The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 14:16
"Cwel niech bedzie cwelem" ale odnoszac sie do tekstu stricte merytorycznie to ma racje... Chociaz kazdy kto ma oczy i kilka szarych komorek wywnioskuje to samo.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 30.07.2010, 14:27
kreseq napisał(a):Wyświetl post
"Cwel niech bedzie cwelem" ale odnoszac sie do tekstu stricte merytorycznie to ma racje... Chociaz kazdy kto ma oczy i kilka szarych komorek wywnioskuje to samo.
Mnie nie chodzi o merytoryczną wypowiedź, ocenił tak jak pewnie większość z nas ocenia.
Ja bardziej skłaniam się do działania pzpn-u, w tym wyżej wymienionego pana, co oni zrobili z ramienia pzpn-u i jakie podjęli działania żeby polskie drużyny nie doznawały blamażu w pucharach.
odpowiedź: gó.wno zrobili więc gó.wno mają do gadania.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.07.2010, 14:41
Stan polskiej piłki jest jaki jest. Ale taki plus: polskie kluby mają co jakiś czas furę szczęścia. Lech strzelający bramkę Austrii w 121 minucie, czy Wisła z Iraklisem, gol na 1:0 w doliczonym czasie po rykoszecie i awans po bramce w dogrywce. Jeśli szczęście dopisze to może w Azerbejdżanie coś wpadnie, a np. 94 minucie gol na 2:0 i po meczu. Chciałbym. Możemy się łudzić, że będzie fart.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.07.2010, 15:25
prober napisał(a):Wyświetl post
Gdzie widzisz tę bezczelność? Zacytuj.

Według mnie Engel dość trzeźwo ocenił grę polskich klubów w pucharach.
bo on jako wysoko postawiony działacz PZPN jest za to współodpowiedzialny
podałem przykład decyzji PZPNu stronę wcześniej

a może się mylę przecież to tylko PZPN co oni mogą :((( biedaczyska
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.07.2010, 15:29
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
bo on jako wysoko postawiony działacz PZPN jest za to współodpowiedzialny
podałem przykład decyzji PZPNu stronę wcześniej

a może się mylę przecież to tylko PZPN co oni mogą :((( biedaczyska
Nie pamietacie jak pod koniec sezonu, było spotkanie w C+ w który to Engel usiłował wytłumaczyć sie dlaczego nie ma ŻADNYCH materiałów dla trenerów na stronie PZPN?
Engel niech wróci do sprzedaży książek, to szalenie istotne dla słabych trenerów.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2010, 17:10
0 22 napisał(a):Wyświetl post
I warto było pisać, że Lech ma beznadziejnych kibiców, którzy odpuscili po bramce (niestety tylko troche) i gwizdali na swoich? Przecież wczoraj było to samo (niestety tylko troche).

A Małecki jeszcze w 90 minucie dostał brawa...

Rozpacz, a potem zdziwienie, że chłop zwariował.

Powinni miec jechane non stop.
100% racji.
Nie rozumiem ludzi, którzy nie potrafią spojrzeć trzeźwo na to, co piłkarzyki wespół z trenerem czy zarządem odpierdalają i za miarę swojego kibolstwa i wierności uważają to że nie jadą po tym szambie. Na koniec meczu z Interem, po ostatnim karnym 3/4 stadionu krzyczało 'dziękujemy'. I to nie pikniki, większość ogarniętych kibiców. Ja się pytam za co? Za to, że mnie ktoś w wała robi mam dziękować? Za patologię na boisku? Stadion powinien ich tak zelżyć w czasie schodzenia z boiska, żeby nigdy, ale to nigdy nie odważyli się tak zagrać. Żeby mieli w pamięci tą scenę do końca życia. Musimy wreszcie zdać sobie sprawę z tego, że nasi piłkarze to mentalni kalecy, system kastruje ich w czasie szkolenia z profesjonalnych odruchów, robi z nich leni i minimalistów. Większość z nich to ludzie mało ambitni, zadowoleni z cieplarnianych warunków w których egzystują. To nie kibole powinni ich zagonić do roboty, jasne, ale to właśnie MY musimy zawsze wyrażać niezadowolenie z tego, jak te pajace grają, bo realnie patrząc, nikt inny tego za nas nie zrobi. Tylko my możemy wytworzyć jakąś presję na nich, bo przecież nie zrobi tego prezes, z którym są na 'ty', trener wyszkolony w murach pzpnu czy media, które robią z nich gwiazdy jak tylko prościej kopna piłkę.
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2010, 22:00
Nie wiecie jak żałuję tych 7 minut w meczu Jaga-Aris. Żeby nie to, jestem pewien że to Jaga by wygrała. Widać było gołym okiem, że zagraliśmy lepiej od Greków. Czasami nie wiedzieli co się dzieje. Tylko jak to bywa. Dwa głupie błedy i dwa gole. Podarowany prezent.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2010, 13:43
Neon napisał(a):Wyświetl post
Piłką rządzą pieniądze i nie ma się co oszukiwać, że bez dużego zastrzyku gotówki zrobimy znaczący krok do przodu, nie zrobimy! Do jednorazowych występów drużyn ze słabych lig w LM nie przywiązywałbym większej wagi, to nie potwierdza żadnej reguły. Drużyny z Ukrainy, Rosji, Turcji odniosły sukcesy w pucharach przez inwestycje ogromnych pieniędzy, ale przecież kluby zachodnie odnoszą sukcesy przez inwestycję jeszcze większych pieniędzy i tak to się kręci.
u.
Pieniądze w Polsce myślę,że są wystarczające aby zbudować zespół,który potrafiłby się kwalifikować do rozgrywek grupowych LE. Problem w tym,że pieniądze to nie wszystko,ważny jest element kadry zarządzającej. Pisałem to od dawien dawna,i nadal będę pisał,dopóki nic się nie zmieni. O wejście na właściwe tory ,to znaczy solidnej gry w Europie przez co rozumiem swobodne kwalifikowanie się do grup LE, będzie można mówić tylko wtedy gdy zacznie się profesjonalizacja klubu. A zacząć powinna się od zatrudnienia zarządzających z prawdziwego znaczenia. Bo tak naprawdę, to można pompować miliony euro a obecni zarządzający nie potrafiliby sobie z tym poradzić i kupić za to wartościowych zawodników. Zaraz by nakupowali szrotu lub podpisywaliby wypalonych emerytów. Jeśli któregoś dnia nie zobaczycie w newsach,że zatrudniono faceta z doświadczeniem w kierowaniu i zarządzaniu klubem sportowym,to nie liczcie na to,że nastąpią jakieś zmiany na lepsze. Bez ludzi,którzy w tym byli,siedzieli, jesteśmy zdani na wyważanie dawno wyważonych drzwi i powielanie błędów. Kto nas ma poprowadzić ku profesjonalizmowi jak u nas sami teoretycy?Stoimy w miejscu od 10 lat tak na dobra sprawę. A zmiany dotyczą tylko trenerów,prezesów, słabiutkich zawodników. Ale to wszytko jest ta sama grupa ludzi nic nowego nie wnosząca do jakości gry i zarządzania. Nie wiem, może Cupiałowi się opłaca tak prowadzić biznes?Nie wnikam w to. Ale proponuje przyzwyczaić się do Lewadii,Karabachów,Valareng.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.07.2010 o godz. 13:47.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2010, 16:04
propo europejskich pucharów i polskich drużyn prawdą jest że Kasperczak ma w umowie pewną klauzule która dalej obowiązuje? a mianowicie po tym jak Kasperczak nie zdobył z Wisłą Mistrza(po nieudanym zeszłym sezonie jeszcze jedna porażka miała zdecydować o losach trenera) to teraz może być ponownie na wylocie w razie braku awansu do dalszej rundy europejskich pucharów
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.08.2010, 18:58
Wiadomo już na jakich kanałach będzie Polsat pokazywał "polskie" mecze w LM i LE Wisła na Polsat Sport o 18 tak ? A reszta ?
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 02.08.2010, 19:18
Ruchu nie będzie w ogóle, ze względu na słaby wynik w I spotkaniu.
Co do Jagi z Arisem to trwają negocjacje z greckim Nova Sports.
Wisła w Polsacie Sport(podobno są jakieś problemy w negocjacjach z Azerami, ale jeśli w ramówce mecz się pojawił to powinien być)
Śledźcie tvsportowe.pl Jeśli będą jakieś zmiany to tam pojawią się najszybciej.
Odpowiedz cytując
asmistrz
Member

Od: 07.2010

Stary 02.08.2010, 19:19
Wisła- 18:00, Polsat Sport
Ruch- transmisji nie będzie
Jagiellonia- nie będzie
kuchenki- na otwartym
Powód: sprawa się wyjaśniła
Ostatnio edytowane przez asmistrz : 04.08.2010 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.08.2010, 17:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym,że pieniądze to nie wszystko,ważny jest element kadry zarządzającej. Pisałem to od dawien dawna,i nadal będę pisał,dopóki nic się nie zmieni. O wejście na właściwe tory ,to znaczy solidnej gry w Europie przez co rozumiem swobodne kwalifikowanie się do grup LE, będzie można mówić tylko wtedy gdy zacznie się profesjonalizacja klubu. A zacząć powinna się od zatrudnienia zarządzających z prawdziwego znaczenia. Bo tak naprawdę, to można pompować miliony euro a obecni zarządzający nie potrafiliby sobie z tym poradzić i kupić za to wartościowych zawodników. Zaraz by nakupowali szrotu lub podpisywaliby wypalonych emerytów. Jeśli któregoś dnia nie zobaczycie w newsach,że zatrudniono faceta z doświadczeniem w kierowaniu i zarządzaniu klubem sportowym,to nie liczcie na to,że nastąpią jakieś zmiany na lepsze. Bez ludzi,którzy w tym byli,siedzieli, jesteśmy zdani na wyważanie dawno wyważonych drzwi i powielanie błędów. Kto nas ma poprowadzić ku profesjonalizmowi jak u nas sami teoretycy?Stoimy w miejscu od 10 lat tak na dobra sprawę. A zmiany dotyczą tylko trenerów,prezesów, słabiutkich zawodników. Ale to wszytko jest ta sama grupa ludzi nic nowego nie wnosząca do jakości gry i zarządzania. Nie wiem, może Cupiałowi się opłaca tak prowadzić biznes?Nie wnikam w to. Ale proponuje przyzwyczaić się do Lewadii,Karabachów,Valareng.
Bardzo odważna teza, ale w znacznej części argumentacji kompletnie nieprawdziwa. Pomińmy przypadki powiązań rodzinnych czy towarzyskich i zatrudniania za zasługi: w czołowych klubach w Polsce jednak działają ludzie, którzy znają się na rzeczy. Uważasz, że np. Basałaj (Wisła), Pogorzelczyk (Lech) czy Kosmala (Legia) to teoretycy bez wiedzy praktycznej?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.08.2010, 18:10
Bardzo odważna teza, ale w znacznej części argumentacji kompletnie nieprawdziwa. Pomińmy przypadki powiązań rodzinnych czy towarzyskich i zatrudniania za zasługi: w czołowych klubach w Polsce jednak działają ludzie, którzy znają się na rzeczy. Uważasz, że np. Basałaj (Wisła), Pogorzelczyk (Lech) czy Kosmala (Legia) to teoretycy bez wiedzy praktycznej?
A w jakich klubach ci panowie pracowali wcześniej i jakie te kluby osiągały sukcesy. Czym mogą się pochwalić ? Udokumentowane sukcesy na poprzednim stanowisku pracy proszę.
Marszałkowi chodzi, by zatrudnić sprawdzonych fachowców. A takich w Polsce nie ma. Bo żaden klub nie odniósł sukcesu
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.08.2010, 18:17
Moim zdaniem Lech albo strzeli szybko bramke, albo pod koniec meczu przycisnie i wygra. Czuje w kosciach ze awansuja ale obym sie mylil

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.08.2010, 18:20
Lech w 6 sparingach zdobył 3 gole. Doliczając do tego puchary mamy w 9 meczach 4 gole. Nie wiem na co oni liczą
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.08.2010, 18:21
Bardzo odważna teza, ale w znacznej części argumentacji kompletnie nieprawdziwa.
Uważasz, że np. Basałaj (Wisła), Pogorzelczyk (Lech) czy Kosmala (Legia) to teoretycy bez wiedzy praktycznej?

Czy kompletnie nieprawdziwa to bym nie byl taki pewny.

Wisla - roz...olenie obrony, sciagniecie Zurawia i paru grajkow z potencjalem na przyszlosc(Jovanic, Cikos, Bunoza, Paljic,Rios) ale dopiero za piec dwunasta... Na lige ok. ale czy to znaczy ze olewamy rozgrywki UEFA ?

Lech - Wichniarek, Kielb, Tschibamba, Rudnevs (ostatni za pozno) i to wszystko majac do dyspozycji kase za Lewandowskiego (bo kasa za Murawskiego dawno musiala "zbilansowac" budzet). No przeciez te nazwiska podsunal by kazdy srednio rozgarniety kibic a przeciez nie kazdemu kibicowi za to placa (i to dobrze)

Legia - ok. poczekajmy moze cos z tego byc ale nie musi...
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.08.2010, 18:21
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Lech albo strzeli szybko bramke, albo pod koniec meczu przycisnie i wygra. Czuje w kosciach ze awansuja ale obym sie mylil
Na dwoje babka wróżyła. Niby w Sparcie są jeszcze te resztki składnego kopania, ale prawdę mówiąc to grali w pierwszym meczu badziewie.
Może być kolejny horror coś jak z Austrią Wiedeń, gdzie Amikorze wbili w ostatnich sekundach. I faktycznie, oby nie.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.08.2010, 18:24
Nie wiem, otwierac piwo na mecz czy nie marnowac?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.08.2010, 18:24
Dla mnie Amica wygra, ale minimalnie, 2:1
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2010, 18:27
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, otwierac piwo na mecz czy nie marnowac?
Przewiduję od 90 do 120 minut kopaniny. Chcesz ryzykować zdrowiem i oglądać to bez znieczulenia?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.08.2010, 18:39
kreseq prędzej Jaga jutro wygra zresztą zbyt piękne było prawdziwe żeby kolejorz zdziałał dzisiaj coś na Bułgarskiej(stan murawy mówi sam za siebie) jak to ktoś kiedyś powiedział "to jest Sparta"a nie krzyżowka Amiki z dawnym Lechem może Amika ma lepszy stadion(jeszcze w budowie) ale to Sparta jest w lepszej a nawet komfortowej sytuacji bo do szczęścia potrzebują jednej bramki lub dwóch a Amice potrzeba co najmniej o 2 bramki więcej zresztą to już nie ten Lech za czasów Smudy a ich grzechem głównym było sprzedanie Lewandowskiego co więcej Amice mogą puścić nerwy i może dostać kilka czerwownych kartek w prezenciea to że Amica zaczyna lekceważyć przeciwnika to jej problem jedno jest pewne dzisaj pogrzeb Amiki jutro wesele Wisły(w końcu Wisła ma większe dośwadczenie w europejskich pucharach niż Lech)
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.08.2010, 18:44
Lech - Sparta 1:2, tak czuję.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.08.2010, 18:45
A ja coś czuje, że szykuje nam się dobre widowisko. Oby Sparta wygrała.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2010, 06:12
Stało się to co nie było trudne do przewidzenia sądząc po stylu gry polskiej drużyny. Dzisiaj niestety powtórka z rozrywki. I termin: PUCHAR SIERPNIA wejdzie na stałe do słownika polskiego fana futbolu. :/ Mołdowa, Słowacja, Białoruś...Wyprzedzamy tylko...No właśnie kogo? Z maltańską drużyną Ruch nie wygrał meczu!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 05.08.2010, 06:20
Z Kazachami wygrał... jeszcze Kazachstan jest za nami, ale to pewnie do przyszłego roku...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.08.2010, 06:33
Musiałem -->

Ach jak sobie przypomnę jak wszyscy mówili że w tym roku mistrz Polski bez problemu wejdzie do fazy grupowej bo gra taki wspaniały futbol
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2010, 06:55
Patrząc na wczorajsze wyniki eliminacji LM naszła mnie taka myśl: bardzo często jadąc na wakacje przejeżdżam przez Żylinę. Owszem, w ostatnich latach widać, że sporo tam się zmienia na lepsze (mówię o samym mieście) ale mimo wszystko nie ma żadnego porównania do Warszawy, Krakowa, Wrocławia. Stadion owszem, prezentuje się ładnie (i przede wszystkim jest gotowy do gry) ale już patrząc na to, co obecnie buduje się w Polsce to wrażenie zdecydowanie mniejsze.
No i ta "przeciętna" Żylina jest w 4 rundzie eliminacji, czyli co najmniej fazę grupową LE ma w kieszeni. I całkiem niezłą kaskę z tego tytułu.
Dla każdego piłkarza Żyliny transfer do Wisły, Legii czy Amiki byłby finansowo znacznym krokiem do przodu.
Tylko gdzie jest sportowo ta Wisła, Legia czy Amika a gdzie Żylina
Obecna sytuacja to jest kompletna paranoja.kompletna.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2010, 07:39
Trener Lecha zamiast nic nie mówić, to opowiada, że zadecydowały detale Normalnie żal. Tak słabą Spartę, to powinni bez problemu rozjechać, a oni mają problem ze stworzeniem akcji. Po meczu szkoleniowiec mówi o detalach. Wstyd i tyle.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 07:41
a ja mam nadzieje ze balon zwany lechem w końcu pęknie

a sorry media dzisiaj w gazetach nie napiszą ze to wstyd tylko ze na trybunach wspaniała atmosfera jak to było po każdym ich meczu

NIE POMYLIŁEM SIĘ SWOJĄ PORAŻKĘ ZWALAJĄ NA SĘDZIEGO
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 05.08.2010 o godz. 08:15.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów