszym meczu graliśmy jedno wielkie NIC. Żal było patrzeć jak przy stanie 0:1 Azerowie klepali między naszymi jakby grali w dziadka. Niektórzy piszą, że Wisła zagrała dobbrze w pierwszym meczu i że Karabach to ogórki. Ludzie obudźcie się! Piłka w tym momencie się wyrównała i każdy może wygrać z każdym (chociaż nie tyczy się to zwycięstw polskich dużyn). Z Szawle też graliśmy kiche, ale ich przeszliśmy, bo to półamatorzy. Dla mnie dzisiaj spokojny awans Karabachu Agdam. Smutne, ale prawdziwe... Obym się mylił
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2010, 10:57
hmmm niedawno snil mi sie sen w ktorym na pewno Wisla wystepowala w jakims meczu. Nie wiem tylko czy to bylo na wyjezdzie czy to bylo u siebie. Wiem tylko ze bylo 0:2. Oby sie sprawdzilo dzisiaj.
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 10:58
Najbardziej mnie smieszy gadka o 30 tyś fanatycznych kibiców
No sory ale My nie jedziemy do Grecji tylko do Azerbejdzanu !
TymonPRO
Senior Member

Stary 05.08.2010, 11:00
Jedno mnie zaskakuje jaki wy kur mecz oglądaliście że nie widzicie przesłanek na awans wiślaków? Przecież ten Karabach nic nie grał do momentu strzelenia gola.To nie jest Real Madryt to nie Barcelona to Karabach Agdam zespół , o którym nie słyszeliście do momentu wylosowania go w Nyonie.Trzeba wierzyć bo piłkarsko jesteśmy znacznie lepsi ale trzeba to udowodnić
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.08.2010, 11:03
Tez uważam, że niestety nasza tegoroczna przygoda z LE się dzisiaj zakończy. Biorąc pod uwage tamtejsze warunki atmosferyczne i to, że w pierwszym meczu od 80 minuty (poza kilkoma akcjami Małego który był na swierzości) nasi ledwo chodzili na nogach, a Azerowie raz po raz zagrazali naszej bramce. To niestety czarno to widzę.

P.s. Choć mam nadzieję bo śniło mi się dziś, że dostaliśmy 3-0, a podobno sny się nie sprawdzają Więc może 3-0 dla nas? Ehhh nadzieja matką głupich...ale taki kibica los, że zawsze wierzy choć przesłanek do tego nie ma
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 05.08.2010, 11:16
Skład na dzisiejszy mecz jest chyba oczywisty:

Jovanic -- Pi.Brozek - Diaz - Kowalski - Cikosz -- Kirm - Sobolewski - Jirsak - Małecki -- Zuraw - Pa.Brozek

Kluczową rolę będą odgrywać boczni obrońcy i ich wejścia ofensywne. O Cikosza nie martwię się w tej kwestii, natomiast niewiadomą pozostaje Piotrek Brożek, który grając na pomocy potrafi dobrze przyatakować, a wystawiany na obronie trzyma się jej kurczowo. Trochę to dziwne i nawet rozumiem tok myślenia Kaspra w 1 meczu, który łudził się tak jak ja, że Piotrek Brożek będzie grał na obronie tak samo skutecznie w ofensywie jak wtedy gdy jest wystawiany na pomocy. Niestety tak się nie stało, co w połączeniu z tym, że Pajić, często schodził do środka, praktycznie całkowicie wyłączyło z gry nasze lewe skrzydło.

Kolejny mankament (jestem świeżo po oglądnięciu ponownie 1 meczu), była zbyt duża odległość między linią obrony oraz pomocy. Komicznie wyglądała sytuacja gdy raz po raz środkowi pomocnicy (Jirsak lub Sobol) musieli cofać się do linii obrony tylko po to by zagrać klepkę z obrońcami, co nie przesuwało nas do przodu nawet o milimetr. Oczywiście ogromne znaczenie miała tu także mała ruchliwość w linii pomocy.

Zobaczymy jak ułoży się mecz, dla mnie wszystko jest możliwe, ale musimy zagrać o klasę lepiej. Ciekawi mnie jak ustawią się na nas Azerowie. Szczerze chciałbym by wyszli na nas ofensywnie zachęceni wynikiem pierwszego meczu. Obawiam się, że gdy postawią na grę obroną, może być ciężko jeśli jakimś cudem nie wturlamy dość szybko piłki do ich bramki.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.08.2010, 11:18
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Jedno mnie zaskakuje jaki wy kur mecz oglądaliście że nie widzicie przesłanek na awans wiślaków? Przecież ten Karabach nic nie grał do momentu strzelenia gola.To nie jest Real Madryt to nie Barcelona to Karabach Agdam zespół , o którym nie słyszeliście do momentu wylosowania go w Nyonie.Trzeba wierzyć bo piłkarsko jesteśmy znacznie lepsi ale trzeba to udowodnić
Ja słyszałem - w zeszłym roku wyeliminowali Rosenborg Trondheim - czyli zespół o porównywalnej klasie do Wisły Kraków. Oczywiście była to sensacja ubiegłorocznych pucharów, którą przebiła jedynie Levadia Tallin eliminując Wisłę Kraków......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
jason wiślak
Senior Member

Stary 05.08.2010, 11:19
Panowie w bardzo podobnym składzie pokonalismy Beitar, a to drużyna chyba ciut lepsza niż Karabach....jedziemy z nimi!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów